Élelmiszerbiztonsági ellenőrzés — Az Ottawai Magyar Háznál hiányosságokat fedeztek fel

Az Ottawai Magyar Ház konyhájában élelmiszerbiztonsági ellenőrzést végeztek önkormányzati hatóságok, amelynek során olyan higiéniai hiányosságokat fedeztek fel, amelyeket a főváros “részben kritikusnak” (semi-critical) nevezett.

Az Ottawai Magyar Ház rendszeres tevékenysége a pénteki ebédek elkészítése és felszolgálása. A tagoknak 12 dollárt számolnak fel, a vendégeknek pedig 15 dollárt.

Mint, ahogy az Ottawa önkormányzati honlapjáról kiderül: az élemiszerbiztonsági ellenőrzést tavaly augusztus 18-án végezték az OMH-ban. A városi ellenőr többek között azt találta, hogy nem volt a konyhában tisztító oldat. Ami viszont ennél talán lényegesebb: az OMH önkéntesei rendszeresen kint hagynak a púlton — hosszabb ideig — ételeket. Donna Casey, az Ottawai önkormányzat részéről február 23-án megerősítette lapunknak: az élelmiszerbiztonsági ellenőr valóban azt találta, hogy az OMH konyhájában kint állt a púlton étel szoba hőmérsékleten. Ez veszélyt jelenthet a vendég számára, így az ellenőr arra kötelezte az OMH-t, hogy ezentúl hűtőben tárolják az ételt, vagy melegítsék fel hatvan fok fölé.


Tipikus pénteki menü az Ottawai Magyar Házban. Fotó: OMH.

Donna Casey jelezte lapunkak, hogy a hiányosságok miatt az első ellenőrzést követő héten ismét kiment a kultúrközpontba az ellenőr és ekkor már úgy ítélte meg, hogy az önkormányzat elelmiszerbiztonsági szabályainak megfelelt az OMH higiéniai állapota.

Az Ottawai Magyar Ház komoly kihívásokkal küszködik. Tavaly be kellett szüntetni a péntek esti vacsorák felszolgálását az önkéntes munkaerő hiánya miatt. Továbbá a folyamatosan csökkenő taglétszám is bizonytalanságot okoz. Pár éve még kétszáz körül állt az OMH tagjainak száma, viszont tavaly már csak 149-en voltak. Információink szerint a befizetett tagok száma 2018 februárjában száz alá esett.

KMH
 
Nem vendegekrol van szo, hanem a tagok maradnak el. Sajnos a "Magyar" kozosseg nem igen invitalo. En kb. keccer voltam a torontoi "Magyar" hazban es igen gyorsan elriadtam....:([/QUOTE
Nem invitálók?
Akkor meg a hozzáállásukon kellene változtatni..ha már a konyhai hiányosságokat sikerült kiküszöbölniük.
 
Meg kell nézni hogy mi az oka hogy nem járnak oda a vendégek.
*
Nem voltam ott, de egy hangulatos harmonika szó is vissza csábíthatná a tagokat, vacsorázás közben? Talán több rendezvényt is lehetne szervezni? Időseknek sakkört, esetleg pótnagymama szolgálatot? Ahová biztonsággal pár órára bevihetőek az egészséges kisgyerekek? S, ott a fizikailag és mentálisan egészséges idős, gyerekszerető emberek tudnának a kisgyerekekkel foglalkozni. Mesélni, rajzolni, gyurmázni? A nagyobb kislányokat megtanítani kézimunkázni? A kisebbekkel színezni, s talán mesélni is, magyar nyelven? Énekekre megtanítani? Eközben a szülők bevásárol(hat)nának, vagy elmehetnének az orvoshoz, v. ügyeket intézni. Bizonyos tarifa befizetését fontosnak tartanám, a ház fenntartása miatt.
 
Megvagyok kicsit lepödve , mert itt ha én nemtévedek akkor nemértem mi köze van a Hygéniához a pulton kinthagyott étel ?? Az hogy valamilyen tisztitószer hiányzik szerintem az semkétségbe ejtö mert variálják manapság az elöirásokat mint más a ruhatárát . Ma zsiroldot kell használni , holnap már tilos mert környezett szennyezö , akkor müanyag vágólapra van szükség különbözö szinekben mert ma az a "módi" majd holnap már nemegészséges mert a vágófelületett nemlehet tisztán tartani etc.pp. Nekem csak 2 vastag mappám van az ilyen elöirásokkal ! A cég köteles egy ugynevezett "Hygénis felelöst" megnevezni két alkalmazottnál !:eek:
Nemtudom mi ez a "vihar abiliben" mert olvasásom szerint "önkétesek" végzik el ott a munkát ! Tehát nemalkalmazottak gondolom , hanem olyanok akik mondjuk a "közért" szeretnének ingyen-bérmentve valamit tenni !!Nemakarom vitattni , hogy ezt egy jó "házi asszonynak" tudnia kéne , de az vesse rá az elsö követ akivel ilyesmi nemtörtént még meg !
Engem ez most nagyon emlékeztett az itteni Essen városában történtekre ! Ha valakit érdelek akkor Ernö tudd erröl tájékoztattni bennetek Ö járatos ezzen a téren !:D
 
Megvagyok kicsit lepödve , mert itt ha én nemtévedek akkor nemértem mi köze van a Hygéniához a pulton kinthagyott étel ??
Talán ahhoz van köze hogy meg van szabva hogy hány celsius fokos ételt lehet felszolgálni és ha a pultra kipakolják és nincs aki elvigye akkor kihül és így már higiéniai kockázatot rejt magában.
 
Minden helyen ahol emberek esznek isznak meg kell szerezni a zold PASS -t ami azt jelenti a citytol kijonnek es vegig mennek megnezni mindent, merovel a hutobe merik az etel hofokat a mosogatasi fazisok hofokat es vegyszerezeset, a tuzhely tisztasagat a falakat a foldet, nem lehet repedezett padlo a WC ket a kezmosasot es mindent megneznek , ha megbukik egy hely felirjak mit kell javitani es adnak 24 -72 orat es a zold pass helyett kitesznek egy pirosat amin felsoroljak az uzlet nem megfelelo ezert.....
HA nagyon sulyos a helyzet akkor be is zarjak.
Mindenkinek aki etellel foglalkozik kotelezo megszzerezni egy vizsgat ahol az eloirasokat a tarolasokat a higeniat stb
Meg a hot dogosnak is a fagyisnak is szoval mindenkinek. a kavezoknak a henteseknek ettermeseknek stb
Az ital eseteben szinten meg kell szerezni egy vizsgat ahol tudni kell mindent az italrol kevereserol huteserol tartasarol higenia stb.

A bejaratnal jol lathato helyre teszik ki .
images
 
Otthon ha kihűl a kaja, akkor higiéniai kockázatban vagy ha ennél belőle, de jó hogy eddig nem tudtam róla....
NEm az otthoni etelt fogjak ellenorizni mert gondolom mindenhol a higinia megfelelo es meg nem vittek el senkit etelmergezessel a korhazba.
Kulonbozo etnikai ettermekbe kimondotan jo hogy ilyen ellenorzes van. Nem mindenki gyomra birja ha nem megfelelo a higenia.
Az igaz ha a masik oldalon van az ember es van egy etterme akkor bizony ugy erzi az elo faba is belekotnek annyira vizsgalodnak.
 
Magyarság etnikai lett, de jó a habos sütemény ha ennyi ideig eszitek még, mi minden lesz belőle.... :(
Ha jól értelmezem akkor arra célzol hogy a magyarság nem etnikum (nép) hanem egy felsőbbrendű gestal.
De, most a te szavaiddal tejszínhabot nyalakodunk ezáltal elveszíthetjük a tehetségünket.
ennek sajna az a vége hogy nem értjük meg a lényegünket ( a magyarságét)
 
Bocs de ezt nem értem...
Mit nem értetek rajta?:
Nekem nincs apukám, anyukám,
Csak egy fél kifli az uzsonnám,

S közben jó édes krém illata száll felém,
vagy emez:
Édes lehet az a krémes amit mások esznek.
De nekem nem vesznek,

Ezért hogyha álmodik a Babszika.
 
Utoljára módosítva:
Ha jól értelmezem akkor arra célzol hogy a magyarság nem etnikum (nép) hanem egy felsőbbrendű gestal.
De, most a te szavaiddal tejszínhabot nyalakodunk ezáltal elveszíthetjük a tehetségünket.
ennek sajna az a vége hogy nem értjük meg a lényegünket ( a magyarságét)
Összevissza beszédre írtam, ja te nem olvasod a hozzászólásokat, érdekből?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,906
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére