Volt, amikor Afrika fogadta a magyar menekülteket

Ki gondolta volna 1956 nyarán Magyarországon, hogy néhány hónap múlva Afrikában kezd új életet? 1300 magyarral ez történt mégis: a forradalom utáni menekültáradat befogadó országai között ott volt a Dél-Afrikai Unió is.

Az oda kerülő magyarokról sok évtized után bukkant elő egy tekercs felvétel. A fotók osztrák menekülttáborokban készültek az indulás előtti napokban. Búcsú Magyarországtól, búcsú Európától.

19271905_91a5779b69f7bdeb8fc0abbe9ee23bb5_wm.jpg

A Volkswagen kisbusz előtt álló sötét kabátos úriember Mr. Hofmeyr, a Dél-Afrikai Unió diplomatája, egyszersmind az itt látható képek többségének valószínűsíthető készítője. Az ötvenes években Hollandiában bevándorlási attaséként szolgáló diplomata 1956 végén azt a feladatot kapta hazájától, hogy menjen Ausztriába, és az ottani menekülttáborokban segítsen megszervezni azt a magyar kontingenst, melynek tagjai Dél-Afrikában találhatnak új otthonra. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271903_e18c070b1d4fa040097582e9464a5441_wm.jpg

Az attasé Bécsbe repült, két hónapot töltött Ausztriában, járta a menekülttáborokat és interjúztatta a dél-afrikai letelepedés iránt érdeklődő magyarokat. Ezek a fotók valahol Andau környékén, néhány kilométerre a magyar határtól készülhettek. Magyar családok, gyerekek és felnőttek, férfiak és nők; tömegszálláson, sorban állva, gémeskút mellett, cigarettázva, buszmegállóban - várakozva, két világ között, levert forradalom után, semmi nélkül, az újrakezdés nulla órájában. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
A fényképek sorsa kalandos. Néhány éve egy dél-afrikai turistacsoport járt Budapesten; benne a dél-afrikai diplomata özvegye; a képeket ő küldte el később magyar idegenvezetőjüknek. Az ő jóvoltából láthatjuk ezeket most mi is: Kleyer Éva a Fortepannak ajánlotta fel azokat. 1956-os menekültfotók voltak korábban az Indexen is: spontán életképek, hírügynökségi sajtófotók mellett a magyar menekültek jó sorát szemléltetni kívánó amerikai propagandasorozat darabjai. Ezek a dél-afrikai képek privátfotónak készültek: az attasé saját magának örökítette meg az ausztriai találkozásokat. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271901_8074d45990db62228405a67c7816beb1_wm.jpg

A szovjet bevonulás után Magyarországról elmenekült 200 ezernyi ember zöme, a hivatalos statisztikák szerint 173 ezren kerültek első körben Ausztriába. A következő hónapok az ő továbbszállításukról és végleges elhelyezésükről, letelepedésükről szóltak. Ez a nemzetközi menekültpolitika szempontjából is óriási volument és újfajta együttműködést jelentett. A menedékhez való jog a világháború után került be az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatába, és az 1951-es genfi Menekültügyi Konvenció számára is a magyar áradat kezelése jelentette az igazi tűzkeresztséget. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271899_6fb259335768a511bb723de2e6cdefae_wm.jpg

“Hungary is murdered. Thousands fleeing from Soviet terror” (Magyarországot lemészárolták. Ezrek menekülnek a szovjet terror elől) - hirdette öles betűkkel a The Star Johannesburg című lap november 5-i száma. A következő napokban-hetekben sok más országhoz hasonlóan itt is egymást érték a szolidaritási akciók, adománygyűjtő események, a segélycsomagok összeállítása; 28 másik ország mellett Dél-Afrika is részt vett a menekültek befogadásában. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271907_62378fabcfb36462565ebd540c55972e_wm.jpg

“Bárki fogad be minket elsőnek, odamegyünk” - írta naplójába Csermák Sándor, egyike a dél-afrikai kontingensbe került magyaroknak. Ő november utolsó napjaiban jutott át Ausztriába feleségével és kisfiával együtt. Orosz katonák elől bujkálva, halálos fáradtan értek át a Hanságból a határ utáni első falu, Andau mellé. Visszaemlékezése szerint az első háznál őket snapsszal, a gyerekeket meleg tejjel és keksszel fogadták. A Csermák család az osztrák menekülttáborban az USA-ba és Ausztráliába is beadta a letelepedési kérelmet, de ezek vagy teljesen bizonytalanok voltak, vagy nagyon sokáig kellett volna várni az indulásra. Ekkor kerültek kapcsolatba a dél-afrikai követséggel. Február 5-én szóltak nekik, hogy pakolják össze a kevés holmijukat, indulnak a déli féltekére. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271909_e033a5d52b98bc4f9b2bc783d06f47d7_wm.jpg

A nagy, négymotoros gép több helyen is megállt üzemanyagért útközben: Líbiában, Nigériában, Belga Kongóban. Léopoldville-ben, a mai Kinshasában még ott élő magyarok is kijöttek üdvözölni őket. Vendégül látták őket afrikai alapanyagokból készült magyaros ebéddel, kaptak Bata cipőt, és jól jött a közép-európai télből hirtelen az esőerdei forróságba csöppenő magyaroknak alkalmas ruha. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271911_39a0d2b1dc5652ede51f757c43ad66a9_wm.jpg

Dél-Afrikában a kijelölt hostelt a korábban érkezett magyarok már elfoglalták, így maradtak a felállított sátrak. A következő napokban Csermák a közeli gyárakba járt munkát keresni . Ezt végül csak a tengerparti Durbanban kapott: régi vagonokat kellett szétszerelni, miközben (mint később írta, nem nagy sikerrel), angolul tanították őket. Egy hónap múlva megkapta első fizetését, kivehettek egy bútorozott szobát, november 11-én pedig - éppen kilenc hónappal a Dél-Afrikába érkezés után - megszületett a család második gyermeke. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271913_750383437d7a13598ff2b59dd758eb32_wm.jpg

Dél-Afrikába összesen 1296 magyar került. Az egyik transzport éppen december 24-én indult: a repülő Münchenből szállt fel, hogy hátralévő életük új színhelyére vigye őket. A tömött gépen még egy karácsonyfának is szorítottak helyet, amelyet girlandokkal és sztaniolpapírból hajtogatott csillaggal felcicomázva a folyosón állítottak fel. Amikor a fa fölötti lámpát is felgyújtották, az lett a betlehemi csillag - így utaztak át Afrikán, a kisjézushoz érkező szerecsen király földje fölött. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271895_469c4bb304a3d28d2d9a991e15944661_wm.jpg

Azon a gépen 74-en voltak, sok fiatal és gyerek, a névsor alapján többen is egy-egy családból. A legfiatalabb egy féléves kislány volt. “Egy nap ez a két édesanya el fogja mesélni lányainak, hogy repültek a megtépázott hazájukból Dél-Afrikába, ahol ezek a kislányok valószínűleg felnőnek majd. Ma még túl aprók ahhoz, hogy megértsék a szörnyűségeket, melyeken keresztülmentek. De egyszer talán megmutatják majd nekik ezt a fényképet, hogy emlékezzenek a napra, amikor egy fárasztó repülőút után Münchenből megérkeztek Johanessburgba” - írta az újság, a hároméves Gábor (lánynak nézték volna a kisfiút?) és a 17 hónapos Lilla képe alá. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271893_3ecc5dec84c06fca801f02283fa5a82c_wm.jpg

A magyar menekültek a Johanessburg melletti Jan Smuts Repülőtéren landoltak. “Azt hittük, az afrikai vadonba érkezünk, de ez Európa része” - idézte a megérkezésről tudósító dél-afrikai lap az egyik magyar szavait. A kis ünnepségen a kint élő Jankovich-Bésán gróf és a grófné fogadta őket a kisszámú dél-afrikai magyar nevében, de ott volt a belügyminiszter is. Neki egy magyar zászlót ajándékoztak, így szabadkozva: “Kérem, fogadja ezt ajándékul, az egyetlen dolog, amit jelenleg adni tudunk.” (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
19271891_114727a4ad0a7fc24146929a181ccf83_wm.jpg

A legtöbb magyarnak nem volt több vagyona, mint amit magán viselt. Kint megkapták az alapszükségleti cikkeket (a hölgyek kardigánt, cipőt, harisnyát, kozmetikai szereket is), és nyelvtanfolyamokra küldték őket. 1957 májusára mindannyian elhelyezkedtek. Mint a visszaemlékező kötetetekben büszkén említik: egy évvel később már senki nem szorult a dél-afrikai állam pénzügyi segítségére. (Fotó: Kleyer Éva / FORTEPAN)
A fotókat készítő Hofmeyr attasénak a hálás magyarok a karácsonyi repülőúton valahol Európa és Dél-Afrika között a levegőben egy piros-fehér-zöld zászlót ajándékoztak. A zászló, rajta mindannyiuk aláírásával, ma is megvan. Ha valaki felismeri magát vagy rokonát a nevek között, köszönjük, ha megírja történetét a dél-afrikai letelepedésről.

Kolozsi Ádám
 
Nem tudom, milyen célzattal idéztétek be a cikket, illetve a szerzők pontosan miért is 2018 februárjában gondoltak arra, hogy ilyen témával és címmel hozakodnak elő. (Erről azért vannak sejtelmeim.) Csakhogy van egy kis probléma! A szolidaritás és a befogadás felkent őreként aposztrofált Dél-Afrika ez időtájt masszív apartheid-állam! Ennek fényében nem csoda, ha a magyar menekültek a kivételezett fehér kisebbség képviselőiként egy éven belül el tudtak helyezkedni. Ez a történet másik fele.
 
Utoljára módosítva:
Mi ebben a furcsa?
Ha menekülnek akkor olyan helyre mennek ahol hasonló kultúrájú emberek közt élhetnek.
 
Ami lassan már olaszországban is problémát jelent..( amenekültek)
Kizárólag afrikai bevándorlókra célzott az a férfi, aki szombaton egy autóból nyitott tüzet a járókelőkre a közép-olaszországi Macerata városban. Az eset egyenes következménye lehet annak, hogy egy nigériai férfi, akinek menedékkérelmét a hatóságok elutasították, a gyanú szerint néhány napja feldarabolt egy 18 éves olasz lányt.
Tudom nehozzam ezt fel mert vannak ˝helyi˝pszihopaták is, csakhogy az emberek az ismeretlentől jobban félnek mint a helyitől....
 
Mi ebben a furcsa?
Ha menekülnek akkor olyan helyre mennek ahol hasonló kultúrájú emberek közt élhetnek.
Hát azért errefelé akkoriban internacionalista szelek fújdogáltak! "Föl, föl, te éhes proletár" stb. Bár igaz, az sem volt egy mindenestül befogadó miliő. Különösen az osztályellenségnek.
 
'45-ben meg Argentína és Brazília volt a nagy befogadó, igaz oda nem egyszál ruhában mentek a nácik.

Egyébként meg a hócipőm tele van már '56-tal.... 2018-at írunk ! ...és a mostani helyzetet és tömeges elvándorlást végképp nem lehet az oroszok, vagy a "komenisták" nyakába varrni.
Szórják a csillagport, a gumicsontokat ezerrel, nehogy megkérdezd hová lett alólad az ország.
 
Ami lassan már olaszországban is problémát jelent..( amenekültek)
Kizárólag afrikai bevándorlókra célzott az a férfi, aki szombaton egy autóból nyitott tüzet a járókelőkre a közép-olaszországi Macerata városban. Az eset egyenes következménye lehet annak, hogy egy nigériai férfi, akinek menedékkérelmét a hatóságok elutasították, a gyanú szerint néhány napja feldarabolt egy 18 éves olasz lányt.
Tudom nehozzam ezt fel mert vannak ˝helyi˝pszihopaták is, csakhogy az emberek az ismeretlentől jobban félnek mint a helyitől....
setni, ez nem helyes hiszen lássuk be, kismilliószor előfordult ennek az ellenkezője is . Én például tudok olyan esetről , amikor egy olasz állampolgár darabolt fel egy teljesen békés nigériai lányt , mert nem kapta meg az állampolgárságo t. Bizony.
 
setni, ez nem helyes hiszen lássuk be, kismilliószor előfordult ennek az ellenkezője is . Én például tudok olyan esetről , amikor egy olasz állampolgár darabolt fel egy teljesen békés nigériai lányt , mert nem kapta meg az állampolgárságo t. Bizony.
... a lány?

;)
 
'45-ben meg Argentína és Brazília volt a nagy befogadó, igaz oda nem egyszál ruhában mentek a nácik.

Egyébként meg a hócipőm tele van már '56-tal.... 2018-at írunk ! ...és a mostani helyzetet és tömeges elvándorlást végképp nem lehet az oroszok, vagy a "komenisták" nyakába varrni.
Szórják a csillagport, a gumicsontokat ezerrel, nehogy megkérdezd hová lett alólad az ország.
Ladybug , most akkor ki is rakta be ezt a cikket ? Orbán Viktor vagy Lázár ??:rohog::rohog:
Kik lopák szét az országot az elmult majd 70 évben ? A portások meg az utcaseprök ??
 
-
Két évtizeddel késöbb, én is kaptam egy ajánlatot, egy magyarszármazásu, Bonnban theologiát tanaulo szeminaristátol, hogy menjek vele Délafrikába. Ö ugy beleélte magát a kalandba, hogy misszionárus lesz, már egy parafa kalapot is vett magának (ezt meg is mutatta) söt állitolag egy pisztollyal is rendelkezett, tisztában lévén az ottani helyzettel.
-
Kérdezem, hogy miért éppen Dél Afrikába kiván menni? A válsz rögtön ott volt a tarsolyába: "Márcsak ez az egyetlen hely a világon, ahol a fehér embert becsülik!"
-
Az Apatheid azota megszünt, ahogy halom a fiu most áttette a székhelyét a szülö hazájába és egy igen megbecsült emberé vált a fehérek között. Változnak az idök.
 
'45-ben meg Argentína és Brazília volt a nagy befogadó, igaz oda nem egyszál ruhában mentek a nácik.

Egyébként meg a hócipőm tele van már '56-tal.... 2018-at írunk ! ...és a mostani helyzetet és tömeges elvándorlást végképp nem lehet az oroszok, vagy a "komenisták" nyakába varrni.
Szórják a csillagport, a gumicsontokat ezerrel, nehogy megkérdezd hová lett alólad az ország.
Negyvennyolcat és ötvehatot is olyan színezettel ünnepli a FIDESZ mintha ők csinálták volna.;)

“A magyarok szabadságsóhaja kiütött egy téglát a kommunizmus falábol” írta a Magyar Nemzet a 2010- es választások után.
:rohog:
 
56 az egy teljesen mas eset , hisz szazezres nagysegrendu volt a kimenetel egyszere. Mindenki oda ment ahol elobb kapott lehetoseget ,mert a vilag osszefogott a menekultek segitesebe.
Mi mikor kijottunk mi is azon igyekeztunk melyik orszagba tudunk a leggyorsabban kimenni a lagerbol.
Beadtuk a kerelmet Usaba Canadaba Ausztraliaba es Del -Afrikaba.
A remenyedtunk egymast biztattuk a tobbiekkel kinek hogy sikerul es hova mennie.
Del-Afrika nem is valaszolt a kervenyunkre a legjobban Ausztraliaba biztunk mert a tobbeik azt mondtak ha nem utasitanak el azonnal akkor van esely ra hogy mehetunk interjura. HAt nem igy tortent. Ausztralia is elutasitott es erre vartunk 1 evet.
Annyi mindentol fuggott regen is es utana is, hogy egy egy orszag kiket fogad milyen utembe szakmakba stb.

A nacik es a komcsik a vilag minden tajara szetszorodtak, nagyokat hallgatva multjukrol.
Volt nagy meglepetes par ev mulva mikor osszefutott az uldozo az uldozottel egy egy magyar osszejovetelen.
Minden orszagba mentek a tortenelem hirhedt figurai mint ide is a szegedi getto foparancsnoa Finta vagy Szalasi szovivoje Dr Berzy es meg a jo par ilyen fazon. Ok szerepeltek itt sokat a mediaba es rezget a lec ,hogy kidobjak oket mert hazudtak a bevandorlasnal, elhallgattak multjukat. Az elet megoldotta meghaltak mire a sok fellebezesek utan itelet szuletett volna.
A komcsik szinten a forrdalmarokkal jottek az akori hatalom emberei...a bortonortol a spicliig es magasabb beosztasuak.
 
Előljáróban annyit, hogy a hozzászólásom talán úgy tűnhet, hogy eltér a felvetett témától, ám ez az Indextől átvett cikk számomra egy erős jobboldali kritikát céloz meg a mai kormáyn bevándorlásellenes politikájával szemben.

Van egy ország, amely 18 ezer sziget együtteséből áll össze. A neve: Indonézia.
Azzal a problémával kellett szembenéznie, mint Európának most, hogy a lakosság egyre fogy.
Ezért egy olyan megoldáshoz folyamodtak, hogy a jó adottságú, ám elnéptelenedett területekre Jáva szigetéről vagyon és földnélküli családok tömegeit telepítették be, komoly pénzbeli támogatást is nyújtottak nekik.
A XX. sz. második felében 8-10 millió - többségében muzulmán vallású- embert telepítettek be a túlnyomó többségben keresztények által lakott területekre.

Adi Martono a transzmigrációs miniszter a következőket fogalmazta meg indokként:

" Vannak közösségek egyes térségekben ( keresztények ), amelyek elszigeteltségbe helyezik magukat, szembeszállnak a nemzet fejlődésével ( liberális eszmékkel). Az ekszigetelődés például az értéktelen hagyományokban ( evangélium ) ölt testet, melyek akadályozzák a fejlődést ( a bűn legalizálását)."
A zárójeles gondolatokat én tettem hozzá, mert itt egyértelműen erről van szó.

A betelepítés után gomba módra elkezdtek épülni a mecsetek és elkezdődött a lakosság -először barátságos, majd erőszakos - áttérítése.
A lakosságnak ez nem tetszett, ezért a helyi önkormányzat kiadott egy rendeletet:

" Ez keresztény föld. nem fogadunk be muzulmánokat.A muzulmánok sem fogadnak be keresztényeket. Miért hozzátok hát ide az iszlámot?"

A végkifejlet a következő:

- több százezer keresztény embert megöltek
- 10 000 keresztény templomot felégettek
- a betelepedett, vagyontalan muzulmánok lettek a házak és földek birtokosai
- 1 millió család menekült el, hogy az életüket mentsék

Az ottmaradottak a transzmigráció súlyos következményeit azóta is csendben nyelik, és nem merik megkísérelni az eredeti viszonyok helyreállítását.......

Van talán olyan európai vezető, aki erről nem tudott?
Ha igen, akkor mit keresnek Európa élén, ha pedig nincs, akkor miért nem emelték fel a hagjukat értük?

Ma van egy kérdés, amire mindenki egyértelműen tudja a válasz, mégis sokan lapítanak és ködösítenek.

A kérdés a következő:

Ki a kereszténység legnagyobb ellensége a világon?

A választ talán már az óvodások is egyszerre kántálják, mert olyan egyértelmű: az iszlám.

Európa nem a bajba jutott szerencsétlen embertársainkon szeretne segíteni, hanem a kereszténységet gyengíteni.
Nem feltételezem a liberális oldalról, hogy a halálunkat kívánnák, de az az esetleges számításuk, hogy ők urrá tudnának lenni a helyzeten, nem hiszem hogy megállná a helyét.
A zsidóság is ebben reménykedett....hogy Európa más...ez egy kultúrált, emberséges hely, ahol az emberek nem kiszolgáltatják, hanem védelmezik egymást.
Tévedtek.......

Az iszlám nem vallás, hanem ideológia, amely azon alapszik, hogy a saria törvényének hódoltasson be minden embert, akár önszántából, akár kényszerrel. A saria nem ismeri el legitim intézménynek az államhatalmat, nem rendeli alá magát a demokráciának, amelynek egyértelmű bizonyítékai a nyugat-európában lévő no go övezetek.
Az iszlám világuralomra törekszik, és ennek érdekében nem ismer sem határokat, sem kegyelmet.

Ha ez nem lenne igaz, ha az iszlám nem szándékosan irányítaná a menekülteit Európa felé, akkor a legkézenfekvőbb megoldást választották volna ezek a menekültek: a saját régiójukban egy olyan országba menni, ahol közel hasonló közegben élhetnék az életüket, ugyanazt a kultúrát, vallást, nyelvet gyakorolhatnák, nem pedig egy az életmódjuktól és kultúrájuktól teljesen idegen közegbe mennének.
Szaud-Arábia területe nagyobb, mint egész Európáé....és ez csak egy ország arról a területről. Hihetetlen bevételei vannak annak a régiónak az olajból. Mind területileg, mind anyagilag sokkal nagyobb forrásaik vannak - az azonos kultúrkörről már nem is beszélve -, mint Európának.
Ezt mi sem bizonyítja jobben, minthogy Szaud-Arábia 500 mecset felépítését finanszírozta meg Németországban.
Nem az embertársaik anyagi támogatását, egy idegen földrészen való egzisztenciáját támogatták, hanem azt, hogy az iszlám meg tudjon ott gyökerezni és ezáltal terjedni.
A katolisch.de portál ezzel párhuzamosan pedig arról számolt be, hogy 500 keresztény templomot zártak be, amelyből 140-et már le is dózeroltak.

Németország azért támogatja az iszlám bevándorlást, mert a negatív demográfiai mutatói veszélybe sodorhatják union belül betöltött eddigi vezető pozícióját, amelyhez továbbra is ragaszkodik, mert ha nincsenek emberek, a gazdasági mutatók is lefelé ívelnek. Nem mellesleg Németország a II. világháború utáni gazdasági vezető pozícióját elsősorban annak a 6 millió zsidó embernek a vagyonából alapozta meg, akiknek a kiírtásában Magyarország is készségesen segédkezett.

Én személy szerint nagyon sajnálom azokat a menekülteket, akiket az iszlám tudatosan használ fel arra, hogy Európára rátegye a kezét, de senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezeknek a menekülteknek a problémáját itt, ezen a földrészen kell megoldani, ahol pl. Magyarországon a lakosság 70%-a a létminimum alatt él.....márpedig Soros György tervében még további több millió iszlám bevándorló befogadása szerepel.
Az egész közel-keleti válság, ill. az Iszlám terjeszkedése az Obama éra alatt az amerikaik és az európaiak katonai beavatkozásának köszönhetően 1 hét alatt megfékezhető lett volna, de hogy ez nem történt meg, számomra egyértelművé teszi, hogy az a folyamat, amely ma Európát fenyegeti, valaki, vagy valakik részéről szándékos volt.

Az Európai uniónak ahhoz, hogy a nagyhatalmak - Usa, Kína és az oroszok - mögött ne negyedikként kullogjon, hanem legyen esélye beszállni a nagyhatalmak között vívott vezető pozíció megszerzéséért, az Ameriai Egyesült Államok mintájára Európában meg kell valósítania az Európai Egyesült Államokat. Ezért indult el egy erőszakos globalizációs folyamat, amely megcélozta a nemzetállamoban való gondolkodás eltörlését, a nemzathatárok megszüntetését, egy egységes fizetőeszköz létrehozását, folyamatosan gyengíti a különböző országok nemzeti identitását, egységes gazdaságra és politikára törekszik.......
De úgy látszik, valamire nem számítottak, és ez megállította a gépezetet.....ez pedig a vallás, a kereszténység......mert nemzetállamokban gondolkodik.

" És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek színén, meghatározván eleve rendelt idejüket és lakásuknak határait."
Apcsel. 17:26.

Isten azért választotta el a nemzeteket határokkal és engedte, hogy mindenki kialakítsa a saját kultúráját és identitását, hogy megakadályozza azt, amivel már egyszer Bábelnél megpróbálkoztak, mert az is egy globalizációs próbálkozás volt.
Az okát is elárulja, hogy miért nem támogatja ezt:

"Íme, e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, amit elgondolnak magukba."
1 Mózes 11:6.

A globalizációval az a probléma, hogy egy vékony elit réteg a saját elképzeléseit és akaratát mindenfajta akadály nélkül rá tudja eröltetni a tömegekre.
Ezért akarnak ma is Európában globalizációt, hogy amit kiterveltek, azt könnyen véghez is vigyék.
Bár a keresztény gyökerek mára már igencsak meggyengültek Európában, és a magukat keresztényeknek vallók nagy része is a keresztény identitását nem Isten kijelentéseire és annak követésére alapozza, hanem öncélúlag határozza meg, mégis, bekerült a gépezetbe egy homokszem, amelyet úgy hívnak: Magyarország.

Valószínűleg - a méreteinkből kifolyólag - nem számoltak velünk. Bizonyára álmukban sem gondolták volna, hogy nagyratörő vágyaiknak egy ilyen kis ország lesz a gátlója.
Magyarországon ma még sok olyan ember van, aki hisz a bibliai családmodellben...... hisz a férfi és női nem tisztaságában és szentségében...... hisz a család intézményében...... hisz a nemzeti identitás megörzésében.....hisz a szabad akarat kinyilvánításában......

Ma a globalizáció legnagyobb fékezőereje a kereszténység......az igaz kereszténység.
Az az Indonéz példa, amivel indítottam, számtalan más nemzetben és időben is megtörtént a történelem folyamán. Azok a vezetők, akik ma Európa élén állnak, nem lehetséges, hogy nincsenek azzal tisztában, hogy az iszlám fennálása óta - 6. század - micsoda írtást és pusztítást végzett a kereszténylakta területeken, és ahová betette a lábát, többé nem lehetett kereszténységről beszélni.
Azok a vezetől, akik ma Európa élén állnak, nem lehet, hogy ne lennének tisztában azzal, hogy a kereszténység legnagyobb ellensége az iszlám.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy ezzel tökéletesen tisztában vannak, mint az, hogy Angela Merkellel az élen, az évszázadokon keresztül történelmi tényekkel bizonyítható, a globalizáció akadályozójának legnagyobb ellenségének küldtek "meghívót"..
Az iszlám beengedése Európába - minden kétséget kizáróan meg vagyok róla győződve - szándékos.

Csukás István : Keménykalap és krumpliorr c. könyvében ez olvasható:

- Nincs érdekesebb mesterség, mint az enyém! Ezt én mondom, Lópici Gáspár. Tudniillik ez a nevem. Úgy is mondhatnánk, hogy én vagyok az utca hírmondója. Úgy is mondhatnánk, hogy én irányítom a közvéleményt.

Ki ma Lópici Gáspár.................???????????
 
56 az egy teljesen mas eset , hisz szazezres nagysegrendu volt a kimenetel egyszere. Mindenki oda ment ahol elobb kapott lehetoseget ,mert a vilag osszefogott a menekultek segitesebe.
Mi mikor kijottunk mi is azon igyekeztunk melyik orszagba tudunk a leggyorsabban kimenni a lagerbol.
Beadtuk a kerelmet Usaba Canadaba Ausztraliaba es Del -Afrikaba.
A remenyedtunk egymast biztattuk a tobbiekkel kinek hogy sikerul es hova mennie.
Del-Afrika nem is valaszolt a kervenyunkre a legjobban Ausztraliaba biztunk mert a tobbeik azt mondtak ha nem utasitanak el azonnal akkor van esely ra hogy mehetunk interjura. HAt nem igy tortent. Ausztralia is elutasitott es erre vartunk 1 evet.
Annyi mindentol fuggott regen is es utana is, hogy egy egy orszag kiket fogad milyen utembe szakmakba stb.

A nacik es a komcsik a vilag minden tajara szetszorodtak, nagyokat hallgatva multjukrol.
Volt nagy meglepetes par ev mulva mikor osszefutott az uldozo az uldozottel egy egy magyar osszejovetelen.
Minden orszagba mentek a tortenelem hirhedt figurai mint ide is a szegedi getto foparancsnoa Finta vagy Szalasi szovivoje Dr Berzy es meg a jo par ilyen fazon. Ok szerepeltek itt sokat a mediaba es rezget a lec ,hogy kidobjak oket mert hazudtak a bevandorlasnal, elhallgattak multjukat. Az elet megoldotta meghaltak mire a sok fellebezesek utan itelet szuletett volna.
A komcsik szinten a forrdalmarokkal jottek az akori hatalom emberei...a bortonortol a spicliig es magasabb beosztasuak.

azt mondják, a folyó tiszta vize a hordalékból is visz :)
 
Előljáróban annyit, hogy a hozzászólásom talán úgy tűnhet, hogy eltér a felvetett témától, ám ez az Indextől átvett cikk számomra egy erős jobboldali kritikát céloz meg a mai kormáyn bevándorlásellenes politikájával szemben.

Van egy ország, amely 18 ezer sziget együtteséből áll össze. A neve: Indonézia.
Azzal a problémával kellett szembenéznie, mint Európának most, hogy a lakosság egyre fogy.
Ezért egy olyan megoldáshoz folyamodtak, hogy a jó adottságú, ám elnéptelenedett területekre Jáva szigetéről vagyon és földnélküli családok tömegeit telepítették be, komoly pénzbeli támogatást is nyújtottak nekik.
A XX. sz. második felében 8-10 millió - többségében muzulmán vallású- embert telepítettek be a túlnyomó többségben keresztények által lakott területekre.

Adi Martono a transzmigrációs miniszter a következőket fogalmazta meg indokként:

" Vannak közösségek egyes térségekben ( keresztények ), amelyek elszigeteltségbe helyezik magukat, szembeszállnak a nemzet fejlődésével ( liberális eszmékkel). Az ekszigetelődés például az értéktelen hagyományokban ( evangélium ) ölt testet, melyek akadályozzák a fejlődést ( a bűn legalizálását)."
A zárójeles gondolatokat én tettem hozzá, mert itt egyértelműen erről van szó.

A betelepítés után gomba módra elkezdtek épülni a mecsetek és elkezdődött a lakosság -először barátságos, majd erőszakos - áttérítése.
A lakosságnak ez nem tetszett, ezért a helyi önkormányzat kiadott egy rendeletet:

" Ez keresztény föld. nem fogadunk be muzulmánokat.A muzulmánok sem fogadnak be keresztényeket. Miért hozzátok hát ide az iszlámot?"

A végkifejlet a következő:

- több százezer keresztény embert megöltek
- 10 000 keresztény templomot felégettek
- a betelepedett, vagyontalan muzulmánok lettek a házak és földek birtokosai
- 1 millió család menekült el, hogy az életüket mentsék

Az ottmaradottak a transzmigráció súlyos következményeit azóta is csendben nyelik, és nem merik megkísérelni az eredeti viszonyok helyreállítását.......

Van talán olyan európai vezető, aki erről nem tudott?
Ha igen, akkor mit keresnek Európa élén, ha pedig nincs, akkor miért nem emelték fel a hagjukat értük?

Ma van egy kérdés, amire mindenki egyértelműen tudja a válasz, mégis sokan lapítanak és ködösítenek.

A kérdés a következő:

Ki a kereszténység legnagyobb ellensége a világon?

A választ talán már az óvodások is egyszerre kántálják, mert olyan egyértelmű: az iszlám.

Európa nem a bajba jutott szerencsétlen embertársainkon szeretne segíteni, hanem a kereszténységet gyengíteni.
Nem feltételezem a liberális oldalról, hogy a halálunkat kívánnák, de az az esetleges számításuk, hogy ők urrá tudnának lenni a helyzeten, nem hiszem hogy megállná a helyét.
A zsidóság is ebben reménykedett....hogy Európa más...ez egy kultúrált, emberséges hely, ahol az emberek nem kiszolgáltatják, hanem védelmezik egymást.
Tévedtek.......

Az iszlám nem vallás, hanem ideológia, amely azon alapszik, hogy a saria törvényének hódoltasson be minden embert, akár önszántából, akár kényszerrel. A saria nem ismeri el legitim intézménynek az államhatalmat, nem rendeli alá magát a demokráciának, amelynek egyértelmű bizonyítékai a nyugat-európában lévő no go övezetek.
Az iszlám világuralomra törekszik, és ennek érdekében nem ismer sem határokat, sem kegyelmet.

Ha ez nem lenne igaz, ha az iszlám nem szándékosan irányítaná a menekülteit Európa felé, akkor a legkézenfekvőbb megoldást választották volna ezek a menekültek: a saját régiójukban egy olyan országba menni, ahol közel hasonló közegben élhetnék az életüket, ugyanazt a kultúrát, vallást, nyelvet gyakorolhatnák, nem pedig egy az életmódjuktól és kultúrájuktól teljesen idegen közegbe mennének.
Szaud-Arábia területe nagyobb, mint egész Európáé....és ez csak egy ország arról a területről. Hihetetlen bevételei vannak annak a régiónak az olajból. Mind területileg, mind anyagilag sokkal nagyobb forrásaik vannak - az azonos kultúrkörről már nem is beszélve -, mint Európának.
Ezt mi sem bizonyítja jobben, minthogy Szaud-Arábia 500 mecset felépítését finanszírozta meg Németországban.
Nem az embertársaik anyagi támogatását, egy idegen földrészen való egzisztenciáját támogatták, hanem azt, hogy az iszlám meg tudjon ott gyökerezni és ezáltal terjedni.
A katolisch.de portál ezzel párhuzamosan pedig arról számolt be, hogy 500 keresztény templomot zártak be, amelyből 140-et már le is dózeroltak.

Németország azért támogatja az iszlám bevándorlást, mert a negatív demográfiai mutatói veszélybe sodorhatják union belül betöltött eddigi vezető pozícióját, amelyhez továbbra is ragaszkodik, mert ha nincsenek emberek, a gazdasági mutatók is lefelé ívelnek. Nem mellesleg Németország a II. világháború utáni gazdasági vezető pozícióját elsősorban annak a 6 millió zsidó embernek a vagyonából alapozta meg, akiknek a kiírtásában Magyarország is készségesen segédkezett.

Én személy szerint nagyon sajnálom azokat a menekülteket, akiket az iszlám tudatosan használ fel arra, hogy Európára rátegye a kezét, de senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezeknek a menekülteknek a problémáját itt, ezen a földrészen kell megoldani, ahol pl. Magyarországon a lakosság 70%-a a létminimum alatt él.....márpedig Soros György tervében még további több millió iszlám bevándorló befogadása szerepel.
Az egész közel-keleti válság, ill. az Iszlám terjeszkedése az Obama éra alatt az amerikaik és az európaiak katonai beavatkozásának köszönhetően 1 hét alatt megfékezhető lett volna, de hogy ez nem történt meg, számomra egyértelművé teszi, hogy az a folyamat, amely ma Európát fenyegeti, valaki, vagy valakik részéről szándékos volt.

Az Európai uniónak ahhoz, hogy a nagyhatalmak - Usa, Kína és az oroszok - mögött ne negyedikként kullogjon, hanem legyen esélye beszállni a nagyhatalmak között vívott vezető pozíció megszerzéséért, az Ameriai Egyesült Államok mintájára Európában meg kell valósítania az Európai Egyesült Államokat. Ezért indult el egy erőszakos globalizációs folyamat, amely megcélozta a nemzetállamoban való gondolkodás eltörlését, a nemzathatárok megszüntetését, egy egységes fizetőeszköz létrehozását, folyamatosan gyengíti a különböző országok nemzeti identitását, egységes gazdaságra és politikára törekszik.......
De úgy látszik, valamire nem számítottak, és ez megállította a gépezetet.....ez pedig a vallás, a kereszténység......mert nemzetállamokban gondolkodik.

" És az egész emberi nemzetséget egy vérből teremtette, hogy lakozzanak a földnek színén, meghatározván eleve rendelt idejüket és lakásuknak határait."
Apcsel. 17:26.

Isten azért választotta el a nemzeteket határokkal és engedte, hogy mindenki kialakítsa a saját kultúráját és identitását, hogy megakadályozza azt, amivel már egyszer Bábelnél megpróbálkoztak, mert az is egy globalizációs próbálkozás volt.
Az okát is elárulja, hogy miért nem támogatja ezt:

"Íme, e nép egy, s az egésznek egy a nyelve, és munkájának ez a kezdete; és bizony semmi sem gátolja, hogy véghez ne vigyenek mindent, amit elgondolnak magukba."
1 Mózes 11:6.

A globalizációval az a probléma, hogy egy vékony elit réteg a saját elképzeléseit és akaratát mindenfajta akadály nélkül rá tudja eröltetni a tömegekre.
Ezért akarnak ma is Európában globalizációt, hogy amit kiterveltek, azt könnyen véghez is vigyék.
Bár a keresztény gyökerek mára már igencsak meggyengültek Európában, és a magukat keresztényeknek vallók nagy része is a keresztény identitását nem Isten kijelentéseire és annak követésére alapozza, hanem öncélúlag határozza meg, mégis, bekerült a gépezetbe egy homokszem, amelyet úgy hívnak: Magyarország.

Valószínűleg - a méreteinkből kifolyólag - nem számoltak velünk. Bizonyára álmukban sem gondolták volna, hogy nagyratörő vágyaiknak egy ilyen kis ország lesz a gátlója.
Magyarországon ma még sok olyan ember van, aki hisz a bibliai családmodellben...... hisz a férfi és női nem tisztaságában és szentségében...... hisz a család intézményében...... hisz a nemzeti identitás megörzésében.....hisz a szabad akarat kinyilvánításában......

Ma a globalizáció legnagyobb fékezőereje a kereszténység......az igaz kereszténység.
Az az Indonéz példa, amivel indítottam, számtalan más nemzetben és időben is megtörtént a történelem folyamán. Azok a vezetők, akik ma Európa élén állnak, nem lehetséges, hogy nincsenek azzal tisztában, hogy az iszlám fennálása óta - 6. század - micsoda írtást és pusztítást végzett a kereszténylakta területeken, és ahová betette a lábát, többé nem lehetett kereszténységről beszélni.
Azok a vezetől, akik ma Európa élén állnak, nem lehet, hogy ne lennének tisztában azzal, hogy a kereszténység legnagyobb ellensége az iszlám.
Mi sem bizonyítja jobban, hogy ezzel tökéletesen tisztában vannak, mint az, hogy Angela Merkellel az élen, az évszázadokon keresztül történelmi tényekkel bizonyítható, a globalizáció akadályozójának legnagyobb ellenségének küldtek "meghívót"..
Az iszlám beengedése Európába - minden kétséget kizáróan meg vagyok róla győződve - szándékos.

Csukás István : Keménykalap és krumpliorr c. könyvében ez olvasható:

- Nincs érdekesebb mesterség, mint az enyém! Ezt én mondom, Lópici Gáspár. Tudniillik ez a nevem. Úgy is mondhatnánk, hogy én vagyok az utca hírmondója. Úgy is mondhatnánk, hogy én irányítom a közvéleményt.

Ki ma Lópici Gáspár.................???????????
Mire végig olvastam vártam egy választ de, csak egy kérdés lett.
 
Szerintem nagyon szükséges és fontos az 1956-os eseményeket kísérő menekülthullámmal foglalkoznunk, sokkal fontosabb a napjainkban mind az 1000 évvel ezelőtti honfoglalás magasztalása.
-
Hogy miért foglalkoznak vele ma egyre inkább történészek világszerte az világos:
- Az 1956-os magyar felkelés a hidegháború miatt instrumentalizálva volt.
- A magyarok voltak az áldozattok, az oroszok, a gyilkosok, a nyugat az önzetlen megmentő.
- A kép sokkal differenciáltabb még akkor is ha a jogtalanság számára a szereposztás változatlan.
- Az idő távlatából lehetséges egy objektív, öszintébb bemutatása a valóságnak

- Az Osztrákok korlátlan segítőkészsége egy rég megdöntött mítosz
- Az sem igaz, hogy a magyar menekültek között csak angyalok és szorgalmas lények voltak.


Egy ezzel kapcsolatos cikk olvasható az osztrák internet-portálon, ilyen cím szavakkal:
"Ungarn-1956-Von-armen-Fluechtlingen-zu-Parasiten-des-Wohlstands"
Hogyan lett a "szegény magyar menekültből- a jólét parazitája" az osztrákok szemében.
--
A cikk leírja, hogy néhány hét elég volt ahhoz, hogy megváltozzon a hangulat és
a hősökből paraziták legyenek a közvélemény szemében.
-
A hangnem ugyan az volt mind ma: A "segítő képesség határáról" és "hálátlanságról" beszéltek az emberek.

A kezdetben segítségre szoruló, nincstelen áldozattoknak tekintett magyarokból csakhamar
önhibájukból szorult helyzetbe került, kriminális tevékenységet folytatok lettek.
A hősök az osztrák szociálállam parazitáivá váltak.
Egyre több lett a szóbeszéd Bécs utcáin sétáló az állam pénzén jól élő és ingyen villamosozó magyarokról.
Az irigység és téves információk domináltak 1957-ben a menekültekkel kapcsolatos diszkussziókban.
- ugy mind ma - (Történész Brigitte Zierer)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,886
Tagok
615,339
Legújabb tagunk
Dorki000
Oldal tetejére