Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Imádom, és ezért ritkán csinálom. Mozgásképtelenre tudom magam enni belőle.
Néha sült kacsacombhoz főzöm mint körítést. Érdekes ízkombináció.
*
Ettem már sült csirke combbal is. Mint ahogyan egyszer vendégségben voltam, túrós csuszát adtak a csirkepörkölt mellé. Csodálkoztam, de finom volt. Jómagam nem készítettem így, mert nekem ez a kombináció - nehéz, nehezen emészthető.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Ma úgy döntöttem, zöldbab főzelék - fasírttal. Mennyire sikerült. A vöröshagymát felaprítottam, kevés zsíron pici sóval megüvegesítettem. Rászeltem hegyes/zöld színű paprikát - s azt is kicsit átfuttattam a hagymás zsíron. Ráöntöttem a felaprított, mélyhűtött zöldbabot, kevés víz alá. Megszórtam kevés sóval, késhegynyi szerecsendióval, kevés őrölt pirospaprikával. Puhára pároltam. Amikor készen volt, tejfölbe kevés keményítőt tettem, majd félre is húztam a fazekat és behabartam. Aztán citromlé és kevés cukor. A fasírt az nem házi, fagyasztott csibefasírtot vettem, amit a grillbe sütöttem, hogy ne szedje magába a sok olajat. Ha azt mondom, csodás volt, keveset mondok CSODÁS - így csupa nagybetűvel, akkor talán megközelíti az igazságot. Valóban nagyon ízes, nem volt sűrű, kellemes volt az állaga, az íze. No persze fokhagymát is préseltem bele. De hiszen ez természetes.
*
Van amikor vágott kaporral ízesítem, az is finom. Egyszer próbáljátok ki.
Aztán a mélyhűtött zöldbab sokkal olcsóbb,mint a friss és még fel is van vágva. Az üvegest soha nem vásárolom, a mélyhűtöttet szeretem.
 

Csatolások

  • 004.jpg
    004.jpg
    1.5 MB · Olvasás: 7

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
a szuletett yenki csaladtagom a jooo suru marhapörkoltet kizarolag tojasosnokedlivel hajlando megenni
*
A lecsót szeretem úgy, hogy kolbászosan - és a tányéron mellé tálalom a tojásos nokedlit. Ráadásul savanyúsággal szeretem. A férjem pedig a lecsóba mindig tett tejfölt. A tojásos nokedlit sokan úgy készítik el, hogy a nokedlira ráütik a felvert tojást és készre sütik. Jómagam úgy tanultam, hogy a nokedli kész, félre is teszem. Elkészítem a tojásrántottát, de kissé lágyra, majd amikor kész, összekeverem a kifőzött nokedlival. S, ekkor, ebben a formában nem olyan csuszpájszos, hanem látni, sőt érezni lehet a tojást. Ahány ház annyi szokás.
 

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
nnnnaaa meg van egy adag lecso amit meg koll fozni
mar igazan sokallllom :D
*
Használd ki a friss paprikát, paradicsomot. No erről jut eszembe, van olyan házaspár, akik a lecsót a szokásos módon kezdik el készíteni. Tehát felaprított vöröshagymát üvegesre, rákarikázzák a paprikát úgy dinsztelik meg, s nem nyers- hanem sűrített paradicsomot tesznek rá. Nem sokat, de csak annyit, hogy jó íze legyen... Nem szeretik a paradicsomnak a héját, igaz én is leforrázom és "megnyúzom", úgy szeretem a lecsóba.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnapról maradt a gyerekeknek milánói. Még szerencse, mert reggelre beállt a derekam - alig bírok mozdulni. :(
Mára én is lecsót terveztem, de az elmarad. Majd Férjem hoz valami kaját vagy eszünk hideget.
Azért betettem egy adag kenyeret a kenyérsütőbe és elindítottam egy adag mosást is.
Elég felhős idő van, úgyhogy úgyis a szárító fejezi be a munkát és még abba is át tudok pakolni.
Férjem meg is jegyezte, hogy ne nagyon kezdjek bele semmi nagyobb melóba.
Hát ilyenkor nem is tudok! Elülök, mint a tyúkok!
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Úgy látszik már gondolatban is értjük egymást.
Ma nálunk is lecsó volt ebédre. A férjem főzte. Finom volt.

Igen, ez a zöldbab főzelék csodás. Én ezen kívül még kockára vágott krumplit is szoktam hozzá tenni, a babbal egy időben. A férjem úgy szereti, nekem meg mindegy. Én mindenhogyan szeretem. Szerecsendiót nem szoktam bele tenni, hanem babérlevelet. De legközelebb kipróbálom.
 

tejbe-vajba

Állandó Tag
Állandó Tag
Az én reggelim sült paprika volt, ha tudnám hogyan lehet képet ide tenni,akkor az is lenne......
Apróra vágott kolozsvári szalonnát kisütöm, hagymát, vékonyra szeletelt krumplit,rá, majd fehér-özön, és szegedi érett/piros paprikát összesütve. Ma volt itthon sonkám, amit canadian-baconnak is neveznek,azt is hozzá tettem.
Az egyik hobbim kertészkedés, nekem vannak 52 dkg.-os paradicsomjaim, az egyik legszebb szegedi paprikáim....
 

tejbe-vajba

Állandó Tag
Állandó Tag
A "Válasz küldése" gomb mellett ott van a "Fájlok feltöltése", azzal betallózod. Az 52 dkg-os paradicsom mellé légy szíves egy gyufásdobozt tenni! :)

Köszönöm az információt.Az a nagy paradicsom már nincs meg,csak a kép amit készitettem róla.Még nem találtam meg, de meg fogom, addig itt van egy 49 dekás.
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére