Kirúgták a tanárnőt, mert fürdőruhás képet tett fel a Facebookra

Az iskola igazgatója szerint a fotó "foltot ejt az intézmény hírnevén".

Egyszerű sportfotó miatt kellett elhagynia munkahelyét egy orosz tanárnőnek. Tatyjana Kuvsinnyikova a nyugat-szibériai Barnaul városában tanított orosz nyelvet és irodalmat.

Februárban már volt egy „ügye”: egy diák panaszt tett az iskola igazgatójának, hogy a tanárnőről illetlen fotó jelent meg a közösségi oldalakon. (A kép bal oldalán látható fotó verte ki a biztosítékot a diáknál.)



Kuvsinnyikováról tudni kell, hogy a téli úszás szerelmese, de annyira, hogy a sportág szövetségének is a tagja. A fénykép a téli Universiadet népszerűsítő eseményen készült a tanárnőről. A szülők, amikor megtudták, hogy eljárás indulna Kuvsinnyikova ellen, beadványt írtak az igazgatónőnek, hogy ne mentse fel állásából a pedagógust.

Másodjára már nem sikerült megmenteni őt: egy újabb fotón úszódresszben látható, érmekkel a nyakában, diplomát tart a kezében – ez már sok volt az igazgatónőnek, aki szerint ez a fénykép „foltot ejt az iskola hírnevén”.

Az iskola vezetője rávette Kuvsinnyikovát, hogy adja be a felmondását, távozzon „saját elhatározásból”. A tanárnő fia ugyanabban az iskolában tanul, és Kuvsinnyikova szerint egyes tanárok pikkelnek rá az eset óta.

Tatyjana Kuvsinnyikova rengeteg támogató üzenetet és állásajánlatot kapott, miután eltávolításának híre bejárta az orosz sajtót.

A napokban jött a fordulat: az altaji határterület oktatási minisztériuma különleges feladattal bízta meg a tanárnőt – ő fogja összeállítani azt a szabálygyűjteményt, amely előírja, hogyan viselkedjenek a pedagógusok a közösségi médiában - írta a 24
 
Ha van rajta ruha, akkor az a baj, ha nincs rajta, akkor az a baj. Egyébként a csaj védekezhetett volna azzal, hogy a faszbuk eltávolítja az "illetlen" képeket, és ha ezt fennhagyták, akkor ezzel nincs semmi baj. De az is lehet, hogy valami ultra-ortodox suliban tanít, ahol csak a kucsma meg traktorszerelő kezeslábas elfogadható...
 
Azt ugye tudod, hogy habár nem regisztráltál, más is tehetett fel képet rólad a FB-ra?
Semmi gond,nyugodtan tehet fel képet rólam bárki bárhova,ha esetlegesen bűncselekménnyel kapcsolatban megkeres a rendőrség,TEK,vagy Bundespolizei,akkor úgy is ki fog derülni,hogy hol,mikor és ki volt.....,minden lenyomozható a világhálón.
 
Azt ugye tudod, hogy habár nem regisztráltál, más is tehetett fel képet rólad a FB-ra?
A cikk címe:
Kirúgták a tanárnőt, mert fürdőruhás képet tett fel a Facebookra
Igaz azt sehol se írták az Ő saját profiljában volt.De úgy sugallja a cikk fogalmazása:Ő a tanárnő tette fel
Akkor pedig megint érvényes Piti Sándor hozzászólása.
 
Akár a nélkül.
És adott esetben pl még személyiségi jogot sem sért.
(Pl. a strandon/reptéren/színházban... készít egy fotót a családról, amin te is látszol a háttérben.)
Az nyilvános helyen van, az oké. De pl. a saját lakásomban pl. egy bulin készült kép, amin mindketten rajta vagyunk...vagy csak én ?
 
Az nyilvános helyen van, az oké. De pl. a saját lakásomban pl. egy bulin készült kép, amin mindketten rajta vagyunk...vagy csak én ?
A hatályos törvényi szöveget pontosan nem tudom, de valami olyasmi, hogy az adott személy hozzájárulása nélkül (ami lehet szóbeli is), nem tehetsz fel képet, kivéve nyilvános helyen vagy rendezvényen (tüntetésen).
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,799
Tagok
615,337
Legújabb tagunk
dublikaty_leKt
Oldal tetejére