Mielőtt úgy döntenél, hogy nem mész el szavazni, megmutatom az elmúlt 2(8) évet…

Ez a poszt a nemszavazóknak szól. Szóval, ha nem vagy benne abban a cca. 3 millió emberben, ki szarik arra, hogy merre megy a világa, akkor lapozz alulra, MOST! A többieknek pedig próbáljuk felvázolni, hogy mi is az, amire úgy szavaznak, hogy nem szavaznak.

Mert az nem igaz, hogy egy párt egy országban ne legyen leváltható!
Megpróbáltam a minimumot. De tényleg. Minél többet túrtam az adatok között, annál nagyobb volt a hányinger, és annál nagyobb bajban voltam, mert amikor már csak átnézésre várt az anyag, akkor jöttem rá, hogy vissza az adatok közé, mert egy rakat dolog kimaradt. Ez a cucc nem arról szól, hogy mi van az egészségügyben, oktatásban, nyugdíjakban, munkaerő piacon, kivándorlásban, csak a kifejezetten nagy durranásokat veszi elő, mik mind hatással vannak a felsoroltakra. Egész egyszerűen nem létezik, hogy 24 ezer szót végigolvass, még úgy sem, hogy kihagytam nagyjából 30 oldalt, meg még kilencven A4-est a magyarázó, és elemző szövegekkel, szóval ha mégis rávennéd magad, akkor vegyél egy nagy levegőt.

Ez úgy kezdődött, hogy….
Tavaly szeptember magasságában úgy gondoltam, hogy összeszedem a pártok szépen összeszedett ígéreteit, egymás mellé állítom őket, nézzük meg, hogy ezek mennyire különbözőek, vagy mennyire fedik le egymást. Hiszed, ha nem, elsőként Gyurcsány-DK végezte el a feladatát, a többi még mindig azzal foglalkozott, hogy valami írástudót szerezzen magának, ki összeállít egy anyagot, mindezt 7 hónappal a választások előtt. Fogod a fejed, mert ha valakik ennyire szarnak a munkájukra, akkor hogy várod el tőlük egy egész ország irányítását!?

Soha nem az volt a cél, hogy valami kibaszott pártnak kampányoljak. A politika rohadt. Minden országban. Ez tény. Ha valamit politikának hívunk, akkor az totál egyenes út ahhoz, hogy ne működjön. VISZONT, ha az alapjaiban rohadt politikával szemben nem áll egy erő – a választó – ki bármikor, bármely pillanatban ott tartja a “most eltakarodtok innen” feliratú táblát a politika felett, akkor az engedély arra, hogy még rohadtabb legyen. Ez a tábla a választás. Vagy a felgyújtom Budapestet, de az 2006-ban sem váltotta le a politikai elitet, csak 4 évvel később. A nem választás legutóbbi példája Amerika volt 2016-ban.

Tadaaaam…. 55,4 % ment el voksolni, és Donald J. Trump nevű idióta lett az USA 45. elnöke, ki elméletileg egy pillanat alatt tudná lerombolni ezt az egész bolygót, és nagy valószínűség szerint, elnöki idejének négy éve alatt napi 24 órában tucat ember pisál vért azért Washingtonban, hogy ezt ne tegye meg.

Ezért mutatom meg, hogy miért az a cirka 3 millió, és választásokkal sosem foglalkozó ember a legfontosabb ahhoz, hogy bármi változás (hogy szükséges-e, az hosszú lesz) megtörténjen ebben a pöcegödörben.

A FIDESZ szavazó minden körülmények között FIDESZ szavazó lesz!
Ha valami idióta úgy gondolná, hogy a FIDESZ háza tájáról lehet lecsípni szavazatokat, akkor mondom mi van: NEM, nem lehet!

Mi kellett ahhoz, hogy a FIDESZ 1,9-2 milliós tábora egy pillanatra se rendüljön meg? Nézd a narancs vonalat. Feltenném a kérdést, hogy mi kéne ahhoz, hogy megrendüljön, de erre úgy nagyjából mindenki tudja a választ, és akkor most csendben dúdold el a Chopin B-moll szonátáját Op.35…

Bármi történik ebben az országban – tehát, ha holnaptól az M1 minden reggel 8 órakor élőben közvetíti, ahogy Orbán csecsemőket eszik reggelire – a szavazó tábora rendíthetetlen.

Nézzük a TÉNYEKET, mik nem rendítik meg azokat, kik szerelmesek Orbán Viktorba:
2010 november: Visszamenőleges hatályú törvények



98%-os különadót kell fizetni minden magánszemélynek 3,5millió, és minden közszférában dolgozó, 2 milliós végkielégítése esetén, 5 évre visszamenőleg. 4 év cirkusz, Ab, bíróság, EU, mindenki beszállt a cuccba, hogy kinyírják ezt a faszságot.

2010 december: Alkotmánybíróság jogkörének szűkítése


Mivel az Ab kinyírta a FIDESZ 98%-os adótörvényét, ezért alkotmányt módosítottak, szóval az Ab csak akkor semmisítheti meg a költségvetésről, adókról, illetékekről és járulékokról szóló jogszabályokat, ha azok sértik az élethez, emberi méltósághoz való jogot, a személyes adatok védelmét, a gondolat-, lelkiismereti és vallásszabadsághoz, illetve a magyar állampolgársághoz fűződő jogokat.

2011 december: Nyugdíjpénztárak


14 hónapra elfüggesztették a folyósítást, miközben behazudták, hogy veszteséges üzletbe nyomja a nép a pénzét. Megnyitották a visszalépést, miközben befenyegettek, hogy aki marad, annak nem lesz állami nyugdíja. A nyugdíj-járulék hozzájárulás lett – magyarán adó – mi azért jó, mert az adóért nem jár ellentételezés. Ígértek tételes elszámolást, miből nem lett semmi, mint ahogy abból a 3000 milliárdból

3000 milliárd forint: Ez 833 333 db. új Suzuki Swift, vagy 6 976 744 iPhone X, esetleg 100 000 000 (százmillió!!!) csajt hívhatnál meg vacsorázni, Bp valamely felkapott helyére.

2012 január: 27% ÁFA


Varga Mihály úgy döntött, hogy a legjobb kiút a gödörből, az ÁFA 27%-ra emelése, amivel rekordot döntöttünk az EU-ban. Ezzel nagyjából 150 milliárddal többet fizetsz be évente te, és én, meg mindenki a költségvetésbe, amiből…

2012 február: Alaptörvény

Nem volt alkotmányozási kényszer. Egy alkotmány konszenzussal épül, aminek készítésében részt vesznek az adott ország gondolkodói, párttól, nézettől, hittől függetlenül. Ezt az alaptörvénynek nevezett izéét, egy pali írta a konyhaasztalon, majd a parlament nagy sürgősséggel elfogadta, és azóta 6× módosítottak (a hetediket nem tudták megszavazni, mert elfogyott a 2/3.

2012 október: Nyerőgépek

Egy nap alatt söpörték el a komplett nyerőgép piacot. Ez közvetve, vagy közvetlenül 50-60 ezer családot érintett az országban. Így két kézbe került a komplett, évi 30 milliárdot hozó szerencsejáték piac, név szerint Andy Vajna, és a Szerencsejáték Zrt.

2013 május: Trafik törvény


300 milliárdos üzletet államosított Orbán, amivel 13 ezer értékesítőhelytől vette el a profitot, majd az erre épített koncessziót kiadta nagyrészt a saját lobbistáinak. 5-10 ezer munkahely mínusz. Szupi!

2013 június: Letelepedési kötvény


Rá kb. egy évre, már bukóban volt az állam, és 2017-re nagyjából 11 milliárd “veszteséget” halmozott fel, miközben a kötvényt árusító cégek 100 milliárdos profitot termeltek úgy, hogy azután nem fizettek adót. Bónuszként kb. nulla átvilágítást végeztek a kötvényvásárlókon, így annak lett eu-s útlevele, akinek volt erre pénze.

2013 július: Ángyán kilépése


A földtörvény megszavazását követően, a FIDESZ egyik legnagyobb koponyája, Ángyán József kilépett a fidesz-frakcióból. 2012-ben már lemondott a Vidékfejlesztési Minisztérium politikai államtitkári posztjáról. Döntését azzal indokolta, hogy “zsákmányszerző gazdasági érdekcsoportok”, „spekuláns nagytőkés oligarchák” ellehetetlenítették a munkáját. Később többször is bírálta az állami földbérletpályázatok eredményeit, azt állítva, hogy a földek többsége a kormánypártokhoz közel álló érdekcsoportok kezébe került.

MOL részvények visszavásárlása


Ez kérlek úgy került 500 milliárd (hitel) forintba, hogy azon a magyar állam az első hónapban 125 milliárdot bukott, és a felvásárlásnak tulajdonképp csak az orbáni nemzetállam érdekei miatt volt értelme.

2013 október: E.On felvásárlás


Az E.On felvásárlása 261 millárd forint volt, plusz amiről már nem is érdemes beszélni. A vásárlás előtt az MVM olyan előkészítő anyagot hozott nyilvánosságra, ami olyan kiemelkedő árazási és finanszírozási kockázatokat azonosított, amelyektől épeszű ember csak menekülni akar, mivel ezzel a bulival megvették a Gazprom hosszútávú nagykereskedői szerződését is, mi csak annyit tartalmaz, hogy a papíron akkor is ki kell fizetni a földgázt, ha a világ holnap átáll napenergiára. Ez még -330 milliárd veszteség, mibe ép eszű gazdasági szakember nem megy bele.

2013 november: Földbotrány, Kishantos


Az új földtörvénynek hála, a földek 86%-át 15 érdekeltség szerezte meg. Figyelj, én komolyan mondom, ha ebbe belekezdek, akkor simán húsz oldal, és akkor lehet, még nincs benne az, hogy hány ezren vesztették el megélhetésüket, és milyen hosszútávú hatásai vannak (pl. a lejáró bérletek kapcsán)az egész komplett agrárszakmára. Ha csak ezt olvasod el…. Kishantos-ügy

2014 január: Paks2


3 700 milliárd. A megtérüléshez nagyjából 3× olyan drágán kellene árulnunk az ott megtermelt energiát, mint amennyiért most (tehát nem 10 év múlva, amikor ennek töredéke lesz) a németektől beszerezzük. Mivel annyiért nem lehetne árulni, így Paks2 veszteségét a kormány állja, az adófizetők pénzéből, szóval egyrészt fizetsz az áramért, meg adókban kifizeted annak az épületnek a folyamatos veszteségét, mi az ország 36%-ba nyomja az áramot. Arról nem is beszélve, hogy a ruszkiktól drágábban vettük fel a hitelt, mint ha bejött volna az IMF. Tehát, egyrészt senkinek nem éri meg, másrészt elmaradnak Magyarországon a megújuló energiákkal foglalkozó fejlesztések (cégek, kutatás-fejlesztés, innováció, gyártás, millió munkahely).

2014 május: Narancsbőr


Ferenczi Krisztina (1950-2015) oknyomozó újságíró, és a Narancsbőr című kötete kb. annyira mozgatta meg a közvéleményt, mint egy timbuktui sáskajárás, pedig már e miatt is égnie kellett volna a fél országnak a megjelenést követő napon.

2014 július: Illiberális demokrácia


Orbán Viktor tusnádfürdői beszéde, 2014. július 25-én . Én ezt ITT már kifejtettem, szóval +18-as a cucc.

2014 október: Internet adó


Magyarország történelmének legviccesebb epizódja. Figyelj,, eddig elszórtunk 10 800 milliárdot, illetve 10,8 billió forintot. 2014 októberében bejelentette Varga, hogy minden megkezdett GB adatforgalom után be kíván vezetni 150 forint adót, erre úgy megy ki 30-40 ezer ember az utcára, hogy történelmünk legmenőbb tüntetését produkálják. Az bazdmeg, hogy a világ pénzét elszórja ez az idióta, miközben a keleti régiók bezuhannak a legelmaradottabbak szintjére, miközben tömegesen hagyják el az országot az írástudók, az nem számít. Ha megadóztatod az online pornót, a torrentet, és a Netflixet, akkor megdöglesz!

2014 november: Kitiltási botrány (NAV)


6 embert tiltottak ki Amerikából – többek között a NAV elnökét – mivel korrupcióban részt vevő vagy abból hasznot húzó személynek titulálták. Annyira csúnya volt az úgy, hogy elővettek egy palit, valami étolaj áfa kamu lobbizással kapcsolatban, és minden mást besöpörtek a szőnyeg alá, Vida Ildikóval (NAV elnök) egyetemben.

Folytatas
 
Remek terelést csinálsz Gilka
az boltok hogy lenyelnék-e a 19 és 27% ÁFA különbséget?
Az nem igazán tartozik ide
Az egy árdrágítás lenne
A beszerzési ár haszonkulcs növeléssel
És a végösszeg ekkor ugyanannyi marad
De ekkor vagy megteszi mind kereskedő vagy csak némely ekkor jön létre egy árverseny Ami csak a haszonkulcsban különbözik egymástól
És ekkor van az hogy olcsóbb helyet keres e a vásárló idehaza?(mert ez a példa)
Mert az áruk ugyanazok csak az áraik különböznek
Erre kár is volt szót vesztegetni tudja mindenki
Tereléstől vissza az ÁFA különbségre
Beszerzési ár ugyanaz rámegy a haszonkulcs(kinél mennyi)
Még most ugrik rá az ÁFA
Ekkor már egy elég tetemes árkülönbség jön létre
A 19 és a 25% ÁFÁ-s között
Az beszerzési ár teszem azt ugyanaz a minősége teszem azt ugyanaz
Mi hát a két ár között a különbség?
A 6% ÁFA

Hat százalékkal aki olcsóbban ad az már sikeres eladó tud lenni
Ezért nyerőbbek a Magyarország határán kívüli boltok
Jössz a amazon vásárlással meg lehetne az ebayt mondani
Hogy a termék úgy is olcsóbb még ha import vámot fizetsz is?
Hát ekkor a fő különbséget kettő adja
A beszerzési ára az eladónak + a tevékenység haszonkulcsa.
És ez máris nagy különbség lehet
 
Utoljára módosítva:
Emlékezzünk a nagy ÁFA csalásokra Nav Ildikó esete körül
Azt mind a magyar magas áfa mellékterméke volt.

Ez se rendészeti ügy feltétlen(csak másodsorban)
Mielőtt még ismét félre akarnál bárkit vezetni üzenetet vagy valakit Gilka
Van még különbség az árképzésben
A netes ebay stb vagy hazai kiskereskedelmi boltoknál ami igen lényeges
Nem kell üzlethelyiséget tartani.Kisebb a személyzet, több a csomagolás
Az ebaynál a szállítási költség elengendése
Biztos akad még árképzési különbség
De egy biztos
27% ÁFA rettenetesen magas itthon
És ez máris egy nagy különbség
A Kormány nem törekszik mindennél elengedni de törekszik egyes termékcsoportoknál
És ezt időzítésben valami választási propagandával teszi
A 27%áfáról lemondani lejjebb mondani nem akar mert költségvetési hiánya lenne
A bevétel kiadási oldalon a bevételt nem akarja levenni
A kiadást meg tudjuk hová szokta tenni
Pedig akkor tenné olcsóbbá a magyar piacot ha levinné az ÁFÁT
A környező országok 2 Éve megtették
 
Utoljára módosítva:
Egy kép az Áfákról 2015
Ezért jobbak a német szlovák román és osztrák boltok árai
afakulcs.jpg
 
Beszerzési ár ugyanaz rámegy a haszonkulcs(kinél mennyi)
Még most ugrik rá az ÁFA
Ekkor már egy elég tetemes árkülönbség jön létre
A 19 és a 25% ÁFÁ-s között
Az beszerzési ár teszem azt ugyanaz a minősége teszem azt ugyanaz
Mi hát a két ár között a különbség?
A 6% ÁFA

Hat százalékkal aki olcsóbban ad az már sikeres eladó tud lenni
Ezért nyerőbbek a Magyarország határán kívüli boltok
Jössz a amazon vásárlással meg lehetne az ebayt mondani
Hogy a termék úgy is olcsóbb még ha import vámot fizetsz is?
Hát ekkor a fő különbséget kettő adja
A beszerzési ára az eladónak + a tevékenység haszonkulcsa.
És ez máris nagy különbség lehet

De nem 6 százalékkal olcsóbb, hanem sokkal többel! Hoztam a mai bevásárlókörutamról az egyik árcédulát. :) A Nutella árával már ne foglalkozzunk, azt a csontot már ezerszer lerágtuk.
Barilla durumtészta, fél kilós 0,77 euro (Real) 300 Ft-os euróval számolva 231 Ft lenne
Barilla durumtészta, fél kilós Magyarországon 558 Ft (Tesco). cca két és félszeres ár
(Ugyanez a lasagne ami itt 1,99, otthon kb. 1800 ft-ba kerül, cca háromszoros az ára!
És ez csak egy tétel a sok közül, de a sok kicsi magyarázatot ad arra, hogy miért lehet Magyarországon szarul megélni. Hát ezért. Mert nem elég, hogy a fizetések kb. negyedét teszik ki a németnek, az árak viszont jóval magasabbak, egyes árucikkek akár a duplájába-háromszorosába is kerülnek otthon.
A V-Markt-ban echte ungarische Pick csemege téliszalámit vettem, a 40 dekás rúd ára 5,90 euro volt. :) Otthon minimum egy ezressel többe fáj.
arak.png
 
De nem 6 százalékkal olcsóbb, hanem sokkal többel! Hoztam a mai bevásárlókörutamról az egyik árcédulát. A Nutella árával már ne foglalkozzunk, azt a csontot már ezerszer lerágtuk.
Figyelj loma-loma(ó paloma)
Fehér galamb (Una paloma blanca)
Nem gazdasági árképzési erejű amit mondasz
Lehet sokkal olcsóbb
De a 6 % az az Áfa különbség egész biztos.
Aztán vannak még egyéb közterhek egy vállalkozáson
Azok is itthon esetleg több.
Azok pillanatnyilag ismeretlenek.Hogy ott mennyi és itt mennyi
A Bizonyíték amit hoztál ott mindenestül olcsóbb az állja a helyét
El kell fideszéknek gondolkodni mivel drágítják még az árakat itthon
Közgazdász biztos megmondhatná.
Ott van például: milyen flotta vagy négytételes árakon szerzi be az ahol vetted.
Ezt én beszerzési árnak neveztem amikor Gilkával vitáztam
Mert Ő azt állította külföldön nem olcsóbb és nem mennek ki az emberek vásárolni.
Valószínűleg tömegesen nem mennek ki de a határ mellett lakók kijárnak ez állítható
Aztán ott volt a cukor az olaj szlováklábóli áfa csalás
Egyértelmű hogy a mi magas Áfánk eredményezi látszólagosan kint vásárolva (utaztatva a papírokat) miatt történt
 
Utoljára módosítva:
Figyelj loma-loma(ó paloma)
Fehér galamb (Una paloma blanca)
Nem gazdasági árképzési erejű amit mondasz
Lehet sokkal olcsóbb
De a 6 % az az Áfa különbség egész biztos.
Aztán vannak még egyéb közterhek egy vállalkozáson
Azok is itthon esetleg több.
Azok pillanatnyilag ismeretlenek.Hogy ott mennyi és itt mennyi
A Bizonyíték amit hoztál ott mindenestül olcsóbb az állja a helyét
El kell fideszéknek gondolkodni mivel drágítják még az árakat itthon
Közgazdász biztos megmondhatná.
Ott van például: milyen flotta vagy négytételes árakon szerzi be az ahol vetted.
Ezt én beszerzési árnak neveztem amikor Gilkával vitáztam
Mert Ő azt állította külföldön nem olcsóbb és nem mennek ki az emberek vásárolni.
Valószínűleg tömegesen nem mennek ki de a határ mellett lakók kijárnak ez állítható
Aztán ott volt a cukor az olaj szlováklábóli áfa csalás
Egyértelmű hogy a mi magas Áfánk eredményezi látszólagosan kint vásárolva (utaztatva a papírokat) miatt történt
Azt tudod én is elfogadom, hogy nagy tételben a gyártók nagyobb engedményeket hajlandók adni. Nade féláron? Harmadáron? Ezt viszont erősen kétlem. Meg azt is, hogy a németnek olcsóbban adná, mint a bekerülési költség. Lehet, hogy haszna csak 1-2 cent van rajta, de rá nem fizet, mert akkor inkább nem gyárt. Minuszt épeszű ember nem termel.
 
De nem válaszoltál miért a kész picsa melegmáléra várnak?
Miért nincs tehetségük tudásuk pártpolitikát csinálni?
Tunyák nem?
Harcos nemzedék nem ők
Bár 150 Ft ért már sokan vannak.
Nem erről van szó tornado . Az életnek ezerféle kínálata van,a politika csak egy ezek közül.És még csak nem is a legfontosabbak közül való. A fiatalok egyszerűen átlépnek fölötte és kész. Magasról tesznek a pártpolitikára meg a bizottságokra meg a tagkönyvekre meg a gyűlésesdire. A kutya sem hívta őket eddig sem oda, valószínűleg ezután sem fogják őket a konc közelébe engedni.Nekik van fontosabb dolguk: ők nem az életre akarnak készülni, hanem élni akarnak. Most. És mennyire igazuk van!
 
Ezt én nem értem csak a nyúlcipőt a hazéért tenni nem akarást a reménytelenséget értem
A másik mondatot nem értem
Biztosan azért nem akarnak tenni a hazáért, mert egyáltalán nem is érzik annak. Ez aztán végképpen nem a mai fiatalok hibája! Miért nem neveltük beléjük? A mi felelősségünk volt,és ezek szerint nem végeztük el a feladatot.
 
De nem 6 százalékkal olcsóbb, hanem sokkal többel! Hoztam a mai bevásárlókörutamról az egyik árcédulát. :) A Nutella árával már ne foglalkozzunk, azt a csontot már ezerszer lerágtuk.
Barilla durumtészta, fél kilós 0,77 euro (Real) 300 Ft-os euróval számolva 231 Ft lenne
Barilla durumtészta, fél kilós Magyarországon 558 Ft (Tesco). cca két és félszeres ár
(Ugyanez a lasagne ami itt 1,99, otthon kb. 1800 ft-ba kerül, cca háromszoros az ára!
És ez csak egy tétel a sok közül, de a sok kicsi magyarázatot ad arra, hogy miért lehet Magyarországon szarul megélni. Hát ezért. Mert nem elég, hogy a fizetések kb. negyedét teszik ki a németnek, az árak viszont jóval magasabbak, egyes árucikkek akár a duplájába-háromszorosába is kerülnek otthon.
A V-Markt-ban echte ungarische Pick csemege téliszalámit vettem, a 40 dekás rúd ára 5,90 euro volt. :) Otthon minimum egy ezressel többe fáj.
arak.png
Most lehet ezt lájkolni?

Egyébként figyeltem a purparlétokat Tornandóval, hogy az Áfa vagy más.
Az utolsó tételt nehéz lenne a Áfával magyarázni (pláne, hogy el is kellett Szegedről Németo.-ba szállítani).
 
Most lehet ezt lájkolni?

Egyébként figyeltem a purparlétokat Tornandóval, hogy az Áfa vagy más.
Az utolsó tételt nehéz lenne a Áfával magyarázni (pláne, hogy el is kellett Szegedről Németo.-ba szállítani).
Flamingo, megérteni meg még nehezebb, hogy miért, mitől ennyivel olcsóbb itt, mint Szegeden? A szavatossági idő még majd egy év lenne, ha kitartana addig, tehát nem arról van szó, hogy nem sokkal lejárat előtt ha áron alul is, de meg kellett szabadulni egy nagyobb tételtől.
 
Flamingo, megérteni meg még nehezebb, hogy miért, mitől ennyivel olcsóbb itt, mint Szegeden? A szavatossági idő még majd egy év lenne, ha kitartana addig, tehát nem arról van szó, hogy nem sokkal lejárat előtt ha áron alul is, de meg kellett szabadulni egy nagyobb tételtől.
Ezzel persze célom volt eloszlatni azt a tévhitet, hogy a magyar a Németországban megkeresett pénzt viszi haza, és ott költi el. Erről szó nincs, nemhogy mi, de még a családtagjaink többé-kevésbé is német fogyasztókká válnak, mert úgy megpakolva járunk haza, mint a török vendégmunkások.
Sokszor eszembe jut útközben, hogy ha már mindenképpen muszáj defektet kapnom, akkor jaj csak ne most, hanem visszafelé! :D
 
Biztosan azért nem akarnak tenni a hazáért, mert egyáltalán nem is érzik annak. Ez aztán végképpen nem a mai fiatalok hibája! Miért nem neveltük beléjük? A mi felelősségünk volt,és ezek szerint nem végeztük el a feladatot.
Az előző üzeneteidet válaszra se méltattam mert az a teljesen buta életképtelen fiatalt feltételezte
Olyat aki nem tudja hogy az országot a közélettel hivatásosan foglalkozók irányítják
Közéletet mondok mert a képviselők a törvényhozás erre van nem a vécésnénire van bízva
a közélet befolyásolására csak közélettel foglalkozó ember lehet befolyással.
Ezért nevezem butának és tunyának
A mostani üzeneted: "Biztosan azért nem akarnak tenni a hazáért, mert egyáltalán nem is érzik annak. Ez aztán végképpen nem a mai fiatalok hibája!"
Ezt először egy meglett korú volt kollégámtól halottam
Nekem ez az ország már nem hazám pedig itt születtem itt éltem életem.
Mert a haza az ahol az ember jól érzi magát itt nem lehet.
Akkor ez nem a fiatalok gondolata
Lassan már minden határon belül lakó emberé
A hibát megint a meglévő politikusok okozzák a közéletet csinálók
A közélet a saját sorsunk
A fiatalok ezt nem értik
Ezért a könnyebb gyorsabb utat választják nyúlcipó kész országba menni.
Megcsinálni pedig meg se próbálják
Ezért tunya és kész picsa melegmálé
És azt is említettem nem egy forradalmi hevületű mostani réteg.
Nem egy orbán és Fodor korosztály
Azokban volt hevület
Egy 19 éves világmegváltó forradalmi hevület nélkül langyos pisi.
Magyarázhatod nem tanítottuk meg
A hevületre az igazságérzetre nem tanítani kell terem.
Bár az igazságérzetre meg a közéleti aktivitásra lehet tanítani
Az önálló személyiség kialakításával a kreatív képesség és a szellemi csaták megvívásával
A biflázás helyett
Értelmiségi típus az nem robotgondolkodású egy séma ember
Az képes harcolni a vezetőkkel
A jogsérelemért is képesnek kell lenni harcolni.

Te aki beidéztél neked mondom
Még azt a nem lusta fiatalt is többe nézem aki olyan vitatható célokért képes megmozdulni lelkesedni, mint a mentsük meg a városligeti fákat
Van elve van hév benne tesz valamit ami fontosnak vél, a közéletért éppen a fákért
 
Utoljára módosítva:
Most lehet ezt lájkolni?

Egyébként figyeltem a purparlétokat Tornandóval, hogy az Áfa vagy más.
Az utolsó tételt nehéz lenne a Áfával magyarázni (pláne, hogy el is kellett Szegedről Németo.-ba szállítani).
Flamingo kicsit elcsúsztál a 6% Áfa az mindenképpen különbség de nem magyaráz meg mindent
Ezt nem is állította senki
Az árképzésből csak az utolsó előtti tétel
Ez az ami piszokul megdobja a FIZETENDŐ ÁRAT
Ezt te se vitatod
hogy azok előtt mi van az árképzésben a bizonyos szempontok miatt csak részlegesen említettem
hisz boltja, módszere turpissága válogatja
nem célunk a világgazdaság és áruutaztatás megtárgyalása
Találtál egy tételt és nincs megokolva miért viszik németbe és mégis olcsóbb.: Pick csemege téliszalámi

Erre egy részére van lehet magyarázat
A multilánc egyben vesz sokat
Beszerzési árat diktálhat.
Leszorított áron vásárol.
Még a szállítás is belefér
És németben eladja.
Hogy miért nem szegeden vásárol mindenki a termelőtől?
Hisz hazai áru
Ez már a hazai áru kérdése teljesen más ügy
Van is propagálás rá
De még mindég más is van
A vásárlóhoz eljuttatás kérdése
A termelő nincsen rá állva kereskedelemre
Tehát eladni odajuttatni másik műfaj.
Ki teszi ezt? a kereskedő lánc
Ez van sokféle
De egy biztos az jó a termelőnek aki folyamatos felvásárló
Ez inkább a multinak kedvez.
Még mindég maradt egy gondolat
Az a multi mért nem azon az áron adja magyarországi üzleteiben mint németben?
Ezt rád bízom én csak szidnám
Mert ez már részben fogyasztóvédelem,részben monopólium ellenes intézkedések hiánya
De van a piac önszabályozása is
Az pedig az országkörnyezet

Magyarországon gyerekcipőben jár a kereskedelem és a fogyasztói reagálás ami rákényszeríti az itteni multilánc itteni boltjaira azt amit németben megteszi
Ezt versenynek nevezik a multilánc boltjai itt nem úgy versenyeznek egymással mint németben
A vásárlók se úgy ítélnek reagálnak mint németben.
Nem hagytam ki semmit remélem
Már érthető miért drágább itt ugyanaz és miért utaztaják
 
Utoljára módosítva:
Egy 19 éves világmegváltó forradalmi hevület nélkül langyos pisi.
Te nagyon gyűlölheted a fiatalokat. Pedig hidd el, tényleg nem ők tehetnek róla, hogy megöregedtél. Ők is járják a maguk útját, a maguk értékei szerint. Ezt el kell fogadni, támogatni kell őket ebben és nem leköpdösni állandóan.
 
A hazaszeretet nem csak Magyar sajatsag.
Csak nekunk elmagyarazzak, hogy ez karos.
Ilyen nincs,hogy azt károsnak mindaná bárki, mutass példát hol láttál ilyet
Esetleg két fogalmat keversz, akik nem helyeslik mást mondanak nem azt amit most írtál
1. patriotizmus
2. nacionalizmus és a sovinizmus
Ezek közül egyik káros is lehet
Nehéz elválasztani mikor esik át egyikből a másikba.
Leginkább maga nem veszi észre sokáig aztán meg már késő úgy is tagadja
A különbséget sokan megkísérelték megfogalmazni
A wikiepedián jó példák vannak azok a címszavak adnak magyarázatot
Vagy ez:
https://hu.wikipedia.org/wiki/Nacionalizmus
 
Utoljára módosítva:
Nem értem hová lett Magyarország .. A hírek szerint már nem ennek a bolygónak az állama... Vagy csak az én szemem kerülte el valami. Itt a lista amin rajta vannak a (felelősen) létező országok..

MSC 2018 List Participants.pdf
 

Csatolások

  • MSC 2018 List Participants.pdf
    5 MB · Olvasás: 71

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére