Kiderült miből él Harry herceg és felesége

Kiderült, hogy sussexi hercegi pár nem elsősorban a brit királyi család állami forrásból származó jövedelméből él, amelyet hivatalos programjaik lebonyolítására kapnak a kormánytól. Harry herceg és Meghan hercegné életmódváltásának rendezését kétfős "válságkezelő bizottságra" bízta Erzsébet királynő.

Tovább gördül - és úgy tűnik, egyre nagyobbá válik - Harry herceg és felesége Meghan hercegné életmód-változtatásának ügye. Az Egyesült Királyság királynője fiára, Károlyra, a walesi hercegre és unokájára, Vilmosra, Cambridge hercegére bízta, hogy találják ki, milyen szerepet játsszon Sussex hercegnéje és hercege a jövőben a királyi családban. Eközben Meghan hercegné kivonta magát a konfliktusból: hírek szerint Kanadába utazott - derült ki a BBC összefoglalójából.


Megbántotta az uralkodóházat Harry herceg és Meghan hercegné

A Buckingham Palota közleménye szerint a királyi család megéri, hogy Harry és Meghan a jövőben másként akarja teljesíteni közszerepléseit - idejüket megosztanák Észak-Amerika és Nagy-Britannia között és saját pénzügyi forrásokra kívánnak támaszkodni -, ám ez bonyolult kérdés, amelynek részleteit pontosan tisztázni kell. Egy biztos: az nem változik, hogy Harry herceg a brit trón öröklési sorrendjében a hatodik trónörökös.

Nehezebben boldogul

Szemben bátyjával, Vilmos herceggel Harrynak mindig gondjai voltak a médiával - véli Jonny Dymond, a BBC királyi ügyekkel foglalkozó tudósítója. Távolságtartóan viselkedik a kamerák előtt és az őt kérdező újságírókkal. Emellett nyilvánvaló - jól látható -, hogy unja ceremoniális feladatainak ellátását. Nehezen viseli, hogy anyja, Diana hercegnő korai halála óriási árnyékot vet életére, illetve hogy nagy nyilvánosságot kaptak ifjú kori hibái, továbbá hogy nagy médiafelhajtás övezi a kapcsolatait és a házasságát. A BBC szakírója szerint ezért régóta készül a részleges szakításra eddigi életével.

Anyagiak

Ennek azonban anyagi következményei vannak. Harry és Meghan bejelentették, hogy a továbbiakban nem fognak pénzt kapni az úgynevezett Suvereign Grantból, ami nem más, mint a királyi családnak juttatott állami forrás cserébe azért, hogy eleget tesznek hivatalos kötelezettségeiknek. Ennek a forrásnak, pontosabban elődjének eredete 1760-ra nyúlik vissza. Miután az akkori uralkodó, III. György király megegyezett a parlamenttel, hogy a továbbiakban személyesen egyáltalán nem folyik bele a kormányzásba, elvesztette a jogát a királyi vagyon, azaz a Crown Estate jövedelmeinek felhasználására.

Az ezt megelőző 700 évben az ebből származó bevételeket az állami adminisztrációra fordították. Ezt a forrást egy évente meghatározott állami támogatással, azaz az adófizetők pénzéből származó jövedelemmel váltották ki. Erről a Civil List Act törvény rendelkezett, amelyet 2012-től felváltott a Suvereign Grant Act. Az új szabályozás fő célja az volt, hogy egyesítse a királyi család tevékenységeinek finanszírozását. Összege - 2018-2019-ben 82 millió font (30,16 milliárd forint, egy Nemzeti Színház építésének költsége) - indexszámítással kötődik a Crown Estate jövedelmeihez, továbbá más állami bevételekhez.

A legfőbb forrás

Ugyanakkor a sussexi házaspár ezzel a lemondó nyilatkozatával nem hoz túl nagy áldozatot, ugyanis 2019-es költségeiknek csak öt százalékát finanszírozták a Sovereign Grantból, a maradék 95 százalék forrása egy másik sajátos királyi pénzügyi alap, Károly herceg Cronwalli hercegségének jövedelme volt. E felett a forrás felett a mindenkori trónörökös, azaz a walesi herceg rendelkezik, a befolyó pénzből a királyi család kiadásait finanszírozzák. Így kaphat belőle pénzt Harry herceg is - derült ki a Daily Express összefoglalójából.

A hercegség 53 ezer hektár földterületet ölel fel 23 megyében főként Anglia délnyugati részén. Emellett hozzá tartozik egy befektetési portfólió is - ezek kezeléséből származik az elkölthető jövedelem. A hercegség számláján 2004-ben 408 millió font volt, ami azóta 763 millióra nőtt, a lefölözhető rész 9,9 millióról 19 millióra ugrott. Károly herceg aktív szerepet játszik a vagyon hasznosításában, mert jobb állapotban akarja átadni a hercegséget, mint amilyenben megörökölte.

Az Express adata szerint Harry és Vilmos herceg, illetve családtagjaik 2018-ban összesen 4,9 millió fontot (1,8 milliárd forint) kaptak apjuktól és a hercegségtől. Ez hozzájárult Harry becslések szerint 30 millió font értékű vagyonához, amelyet részben még a királynő édesanyjától, illetve saját anyjától, Diana hercegnőtől örökölt. (Ez több mint 11 milliárd forint, amivel a magyar mágnásokat soroló A 100 leggazdagabb című kiadvány rangsorában a 88. helyére kerülhetne.) Meghan hercegné házassága előtt becslések szerint 3,5 millió font (1,3 milliárd forint) értékű vagyont halmozott fel.
 
amig a canadai adofizetok befizetett adoibol finansirozzak a biztonsagi szolgalatukat
addig mint minden canadainak van beleszolasunk ,hogy akarjuk-e
kinyilvanitottuk hogy NEM
koltozzon mo-ra te biztos szivesen koltod az adodat rajuk Nalunk van mi fontosabb
elhetetlen noszemely nemhiba uuuutalja egy monachia
Mutass számokat, amivel alátámasztod (a hírt az őrizetről)!
Beszélsz a világba .... egyelőre erről szó sem volt!
Az újságírók (megint az újságírók!!!) megkérdezték. Ennyit látok.
Te, hol látsz ennél többet?
 
Utoljára módosítva:
ITTHON a sajat orszagomban ahol ez mindennapi tema
Számokat írj!
Költségvetési számokat, amiről a Parlament, bocs Parlamentetek (ott, otthon, a saját országodban) szavazott, amellyel megváltoztatta a költségvetési törvényt Harry és Meghan miatt!

Hogy mindennapi téma - nos, lehet, az ismerőseim tévedtek, igaz, a kb. 20 évvel ezelőtti Kanadában jártak. Lehet, Kanada is olyan lett mint az amerikaiak: kicsinyes, begyöpösödött, pökhendi.

Más intelligenciájú kormányfőt választottak - nekem ez még jobbnak mutatta a kanadaiakat.
Persze, ami most zajlik ez ellen a két ember ellen, az tényleg kiábrándító.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,000
Tagok
615,629
Legújabb tagunk
A.Ancsa
Oldal tetejére