Eddig csak sejtettük a cigarettáról, most már tudjuk is

Az első cigarettát elszívók kétharmada naponta rá fog gyújtani, ha csak ideiglenesen is – állapította meg egy nemrég elvégzett tanulmány.

Brit, amerikai, ausztrál és új-zélandi adatok elemzésével azt találták, hogy az emberek 60,3 százaléka kipróbálta a dohányzást, közülük 68,9 százalékra becsülték azok arányát, akiknél napi szokássá vált a cigarettázás.

A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy a cigaretta „jelentős vonzerővel” hat a fogyasztóra már egyetlen alkalom után is.

A Nicotine and Tobacco Research című szaklapban közölt metaanalízis eredményei 2000 és 2016 között végzett felméréseken alapulnak, ezekben mintegy 215 ezer résztvevőt kérdeztek meg. A londoni Queen Mary Egyetem kutatója, Peter Hajek elmondta, ez az első alkalom, hogy ilyen nagy létszámú elemzésben dokumentálták a kipróbálás és a rendszeres dohányzás közötti összefüggést.

„Döbbenetesen magas a rászokók aránya. Ez az eredmény segít rávilágítani, milyen fontos, hogy mindenek előtt a kipróbálást előzzük meg” – vélte Hajek.
Szerencsére sosem késő leszokni:


The Guardian, BBC,
 
Úgy tudom a legújabb gyártástechnikai megoldások eredményeképpen, a klasszikusan használt dohánylevél részek aránya drasztikusan lecsökkent egy szálban.
A helyét átvette a korábban gyártási hulladékként kezelt, levélmaradványokból kivont nikotin, amit papírmasszába itatva, megszárítva majd feldarabolva töltenek a cigarettába.
Ennek a résznek nikotin (bármi egyéb) tartalma könnyen szabályozható...
 
Utoljára módosítva:
Azt nem tudom, hogyan lehetne megelőzni a rágyújtást. De én 40 év kemény dohányzás után hagytam abba.
Gratulalok! En is 40 ev utan szoktam le . Az utolsot utban a kardiologiara szivtam el. Szerencsere csak latogatoba mentem a baratomhoz, de ez kesztetett ra. Egyikunk sem dohanyzik azota sem!
 
Úgy tudom a legújabb gyártástechnikai megoldások eredményeképpen, a klasszikusan használt dohánylevél részek aránya drasztikusan lecsökkent egy szálban.
A helyét átvette a korábban gyártási hulladékként kezelt, levélmaradványokból kivont nikotin,
amit papírmasszába itatva, megszárítva majd feldarabolva töltenek a cigarettába.
Ennek a résznek nikotin (bármi egyéb) tartalma könnyen szabályozható...
az ego papirnal karosabb anyag nincs
ettol meg az is egeszsegesebb mikor a nagyapam kiment a dohanypajtaba leszakitott egyet a szarado dohanylevelekbol
megsodorta oszt elszivta a tiszta szuzdohanyt
 
Anyu nagyon erős dohányos volt, bevallása szerint 16 éves korától szívta. Még nem voltak feltalálva a füstszűrős cigaretták. Aztán persze füstszűrősre tért át. A hetvenedik születésnapján kijelentette, hogy most leteszi a cigarettát. Persze senki sem hitte a családból. És letette! 85 évesen halt meg, és öregkorában nálam lakott, magamhoz vettem. Tudnám, ha rágyújtott volna, de nem. Megállta. Érdekességképpen: Életemben próbaként sem szívtam egy szálat sem. Viszont a húgom sajnos láncdohányos lett. Nagyon korán kezdte, még általános iskolás volt. Soha nem dugták a szüleink a cigit előlünk, és nem is számolták mennyi hiányzik. Nekem soha eszembe nem jutott egy szálat is elvenni, és amikor az iskolatársaim hívtak a Szinva híd alá iskola után cigizni, nem mentem velük. Most 64 éves vagyok. Nem érzem hogy valami kimaradt volna az életemből a cigivel. Amikor bevonultam katonának (én még két évet szolgáltam) mindenki azt mondta, majd ott rá fogok szokni. Nem lett igazuk. A feleségem sem dohányzik, és az egyik fiam sem. A másik csak társaságban alkalmi dohányos.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,117
Üzenet
4,799,596
Tagok
615,614
Legújabb tagunk
AndikaLaOL
Oldal tetejére