Mielőtt úgy döntenél, hogy nem mész el szavazni, megmutatom az elmúlt 2(8) évet…

Ez a poszt a nemszavazóknak szól. Szóval, ha nem vagy benne abban a cca. 3 millió emberben, ki szarik arra, hogy merre megy a világa, akkor lapozz alulra, MOST! A többieknek pedig próbáljuk felvázolni, hogy mi is az, amire úgy szavaznak, hogy nem szavaznak.

Mert az nem igaz, hogy egy párt egy országban ne legyen leváltható!
Megpróbáltam a minimumot. De tényleg. Minél többet túrtam az adatok között, annál nagyobb volt a hányinger, és annál nagyobb bajban voltam, mert amikor már csak átnézésre várt az anyag, akkor jöttem rá, hogy vissza az adatok közé, mert egy rakat dolog kimaradt. Ez a cucc nem arról szól, hogy mi van az egészségügyben, oktatásban, nyugdíjakban, munkaerő piacon, kivándorlásban, csak a kifejezetten nagy durranásokat veszi elő, mik mind hatással vannak a felsoroltakra. Egész egyszerűen nem létezik, hogy 24 ezer szót végigolvass, még úgy sem, hogy kihagytam nagyjából 30 oldalt, meg még kilencven A4-est a magyarázó, és elemző szövegekkel, szóval ha mégis rávennéd magad, akkor vegyél egy nagy levegőt.

Ez úgy kezdődött, hogy….
Tavaly szeptember magasságában úgy gondoltam, hogy összeszedem a pártok szépen összeszedett ígéreteit, egymás mellé állítom őket, nézzük meg, hogy ezek mennyire különbözőek, vagy mennyire fedik le egymást. Hiszed, ha nem, elsőként Gyurcsány-DK végezte el a feladatát, a többi még mindig azzal foglalkozott, hogy valami írástudót szerezzen magának, ki összeállít egy anyagot, mindezt 7 hónappal a választások előtt. Fogod a fejed, mert ha valakik ennyire szarnak a munkájukra, akkor hogy várod el tőlük egy egész ország irányítását!?

Soha nem az volt a cél, hogy valami kibaszott pártnak kampányoljak. A politika rohadt. Minden országban. Ez tény. Ha valamit politikának hívunk, akkor az totál egyenes út ahhoz, hogy ne működjön. VISZONT, ha az alapjaiban rohadt politikával szemben nem áll egy erő – a választó – ki bármikor, bármely pillanatban ott tartja a “most eltakarodtok innen” feliratú táblát a politika felett, akkor az engedély arra, hogy még rohadtabb legyen. Ez a tábla a választás. Vagy a felgyújtom Budapestet, de az 2006-ban sem váltotta le a politikai elitet, csak 4 évvel később. A nem választás legutóbbi példája Amerika volt 2016-ban.

Tadaaaam…. 55,4 % ment el voksolni, és Donald J. Trump nevű idióta lett az USA 45. elnöke, ki elméletileg egy pillanat alatt tudná lerombolni ezt az egész bolygót, és nagy valószínűség szerint, elnöki idejének négy éve alatt napi 24 órában tucat ember pisál vért azért Washingtonban, hogy ezt ne tegye meg.

Ezért mutatom meg, hogy miért az a cirka 3 millió, és választásokkal sosem foglalkozó ember a legfontosabb ahhoz, hogy bármi változás (hogy szükséges-e, az hosszú lesz) megtörténjen ebben a pöcegödörben.

A FIDESZ szavazó minden körülmények között FIDESZ szavazó lesz!
Ha valami idióta úgy gondolná, hogy a FIDESZ háza tájáról lehet lecsípni szavazatokat, akkor mondom mi van: NEM, nem lehet!

Mi kellett ahhoz, hogy a FIDESZ 1,9-2 milliós tábora egy pillanatra se rendüljön meg? Nézd a narancs vonalat. Feltenném a kérdést, hogy mi kéne ahhoz, hogy megrendüljön, de erre úgy nagyjából mindenki tudja a választ, és akkor most csendben dúdold el a Chopin B-moll szonátáját Op.35…

Bármi történik ebben az országban – tehát, ha holnaptól az M1 minden reggel 8 órakor élőben közvetíti, ahogy Orbán csecsemőket eszik reggelire – a szavazó tábora rendíthetetlen.

Nézzük a TÉNYEKET, mik nem rendítik meg azokat, kik szerelmesek Orbán Viktorba:
2010 november: Visszamenőleges hatályú törvények



98%-os különadót kell fizetni minden magánszemélynek 3,5millió, és minden közszférában dolgozó, 2 milliós végkielégítése esetén, 5 évre visszamenőleg. 4 év cirkusz, Ab, bíróság, EU, mindenki beszállt a cuccba, hogy kinyírják ezt a faszságot.

2010 december: Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése


Mivel az Ab kinyírta a FIDESZ 98%-os adótörvényét, ezért alkotmányt módosítottak, szóval az Ab csak akkor semmisítheti meg a költségvetésről, adókról, illetékekről és járulékokról szóló jogszabályokat, ha azok sértik az élethez, emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelmét, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsághoz, illetve a magyar állampolgársághoz fűződő jogokat.

2011 december: Nyugdíjpénztárak


14 hónapra elfüggesztették a folyósítást, miközben behazudták, hogy veszteséges üzletbe nyomja a nép a pénzét. Megnyitották a visszalépést, miközben befenyegettek, hogy aki marad, annak nem lesz állami nyugdíja. A nyugdíj-járulék hozzájárulás lett – magyarán adó – mi azért jó, mert az adóért nem jár ellentételezés. Ígértek tételes elszámolást, miből nem lett semmi, mint ahogy abból a 3000 milliárdból

3000 milliárd forint: Ez 833 333 db. új Suzuki Swift, vagy 6 976 744 iPhone X, esetleg 100 000 000 (százmillió!!!) csajt hívhatnál meg vacsorázni, Bp valamely felkapott helyére.

2012 január: 27% ÁFA


Varga Mihály úgy döntött, hogy a legjobb kiút a gödörből, az ÁFA 27%-ra emelése, amivel rekordot döntöttünk az EU-ban. Ezzel nagyjából 150 milliárddal többet fizetsz be évente te, és én, meg mindenki a költségvetésbe, amiből…

2012 február: Alaptörvény

Nem volt alkotmányozási kényszer. Egy alkotmány konszenzussal épül, aminek készítésében részt vesznek az adott ország gondolkodói, párttól, nézettől, hittől függetlenül. Ezt az alaptörvénynek nevezett izéét, egy pali írta a konyhaasztalon, majd a parlament nagy sürgősséggel elfogadta, és azóta 6× módosítottak (a hetediket nem tudták megszavazni, mert elfogyott a 2/3.

2012 október: Nyerőgépek

Egy nap alatt söpörték el a komplett nyerőgép piacot. Ez közvetve, vagy közvetlenül 50-60 ezer családot érintett az országban. Így két kézbe került a komplett, évi 30 milliárdot hozó szerencsejáték piac, név szerint Andy Vajna, és a Szerencsejáték Zrt.

2013 május: Trafik törvény


300 milliárdos üzletet államosított Orbán, amivel 13 ezer értékesítőhelytől vette el a profitot, majd az erre épített koncessziót kiadta nagyrészt a saját lobbistáinak. 5-10 ezer munkahely mínusz. Szupi!

2013 június: Letelepedési kötvény


Rá kb. egy évre, már bukóban volt az állam, és 2017-re nagyjából 11 milliárd “veszteséget” halmozott fel, miközben a kötvényt árusító cégek 100 milliárdos profitot termeltek úgy, hogy azután nem fizettek adót. Bónuszként kb. nulla átvilágítást végeztek a kötvényvásárlókon, így annak lett eu-s útlevele, akinek volt erre pénze.

2013 július: Ángyán kilépése


A földtörvény megszavazását követően, a FIDESZ egyik legnagyobb koponyája, Ángyán József kilépett a fidesz-frakcióból. 2012-ben már lemondott a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkári posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok”, „spekuláns nagytőkés oligarchák” ellehetetlenítették a munkáját. Később többször is bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került.

MOL részvények visszavásárlása


Ez kérlek úgy került 500 milliárd (hitel) forintba, hogy azon a magyar állam az első hónapban 125 milliárdot bukott, és a felvásárlásnak tulajdonképp csak az orbáni nemzetállam érdekei miatt volt értelme.

2013 október: E.On felvásárlás


Az E.On felvásárlása 261 millárd forint volt, plusz amiről már nem is érdemes beszélni. A vásárlás előtt az MVM olyan előkészítő anyagot hozott nyilvánosságra, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar, mivel ezzel a bulival megvették a Gazprom hosszútávú nagykereskedői szerződését is, mi csak annyit tartalmaz, hogy a papíron akkor is ki kell fizetni a földgázt, ha a világ holnap átáll napenergiára. Ez még -330 milliárd veszteség, mibe ép eszű gazdasági szakember nem megy bele.

2013 november: Földbotrány, Kishantos


Az új földtörvénynek hála, a földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg. Figyelj, én komolyan mondom, ha ebbe belekezdek, akkor simán húsz oldal, és akkor lehet, még nincs benne az, hogy hány ezren vesztették el megélhetésüket, és milyen hosszútávú hatásai vannak (pl. a lejáró bérletek kapcsán)az egész komplett agrárszakmára. Ha csak ezt olvasod el…. Kishantos-ügy

2014 január: Paks2


3 700 milliárd. A megtérüléshez nagyjából 3× olyan drágán kellene árulnunk az ott megtermelt energiát, mint amennyiért most (tehát nem 10 év múlva, amikor ennek töredéke lesz) a németektől beszerezzük. Mivel annyiért nem lehetne árulni, így Paks2 veszteségét a kormány állja, az adófizetők pénzéből, szóval egyrészt fizetsz az áramért, meg adókban kifizeted annak az épületnek a folyamatos veszteségét, mi az ország 36%-ba nyomja az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a ruszkiktól drágábban vettük fel a hitelt, mint ha bejött volna az IMF. Tehát, egyrészt senkinek nem éri meg, másrészt elmaradnak Magyarországon a megújuló energiákkal foglalkozó fejlesztések (cégek, kutatás-fejlesztés, innováció, gyártás, millió munkahely).

2014 május: Narancsbőr


Ferenczi Krisztina (1950-2015) oknyomozó újságíró, és a Narancsbőr című kötete kb. annyira mozgatta meg a közvéleményt, mint egy timbuktui sáskajárás, pedig már e miatt is égnie kellett volna a fél országnak a megjelenést követő napon.

2014 július: Illiberális demokrácia


Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, 2014. július 25-én . Én ezt ITT már kifejtettem, szóval +18-as a cucc.

2014 október: Internet adó


Magyarország történelmének legviccesebb epizódja. Figyelj,, eddig elszórtunk 10 800 milliárdot, illetve 10,8 billió forintot. 2014 októberében bejelentette Varga, hogy minden megkezdett GB adatforgalom után be kíván vezetni 150 forint adót, erre úgy megy ki 30-40 ezer ember az utcára, hogy történelmünk legmenőbb tüntetését produkálják. Az bazdmeg, hogy a világ pénzét elszórja ez az idióta, miközben a keleti régiók bezuhannak a legelmaradottabbak szintjére, miközben tömegesen hagyják el az országot az írástudók, az nem számít. Ha megadóztatod az online pornót, a torrentet, és a Netflixet, akkor megdöglesz!

2014 november: Kitiltási botrány (NAV)


6 embert tiltottak ki Amerikából – többek között a NAV elnökét – mivel korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személynek titulálták. Annyira csúnya volt az úgy, hogy elővettek egy palit, valami étolaj áfa kamu lobbizással kapcsolatban, és minden mást besöpörtek a szőnyeg alá, Vida Ildikóval (NAV elnök) egyetemben.

Folytatas
 
2014 december: Kínai vasút



160 km vasúti szakasz, 750 milliárd forint, kínaiak építik (nem, nem lesz munkaerő hiány, mert nem kell magyar munkaerő). Hogy működjön, Belgrádból Pireuszba kéne vinni a vasútvonalat, minek teljesülésére annyi esély van, mint nekem, a lottó ötösre. Optimista számítások szerint 130 év a megtérülési ideje. Már onnantól kezdve, hogy nekem kihúzzák a lottó ötöst.

7500 milliárd forint elég lenne 8 823 db. budapesti új építésű penthouse lakásra, minden nyugdíjas 360 000 forintot kaphatna a karifa alá, vagy vehetnél 523 473 016 rúd párizsit.

2015 február: Forintosítás


Cél, hogy rögzített árfolyamon fizet az adós 5 évig, ha nem csúszik meg a részletfizetéssel, ami 20-25%-al csökkentette átlagosan a havi törlesztőt. Ha 5 éven belül következik be a rögzített árfolyam lejárta, onnantól az adós napi (!!!) árfolyamon törleszt, bónuszként piaci kamatozással fizetni kell a gyűjtőszámlán felhalmozott (tényleges-rögzített árfolyam=gyűjtőszámla), illetve a forintosítás miatt képződött tartozást.

A devizahiteles-törvény az úgynevezett megállapítási per lehetőségétől fosztotta meg az adósokat, mivel az addig sorban nyert perek, az árfolyamrés tisztességtelen alkalmazásáról szóltak. De akkor ki járt jól, ha az adós csak annyit érezhetett ebből, hogy kiegyensúlyozottabb a havi törlesztője (magyarán a bank semmit nem bukott)?

Matolcsy. Hiszen csak neki volt lehetősége a bankoknak odaadni azt a 9-10 milliárd eurót, méghozzá azt, mit ő cca. 20 forinttal olcsóbban szerzett meg (MNB a bekerülési összeggel számol, nem az aktuális árfolyammal). Tehát, rögzíted a bankok deviza árait, eladod nekik az olcsóbban megszerzett devizádat masszív forintgyengítés mellett, ezzel szerzel 150 milliárd profitot, de senki nem jár rosszul, mert bárhogy játszol, ha véletlen van veszteség az árfolyam ingadozásból, az felkerül a devizahitelesek gyűjtő számlájára, és tutira meg fogják téríteni neked 5 év múlva. Bankok-Állam= win-win.

2015 április: Questor botrány


A magyar állam – “a háta mögött a felügyeletet és elvileg az ország legjobb gazdasági szakembereit tömörítő Magyar Nemzeti Bankkal, a titkosszolgálatokkal és hadseregnyi jogásszal, tanácsadóval” – egyszer csak úgy döntött, hogy jó üzlet egy pilótajátékot űző cégcsoportra bízni Szijjártó Külgazdasági és Külügyminisztériuma alá tartozó cégek (pl. Magyar Nemzeti Kereskedőház) értékpapír-vagyonának egy részét, cca. 3,8 milliárdot. Ilyen kibaszott hátszéllel könnyű beszervezni kisbefektetőket, és az aktuális kuplerájt még nagyobbra növelni. A bennfentes kereskedés az egyik legkomolyabb tőkepiaci bűncselekmény. Itt ez abban mutatkozott meg, hogy Orbán előbb tudott a bajról, minthogy az kitört volna, majd abban a pillanatban kivetette a komplett állami befektetést a cégből, ezzel a bedöntve gyakorlatilag az egész bulit, majd “másnap” megdöntött minden rekordot a magyar állampapírok eladásából. Nem tud veszteni!

A Questor 201 milliárd adóssággal dőlt be, minden 2/3-a fiktív (csak Questor cetlin létező) részvény volt. A kisbefektetők szerint a bizalmat a 25 éves múlt mellett a „remek politikai kapcsolatok” is erősítették, tehát felteszed a kérdést, hogy hol volt az elmúlt 25 évben a MNB, és hogy lehettek jó politikai kapcsolatai egy tolvajnak?

2015 július: Bevándorlási hullám


Hat év alatt eljutottunk csak a nagy botrányokból 11 500 milliárdig + 211 milliárd stadionok + 220 milliárd TAO pénz, tehát kerekítsünk 12 ezer milliárdig, mit – valljunk be – el lehetett volna költeni másra is. Magyarország minden egyes állampolgára, az újszülöttől, a halálos ágyon fekvőig, adott Orbánnak 1,2 millió forintot, de ha azt veszem, hogy csak 4,4 millióan tartjuk el ezt az oszágot, akkor fejenként 2,7 millót adtunk Orbánnak az őrületeire.

Mielőtt kitörne a botrány, kell valami, mi eltereli a figyelmet. Bevált cucc évezredek óta, minden balhét el kell terelni valami nagyobb balhéval, és olyan jókor jöttek a menekültek Európa felé, hogy jobbkor nem is jöhettek volna. Elő lehetett venni a “mi védjük meg Európát a nemzeti, vallási identitásunkat fenyegető, lerombolni vágyó idegenekkel szemben!” című szlogent, feláldozva ezzel az – állítólagos – keresztényi alapelveinket.

2016 szeptember: Szélerőművek betiltása


Orbán elsődleges célja a Putyin-paktum zökkenőmentes lezárása, így a megújuló energia nagy szálka a szemében, minek okán meg kell tenni a lépéseket. Így vetett ki büntető adót a napelemekre, majd pár pillanat múlva betiltotta az egész országban a szélerőművek építését. Vagyis, nem így direktben, hanem olyan szabályzást tett közzé, hogy egyszerűen nincs olyan m2 ebben az országban, ahová fel lehetne húzni egy erőművet, de ha mégis ezt valaki kijátszaná, akkor egy olyan elavult technológiát használhatna, hogy hülye lesz, de akkor meg jön a katonaság, ki majd azt mondja, hogy honvédelmi képességeket csökkenti a cucc. Piaci szereplők évek óta kérték a szabályok megváltoztatását. Most megkapták… A magyar most épp mindenhol máshol építi az erőműveket, csak itthon nem.

2016 Október: Népszabadság elsikálása


Vagyis a médiapiac teljes átrendeződése, Orbán totális hatalma. Egész egyszerűen ezt ide nem lehet leírni, így jön az Index, és a A jobboldali média térhódítása Magyarországon De azért itt vannak a legutolsó címszavak:

  • Lázár Jánosról szóló cikkek megjelenése után 2014 júniusában menesztették az Origo főszerkesztőjét, majd sorra felmondtak az újságírók.
  • 2015 februárjában Simicska Lajos összeveszett Orbán Viktorral. Ezután kormánykritikussá vált a Hír TV és a Magyar Nemzet.
  • 2015. szeptember elsején elindult a nyíltan kormánypárti Magyar Idők.
    Habony Árpádhoz köthető médiafelületek indultak meg rengeteg állami hirdetéssel: Lokál, Ripost, Faktor, 888.hu.
  • Andy Vajna 2015. október 15-én 7 milliárdos állami segítséggel megvette a TV2-t. A Tényekből kormánypárti revolvermédia lett.
  • Az Origót 2015 decemberében a Matolcsy-féle MNB-alapítványokból százmilliókhoz jutó New Wave Media vásárolta meg.
  • 2016. október 8-án a Mediaworks kiadó puccsszerűen felfüggesztette a Népszabadság és a Nol.hu kiadását.
  • A Mediaworksöt a Mészáros Lőrinchez köthető Opimus vásárolta meg. Kormányközelbe került rengeteg megyei lap és a Nemzeti Sport is.
  • A Class FM nem kapott új frekvenciaengedélyt, ezért 2016. november végén megszűnt. Az állami rádiókon kívül így nincs más olyan adó, ami az egész országban fogható lenne.
2016 november: Rogán botrány


Ez most egy kicsit szétesett rész lesz, mert kb. 4 napig ültem a témán, több esetben hányingerrel küszködve.
És csúcsra ért Antink körüli mizéria. Ezt a palit 2016-ban kihirdették Magyarország 7. legbefolyásosabbjának. A lapok. Az emberek meg azt nem értik, hogy vajon miért nem ül már valami hűvös helyen, arra várva, hogy a cellájáról lerohadjon a műanyag lakat. De miért is?

Rogánt gyűlölni onnantól számítódik, hogy béka feje van polgármestersége idején nem bírta eltitkolni az V. kerületi önkormányzati lakások durván áron aluli eladását (cca. 4 milliárdos profit került bűnözök kezébe). Egész egyszerűen nem ment. Az átlátszó pár év alatt kihámozta a cuccot, miből Rogán hófehéren hullott ki, és most jön a poén! Az Együtt alelnöke, Juhász Péter lebűnözőzte Tóninkat, illetve azt állította, Rogán bűnözőkkel üzletel. Az akkor már miniszter ezért személyiségi jog megsértése miatt indított ellene pert, amit 2017 januárjában elbukott, pl. az alábbi következtetések egyikével:

“A felperesi tevékenységgel kapcsolatos kritika, a tényeknek megfelelő következtetés nem lehet jogsértő.”
Sírsz, bakker, bár a cirkusz után jegelték a palit a választások után, de később úgy lett ebből a fickóból miniszter – ki attól a pillanattól szervezi, ellenőrzi és hangolja össze a kormány általános politikájának kialakítását – hogy még a csúcslaza vagyonosodási nyilatkozatait is végighazudta. Majd ezt a jó szokását (a nem mondok igazat, akkor sem, ha a mikrofon elé letesznek két tonna papírt, mi igazolja, gyökér vagyok) addig folytatta, míg engedték nyilatkozni.

Mindeközben, a reklámadós hadjárattal elindult a komplett médiapiac bekebelezése, és ezt az idiótát tették ki a porondra, hogy magyarázzon. Magyarázott, minek okán az RTL beleállt a témába, és nem csak őt, de a környezetét is szétszedte, miből a vak is látta, hogy biza itten mindenki lopik csúnyán, nem csak Anti. Ment valaki sittre? Nem, mert a nép nem kérte, ugyanis a nép ingyenes kerületi lapok általi agymosáson vett részt Rogán kormányzósága idején, mihez mondjuk ki kellett tömni a Mai Belváros című hírmondót 390, párhuzamosan a City nevezetű, „civil” egyesület által kiadott, Rogán családi lapnak becézett sajtóterméket cca 64 millióval.

Jaj, várj, mert közben ott van még a letelepedési biznicc (tudod, amihez olyan országokban alapítottak cégeket, ahol el lehet titkolni a vezetők személyét, és akik nem adóznak itthon a bevételük után), mit ki visz? Na ki? De, ez elhalványul, mert belekönyökölt a pali a netadóba, miközben fut a norvég-civil balhé – tudod, az alapítványos – és egyébként meg totál jó dolog lehet a szomszédjának lenni, hiszen milliárdos közbeszerzéseket, (gyűlölet) kampányokat, reklámokat tudsz nyerni ezáltal, vagy ha épp tőkebefektető lennél, akkor az állambácsi még megtol pár milliárddal, hogy kockázatosabb ügyletekbe kezd, mivel a pali miniszterelnöki kabinetfőnökként korlátlan (!!!) hatalommal, és költségvetéssel dolgozik.

Jön a bónusz, mert a srác feltaláló! 2017-ben 27 milliót szakított azzal a hihetetlen „találmányával”, hogy az kézi aláírásoddal szignáld digitális eszközön a vásárlásaidat. Nem tudom körülnézett-e előtte, de az van, hogy min. évtizede ezt már megtették a csomagküldők, és amúgy 2016-ban így fizettem a tokiói reptéren, szóval ha összeesküvés hívő lennék, akkor Tóninknak így passzoltak át gyenge 27 milliót valamiért, ami biztoskutyaúrisen, hogy nem találmány, de ha az is lenne, akkor megkérném arra, üljön egy számítógép elé, és vezesse le nekem azt az algoritmust, mi sokkal jobb, mint a banki, vagy postai gigacégek jelenlegi alkalmazásai.

ELÉG volt Rogánból!!!!

Update: Letelepedési kötvényprogramból lassan ügy lehet?

2017 március: Olimpia bukása


17 tavasza a visszavonulás nagy színdarabja a FIDESZ részéről. Óóóhh, nagy Viktorunk megalomániájában úgy döntött, hogy itt az ideje a budapesti olimpiának, minek össz. költségvetését 774 milliárdra publikálták. Ezen gyakorlatilag az nem röhögött fel hangosan a bolygón, ki épp azelőtt halt meg ágyában, vagy szörnyű körülmények között (a vizes VB költsége 24, majd 49 milliárdból 150 környékére nőtt). Nagyjából 40 milliárd ment el a kasszából erre az őrületre, míg meg nem érkezett a Momentum, és a budapestiek össze nem dobtak 260 ezer aláírást a népszavazási kérelemről, mire a FIDESZ komplett vezérkara ezt a trianoni magyar gyalázással vonta párhuzamba, és gyorsan visszavonta a pályázatot, nehogy népszavazásra kerüljön a sor. De azért még pár milliárd elment, mert a szervező cégnek későn szóltak, hogy már tényleg be kéne fejezni a szervezést…

2017 május: CIVIL törvény


Ezt én csak idézem:

A „külföldről támogatott szervezetekről” szóló törvény alapján minden civil szervezet, amely egy évben legalább 7,2 millió forint támogatást kap határainkon kívüli forrásokból, köteles magát regisztrálni a külföldről támogatott civil szervezetek nyilvántartásában és ezt a bélyeget honlapján és kiadványain feltüntetni.
Miután az alkotmánybíróság 5 hónapig nem volt hajlandó a törvénnyel szemben fennálló panasz elolvasására, a civil szervezetek az alábbi indokkal fordultak Emberi Jogok Európai Bíróságához:
A „külföldről támogatott szervezetekről” szóló törvény sérti az egyesülés és a véleménynyilvánítás szabadságát, illetve a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jogot. A törvény továbbá szükségtelenül és aránytalanul diszkriminál a csak magyar és a külföldi forrásokat is használó szervezetek között, ezzel elriaszthatja a potenciális támogatókat, illetve gátolhatja az érintett civil szervezetekkel való együttműködést – amint arra már a gyakorlatban is vannak példák. A törvény nem alkalmas állítólagos céljai megvalósítására sem, hiszen sem a civil szervezetek átláthatóságának biztosításához, sem a pénzmosás elleni fellépéshez nem járul hozzá – mindezekre vannak más, megfelelő hazai jogszabályok.

2017 június: CEU


Akkor most rendszabályozunk, szólt az úr, majd belenyúlt a felsőoktatási törvénybe, mert itthon külső erők formálják a nemzet fiainak tudatát, mi megengedhetetlen. A gyűlölt liberális fogalom után jött az elképesztő grenderség – mi már az alaptörvénnyel is szembe megy – tehát mindent meg kell állítani, mi nem fér bele az ideológiába. Az ideológiai helyretétellel egyetemben megszületett a gonosz, Soros György személyében, hiszen vastagon benne van a keze már vagy 40 éve, hogy mocskokat pénzeljen – többek között a pici FIDESZT – így őt is jól meg kell állítani.
Mit tesz egy kormány, ha be akar záratni egy intézményt ideológiai alapon? Törvényeket alkot. Gyakorlatilag abszurd feltételekkel, abszurd megfelelési határidőkkel, majd miután az intézmény dob egy hátast, és kivonul a helyszínről, a kormány csak felteszi a kezét, „Nem én voltam!” kijelentéssel. De mi van akkor, ha az intézmény mellett több tízezren felvonulnak az ország különböző pontjain, majd az intézmény vért köp, és a feltételek teljesülése érdekében két földrész / kormány-állam között rohangál, és végre pecsét kerülhet a papírra, mi igazolja az intézmény jogszerű működését? A magyar kormány egész egyszerűen nem írja alá a papírokat, majd indok nélkül kitolja a megfelelési határidőt.
Konklúzió: Ha Orbánnak valami bassza a csőrét, akkor azt meg kell semmisíteni. Minden áron. Nincs jog, politika, szavahihetőség, erkölcs. Semmi!

2017 december: ÁSZ és a jogorvoslat nélküli büntetések (Jobbik botrány)


Itt most nem arról van szó, hogy a Jobbik milyen párt. Nem is arról, hogy miként állnak a közvéleménykutatások szerint, a választások előtti pár hónapban, és ez milyen veszélyes a FIDESZ re.
Itt arról van szó, hogy Orbán létrehozott egy olyan szervezetet, ami bármikor el tudja sikálni a politikai ellenfeleit. Ennyi. Ha az Állami Számvevőszék azt mondja, hogy a megállapítása szerint kihelyeztél x millió plakátot, aminek az ára +330 millióval több, mint amennyit te fizettél érte, akkor az van, azt kész! Ennek a pénznek a dulpájára büntetnek, azt jóccakát, ide meg ide lehet befizetni. Az Állami Számvevőszék nem felel a döntéseiért, nincs ellenőrző szervezete, a döntései ellen nincs fellebbezési lehetőség a bíróságon, tehát bármit mondhat.
Ha azt mondod, hogy ez már a Putyini Oroszország, akkor tévedsz, mert ott már a nyit utcán lövik le az ellenzék vezetőit, itt még csak elkobozzák a vagyonukat.
Azért nem egészen tiszta a sztori, mert Orbán elemző (vagy már totálisan hülye, de régen biztos az volt), így tudniuk kellett, hogy e miatt még akkor is össze fog zárni mindenki a jobbik mögött, hamégúgy utálják is, mint a szart. Egy dologban bízhat, az pedig a választás iránti érdektelenség, és akkor térjünk rá…..

Ha azt mondod, hogy a te szavazatod úgysem számít, akkor én ezt most megcáfolom..
Átlagban 3 100 000 ember nem megy el szavazni ebben az országban. Ha a máriapócsi, 97 éves özv. Kovácsné Marika néni elindulna a választásokon, és minden nem szavazó rá tenné a voksát, akkor kétharmadot szerezne a parlamentben, ahol másnap törvénybe alkotná a vasárnapi húslevest (minden vega szopni fog!), és nem tehetnél ellene semmit! Beeeng!


A “nem megyek el választani, mert…” emberke a legkárosabb emberke egy országra nézve. Azaz, négy évente van átlag 3milla, ki miatt szopunk. Mert ők azok, kiknek fogalmuk sincs, hogy milyen hatalmas joggal, a változtatások jogával születtek, és nem élnek vele.

És akkor nézzük a közvéleménykutatásokat…
Első pillatásra lehet látni, hogy az elmúlt 7 választási évben szinte csak jobboldali győzelmet jósolnak országunknak.
Három vicces jelenetet tudunk felidézni újkori demokráciánkból:

  • 1990, amikor a közvéleménykutatás igencsak gyermekcipőben járt itthon, és gyakorlatilag mindenre tudtak lőni, aki csak élt, és mozgott. Mivel a 90-es választásokon a nép csak pislogott, mint hal a szatyorban, így senki nem is foglalkozott ezzel a tudománnyal, tehát felejtsük is el a történteket.
  • 2002 az év, amikor Orbán elment sírni, és sokáig vissza sem jött. Itt már valószínű, hogy meg volt a tőkéje ahhoz, hogy sokakkal, sok helyen méressen, és ők így hálából jól meg is szopatták.
  • 2010 a biztos év. Itt kérlek még az is tudta a FIDESZ győzelmét, aki épp akkor tanult meg beszélni, így hát a közvéleménykutatók hátradőltek a 300k-s forgószékükben, és pár füves cigi kíséretében betippeltek egy jócskát, majd mindenki elment korai nyaralni.
2014 baromságairól nem érdemes szót ejteni, mert ott mindenki sokkot kapott az összefogásnak nevezett – Bajnai lejáratós – faszságtól, így valószínűleg már a választások előtt mindenki elment nyaralni….

A konklúzió nem nagyon lehet más, minthogy ne az tántorítson el a választástól (ezek úgyis megnyerik, mert azt írta a zujság), hogy mit olvasol a hírekben, mert ezek a fiuk-lányok jókorákat szoktak bukni az előrejelzésekben, mik nagy hatással lehetnek abban, hogy az ember kiugorjon nyomni egy ikszet.

És amiről nem volt szó, de nem fér bele:
MALÉV, Schmitt Pál, médiahatóság – klub rádió, és társai…, bírók nyugdíjazása, lecsukott képviselők, rezsicsökkentés, leállított M4, választási bizottság, iskolakötelezettség, iskolák államosítása, KLIK, tankönyvpiac, közmunkások, határon túli szavazati jogok, közbeszerzési maffia, bank bevásárlások (MKB, Budapest Bank, Erste), Elmű-ÉMÁSZ üzlet (meg Mártai erőmű, Főgáz, gáztárolók), Antenna Hungária felvásárlás, on-line kassza kupleráj, parkolási maffia, kormány várba költöztetése, MTI, Takarékpénztárak államosítása, és…..

NEM, ELÉG!!!!!
Arról beszélgettünk minap, hogy miként lehetne rávenni az embereket arra, hogy kihúzzák a fejüket a seggükből, és elmenjenek 64 nap múlva voksolni. Én ennyit tudtam hozzátenni. Ha te is hozzá akarsz tenni, és nincsenek érveid, akkor itt van ez a poszt, ott alul a megosztási lehetőségek, szóval tedd a dolgod.

Karcolta Zaphod,
 
Ez az írás nem a szavazati joggal való élést propagálja, hanem a kormánypártok elleni szavazatra agitál. A kettő között azért van némi különbség. De mindegy! Felelős ember el tudja dönteni, hogy az utóbbi évek történései és tapasztalatai alapján - amelyek értékelése összességében erősen eltérhet egymástól - hová is szavaz. Személy szerint örülök, hogy Magyarország nem ott tart, mint mondjuk Görögország, ahol a Ciprasz-féle baloldal sorra hozza a megszorításokat a csőd elkerülése és a pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében. Emlékszem, nálunk is voltak efféle idők! Nekem személy szerint két olyan esemény volt az életemben, amikor megesküdtem arra, hogy a magyarországi bal-liberalizmus képviselőire soha, de soha többé nem adom a szavazatomat: (1) amikor az SZDSZ paktumot kötött a posztkommunistákkal, (2) majd a 2006-os rendőrattak. Egyszerűen nem érdekel semmi, amit tesznek vagy mondanak. Orbán ennek köszönhette a 2/3-át.
 
Utoljára módosítva:
Ez az írás nem a szavazati joggal való élést propagálja, hanem a kormánypártok elleni szavazatra agitál. A kettő között azért van némi különbség van. De mindegy! Felelős ember el tudja dönteni, hogy az utóbbi évek történései és tapasztalatai alapján - amelyek értékelése összességében erősen eltérhet egymástól - hová is szavaz. Személy szerint örülök, hogy Magyarország nem ott tart, mint mondjuk Görögország, ahol a Ciprasz-féle baloldal sorra hozza a megszorításokat a csőd elkerülése és a pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében. Emlékszem, nálunk is voltak efféle idők! Nekem személy szerint két olyan esemény volt az életemben, amikor megesküdtem arra, hogy a magyarországi bal-liberalizmus képviselőire soha, de soha többé nem adom a szavazatomat: (1) amikor az SZDSZ paktumot kötött a posztkommunistákkal, (2) majd a 2006-os rendőrattak. Egyszerűen nem érdekel semmi, amit tesznek vagy mondanak. Orbán ennek köszönhette a 2/3-át.
Fidesz kottaja, a gorogokre hivatkozni, kar azt hittem nem vagy ennyire elvakult.
Annal is inkabb mert meg kozelebe se volt a gorog helyzet a Mo-i hoz.
A kamuzasba lehet versenyre kelni.
 
Ez az írás nem a szavazati joggal való élést propagálja, hanem a kormánypártok elleni szavazatra agitál. A kettő között azért van némi különbség van. De mindegy! Felelős ember el tudja dönteni, hogy az utóbbi évek történései és tapasztalatai alapján - amelyek értékelése összességében erősen eltérhet egymástól - hová is szavaz. Személy szerint örülök, hogy Magyarország nem ott tart, mint mondjuk Görögország, ahol a Ciprasz-féle baloldal sorra hozza a megszorításokat a csőd elkerülése és a pénzügyi egyensúly megteremtése érdekében. Emlékszem, nálunk is voltak efféle idők! Nekem személy szerint két olyan esemény volt az életemben, amikor megesküdtem arra, hogy a magyarországi bal-liberalizmus képviselőire soha, de soha többé nem adom a szavazatomat: (1) amikor az SZDSZ paktumot kötött a posztkommunistákkal, (2) majd a 2006-os rendőrattak. Egyszerűen nem érdekel semmi, amit tesznek vagy mondanak. Orbán ennek köszönhette a 2/3-át.

Nem ertem miert mondtok mindig 2/3-ot?
Az 66% lenne. En a 2014 es valasztàson 44.8% ot latok a koalicio szamara.
 
A felsorolt Fidesz bűnöket csak kiegészíteni lehet nem szűkíteni.
Viszont a címmel, a levont következtetéssel nem értek egyet.
Ateista műszaki lévén az észérvekben, szigorú logikában, az egyszer-egyben hiszek.
A választási törvény logikája olyan egyszerű, mint a faék, a Fidesz leváltásának stratégiája egyszerű, nincs igazán több alternatíva.
Viszont a magukat Fidesz leváltónak vízionáló csapatok vagy annyira ostobák, hogy ezt nem fogják fel, vagy annyira aljasak, hogy ezt tudván is szemét módon hazudoznak.
A képlet végtelenül egyszerű, ahol nem egyetlen ellenjelölt van, ott aki elmegy szavazni, az a Fidesz következő 4 évét legitimálja.
 
Más választási matematikát elemzők pedig azt mondják
A minél nagyobb arányú részvétel .Nem kedvez a Fidesznek
Éppen hogy nem faék már semmi
Az egyetlen ellenjelölt, az az közös, mondattal egyetértek.
 
A legrosszabb cikk amit még eddig láttam
Hosszú áttekinthetetlen
Lényegében a Fidesz bűnök ismételt felsorolása
A választási matematikáról se leegyszerűsítve se bonyolultan nem ír nem tesz javaslatot
Tehát az eligazodást nem segíti
Ez semmi:
A “nem megyek el választani, mert…” emberke a legkárosabb emberke egy országra nézve. Azaz, négy évente van átlag 3milla, ki miatt szopunk. Mert ők azok, kiknek fogalmuk sincs, hogy milyen hatalmas joggal, a változtatások jogával születtek, és nem élnek vele.
Egyedül ez a legszemléletesebb a kiesett szavazatokra, azok fontosságára:
Átlagban 3 100 000 ember nem megy el szavazni ebben az országban. Ha a máriapócsi, 97 éves özv. Kovácsné Marika néni elindulna a választásokon, és minden nem szavazó rá tenné a voksát, akkor kétharmadot szerezne a parlamentben, ahol másnap törvénybe alkotná a vasárnapi húslevest (minden vega szopni fog!), és nem tehetnél ellene semmit! Beeeng!
 
Nem ertem miert mondtok mindig 2/3-ot?
Az 66% lenne. En a 2014 es valasztàson 44.8% ot latok a koalicio szamara.
Azért 2/3, mert a parlamenti megszerzett helyek számarányát jelzi, amivel sarkalatos törvényeket is lehet módosítani/meghozni/törölni.

Konyorgom ez mar a gusztustalansagot surolja. Ki hany szazalek es miert nem szazalek, es ki mikor hulye vagy okos. Had dontsek mar el a magyarorszagi magyarok hogy mit akarnak. Nem ezt hivjuk demokracianak?
Helyes: magyarországi magyarok.
A legrosszabb cikk amit még eddig láttam
Hosszú áttekinthetetlen
Ez nem cikk, hanem, ahogy írod:
Lényegében a Fidesz bűnök ismételt felsorolása
...
 
Utoljára módosítva:
Más választási matematikát elemzők pedig azt mondják
A minél nagyobb arányú részvétel .Nem kedvez a Fidesznek

Térjünk majd vissza az eredmények ismeretében az elemzők elemi matemaikai ismereteinek bizonyítékaira...

Van, aki nem szavaz, mer nem érekli az egész.
Jómagam meghatároztam azokat a feltételeket, mikor megyek szavazni.
A szavazási hajlandóság egyedül és kizárólag az "ellenzék" felelőssége.
Amíg fenyegetik és mindennek elmondják a nem szavazókat, és nem azon gondolkodnak el, hogy mit tesznek rosszul, addig esélytelenek.
Demagóg igéretekkel már xart sem érnek, az telibe hazugság... Ha van médiafelület, ha nincs.
Egyiknél sem érzem az elvégzett munka izzadságát. Mondjuk, ahhoz érteni is kellene valamihez...
 
Mert szeretsz mindenre válaszolni
De csak egyes szavakra:
A legrosszabb cikk amit még eddig láttam
Hosszú áttekinthetetlen
Nem is értem mi a fenének ezt kellett hozni
...
Rendben. Akkor hosszabban:
Én úgy vélem, hogy nem kell SEMMIKYEN kormányt szeretni, de igenis kell kritzálni, hisz végsősoron a mi alkalmazottunk, csak nem tudjuk prémiummegvonással vagy fegyelmivel büntetni, csaupán négy évente engedni a további munkát számukra vagy lecserélni.
Ez a lista egy - nem mindenre kiterjedő - hibalista.
Persze van aki számára ez egy eredménylista.
Ki-ki értékelje a maga módján.
Mindenesetre, ha végigolvassa és főleg végiggondolja, segít a döntésben április 8-án, hogy engedje folytani a szavazatával, vagy megállítsa.
Hogy áttekinthetetlen lenne? Szerintem nem, csak irdatlan hosszú.
Türelem kell hozzá minden értelemben.
Hogy ki írta?
Kit érdekel?
Hogy igaz-e minden, ami benne van?
Dööntse el ki-ki maga.
Ja és mivel Tóth úr beszállt a ringbe (tudtommal indul jelöltként), a pártatlamsága innentől elszállt, rehát nem hivatkoznék ra sem pozitív, sem negatív értelemben.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,712
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére