Elképesztő alázást kapott Orbán – Soros György nyilatkozata, hazavágja a fideszes kommunikációt

Az amerikai magyar milliárdos és filantróp méltatta Angela Merkel erkölcsi nagyságát és vezető szerepét, de meggondolatlan és a döntés csábító hatását figyelmen kívül hagyó kezdeményezésnek nevezte a kapuk kitárását a menekültek előtt.


Soros György az Európai Parlamentben tartott csütörtöki meghallgatáson elhibázottnak nevezte a német kancellár által Európára kényszerített EU-török megállapodást a menekülthullám megállításáról, mert jelentősen alulfinanszírozott (a tagállamok két év alatt 6 milliárd eurót ígértek Törökországnak – a szerk.), és egy óriás befogadóállomássá alakítja át az elégtelen befogadó kapacitásokkal rendelkező Görögországot. Soros bírálta azt is, hogy a tagállamokra kötelező befogadási kvótákat erőltetnek, a menekülteket pedig vagy visszatoloncolják Törökországba, vagy olyan országba küldik, ahol nem fogadják őket szívesen.

Az amerikai üzletember szerint az európai menekültpolitika sürgős reformját a pénzügyi támogatások jelentős növelésével kell kezdeni. Az Európai Uniónak évente legalább 30 milliárd eurót kellene költenie a határőrizetre, a befogadás feltételeinek a javítására, a menekültek társadalmi beilleszkedésére, illetve a küldő és a tranzit országok segélyezésére.


Soros kritizálta az EU vezetői által épp a minapi csúcson méltatott európai bizottsági kezdeményezést, amely a fejlesztési segélyek folyósítását attól tenné függővé, hogy az illető ország megállítja-e a határain a migrációt.

— A kivándorlás okait kell megszüntetni, szabadkereskedelemmel, masszív beruházásokkal és a korrupció felszámolására irányuló kezdeményezésekkel — mondta. A pénzt nem a szűkös EU büdzséből, vagy a közösbe beadni rest tagállamok hozzájárulásaiból kell fedezni, hanem a közösség által a pénzpiacokon felvett kölcsönökből. Soros György a pénzügyi válság idején létrehozott és bevetett stabilitációs alapok forrásainak a mobilizálását is javasolja a finanszírozás biztosítására.

Hosszabb távon egyébként is szükség van a közösségi költségvetés összegének növelésére, a felzárkóztatásra és a mezőgazdaságra szánt támogatások jelentős csökkentésére, új bevételi források biztosítására, hogy az Európai Unió képes legyen megbírkózni a menekültválság hazai és külföldi következményeivel, és stabil alapokat teremteni a valutaunió működéséhez — vélekedett.

„A menekültválság az EU létét fenyegeti. A felelőtlenség csúcsa az lenne, ha az Európai Unió a széthullását kockáztatná, miközben parlagon hagyja a rendelkezésére álló pénzügyi forrásokat” — fogalmazott Soros az EP meghallgatásán.

forrás: http://nol.hu/kulfold/soros-hiba-volt-beengedni-a-menekulteket-1621741

Soros György nyilatkozata kiheréli a fideszes kommunikációs gépezetet

Ha valaki figyelmesen elolvassa ezt a még néhai Népszabadságban megjelent cikket abból világosan látszik, hogy nincsen semmilyen Soros terv amiről Orbánék beszélnek. Soros György erősen bírálta Brüsszel menekültügyhöz való hozzáállását.

Orbán Viktor volt az aki a kötelező betelepítési kvótát javasolta

Ezen a felvételen Orbán Viktor legnagyobb hazugságára derül fény. Évek óta több milliárd forintot nem sajnálva próbálja beállítani Brüsszelt a legnagyobb ellenségünknek. A propaganda gépezet szerint Brüsszel migránsokat akar az országba telepíteni. A gépezet mindent megtesz azért, hogy Orbán Viktor egy hazáját szerető a migránsok beletelepítése ellen küzdő bátor hazafiként állítsa be.


Jabronka Richárd

soros-696x464.jpg
 
Nem vág senkit és semmit haza.
Szemben áll egy felszínre hozott dac vagy büszkeség ki minek hívja és a bevándorlás eröltetése.
Ráadásul most már nincs különbség a legális és illegális bevándorlás közt mind migráns.
 
"Soros György az Európai Parlamentben tartott csütörtöki meghallgatáson"

Mégis kit képvisel Soros György az Európai Parlamentben? Ki választotta be oda?
Szovegerteseddel is baj van ? HA valakit meghallgatnak akkor meghivjak es kivancsiak a velemenyere. Semmilyen politikai tisztsege nincs, ergo se szavazni nem fog igy bevalasztani se kell sehova mert semmilyen posztra nem jelentkezett.
Milliardokat kolteni lejaratasara nem ujkeletu hisz evekig csinaltak otthon a tortenelem soran, jo ha tudod az antiszemitizmust a vilag eliteli, es nektek se lesz baberok belole.
Mivel nem csak sok penze van hanem okos is, jo ha elmondja o hogy latja a vilagot es a jovot.
PL Afrika megsegitese egy Mashall segellyel megtamasztva megoldhatna a menekult halyzetet a gazdasag is helyre allna, es a termeszeti katasztrofakat tudna enyhiteni. NEm hulyesegekrol beszel, igaz a magyar kormany mindent megvetoz lejaratasara de hat attol meg megy a vilag elore meg ha egyeseknek nem tetszik akkor is.
A sikeres magyarokba nem beleugni kell hanem tamogatni es vele egyutt az orszag hirnevet erositeni.
De hat forditva ultok a lovon ez viszont nem elore hanem hatra fele vissz.
 
Szovegerteseddel is baj van ? HA valakit meghallgatnak akkor meghivjak es kivancsiak a velemenyere. Semmilyen politikai tisztsege nincs, ergo se szavazni nem fog igy bevalasztani se kell sehova mert semmilyen posztra nem jelentkezett.

Hát éppen ezért kérdezem, hogy mit keres ott. Nem választotta meg senki, nincs semmilyen tisztsége, nem képvisel senkit, még csak nem is EU állampolgár. Mégis államfőnek kijáró hajlongással fogadják ott. Miért?
 
Hát éppen ezért kérdezem, hogy mit keres ott. Nem választotta meg senki, nincs semmilyen tisztsége, nem képvisel senkit, még csak nem is EU állampolgár. Mégis államfőnek kijáró hajlongással fogadják ott. Miért?
Miert ne hivank meg es fogadnak kello tisztelettel? Mert te nem birod a szemelyet? Nem vagytok egy sulycsoportba hogy a te velemenyedre hallgasonak.
Arrol mar nem is beszelek mennyi tamogatassal segitette az orszagot. Halljuk te kit tamogatsz?
 
Miert ne hivank meg es fogadnak kello tisztelettel? Mert te nem birod a szemelyet? Nem vagytok egy sulycsoportba hogy a te velemenyedre hallgasonak.
Arrol mar nem is beszelek mennyi tamogatassal segitette az orszagot. Halljuk te kit tamogatsz?
Semmi gond. Te nyugodtan fogadhatod Sorost a megilleto tisztelettel. A kerdes meg mindig aktualis, hogy mi keresni valoja van az europai parlamentben? Erre tud valaki valaszt?
 
Nem jaccom a butust draga Varazsdoboz. Milyen hianyzo penzrol beszelunk? Milyen alapon szolhat bele egy akarmilyen gazdag pasas az EU belugyeibe? Ez nem gyanus neked? Mert nekem baromi gyanus.
Tényleg nem gyanùs! Te, aki világnyelveket beszélsz jõl informálódhatsz a nemzetközi sajtõbõl.

Aki annyit letesz az "asztalra" mint Ő, ott a helye!
Lehet tanulni Tőle és követni...
Nem hinném, hogy minden macskajancsit meghallgatnak ott, bár ha elnézem, hogy tőlünk kik ülnek ott...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,563
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére