Zuckerbergék belevágnak: elkezdik lemásolni a világot – szó szerint

Nem tagadja tovább a Facebook, hogy okosszemüvegen dolgozik, amely számos információt lesz képes megjeleníteni. Hogy az eszközök hatékonyabbak legyenek, a felhasználó körüli világot is újra létre kell hozni.

A Facebook Oculus Connect konferenciájának első napja rendkívül izgalmas volt, hiszen itt mutatta meg Mark Zuckerberg a Horizon nevű új fejlesztést, ahol mindenkinek adott lesz egy második élet lehetősége. A rendezvény természetesen nem csak e körül forog, igen forró téma a cég okosszemüvege, amelyhez speciális adatbázis is készül, hogy az eszközök hatékonyabban működjenek.

A Facebook ezt a LiveMaps projekt keretében szeretné megvalósítani, melynek célja, hogy egy továbbfejlesztett, interaktív(abb) terekkel rendelkező világot hozzanak létre. A közösségi óriás mindezt a valóságra (vagyis a rendes világra) épülő rétegként képzeli el, ahol ugyanúgy működik minden, csak jobban és kényelmesebben.

image.aspx

© YouTube/Oculus
A Facebook a 2,4 milliárd felhasználója által generált adathalmazt, továbbá különféle térképtechnológiákat vesz igénybe a LiveMaps felépítéséhez. Végső soron – illetve a Facebook elmélete szerint – olyan új terek alakulnak majd ki, ahol minden összeköttetésben áll a felhasználó eszközével, így a vállalat AR-szemüvegével is.

A projektet a Facebookon belül működő Reality Labs gondozza, amely egyfajta infrakstruktúraként hivatkozik a LiveMapsre. Ők úgy fogalmaznak: ez egy nélkülözhetetlen elem a holnap kapcsolataihoz. A Facebook által épülő második világba nem csupán becsatlakozhatna az ember, a térben megjelenő információknak hála egy lényegesen modernebb életet élhetne. Az elképzelés bonyolultsága miatt a Facebook egy magyarázós videót is kiadott, íme:



Mivel a fejlesztése rendkívül időigényes is, a LiveMaps működéséig még biztosan évek vannak hátra. Ha nem évtizedek.

HVG
 
Egy modernebb életet élni ? Nem elég modern (értsd lélektelen) már így is, amit élni vagyunk kénytelenek ?
Lélektelen??
Hisz akiket látok azok folyamatosan lelki életet élnek egymás mellett igaz nem egymással hanem többszáz kilóméterre a társtól.
Csak gondolj bele milyen lesz az amikor a virtuális létben egy saját magu nk által létrehozott világban élhetünk és hívhatunk meg ismerősöket.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére