A koldusszegény Orbán család új kastélya

Schossberger Zsigmond zsidó nagytőkés turai kastélya most már az Orbán családhoz köthető – adta hírül a hvg.hu. Mint kiderült, 2015 végén a TRA Real Estates Kft. 200 milliós ajánlatot tett az addigi tulajdonos Turai Kastély Kft.-nek a Schossberger Zsigmond által építtetett kastélyra, amely egyébként 2,3 milliárd forint értéken szerepelt az eladó könyveiben.

A TRA Real Estates Kft.-t birtokló, frissen alakult vállalkozás, a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. bejegyzési illetékét a miniszterelnök veje, Tiborcz István számlájáról fizették be. Vagyis: Tiborcz a tulajdonos. Vagyis: a saját lábán álló Ráhel. Vagyis: az Orbán család.



Az új tulajdonos egyik első lépése az volt, hogy megszüntette a kastély látogathatóságát. Ha csak ennyit mondanak, már tudni lehetett volna, hogy ez csak valamilyen fideszes, de főleg az Orbán família lehet. Utána megritkította a fákat a parkban, noha azt egy 2009-es önkormányzati rendelet helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánította. Ennél nincs árulkodóbb, Tiborcz közismert fatolvaj, aki soha egyetlen környezetvédelmi rendeletet nem tartott be, és ahol fát lát, azt azonnal kivágatja.A Turai Kastély Kft. a HVG kérdésére csak annyit válaszolt, hogy legalább egy évig még nem lesz látogatható a kastély, mert elkezdődött a felújítása. Szerencsére már nem kell olyan nagyon félni az örökségvédelemtől, ráadásul pedig többszörös adókedvezmény várja a kastélyokat felújítókat. Amikor a kastély újra látogatható lesz, akkor könnyen meghúzható lesz a látogatók köre, akik majd a kastélyt látogatják. A tulajdonos kastély címén adókedvezményt kap, de biztosan pályáz EU-s pénzre is, majd beköltözik, mint a fideszes Mondok József Izsákon.

A pénzre nagy szükség lesz, mert egy koldusszegény apa lánya és családja a tulajdonos. Orbán Viktor a vagyon bevallása szerint hatszor akkora adóssággal rendelkezik, mint amennyi pénz van a számláján. Mármint az ismert bankszámláján.

Amerikai Nepszava

turai-kastély.jpg
 
Én nem mennék bele a dolog egyéb aspektusaiba.. mert ennek az épületnek az eredeti állapotba való visszaállítása igencsak milliárdos összeg.. S csak olyan engedheti meg magának aki ezzel a szabad összeggel rendelkezik. Az épületet egyébként Ybl Miklós tervezte és az Operaházzal egy időben épült s nem véletlen hogy számos részlet visszaköszön. Sőt az Operaház festője készítette az azóta tönkrement faldíszítéseket is. A tető eredeti természetes francia palával fedett. A kor valamennyi fejlett technikai megoldása beépítésre került.. Ezek miatt is a felújítás éveken át húzódott sőt az előző külföldi tulajdonos a műemlék védelemmel is állandóan hadban állt.. Ami a fákat illeti ki kellett a természet térhódításából menteni az épületet

schossberger-kastely-tura.jpg Talán inkább azon kellene elmélkedni, hogy miért van az, hogy Magyarországon rendszertől függetlenül csak politika közeliek juthatnak állami pénzekhez még az arra érdemes célok megvalósításához is...
S a magyar kulturális örökségnek lényegesen kiemelkedőbb építményei nem élvezik ezeket az előnyöket...
 
Kerem KI-MIT- tud van az O hazaban is eppen ugy mint itt, a Miniszter Elnok itt sem "Csoro" epp ugy mint minden orszagban,
ugyesnek kell lenni es annyi.
 
"Orbán Viktor a vagyon bevallása szerint hatszor akkora adóssággal rendelkezik, mint amennyi pénz van a számláján."
-
Akkor nagyon fontos lehet a miniszterelnök számára a választási eredmény!
Ugy is mondhatnám az önérdek akár az ország érdekét is árnyékba teheti. :(
 
Kerem KI-MIT- tud van az O hazaban is eppen ugy mint itt, a Miniszter Elnok itt sem "Csoro" epp ugy mint minden orszagban,
ugyesnek kell lenni es annyi.

Vagyon bevallasa alapjan 700ezer Ft azaz $3400 penze van az Orbannak.
Igen csoringer szegeny ,mert weifaren elok nalunk $6000 dollarjuk lehet meg oket se elozi meg, pedig szegenynek tartott reteg a szoc segelyen elok.
Hogy ugyes az igaz nagyon ugyes mert milliardos vagyon lehet stikaba mert egy ilyen kastely villanyszamlajara rezsijere se eleg a bevallott jovedelme.
 
Vagyon bevallasa alapjan 700ezer Ft azaz $3400 penze van az Orbannak.
Igen csoringer szegeny ,mert weifaren elok nalunk $6000 dollarjuk lehet meg oket se elozi meg, pedig szegenynek tartott reteg a szoc segelyen elok.
Hogy ugyes az igaz nagyon ugyes mert milliardos vagyon lehet stikaba mert egy ilyen kastely villanyszamlajara rezsijere se eleg a bevallott jovedelme.
Igy van Melitta Kedves! Tokeletessen egyet ertek veled, de az igazsag, hogy 28-eve ossze szedte magat rendessen mindegyik vezeto bar melyik Partot kepviseli, szerintem ez termeszetes is, hiszen bar hol a vilagon ez megy, azert mar egy Miniszter elnok nehogy egy szoba Konyhaban eljen. Lasad a Trapmh-nak a ( cellajat)vagy sorolhatnam. Gondolom Aprilisban ugysem nyeri meg a valasztast, es akkor lehet majd Kitizalni a kovetkezoket.(Persze nem en, mert en nem az O- hazaban elek)
 
Igen az a politikus aki elotte az uzelti szferaba sikeres volt az ha politikusnak all nyilvan a vagyona marad. Trump nem szegeny volt mikor politikusnak allt.
Orban sehol mashol nem dolgozott csak a politikusi tenykedese volt es a fizetese nem volt annyi mint amennyi vagyonrol beszelnek.
Veje is sajat labon all 12 milliardert ami miatt az Eu csalas ugyi hivatala vizsgalatot inditott.
 
-

Erdemes megnézni menyi jövedelmük van az egyes államföknek hivatalosan.

- A Vatikánállam feje Papst Franciszkusz ingyen dolgozik, a jövedelme 0.0 euro
- Vietnam elnökének 7.735 euroval kell megelégednie.
- A milliard lakossal rendelkezö Kinát vezetö elnök évi fizetése 17.000 euro
- Europában Orbán Viktornak a leg alacsonyabb jövedelme, évi 14.500 euro.
- még a Horvátországi miniszterelnök is négyszer többet keres ennél
- Angela Merkel az évi 226.000 euro jövedelmével középmezönyös, minden polgárnak évi 0,26 eur kerül
- A volt Osztrák elnök Kernel jövedelme évente 306.000 euro volt

Erdekes, hogy azoknak az országoknak az elnökei keresnek a legkevesebbet ahol a legnagyobb a korruptio: Vietnam, Kina és Magyarország.
-
Azért ovatosan kell kezelni ezt a hivatalos listát, mert a magukat kommunista vagy erösen szociálisnak nevezö országok ezzel csak a népet akarják megnyugtatni és a valos anyagi helyzetükröl nem adnak kellö informatiot. A New York Times azonban kikutatta, hogy ezeknek az aszkétáknak, templomi egereknek a hozzátartozoi csodálatos modon hatalmas vagyonok birtokába vannak.
-
Ugyhogy nem kell aggodni, hogy Orbannak évekig kell sporolnia egy Trabantra a 14.000 euros évi jövedelm és öt gyerek melett.
-
DWO-FI-Staatschef-Gehaelter-jpg.jpg
 
Pedig milyen szép lenne az életünk, ha ilyen ember vezetné az országot. Ha minden országot ilyen gondolkodású ember vezetne.

Fizetését nem veszi fel, elnöki rezidenciája helyett egy farmon lakik.
Volna számára elnöki palota, de ő azt inkább a hajléktalanok számára ajánlotta fel a télre, ő maga pedig maradt otthon. Német limuzin helyett egy 1987 – es bogárhátúval közlekedik, nyakkendőt nem hord és fizetése 90% – át egy a szegények számára létrehozott lakásprogram számára ajánlotta fel.
 
Becca nektek is volt egy olyan miniszterelnökötok aki
nem vette föl a fizetését
Az se volt jó ,most van olyan aki ki lopja a sajtot a szájakbol
Ez tökéletes annyira hogy újraválasztják a népek .
Tudod, nekem meg volt egy nyersanyag-átvevő kollégám. Az azt mondta, amikor létszámleépítéskor el akarták küldeni, hogy ő inkább fizetést sem kér, csak maradhasson, mert annyira szeret ott dolgozni. :D
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,434
Tagok
615,657
Legújabb tagunk
Leupoldmeq
Oldal tetejére