Csodálatosan rommá zúzta Orbán tusnádfürdői hazugságait a vallástudós

Precíz és pengeéles, mint mindig a professzor úrtól!

A DK kivételével a parlamenti “ellenzéki” pártok (Jobbik, MSZP, LMP) buzgó asszisztálása mellett idén is lezajlott a tusnádfürdői fideszes banzáj. A rendezvény “fénypontja” ezúttal is a miniszterelnök igehirdetése volt.

Az alábbiakban Gábor György reakcióját közöljük az Orbán-beszédre, amit 6 pontba szedett a vallástudós:

gabor-gyorgy.jpg

Gábor György

1. „Egy szellemi és kulturális megközelítésre van szükség a harmadik kétharmad után, és mi tagadás, szeptembertől nagy változások előtt állunk” – hangzott el a miniszterelnök szájából Tusványoson. És kár reménykedni, ez így is lesz.

Már a legutóbbi rádiós beszélgetésében megnevezte az új ellenségeket, a liberális egyetemeket, a médiát és a bíróságokat, s a szabadegyetemi beszédében expressis verbis kimondta, hogy „a liberális elitet le lehet váltani egy kereszténydemokrata elitre”, hogy „a ’68-as elit megy” és „mi jövünk”, vagyis „a ’90-esek, az antikommunista, keresztény elkötelezettségű, nemzeti érzelmű nemzedék következik.”

És miután az ellenállás minimuma sem adott, sem a kezükben tartott ellenzék oppozíciójára, sem a totálisan szervezetlen és megfélemlített civil szervezetekre nem lehet számítani, a szakmai ellenállás pedig gyenge, és az agyonhülyített és frusztrált közvélemény szemében az legfeljebb mint a saját önös érdekekért és pozíciókért folytatott harc jelenik meg (vagyis szolidaritásra kár számítani), nyugati „szövetségeseink” számára pedig az egész vircsaft a feketeseggűek harca (az Audi vagy a Mercedes aligha izgatja majd magát, hogy ki az új tanszékvezető, intézetigazgató, színidirektor vagy büntetőbíró) , így hát szeptembertől valóban nagy változások várhatóak. És lesznek.

2. Orbán pozicionálta magát. Meghirdette a Kárpát-medence és egész Közép-Európa újjáépítését. Önpozicionálása imagináció és fantazmagória. Most minden egyebet félretéve, aligha adódhat olyan helyzet az elkövetkezendő párszáz év során, amelyben mondjuk a szlovákok vagy a románok belemennének egy magyar centrumú és egy magyar vezetés koordinálta Közép-Európa építésébe. Du-te la dracul!

3. A beszéd legmegdöbbentőbb és legundorítóbb része, ahol Orbán elfogadva és tudomásul véve a jól ismert orosz érveket, kimondja azt, hogy Oroszország biztonsága, vagyis egyfajta ütközőzóna kialakítása miatt legitim Ukrajna lerohanása. Röhögni kell! Oroszország biztonsága! Mindig erről volt szó: Magyarország 1956-os megszállásakor, Csehszlovákia 1968-as lerohanásakor, vagy éppen az afganisztáni intervenció során. A hang Orbáné, de a gondolat hol Hruscsové, hol Brezsnyevé, hol Putyiné.

4. A keresztény Európát az alábbiak szerint jellemzi:

a keresztény Európában a munkának becsülete volt. Egy nagy túróst. Hosszan sorolhatnám a keresztény Európa hatalmasainak munka-ellenességét, de most hagyjuk ezt. A munkának a protestáns világban lesz először becsülete, aztán a felvilágosodás idején, s elsőként és átfogóan Hegelnél jelenik meg a munka mint filozófiai probléma.

A keresztény Európában az embernek méltósága volt. Egy nagy frászt. Az emberi méltóság modern fogalom, s legalábbis Kant óta illik tudni, hogy univerzális. Nem ismeri az emberi méltóságot az a kor, ahol csak és kizárólag a kereszténynek volt méltósága, avagy az arisztokratának volt méltósága, avagy a férfinak volt méltósága, avagy “szőke bestiának” volt méltósága, avagy az akárkinek volt méltósága.

A keresztény Európában a férfi és a nő egyenlő volt. Hogy mi van???? Nem sorolom a történelmi tényeket (beleértve a női választójog megszületésének csinosan elhúzódó idejét, korát, helyeit stb.), inkább javaslom, hogy valaki olvasson föl részleteket a miniszterelnöknek a XIX. század irodalmából, a nagy lázadó nőalakokról (Tolsztojtól Ibsenig), vagy mondjuk Virginia Wolf Saját szoba c. munkáját etc., etc.

5. Az pedig, hogy a miniszterelnök rendre a kereszténydemokráciát a liberalizmus teljes ellentétének tekinti, vagy az olvasatlan és tudatlan szakértőinek vagy a hallgatóságot hülyének néző manipulatív szándéknak tudható be.

Ugyanis – bizony-bizony – nincs kereszténydemokrácia – teszem azt – a klasszikus liberalizmus filozófiájában megfogalmazott emberi méltóság és emberi jogok nélkül (mindössze a kereszténydemokrácia ezeket a fogalmakat nem a pozitív jogból, hanem a természetjogból eredezteti).

A kereszténydemokrácia elsősorban a katolikus társadalmi tanításból nőtt ki, amelyben kiemelt szerepe van a szolidaritásnak, a szociális gondoskodásnak (nocsak!), a szubszidiaritás elvének, amely a központosítással és a centralizációval szemben a helyi értékeket és az önszerveződést támogatja (nocsak!), továbbá elutasítja az állam mindent átható és mindent befolyásolni hajlamos gyakorlatát (nocsak!).

6. Orbán Viktor érdeméül legyen mondva, hogy beszéde végén szépen megköszönte a hallgatóság figyelmét.

Gábor György
 
már írtam szövegértelmezéssel van gondod, de már nem írok mert nem cheat ,
engem ki fog dobni valamelyik moderátor
 
szövegértelmezéssel van gondod,
Neked meg a fogalmazással.
Mindég két oldalon múlik.
És van amikor direkt nem bátor leírni egyértelműen.
A moderátortól akkor van okod félni, ha a tartalmad egyértelműen valami politikai irányzat ellenes.
Vannak tiltott megnyilvánulások, vélemények, ez elől bújtál el?
De ez se olyan vészes
engem ki fog dobni valamelyik moderátor
Ne legyél fajgyűlölő, rasszista, antiszemita. tiltott önkényuralmi jelkép használó stb
Nem bánt egy moderátor sem
 
Utoljára módosítva:
A moderátortól akkor van okod félni, ha a tartalmad egyértelműen valami politikai irányzat ellenes.

tessék szíves lenni ezt egy kicsit konkretizálni, melyik poltikai irányzat kritizálása tiltott? Ernoe fórumtárs például azt mondja ne használjam a „life space” meg „living sphere” szavakat mert ezeket élettérként lehet fordítani, az "élettér" pedig nagyon problémás szó.
 
Utoljára módosítva:
tessék szíves lenni ezt egy kicsit konkretizálni, melyik poltikai irányzat kritizálása tiltott? Ernoe fórumtárs például azt mondja ne használjam a „life space” meg „living sphere” szavakat mert ezeket élettérként lehet fordítani, az "élettér" pedig nagyon problémás szó.
Mely politikai irányzat kritizálása tiltott kérded.Erre azt mondanám megnevezése nélkül: az ami az övéké.
Ha kíváncsi vagy privátban megírom.
Bár én is szoktam kritizálni őket, de nem esünk túlzásba a kritizálás nem lehet szidalmazás.
Ernő nem tudom mit ír: „life space” meg „living sphere”Fogalmam sincs.
De ezek nem is politikai irányzatok gondolom hanem szavak nem?
Élettér szavat mondta hogy náci beütése van arra emlékeztet
És igaza van ezt a fogalomkört ezt a szóhasználatot ők találták ki
Ha egy népnek élettér kell az nem más mint földrajzi terület meghódítása.az ott lévő népek elüldözése koncentrációs táborokba hurcolása
Tehát igen az élettér egy népnek az nagyon rossz ízű.
Egyszerű hódítás sok vérrel
Az a két szó amit írsz az történelemből nem ismert.Nácik nem használták
Ezért nem lehet náci beütése.
angol forma rossz vissza fordítással.
Hogy ki mit hall ki belőle az a beteges túlérzékenységtől is függ.
„living sphere” még közelébe se jár túl erőltetett lenne belemagyarázni.
Living at Sphere Apartment, Krabi – 2018 legfrissebb árai
Living @ Sphere – Kiadó Teljesen felszerelt lakások ...

130673713.jpg

 
Utoljára módosítva:
attól tartok nem értem
Az is furcsa egész üzenetemből ennyi volt érdekes kiemelned.
Holott 30 szor több volt benne
És idézett üzeneted minden pontjára válaszoltam.Te meg ollózol.

a többivel egyetértek, nincs mit hozzáfűzzek

kígyók kígyóznak .... csak keress rá a youtubeon.
 
a többivel egyetértek, nincs mit hozzáfűzzek

kígyók kígyóznak .... csak keress rá a youtubeon.
Nem keresek mert lehet egyértelműn is beszélned
Ha padig valami asszociáció akkor az asszociálás személyfüggő.
Ha meg egy nyelvbotlásról van szó azt megint nem kell összeollózni
a mondatod ez volt:
a kígyózó kígyóktól nagyon félek
Ennek mi az értelme miért félsz illetve miért becsmérled?
És kit?
attól valóban félsz?
Vagy lenézed?
Nincs ennek így értelme.
Nem kell lenézni ha erős azért ha gyenge azért.
A pártok cselekményeit lehet kritizálni.azok legyenek tényszerűek
Ráadásul én azt írtam:
Ha kíváncsi vagy privátban megírom.
És erre kaptam válasznak így még kevesebb értelme van
Nem is tudhatod mit akartam írni
 
Orban többször hangoztatta, hogy "háborúban vagyunk" és ennek megfelelő a retorikája. Bizony a használt szavak gyakorisága nagyon jól tükrözi a mondanivalót.

A lovakat szoktak a derbin biztatni, ha egy nemet politikus azzal zárná a beszédét, hogy "hajra, húzzak bele" akkor elküldenem valahova.
 
Utoljára módosítva:
Es meg egy.
Mi értelme van az "élet-tér" kifejezésnek az európai unióban, egy globalizált világban.
A magyar állampolgárok 6% a külföldön keresi a kenyeret, vagy 5 millió aki magát magyarnak valja de szinte egy napot sem élt az anyaországban.
A nemzetállamok ideje lejárt. Magyarországon sem egy nemzet el csak ámítjátok magatokat.
 
Utoljára módosítva:
ez a fickó 20 éve ugyanazt a "nemzet, haza, magyarság" szöveget nyomja. semmi értelme, mert a valódi magyarság nagyon minimális (tele az ország kínaiakkal, cigányokkal és még kitudja kikkel, ő is cigány ez köztudott). ha valóban a magyarság lenne a célja ennek a fickónak, akkor nem kellet volna az unióba belépni és nem kellett volna 1 tonna pénzt kérni tőlük amiket elloptak.
valaki mondja meg hogy 8 év alatt (amióta orbán-rezsim van) milyen előnyünk származott abból ez a fickó irányítja az országot? szégyellem hogy magyar vagyok és nem büszke rá. mert ennek a fickónak fontosabb a saját hobbija (stadionépítés) mint azoknak az embereknek az egészsége akik őt megválasztották. szégyen.
a világ az egyfajjá válás felé tendál, nem pedig az elszigetelél a nacionalizmus felé. aminek semmi értelme, mert ha bajban van egy ország akkor a többi ország segíti ki őket a bajból.

de a legszomorúbb az az hogy ezt a maszlagot (az emberi primitívség miatt) az emberek megeszik. rossz érzés tölt el hogy ugyanabban az országban élek ahol ennyi sok buta ember létezik.

a valódi demokrácia nem ott kezdődik hogy egy fickónak sikerül az akaratát rákényszeríteni a többi emberre (mert ez a diktatúra) hanem hogy egyforma esélyekkel indulnak pártok a választók bizalmáért. de a jó hír az hogy egy diktatúra sem tartott örökké, ez sem fog. remélm mielőbb vége szakad ennek a fickónak és bűnszervezetének az ámokfutása és felelősségre lesznek vonva a bűncselekményeikért.
 
A kereszténydemokrácia elsősorban a katolikus társadalmi tanításból nőtt ki, amelyben kiemelt szerepe van a szolidaritásnak, a szociális gondoskodásnak (nocsak!)
Jól mondja :nocsak.
Máris van egy példám az általa Magyarországon létrehozott szolidáris kereszténydemokrácia
Nem létező szolidaritására.
A csökkenő gyógyítási akarás
Tegnap még a háziorvosi asszisztens is hazudott a laborvizsgálatról.
Azt mondta 30 napon belül nem küldhetnek ismételten laborra.
Már ez is botrányosan betegellenes lenne.
De a rosszabb
.törvényre hivatkozott, vagyis elbújt a mögé nem ők a hibásak hanem az állam.
Ma utána néztem nincs ilyen törvény
Van viszont egy aljasabb
Prémiumot kaphat a háziorvos ha nem küldi laborra.
Arra ösztönzik ne gyógyítson modern eszközökkel
Hát a labor az minden diagnosztika alapja
A nélkül egy orvos szinte nem is létezhet
Ezek után az kell mondjam:
"A kereszténydemokrácia elsősorban a katolikus társadalmi tanításból nőtt ki, amelyben kiemelt szerepe van a hazugságnak és semmi szerepe nincs a szolidaritásnak, a szociális gondoskodásnak"
Vagy ez csak a pillanatnyi magyar orvoslásra érvényes?
Na de ki állította fel a működésének kereteit?
A fenti negatív ösztönzést ki csinálta?
az Orbáni kereszténydemokrata kormány.
 
ez a fickó 20 éve ugyanazt a "nemzet, haza, magyarság" szöveget nyomja.
Mert érzelem.
Logikai vagy pénzügyi ,gazdasági alapon, egyetlen választást se nyert volna meg.
ennek a fickónak fontosabb a saját hobbija (stadionépítés) mint azoknak az embereknek az egészsége akik őt megválasztották.
És még ez se elég a Fideszt magválasztóknak.Mert az első idézet kielégíti őket.
Érthetetlen mint a Stockholm-szindróma
A Stockholm-szindróma Helsinki-szindróma néven is ismert;
 
Utoljára módosítva:
Orban többször hangoztatta, hogy "háborúban vagyunk" és ennek megfelelő a retorikája. Bizony a használt szavak gyakorisága nagyon jól tükrözi a mondanivalót.
Igen is meg nem is.
Tükröz de nem azt amit te értesz háború alatt.
Inkább csak harc.Harc a multik ellen, szabadságharc mindenért.
Ez nem olyan vészes mint a II világháború.
1. életeleme a harc
2.tudja jó mozgósítani táborát képzelt vagy kijelölt ellenség ellen.
Nincs is valódi harc több esetben ez csak kirakat.
IMF-t se zavarta ki az ellen se volt harc.
csak a médiában.Valójában az IMF hagyta ott a kormányt.2011
Majd később az ellopott magán nyugdíjból visszafizették addigi hitelt 2013
Varga Mihály 2017 ben aláírt ismét az IMF-nek technikai segítség nyújtást.
Na azok a harcok szájalások és nem háború.Túl-spirázod ha háborúra gondolsz
szájas hőzöngés a pincsikutyától..
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,801
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére