Kedves Barátom! - Levél Kanadából

Kedves Barátom!


Sok éve panaszkodtok nekem (is), legfőképp az otthoni állapotokról. És engem sürgettek már vagy négy éve, hogy írjam már le a véleményem.


Merthogy négy évvel ezelőttig írtam gyakran, mindenféle újságban, azóta nem. Hát azért nem írok négy éve, mert akkor is falra hányt borsó volt. Akkor, a legutóbbi cikkemben azt írtam, hogy fogjatok össze, ha le akarjátok váltani ezt a bandát, mert négy év múlva (most) sokkal nehezebb lesz, ha éppen nem lehetetlen. Merthogy az ingát felakasztották, az nem tud visszalengeni. Akkor azt mondtam, háááát, ha nektek ez így jó, (mert mégiscsak megválasztódtak megint, mert nem akartatok együttműködni), akkor miért én dumáljak bele innen tízezer kilométerről?

Másik, hogy otthon már réges-régen nincs vitakultúra. Tény, hogy írhatsz akár a rőtbóbitás kacagó gerle nemi életéről is, akkor is a kommentek között már a második sorban beindul az anyázás, cigányozás, zsidózás, vagy legújabban a sorosozás. Meg, hogy könnyű innen a messzeségből, a nyugati partról osztani az észt. Ebben van igazság, de abban is, hogy az okos más hibájából tanul.

Otthon valódi vita nincs, érzelmek vannak, indulatok, düh, irigység és félelem, mint az egész országban.

Emlékszem (tinédzser koromban olvastam), Lukács György írja valahol, hogy a nácik a gyűlöletet, a komcsik meg a félelmet használták hatalmuk fenntartására.

Szerinted ma melyik folyik otthon, kedves barátom? Szerintem mindkettő, mesteri keverékben.
Ez már annyira szürrealista, hogy már se nem vicces, se nem tragikus, inkább hihetetlen. Nemcsak a tettek, a reakciók is e világon kívüliek. Putyin tanulni jár Pestre, Erdoğan felkészül, és már Kim Dzsongun is beadta a vízumkérelmét.

Korábban több mint száz cikkben és interjúban kifejtettem, hogy ami hazánkkal történik, az történelmi léptékkel is bűn. Olyan eszméletlen történet, amibe Orwell tolla is beleremegne. Az, hogy az internet korában, a 21-ik században ilyen demagóg dumával valaki népszerű lehessen, ilyen agyament egybites propaganda csatornákat üzemeltessen közmédia címen, ahhoz olyan társadalmi helyzetet, szellemi és idegi állapotot kell feltételeznünk a nép részéről, amilyet én nem is merek elgondolni.

Már sokszor elmondtam neked, hogy ez a hatalom az én szememben, a kor viszonyaihoz képest, bűnösebb az előző kettőnél. Kádár, sőt Horthy rendszerénél is. Én úgy látom, hogy Kádár és Horthy is jobban képviselték az adott kor lehetőségein belül a nép érdekeit, mint Orbán ma. Nekem egyik iránt sincs sok szimpátiám (Kádár elől megszöktem családostul, két könyv is íródott róla; Horthy alatt meg kiirtották édesapám első családját, beleértve két testvéremet is).

Az a kettő azonban többé-kevésbé kötelező volt, és – nem enyhítendő a bűneiket – Kádár meg Horthy is valamelyest enyhítette a háttérben diktáló nagyhatalom akaratát. A „cucilizmus” jobb volt nálunk, mint a környező országokban, és Horthy is próbálkozott ezzel-azzal. Akkor, mint addig szinte mindig, a történelem rossz oldalán álltunk.

Most viszont, először az újkori történelmünk során, igazán Európához tartozhatnánk, békés ország lehetnénk, háborúk, sőt harcok nélkül, építhetnénk hazánkat, szépen lassan, de biztosan felzárkózhatnánk a fejlett nyugathoz, amire mindig is vágytunk. És, tegyük hozzá, amihez a külföld óriási pénzügyi segítséget is adott. (Igaz, kihívást is, a globalizált világban a verseny vállalását). Élvezhetnénk a szabadságot, a vállalkozás és a szellemi kibontakozás lehetőségeit. Az új, innovativ technológiákban élen járhatnánk. Orbán kétharmaddal nemzeti összefogást hozhatott volna létre, és különféle nézetek bevonásával gyors fejlődésnek indult volna hazánk. Ehelyett a vezetők a gyűlölet, az állandó, légből kapott és mesterkélt háborúsdi útját választották. A hazugság és a félelem országát hozták étre. A hülyék meggazdagodását, a lopást és az intézményesített korrupció rendszerét. És ennek fedezése során annyira felbőszítették és lezüllesztették a társadalmat, hogy ennek helyrehozatalához igen hosszú időre lesz szükség. Az agymosás olyan szintjét érték el, ami Európában párját ritkító, történelmi léptékkel is. Főleg békeidőben. Mi régen nem hittük el, hogy pl. a románokat úgy el lehetett nyomni, mint ahogy Ceaușescu tette, Európa közepén. Aztán most itt vagyunk mi, ráadásul elnyomó háttérhatalom nélkül, sőt EU és NATO tagsággal támogatva.

A nyolcéves agylúgozás fokozatosan egyre lejjebb vitte az országot. Ma olyan dolgok történnek, amiket pár éve elképzelni sem tudtunk volna. Nemcsak arról van szó, hogy a régió éllovasából sereghajtók lettünk, (még Lengyelország is megelőzött bennünket, a történelem során először).

Az emberi értékek és viszonyok még fontosabbak, azok hosszú távon sem könnyen hegednek. A toleranciát, a szolidaritást kiölték a társadalomból. Teljesen. Másrészt meg, ahol nem kellene a tolerancia, ott olyan birkatürelemre nevelték az országot, amilyen még a 70-es években sem volt. Igaz, most vannak szelepek. 600 ezren már elmentek. Tehát ahol létszükséglet az egymás iránti szeretet és türelem, ott ökölrázás folyik, ahol viszont nem kellene hagynunk magunkat, ott birkatürelem és apátia van.
Négy éve ezt írtam a nemzeti konzultációkról: „Konzultáció címén olyan együgyű hülyeségeket kérdez meg a néptől, a te pénzeden, amitől az állatóvodában az enyhén retardált 14 hónapos orangután magához nyúl, és helyből hatalmas hátra szaltókat csinál. Azóta se szóltatok neki, a betegnek, hogy vegye be a gyógyszerét. Vagy legalább írjon vékonyabb papírra". És ezekből volt egy pár azóta.

Négy éve íródott ez is: „Negyedszázad alatt gulyás-kommunizmusból szépen puszta-kapitalizmussá lett az ország. Európa egyik leggyorsabban fogyó nemzete és harmadik legszegényebb országa lettünk.” Régen a szocialista blokk "Legvidámabb Barakkja” voltunk, ma legfeljebb a „Balkán Legelcseszettebb Összeszerelő Üzeme” címet kaphatnánk meg.
Tudod, azon mentem le hídba leginkább, amikor tavaly a Heineken vörös csillagjáról ment a propaganda. Hogy komcsi jelkép. De hiszen az egész ország bűzlik a „cucilizmus” rothadó szagától! A bratyizás, a mutyizás, a szürkeség, a földre néző emberek, a vitakultúra teljes hiánya, a felszínesség, a türelmetlenség, a bürokrácia, a kivagyiság, a hantázó és gazdagodó politikusok, a korrupció mindent átszövő bűzétől. Az egész otthoni politika igazi komcsi alapokon nyugszik. (És itt nem a 80-as évek reformistáira gondolok). Legfőképpen pedig a kormányzásnak nevezett mutyi. Persze közben ünnepeljük a Horthy-korszakot is. Volt KISZ-titkárok, pártmunkások, és párt-firkászok vezetik az országot, és persze köztük a besúgók. Igen, a volt komcsi ügynökök is a politika magasságaiban dolgoznak ma is.

Ez megnyilvánul tartalomban és stílusban is: minden területen centralizálás, teljes kontrol, minden idők legnagyobb és legdrágább kormánya (amiben nincs egészségügyi, oktatási vagy környezetvédelmi minisztérium). A másik véleményének az elnyomása, karaktergyilkosság, nem az a lényeg mit mond, hanem, hogy ki mondja, rákosista stílus (aki nincs velünk, az ellenünk van, a haza nem lehet ellenzékben, ellenzék nélkül is működik a parlament), stb. Aztán lásd köztévé: tiszta korai Kádár-rendszer! Emlékszel, barátom, gyerekkori viccünk, amikor a zsiráf megkérdi a sivatagban a két oroszlánt, miért cipelik a hatalmas vasdarabot. „Hát milyen jó lesz, ha letesszük” –, mondják. Én ezt érzem, amikor kikapcsolom a Mirgáncs 1-es csatornát.

Nekem „könnyű”, mert utána körbenézek, és Kanadát látom a szabadsággal, a nyugalommal, a mosollyal, a szeretettel. Igaz, fáj a szívem a hazámért, amelyből ez lett, (és ahol a demokráciáért én is vagy tizenöt évet dolgoztam a gengszterváltás után). A szeretet szigete helyett az utálat, gyűlölet, a félelem, a méreg és idegbaj országa. (Hazánk az utolsó helyen áll az OECD boldogságindexében, és majdnem utolsó a társadalmi tőke, az egymás iránti bizalom terén is).
Itt hetekig nem látom a miniszterelnökünk hülye pofáját a tévében, otthon meg minden róla szól. Tudom, a ti helyzetetek nehezebb, a külvilágot nem tudod kikapcsolni. Ezért írok most.

Te ugyan arra kértél, írjak nyílt levelet én is a Kárpát-medence géniuszának. Inkább írok olyanoknak, akiket nem tartok gazembernek, például neked, barátom. Végül is kik a címzettjei a levélnek? Legfőképpen te, aki lassan, de jössz ki a kómából a pesti kórházban. Meg te, a miskolci közmunkás, a pesti milliárdos, a kispesti hajléktalan, a sakk nagymester, a keleti szélen tengődő roma, a híres komédiás, az óceánjárón dolgozó mosogató, a médiatulajdonos, a kórházban fekvő festőművész, a világhírű sportoló, a rokkant, a politikus, a kisnyugdíjas és a nagy játékos. Te, aki sírsz, ha átléped a határt, és te, aki lélekben már Londonban élsz. Te, a vegasi tervező, a mérnök és nyugdíjas tanár, munkás és művész, tanuló és nyugdíjas.

Mert most talán még van egy esélyetek, hogy megszakítsátok a zombik uralmát, visszaadjátok a népnek az ellopott országot, a hitet, a szeretetet, a nyugalmat, és hagyjátok az embereket, hogy dolgozzanak, jólétet teremtsenek. Hogy kidobjátok a hatalomból a régi KISZ-titkárokat, ügynököket, és az új generációnak biztosítsátok a boldogulást a saját szülőhazájukban.

Hogy ezt az eddigi sok hülyeséget és gonoszságot ki hiszi el, az a választásokon kiderül.
Azt tudjuk, mennyire rövid népünk memóriája. A szabad világban, ha egy vezető mond valamit, általában később számon kérik rajta. Otthon ezek elfelejtődnek. Szerinted mi lett a söralátéttel? Vagy a beígért adócsökkentéssel, a világ legmagasabb ÁFÁ-jának, és a bevezetett félszáz új adónemnek a tükrében? Igaz, az egymillió munkahely majdnem teljesült, csak éppen Londonban és otthon közmunka gyanánt. Fognak-e az emberek emlékezni ezekre a dolgokra a választás napján? Eszükbe jut-e a Malév, vagy a forint bedöntése és a Matolcsy által beígért 5-7%-os növekedés?

Nem vagyok baloldali, tudod jól (itt Kanadában is a konzervatív kormányt támogattam – a mostani enyhén szólva nem tetszik). De itt nem bal- meg jobboldalról van szó, hanem demokráciáról.
A választások előtt meg kellene kérdezni, mi van a másfél milliárddal, ami a roma programban tűnt el? És a vörös iszap kártérítése, a kaszinók, Kishantos, a trafikok, nemdoktor (csaló) schmittpali, a Liget program, a várba költöztetés, az M3, az M4, az MKB eladása, az MNB körüli millió botrány, a milánói expo, a NAV-botrány, a kitiltási botrány (hívjatok tolmácsot), az Öveges program, Questor, 20 ezer beengedett migráncs, a 3500 beengedett menekült (amit eltitkoltak), a Várkert bazár, a Pharaon-ügy, kamupártok finanszírozása, Margit-híd, Népszabadság, hirdetőoszlopok, V. ker-Rogán ingatlaneladásai, Felcsút – ez vagy száz botrány egy név alatt, kisvasút, stadion, közpénzek közpénzjellegének elvesztése, balatoni jachtkikötő, takarékszövetkezetek, földpályázatok, Malév (ja, az már volt), paraolimpiai bizottság, olimpiai pályázat, vizes világbajnokság költségei, festménykölcsönzések, Elios-ügy, M4-es autópálya, közmédia, Origó, Kisvárda, online pénztárgépek, mobilgát, Semjén másolt doktorija és helikopteres vadászata, magán nyugdíjpénztárak, az önkormányzatok kvázi lefejezése, az ügynöktörvény elsumákolása,… na, jó, leállok, mert reggelig lehetne sorolni.
Anyám, borogass!
Már sokszor elmondtam, hogy nemcsak itt, de már fél demokráciákban is réges-rég repülnének olyan emberek, akik így lopnak, csalnak, hazudnak. Egy ilyen Olaf-jelentés után Orbán úgy hasalt volna el bárhol a világon (oké, kivéve vagy húsz országot, Venezuelától Szomáliáig), mint a csuklyás patkány (rattus norvegicus) a látványpékség küszöbén. A többiekről nem beszélve.
Nemrégiben Orbán mondta a nagykövetek tanácskozásán: „Egyedül maradtunk. Egyedül kell megvívnunk a csatákat”. Ez igaz, az első fele. Csatázni nem kellene, nincs is nagyon kivel. Azonban, ha Európa bármely más vezetője ilyen beismerést tenne, akkor azzal be is adná lemondását. Ez a legnagyobb kudarc, ami egy EU-s tagállamot érhet. És ez mindent elárul.
Orbánnak irtózatos szerencséje volt annak idején Gyurcsánnyal és az őszödi beszéddel, ki is használta rendesen. Aztán szerencséje volt a világválsággal, majd harmadszorra az Európát elözönlő migránsokkal is. Ezek nélkül nem lenne ilyen hatalma, és nem lenne ilyen állapotban az ország.

Kérdés, népünk rájön-e arra, hogy azért, mert Európa impotensen és hülyén kezelte eddig a migráció kérdését, (ebben Orbánnak jó kis szerepe volt), abból nem kellene következnie annak, ami otthon van. A környező országok sem engedtek be migránsokat, mégsem volt teletacepaózva az ország egy vigyorgó vénember képével évekig, sok tízmilliárdos költségen. Ők csak egyszerűen nem engedték be őket. Ráadásul Orbánék végig hazudtak, mert közben beengedtek sok ezer migránst, többet, mint az összes környező ország összesen.
Meglátjuk, népünk átlát-e a szitán. Rájön-e arra, hogy abból, hogy az egyik impotens hülye, még nem következik, hogy a másik gecivé váljon, és mellesleg szétlopja az országot.

Tudod barátom, a szeretet soha nem hal meg természetes hallállal. Ezt most is erőszakkal ölték meg, kaszabolták le, hintették be a helyét a gyűlölet és a félelem magjaival. Egy új vezetésnek, ha netalántán mégis létrejön, ennek visszafordítása lesz a legfontosabb feladata. Mert az ország egyik fele nem utálhatja a másik felét. Egy nép fejlődni csak békében, szeretetben, nyugalomban tud, és erre most, Orbán bandáját kivéve, megvannak a feltételek. Egy a sorsunk, mert egy nép vagyunk, egy a hazánk, egy nyelvet beszélünk, egy történelmünk van.

Magyar, zsidó, cigány és a többi is mind egy hajóban evez.
Emlékszel, amikor otthon Miskolcon, a zsarnai piacon mászkáltunk, és néztük a sok csalót, hogy verik át az embereket az itt a piros hol a piros trükkel? Megjegyeztem, furcsa, hogy ezek még szabadlábon vannak. Emlékszel mit mondtál erre? Azt, hogy ez igaz, de az az igazán hülye, aki leáll ezekkel játszani.
Nagyjából ezt kellene észben tartani április 8-án. Remélem, addigra kilábalsz a betegségből, a hosszú kómából, talpra állsz, és el tudod majd mondani a véleményedet!
Vancouverből ölel barátod,

Frank Tibi

Dr. Frank Tibor, kanadai matematikus-közgazdász és üzletember írása

dr frnak tibi.jpg
 
Szavazni nincs jogunk, mármint, erkölcsileg nincs, ha törvényileg volna is. Én nem is fogok szavazni. Belepofázni... Ha ezalatt véleménynyilvánítást értesz ahhoz nagyonis jogunk van szerintem. A véleménynyilvánítás a demokrácia része. Különben meg, ha olyasmik történnek ott ami az általános emberi jogok nyilvánvaló megsértése - például a zsidók elleni nyílt hergelés - akkor is jogunk van szerintem szóvá tenni, sőt, ez kötelessége is minden jóérzésű embernek.

Milyen "nyílt hergelés"?
 
Milyen "nyílt hergelés"?
Nos, ha szerinted ami mostanság megy Orbanisztánban az nem nyílt hergelés a zsidók ellen, akkor nincs értelme beszélgetnünk, mert nagyon eltér a nézőpontunk. Én olyasmire gondolok, amit például Soros úrral tesznek. Például a róla készülő alattomos plakátok. A levágott disznó, amire ráírták hogy „ő volt a soros”. Hogy valahányszor a neve szóbakerül, okvetlenül megemlítik, hogy „ZSIDÓ származású”, mintha az hopgy milyen származású annyira létfontosságú tény volna, Nekem ne magyarázd hogy ez nem azért van hogy az ellene felhozott (amúgyis alaptalan...) vádakat össze ne mossák a zsidók befeketítésével úgy általában...

De soká lehetne még sorolni. Felesleges azonban. Ha te ezt nem találod a zsidóság elleni hergelésnek, akkor az kizárólag arra utalhat hogy annyira naív vagy ami még egy 6 évestől ius túlzás és így nem is hiszem el rólad; vagy hogy kimondottan a „másik oldalhoz” tartozuol, azaz jól tudod te is hogy miről van szó, de valamiért letagadod.

Vitatkozni amúgy én is szeretek, de csak akkor, ha a véleménykülönbség köztem és a vitapartner közt nem halad meg egy bizonyos szintet. E szint mértéke nagyjából attól függ, van-e remény a kérdésben valamiféle kompromisszumra jutni. Nyilván, ez témánként eltérő legyen. Bevallom, én nem látom úgy, hogy politikai téren veled vagy johannsebastian-nal meg még sokan másokkal is itt valaha is kompromisszumra juthatnék. Reménytelen. Túl nagy a különbség.

Nézd: röviden, én kozmopolita vagyok, eszmém a Világállam. Ennek csíráját látom az USA-ban, ami más szempontok szerint is egy olyan államalakulat a szememben, mely bár nagyon messze áll a tökéletességtől, de még mindig a jelenleg létező legjobb, s ezt nemcsak az anyagi javakra értem. Tehát, a szememben követendő példa. Emiatt szeretném az Európai Egyesült Államokat is. Ehhez hozzájön, hogy sci-fi író vagyok, de már legelső könyvem előtt is gyerekként alig olvastam mást mint sci-fit, azokban meg alapvető kiindulási pont, hogy a jövőben valamikor okvetlenül egyetlen ország lesz csak a Földön. Számomra ez TERMÉSZETES. El se tudom képzelni a Jövőt másképp, a kérdés csak az ez mikor következik be. Ennek nincs alternatívája, hacsak nem az, hogy az egész emberiség kiirtja magát mielőtt a Világállam létrejönne, de azt nem tarthatjuk előnyös fejleménynek ugye...

Tehát, nekem ilyen a jövőképem. Ebből következik, hogy amikor Magyarország, vagy legalábbis a Fidesz az Európai Egyesült Államok megalakulása ELLEN küzd, akkor ő a szememben a ROSSZ sőt a GONOSZ oldalán áll, a maradiságot és barbárságot képviseli. Még a lehető legpolkorrektebb kifejezés is amit használhatok rá, tehát a legszelidebben fogalmazva is azt kell mondjam, hogy ATAVISZTIKUS ESZMÉK BAJNOKA.

Ezek után mégis, mit vársz tőlem, miféle vitát? Úgy értem, ha te a fidesz oldalán állasz, s tudod hogy én e fentebb leírt dolgokat képviselem mert ezekben HISZEK mély meggyőződéssel... Szerinted van értelme akkor bármi vitának köztünk?!

Én itt nem látok semmi lehetőséget kompromisszumra.

Ehhez még hozzájön hogy a fidesz lop, hazudik, pénzzel tömi az egyházakat (szerinted mi erről a véleményem nekem, egy ateistának, hm?) leépíti a demokráciát, meg hasonlók... ez is mind-mind ok arra hogy utáljam és gyűlöljem, de önmagában csak kicsinységek az előbbihez képest, hogy az USE, az United States of Europe ellen van.

A nemzetállamok a szememben atavizmus. A jövő a BIRODALMAKÉ. Az olyanoké mint az USA és a leendő USE. A fidesz ez ellen van, tehát a haladás ellensége. Persze hogy utálom. Nem tehetek másként. Egész gyermekkoromtól kezdve teljesen más eszmerendszerben szocializálódtam, előbb a könyvek hatására amiket olvastam, később azon művek hatására amiket önmagam írtam.

Itt vitázni lehetetlen. Lehetetlen mert nincs lehetőség kompromisszumra. Itt csak veszekedni lehet, annak meg nincs értelme.

Itt legfeljebb az lehetséges, hogy rámutatok az érvelési hibáitokra, de láthatóan ez is tévút, mert egyrészt ezt nem tudom megtenni kellően indulatmentesen, másrészt ha sikerül is néha ez nekem, ti akkor is azonnal személyeskedésbe kezdtek és meg se fontoljátok az érveimet.

Szóval, ennek az egésznek nincs értelme. Bocs, de őszintén mondom, szívemből, hogy ezzel a gonmdolkodásmóddal ti a szememben BARBÁROK VAGYTOK, s a haladás ellenségei. És ez még szelíd vélemény a részemről mert feltételezi hogy elhiszem, csak ostobaságból gondolkodtok így, és nem merő gonoszságból.
 
Most minden gúnytól mentesen kérdem tényleg: TE MAGAD miért vagy itt?! Ha ezt meg tudod válaszolni logikusan,
A magam részéről azért vagyok itt: (1) szeretek érdemi viták során tanulni és adott esetben tanítani, más kérdés, hogy a személyeskedés megöli az egész dolgot; (2) oldott baráti beszélgetések céljából; (3) szeretek fel- és letölteni anyagokat a fórumba/fórumból; (4) megszokásból.
 
Magyarország már amikor kijöttem onnan, akkor is szellemi értelemben nem más volt mint egy penetráns, bűzölgő memetikai mocsár, mely felett dögölve hull le a köröző madár (ami a jóakaratú tenniakarás, a haladás szimbóluma most e hasonlatomban). És azóta az az ország csak rosszabb lett. És MIATTATOK lett rosszabb, mert ugye a fidesz miatt, de azt a züllesztő és tolvaj pártszörnyeteget ti juttattátok hatalomra, és még most is őt segítitek!
Miért mit akarsz?
Kaptak a nyugdíjasok utalványt, kaptunk fűtési támogatást.
Van ételünk melegben üldögélhetünk ennyi kell itt egy embernek.
 
Szavazni nincs jogunk, mármint, erkölcsileg nincs, ha törvényileg volna is. Én nem is fogok szavazni. Belepofázni... Ha ezalatt véleménynyilvánítást értesz ahhoz nagyonis jogunk van szerintem. A véleménynyilvánítás a demokrácia része.
Nem is értem hogy miért nem szavaztok hiszen akik nem a ti véleményeteket osszák azok elmennek utána már kár azt mondani hogy ők voltak az aljasok mert a kormányra szavaztak a demokráciát akkor lehet kivívni ha MI is teszünk érte. Vagyis tenni kellene nem csak beszélni.
 
Nem is értem hogy miért nem szavaztok
hiszen akik nem a ti véleményeteket osszák azok elmennek utána már kár azt mondani hogy ők voltak az aljasok mert a kormányra szavaztak a demokráciát akkor lehet kivívni ha MI is teszünk érte. Vagyis tenni kellene nem csak beszélni.
azert setni mert
- nem ott elunk
- nem ott fizetunk adot
nem tehetjuk meg hogy olyanra adjuk voksunkat
amibol nem vesszuk ki reszunket
MI ott voksolunk ahol elunk
 
Nos, ha szerinted ami mostanság megy Orbanisztánban az nem nyílt hergelés a zsidók ellen, akkor nincs értelme beszélgetnünk, mert nagyon eltér a nézőpontunk. Én olyasmire gondolok, amit például Soros úrral tesznek. Például a róla készülő alattomos plakátok. A levágott disznó, amire ráírták hogy „ő volt a soros”. Hogy valahányszor a neve szóbakerül, okvetlenül megemlítik, hogy „ZSIDÓ származású”, mintha az hopgy milyen származású annyira létfontosságú tény volna, Nekem ne magyarázd hogy ez nem azért van hogy az ellene felhozott (amúgyis alaptalan...) vádakat össze ne mossák a zsidók befeketítésével úgy általában...
De soká lehetne még sorolni. Felesleges azonban. Ha te ezt nem találod a zsidóság elleni hergelésnek, akkor az kizárólag arra utalhat hogy annyira naív vagy ami még egy 6 évestől ius túlzás és így nem is hiszem el rólad; vagy hogy kimondottan a „másik oldalhoz” tartozuol, azaz jól tudod te is hogy miről van szó, de valamiért letagadod.

Történetesen a Soros-plakátokon nem a származását hangsúlyozták, hanem a (feltételezett?) céljait. A kifogásolók hivatkoztak a származására, és emlegetik folyton.
A feliratozott disznó fotóját erdélyiek készítették, hogy pontosak legyünk. Gondolom, Schilling Árpád és neje hasonló, ám célzatosabb akciója nem zavart.
A te logikád alapján akkor Netanjahu is hergel a zsidók ellen:
https://www.szombat.org/hirek-lapsz...z-afrikaiak-kitelepitese-elleni-tiltakozasert

Vitatkozni amúgy én is szeretek, de csak akkor, ha a véleménykülönbség köztem és a vitapartner közt nem halad meg egy bizonyos szintet. E szint mértéke nagyjából attól függ, van-e remény a kérdésben valamiféle kompromisszumra jutni. Nyilván, ez témánként eltérő legyen. Bevallom, én nem látom úgy, hogy politikai téren veled vagy johannsebastian-nal meg még sokan másokkal is itt valaha is kompromisszumra juthatnék. Reménytelen. Túl nagy a különbség.

Nézd: röviden, én kozmopolita vagyok, eszmém a Világállam. Ennek csíráját látom az USA-ban, ami más szempontok szerint is egy olyan államalakulat a szememben, mely bár nagyon messze áll a tökéletességtől, de még mindig a jelenleg létező legjobb, s ezt nemcsak az anyagi javakra értem. Tehát, a szememben követendő példa. Emiatt szeretném az Európai Egyesült Államokat is. Ehhez hozzájön, hogy sci-fi író vagyok, de már legelső könyvem előtt is gyerekként alig olvastam mást mint sci-fit, azokban meg alapvető kiindulási pont, hogy a jövőben valamikor okvetlenül egyetlen ország lesz csak a Földön. Számomra ez TERMÉSZETES. El se tudom képzelni a Jövőt másképp, a kérdés csak az ez mikor következik be. Ennek nincs alternatívája, hacsak nem az, hogy az egész emberiség kiirtja magát mielőtt a Világállam létrejönne, de azt nem tarthatjuk előnyös fejleménynek ugye...

Tehát, nekem ilyen a jövőképem. Ebből következik, hogy amikor Magyarország, vagy legalábbis a Fidesz az Európai Egyesült Államok megalakulása ELLEN küzd, akkor ő a szememben a ROSSZ sőt a GONOSZ oldalán áll, a maradiságot és barbárságot képviseli. Még a lehető legpolkorrektebb kifejezés is amit használhatok rá, tehát a legszelidebben fogalmazva is azt kell mondjam, hogy ATAVISZTIKUS ESZMÉK BAJNOKA.

Ezek után mégis, mit vársz tőlem, miféle vitát? Úgy értem, ha te a fidesz oldalán állasz, s tudod hogy én e fentebb leírt dolgokat képviselem mert ezekben HISZEK mély meggyőződéssel... Szerinted van értelme akkor bármi vitának köztünk?!

Én itt nem látok semmi lehetőséget kompromisszumra.

Ehhez még hozzájön hogy a fidesz lop, hazudik, pénzzel tömi az egyházakat (szerinted mi erről a véleményem nekem, egy ateistának, hm?) leépíti a demokráciát, meg hasonlók... ez is mind-mind ok arra hogy utáljam és gyűlöljem, de önmagában csak kicsinységek az előbbihez képest, hogy az USE, az United States of Europe ellen van.

A nemzetállamok a szememben atavizmus. A jövő a BIRODALMAKÉ. Az olyanoké mint az USA és a leendő USE. A fidesz ez ellen van, tehát a haladás ellensége. Persze hogy utálom. Nem tehetek másként. Egész gyermekkoromtól kezdve teljesen más eszmerendszerben szocializálódtam, előbb a könyvek hatására amiket olvastam, később azon művek hatására amiket önmagam írtam.

Itt vitázni lehetetlen. Lehetetlen mert nincs lehetőség kompromisszumra. Itt csak veszekedni lehet, annak meg nincs értelme.

Itt legfeljebb az lehetséges, hogy rámutatok az érvelési hibáitokra, de láthatóan ez is tévút, mert egyrészt ezt nem tudom megtenni kellően indulatmentesen, másrészt ha sikerül is néha ez nekem, ti akkor is azonnal személyeskedésbe kezdtek és meg se fontoljátok az érveimet.

Szóval, ennek az egésznek nincs értelme. Bocs, de őszintén mondom, szívemből, hogy ezzel a gonmdolkodásmóddal ti a szememben BARBÁROK VAGYTOK, s a haladás ellenségei. És ez még szelíd vélemény a részemről mert feltételezi hogy elhiszem, csak ostobaságból gondolkodtok így, és nem merő gonoszságból.

Nem állok senki oldalán, legfeljebb a magamén.
Hittel nem lehet vitatkozni valóban. Tőlem abban hiszel, amiben akarsz.
A birodalmakat illetően tekints vissza kissé a történelemre...
A személyeskedést illetően meg elég, ha a saját hozzászólásaidat olvasod vissza.
 
ÉLŐSKÖDŐK csak. Paraziták.
tekinthetjük jelentéktelen mértékű génszennyezettségnek...
nem találod a zsidóság elleni hergelésnek,
A jövő a BIRODALMAKÉ.
ti a szememben BARBÁROK VAGYTOK, s a haladás ellenségei

Ezek szerint a jövő a birodalmaké és a fajelméleté?! Mellesleg a magyar kormány valóban nem mindig ízléses, de nagyon is érthető módon a Soros-féle utópia megvalósítása és az általa finanszírozott NGO-k politikai tevékenysége ellen küzd, korántsem antiszemita indíttatásból. Ugyanezt teszi Izrael állam is. Nem véletlenül erősödött fel a két állam közötti titkosszolgálati együttműködés, és nem véletlenül járt nálunk a zsidó állam miniszterelnöke. (A magyar állam másfél millió euróval támogatta a szabadkai zsinagóga felújítását - hogy egy legutóbbi példát említsek.) Csak hát ahogy itt, a CH-n személyeskedéssel helyettesítik az érdemi vitákat, a politikában a fasisztának, rasszistának vagy épp a hazaárulónak minősítés tölti be ezt a hálátlan szerepet. Manapság a politikai küzdelem - sajnos - ilyen. Te kinyilvánított módon fajelméleti alapokon állsz, nem értem, mi jogon bírálod - igaztalan módon - antiszemitának a magyar kormány Soros elleni fellépését. Ha el is képzelhető - és ennek lehet alapja (!) -, hogy a kormány tevékenysége alkalmas arra, hogy felerősítse a magyar társadalom bizonyos köreiben meglévő hagyományos antiszemitizmust, a politikai logika nem antiszemita alapokon áll. Egyszerűen a konzervatív és a liberális ideológia és a mögöttük húzódó érdekek ütközésének vagyunk a szemtanúi. És ismét ellentéteben veled, aki fajelméleti alapon állsz, a kormány kulturális/civilizatórikus különbségekre (illetve másodsorban gazdasági megfontolásokra) - nem pedig génszennyezettségre - hivatkozva támadja a muszlim tömegek betelepíttetését. Ha ugyanis valami berobbantotta az antiszemitizmust a mai Európában, az épp a liberális bevándorláspolitika által importált iszlám fundamentalizmus. Ráadásul a kozmopolitizmus és a birodalmi politika ideológiailag nem feltétlenül áll ugyanazon a platformon. Összefoglalva: aki fajelméleti alapon áll, az ne nagyon vádoljon másokat antiszemitizmussal, ami ugye - ha logikailag nézzük - egy kisebb osztály a fajelméleten BELÜL.
 
Utoljára módosítva:
Én úgy csinálom, hogy nem mondom meg a Kanadában élőknek (se), hogyan kéne élniük, cselekedniük, a választásokon kire kéne szavazniuk.
Én nem merném határozottan állítani, hogy mi a többség véleménye, annyi emberrel nem beszéltem.
Ez ha mondok egy példát.
Belátod nem igaz:
Egy elkeseredett önsors rontó öngyilkos a hídon.
Nem mondod neki: rád hagyom hülye vagy dönts rosszul ugorj a szakadékba.
Főleg ha együtt nevelkedtetek.
Próbálsz beszélni vele: hibás úton jársz megmutatod a helyes utat.Hátha maradt józan esze és lehet megmented
Persze a hülye önsorsrontó mondhatja mi törődsz velem le akarok ugrani én dolgom.
Ám te szereted egy volt a gyerekkorotok
 
Hittel nem lehet vitatkozni valóban. Tőlem abban hiszel, amiben akarsz.
A birodalmakat illetően tekints vissza kissé a történelemre...
Az utópisztikus világállam
Én sem hiszem higgye ő.
Az United states a kiindulópont nála.
Nagy mellényű minden amerikai.
Harsány, öntelt, felfuvalkodott,megalomániások!!
Sztereotípiák de nem baj, kisüt ez belőlük,mindenükből,(filmjeikből építészetükből, politikájukból.)
Önteltek arra hogy gazdaságilag erősek.Ez adja a felsőbbrendűségi modort.
Ami már időnként nem igaz hogy legjobb gazdaság.
Az önteltségükből:
Időnként pofára esnek a világban.
Mert azt meg nem értik.
(pont azok a jelzők miatt)
Háborús erő fitogtatás és hadigépezet odaküldése
Akár ENSZ égisze alatt is
De tegnap olvastam Koreát
Hát nem a USA katonák kegyetlenkedései köszönt vissza?
A Koreai emberek számukra csak felszabadítandó állatok akikre annyira se voltak tekintettel
Mint a régi gyakorlótereken a szalmabábura

Szincsoni mészárlás,(Korea)
No Gun Ri-i mészárlás (Korea)
My Lai-i vérengzés (Vietnam)
Tömeggyilkosságok, meg se tudták különböztetni az észak koreait a délitől
Ugyanez megismétlődött Vietnamban.
Koreában patthelyzet.Vietnamban nem.
79228.jpg

Picasso a koreai mészárlás​
 
Utoljára módosítva:
Én egyszerűen csak szeretek beszélgetni. Adott esetben véleményt ütköztetni... ha hagyják.

A magam részéről azért vagyok itt: (1) szeretek érdemi viták során tanulni és adott esetben tanítani, más kérdés, hogy a személyeskedés megöli az egész dolgot; (2) oldott baráti beszélgetések céljából; (3) szeretek fel- és letölteni anyagokat a fórumba/fórumból; (4) megszokásból.

Teljes igaza van Riomare-nak és Johannsebastian-nak is...
Én is azért vagyok itt hogy véleményt cseréljek, esetleg az általam gondoltakra ellenérveket kapjak válaszul..
De csak a személyeskedés, meg a kikérjük magunknak hogy valaki megmondja a frankót( bár néha nem értem kiknek a nevében kérik ki..), valamint a gyűlölködés ami legtöbbször reakció egy egy bejegyzésre.. Pedig a vitába beleférnek a szélsőséges sarkos vélemények is , csak nem a másikról, a témáról... Ott van kérem tisztelettel a jelent gomb, meg kel nyomni.. Ennyire egyszerű, s rögtön a tárgyról szól a beszélgetés...
S bizony az is személyeskedés ha a Fórum más részvevőire utal valaki, ahelyett, hogy a saját véleményét írná meg...
Nem értem miért nem lehet vita alap egy nem Magyarországon élő véleménye, aki ráadásul sokkal többet tett az országért mint az itt élők nagy többsége... Már leírtam sokszor, de leírom még egyszer: én jelenleg nem egészen egy éve élek Magyarországon úgy, hogy az itt hagyott dolgaim gyakorlatilag elpusztították, szétlopták, de nem adtam fel, újra építettem, építem az életem, ami az én koromban már nem egy könnyű mutatvány, most még nem szavazok itt csak a következő választáson, mert másik hazámban szavaztam.. De nem érzem azt, hogy nem lenne jogom az itteni dolgokba beleszólni, hisz saját akaratomból élek Magyarországon, s van magyar állampolgárságom is(születésem óta), mert szeretem ezt az országot, de szeretnék itt békében és nyugalomban is élni. Ahogy ezt megtehetném a világ több országában, mert számos ország (közte a magyar is) magas állami kitüntetésével rendelkezem, s szakmai munkámat is a legrangosabb nemzetközi díj igazolja. Na meg a megfelelő képzéseim is megvannak, hogy szakmailag megalapozott véleményem legyen számos kérdésben. A koromból adódóan az élettapasztalatom is, világpolgárként pedig az összehasonlítási alapom is... Ennek ellenére folyamatosan kiforgatják a témához kapcsolódó hozzászólásaim, s lényegtelen dolgokat kiragadva elterelik a beszélgetés irányát egy kollektív gumicsont rágás irányába...
Ezért még egyszer határozottabban leírnám, dr. Frank Tibor bevezető írása, ahogy az én hozzászólásaim sem arról szólnak kire kell szavazni, hanem arról, hogy véget kell vetni az ország megosztottságának, el kell zavarni a hatalom környékéről is azokat akik ellopják a jövőt (forintosítva is), el kell érni hogy az országban valódi népképviselet legyen, működő parlamenttel amely nem egyetlen politikai párt szavazógépe csak, s mint ilyen valójában felesleges is..
A lopás, a csalás bűncselekmény, ha állami szinten, a választói akarattal visszaélve követik el, akkor még inkább elvárható,- ahogy a világon mindenütt, az igazságszolgáltatás tegye a dolgát, s ne kampány célra használjon nem valós ügyeket...
Fenntartással kell kezelni a statisztikákat, közvélemény kutatási adatokat, de ahhoz nem fér kétség, hogy akkorát nem tévednek, hogy ne a FIDESZ maradjon a legjelentősebb politikai tényező... Ellenben annak igen is meg van a reális esélye, hogy olyan parlament jöjjön létre ahol a kormány számon kérhető, meneszthető, ha nem az ország többségének akaratát hajtja végre.. Mert egy dolog a választók többségével szerzett mandátum, de ez nyilvánvalóan nem azonos a többség akaratával, hiszen a szavazok többsége megosztott, számos kérdésben másként vélekedik...
Viszont az ország kormánya, mindenki kormánya kell hogy legyen, nem csupán egy politikai párt kormánya.
Állami-közpénzekből csak diktatúrákban folytatnak kampányt, s ma Magyarországon ez történik, bugyuta rémképekkel hülyének nézik a polgárokat... Egy béke időszakban nem állhat állandó háborúban egy ország.. Ha pedig egy kormány saját népe többsége ellen is háborút indít, aki nem velünk az ellenünk jelszóval el kell gondolkodni a becsületes embereknek, hogy itt valami baj van, nem kicsi hanem nagy. Ők nem ezt a folytatást szeretnék... ( Ugye az 520 milliárd Ft TAO adókiesés amiből nagyrészt stadion épült, 10.000 migráns húsz évi költsége..)
S a Fidesz szavazóinak nagy része megtévesztett ember, aki el sem hiszi, hogy ezek a dolgok demokráciában az ő asszisztálásával megtörténhetnek, a másik részük, sajnos egyre többen, a rendszer haszonélvezői, csak a kisebb
rész a gazember, akiktől megszabadulva, az ország végre a kisiklás előtti úton elindulhatna egységben, gyűlölködés nélkül...
Na erről szólnak azoknak a hozzászólásai akik ugyan nem szavaznak Magyarországon, bár szavazhatnának, de kellő rálátással rendelkezve, az ott élő rokonaik , barátaik okán elmondják ők hogyan látják... Na meg szeretik is Magyarországot...
Nem terelni, nem csúsztatni, hanem erről kellene beszélni, mert április 9.-én már késő lesz felébredni...
 
Utoljára módosítva:
Teljes igaza van Riomare-nak és Johannsebastian-nak is...
Én is azért vagyok itt hogy véleményt cseréljek, esetleg az általam gondoltakra ellenérveket kapjak válaszul..
De csak a személyeskedés, meg a kikérjük magunknak hogy valaki megmondja a frankót( bár néha nem értem kiknek a nevében kérik ki..), valamint a gyűlölködés ami legtöbbször reakció egy egy bejegyzésre.. Pedig a vitába beleférnek a szélsőséges sarkos vélemények is , csak nem a másikról a témáról... Ott van kérem tisztelettel a jelent gomb, meg kel nyomni.. Ennyire egyszerű, s rögtön a tárgyról szól a beszélgetés...
S bizony az is személyeskedés ha a Fórum más részvevőire utal valaki, ahelyett, hogy a saját véleményét írná meg...
Nem értem miért nem lehet vita alap egy nem Magyarországon élő véleménye aki ráadásul sokkal többet tett az országért mint az itt élők nagy többsége... Már leírtam sokszor de leírom még egyszer: én jelenleg nem egészen egy éve élek Magyarországon úgy, hogy az itt hagyott dolgaim gyakorlatilag elpusztították, szétlopták, de nem adtam fel újra építettem a, építem az életem ami az én koromban már nem egy könnyű mutatvány, most még nem szavazok itt csak a következő választáson, mert másik hazámban szavaztam.. De nem érzem azt, hogy nem lenne jogom az itteni dolgokba beleszólni, hisz saját akaratomból élek Magyarországon, s van magyar állampolgárságom is(születésem óta) mert szeretem ezt az országot , de szeretnék itt békében és nyugalomban is élni. Ahogy ezt megtehetném a világ több országában, mert számos ország (közte a magyari) magas állami kitüntetésével rendelkezem s szakmai munkámat is a legrangosabb nemzetközi díj igazolja.Na meg a megfelelő képzéseim is megvannak, hogy szakmailag megalapozott véleményem legyen számos kérdésben. A koromból adódóan az élettapasztalatom is, világpolgárként pedig az összehasonlítási alapom is... Ennek ellenére folyamatosan kiforgatják a témához kapcsolódó hozzászólásaim, s lényegtelen dolgokat kiragadva elterelik a beszélgetés irányát egy kollektív gumicsont rágás irányába...
Ezért még egyszer határozottabban leírnám, dr Frank Tibor bevezető írása, ahogy az én hozzászólásaim sem arról szólnak kire kell szavazni, hanem arról, hogy véget kell vetni az ország megosztottságának, el kell zavarni a hatalom környékéről is azokat akik ellopják a jövőt (forintosítva is), el kell érni hogy az országban valódi népképviselet legyen, működő parlamenttel amely nem egyetlen politikai párt szavazógépe csak, s mint ilyen valójában felesleges is..
A lopás , a csalás bűncselekmény , ha állami szinten a választói akarattal visszaélve követik el, akkor még inkább elvárható, ahogy a világon mindenütt, az igazságszolgáltatás tegye a dolgát, s ne kampány célra használjon nem valós ügyeket...
Fenntartással kell kezelni a statisztikákat, közvélemény kutatási adatokat, de ahhoz nem fér kétség, hogy akkorát nem tévednek, hogy ne a FIDESZ maradjon a legjelentősebb politikai tényező... Ellenben annak igen is meg van a reális esélye, hogy olyan parlament jöjjön létre ahol a kormány számon kérhető meneszthető, ha nem az ország többségének akaratát hajtja végre.. Mert egy dolog a választók többségével szerzett mandátum, de ez nyilvánvalóan nem azonos a többség akaratával, hiszen a szavazok többsége megosztott számos kérdésben másként vélekedik...
Viszont az ország kormánya, mindenki kormánya kell hogy legyen, nem csupán egy politikai párt kormánya.
Állami-közpénzekből csak diktatúrákban folytatnak kampányt, s ma Magyarországon ez történik, bugyuta rémképekkel hülyének nézik a polgárokat... Egy béke időszakban nem állhat állandó háborúban egy ország.. Ha pedig egy kormány saját népe többsége ellen is háborút indít aki nem velünk az ellenünk jelszóval ell kell gondolkodni a becsületes embereknek, hogy itt valami baj van nem kicsi hanem nagy Ők nem ezt a folytatást szeretnék... ( Ugye az 520 milliárd TAO adó kiesés amiből nagyrészt stadion épült, 10.000 migráns húsz évi költsége..)
S a Fidesz szavazóinak nagy része megtévesztett ember, aki el sem hiszi, hogy ezek a dolgok demokráciában az ő asszisztálásával megtörténhetnek, a másik részük s sajnos egyre többen a rendszer haszonélvezői, csak a kisebb
rész a gazember, akiktől megszabadulva az ország végre a kisiklás előtti úton elindulhatna egységben, gyűlölködés nélkül...
Na erről szólnak azoknak a hozzászólásai akik ugyan nem szavaznak Magyarországon, bár szavazhatnának, de kellő rálátással rendelkezve az ott élő rokonaik , barátaik okán elmondják ők hogyan látják...
Nem terelni, nem csúsztatni, hanem erről kellene beszélni, mert április 9.-én már késő lesz felébredni...
Manapság bármiről bármit lehet állítani mindenféle alap nélkül! Ha pedig a reális tényeket nem ismerjük, teljesen mindegy, miről is folyik a vita. Az ellenzék lopások, csalások és korrupciók tömkelegéről szónokol, továbbá hozzáteszi, hogy az igazságszolgáltatás és a törvénykezés sem működik. És a kör bezárul! Lehet handabandázni bármit. (Ha összeraknánk, annyi pénz nem létezően magas lenne.) Nem vitatom, hogy lehetnek súlyos ügyek. De azért az felettébb különös, hogy az észlehető pozitív eredményekről egy rohadt szó sem esik. Könnyű megvezethető tömeget kiáltani, és tagadni, hogy nagyon sokan épp jól átgondolt döntéseik okán állnak a jobbközép mellé. Könnyű azt mondani, hogy rémképekkel ijesztgetik az embereket, csakhogy ezeknek a rémképeknek nyugaton reális alapjuk van. Könnyű rasszistának beállítani az embereket, miközben valójában ez arról szól, hogy rohadtul nem tiszteljük az akaratukat. Miért kell indokolni, hogy nem akarnak betelepítést! Ezer egy indok lehet rá, de nem akarnak. A többség - ezt kár lenne tagadni - nem akarja. Szóval én nem vitatom, hogy a kormány, mint eddig minden kormány vétett súlyos hibákat. Ahogy vannak, bizonyára vannak, elvarratlan korrupciós ügyek. (Ahogy négyes metrónál is történt! A privatizációról ne is beszéljünk. Emlékszünk az úttörőszövetség elnökére?) Csakhogy a mérleg összevetve nálam még mindig inkább jobbra billen, különösen, ha az ellenzék megosztottságát látom. Európa, és különösen annak keleti fele, lassan puskaporos hordó. Nekem személy szerint nincs szükségem egy gyenge kormányra, nincs szükségem importált fundamentalizmusra, nincs szükségem hamis, multikulturális illúziókra, nincs szükségem egyházellenes demagógiára. A más meggyőződésű embereknek is megvan a maguk igazsága, hogy milyen elvek és tapasztalatok mentén szavaznak erre vagy arra a pártra. De tiszteletben kell tartani a választások eredményét! Nagyon valószínű, hogy annak ellenére, hogy a közvéleménykutatók 2/3 körüli eredményt mérnek (és nincsen géppuska a hátukban), az ellenzék ilyen eredmény után választási csalást, manipulációt és hasonlókat fog emlegetni. Ez így nem működik! Félreértés ne essék, hogy ide jutottunk, azért nem egyik vagy másik politikai oldal a felelős, még csak nem a teljes politikai elit, hanem többé-kevésbé mindenki. Még nem egyszer engem is elragad a személyeskedés. Holott tudatosan figyelek erre. Sokszor mondtam, új kiegyezésre van szükség, de ehhez látni kellene, hogy valójában mekkora társadalmi támogatottsággal is rendelkeznek az egyes csoportok, mert mondani ugye ezen a téren is bármit lehet, ahogy ötletelni is. (1%-os pártok nulla teljesítménnyel nagy hangon, forrásokkal vagy anélkül a hátuk mögött azt mondanak, amit csak akarnak, de elmondhatják. Nekem van humorérzékem, és nevettem is a kétfarkúak csirkéjén, de a végére rohadt keserű szájízzel álltam fel.) Lássuk a választásokat!
 
Utoljára módosítva:
Miért kell indokolni, hogy nem akarnak betelepítést! Ezer egy indok lehet rá, de nem akarnak. A többség - ezt kár lenne tagadni - nem akarja.
Könnyű megvezethető tömeget kiáltani, és tagadni, hogy nagyon sokan épp jól átgondolt döntéseik okán állnak a jobbközép mellé. Könnyű azt mondani, hogy rémképekkel ijesztgetik az embereket, csakhogy ezeknek a rémképeknek nyugaton reális alapjuk van.
A magyar emberek utazgatnak mindenfelé a világban, látnak és hallanak ezt-azt. Ezért nem kérnek az iszlám fundamentalistákból, sem azokból, akik a fundamentalistákat lökdösnék ide befelé. Tény, hogy ahová a muzulmán szélsőség beteszi a lábát, háborúk robbannak ki és nagyon sokáig tartanak, nagyon sok halottal. Csak olvasni kellene a nemzetközi sajtót, de sokan ezt negligálják, és csak a hülyézésig jutnak el. A tengerentúliak abban a téveszmében élnek, hogy őket ez nem fogja érinteni. Van azért, akinek már leesett-Trump- és elkezdte a prevenciót.
 
A magyar emberek utazgatnak mindenfelé a világban, látnak és hallanak ezt-azt. Ezért nem kérnek az iszlám fundamentalistákból, sem azokból, akik a fundamentalistákat lökdösnék ide befelé. Tény, hogy ahová a muzulmán szélsőség beteszi a lábát, háborúk robbannak ki és nagyon sokáig tartanak, nagyon sok halottal. Csak olvasni kellene a nemzetközi sajtót, de sokan ezt negligálják, és csak a hülyézésig jutnak el. A tengerentúliak abban a téveszmében élnek, hogy őket ez nem fogja érinteni. Van azért, akinek már leesett-Trump- és elkezdte a prevenciót.
Igen ismerőseim akik kint élnek németországban szintén azt mondják hogy az utcán, iskolában egyre több az agresszív bevándorló...én ezt nem tudom megerősíteni ezt nem láttam.
De, miért hazudnának?
 
Katonailag nem veszítettek. Koreában délt megvédték, vietnámból meg ki kellett vonulni.
Csak ennyit akartál mondani az egész üzenetre?
A megvédés azt jelenti ugyanott maradtak a határok
De időnként hol az egyik akarta elfoglalni a másikat
Korean_war_1950-1953.gif

Az ideiglenes határok(elfoglalt terület) e szerint változtak
A végén pedig épp ugyanott maradt mint volt
38. szélességi fok
Az öt cikkből és hatvanként pontból álló tűzszüneti egyezmény a határvonalat a 38. szélességi foknál, az aktuális arcvonal mentén rögzítette
Mi más ez mint patthelyzet?
Ugyanott fejezték be ahol elkezdték
Ha akarod döntetlennek írom

Az Egyesült Államok nem tudta elérni egész Korea egyesítését, és bár megakadályozta a kommunizmus terjedését, egyúttal jelentős veszteségeket is szenvedett. A Szovjetunió nem tudta kiiktatni Dél-Koreát, mint fenyegetést a hátsó udvarából,
Vietnam egyértelmű vereség Ott semmit nem értek el csak millió halottat
Mi az hogy katonailag nem veszíteni?
Ejnye Setni ha üzenetemből csak azt a két sort vetted ki akkor felesleges volt
Én mást írtam
Amerikáról írtam és a dolgairól a Koreai háború csak példa volt miként szeretnek beleszólni mindenbe.És erkölcsi magaslatokból vérengzenek.
De írhattam volna vereségnek Afganisztánt és Irakot is.
Amikor a kitűzött politikai célok nem valósulnak meg az vereség katonailag is
Amennyiben a hadsereg nem érte el a politikai célokat.
Teszem azt a végén aki küldte őket az hívja vissza
Akkor beismert vereség
És a Vietnami háború pont ilyen volt
De Koreáról ezt:
Vesszen mind! - Amerikai háborús bűnök Koreában
 
Utoljára módosítva:
Na erről szólnak azoknak a hozzászólásai akik ugyan nem szavaznak Magyarországon, bár szavazhatnának, de kellő rálátással rendelkezve az ott élő rokonaik , barátaik okán elmondják ők hogyan látják...
Üzeneted egészével is egyetértek.
És mindég mondom néha távolabbról jobban látszik valami.
De itt a kiemelt mondatokra mondok egy gyakorlatias hasonlatot
Nagy különbség van ha elmeséli neked valaki miként fáj a vakbele és milyen volt a műtét.
Mintha a te vakbeled lukad ki.
Megenni egy illatozó langyos kenyeret vagy olvasni újságban:Más mit mond.
Esetleg a rokonod ette. és Ő számol be róla
Aki olvassa akinek mesélték az csak elméletileg érzi a hangulatát és minden csínját bínját.
Ne ilyen a Magyar politika és annak hangulata olvasva
 
Elvben kevésbé problematikus az integráció
Ezt én is így gondolom,de nem erre céloztam, hanem az iszlám radikalizmus által meggyengített és esetleg legyűrt Európa problémájára. A szélsőségesek ugyanis biztosan nem fognak megállni a nagy vizeknél, a következő célpontjuk az amerikai kontinens lesz. Sőt, a 9-11-et figyelembe véve, már kóstolgatják is a védelmi képességeket. Örülök, hogy maga Trump is nyíltan rámutat erre és nem beszél mellé.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,918
Tagok
615,340
Legújabb tagunk
Torda Bernadett
Oldal tetejére