Lezárták az amerikai–kanadai határokat

Közös megegyezés alapján az Egyesült Államok és Kanada lezárják a határt a személyforgalom elől – jelentette be Twitter-oldalán Donald Trump amerikai elnök.

Az Egyesült Államok átmenetileg lezárja a Kanadával közös határát a nem feltétlenül szükséges forgalom előtt a koronavírus-fertőzés terjedésének feltartóztatása érdekében.

Mint hangsúlyozza, a határzár a teherforgalmat nem érinti, ami érthető, ugyanis Kanada közel 75%-ban az Egyesült Államokra támaszkodik az exportot illetően.

Mindeközben kiderült, hogy egy kanadai forrás már korábban is jelezte, hogy a két szomszédos ország a határzár ügyében egy megállapodáson dolgozik, amelynek értelmében zavartalanul folytatódna az áruforgalom. Az amerikai és a kanadai gazdaság erősen összefonódott, így egy szigorú határzár komoly fennakadásokat okozott volna az autóiparban , illetve az élelmiszer- és gyógyszerellátásban – írja a BBC.

NxuktkpTURBXy80YjBkM2ZjMzhiYTNhZmYzOWU3NjU3YzVmYzgxYjA2OC5qcGeSlQMAzQGUzRAmzQkVlQLNA6UAwsM
 
Hat orvosnál és klinikai munkatársnál mutatták ki eddig a koronavírust Rovó László rektor megbetegedését követően Szegeden, legalább kilencen karanténba kerültek.

Vasárnap estig legalább hat embernél – orvosoknál, klinikai munkatársaknál – mutatták ki a koronavírust azok közül, akik feltételezhetően kontaktusba kerültek Rovó Lászlóval, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) fertőzött rektorával – írja a Magyar Hang. A lap több, egymástól független forrásból úgy értesült: a vírust többek között az SZTE egyik rektorhelyettesénél és a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ Idegsebészeti klinikájának egyik orvosánál is kimutatták.

Rovó koronavírusos megbetegedése miatt legalább 9 aneszteziológus, több fül-orr-gégész, szakápoló és műszerezési szakasszisztens (műtős) is karanténba került. Ők két hétig akkor is kiesnek a munkából, ha nem jelentkeznek náluk a fertőzés tünetei.

A lap szerint az SZTE Klinikai Központjában alap esetben 85 aneszteziológus dolgozik, azaz az egyetem rektora miatt kialakult helyzetben ez a szakterület a legszerencsésebb esetben is minimum két hétre megtizedelődik, de komoly nehézségek elé néz a Fül-Orr-Gégészeti és Nyak- Fejsebészeti Klinika is. A rektori pozíció mellett ennek az intézménynek az igazgatói posztját is Rovó László tölti be.

Rovó miatt vasárnapig mintegy 120 laborvizsgálat történt. A rektorral egyébként közösen volt az olaszországi Dél-Tirolban síelni az idegsebészeti klinika egy munkatársa, de a Magyar Hang úgy tudja, hogy ő – a rektorral ellentétben – hazatérése után egyből karanténba vonult.

Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora szerint nem is fertőzött körzetben volt, ezért ment be dolgozni. Miközben a magyar kormány már február végétől otthon maradásra kérte az Észak-Olaszországból érkezőket. Azt mondja, a többi szegedi fertőzötthöz nincs köze.

A Magyar Orvosi Kamara Csongrád megyei területi szervezetének etikai bizottsága hivatalból és azonnali hatállyal eljárást indít a Szegedi Tudományegyetem rektorával szemben. Szükség esetén az eljárás magasabb fórumok elé kerül.
 
Felelős magatartás?!
B. Nagy László, fideszes országgyűlési képviselő is részt vett a március 15-i ünnepségen, amin Rovó László, így önkéntes karanténba vonul.

2020. március 23. Parlament
fidesz1.jpg
 
Utoljára módosítva:
A mikrohullámú sütő valóban nem játék,csak a normál használata ajánlott.Arra gondoltam hogy valamennyire legyengítheti a vírus fertőző képességét,mielőtt az ember szervezetébe jut,hogyne tudjon betegséget okozni.A meleg meg korlátozza az összes vírus fajta terjedését.
 
Majd ha lesz ellenzéki képviselő aki fertőzöttként bemegy a munkahelyére akkor TE leszel az első aki megírja kivéve most mert akkor a fideszest is támadni kellene vagyis ílyenkor ne szóljunk semmit.....
Gondolatilag igazad van.
De az ügy egy felfújni igyekvő politikai ügy.Ilyenkor józan eszét mindenki elveszti.
Egy tünetet nem észlelt polgár pontakt miatt önkéntes karanténba ment.
Azt párt érdek miatt elhagyta.
Itt orvosi ügy nincs sőt jogi sem.Mert valóban önkéntesben volt.
Ő nem koronavírussal fertőzöttség megállapítottság utáni hatósági otthoni karanténban volt.
Valóban mindössze a felelős magatartás hiányát lehet erkölcsileg felróni neki.
Abban van gondolatilag igazad amit 233-nak mondtál.
Mint szelektív látásmód, kettős "sokas" mérce.
 
Majd ha lesz ellenzéki képviselő aki fertőzöttként bemegy a munkahelyére akkor TE leszel az első aki megírja kivéve most mert akkor a fideszest is támadni kellene vagyis ílyenkor ne szóljunk semmit.....
Nagy tévedésben vagy ... ki mondta, hogy a fideszes képviselő fertőzött?
Úgy godolta, hogy egy fertőzött ember közéleben volt és ezért egy pár napig jó, ha nem megy közösségbe, hátha kijönnek rajta is a tünetek ... teljesen más eset lenne ha valaki tudván, hogy fertőzött úgy megy közösségbe.
 
Utoljára módosítva:
Nagy tévedésben vagy ... ki mondta, hogy a fideszes képviselő fertőzött?
Úgy godolta, hogy egy fertőzött ember közéleben volt és ezért egy pár napig jó, ha nem megy közösségbe, hátha kijönnek rajta is a tünetek ... teljesen más eset lenne ha valaki tudván, hogy fertőzött úgy megy közösségbe.
Megint csúsztatod az igazságot.Az önkéntes megfigyelést szolgáló karatén is 14 napos.
Járványügyi megfigyelés

Aki koronavírussal fertőzött személlyel érintkezett és feltehetően maga is a betegség lappangási szakában van, járványügyi megfigyelés alá kell helyezni. Ugyanezt lehet tenni azzal is, aki koronavírusos beteggel (légúti váladékával) került szoros kapcsolatba. A megfigyelés 14 napig tart. A járványügyi megfigyelés módja (otthon történő elkülönítés vagy szükség esetén járványügyi zárlat) a kontaktszemély egyedi körülményeire vonatkozóan kerül meghatározásra olyan módon, amellyel biztosítható a fertőzés további terjedésének megelőzése. Ha ebben az időszakban klinikai tünetek jelentkeznek, a beteg további vizsgálata szükséges.
 
Utoljára módosítva:
ki az aki kénye kedvére fogalmaz?
"úgy gondolja jó ha pár napig"
Nem úgy gondolja és nem jó ha
"köteles",pár napig helyett 14 napig.És őt is járványügyi megfigyelés alá kell helyezni.
Nem önkéntesség kérdése.
Az önkéntes karantén az aki külföldről jön haza.És nincs bizonyított kontakt személlyel érintkezés.Ott is 14 napos
A Fideszes képviselő esetén bizonyított a kontakt személlyel érintkezés
Az önkéntes karanténből se kibe ugrálás módján megy, az nem karantén ha felfüggeszti.
Azt 14 napig otthon kell tenni önkéntesen de folyamatosan.
Ráadásul az önkéntességet is megsértették mert járványügyi megfigyelés alá kellett volna helyezni kötelezően.
 
ki az aki kénye kedvére fogalmaz?
"úgy gondolja jó ha pár napig"
Nem úgy gondolja és nem jó ha
"köteles",pár napig helyett 14 napig..

Tehát akkor szerinted az önkéntes karantén és a hatósági házi karantén ugyanaz?
Például ha úgy érzem, hogy önkéntes karanténba vonulok, mert úgy szottyan kedvem...milyen juttatások biztosítottak a számomra?
Szerinted ha a villamoson tüsszentett valaki, vonuljak 14 napra önkéntes karanténba? Elvégre lehet, hogy nem náthás, hanem koronavírusos volt és majd vagy 10 nap mulva, lehet be is bizonyosodik, hogy tényleg az volt..
önkéntességet is megsértették ...
ezen még rágódom ... próbálom elképzelni, ha önkéntesen vállalok valamit akkor azt hogyan tudom megsérteni, tehát ha meggondolom magam az bűncselekmény -e.

Szerintem az önkéntes karantén pusztán ennyi:
- Csak akkor hagyom el az otthonom ha feltétlenül szükséges.
- Ha elmegyek otthonról maszkot viselek a többiek védelme érdekében.
 
Utoljára módosítva:
Tehát akkor szerinted az önkéntes karantén és a hatósági házi karantén ugyanaz?
Megint nem olvastál figyelmesen
Önkéntes karantén indoka ha külföldről jött haza.De nem bizonyított hogy kontaktja volt vírusos személlyel.Ez önkéntes karantén időtartama 14 nap.Addig nem hagyhatja el
Ha 14 napig nem észlelt tünetet akkor de csak akkor lesz befejezett.

Amennyiben bizonyítottá vált az kontakt személynél a vírus az már nem önkéntes karantén.
Az már járványügyi megfigyelé-ses Nem karantén a neve hanem megfigyelés(ha tetszik karantén).Elrendelni kötelező.Időtartama 14 nap
Ha tünetek nem jelentkeztek. Megszünteti a járványügy
Ami lehet otthon is, de ekkor már kötelező ellenőrizni a betartást, kötelező kitenni a piros táblát
Mindkettő időtartama NEM pár nap hanem 14 nap.
A fideszes lépviselőnek bizonyítottan koronavírusos kontaktja volt.
Amire nem önkéntes karantént kell elrendelni hanem járványügyi megfigyelést ami lehet otthon.
De 14 napig nem hagyhatja el.
A járványügyet sértették meg akik nem rendelték el a járványügyi megfigyelést.
Ennek okát a politikában keresd.A szavazás miatt volt hogy kellett a szavazata.
Többszörös hiba és csalás történt.
A hatósági lezárás a miatt még inkább indokolt mert nagyon nagy valószínűséggel fertőzött vírushordozó a fideszes képviselő kit lefotóztak
Hiszen a szegedi kórházigazgató körében már többet találtak
A szavazás miatt pedig nem kellett volna bemennie.
Hiszen a virtuális térben is szavazhatott volna.
Álljon itt az egyik képviselő mondata:
Nem 133 bátor képviselő kell hanem 133 felelős képviselő
upload_2020-3-24_9-22-45.png
 
Utoljára módosítva:
Ha igaza van Szabó Tímeának hogy mindez csak a törvény áterőltetésére kellett.
(Amire még B.Nagy László jelenléte se volt elég)
Akkor valóban a rendkívüli jogrend, a rendeleti kormányzás.Nagyon megszívatási kísérlet volt a parlament nélküli ország felé.
 
Ha igaza van Szabó Tímeának hogy mindez csak a törvény áterőltetésére kellett.
A helyzet óráról órára változik, ezért fontos, hogy a kormány gyorsan tudjon lépni az emberek védelmében, vagy ha a gazdaság megkívánja.... ennek akar kersztbe tenni az ellenzék, ők 15 naponként szavazgatni akarnak.
Más EU tagországban már államosítják a gyógyszergyárakat, korházakat, kijárási tilalmat vezetnek be, bezárják az összes gyárat ... ezek az ellenzéki képviselők meg unalmukban játszák a fontoskodót.
 
Utoljára módosítva:
Tehát akkor szerinted az önkéntes karantén
Ha megértetted előző üzenetemnél a különbséget akkor térjünk át az ügy forrására
szeged
Ott az egyik orvos
Ausztriában volt síelni a Szegedi Tudományegyetem egyik orvosa(Róvó László?), amikor hazajött, nem vonult karanténba, hanem bement dolgozni
Neki kellett volna önkéntes karanténba menni 14 napra.
Később elvégezték rajta az első tesztet az fertőzöttet mutatott.
A Rovó László, a Szegedi Tudományegyetem rektora is vírusos lett
Már ő is házi karanténban van.Azóta már tünet mentes
Ezzel a Róvó Lászlóval találkozott a Fideszes lépviselő akinek először önkéntes otthoni megfigyelésre kellett volna mennie
Ám miután a vírust kimutatták nála
Hatósági megfigyelés alá kellett volna mennie 14 napra
És mivel a B.Nagy László a Róvó lászló igazolt vírusossal lett kontakt
Neki nem önkéntesbe kell mennie hanem kötelezőbe
 
És mivel a B.Nagy László a Róvó lászló igazolt vírusossal lett kontakt
Neki nem önkéntesbe kell mennie hanem kötelezőbe

de mégiscsak megkérdem ... Te döntöd el, hogy ki a "kontakt", vagy hagyjuk ezt inkább a szakemberekre? Például akik résztvettek azon a koszorúzási ünnepségen, mind hatósági karanténba vannak, vagy azok nem kontaktok?
 
A helyzet óráról órára változik, ezért fontos, hogy a kormány gyorsan tudjon lépni az emberek védelmében, vagy ha a gazdaság megkívánja.... ennek akar kersztbe tenni az ellenzék, ők 15 naponként szavazgatni akarnak.
Épp ez a hivatalos mese.Amit ne terjessz.
A parlament nem fogja a korlátlan parlament nélküli mindenre jogosító hatalmat odaadni ezt járványhelyzet sem indokol.
Ahogy az első törvényt is rendeletileg hozták meg a kihirdetett járvány-helyzetben.
És azonnal életbe lépett.Annak működésében semmi akadály
De Orbán most nem ezt akarta.
Még ezt se veszed észre?
Orbán állandósítani akarta a rendeleti kormányzást.
Eddig:
A rendkívüli helyzet meghirdetésekor.Azonnal rendeleti kormányzás van.
Ennek időtartamát hosszabbítani szokás de csak ha indokolt.
Olyat nem lehet hogy örökké.
Ezt utasították vissza nem a rendeletek megszavazását.Hiszen azokat nem kell országgyűlés elé vinni.
A rendkívüli helyzet kihirdetését kelljen időnként megszavazni.Az legyen határidős.
Ne terjessz hazugságot.
És nem hivatkozhatsz gyors cselekvésre se az emberek érdekeire
Mert az egyik sincs a kormánynak
Látjuk az eddigi rendeletekből nem gyors és nem cselekvés
Csupán a rendelet a papír a gyors a cselekvés a megvalósítás sehol sincs
Hány nap kellett a maszkokhoz?
20 nap de már a 14 hazudták van
14 napig semmi se történt De te azt fájlalod hogy meg kelljen szavazni a rendeleti kormányzást
14 naponként?
Mellékesen de fontosan megjegyzem: Az se igaz hogy 14 naponként kelljen meg szavazni az lehet 90 nap is.Csak legyen határidő.
Mennyi hazugságot akarsz még mondani?
 
Utoljára módosítva:
Épp ez a hivatalos mese.Amit ne terjessz.
ez nem mese, olvasd a híreket, mi történik az EU -ban:
- The Spanish government has nationalized all private hospitals and healthcare providers as the country suffers a surge in coronavirus cases.
- The Spanish government has also declared a state of emergency and mobilized the military.
Ezek a kis ellenzékiek meg játszák a fontoskodót. De legalább lehet tudni kik adályozzák a vírus ellni küzdelmet és remélhetőleg a választópolgárok előbb-utóbb felkeresik ezeket az ellenzéki országgyűlési képviselői irodákat és meggyőzik a képviselőiket.
 
Utoljára módosítva:
Tehát akkor szerinted az önkéntes karantén és a hatósági házi karantén ugyanaz?
Például ha úgy érzem, hogy önkéntes karanténba vonulok, mert úgy szottyan kedvem...milyen juttatások biztosítottak a számomra?
Szerinted ha a villamoson tüsszentett valaki, vonuljak 14 napra önkéntes karanténba? Elvégre lehet, hogy nem náthás, hanem koronavírusos volt és majd vagy 10 nap mulva, lehet be is bizonyosodik, hogy tényleg az volt..
Az önkéntesség csak a nevében önkéntes
Kötelező önkéntesen megfigyelésbe vonulni 14 napra annak ki külföldről hazajön
Ha a neve nem tetszik
Ezt is rendeletileg hozták nekik szólj.
 
de mégiscsak megkérdem ... Te döntöd el, hogy ki a "kontakt", vagy hagyjuk ezt inkább a szakemberekre? Például akik résztvettek azon a koszorúzási ünnepségen, mind hatósági karanténba vannak, vagy azok nem kontaktok?
Igen mindnek el fogják rendelni az önkéntes(kötelező) megfigyelést mit elellenőrizni is fognak.
Így szól a törvény.
Hogy kik lesznek kinevezve hogy találkoztak a kontaktal.Az járványügyi protokoll dönti el.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,639
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére