Több milliárd forintnyi készpénzt raboltak el Svájcban egy pénzszállító autóból

Túszejtéssel kezdődött a pénzszállító kirablása a francia határtól nem messze.

Álarcos fegyveresek raboltak ki egy páncélozott pénzszállító járművet Svájcban, a francia határtól nem messze, miután előzőleg túszul ejtették a pénzszállító egyik fegyveres kísérőjének Franciaországban élő lányát - közölte pénteken Vaud kanton rendőrsége. A francia rendőrség szerint a zsákmány értéke a 26 millió eurót (több mint 8 milliárd forint) is elérheti.

A három rabló egy luxus városi terepjáróval elmenekült a Lausanne-tól északra Chavornay-ban található parkolóból, ahol a pénzszállítót csütörtök este megállásra kényszerítették, 22 éves túszukat pedig a rablás után elengedték.

"A rablók ismeretlen irányba távoztak. Az egyik biztonsági őr lányát Franciaországban túszul ejtették, de később elengedték. Senki sem sérült meg" - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében, amely az ellopott pénzt összegét nem nevezte meg.

Egy nevének elhallgatását kérő lyoni rendőrségi illetékes a Reuters brit hírügynökségnek megerősítette az Europe 1 francia rádió értesülését, amely szerint a páncélozott pénzszállítóban 15-30 millió svájci frank (4-8,1 milliárd forint) kézpénzt szállíthattak.

Az Europe 1 szerint a magukat vízvezeték-szerelőnek mondó férfiak a nőt lyoni otthonában ejtették túszul.

Tizenkét svájci járőrkocsi és nyomozó kutat a rablók után. Az ügyben eljárás indult, kérik szemtanúk jelentkezését - áll Vaud kanton rendőrségének közleményében.

MTI

ban rablo.jpg
 
Á rosszul tudod.. Robin Hood(Tel Wilmos) volt.. megtudta hogy ott viszik azt a pénzt, amit a magyar politikusok a vagyon bevallásukból kifelejtettek..
 
Hát babám akkor így jártál, ne kóricálj olyan helyen ahol szükséged lenne rá! :D
Igen, ez bölcs gondolat, másrészt, eszembe jutott hogy talán jobb is hogy nincs alibim. Ugye, gondolj csak bele: az a szó hogy „alibi”, nagyon arabosan hangzik: mintha két szó lenne, azaz egy név, így:

Ali Bi

Na most képzeld el, hogy esetleg a rossz akcentusom miatt egy Trump-szimpatizáns félreérti, s azt hiszi arab vagyok, Ali néven, ráadásul „bi”, azaz biszexuális, amiatt menekültem ide az USA-ba valamelyik arab országból... kész a baj, feltámad benne az idegengyűlölet! De Hungarisztánban se lennének rózsásak a kilátásaim, mert ott se szeretik az arabokat (azt se akinek nem Ali a neve), de a biszexeket se! Sőt, igazi arab országba se mehetek, mert ott igaz hogy az Ali névvel semmi baj se lenne, de a „Bi” ott is gond lehet, még agyonköveznének érte, pláne mert esetleg tudják hogy az a név hogy „ali”, épp azt jelenti angolul hogy „fennséges”. Na most képzeld el, azt hihetik gúnyt űzök a vallásukból, hogy azt akarom mondani: „fenséges bi”. Hogy merem én a biszexualitást fenségesnek nevezni?!

Szóval, talán jobb ha nincs alibim...
 
Itthon is történnek ilyen nagyszabású , eltervezett bűncselekmények...
Február 6-án sikkasztás miatt adtak ki elfogatóparancsot a 49 éves, paposi K. Gyula ellen, mert a helyettesítésre beugró postás a nyírcsaholyi munkahelyén felvette a küldeményeket és készpénzt, de azokat egyetlen címzettnek sem vitte ki. Szolgálati kerékpárját hátrahagyta, és a rábízott készpénzzel eltűnt.A körözött férfit igazoltatták február 9-én reggel a mosonmagyaróvári vasútállomáson. Megállapították a rendőrök, hogy a férfi azonos a körözött paposi postással, és elfogták. Előállították, őrizetbe vették.
Svájc figyelem!!.....
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,916
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére