Kanada bombaüzletet mondana fel a szaúdiakkal a Hasogdzsi-ügy miatt

Kanada keresi a módját annak, hogy hogyan kerülhetné el, hogy teljesítenie kelljen egy Szaúd-Arábiával kötött fegyvereladási szerződést, amelyet az ország előző, konzervatív kormánya írt alá Rijáddal - jelentette be Justin Trudeau liberális kanadai kormányfő.

Az MTI emlékeztet rá: Trudeau ezidáig azon az állásponton volt, hogy nagyon nehéz lenne anélkül felbontani a 15 milliárd kanadai dolláros (kb. 3200 milliárd forint) szerződést, hogy Ottawának ne kelljen hatalmas büntetést fizetnie.

"Örököltünk egy 15 milliárd dolláros szerződést, amelyet Stephen Harper írt alá könnyű páncélos járművek eladásáról Szaúd-Arábiának. Tanulmányozzuk az exportengedélyeket, hogy lehetséges-e, hogy ezeket a járműveket ne szállítsuk le Szaúd-Arábiának" - mondta el Trudeau, de részleteket nem közölt. Október végén azt mondta: Kanadának mintegy egymilliárd kanadai dollár bánatpénzt kellene fizetnie, ha eláll a szerződéstől.

Kanada 2014-ben kötött szerződést Szaúd-Arábiával eredetileg 928 könnyű páncélos jármű leszállításáról, amit később 742-re módosítottak. Ez lenne Kanada legnagyobb fegyverexportja.


A később hivatalba lépett, liberális kormány már 2017-ben aggályokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy a jemeni polgárháborúba beavatkozó Szaúd-Arábia milyen célra fogja használni a kanadai fegyvereket. Ezt tetézte, hogy Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulátusán októberben megölték Dzsamál Hasogdzsi szaúdi újságírót, aki a szaúdi abszolút monarchia bírálója volt.
upload_2018-12-17_2-15-2.jpeg
 
Nos ezt nem minden ország tenné meg, hiszen épp a kormány nyilatkozta hogy azért nem kellenek az oroszok elleni szankciók mert az aki betartja az rosszul jár aki meg szállít nekik az busás haszont ér el.
 
Mondja azt Trudeau hogy nem tudnak fizetni, mert a 15 milliárd kanadai dollárt sajnos agyonverték feldarabolták dekopirfűrésszel és feldarabolták.
 
Lesz ott haditechnika mert hogy az amerikaiak kivonulnak afganisztánból és sziriából rengeteg fegyver marad ott...
Ezek ellen kellenek újabb fegyverek hisz ennek a hírnek hatására az iszlám állam nagyerejű támadásokba kezdett...
Mi lesz ott?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,127
Üzenet
4,800,657
Tagok
615,668
Legújabb tagunk
Foss
Oldal tetejére