Soros György egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronavírus elleni harchoz

A 89 éves milliárdos befektető, Soros György közleményében ír arról, hogy Nyílt Társadalom Alapítványa egymillió eurót adományoz Budapestnek a koronívrus elleni harchoz – számol be a hírről a Reuters.

A COVID-19 világjárvány nem ismer határokat, sem országok, sem közösségek, sem vallások, sem emberek között – írja Soros György, hozzátéve, hogy bárki fertőzötté válhat, de néhányan közülünk veszélyeztetettebbek vagyunk másoknál.

A gazdasági világválság közepette születtem Budapesten, alig egy évtizeddel azután, hogy a spanyol náthába több ezren meghaltak a városban. Túléltem a második világháborút, a nyilas uralmat és Budapest ostromát is. Jól tudom, milyen extrém körülmények között élni

- írta Soros magyarázatként, miért segítené most a magyar fővárost.

soros-gyorgy-shutter-359960.jpg
 
örülök .... akkor talán felfogod a jelentőségét is a 80 milliós lakossághoz képest, ahol az emberek használják a tömegközlekedési eszközöket, hébe-hóba csak elmennek venni egy kenyeret, tejet , ha szerencséjük van még dolgozni is.
 
Utoljára módosítva:
Cseszheted a statisztikát, ha elkapják és meghalnak.
Te valamit nagyon nem vagy hajlandó tudomásul venni nagy elvakultságodban.
Tudod mit írt?
Napjában amúgy is 10000 meghalnak.
Mintha nem zavarná hogy ez most a járvány miatt és annak rosszul kezelése miatt,többek mennek el
És hoz egy olyan statisztikát mi az egyéb betegség miatti elhalálozást mutatja.
Mintha az is nem a vírustól lenne.
Ez a maszatolás nem tesz jót a tisztánlátásnak.Ki kell mondani a korona vírus akárkit elvihet.
Kár kozmetikázni és más betegségre fogni.
Abban bízik Őt nem éri el.Bárkit megtámad és jő tüdejűből tüdőbeteget csinál.

Folyamatosan a negatív (=nem fertőzött) teszteredményekre mutogatsz. Tényleg ennyire ilyen nehéz megérteni, hogy a pozitív esetek kiszűrése és izolálása a cél??
Pontosan igazad van.Csak így lehet szűkülő körbe szorítani a járványt.Persze nagy emberi erők kellenek hozzá.
És a 10. ezer egyébként is meghal-ra hivatkozás, pedig egy őrült elme mentegetődzése.
Nem úgy kell nézni, hogy egye fene: "amúgy is". Nem mondta ki de ott van sugallata hivatkozásként. mint viszonyít és aki ahhoz viszonyít az emezt, kicsinyíteni igyekszik.
A járványt nem elhalni kell hagyni, hanem küzdeni ellene.Minden nap sok emberi károsodás és halál.De neki amúgy is.
az sok lenne vagy kevés, ha tudod, hogy közben még meghalt ugyanabban a hónapban kb. 10.000 ember.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Pontosan igazad van.Csak így lehet szűkülő körbe szorítani a járványt.Persze nagy emberi erők kellenek hozzá.

Az a legnagyobb baj, hogy a "2/3" túlságosan sötét ahhoz, hogy ezt megértse. Talán ha a felét elviszi a járvány, a maradék másik fele felfogja, hogy lett volna az országban pénz egészségügyre is, ha nem csilivili stadionokra, kisvasútra meg haszontalan focistákra költik.
 
szerintem nem látod összességeben a dolgokat .. ha letesztelnek 100000 embert a 80 millióbol mi a csodát tudnak kiszűrni?
Olyan mintha egy ferőzött tóbol kimernél egy veder vizet, azt megtisztítod, a tiszta vizet visszaöntöd a fertőzött tóba és meríted a következö veder vizet.... és szerinted van értelme, tényleg megáll az ész.
Nos hogy a te hasonlatodnál maradjunk...igen egy idő után kitisztul a tó.
A brit kormány úgy kezeli a koronavírus-gyorsteszteket, mint azt az eszközt, ami meg fogja fordítani a járvány trendjét, és gyorsan véget vethet az ország lezárásának. Összesen 3,5 millió gyorstesztet rendeltek, amelyek elvileg képesek lennének arra, hogy kár otthon is kimutatható legyen velük a koronavírus-fertőzöttség alig 15 perc alatt.

Csakhogy a pontosságuk talán az 50 százalékot sem éri el,
Az Oxfordi Egyetemen bevizsgálták az eddig Nagy-Britanniába került gyorsteszteket, és egyelőre egyet sem találtak alkalmasnak arra (főként elfogadhatatlanul rossz megbízhatóságuk okán), hogy azokat tömegesen alkalmazni kezdjék. Ezek sem kórházi alkalmazásra nem megfelelőek, otthoni felhasználásra pedig semmiképp sem.
 
na látod, ez a beidézett állításod téves ... pont ilyen statisztikát nem tudsz hozni az igazad bizonyítására.
Jöhetsz külföldi statisztikával is ... , hogy a koronavíus miatt többen haltak meg mint amúgy általában.
Fejezd be!!!!!!!!!!
vilagmeretu a jarvany es te itt elbagaterizalod, mintha nem lenne. Jo lenne informalodnal az Eus orszagok felol , nemetek spanyolok portugalok , angolok es bizony jelenleg amcsiknal van a legnagyobb baj.
CSak a neten kene megnezned a napi hiradokat.
MIvel minden orszag probal vedekezni kiszurni a fertozeseket, es mindenhol hangsulyozak maradjanak otthon mert szazezrek betegednek meg es igen sokan meghalnak.




 
már miért tisztulna ki a tó? fontos apróság, hogy a megtisztított vizet visszaöntik a fertőzött tóba.
Azért mert hígul.
Orban pedig múlt csütörtökön már arról beszélt, hogy a tömegvizsgálat elmélete „hazug és hamis", mert más paraméterek szerint kell megbecsülni a fertőzöttek számát. Két napig ment a több tesztelés, aztán hirtelen bezuhant a vizsgálatok száma, vasárnap és hétfőn megint kevesebb tesztet végeztek. Azonnal be is jelentették, hogy Romániában második napja csökken az új koronavírusos fertőzések száma. Az itt szereplő orban nem a mi orbánunk.
 
Fejezd be!!!!!!!!!!
vilagmeretu a jarvany es te itt elbagaterizalod, mintha nem lenne. Jo lenne informalodnal az Eus orszagok felol , nemetek spanyolok portugalok , angolok es bizony jelenleg amcsiknal van a legnagyobb baj.

már elnézést de nem bagatelizálok el semmit ... csak azt mondtam, hogy sehol sem találok olyan statisztikát, hogy például 3% -al többen halnának meg a járvány miatt.
 
Azért mert hígul.
már hogy hígulna ... mikor az a fertőzés (legyen vírus, baktérium vagy valami más) állandóan még szaporodik. A német tesztek is csak azt mutatják, hogy a mintavételkor egyre több fertőzöttet szürnek ki, tehát a populáció egyre fetőzöttebb, ami logikus, hiszen a 79 millióhoz a szűréssel nagyon sokára jutnak el, közben a vírus szaporodik.
 
már hogy hígulna ... mikor az a fertőzés (legyen vírus, baktérium vagy valami más) állandóan még szaporodik. A német tesztek is csak azt mutatják, hogy a mintavételkor egyre több fertőzöttet szürnek ki, tehát a populáció egyre fetőzöttebb, ami logikus, hiszen a 79 millióhoz a szűréssel nagyon sokára jutnak el, közben a vírus szaporodik.
Ezért is írtam hogy a románok szűkítik is a szűrést mert csak nő a fertőzöttek száma...
 
Az a baj, hogy a jelenlegi illogikus ukáz szerint csak a kritikus állapotúakat tesztelnék. Kérdem én, azokat mi a francnak? Inkább az ő lehetséges tünetmentes kontaktjaikat kellene, mert ők jelentik a nagy veszélyt. A három tesztből egy is elég a fertőzöttek kiszűrésére, az a fontos. Mire valakit gyógyultnak nyilvánítanak, addigra lesz teszt, mert folyamatosan érkezik. De ha most nem kapják ki a tömegbő a lehető legtöbb beteget, akkor az egész karanténosdi totál értelmetlen.



Amikor a bábfej Ceci is ezt mondta, mármint, hogy nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni, tavaly is pont ennyien haltak meg az év hasonló időszakában, akkor kérdem én, megint csak, mi ez a nagy idegeskedés? Akkor menjünk dolgozni, nem kell a karantén sem...

Egyébként meg csak az kretének hagyatkoznak erre a statisztikára, akik nem tesztelnek... mert a teszt kiderítené az összes halottról, hogy esetleg koronás. És akkor hiába ugyanaz a szám, mint tavaly, az ok más kávéház.
3 szakaszt írtál mindhárom egyszerű logikára alapul Egy szervező képességű ember feltesz ilyen magától értetődő kérdéseketA jó kérdésfeltevés egyben a válasz is miként kell cselekedni:
Meg is adtad:
De ha most nem kapják ki a tömegből a lehető legtöbb beteget, akkor az egész karanténosdi totál értelmetlen.
A köztünk lévő teszt ellenesek Alap egyszerűt nem értenek meg.Nem lehet a világot karanténba zárni.Még ha azt totál egyszerű és totálbiztos megoldásnak is gondolnák.A teszt célja nem a vírus mentesség kimutatása és Hurrá te mehetsz.
Arra is kell majd bizonyíték.
De járvány megállítás céljából a vírust hordozó kimutatása a fontos."Állj" ennyi már bőven indokolja

Az alkalmatlan Cecília bármi bemondása
nincs itt semmi látnivaló, tessék oszolni, tavaly is pont ennyien haltak meg az év hasonló időszakában, akkor kérdem én, megint csak, mi ez a nagy idegeskedés? Akkor menjünk dolgozni, nem kell a karantén sem...
Hát ki kell hozzá hogy ezt a nonszesz bemondást egy tiszti főorvostól felismerje?
Menjünk dolgozni ha nincs baj ugye? Nem kell ingyenes parkolás se mert a tömegközlekedés se gond.
Nem kell 1,5 méterről papolni ha alkalmatlan a járványstáb.
Kaslertől kezdve. A maszkot se kell viselni ezt mondta Cecília először
Mindhárom szakaszod kérdése jó és az adódó cselekvési válaszok is jók..lennének egy józan világban.
De azért nem jó,itt politikai manőver történik.
Ami nem logikára épül,hanem szemfényvesztésre.
 
Utoljára módosítva:
Tudod 233, téged olvasgatva most már kezdem kapisgálni, mi motiválhatta azokat az embereket, beszállítókat vagy mit tudom én kiket, akik az állami szektort (értsd: MÁV, Rendőrség,Magyar Posta stb.) hatástalan fertőtlenítő szerekkel árasztott el. Amiket én is használtam a munkahelyemen.
Tudod kedves 233, itthon vagyok karanténban, mert megfertőződtem.
Legalábbis a tüneteim alapján a háziorvosom jelentette az ÁNTSZ-nek, akik úgy döntöttek, hogy mivel TÚL ENYHÉK A TÜNETEIM AHHOZ, HOGY TESZTELJENEK (nagy betűkkel írtam, hogy még TE is felfogd), ezért én a statisztikába nem kerülök bele. Pedig beteg vagyok. Hőemelkedés, száraz köhögés, enyhe légszomj, ami nem akadályoz a napi teendőimben, de azért eléggé félelmetes tud lenni, amikor rádtör.
Mondjuk ha ez kell ahhoz, hogy enyhék is maradjanak, amíg átvészelem, ám legyen. Lesza...om. (De sebaj, majd kb 2 hónap múlva,amikor majd rendes fizetést kapok,majd jó pénzért magánúton leteszteltetem magam.)
Csak tudod a kollégáimat ez baromira nem nyugtatja meg. Ahogy a főnökeimet sem. Eddig is tudták, hogy az állam leszarja őket, de amikor a szolgálat végén hazamennek, azzal a tudattal mennek, hogy viszik haza a vírust. Tudod: haza a családjukhoz.
Ja és persze mindezt nem írhatom le a nagy nyilvánosság előtt, mert az új törvények alapján rémhírkeltőnek minősülök és még börtönbe is kerülhetek.

Na én így látom a helyzetet és egy cseppet sem nyugtat meg, hogy "mindössze" pár százalék hal bele ebbe a betegségbe.
 
Legalábbis a tüneteim alapján a háziorvosom jelentette az ÁNTSZ-nek, akik úgy döntöttek, hogy mivel TÚL ENYHÉK A TÜNETEIM AHHOZ, HOGY TESZTELJENEK (nagy betűkkel írtam, hogy még TE is felfogd), ezért én a statisztikába nem kerülök bele. Pedig beteg vagyok. Hőemelkedés, száraz köhögés, enyhe légszomj, ami nem akadályoz a napi teendőimben, de azért eléggé félelmetes tud lenni, amikor rádtör.

tehát kivettél két hét betegszabadságot és elrendeltél magadnak "önkéntes" karantént ... jobbulást kívánok
 
Utoljára módosítva:
A legtöbb tesztet a németek végzik és rohamosan nő a vírussal fertőzöttek száma (logikus, sok teszt sok fertőzött megállapítottság
"más hatás nincs"

Igazából ez nem igaz. A németeknél meg Koreánál azért segít a sok teszt, mert a legtöbb fertőzés a preszimptomatikus időszakban történik, amikor még nem beteg valaki. De vírusösszetevők jelenlétére vadászó tesztek már nagyon korán kimutatják a vírus fertőzöttséget és ha ezeknek az egyéneknek a nagy számzalékát időben elkülönítik, azzal nagy lépést tesznek előre. És ezért felesleges a magyar metodika szerint a már súlyos betegeket tesztelni. Mert nem ők azok, akik fertőznek. Ők akkor fertőztek, amikor még nem voltak komoly tüneteik...
 
Igazából ez nem igaz. A németeknél meg Koreánál azért segít a sok teszt...

Nem vitatom, hogy valamennyire segít a sok teszt, a segítség mértékét tartom elenyészőnek.
Mikor egy fertőzött populáció, csak egy bizonyos ezrelékét tudják megszürni és csak a ferőzötteket különítik el az egészségesek mennek vissza, nemsok értelmét látom.
Így látom a helyzetet, javíts ki ha tévedek... van 80 milliós fertőzött populáció, ebből egy hónap alatt megszürnek 1 milliót és találtak X beteget, tehát szerintem volt abban a hónapban még legalább 79-szer több beteg, és figyelembe se vettem, hogy közben a vírus szaporodik.
 
Utoljára módosítva:
Azért mert hígul.
Orban pedig múlt csütörtökön már arról beszélt, hogy a tömegvizsgálat elmélete „hazug és hamis", mert más paraméterek szerint kell megbecsülni a fertőzöttek számát. Két napig ment a több tesztelés, aztán hirtelen bezuhant a vizsgálatok száma, vasárnap és hétfőn megint kevesebb tesztet végeztek. Azonnal be is jelentették, hogy Romániában második napja csökken az új koronavírusos fertőzések száma. Az itt szereplő orban nem a mi orbánunk.
Orrok a seggben, fejek a homokban!
Így lehet irigylésre méltó statisztikát csinálni. Az meg, hogy a valósággal köszönőviszonyban sincs, ki a fenét érdekli?
 
Nagy lekicsinylő és nagyon elégedett 233
Mert nem kell csinálni semmit

Tíz újszülött koronavírusos a temesvári kórházban

Nelu Tataru egészségügyi miniszter sürgős epidemiológiai vizsgálatot rendelt el. Azt mondta, ismét le kell tesztelni az újszülötteket, a családjaikat és a szülészet személyzetét.

Neki is ajánlott:
Azonnal be is jelentették, hogy Romániában második napja csökken az új koronavírusos fertőzések száma.
Nelu Tataru egészségügyi miniszter sürgős epidemiológiai vizsgálatot rendelt el. Azt mondta, ismét le kell tesztelni az újszülötteket, a családjaikat és a szülészet személyzetét.
 
Utoljára módosítva:
már elnézést de nem bagatellizálok el semmit .
Dehogy nem, hisz folyamatában azt csinálod.
Főleg mikor az egyébként is meghalnak 10 ezren hasonlatot mondod.
Már önmagában kiakasztó.Csoda ha nem tűrik hasonlataid átszűrődő kegyetlenséged
Az hogy nem érdemes tenni az se csupán vélemény hanem egy nagyon de nagyon bomlasztás. Azok felé: kik elvárják, hogy tegyen a járványügy
Elbagatellizálni a járvány veszteségét, bármily a meglévőnél jobb cselekedet elvárását.
Hatásosabb védekezést kívánók elvárását, kevesebb hazugsággal való tájékoztatást a járványügytől.Azok felé sértés elbagatellizálási próbálkozásaid.
Az élet ellen beszélsz.Úgy összességében.
Mit véded a járványügy kiválóságát,hisz rossz felfogás: semmit se lehet tenni tehát nem is kell.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,309
Tagok
615,646
Legújabb tagunk
Ahmedgeoto
Oldal tetejére