Mi volt a mai menü?

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
A Tényői Dombi és fiai étterem teraszán Ilka napot ünnepeltünk
A lányommal szegfűgomba levest vadhús gombóccal, férjem fácán levest evett. Főételeink sorban: Séf ajánlata-kacsamájas vargányás szarvas sült és vaddisznó szelet cumberland mártással, röszti tallérral-ezzel magam küzdöttem meg, a lányom sült vaddisznó karajt csilis málnaszósszal, röszti tallérral, a férjem szarvas karajt szegfűgombával, kacsamájas körtével, burgonya krokettel fogyasztott.
Desszert: sült fagyi, illetve brownie vanília fagyival és erdei gyümölcsökkel.
Finom volt minden, bár a levesek kicsit sósabbak voltak mint ahogy mi szeretjük. Családias a légkör, barátságos a kiszolgálás.
IMG_5561.JPG IMG_5564.JPG IMG_5565.JPG IMG_5567.JPG IMG_5570.JPG IMG_5572.JPG IMG_5573.JPG IMG_5574.JPG
 
Utoljára módosítva:

Georgina Bojana

Őstag
Fórumvezető
Rádiós
Kormányos
Volt lecsó, kelkáposzta. Ma húsleves volt és belga csokoládétorta desszertnek.

Csatolás megtekintése 1687373
*
Ez a húsleves csodaszép, szinte érzem az illatát. Most viszont felhívom a figyelmeteket arra, hogy fél évente csináltassatok teljes vérképet. Nekem most bukott ki, hogy még panaszt nem okoz, de már a labor kimutatta a lappangó köszvényt. Az orvosomtól kaptam is rá gyógyszert, napi 1 szemet kell bevennem. Hangsúlyozom, semmi panaszom ilyen irányban nem volt. De őrizkednem kell a húslevestől és a belsőségektől, így a hurkától is. De majd jobban áttanulmányozom, hogy mit ne toljak az arcomba.
Szombaton itt volt a fiam és a lányom. Kértek tőlem 1-1 doboz körözöttet, de amikor beestek a kapun, azonnal egyszerre és nevetve "követelték": KÖRÖZÖTTES KENYERET KÉRÜNK! No azonnal vágtam is a rozscipóból és kentem is. Készítettem fotót, de eddig még nem tettem fel. Most viszont felteszem. Sok egész köménymaggal szeretjük, azt látni a körözöttek tetején.
Sőt a mai késői ebédemet és ami egyben vacsora is volt, "öszvér cicegét". Miért öszvér? Mert nem teljes krumpliból van, hanem reszelt cukkiniből, sok cukkini, s csak 1 szem krumpli. Kevés só, vágott petrezselyem, s nem liszt, hanem kevés keményítő + 2 tojás. Tepsiben, sütőpapírra téve, sütőben készre sütöttem. Ettem mellé paradicsomot is, sőt kapott belőle a macskám MicóCicó és a kutyus is a Zsömi. Ott ültek mellettem, fixirozták a sütő ajtaját. Ebből még maradt holnap reggelire is. Finom lesz forró hársfa teával. Mostanában nagyon rászoktam a hársfa teára, mert nem teszek bele cukrot, s a hársfa édes. Először fintorogtam, aztán ráerőszakoltam magam, s most már cukor nélkül iszom.
Nagyon szeretjük -családilag- a karfiolból készített "öszvér cicegét", ebben az esetben több a karfiol és szintén csak 1 krumplit reszelek bele. A karfiolt sós, fekete borsos vízben megfőzöm, leszűröm, össze is töröm+mint fent kevés keményítő (van aki nem szereti, akkor liszt) + nyers tojás, só, petrezselyem, összekeverni és v. sütőben, tepsiben, sütőpapíron, akkor nem lesz olajos, v. olajban kisütve.
 

Csatolások

  • 002.jpg
    002.jpg
    1 MB · Olvasás: 24
  • 001.jpg
    001.jpg
    1.3 MB · Olvasás: 24

Kaszazsu

Állandó Tag
Állandó Tag
Szüret, 11 fő, 6 kutya részvételével ragyogó őszi időben. Férjem szervezte, kemencéjében nagy lelkesedéssel pácolt tarját és fetás töltelékkel gombát, zöldségeket, kukoricát és pitát sütögetett. Tegnap almás sütivel készült. Zöldborsó levessel, sajttal-sonkával töltött csirkemellel, tepsis krumplival és mosogatással járultam hozzá. A lányom salátát kevert. A kosztosoknak jó étvágya volt, de a nagy nyüzsgésben nem tudtam rendesen dokumentálni az ételeket!
A szőlőt végül három lelkes vendég leszedte!:rolleyes:
IMG_5577.JPG IMG_5578.JPG IMG_5584.JPG IMG_5592.JPG Csatolás megtekintése 1690225 IMG_5581.jpg
 

Hekate

Állandó Tag
Állandó Tag
Mivel a páromnak fogalma sincs, hogy mennyi túró kell egy kis túróstésztára, a maradékból ma túrós batyut sütöttem. Szóval kelttészta, kinyújtva, négyzet alakok vágva, közepébe egy kanál édes mazsolás túrótöltelék, aztán a négy sarkát átlósan egymásra hajtottam. Hú, nagyon finom lett.
A hullott almából kompótot főztem még.
Aztán meg volt még többféle maradék is.
Vacsorára kicsi unokám - mert ma nálam alszik - bundás kenyeret kért. Teával. Jót ettünk. - Ja, és nem tudom már hol olvastam, tettem egy kis tejet a tojásba. Én még nem sütöttem így, nehezebben sült meg, de nagyon finom volt.
 

Dabadi75

Állandó Tag
Állandó Tag
Tegnap gyerekeknek zöldborsófőzelék volt; felnőtteknek cukkinifőzelék. :D
Feltétnek mindenki sült kolbászkát kért hozzá.
A cukkinifőzelékből maradt mára - tükörtojást készítek hozzá.
Gyerekeknek sült csirkemell lesz a szokásos krumplipürével.
Sütnöm is kellene valamit, de nincs sok kedvem hozzá.
Van a hűtőbe 2 adag leveles tészta - lehet megkenem tojással, reszelek rá sajtot és kész a sajtos rúd. :rolleyes:
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére