3 jel, hogy Orbán elkezdte kiléptetni Magyarországot az EU-ból

Ne legyen igazunk, de azt vettük észre, hogy az állampárt elkezdte előkészíteni a „Huxitet”.

Úgy néz ki, hogy Orbán Viktorban megérett a döntés, hogy kilépteti Magyarországot az Európai Unióból. (Ennek katasztrofális hatásait Nagy-Britannia esetében már látni: ha nem lesz megegyezés a britek és az EU között, az ország GDP-je 8%-ot eshet.) Orbán két út között hezitál:
  1. Kiprovokálni, hogy kirúgják az országot;
  2. Megsértődve, önként kilépni.

A Fidesz-kormány évek óta eredménytelenül uszít „Brüsszel” ellen (Emlékezzünk a plakátokra: „Állítsuk meg Brüsszelt!”, vagy Orbán október 23-i beszédére, amiben a Harmadik Birodalomhoz hasonlította az EU-t), most is euroszkeptikus halandzsával készülnek az EP-választásokra. Ennek ellenére a magyarok egyáltalán nem euroszkeptikusak: a Republikon Intézet felmérése szerint hazánk jól reprezentálja az egész európai társadalomra vonatkozó arányokat:

  • 31 százaléknyi euroszkeptikus,
  • 33 százaléknyi mérsékelt EU-támogató és
  • 36 százaléknyi föderalista nézetet valló polgárral.
A magyarok között tehát egyáltalán nem nagyobb az Unió iránt bizalmatlan, szkeptikus polgárok aránya, a társadalom bő harmada pedig kifejezetten pártolja az integráció mélyítését. Érdemes látni azonban, hogy bár uniós viszonylatban a magyarok EU-szkepszise átlagosnak mondható, a közép-kelet-európai régióban egyedül Csehországban van szélesebb tábora az euroszkeptikusoknak. A szomszédos – valamint a balti – országokban a szkeptikusok aránya jellemzően 25 százalék alatt marad.

(Ehhez képest a kormánypárti Magyar Idők és az Origo is megpróbál néha egy-egy ilyen témájú cikket lehozni, de a szövegből kiderül, hogy nincs szó arról, hogy a magyarok euroszkeptikusok lennének.)

A kilépésnek három - kezdeti - jelét vettük észre:
  1. Szijjártónak fel kell bontania a kétoldalú beruházás-ösztönző szerződéseket az EU-s országokkal;
  2. Budapestre költözik a közép és hosszú távú beruházások finanszírozásával foglalkozó orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank);
  3. Orbán bejelentette, hogy leállítjuk az euró, ill. a dollár alapú hitelfelvételeket, kötvénykibocsátásokat, kínai jüan alapú államkötvények kibocsátását tervezzük a jövőben.
Az első hír pár napos csak: szűkszavú, indoklás nélküli miniszterelnöki határozat jelent meg a Magyar Közlönyben, amelynek lényege, hogy Orbán Viktor felhatalmazta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminisztert, hogy készítse elő az Európai Unió egyes tagállamainak kormányai közötti beruházások ösztönzéséről és kölcsönös védelméről szóló kétoldalú megállapodások felmondásáról szóló megállapodást – vette észre a Portfolio.hu.

Ugyancsak decemberi hír, hogy az orosz Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank) székhelye Budapestre költözik – közölte Varga Mihály a bank kormányzótanácsának december 4-i ülésén egyhangúlag meghozott döntésről. A moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank fejlesztési projektekre, beruházásokra ad közép- és hosszútávú hiteleket. 1970-ben a KGST tagjai közül a Szovjetunió, az NDK, Csehszlovákia, Lengyelország, Magyarország, Bulgária és Mongólia alapította. Amikor 2012-ben Vlagyimir Putyin orosz elnök újraélesztette a a Nemzetközi Beruházási Bankot, a lépés jól illeszkedett Oroszország nagypolitikai törekvéseihez, hogy újra kiterjessze a nemzetközi befolyását, különösen a korábban általa uralt kelet-közép európai térségben – írta az Index. A növekvő orosz befolyást Paks2 indította el, de az a projekt mintha csak időhúzás lenne.

A jüan-alapú kötvénykibocsájtás pedig elég gyenge lábakon áll: ahogy ugyancsak az Index cikkéből kiderül, ennek a lépésnek nincs komoly reálgazdasági alapja (egyelőre). Nem tudni, hogy ezt a kijelentést mennyire kell komolyan venni.

A kérdés az, hogy hogyan jutott arra Orbán, hogy ki kell léptetnie az EU-ból? Jövőre Európai parlamenti választások lesznek, ennek két lehetséges kimenetele van:

  1. Ha megerősödik az uniószkeptikus, a szuverén nemzetállamok közösségében gondolkodó irányvonal az EU-ban, akkor az egyes tagálami vezetők ambíciói, a képviselt országok gazdasági, politikai erejére támaszkodva megnő. Ebben a versenyben Orbán Magyarországa versenyképtelenné válik.
  2. Ha a szorosabb együttműködés pártján állók erősödnek meg (föderalisták), akkor könnyen előfordulhat, hogy újabb integrációs hullám indul meg az EU-ban, harmonizálhatják a hadsereget, vagy akár az igazságszolgálatást is. Most még nem kötelező az Európai Ügyészséghez csatlakozni, de lehet, hogy hamarosan az lesz. Azaz, Orbán féktelen korrupciós rendszerének hamar vége lehet. De az is előfordulhat, hogy az EU-s vezetők egyszerűen leverik rajta mindazt a "kellemetlenséget", amit okoz és okozott az elmúlt években.
Akármi is történik, az EU-s támogatások mértéke várhatóan drasztikusan csökkenni fog, illetve a feltételek egyre keményebbek lesznek. Egyre nagyobb az elvárás, hogy transzparensen költsük el az EU-s pénzeket. Ez pedig a lopásra épített orbáni rendszer érdekeit, működési logikáját súlyosan sérteni fogja. Orbán pedig – ha már nem reménykedhet semmilyen eu-s vezetői szerepben – csak azért maradt idáig is az Unióban, mert az finanszírozta a stadionépítési őrültségeit, meg a kisvasútját. Az az Unió, amelyik nem járul hozzá a megalomán terveihez és a korrupt rendszeréhez, már nem lesz annyira vonzó.

Mr Flynn Rider
images
 
Nem Svájc az első ország, amely visszavonta a csatlakozási kérelmét EU -tól, 2015 márciusában Izland jelezte, hogy esze ágában sincs folytatni a csatlakozási tárgyalásokat. Az angolok is menkülnek...a franciák is nagy változtatásokat akarnak, olaszok, portugálok, spanyolok, görögök a csőd szélén ... tulajdonképpen senkinek sem jó.

Eszedben van még milyen knapp volt a brexit meglett voksolok száma?
Arról is halottal, hogy meg mindig szívják a fogukat?
-
A Görögök nem az EU miatt gatyásodtak le,
ök tartoznak az elsők közé akik vendégmunkásokat küldtek nyugat Európába.
Az 50-es évekbe meg Magyarországra is jöttek Görög menekültek.
Kell ennél egyértelműbb bizonyíték?

Miért nem akar Orban kilepni az EU-bol?
Miért engedi Orbán a magyar állampolgárokat "no go areaba" utazni, dolgozni, élni?
Már vagy 800.000-ren hagyták el Magyarországot nyugat felé 2010 ota!


Nincsenek elfogadható érveid.
 
Utoljára módosítva:
Már vagy 800.000-ren hagyták el Magyarországot nyugat felé 2010 óta!

Esetleg ennyien hunytak el a nyolc év alatt és távoztak a mennybe.
Akik kihasználják az EU -n belüli (egyenlőre még létező) szabad mozgást és munkavállalást nem mondtak le az állampolgárságról, magyarországi lakcímükröl, betegbiztosításukról .... szóval egyszerüen csak máshol dolgoznak, több pénzért, pontosan úgy mint a német vagy olasz állampolgárok akik mondjuk Svájcba vagy Angliába dolgoznak.
 
Utoljára módosítva:
Esetleg ennyien hunytak el a nyolc év alatt és távoztak a mennybe.
Akik kihasználják az EU -n belüli (egyenlőre még létező) szabad mozgást és munkavállalást nem mondtak le az állampolgárságról, magyarországi lakcímükröl, betegbiztosításukról .... szóval egyszerüen csak máshol dolgoznak, több pénzért, pontosan úgy mint a német vagy olasz állampolgárok akik mondjuk Svájcba vagy Angliába dolgoznak.
Hiába szépítgeted, gazdasági menekültek, migráncsok...
Nem éppen óriási családunkbol négyen mentek ki. ( Nem beleszámitva a négyet, akiket a Népi Demokrácia üldözött el) Eszük ágában sincs vissza jönni. Londoni unokahugom hamarosan alattvaló lesz.
Nyugdíjasonként jönnek majd visszsa, mint az ötvenhatosok. 1 Euro=SokForint.

Én kivárok egy jó “Gyere haza nyugger” programot.:D
 
Tévedsz! Csak amikor az EU-ra szavaztam, nem arra szavaztam, hogy átjáróházat csináljanak a kontinensből. Egy másik, "velünk egyenrangú" kultúra képviselői épp most nyiszálták le konyhakéssel két skandináv lány fejét.
Ez a két mondat ugyanarról szól a migrációról
Kezdem azt hinni valójában tökéletesen elégedett vagy az EU-val
Kivéve a migrációs politikáját
Ez a dolog pedig azért kap ekkora súlyt nálad.
Mert kizárólag erre építi Orbán most már a Fidesz-tábor egyben-tartását
Ha ez nem volna szétesne
Ebből az következik sikerült nálad elterelni a figyelmet.
Hisz ez a fő hangsúly minden üzenetedben
 
Nem Svájc az első ország, amely visszavonta a csatlakozási kérelmét EU -tól, 2015 márciusában Izland jelezte, hogy esze ágában sincs folytatni a csatlakozási tárgyalásokat. Az angolok is menkülnek...a franciák is nagy változtatásokat akarnak, olaszok, portugálok, spanyolok, görögök a csőd szélén ... tulajdonképpen senkinek sem jó.

A realitás úgy néz ki, hogy az angolok rájöttek, hogy a brexit mögött nem áll egy végiggondolt politika.
A brexit mellet szavazok több mind 60%-a (elnézést a megjegyzésért) vén öreg ember volt 64-év felett.
Amire a brexit beindul öket már rég kiviszik a temetőben mert lejárt a biológiai órájuk.
Az EU-ba maradás mellett a legnagyobb arányban fiatalok szavaztak.
A két év alatt ezek tábora nőtt (választójogosultak lettek) az ellenzőké fogyott, mert a parcellára költöztek.
-
Egyre több angol állampolgár veszi fel a Német és az Ir-állampolgárságot,
2017-ben majd 75.000 angolból lett német állampolgár, ez egy igen magas szám.
Ir-állampolgárságot 2018-ban több mind 100.000 vett fel, elméletileg 6 millio angol tudna minden probléma nélkül kettös állampolgárságot felvenni, származás szerint. A folyamat nem záródott le.
-
Az EU-hoz tartozásnak bizonyos feltételei vannak, aminek Schweiz nagyon sokáig nem felelt meg.
Tehát a nem-belépés, nem a főtereken megrendezett kézfenntartásos szavazáson múlott, hanem azon, hogy a Schweizi bankok titoktartása nem Europai standard.
-
Érdekes, hogy nem az EU-hanem az Amerikai Egyesült Államok voltak azok akik a bankokat transzparenciára kényszerítették. Orbán azért örül annak, hogy a Schweiz nincs az EU-ba, mert még kénytelen lenne egy SEPA számot is használni a titkos kotonjaihoz.
-
Olaszországban az EU-ba lépés előtt egy fagyiért vagy 1 millió lírát kellett kiadni, a régi Francia Frank egy nagyságrenddel volt nagyobb, nekem mint diáknak nagyon megérte ott nyaralni.
-
Görögország, Portugália, Olaszország... küldte a legszorgalmasabban a vendégmunkásait az EU elödjének nevezett országokba. Hogy csak két ismertebb storry-t nevezzek.
-
ArmandoRodriguez.jpg

-
Armando Rodrigez Portugáliából volt az "egy milliomodik" vendégmunkás akit Freiburgban egy mopeddel ajándékoztak meg a vasútállomáson.
-

-
Rocco Granata, egy olasz vendégmunkás fia, ezzel a dallal lett világhirü, miközben az édesapja a Belga bányákban kaparta össze a szenet.
-
Spanyolországról nem is akarok beszélni, ott a Franko diktatúra a 70-es évek végén ért véget.
 
Tévedsz! Csak amikor az EU-ra szavaztam, nem arra szavaztam, hogy átjáróházat csináljanak a kontinensből. Egy másik, "velünk egyenrangú" kultúra képviselői épp most nyiszálták le konyhakéssel két skandináv lány fejét.

Nem barátom, te a "fajtisztaságra szavaztál" ahogy Orbán megfogalmazta: "nem akarjuk, hogy a börünk szine megváltozzon", "megakarjuk örizni az etnikai homgenitást"
-
Mit gondolsz hány "nyaknyiszálás" történt az elmúlt idöben Magyarországon, Európában?
Még semmi biztosat nem tudunk, csak azt, hogy Marokkoban történt de te már elítéled a fél világot.
-
Furcsa felfogásod van az "átjáróházról"
Nem gondolod, hogy nagyképűség "velünk egyenrangú" kultúra képviselőiről beszélni amikor ilyen embereket küldtök a parlamentbe, ilyen emberek talpát nyaljátok.
-
upload_2018-12-31_16-36-24.png
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Hiába szépítgeted, gazdasági menekültek, migráncsok...
Nagyon tévesek a nézeteid ... a munkaerővándorlás egy normális dolog ... van aki faluról jár be városba dolgozni mások egyik országból a másikba ... ez nem kivételes magyar specialitás.
Valóban vannak akik külföldön maradnak ...de nem hinném, hogy a svájci nagyar közössség százezres létszámu lenne... a nagy többség a megkeresett pénzt Magyarországra hozza. Esetleg tanulmányozd a lakáspiaci, lakásépítési adatokat ... gondolom ha milliók menekülnek az országból akkor csökkenő adatokat találsz, ha meg évről-évre növekvő adatokat akkor pedig belátod a tévedésed.
 
Utoljára módosítva:
Az EU-hoz tartozásnak bizonyos feltételei vannak, aminek Schweiz nagyon sokáig nem felelt meg.
Tehát a nem-belépés, nem a főtereken megrendezett kézfenntartásos szavazáson múlott, hanem azon, hogy a Schweizi bankok titoktartása nem Europai standard.

Egyszerüen .... Svájc nem adja a szuverenitását.
 
Ők nem az alacsony adók miatt gazdagok.

Halvány dunsztod sincs Svájcrol,:D

úgy hallottam, hogy például Svájc legnagyobb bankja 780 millió dollárt fizetett az amerikai hatóságoknak ... igaz?
Hagyjuk már a kábítást ... a nagyhatalmak megengedték a semlegességét „menedékhelynek” nyilvánították, ami a nagy világégések során horribilis vagyont vonzott.
Naponta 160 ezer francia ingázik svájci munkahelyre a francia bér két-háromszorosáért ... nehogy már azt állítsd ilyem magas a svájci munkatempó hatékonysága, ennyivel okosabbak, jobbak az ottaniak.
Lehet azt akarod mondani elképesztő a svájci munkamorál ... dehiszen tökéletesen megfelel páldául egy keleteurópai munkavállaló is.
 
Utoljára módosítva:
úgy hallottam, hogy például Svájc legnagyobb bankja 780 millió dollárt fizetett az amerikai hatóságoknak ... igaz?
Hagyjuk már a kábítást ... a nagyhatalmak megengedték a semlegességét „menedékhelynek” nyilvánították, ami a nagy világégések során horribilis vagyont vonzott.
Naponta 160 ezer francia ingázik svájci munkahelyre a francia bér két-háromszorosáért ... nehogy már azt állítsd ilyem magas a svájci munkatempó hatékonysága, ennyivel okosabbak, jobbak az ottaniak.
Lehet azt akarod mondani elképesztő a svájci munkamorál ... dehiszen tökéletesen megfelel páldául egy keleteurópai munkavállaló is.
Csányi és az OTP-je egyre gazdagabb lesz, mégis százezer forint alatt marad a nagynéném nyugdíja.
-
Össze guglizol valamit, (“ahogy hallottam”:rohog:) aztán azt hiszed ismered Svájc gazdságtörténelmét.

A kézműves városok már a középkorban gazdagok voltak.
Itt megbecsülték a migránsokat. A francia hugenotta menekültek rakták le az óragyártàs alapjait. Németek a kémia és gyógyszer ipart.
A svájciak gyorsan rájöttek, hogy a kevés ressourceukbol a maximumális minőséget kell előállitani, ha megakarnak maradni.
Nem volt nemesség, ezért mindig is az összetartás és a józan paraszti ész vezette az országot.
Itt nem voltak zsidótörvények és sárga csillag. Innét nem deportáltak senkit, és nem lövöldözték az okos zsidójaikat a folyókba, mint a magyarok a zseniàlis Richter Gedeont a kalmopirin feltalálóját.

Ne aggódj, nem tevagy az első otthoni magyar, aki kiakar oktatni a svájci viszonyokrol, holott azt sem tudják hol van.:D

M.Ospel-t az UBS bank igazgatóját az Ami adóbotrány felelősét elbocsájtották. Úgy 30 millió Frank szerződésben megállapodott végkielégítést vitt magával.
Hatalmas volt a felháborodás.
Kénytelen volt visszafizetni, mert társadalmilag izolálva lett. A törzsvendéglőjében nem akarták kiszolgálni és a barátai is elfordultak tőle.
 
Utoljára módosítva:
Össze guglizol valamit, (“ahogy hallottam”:rohog:) aztán azt hiszed ismered Svájc gazdságtörténelmét.

Hát akkor googlizzunk még egy picit.

Svájc területe fele akkora mint Magyarországé és ennek a területnek a fele is kopár hegyes, altalajkincsek szinte semmi.
1848 előtt is nagyon gazdag volt? elvégre se kikötö se gyarmatok mint az angoloknak, spanyoloknak, franciáknak.
Igazad van rengeteg a bevételük az óraexportból de nemhogy az élelmiszert, hanem még a szénát is importálniuk kell.... Az emberek se különlegesek, elvégre például a bangladeshi bevándorló is tökéletesen helyettesíti az őslakos svájcit ... akkor mégis, szerinted mi a svájci jólét titka?
Szerintem kizárólag az, hogy a nagyhatalmak megengedik, hogy "adóparadicsom" legyen.
 
Utoljára módosítva:
Hát akkor googlizzunk még egy picit.

Svájc területe fele akkora mint Magyarországé és ennek a területnek a fele is kopár hegyes, altalajkincsek szinte semmi.
1848 előtt is nagyon gazdag volt? elvégre se kikötö se gyarmatok mint az angoloknak, spanyoloknak, franciáknak.
Igazad van rengeteg a bevételük az óraexportból de nemhogy az élelmiszert, hanem még a szénát is importálniuk kell.... Az emberek se különlegesek, elvégre például a bangladeshi bevándorló is tökéletesen helyettesíti az őslakos svájcit ... akkor mégis, szerinted mi a svájci jólét titka?
Szerintem kizárólag az, hogy a nagyhatalmak megengedik, hogy "adóparadicsom" legyen.
Guglizás nem helyettesíti a műveltséget.
 
De az esenények nem léteznek? Nincs terrorkészültség? Nálatok nincsenek a sétálóutcákon a védő betontömbök a "Merkel kockák" ?
Ez az európai valóság, szerintem Te igyekszed a valóságot torzítani és egy idillikus képet festeni.
Jut eszembe, még mindig a karácsonyi díszkivilágítást járnak ki megcsodálni az emberek Magyarországon? És mit jelent az O1G? A magyar sajtó akkor ezt elfelejtette kommunikálni. Erről megszületett már a döntés, hogyan kell értelmezni?
 
Jut eszembe, még mindig a karácsonyi díszkivilágítást járnak ki megcsodálni az emberek Magyarországon?
persze, százezrek tüntetnek ... de hol és miért is?

És mit jelent az O1G? A magyar sajtó akkor ezt elfelejtette kommunikálni. Erről megszületett már a döntés, hogyan kell értelmezni?
Talán Simicsaka urat kellene kérdezni, ha már az ellenzék fő ideológusa lett :)
 
Kb. ez olyan, mint a kisóvodás, aki azt hiszi hogy már mindent tud a szexről, mert minden fellelhetőt elolvasott róla.
És nincs igaza?
Hisz egy fizikai aktust elehet másolni.
Az érzelmekről is lehet olvasni.
Nehéz cáfolni de, majd mikor odakerül rádöbben hogy a szex az nem csak egyszemélyes dolog.
 
Kb. ez olyan, mint a kisóvodás, aki azt hiszi hogy már mindent tud a szexről, mert minden fellelhetőt elolvasott róla.

de van, hogy nem ovodás használja a netet, tudja hogyan lehet az információhoz hozzájutni .... az a szomoru, mikor a "nagy szakértők" nem tudnak több, fontosabb információval szolgáni
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,606
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére