Sorosozással, nehéz felfogású ellenzékkel rukkolt elő Orbán V. a fővárosi Erdogan-káosz másnapján

Ilyenek jutottak eszébe a Kossuth Rádió stúdiójában.

Törökország nélkül nem lehet megállítani a Magyarország és Európa felé tartó milliós migránsáradatot, ezt azonban az ellenzék nem tudja felfogni, nem akarja megérteni - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában, miután előző nap Budapesten tárgyalt Recep Tayyip Erdogan török elnökkel.

A kormányfő azt mondta: a bevándorláspárti erőknek érdekük, hogy eltávolítsák Erdogan elnököt a székéből, mert ha Törökországban nincs erő, egyensúly, biztonság, kiszámíthatóság, rend, akkor nem fogják megállítani a migránsokat, és megvalósul "a bevándorláspárti erők álma", milliós tömegben érkeznek majd migránsok Európába. Soros György ezt meg is írta a "híres tervében", amely szerint évi egymillió migránsra van szüksége Európának - tette hozzá.

Amíg azonban Erdogan Törökország elnöke, és Európa meg tud vele egyezni, ő pedig így nem Európa, hanem Szíria felé nyitja a kapukat a migránsok előtt, addig "mi biztonságban vagyunk" - hangsúlyozta Orbán Viktor. A kurdok ügyében megjegyezte: Magyarország jelentős pénzügyi, katonai támogatást nyújt az Irakban élő kurdoknak.

Azzal kapcsolatban, hogy a napokban Vlagyimir Putyin orosz elnök és Heiko Maas német külügyminiszter is Budapesten járt, a miniszterelnök úgy fogalmazott: Magyarország a Berlin-Moszkva-Isztambul háromszögben éli az életét, a magyar kormányoknak pedig az az érdekük, hogy ez a három nagyhatalom érdekelt legyen a magyarok sikerében. Meg kell találni a kölcsönös tisztelet alapján a kölcsönös érdekeket, és jobb olyan államközi viszonyokat kialakítani, hogy mindkét fél úgy érezze, a másik nem fenyegeti az ő biztonságát - tette hozzá.

Úgy értékelt: a magyar közvélemény inkább támogatja a nemzeti alapú külpolitikát, amely úgy szól, "merjünk magyarok lenni", a magyar érdekek szerint kell eljárni. A korábbi, kisebbrendűségre épülő külpolitikával szemben a mostani sokkal inkább összhangban van a magyarok ösztönvilágával - fogalmazott. Egyúttal megköszönte a budapestieknek, hogy tudomásul vették a "diplomáciai nagyüzemmel" járó kényelmetlenségeket.

Kárpátalja, Románia, EU

A kárpátaljai magyarokról szólva a kormányfő kijelentette: egy olyan magára hagyott, nehéz helyzetben lévő népcsoportról van szó, amely joggal tart igényt a mindenkori magyar kormány támogatására. Megjegyezte: Ukrajna aláírt a NATO-val egy szerződést, amely szerint közeledni akar a katonai szövetséghez, és abban vállalta, nem csökkenti a területén élő kisebbségek jogait. Az ukránok azonban ezt nem teljesítik, de ez nem csak egy magyar ügy, itt a NATO belső szilárdságáról van szó, így a magyar kormány a NATO összetartó ereje mellett is kiáll, amikor fellép a kérdésben - magyarázta, bizakodását fejezve ki ugyanakkor, hogy Volodimir Zelenszkij új ukrán elnök politikája nem lesz magyarellenes.

Azzal kapcsolatban, hogy Fekete-Győr András Momentum-elnök nem a magyar, hanem a liberális párti román jelöltet támogatja a román elnökválasztáson, a miniszterelnök azt mondta: ez az SZDSZ gondolkodására, a nemzetközi kozmopolita életszemléletre épülő külpolitika. Ezzel szemben "a mienk nem ilyen, mert mi nemzeti alapokon állunk" - szögezte le.

A következő hétéves EU-s költségvetésről Orbán Viktor úgy foglalt állást: a magyar álláspont szerint indíthatók új politikák, de nem a régiek rovására, azokat meg kell tartani. A miniszterelnök egyébként arra számít, hogy a 2020 második félévében esedékes német EU-elnökség alatt születhet meg a következő uniós büdzsé.

Karácsony és a feladott álmok

Azzal összefüggésben, hogy az új főpolgármester, Karácsony Gergely szerdán részt vett a kormány ülésén, kifejtette: az önkormányzati választáson a kormánypártok - noha összességében megnyerték a választást - érzékeny veszteségeket szenvedtek, az ellenzék ennek ellenére továbbra is "diktatúrásdit" játszik. "Szerencsére a főpolgármester látogatásán nem történt ilyesmi" - fűzte hozzá.

A kormányfő szavai szerint az elmúlt kilenc év - Tarlós István főpolgármestersége - aranykornak tekinthető a főváros életében, Budapest és a kormány meg tudott egyezni a fejlesztésekről. "Budapest a nemzet szíve, a nemzet fővárosa is, olyan, mint a zsidóknak Jeruzsálem" - fogalmazott.

Most azonban kurzusváltás történt Budapesten, "visszajött a régi baloldali kormány összes embere lassacskán", akik egy más szemléletet képviselnek, mint amit Tarlós István vallott - mondta.

Kifejtette: a kormányülésen tizenöt-húsz fejlesztésről is megkérdezte az új főpolgármestert, mi a szándéka, mert a kormány megegyezést szeretne ezek ügyében, és "sok fájdalmas dolgot kellett lehúznom, nem volt kellemes ez a délelőtt a számunkra, álmokat kell feladni".

Példaként említette a Városligetet mint az egész nyugati világ legnagyobb kulturális fejlesztési programját, amelyet "megakasztottak", a főpolgármester ugyanis azt mondta, húzzák le a listáról a nemzeti galériára, a Magyar Tudomány és Innováció Házára, valamint a városligeti színház visszaépítésére vonatkozó terveket. Kellemes meglepetésnek nevezte, hogy a kommunisták által felrobbantott Regnum Marianum templom visszaépítésével kapcsolatban "megengedő" volt Karácsony Gergely.

A budapesti atlétikai vb ügyében a városvezető azt kérte, a hónap végéig várjanak, ám a nemzetközi szövetséggel november 15-éig dűlőre kell jutni - mondta a miniszterelnök, aki reménykedik, hogy ebben a kérdésben megváltozik a fővárosi közgyűlési álláspont.

Azt is megjegyezte, hogy László Imre XI. kerületi DK-s polgármester szerint szuperkórház sem kell. "Itt még futnék egy-két kört, mert nehezen tudom elképzelni, hogy abból a programból, amely úgy indult, stadionstop, abból kórházstop legyen" - fogalmazott.

Végül a turizmusra kitérve azt mondta: "Magyarország magyarabb ország, mint volt, sokkal inkább vállalja önmagát, mint korábban, ezért érdekesebbé váltunk a világ számára is".

MTI

images
 
Beteszel egy videót amin felbőszült elkeseredett emberek vannak de nem érted miröl van szó.
A Görög szigeten 12.000 emberre 2 orvos és 1 pszichológus jut
A tábor kapacitása 3000 ezer fö és négyszer annyian vannak ott.
-
wide__820x461__desktop

Szerintem kezeidet csókolnák a görögök ha megszabadítanád őket 12000 -en felüli létszámtól.
Szóval gázmaszkos rendőrök sorfala azt jelenti, nincs válság minden happy? Mihez szoktattak titeket Németországban?
Most kezdenek el próbálkozni a védekezéssel...így keresd a neten "Greece passes asylum law aimed at curbing migrant arrivals"
 
Csak felkerult a varba a torokzaszlo es meg harcolni se kellett.
Bocsi mindig ott van, mert az Úri utcában van a török nagykövetség 1x hivatalos ügyben jártam ott. A kapu mögé 40 cm-es páncélt húz fel egy hidraulika 2 s alatt. Még a vállról indítható rakétát is megállítja.
 
Ezeket a migránsok terjesztik, pláne mikor a németországi segélyből hazautaznak Szíriába nyaralni. Csak figyeld meg, azokba az EU -s országokba nem is mennek ahol nincs legalább 300 Ero szociális segély...senki sem mondta, hogy magyarországon akarnak élni, az EU kötelezné őket.

- A menekültek akik itt vannak azok nem hazudoznak
- Te hazudozol itt össze vissza, most is azt írod, hogy "nyaralni mennek haza"
- Magyarországra nem azért nem mennek mert a szociális segély alacsony, hanem mert a kormány rasszista

- Az EU azt szeretné ha a volt kommunista Blokk országai is részt vennének a menekültprobléma megoldásában.
- Ez pedig abból állt volna hogy szolidáris alapon elosztották volna a menekülteket,
- hogy regisztrálva legyenek, hogy megvizsgálják a kérelmüket és segítsenek a lebonyolításbán
- Akinek nem jár menedékjog azokat hazaszállítanák,
- akiknek jár azoknak segítenének oda menni ahova akarnak és ahova felveszik öket
- A Magyar kormány csak a saját érdekeit nézi, nem szoláris, a menekültek érdekét pedig teljesen ignorálja

- Nem fenyegetés képen mondom, de a himnuszban áll, hogy rendszeresen jön kutyára dér
- Biztos nem Kádár volt az utolsó balsors a történelmünkbe,

- Az EU nem kötelez egy államot sem arra, hogy valakit felvegyen.
- Nem orbánra való tekintettel hanem a menekültek biztonsága, a menekültek méltóságának a megőrzése véget.
- A "gyűlölet" a leg olcsóbb és a leg alantasabb fegyver. Ezt vetette be Orbán és benned termőtalajra talált.
 
Szerintem kezeidet csókolnák a görögök ha megszabadítanád őket 12000 -en felüli létszámtól.
Szóval gázmaszkos rendőrök sorfala azt jelenti, nincs válság minden happy? Mihez szoktattak titeket Németországban?
Most kezdenek el próbálkozni a védekezéssel...így keresd a neten "Greece passes asylum law aimed at curbing migrant arrivals"

Mit hazudozol itt össze vissza
- A jelenet arról szol, hogy leégett 2 konténer, az emberek elégedetlenek
- Próbálj meg annyi embert egy kis területen összetoloncolni és meglátod hajba fognak kapni.
- Ehhez képes egy Magyar-Román rangadó egy pokol
- Erdogán megígérte, hogy visszaveszi azokat akik illegálisan átjönnek a szigetre, de szarik megtenni
- Hála az Orbán barátságnak. Orbánnak kell a feszültség, kell az ellenségkép

Én emlékszem, hogy Németországi Magyar házakban is állandó vendég volt a rendőrség mert a közös konyha miatt összevesztek az emberek. Volt aki 10 évet is ott lakot mert képtelen volt elmenni dolgozni és egy lakást megfizetni.
 
Bocsánat,de ezt olvastam valahányszor ránéztem a cikkre.Valószínű szövegértelmezési hiba jelentkezett nálam.Tehát ,amit olvastam...Sorozás,nehéz felfogású ellenfelekkel.
Még egyszer bocs,de le kellett leírnom.
 
Csak azt nem érte, hogy miért kell neked mindig diktátormédiák által terjesztett videókra rettegni?
Mindig várom, hogy egyszer mellényúlsz és valami hitelesebb forrásból is informálódsz, de hiába.
Alles Lügenpresse was, Kollege?
Tehát saját szemeddel látod a dokumentumfilmeket, hallod a tömeget és mégis hihetetlennek tartod. Nincs migránsválság, nem buknak bele kormányok a válságkezelésbe?!
Nincs migránsválság DE ... "a korábbi döntés szerint május 12-ig szóló határellenőrzést az osztrák kormány a következő hat hónapra is fenn fogja tartani."
Nincs migránsválság DE ... "Horst Seehofer német belügyminiszter a Bild am Sonntag című lapnak adott interjújában elmondta, „a migráció és biztonságpolitikai okok” miatt az Ausztriával közös határszakaszon november 11-től újabb hat hónapra meghosszabbítják a fokozott határellenőrzést."
Örülök, hogy idillikusnak, szépnek látod a világunkat.
 
Utoljára módosítva:
Komolyan mondom nem vagytok normálisak.
Ilyen multikultit akartok, mint itt van nálunk Svédországban, Malmöben?
Itt már nem csak lönek, hanem robbantanak. Legutóbb a házam bejáratától 100 méterre robbantottak be egy kapualjba. És nem külterületen lakok, hanem a belvárosban. 5 percre a sétéló utcától. Gyalog.

Svédek nem szoktak robbantani, sem löni. Azok legfejjebb meglökik a másikat.

Ezek az idióta svédek inkább a nemzeti dalukat is ki akarják venni a a tanitásból. Felterjesztették most javaslatként a parlamentbe.

Csak a múlt hét végén három = 3 robbantás történt Malmöben. (egyik volt itt a szomszédban)

Ezt akarjátok Magyarországon is?

A svéd állambiztonság kiengedett 6 komolyan gyanús iszlámista terroristát pár napja, mert nem tudták kiuatasitani öket. (komoly baj érné öket a hazájukban)
Az egyikröl kiderült, hogy több, mint 200 millió SEK-et sikkasztott egy általa alapitott iszlámista iskolából, amit az IS-nek küldött.
Államilag dotált iskoláról van szó.

Ezt akarjátok otthon?
 
- akarnak a svédek ilyen "demokráciát", ahová diktátorok, háborús bűnösök és bűnözök járnak szívesen?
Csak, hogy világosan lássak, Te mégis kiket tartasz diktátoroknak? Erdogant, akit Orbán után Trump fogad? Esetleg a kínai miniszterelnököt vagy Putyint, talán Merkelt? Ezek tárgyaltak az utóbbi napokban Budapesten.
Áruld már el a hiteles forrásaidat ... hadd nézzem már meg kinek dolgoznak, ki fizeti ezeket a "független" médiákat.

Svédországgal kapcsolatban egy érdekes cikk :
Svéd migránssimogató gyermekkönyv óvodásoknak "nagyapának négy felesége van"
szívesen belinkelem ha szabad.
 
Utoljára módosítva:
Csak, hogy világosan lássak, Te mégis kiket tartasz diktátoroknak? Erdogant, akit Orbán után Trump fogad? Esetleg a kínai miniszterelnököt vagy Putyint, talán Merkelt? Ezek tárgyaltak az utóbbi napokban Budapesten.
Áruld már el a hiteles forrásaidat ... hadd nézzem már meg kinek dolgoznak, ki fizeti ezeket a "független" médiákat.

Svédországgal kapcsolatban egy érdekes cikk :
Svéd migránssimogató gyermekkönyv óvodásoknak "nagyapának négy felesége van"
szívesen belinkelem ha szabad.

Mi lenne ha befejezned?
Trunp hogy fogadja ,oka van , Eu es Usa es meg sok orszag eliteli Erdogan diktatorsagat es nepirtasat.
Orbannak puszi baratkozasanak az lesz a vege ,hogy az Eu orszagai nem harom lepest hanem tobbet fognak betartani vele szembe.
Semmilyen migrans gyulokodest ide ne hozzal mert gyilkossagok eroszakolasok nok gyilkolasa mind ugyan ugy megtalalhatod a magyar criminal ugyekbe.
az ilyen gyilkosagokat birosag kell hogy kello itelettel huvosre tegye. Nem a te dolgod itelkezni.
 
Szomorú hogy itt veszekszünk emberek sorsáról pedig lehet hogy ők csak élni szeretnének de, nem tehetnek arról hogy velük bejön a szélsőség is.
Hogyan válaszuk ketté őket?
Tudom az illegális bevándorlókat nem engedni be...de, azok akik legálisan jönnek és nem kersztény vallásúak azokat ki fogja ellenőrizni folyamatosan?
Mert ha valaki doktori végzettséggel rendelkezik az nem garancia arra hogy nem fog szélsőséges tanokat magáévá tenni.
Vagy mi van akkor ha KÖTELEZŐ lesz befogadni több ezer menekültet mert máskülönben meghalnak?
Lehet természeti csapás, háború, bármilyen katasztrófa vegyi bilólogiai stb.....Akár kínában is történhet baj....akkor mi lesz??
Tudom ezek hipotézisok...ugyanolyan mint az hogy több millió ember indul el....ha erdogan azt üzeni...
 
Még egy észrevétel.
Van-e jogunk arra hogy a mi jólétünk (?) érdekében más népeket halálra ítélni?
Mert ahhoz hogy erdogan ne engedje el a menekültek kezét nem orbánnal kellene tárgyalni hisz az eu az illetékes.........ismét a döntőbíró szerepében tetszeleg a kormányfőnk.
Mert úgy is lehet politikai üzenetet küldeni diplomáciai nyelven hogy nem a miniszterelnök fogadja a látogatót hanem például a külügyminiszter...ezzel finoman kimutathatta volna hogy fontos vagy nekünk de, nem értünk mindenben egyet veled.
De, az hogy teljes mellszélességgel kiállt mellette az az arcon köpése azoknak az embereknek akik azon a területen élnek, éltek...ahova a több millió embert fogják letelepíteni.
Mekkora tiltakozás volt, van és lenne ha erdélybe több százezer menekültet költöztetnének?
 
Amennyiben Erdogan háborús bűnös, úgy ifjabb Bush is az. Tucatszámra lehetne linkelni például az afganisztáni bevetések gyermekáldozatainak képeit. Törökország ráadásul a NATO oszlopos tagja már az ötvenes évektől. Vagy ott van Bassar el-Aszad, most a kurdok mellé állt, noha az ő megítélése finoman szólva sem egyértelmű. Erdoganról szólva pedig: azért el kellene gondolkodni azon, hogy melyik EU ország nyújtott volna hosszú éveken keresztül menedéket majd négymillió menekültnek. Szóval fel kellene már adni ezt a demagóg, ostoba vagy csak fekete, vagy csak fehér nézőpontot. A Kurd Munkáspárt egyik legutóbbi terrormerényletében 26 civil halt meg, 126-an pedig megsérültek. Rozsava etnikailag korántsem homogén, ráadásul az ISIS ellen bevonuló kurd erők is keményen (el)üldözték az ottani arabokat.
 
Utoljára módosítva:
Van-e jogunk arra hogy a mi jólétünk (?) érdekében más népeket halálra ítélni?
Jogunk nincs, ám a realitások mást mutatnak. Mindenkinek el kell döntenie, mit fog tenni tragikus döntési helyzet esetén, amikor nincs jó választás. Ha választanom kell mondjuk a gyermekem és egy idegen élete között, akkor a gyermekem életét fogom választani. Ha Európa felső korlát nélkül beengedi a világ egyre nagyobb tömegű szegényeit, össze fog omlani, és még a saját polgárai biztonságát és megélhetését sem lesz képes biztosítani. Vagyis ha ilyen radikálisan, és szerintem árnyalatlanul teszed fel a kérdést, akkor a válaszom a következő: csak az mondhatja el, hogy megőrizte a tisztességét, aki az életét adta cserébe. Minden egyéb üres moralizálás.
 
  • Tetszik
Reagált: gup
. A Kurd Munkáspárt egyik legutóbbi terrormerényletében 26 civil halt meg, 126-an pedig megsérültek. Rozsava etnikailag korántsem homogén, ráadásul az ISIS ellen bevonuló kurd erők is keményen (el)üldözték az ottani arabokat.
A munkáspárt az egy a sok kurd szervezet között igaz eléggé balos szinezettel. De a terrorizmust sem egyszerű megfogalmazni hisz az önálló törekvések ugyanúgy megjelentek ír vagy baszk országrészben.
A megszállt országokban is volt ellenállás és az nem terrorizmus ..vagy ki tudja?
˝ Amennyiben Erdogan háborús bűnös, úgy ifjabb Bush is az. Tucatszámra lehetne linkelni például az afganisztáni bevetések gyermekáldozatainak képeit.˝
Miért lenne háborús bűnös az egyik vagy másik?
A gyerekáldozatok jó része abból származik hogy az iskolák óvodák mellé rejtőztek a fegyveresek, vagy direkt rossz célpontokat adtak meg a rivális bandák.
De, ha szándékosan támadtak gyerekeket akkor az már háborús bűn.
Erdoganról szólva pedig: azért el kellene gondolkodni azon, hogy melyik EU ország nyújtott volna hosszú éveken keresztül menedéket majd négymillió menekültnek. Szóval fel kellene már adni ezt a demagóg, ostoba vagy csak fekete, vagy csak fehér nézőpontot.
Igazad van felkellene adni!! Már várom hogy a magyar televízióban is szerepeljen hogy adjunk vagy gyűjtsünk pénzt ezeknek az embereknek hogy mihamarabb haza tudjanak térni.
De , amíg csak azt látni hogy JÖNNEK , JÖNNEK....miért nincsenek embernek bemutatva?
Az unió is hibás ha megigérte hogy ad támogatást akkor ne kicsinyeskedjen.
(azt látni hogy spanyolországba is akinek sikerül átszöknie az már boldogan ugrál....normális ember azt várná hogy repül vissza....de , nem. )
orbán bemutatja ezt a senki sem fehér vagy fekete mindig azt támogatja ami az ő vagyis állítólag a mi érdekünk.
Ha választanom kell mondjuk a gyermekem és egy idegen élete között, akkor a gyermekem életét fogom választani.
Ilyet senki sem kér tőled!!!!
 
Az Eu tobbfele tamogatasst is ad. Elosorban a torok kormanynak amit folyamatosan fizet , masik nagy bevetele az NGO tol kapott penz mert a szallast a torokok adjak de az ellatasukat az NGO vallaljak.
Mero doreseg az ifju Busht belekeverni hisz a 9/11 ahol ketseget kizarolag megtamadtak Amerikat.
MEg oly hihetetlen de eloszor targyalnak es vegul nemzetkozi katonai osszefogas lett a vegkifejlett.
Afganisztan vagy mas orszagok esetben is komoly politikai kepviselettel targyal es biztos lehetsz benne hogy mindent megtettek a targyalasoknal de a talibanok oly nepirtast csinaltak hogy Amerikat es nemzetkozi szervezeteket kerve kertek segitsenek . Kuvait is meger egy miset hisz Amerika hivatalosan biztositja a biztonsagukat. Ki lehet targyalni ujbol bar ano akkor kitargylatuk.
En hibanak latom Torokorszag felegyverzeset, bar tudom stratgiailag fontos volt a NAtonak az afgan es a kuwaiti esemenyeknel, igaz ok se nagyon birtak a talibokkal mert naluk is aktivizaltak magukat. Erdoran hatalmi mamorba szenved mint Orban, haborut csinalni es nepirtast minden normalis ember eliteli. Etnikai betelepitessel csak hosszu tavon generalja a haborus cselekmenyeket.
Torokorszagnak nagyon megszaladt reszben a menekultek miatt.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,623
Tagok
615,328
Legújabb tagunk
KissViktória12
Oldal tetejére