A CNN-en szétcincálták Szíjjártó Pétert!

A CNN-en faggatták Szijjártót a magyar menekültproblémáról, ami nincs is, mert csak fideszes propaganda!


Christiane Amanpour, a CNN ikonikus újságírójának műsorában szerepelt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a ripoter Facebook-oldalán jelent meg egy négyperces részlet a beszélgetésből.

Amanpourt elsősorban a miniszterelnök és kormánya a homogén, keresztény társadalom és a multikulturalizmus szembeállítását célzó kijelentései érdekelték. Felidézte, hogy Orbán Viktor arról beszélt, hogy a multukulturalizmus önmagában nem érték, és meg kell őrizni a keresztény Magyarországot, szerinte ez nagyon szokatlan álláspont, ami nem tartja a lépést. Szijjártó azzal vágott vissza, hogy ez őszinteség.

Amanpour rákérdezett, hogy a kormány álláspontja azt jelenti-e, hogy csak a fehér, keresztény személyeket tudják elfogadni, Szijjártó azonban ezt rögtön cáfolta.

“Mi egy keresztény ország vagyunk ezer éve, nem értem miért rossz vagy elfogadhatatlan az, ragaszkodunk a történelmünkhöz, az örökségünkhöz, a vallásunkhoz. Mi sohasem ítéltünk el más országokat azért, mert más szabályok szerint működnek, például mert bizonyos országok szerint a multikulturalizmus értékesebb, mint a homogén társadalom. Hagyják meg nekünk a döntést, hogy a multikulturális vagy a homogén társadalmat tartjuk értékesebbnek. Egyetértek abban, hogy más nézőpontunk van és nem fogom ezért elítélni, tisztelem, hogy más véleménye van, ettől függetlenül egy szimpatikus személy, de én is elvárom ugyanezt!”

— magyarázta a magyar külügyminiszter újra kihangsúlyozva, hogy a nemzeteknek meg kell hagyni a szabad értékválasztás lehetőségét, ahogyan ezt Magyarország is teszi.

Amanpour azt is firtatta, hogy bár az Orbán-kormány nem akar illegális bevándorlókat, “hordákat”, az országnak valójában nincs is migrációs problémája: a 10 milliós lakosságú Magyarországon kevesebb mint négyezer menedékkérő él. Számszerű gond tehát nincs, ahogyan nem hallani sem bűnügyi nehézségekről vagy terrorizmusról Magyarországon, emlékeztetett Amanpour, aki újra feltette a kérdést: mire alapozza a kormány az álláspontját. Szijjártó szerint éppen a kormány álláspontja miatt nincsenek ilyen problémáink, ha nem álltunk volna ellen, lennének. Elmagyarázta, hogy az ország a schengeni terület része, így csak bizonyos törvényi előírások mellett engedhet menedékkérőket.


szijjarto_0.jpg



 
Ezek mind a papagaly comando hirei. Ha valaki kimegy jobb eletremenyebe alig az utikoltsegnel tobb penzzel minimalis nyelvtudassal mire szamitanak a Rozsadombi allapotokba kepzeli magat hogy azt ki tudja fizetni? A Hos utcai hasonlo allapotok vannak minden varosba, aki a kornyeken berel lakast az nem biztos jol fogja erezni magat. Uj orszag valasztasanal se hiteled se referenciad nem sok lakast adnak ki.
Sziciliaba mas tempoban elnek az ember ha csak par filmet megnezel mar rajosz, a pizzeteriat uzemeltetni ott ahol nemzeti eledel ahol minden csald maga csinalja nagy konkurnciat kell ledolgozni.
Gyereket kultur orszagba verni nem lehet. NAlunk se, elvehetik ,szinte biztos a kiutasitas ha refuge a kedves szulo, de lehet erte a sittre is menni, eleg egy pohon vagy barmi fizikai bantalmazas.
Csakhogy ők nem most mentek ki frissen.
 
azért tisztázni kellene a dolgokat ... óriási különbség van a legálisan érkező migránsok és az illegálisan zöldhatáron keresztül érkező migránsok közt.
Még soha nem hallottam, hogy a legális migrációt, a munkavállalást tiltaná a kormány.

Én meg sohasem hallottam a regnáló kormánytól, hogy élesen megkülönböztetné a migránst a menekülttől, nemhogy a "legális" jelző használatát ebben a kontextusban.
Én is látok rengeteg kínait, arabot, ki mondta, hogy a magyar egyetemekre nem jelentkezhetnek afrikaiak, ázsiaiak.

Az valóban felháborító lenne, ha például egy pakisztáni orvos aki legálisan érkezik, legálisan elnyer egy állást, ne kaphatná meg.
Én meg azt tartom felháborítónak, hogy a nyugdíjas szövetkezetek égisze alatt hozzák a keleti munkavállalókat.
Talán a vendég és a betörő hasonlatát tudnám felhozni, az egyik az engedélyemmel jön be a házamba, a másik akaratom ellenére jön be a házamba....az egyiket rendes embernek tartom a másiktól félek, pont mint a falubéliek.
Ennél a hasonlatnál maradva tartóztassunk le mindenkit az végigmegy a falun, ha nem ott lakik? Honnan tudnám, hogy ki a betörő? Nálunk például baromi kevesen flangálnak az utcán feszítővassal a kezükbe, maszkkal az arcukon...
Félreértés ne essék, nem vagyok híve menekültáradatnak, sőt még azt is osztom, hogy a menekült az első biztonságos országig menekült, de a realitás talaján illene maradni.
Nekem megadatott, hogy élhettem külföldön több országban is, így saját tapasztalatból mondhatom, hogy amennyiben a helyi szabályokat betartjuk, konfliktusmentesen lehet élni. Ehhez viszont kell, hogy odaköltözhessünk. Ehhez meg az kell, hogy ne napi egy embert (nem egy családot, hanem egy személyt) bíráljanak el a hatóságok.
De továbbmegyek!Az a kb 20000 külföldi aki kötvényért vásárolt állampolgárságot (dehogy kötvényért, kölcsönért, mert hisz kamatostul vissza kell fizetni), sokkal félelmetesebb, mivel, mint bebizonyosodott orosz bűnözőktől kémekig mindenféle kérelmezőt gond nélkül beengedtek...
 
Rasszizmus kártyát addig addig ismételgetik hogy már lassan senki sem figyel rá.
Értelmét veszítette.
Mert mi a rasszizmus a szijjártó riportban??
Ellenőrizni akarja hogy kik jönnek az országba?
Minden állam ezt teszi.

"Szijjártó on CNN: ‘We Have Been a Christian Country for a Millennium and We Don’t Want to Change That’"
-
Ezzel a mondással engem ateistát, az összes zsidót és más vallásút nemkívánatosnak kiáltott ki Szijjarto.
-
Csak azt nem értem, hogy bírja ki a 600.000 magyar vendégmunkás, a sok turista itt közöttünk a "multikulturalizmust" miért engedi a kormány idejönni őket ha olyan nagy veszélyben vannak?
-
Igen a rasszizmus az elmúlt években szalonképes lett sok helyen és ebben nagy szerepe van Orbánnak.
 
Nos az igazság az, hogy én egy büdös szót sem értettem az interjúból, lévén nem beszélek angolul.
De.
Szíjjártó arckifejezését, hanghordozását és gesztikulálását nézve hirtelen azt hittem, hogy nem is az igazi Szíjjártót látom-hallom.
Ég és föld a magyarországi magyar interjúkban előadott affektálós majom és e között a (mondom: nem értettem semmit belőle) határozottan, értelmesnek tűnő, gesztikulálva nyilatkozó ember között.
 
Ehhez meg az kell, hogy ne napi egy embert (nem egy családot, hanem egy személyt) bíráljanak el a hatóságok.
Fogalmam sincs hogy napjában hány külföldi jön dolgozni magyarországra, rengeteg külföldi vállalat működik meg kell különböztetni a magukat menekülteknek mondókat a munkavállalóktól.
Rengeteg külföldi jöhet, itt például arról lehet olvasni, hogy Olaszországból is jönnek dolgozni magyarországi építkezésekre
https://hvg.hu/kkv/20171121_munkaerohiany_epitkezesek

szóval aki legálisan jön bátran jöhet, munkahely is van bőven, a kormány még fizet is a nyugati cégeknek csak létesítsenek munkahelyeket, beláthatod annyi külföldi jöhet dolgozni amennyi csak akar.

De továbbmegyek!Az a kb 20000 külföldi aki kötvényért vásárolt állampolgárságot (dehogy kötvényért, kölcsönért, mert hisz kamatostul vissza kell fizetni), sokkal félelmetesebb, mivel, mint bebizonyosodott orosz bűnözőktől kémekig mindenféle kérelmezőt gond nélkül beengedtek...

Állampolgárságot vásárolni Magyarországon? Letelepedési kötvényről már hallottam, de annak nem sok köze van az állampolgársághoz, azzal a pénzes befektetőket vonzzák mint bármelyik másik EU tagállamban.
 
Utoljára módosítva:
Akkor menjünk végig sorjában:
Fogalmam sincs hogy napjában hány külföldi jön dolgozni magyarországra
Csak ukránból 100000 (százezer) vendégmunkásunk van. A nem reklámozom melyik (koreai) gumigyár eleve úgy hirdet felvételt, hogy ukrán nyelvismeret elengedhetetlenül szükséges.
És ez csak egy náció...
, rengeteg külföldi vállalat működik meg kell különböztetni a magukat menekülteknek mondókat a munkavállalóktól.
Tegyük akkor tisztába! A menekült elvben menekül a hazájából, mert üldözik, veszé. lyben az élete...
A munkavállalö meg dolgozni, pénzt keresni akar. Ezen utóbbiaknak két típusa van az EUs és a harmadik országbeli. Az EU-s viszonylag egyszerűen legálisan vállalhat munkát, alapíthat vállalkozást. Igényel egy adószámot vagy adóazonosítót, egy TAJ számot és nekiláthat.
A harmadik országbeli - és ide tartoznak az afrikai, ázsiai, de még az amerikai országok és Az orosz Föderáció. valamint Szerbia és Ukrajna is.
Nekik tartózkodási/letelepedési engedélyt kell szerezniük mielőtt az adó és TAJ számokat igényelhetnének, ami elég hosszas procedúra.
A munkavállaló rendezett helyzetből életszínvonalának emelése vagy egyéb hasonló célból jön dolgozni, többnyire előre rendezett munkavállalási engedéllyel és általában egy bizonyos szintű szükséges nyelvtudással..
A menekült finoman szólva csupasz hátsóval érkezik és nem az az első dolga, hogy munkát keressen, valamint a nyelvet sem biztos, hogy ismeri.

A fentiek tükrében talán egyet tudunk érteni, hogy a (külföldi) munkavállaló és a menekült egymástól nagyon távol álló kategóriák.
Igaz, elismerem, én hoztam be a 20000 kötvényessel a munkavállalás kérdését is, de nem kellene a határon átlag napi egy menekültkérelem elbírálásával.
Rengeteg külföldi jöhet, itt például arról lehet olvasni, hogy Olaszországból is jönnek dolgozni magyarországi építkezésekre
https://hvg.hu/kkv/20171121_munkaerohiany_epitkezesek

szóval aki legálisan jön bátran jöhet, munkahely is van bőven, a kormány még fizet is a nyugati cégeknek csak létesítsenek munkahelyeket, beláthatod annyi külföldi jöhet dolgozni amennyi csak akar.



Állampolgárságot vásárolni Magyarországon? Letelepedési kötvényről már hallottam, de annak nem sok köze van az állampolgársághoz, azzal a pénzes befektetőket vonzzák mint bármelyik másik EU tagállamban.
Akkor rendezzük ezt is. Valóban, aki pár millióért állampapírt vett az, ha a nemzetbiztonsági átvilágításon átment, akkor letelepedési engedélyt kapott (családjával egyetemben).
Azonban néhány év után állampolgársági vizsgát tehet és kérheti a magyar állampolgárságot, amit bizony egyesek könnyedén megkaphattak már most. De itt a pontos menete, ha valakit érdekel
 
Tegyük akkor tisztába! A menekült elvben menekül a hazájából, mert üldözik, veszé. lyben az élete...
Akkor Fleming aki Macronnal fenykepezkedett Reunion szigeten a napokban(o az a sotet boru illeto aki a fenykepen a kuzepso ujjat muutatta) o is menekult, mivel mar masnap kirabolt egy ekszeruzletet és üldözte a rendorseg?
 
Nos az igazság az, hogy én egy büdös szót sem értettem az interjúból, lévén nem beszélek angolul.
De.
Szíjjártó arckifejezését, hanghordozását és gesztikulálását nézve hirtelen azt hittem, hogy nem is az igazi Szíjjártót látom-hallom.
Ég és föld a magyarországi magyar interjúkban előadott affektálós majom és e között a (mondom: nem értettem semmit belőle) határozottan, értelmesnek tűnő, gesztikulálva nyilatkozó ember között.
-

-
Egy homogén társadalom csak erőszakkal hozható létre, mert az inhomogenitás a népek keveredése, ugyan annyira egy természeti törvény mind az entrópia növekedése, a termodinamika második törvénye szociális síkon.
-
Azért jöttek létre "népek" mert a természeti erők szétválasztottak bennünket, a megélhetést keresve eltávolodtunk egymástól, a tengerek, úttalan utak elzártak bennünket.
-
Kereskedők, világot megismerni kívánok, tudástól éhes emberek keresték és megtalálták az utat vissza a többi emberhez és ez (hangsúlyozom) a kulturális ismeretek cseréje ami az emberiséget oda segítette, ahol ma vagyunk.
-
Minden embernek a levegőbe kéne ugrani amikor halljuk, hogy egy cipős dobozt helyez
egy nemzetközi team a 300 millió km-re levő aszteroidra.
-
Ezt egyedül egy nemzet sem lett volna képes létrehozni és ennek az oka nem az országok kutatóinak a rendelkezésére álló alacsony budget.
-
Ma minden pillanatban több mind 1 millió ember van úton a levegőben, egy Jumbo-ban több utas érkezik a repülőtérre mind ahány Magyar Etelközbe tévedt.
-
Aki megpróbálja a népeket erőszakkal szétválasztani az ideológiailag Hitlerhez, Horthy-hoz és a kommunistákhoz hasonlítható. Hitler nemcsak tenyészteni próbálta az embereket hanem irtotta is őket, hogy a szétválasztás gyorsabb legyen. Horthy a "vegyes házasságok" betiltását forszírozta, a kommunisták fallal, kerítéssel kívántak "homogén" alattvalókat tenyészteni a birodalmaik számára.
-
Trianon, a Berlini fal, a Kelet-Nyugati tömbök erőszakkal szétválasztották az emberiséget, az ezáltal okozott károkat fel sem tudjuk mérni. Látjuk, hogy milyen problémákkal kell küzdjünk 30 évvel Németország újra-egyesülése után.
-
Magyarország az izolációban úgy elidegenedett a nyugattól, hogy szótárakkal mennek Brüsszelbe, Szijjarto állandóan arra hivatkozik, "... mi magyarok egészen mást értünk alatta"
-
Nem értem Szijjartot, hány száz évig akarja még izolálni Magyarországot? Mit jelent az, hogy homogén? Van már Holland követ ? Megakarja szakítani az összes országgal a diplomáciai kapcsolatot?
-
A nyugati világ azért bombázza, keletet, hogy ne legyen ott egy "Istenállam", mert tudjuk a történelemből, hogy a monoteista vallások, a nacionalizmus konfliktusok forrása.
-
Van aki Szijjartot egy "kemény-fiúnak" tartja mert "öszinte". :(
-
Az én szememben együgyű mert észre sem veszi, hogy a nyugati riporter öt lépre csalja, Szijjarto bólogat az ironikus kérdésekre, betekintést enged a lelke fekete mélyébe mind Borat áldozatai. ;)
-
Nekem fel sem tűnt az elmúlt 40 év alatt, hogy Magyarország 1000 éve egy keresztény állam. A kommunizmus előtt is csak arra volt jo a kereszténység, hogy az uralkodok könnyebben tudjanak pénzhez hatalomhoz jutni.
-
Orbán úgy viselkedik és beszél mind egy szekta-vezető, erre célzott a CNN riportere de Szijjarto nem értette az iróniát. Blamage, nagy blamage.
-
 
-


Orbán úgy viselkedik és beszél mind egy szekta-vezető, erre célzott a CNN riportere de Szijjarto nem értette az iróniát. Blamage, nagy blamage.
-


Ezek szerint nem csak én gondolom úgy, hogy Orbán egy szektavezér. Pont erről írtam az egyik itteni hírekhez, ami Orbán Gáspár egyház építéséről szól.
 
Akkor menjünk végig sorjában ...

A felsoroltakkal szinte tökéletesen egyetértek ... csupán néhány apró dolgot kellene tisztázni

1. az illegálisan érkezőket menekültnek nevezed, de vajon hány százalék a valós menekült. Tudtommal például a németek az érkezők felét megpróbálják hazatoloncolni. Hány millió menekültet kellene befogadjon, ellásson Európa, hogy megoldódjon az emberiség problémája, vegyük számításba csupán az afrikai népszaporulatot.
2. ha valóban lassu Magyarországon a menekültügyi kérelmek elbírálása, miért nem buszoznak még egy fél órácskát mondjuk a Horvát határhoz és adják be ott a kérelmeket. Szerintem azért ragaszkodnak a lassú ügyintézéshez mert máshol se gyorsabb.
 
Utoljára módosítva:
Az általam belinkelt videó csak egy része az interjúnak.
Mielőtt meghatódna valaki az utolsó mondatnál, kérem még egyszer megnézni.
-
A hölgy szeretné tudni mi a baja a magyaroknak az idegenekkel, hiszen se menekültek se migrációban levők nem fenyegetik őket, a 10 milliós országban alig 4000 külföldön született él, nincs terrorizmus, nincs idegenek okozta bűnözés... mi akar ez a gyűlölködés lenni?
-
Szijjarto gyorsan hozzáteszi kb. "pontosan azért mert mi úgy viselkedünk"
-
Tegyük a kezünket a szívünkre, és vizsgáljuk meg menyivel nőtt a minimalitás nyugaton a keleti blokk szétesése óta? Menyibe járultak ehez a Visegrádi államokból jött bűnözök.
-
Természetesen nem hallgatom el, hogy a nyugatról keletre látogatok is felfedezték a lyukakat a minimalitás területén.
-
Minden ember, függetlenül a származásától, egy potenciális angyal és ördög.
Ezért figyelmeztetek mindenkit, Orbán nemzet-szaporító programja sem lesz árnyékok nélkül, mimnél több lakó annál több bűncselekmény, senki sem jobb a deákné vásznánál.
-
Szijjarto rasszista mert a bűncselekményeket csak etnikumon kívüliek számlájára írja. Azt hazudja, ha nem lesznek "idegenek" az országban akkor megfog szűnni a bűnözés Magyarországon.
-
Azt is érdekes lenne megtudni, mikor döntöttek úgy a magyar polgárok, hogy
egy vallás alapján fogják definiálni magukat? Mi van a vallásszabadsággal?
-
 
Ezek szerint nem csak én gondolom úgy, hogy Orbán egy szektavezér. Pont erről írtam az egyik itteni hírekhez, ami Orbán Gáspár egyház építéséről szól.

Hogy a Fiu mit csinál az másodlagos, de az "Atya" az aki "egyengeti a Fiu utját" és minden beszédében megemlít egy "földönkívülit akit tisztelni kell".
-
Orbánt, a saját bevallása szerint, a politikai sikerek tettek hivövé.
-
Mit beszél ö 1000 éves keresztény múltról, aki még 25 évvel ezelőtt is egy "pogány" volt.
Fogadok akár kivel, hogy két keresztkérdés a vallással kapcsolatban és Orbán passzol.
Fogalma sincs miket beszél de tudja túlvilági ígéretekkel lehet bolondítani.
-
Tőlem legyen hívő, de ne áltassa a népet, ne hazudozzon nekik.
Minden tiszteletem a jóakaratú embereknek de az igazság, hogy
a szenteltvíz nem tesz senkit jobb emberré akár menyire is szeretnénk.

Ez nem szubjektív megállapítás ez tudományosan alátámasztott.
-
 
A CNN-en faggatták Szijjártót a magyar menekültproblémáról, ami nincs is, mert csak fideszes propaganda!


Christiane Amanpour, a CNN ikonikus újságírójának műsorában szerepelt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, a ripoter Facebook-oldalán jelent meg egy négyperces részlet a beszélgetésből.

Amanpourt elsősorban a miniszterelnök és kormánya a homogén, keresztény társadalom és a multikulturalizmus szembeállítását célzó kijelentései érdekelték. Felidézte, hogy Orbán Viktor arról beszélt, hogy a multukulturalizmus önmagában nem érték, és meg kell őrizni a keresztény Magyarországot, szerinte ez nagyon szokatlan álláspont, ami nem tartja a lépést. Szijjártó azzal vágott vissza, hogy ez őszinteség.

Amanpour rákérdezett, hogy a kormány álláspontja azt jelenti-e, hogy csak a fehér, keresztény személyeket tudják elfogadni, Szijjártó azonban ezt rögtön cáfolta.

“Mi egy keresztény ország vagyunk ezer éve, nem értem miért rossz vagy elfogadhatatlan az, ragaszkodunk a történelmünkhöz, az örökségünkhöz, a vallásunkhoz. Mi sohasem ítéltünk el más országokat azért, mert más szabályok szerint működnek, például mert bizonyos országok szerint a multikulturalizmus értékesebb, mint a homogén társadalom. Hagyják meg nekünk a döntést, hogy a multikulturális vagy a homogén társadalmat tartjuk értékesebbnek. Egyetértek abban, hogy más nézőpontunk van és nem fogom ezért elítélni, tisztelem, hogy más véleménye van, ettől függetlenül egy szimpatikus személy, de én is elvárom ugyanezt!”

— magyarázta a magyar külügyminiszter újra kihangsúlyozva, hogy a nemzeteknek meg kell hagyni a szabad értékválasztás lehetőségét, ahogyan ezt Magyarország is teszi.

Amanpour azt is firtatta, hogy bár az Orbán-kormány nem akar illegális bevándorlókat, “hordákat”, az országnak valójában nincs is migrációs problémája: a 10 milliós lakosságú Magyarországon kevesebb mint négyezer menedékkérő él. Számszerű gond tehát nincs, ahogyan nem hallani sem bűnügyi nehézségekről vagy terrorizmusról Magyarországon, emlékeztetett Amanpour, aki újra feltette a kérdést: mire alapozza a kormány az álláspontját. Szijjártó szerint éppen a kormány álláspontja miatt nincsenek ilyen problémáink, ha nem álltunk volna ellen, lennének. Elmagyarázta, hogy az ország a schengeni terület része, így csak bizonyos törvényi előírások mellett engedhet menedékkérőket.


szijjarto_0.jpg




*
Nem is hívom másként: SZÓCSŐ. Nem írom le kié, úgyis mindenki sejti... No igen, azé az embertelen diktátoré, aki uralmon van és királynak képzeli magát...
 
-
A hölgy szeretné tudni mi a baja a magyaroknak az idegenekkel, hiszen se menekültek se migrációban levők nem fenyegetik őket, a 10 milliós országban alig 4000 külföldön született él, nincs terrorizmus, nincs idegenek okozta bűnözés... mi akar ez a gyűlölködés lenni?
Azért nincsen ennyi probléma (van más) mert a kerítés megállította őket.
Lehet hímezni hámozni de ez van. Ha nem lenne ugyanúgy átgyalogolnának az országon ahogy addig tették.
 
Annak tudatában, hogy illegális migráns nem létezik (sehol a világon) érdekes ez a több éves vitatkozás és álláspont földbe döngölés.
Mert van a migráns, aki jelzi a bevándorlási szándékát, és van az irreguláris migráns, aki nem jelez semmit csak jönne-menne ahová kedve tartja.
Ha valaki illegálisan óhajt egy országba belépni, az már nem migráns, hanem egy jogsértő alany és a cselekménye (valamilyen) szankciót von maga után.
A kerítés (nálam legalábbis) pedig arra szolgál, ha valaki a kapun bekopog és bebocsátásért folyamodik, akkor én dönthessem el, hogy jöhet, vagy nem jöhet.
Ha pedig valaki a kerítésen akar átmászni, az finoma szólva sem elfogadható tett.
És ebből a szempontból tökmindegy, hogy én keresztény vagyok e, vagy sem.
Azt hiszem, hogy van a világon néhány állam, ahol a törvények szerint, a kerítésen illegálisan bejutóra rá lehet lőni. Magyarországon például nem.
 
A felsoroltakkal szinte tökéletesen egyetértek ... csupán néhány apró dolgot kellene tisztázni

1. az illegálisan érkezőket menekültnek nevezed, de vajon hány százalék a valós menekült.
Úgy vélem, ezt senki sem tudja még megbecsülni sem.
De törvényszerű, hogy a menekültekkel jönnek a nem menekültek is.
Tudtommal például a németek az érkezők felét megpróbálják hazatoloncolni. Hány millió menekültet kellene befogadjon, ellásson Európa, hogy megoldódjon az emberiség problémája, vegyük számításba csupán az afrikai népszaporulatot.
Ha így teszed fel a kérdést, akkor nyilván egyet sem. Afrikában (meg Ázsiában...) kellene olyan körülményeket teremteni, hogy élhető (európai értelemben élhető) legyen az adott vidék.
2. ha valóban lassu Magyarországon a menekültügyi kérelmek elbírálása, miért nem buszoznak még egy fél órácskát mondjuk a Horvát határhoz és adják be ott a kérelmeket.
Ezt tették, de mivel az EU megegyezett a törökökkel (pár milliárd Euró ellenében) az ottani táborokba merednek a menekültek.
Szerintem azért ragaszkodnak a lassú ügyintézéshez mert máshol se gyorsabb.
Ezt nem értem. Ragaszkodnak? Tehát direkt lassúak?
 
Annak tudatában, hogy illegális migráns nem létezik (sehol a világon) érdekes ez a több éves vitatkozás és álláspont földbe döngölés.
Mert van a migráns, aki jelzi a bevándorlási szándékát, és van az irreguláris migráns, aki nem jelez semmit csak jönne-menne ahová kedve tartja.
Ha valaki illegálisan óhajt egy országba belépni, az már nem migráns, hanem egy jogsértő alany és a cselekménye (valamilyen) szankciót von maga után.
A kerítés (nálam legalábbis) pedig arra szolgál, ha valaki a kapun bekopog és bebocsátásért folyamodik, akkor én dönthessem el, hogy jöhet, vagy nem jöhet.
Ha pedig valaki a kerítésen akar átmászni, az finoma szólva sem elfogadható tett.
És ebből a szempontból tökmindegy, hogy én keresztény vagyok e, vagy sem.
Azt hiszem, hogy van a világon néhány állam, ahol a törvények szerint, a kerítésen illegálisan bejutóra rá lehet lőni. Magyarországon például nem.

NEm tudom eldonteni megallt-e nalad az ido , vagy valoban ellenzovel latod a vilagot.
Menekult szot nem ismered es itt egy menekultek oldalara irod ezeket a hulyesegeket, mi meg vegyuk be. Szazezreket uldoztek el otthonrol es menekultek a vilag sok orszagaba utlevel nelkul es te nem ismered a menekult fogalmat? Nem art utana nezzel a hany nagy hullamu menekulteket bocsajtott M0 a vilag orszagaira. A demoraciaba emberi jogok vannak es nem szokas menekultekre lovoldozni.
Documentalva tortenelmi teny , hany embert puffantottak le mert menekult a nyugat fele .
 
NEm tudom eldonteni megallt-e nalad az ido , vagy valoban ellenzovel latod a vilagot.
Menekult szot nem ismered es itt egy menekultek oldalara irod ezeket a hulyesegeket, mi meg vegyuk be. Szazezreket uldoztek el otthonrol es menekultek a vilag sok orszagaba utlevel nelkul es te nem ismered a menekult fogalmat? Nem art utana nezzel a hany nagy hullamu menekulteket bocsajtott M0 a vilag orszagaira. A demoraciaba emberi jogok vannak es nem szokas menekultekre lovoldozni.
Documentalva tortenelmi teny , hany embert puffantottak le mert menekult a nyugat fele .
Melitta, az idő nem állt meg.
Elmagyarázom. A világ számos pontján szinte naponta adódik olyan szituáció, amikor valaki úgy dönt, hogy elhagyja lakóhelyét.
Ennek több oka is lehet:
  • Háború
  • Gazdasági
  • Kriminalisztikai
  • Magánéleti
  • Kalandvágy
  • stb...
Jelen időben az első kettő ok a domináns és késztet emberek ezreit, százezreit arra, hogy lakóhelyüket elhagyják, magyarán elmenekülnek azért, hogy életük, létük biztonságosabb mederbe terelődjön.
Ezek az emberek otthonukból, lakóhelyükről emigrálnak és így válnak migránsokká, magyar nyelven bevándorlókká, akár saját hazájuk egy másik pontjába, vagy egy másik, idegen országba történő belépésükkel teszik ezt függetlenül attól, hogy a menekülés, vagy a megfontolt áttelepülés a kiváltó ok. A migráns, vagy bevándorló, mindezeknek a gyűjtő fogalma.
Ahhoz, hogy egy menekülőt valamely ország befogadjon, nem feltétlenül szükséges útlevél, vagy más okmány. Elégséges, hogy a határon bejelentkezzen, bejelentse a belépési szándékát, és regisztráltathassa magát és mindez azt feltételezi, hogy a bevándorlási szándéka egyenes, tehát az oka az otthonából történt emigrálásának valós. Ennek az oknak a az ellenőrzésére, kivizsgálására a világ legtöbb országában alkották meg többek között az idegenrendészeti törvényeket, szabályokat, eljárásokat, amelyeket a bevándorlónak el kell viselnie, tűrnie, vagyis alá kell vetnie magát ennek a kötelező eljárásnak.

És most kicsivel több mint negyed századdal menjünk vissza az időbe.
1991 nyarán kitört a koszovói válság, és augusztus 8-én a VLORA nevű albán hajó az olaszországi Bari kikötőjében 20.000. -húszezer- migránsot, vagy menekültet, vagy bevándorlót tett partra. vlora.jpg Ezeknek egy részével 1993-ban Svédországban találkoztam, mert ez volt az uticéljuk és Svédország befogadta őket.
Még ebben az évben (1991.) Kitört a Szerb, Horvát, Boszniai, gyűjtőnevén a Dél-szláv háború és ennek folyamányaként több tízezer ember menekült el ezekről a területekről az életét mentve Nyugat-Európát, illetve az Egyesült Államokat, és Kanadát megcélozva. Mindegyikük saját útlevéllel, de egy részük rendelkezett hamis vízummal, vagy útlevéllel a tovább utazáshoz. Amelyikük repülőgéppel akart tovább utazni azok nagy részével én is találkoztam, és akik hamis iratokkal érkeztek és fel is akarták használni tehát bűncselekményt követtek el, azok mind ki lettek az országból utasítva.
Aztán jött az újabb hullán 2015-ben Szíria felől, hasonló motivációval és a szabályok nem változtak, vagyis jelentkezni kell és kérni a bevándorlást, illetve a letelepedést.
Most ott tartunk, hogy ezt a világ úgy akarja kezelni, hogy akiknek mindez köszönhető, nem akarnak tudomást venni a menekülést kiváltó okokról
Hát röviden ennyit a megállt világról, időről és a migrációról.
 
Utoljára módosítva:
Adok orulni valot. Igazz ez nem napjainkbsan tortent, hanem sok ideje, 1849-ben.
De ezen a napon.
Oktober 6-án
Igaz oket nem a CNN cincalta szet, hanem a Habsburgok, de sokaknak tok mindegy.
Öröljetek!

Eléggé kegyetlen és cinikus hozzászólás lett.
Ráaadásul tényleg nem illik ide.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,129
Üzenet
4,802,134
Tagok
615,740
Legújabb tagunk
fámabalzsam
Oldal tetejére