Bibliai alak személyes tárgya bukkant elő a földből, hatalmas felfedezés Jeruzsálemben

A kicsiny pecsétnyomóba héber szavakat véstek.

Héber feliratos, 2600 éves, kőből készült pecsétnyomót találtak a régészek Jeruzsálemben egy ásatáson - jelentette a Jediót Ahronót című újság honlapja, a ynet.

Jeruzsálem mai óvárosának közvetlen közelében, a Dávid városa nevű dombon, a mai Giváti parkoló helyén folyó ásatásokon tárták fel az ókori kincset.

Az első szentély idejében, vagyis a babiloniak hadjárata előtt készült pecsétnyomó egy emeletes középület maradványai között volt, melyet valószínűleg a hódító babiloniak romboltak le Kr. e. 586-ban, a város elfoglalásakor.

A pusztítást a leomlott kőfalak, az égett fagerendák, a törött cserepek sokasága bizonyítja, az épület hajdani pompájára a gondosan megmunkált építőkövek és a második emelet terméskő padlólapokból készült padlózatának töredékei utalnak.

A kicsiny pecsétnyomóba héber szavakat véstek: Netan-Melek, a király szolgája. Ez a név a Bibliában, a Királyok második könyvében is előfordul, ahol a Kr. e. VII. század végén élt Jósiás júdai király vallási reformjairól számol be a szent szöveg.

A király szolgája kifejezés magas rangú hivatalnokokat jelöl a Bibliában. Netan-Meleket személynevén, apja nevének megjelölése nélkül említi a megtalált pecsét, ami azt jelzi, hogy kortársai körében közismert ember volt, és mivel a lelet kora is megegyezik a leírt eseményekkel, minden bizonnyal a Bibliában szereplő hivatalnoké lehetett a tárgy.



A személyes pecsétnyomókat vagy bullákat gyakran gyűrű részeként viselték, általában dokumentumok, levelek vagy árucikkek lezárására, plombálására használták és a tulajdonos vagy a küldő személyazonosságát, néha hivatalát jelölték velük.

II. Nabú-kudurri-uszur kétszer is feldúlta Jeruzsálemet: először Kr. e. 597-ben, amikor letaszította trónjáról Jójákim júdai királyt, és helyébe ültette Cidkiját, aki később fellázadt ellene, ezért Kr. e. 587-ben büntetőhadjáratot indított, lerombolta Jeruzsálemet és a Bibliában leírt "babiloni fogságba" hurcolta lakóinak egy részét.

Az óváros középkori falai mellett található Giváti parkoló helyén a legősibb időktől, nagyjából Kr. e. 1000-től, Dávid király korától a XX. századi palesztin brit mandátum koráig épületek álltak, a régészek a felszíntől időben visszafelé haladva sorra tárják fel a különböző korok emlékeit. -
MTI.
D3DRuHnXgAAmua-.jpg
 
Hát én elég sokat olvastam az Uráli Aranylemezekről is ennek ellenére egy hatalmas kétely számomra annak eredetisége. Sok a homály és a megmagyarázatlanság
 
Utoljára módosítva:
Lehet hogy Te jobboldali liberális médiát olvasol mert a hírek kínát említik...
figyuzd már meg, melyik nagyformátumu EU -s politikus tapsol mosolyogva ... és micsoda felháborodás van mikor a magyarok kötnek egy üzletet Kínával, az már támadás az EU ellen.
 
figyuzd már meg, melyik nagyformátumu EU -s politikus tapsol mosolyogva ... és micsoda felháborodás van mikor a magyarok kötnek egy üzletet Kínával, az már támadás az EU ellen.
Igen mert előlük viszi el az üzletet.
Ha valami bajuk van kínával akkor finom távolság tartás de, nem inkább viszik a legmodernebb technológiákat az országba és most meg csodálkoznak hogy lehagytak bennünket...
 
érdekes a megadott linken a következő cikk is
k9te36.jpg

eddig azt súlykolta a balliberális média, hogy kizárólag a magyarok az EU sírásói.

Ugye elolvastad az egész cikket? Meg azt is tudod, hogy az Oroszországi EU szankciók okán nem minden "kínai" üzlet ami Kínával kötődik? Meg miért is ment Orbán Viktor Szíjjártó Péterrel Dubrovnikba?
Olyan vagy Te is már mint Móricka.. Mindenről ugyanaz jut az eszedbe...
( Ja és ha már elolvastad, ajánlom még a Selyemútról is olvasgass egy kicsit.. az előzmények miatt....)
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,797
Tagok
615,335
Legújabb tagunk
KevinSon
Oldal tetejére