Ha Windows 7 fut a gépén, tudjon róla: nincs mese, jön a likvidálós figyelmeztetés

Most már valóban elkezdődött a visszaszámlálás, mármint ami a Windows 7 támogatásának végét jelenti. A Microsoft az eddiginél erőteljesebb módszerrel fogja felhívni a figyelmet erre, igaz, lehetőséget is ad a figyelmeztetés hárítására.

Vajon van olyan Windows-használó, aki ne tudná, hogy január 14-én – néhány kivételtől eltekintve – véget ér a Windows 7 támogatása? A Microsoft a lehető legtöbb fórumon hangoztatja ezt, és szinte nincs is olyan tech-oldal, amelyik ne foglalkozott volna már e témával. A redmondi cég ettől függetlenül maga is elkezdte figyelmeztetni a felhasználókat, akik időnként egy kis felugró ablakot láthattak az említett határidővel.

Mindezzel a Microsoft azt szeretné elérni. hogy aki csak teheti, frissítsen a Windows 10-re, hogy a jövőben is kaphasson biztonsági- és szolgáltatásfrissítéseket. Ez igazán dicsérendő szándék, azonban nem kevesen vannak, akiket nem zavar annyira a biztonság, és teljesen elégedettek a Windows 7-tel. Ezt az mutatja, hogy csak nehezen csökken a Windows 7 piaci részesedése, sőt egy pár napja született statisztika szerint, a népszerű játékplatformon, a Steamen például egyenesen nőtt az ezt a rendszert használók aránya.

A Microsoft úgy döntött, az eddigieknél kissé erőszakosabb módon figyelmezteti a renitenseket: január 15-től már teljes képernyős figyelmeztetéseket jelenít meg, amelyben rámutat arra, hogy a Windows 7-et futtató gépek sebezhetőbbek a vírusok és a rosszindulatú programok ellen, mivel nincs biztonsági frissítés, szoftverfrissítés és technikai támogatás. „A Microsoft határozottan ajánlja a Windows 10 használatát a legújabb biztonsági szolgáltatások és a rosszindulatú szoftverek elleni védelem érdekében". A figyelmeztetés a következő rendszereken jelenik meg: Starter, Home Basic, Home Premium, Professional (amennyiben valaki megvette a kiterjesztett biztonsági frissítést – ESU, Extended Security Update –, akkor nem lesz figyelmeztetés), Ultimate.

Azok, akiknél megjelenik a teljes képernyős figyelmeztetés, három lehetőség közül választhatnak: Emlékeztessen később; Tudjon meg többet; Ne emlékeztessen újra. Amennyiben a felhasználók nem kattintanak a Ne emlékeztessem újra gombra, és csak bezárják az ablakot, akkor továbbra is megjelennek a figyelmeztetések.
HVG



image.aspx
 
Minden.
A legstabilabb ha utána olvasgatsz az XP a 8-9-10 melléfogás.
Épp csak eladtak jó csomót

Az XP-vel is az a baj, hogy hálózatos program, mint az összes utána következő...semmit sem látsz, semmi elveszettet sem pótolhatsz, csak újra telepítheted, nem buherálhatod, mint a Win98-at.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,301
Tagok
615,644
Legújabb tagunk
boborján2
Oldal tetejére