Már Orbán Viktor is tudja, megy vagy kirúgják

A Német Külügyi Intézet elemzője szerint az önkéntes kilépés csak kommunikációs trükk a magyar szavazóknak.

Csigavér, higgadtság – így reagált Orbán Viktor arra, hogy a Magyar Nemzet felszólította, lépjen ki az Európai Néppártból. A kormányfői nyugalom ugyanakkor csak látszólagos, ő is pontosan tudja, végzeteset hibázott – mondta a Klubrádiónak a Német Külügyi Intézet (DGAP) munkatársa, aki a kormány által szintén sokszor bírált Politicónak is szokott elemzéseket készíteni.

Az elemző gyakorlatilag biztos abban, hogy a Fideszt kizárják, amit szerinte Orbán is tud.

Milan Nic szerint Orbán Viktor is tudja, rosszul mérte fel a helyzetét, amikor nem vette számításba Manfred Weber személyes ambícióit. A kormánypárt ezért készíti elő a néppárt elhagyásának kommunikációs forgatókönyvét.
Az Orbán Viktorhoz hasonló politikusok soha nem akarnak gyengének látszani.
Elébe akar menni az eseményeknek, felmérte, hogy a március 20-i szavazást el fogja veszíteni.
A magyar választóknak új narratíva kell, ami azt bizonyítaná, hogy ez a döntés is Budapesten született. Milan Nic szerint mellékes, hogy a Fidesz önszántából hagyja-e el pártcsaládját vagy kirúgják.
Az EP-választás nemcsak Orbán Viktornak fontos, hanem a CDU és a CSU vezetőinek is, akiket a Fidesz könnyen támadhatóvá tesz hazai ellenfeleik számára.
Két hatalmas hiba van Orbán Viktor stratégiájában, ami megmutatja, hogy ő sem tévedhetetlen, egyre kevésbé értette meg a körülötte zajló eseményeket és hogy végső soron elszigetelődik. Talán ő is elhitte a maga által kreált álhíreket.
Orbán Viktor már mérgezővé vált német szövetségeseinek.
A DGAP munkatársa szerint Manfred Weber felmérte, a bizottsági elnökségről szőtt terveit teheti tönkre, ha a politikai közösségek összefognak ellene, mert kitartott az EPP „fekete báránya” mellett.
Mint mondta: naivitás lenne elhinni, hogy nincs B-terv. a Fidesz biztosan tárgyalt más pártcsaláddal, csak nem szívesen lépne erre az útra, mert eddig is jól jött a legnagyobb pártcsalád védelme.
A magyar miniszterelnök eddig ügyesen lavírozott, de a Fidesz német partnereinek új vezetőit, Annegret Kramp-Karrenbauert és Markus Södert félreismerte, ők már maguk mögött hagynák a migráció kérdését, mert a bevándorlás már nem meghatározó Németországban.

Az Európai Néppárt nem akart botrányt az EP-választások előtt, azt a Fidesz kényszerítette ki a plakátkampánnyal, ráadásul azt is felmérték, hogy Orbán a hetes cikkelyes szavazás dacára sem lett kevésbé konfrontatív. Az elemző szerint elképzelhető, hogy Manfred Weber nem véletlenül támasztott olyan feltételeket a Fidesz maradásához, amelyekről tudta, Orbán Viktor azokat nem teljesíti.

Farkas György

bi_20190110_0149-1-1024x576.jpg
 
Ha Te olyan állítást tulajdonítasz nekem, amelyet nem mondtam, és amely nem is következik abból, amit mondtam, az a Te dolgod. Nekem nincs mit kezdenem vele. Az iszlám fundamentalista se faji, hanem vallási-kulturális alapon szemléli a dolgokat. Az dicsérednő tény, hogy Te túllátsz a tányér szélénél, de vajon miféle túllátás az olyasmi, amely épp arra ragadtat Téged, hogy csípőből leminősíts és megbélyegezz tőled alapvetően eltérő szemléletmódokat?!

Most hirtelen átnyergeltél és "iszlamista fundamentalistákról" beszélsz.
Orbán egy sokkal nagyobb embercsoport ellen küzd, ö a "migrációt" magát akarja ellehetetleníteni.
A nyugat 40 éven keresztül menedéket adott "kommunista" országból jött menekülőknek.
-
Én emlékszem még diszkussziókra a nyugati médiákban, ahol "piszkos-atombombát" bevetni tudó szovjet élsportolókról beszélgettek.
-
Hogy megértsük egymást, a nyugati titkosszolgálatok szerint a keleti-blokk elsportolói között volt egy csomó amelyik ki volt képezve szabotázs akciókra, és akár hátizsák-atombombát is betudott volna vetni nyugaton.
-
Mégsem lett leállítva a "migráns-felvétel" a Varsói szerződés államaiból.
-
Terrorizmus az nem kultúra amit valaki is kultiválni szeretne.
-
Bizony te fajokban gondolkodsz. A majd 400.000 fiatalkorú akiket megmentettek a Németek azáltal, hogy befogadták öket amíg nem tudnak visszamenni a szülőhazájukban (sokan útközben születtek) azokat te muszlim fundamentalistáknak nevezed.
-
Látjuk, hogy hány európai születésű, az adókártya szerint "keresztény" ment közel és közép keletre az Iszlám Istenállam érdekében harcolni és most hadifoglyok, csalódottak szeretnének hazajönni.
-
Számomra ez azt bizonyítja, hogy a "keresztvíz" nem ment meg senkit attól, hogy terrorista, fundamentalista, vagy tudom is én milyen örülté váljon.
-
Te egyáltalán nem differenciálsz. Tudtad, hogy Afrikában több keresztény él mind Európában?
-
Barátom senki nem probált eröszakkal menekülteket küldeni Magyarországra. Orbán annak idején, amikor Magyarországon voltak a menekültek aláírta, hogy megtart 1.300-at aztán azokat is átpasszolta. Ebböl volt a balhé.
-
Tudod mennyi 1.300 ember? Ezzel a Felcsuti stadion felét se tudnád megtölteni.
Tudod, hogy a tavasz beállta előtt Magyarország lakóinak a száma 6.000 emberrel csökkent?
-
Tudtad, hogy Orbán egy "keresztény-istenállamot" akar felépíteni? Hivatalos adatok szerint Magyarország lakóinak a 81,1%-a istenfélő, kereszténynek tekinti magát, 18,8% felvilágosult, nem hisz földönkívüli hatalmakban és 0,1% az őseik tradícióját ápolja, zsidónak tartja magát.
-
Te valóban azt képzeled, hogy az "iszlám" egy életvitel, amire a magyarok ráharapnának és hátat fordítanának a kereszténységnek? ;)
 
En mást sem hallok a magyar kormánytól, mind ijesztgetést, hogy nyugaton milyen veszélyes az élet, különösen a "bevándorlás miatt", bár melyik percben elvághatja a nyakamat egy terrorista. Ti pedig mindent elhisztek nekik.

Szerinted az illegális migrációnak elhanyagolható a negatív hatása, nem is kell számolni vele?
Az alábbi németországi adatok hamisak?
"In deutschen Haftanstalten sitzen derzeit nach Auskunft des Bundeskriminalamts rund 150 islamistische Gefährder."

https://www.welt.de/politik/deutsch...Gefaehrdern-alarmiert-Gefaengnispersonal.html
A franciáknál véletlenül volt bevezetve a rendkívüli állapot, neked nem világos az oka?

A magyaroknak van annyi eszük, hogy más kárán tanulnak.
 
Szerinted az illegális migrációnak elhanyagolható a negatív hatása, nem is kell számolni vele,
Az alábbi németországi adatok hamisak?
"In deutschen Haftanstalten sitzen derzeit nach Auskunft des Bundeskriminalamts rund 150 islamistische Gefährder."

https://www.welt.de/politik/deutsch...Gefaehrdern-alarmiert-Gefaengnispersonal.html

Nem értem a logikádat! De szerintem te ezt direkt csinálod, hogy tovább kelljen magyarázkodnom az általad lazán odadobott "érvek ellen"
-
Természetesen vannak kriminális alakok, nem kell ahoz konvertálnod az Iszlámhoz.
De ha már szoba hoztad, annak a veszélye, hogy egy Afrikai vagy Arabnak látszó külföldi téged összever, vagy meggyilkol Németországban kisebb mind fordítva. Ezek is rendőri statisztikák.
-
Magyarországon egy államilag elrendelt idegengyűlölet van és valószínű te vagy a Botschafter-ük. ;)
 
Nem értem a logikádat! De szerintem te ezt direkt csinálod, hogy tovább kelljen magyarázkodnom az általad lazán odadobott "érvek ellen"
-
Természetesen vannak kriminális alakok, nem kell ahoz konvertálnod az Iszlámhoz.

nem én kapcsolom össze a dolgokat, nem én írtam a cikket ... a lényeg felett elsiklottál "150 islamistische Gefährder", de nem véletlenül siklottál el felette , ilyesmiről felétek tilos beszélni... max migráns hátterüeket szabad emlegetni.
 
Irod,

"
Gergely Fidesz országgyűlési képviselője, frakcióvezető-helyettese pénteken
a televízióban azzal fenyeget, hogy Németország tönkre van téve a sok "bevándorló miatt".
-
Szerinte Németország lakóinak a 23%-a migrációs háttérrel rendelkezik. Szörnyü. :eek:
-
Nem értem, hogy egy ilyen magas pozícióban levő személy, hogy engedhet magának ekkora bakit."

Baki lenne az?

Nem tudom, tévedés a bejegyzés?Szándékos propaganda,megint?

Nézd csak, mit az ujság :
"In Deutschland ....lebten im vergangenen Jahr 19,3 Millionen Frauen, Männer und Kinder mit ausländischen Wurzeln in der Bundesrepublik, das sind 4,4 Prozent mehr als im Jahr zuvor. Der Anteil an der Gesamtbevölkerung lag bei 23,6 Prozent. Ein Mensch hat einen Migrationshintergrund, wenn er selbst oder mindestens ein Elternteil nicht mit deutscher Staatsangehörigkeit geboren wurde."

S mert ugy vettem észre, nem vagy egészes otthonos a németben, segiségképpen a forditás:

Németországban 19,3 millio külföldi gyökerü élt (2016ban).
Ez az összlakósság 23,6 %-a.
Egy embert akkor migrációs hátterü, ha ö maga, vagy legalább egyik szülöje nem német állampolgárként született."
Forrás:
https://www.tagesspiegel.de/politik...hat-einen-migrationshintergrund/22868276.html

Szerintem át kellene gondolnod a bejegyzést mégegyszer.
 
Utoljára módosítva:
En csak egyet nem ertek. Kulfoldon vagytok, soha nem akartok visszakoltozni Magyarorszagra, hisz ott minden szornyu. Akkor mi az egert idegesititek magatokat Orbanon, a Fideszen es Szekelyfoldon? Sorost Trump is ekezi, akkor elkezdhetnenek az elegtelenkedest par amerikai oldalon is. Ha meg Europaban eltek, akkor mas orszagokban imadjak Junkert, tehat nyugi van. Miert? Miert? Az otthon maradt rokonaitoknak akartok igy segiteni hogy itt frocsogtok? Biztos kertek...meg biztos sokat segit...ertelme is sok van...Ha kimennetek kapalni minden egyes alkalommal, amikor leakarjatok irni Orban, Soros vagy Junker nevet, akkor mar rendben lenne az egesz kornyeketek. Annak legalabb lenne ertelme. Na megyek is, ultetek egy fat. Tenyleg! 2 hete megvettem.
 
tng1
Forditva ulsz a lovon. Te jottel egy canadai magyar oldalra. Semmivel sem vagy magyarabb mint mi. Csak azt ne allitsad hogy Orban az jo az orszagnak es elfogadhato a lopasok a korupcio a jogallamisag lebontasa tb.
 
én speciel nem vagyok pszihológus, nem mindig tudom mire gondolnak mások, sőt még azt sem merem megsaccolni ránézésre, hogy ki mennyire képzetlen
Ránézésre?
A képzetlenség a politikára vonatkozik vagyis azt játszanak velünk amit akarnak.
Megint előkerül az alap probléma ... a különbség a vendégmunkás és az illegális migráns közt.
A vendégmunkás megkérdezi dolgozhat neked, szükség van a munkájára, az illegális migráns azt mondja ő idejött és ezentúl itt akar élni. Ha peched van még azt is mondja, hogy zavarja a kereszt és el kell távolítani mint a német bíróságokon.
Semmiféle alapprobléma nincs, a kormány nem különbözteti meg az illegális bevándorlókat a vendégmunkásokétól egyszerűbb migránsozni.
Ha meg itt van a kerítés akor miért is emlegetjük az illegális migránsokat?
Jobb maszatolni.
az apró gond, hogy Magyarországnak kötelessége megvédenie az EU külső határát, nem engedhet be ellenőrizetlenül senkit... szóval ezért kell a kerítés, pont mint bármely magánháznál.
Természetesen.
 
Nem erről van szó, hanem arról, hogy ténylegesen - és nem megveszekedett fantaszták szerint - mit is jelent a kultúrák keveredése, mit jelent az asszimilációt lehetetlenné tevő mértékű bevándorlás, illetve mit is jelent a szociális ellátórendszer számára, ha a világ folyamatosan újratermelődő és növekvő szegénysége az otthon boldogulás helyett új hazát indul választani magának.
Akkor marad a bezárkózás.
 
Győzködd a fundamentalisták áldozatait és hozzátartozóikat, mennyire gazdagította őket az iszlamista terror! Amint az európai ember veszélyben fogja érezni magát, márpedig bizonyos küszöbérték felett ez óhatatlanul bekövetkezik, Isten irgalmazzon úgy a bevándorlóknak, mint az őslakosoknak.
Azt majd erőszakos asszimilációnak hívják... volt van és lesz. De ezt kellene elkerülni.
 
Semmiféle alapprobléma nincs, a kormány nem különbözteti meg az illegális bevándorlókat a vendégmunkásokétól egyszerűbb migránsozni.
Hogy állíthatsz ilyeneket, hogy a kormány nem tesz különbséget a legális és az illegális migráció közzé?
A legális migrációt támogatja mindenki, nézd a külföldi érdekeltségü gyárakat a vezetői mind migránsok, a rengeteg külföldi diákot a magyar egyetemeken, mind migráns sőt a külföldön dolgozó magyarok is mind migránsok, de ezek mind legálisan jönnek-mennek a befogadők beleegyezésével sőt lehet a kérésére.
Az ilegális migráció mikor nem kérik a beleegyezésedet, hanem jönnek ... mintha rádtörném az ajtót és azt mondanám, holnaptól én is nálad lakom.
 
Hogy állíthatsz ilyeneket, hogy a kormány nem tesz különbséget a legális és az illegális migráció közzé?
A legális migrációt támogatja mindenki, nézd a külföldi érdekeltségü gyárakat a vezetői mind migránsok, a rengeteg külföldi diákot a magyar egyetemeken, mind migráns sőt a külföldön dolgozó magyarok is mind migránsok, de ezek mind legálisan jönnek-mennek a befogadők beleegyezésével sőt lehet a kérésére.
Az ilegális migráció mikor nem kérik a beleegyezésedet, hanem jönnek ... mintha rádtörném az ajtót és azt mondanám, holnaptól én is nálad lakom.
Igen most nagyon erősödik az a vonal amit TE is hírdetsz hogy különbséget kell tenni a bevándorló munkavállaló és a z illegálisan itt tartózkodók közt.
Változni kell, és ha ezt nem vesszük észre akkor bután meredünk magunk elé.
Próbálom követni a kormány álláspontját örülök hogy ebben segítesz.
Mert a kormány ügyesen manöverezik és ha az ellenzék lemarad szépen a semmire vetődnek.
Nem fognak tudni fogást találni a fideszen.
Tudom a lokál nevű médium nem a kormány szócsöve de akkor kié?
Ott vidáman migránsoznak akkor most jók ezek a migránsok vagy nem..?
Csak egy példa a jobbik alelnöke migránsokat telepítene magyarországra....de, ha dolgozni jönnnek akkor már az is baj?
Ez a migráció nagyon érdekes...
 
Hogy állíthatsz ilyeneket, hogy a kormány nem tesz különbséget a legális és az illegális migráció közzé?
A legális migrációt támogatja mindenki,
A választások alatt vígan terjesztették ezt a plakátot...
19791931_94a55599d5b48d8441cd5206fda3fa03_wm.jpg

Itt nem látom hogy szerepelne az ˝illegális˝szó.....ezzel szemben azt sugallja hogy a migráció bűnös egy dolog...Változni lehet és kell.
 
Igen most nagyon erősödik az a vonal amit TE is hírdetsz hogy különbséget kell tenni a bevándorló munkavállaló és a z illegálisan itt tartózkodók közt.

Ez nem újdonság, ezért volt tavaly a nagy církusz, hogy Magyarország megvétózta az EU-Afrika csúcs megállapodását.
El kell olvasni mit mond a külügyminiszter, hogy miért vétóztak ... pontosan ez volt az egyik ok, hogy a megállapodásban nem lett volna különbség a legális és az illegális migráció közt.
 
Hogy állíthatsz ilyeneket, hogy a kormány nem tesz különbséget a legális és az illegális migráció közzé?
Orbán nem volt képes különbséget tenni
Egyetlen migráns se jöhet.
A fogalmat sokkal később vezették be egy előjelzőként:
Illegális
Félre kommunikálták a kommunikáció "mesterei"
Vagy népmegvezetés aranyszabályát használták:
Leegyszerűsíteni hogy lehessen sulykolni:
Nem léphet be migráns
Túl bonyolult lett volna elmagyarázni szónoklatban-plakáton
Mi a migráns
A menekült fogalmát eleve tagadták
Hogy azok nem menekültek azok migránsok
Így egyszerűen migránsok
Az illegális szó két évvel később került elő.
 
Utoljára módosítva:

ez olyasmi, hogy sok embernek minden kütyü vasból van ... pedig van különbség a vas és az acél között
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,750
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére