Csúcstalálkozót hívott össze II. Erzsébet királynő Harry miatt

Családi csúcstalálkozó helyszíne lesz várhatóan hétfőn a brit uralkodó kelet-angliai téli rezidenciája. II. Erzsébet királynő egybehangzó vasárnapi brit sajtóértesülések szerint azért hívta Sandringham kastélyába a királyi család legmagasabb rangú tagjait, hogy megvitassák Harry herceg és felesége, Meghan hercegnő jövőbeni helyzetét a családon és a monarchián belül.

Harry, Sussex hercege - a 94. életévében járó királynő unokája, Károly trónörökös és a néhai Diana hercegnő másodszülött fia - feleségével közös Instagram-oldalán szerda este jelentette be teljesen váratlanul, hogy visszalép a brit királyi család magas rangú tagjaként eddig ellátott szerepétől.

A házaspár a közlemény szerint azon dolgozik, hogy pénzügyileg függetlenné váljon, és a jövőben idejük egy részét Észak-Amerikában töltik majd. Meghan hercegnő másnap el is utazott Kanadába tavaly májusban született gyermekükkel, Archie-val,

Harry azonban Nagy-Britanniában maradt és részt vesz a hétfői találkozón, amelyet a vasárnapi brit sajtó máris "sandringhami csúcsként" emleget.
A lapokban idézett udvari források szerint Harry a királynőt sem tájékoztatta előzetesen arról tervéről, hogy feleségével együtt visszalép a királyi családban betöltött szerepétől, és az uralkodó ezt különösen fájónak találja, mivel általános vélekedések szerint éppen Harry a kedvenc unokája.

A Mail on Sunday című konzervatív vasárnapi brit tömeglap diplomáciai forrásai tudni vélik, hogy Justin Trudeau kanadai miniszterelnök, aki szoros baráti kapcsolatokat ápol Harryvel, előbb tudott a hercegi házaspár terveiről, mint II. Erzsébet királynő vagy a brit királyi család bármely más tagja. Kanada a jórészt egykori brit gyarmatok alkotta Nemzetközösség azon tagországai közé tartozik, amelyeknek államfője jelenleg is II. Erzsébet királynő.

Harry, Meghan és Archie a karácsonyi ünnepek környékén több hétig Kanadában tartózkodott, és így nem volt jelen a királyi család hagyományos karácsonyi ebédjén sem Sandringhamben, pedig erre az alkalomra a királynő legközelebbi hozzátartozói szinte mindig összegyűlnek.

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint a hétfői sandringhami "csúcson" az udvar illetékesei elsősorban

arra hívják fel Harry figyelmét, hogy igen sokba kerülő "adócsapdában" találhatja magát, ha státusának rendezése nélkül, elhamarkodottan kilép a királyi családból és Kanadába költözik. A kanadai törvények alapján ugyanis azok, akik évente fél évet plusz egy napot Kanadában töltenek életvitelszerűen, kanadai adóalanyokká válnak.
Az udvari illetékesek hírek szerint átnyújtják majd Harrynek a brit adó- és vámhivatal (HMRC) által erről összeállított dokumentumot, amelyben szerepel például, hogy komoly kanadai adóterhek hárulhatnak arra a jövedelemre, amelyet Harry a Duchy of Cornwall (Cornwall hercegsége) gyűjtőnevű, a mindenkori trónörökös - jelenleg Harry apja, Károly herceg - kezelésében álló ősi birtokhálózat és vagyonkezelő hitbizomány bevételeiből kap.

A házaspárnak ebből a forrásból jelenleg állítólag évi 2,3 millió font (több mint 900 millió forint) jövedelme származik. Kérdés az is, hogy mi lesz Harry kiemelt biztonsági őrizetével. Ezt jelenleg a Scotland Yard, vagyis a londoni rendőrség terrorelhárító ügyosztályának különleges védelmi osztaga látja el, és ennek költségei évente 600 ezer és egymillió font között mozognak.

Vasárnapi brit sajtóértesülések szerint Priti Patel belügyminiszter Harry kiemelt hatósági védelmének fenntartását szorgalmazza, függetlenül a herceg jövőbeni státusától. Harry herceg kétszer is szolgálatot teljesített Afganisztánban, legutóbb 2012-ben, amikor Apache támadó helikopterekkel vett részt közvetlen harci bevetéseken.

Jóllehet katonai pályafutását 2015-ben befejezte,

a brit hatóságok szerint különösen az afganisztáni bevetések nyomán továbbra is fennáll az a veszély, hogy terroristák célkeresztjébe kerülhet.
Tisztázandó kérdés az is, hogy befolyásolja-e a trónöröklési sorrendet Harry és Meghan visszalépése a királyi család magas rangú tagjaként betöltött szereptől. Harry herceg jelenleg a hatodik, fia a hetedik helyen áll a brit trónöröklési sorban.

Nem ismert egyelőre az sem, hogy Harry és felesége lemond-e az Ő Királyi Fensége (His/Her Royal Highness, HRH) megszólítás hercegként, illetve hercegnőként őket megillető jogáról.

MTI

upload_2020-1-12_21-50-48.jpeg
 
"Following Meghan and Harry’s announcement via Instagram last week, Queen Elizabeth II released a statement expressing her support for the couple and their son, Archie.

‘Today my family had very constructive discussions on the future of my grandson and his family,’ the Monarch stated.

‘My family and I are entirely supportive of Harry and Meghan's desire to create a new life as a young family. Although we would have preferred them to remain full-time working Members of the Royal Family, we respect and understand their wish to live a more independent life as a family while remaining a valued part of my family.’"

II. Erzsébet nagyon bölcsen nyilatkozott.

Én csak az USA-t ismerem, de vannak ismerőseim, akik Kanadában is jártak, s mindegyik azt mondja, hogy Kanada jobb, élhetőbb, intelligensebb ország.
Reméljük, mindenki elégedett lesz a helyzetével!
 
Ha valaki átgondolja a házaspár vagyoni helyzetét, akkor nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy tulajdonképpen csak a kötelezettségeikről mondanak le, nem az anyagiakról... A királyságra gyakorlatilag a sorrendben harmadik is esélytelen, nemhogy a hatodik...Meg valoszinü vissza akarnak menni abba az étterembe ahová nem fogadták őket a biztonsági intézkedések miatt... Most majd megvacsorálhatnak bármelyik asztalnál...:)
 
Ha valaki átgondolja a házaspár vagyoni helyzetét, akkor nem nehéz arra a következtetésre jutni, hogy tulajdonképpen csak a kötelezettségeikről mondanak le, nem az anyagiakról... A királyságra gyakorlatilag a sorrendben harmadik is esélytelen, nemhogy a hatodik...Meg valoszinü vissza akarnak menni abba az étterembe ahová nem fogadták őket a biztonsági intézkedések miatt... Most majd megvacsorálhatnak bármelyik asztalnál...:)
kotve hiszem

Kanada nem kér Meghanból és Harryből: kemény üzenetet kaptak
„Ez az ország egy egyedülálló monarchia, ami nélkülözhetetlen alkotmányos rendszere révén egyszerűen nem engedheti meg, hogy lakosa legyen egy herceg, aki a hatodik helyen áll az örökösödési rendben. Ez tabukat döntöget” – írta a Globe and Mail. Utalnak arra is, hogy a királyi család egyetlen tagjának sem kellene otthonra lelnie az országban.

„Kanada szívesen fogad bármilyen hitű, nemzetiségű, származású embert,
de aki a királyi család tagjai közé tartozik, annak ez az ország nem lehet az otthona”

a canadaiak nem kivanjak a par biztonsagi koltsegeit sem finansirozni
marpedig HA itt elnek ez alkotmanyos jog
 
Van egy alkotmánya Kanadának és egy államfője.. Ettől kezdve az újságok azt irnak amit akarnak..Egy szabad országban, hülyeségeket is le lehet irni...de minek?..
 
nem eleg hercegnenek hivatni magat
annak is kene latszani de csak a getto stilus a sajatja
Nem vele van baj, hanem veled.

Süt belőled a rasszista nőgyűlölet.
Boldogtalan figura lehetsz, ha ezzel az értékrenddel élsz.

Ez a két ember igyekszik jó és hasznos dolgok mellé állni a világban, ami nem jelenti azt, hogy nem hibáznak. Az olyan emberek, mint te, viszont állandóan gyűlöletet szítanak, s ezzel többet ártasz, mint azt, úgy tűnik, fel tudnád fogni. Erre az sem mentség, hogy belőled ezer hasonló akad ...

S ezen az sem változtat, ha nem értesz vele egyet.
 
Ez egy hir!Fontos az,hogy szerepeljenek a mediaban!
Legkevesbe akarnak allandoan a mediaba szerepelni. ULdozik oket a media rendesen. Canadaba eleg sokan gondoljak ugy, hogy jobb ha nem ide jonnek mert felnek nehogy itt tortentjen egy olyan eset mint Dianaval.
NAgyon sok erv pro es contra szol mellettuk, de az csak egy alomvilag hogy szabadon elhetnek mint barmely polgari csalad tagjai.
Ugyan ugy a lesi fotosok megkerseritik majd eletuket , talan a monarhia protokoljatol tudnak bizonyos fokig megszabadulni.
 
Köszönöm, ha engem nem gyűlölsz, csak ez kevés.

Jó lenne, ha tisztességgel kezelnéd ezt a két embert is, és nem csatlakoznál a fröcsögőkhöz, akik valamilyen oknál fogva pont ettől a fiatal házaspártól és gyermeküktől féltik a világot, s úgy viselkednek velük szemben, mintha leprások lennének.

S a királynő ismét okosan lépett:
Queen 'particularly proud' of Meghan as she singles out duchess for praise amid Sussexes' exit

  • data_3_0.jpg

The Queen has singled out Meghan for praise as the future of the Duke and Duchess of Sussex was confirmed, saying she is "particularly proud" of how quickly the former actress has "become one of the family".

In a statement on Saturday, Buckingham Palace announced that the couple will no longer use their HRH titles, will no longer receive public funds and will repay money used to renaovate their UK home, Frogmore Cottage.

Sky News' royal commentator Alastair Bruce said the Queen had: "Brought down the iron fist of monarchical leadership on a problem that needed to be solved."

But in a separate statement the monarch unusually used the first names of her grandson Prince Harry, his wife and his young son Archie, saying they "will always be much loved members of my family".

"Following many months of conversations and more recent discussions, I am pleased that together we have found a constructive and supportive way forward for my grandson and his family," the Queen said.

"Harry, Meghan and Archie will always be much loved members of my family.

"I recognise the challenges they have experienced as a result of intense scrutiny over the last two years and support their wish for a more independent life."

The couple will be known as Harry, Duke of Sussex, and Meghan, Duchess of Sussex.

What will Harry and Meghan lose?

They will no longer use their Royal Highness titles

They will no longer represent the Queen in carrying out royal duties or tours

Harry will step down from his military appointments

They will no longer be part of the ceremonial part of the Royal Family

They will repay the £2.4m of public money used to renovate their home in the UK, Frogmore Cottage

They will no longer receive public money

The Queen and Meghan have previously appeared to have had a good relationship when appearing in public together.

"It is my whole family's hope that today's agreement allows them to start building a happy and peaceful new life."

The couple will repay £2.4m of taxpayers' money spent on renovating their Berkshire home - Frogmore Cottage - as they divide their time between Canada and the UK.

Harry and Meghan had wanted to remain as working royals, although not prominent members, and become financially independent - a dual role many commentators said was fraught with problems.

The Queen had previously said she was "entirely supportive" of the couple's "desire to create a new life as a young family" following talks on their future at Sandringham earlier this week.

She added: "Although we would have preferred them to remain full-time working members of the Royal Family, we respect and understand their wish to live a more independent life as a family while remaining a valued part of my family."
...
Royal commentator Alastair Bruce said: "This is a seismic announcement from the Queen.

"This is an abdication in a sense from the Royal Family for Harry and he and his wife are now free, to a certain extent, to go and follow the dreams that they have."
...

"We appreciate your patience and invite you to explore the site to see the current works of Their Royal Highnesses."
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,996
Tagok
615,343
Legújabb tagunk
AntonStype
Oldal tetejére