Fegyveresek kerítették hatalmukba Seattle belvárosát

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy 'anarchisták kerítették hatalmukba' a várost.

Seattle belvárosát fegyveresek kerítették hatalmukba pénteken, rendőröktől mentes "autonóm zónát" hirdetve.

A hetek óta tartó tüntetések után

fegyveresek emeltek barikádokat a rendőrség épülete köré, és arra kényszerítették a rendőrséget, hogy kiürítsék a rendőrőrsöt és a elhagyják az épületet.

Csupán néhány rendőrtiszt maradt az épületben.

"Capitol Hill Autonóm Övezet (CHAZ)" írták ki a tüntetők az általuk körülvett területre. A rendőrség épületére sprayjel ráírták: "A nép tulajdona". Több helyen táblákat tettek ki "zsarumentes övezet" és "innen már nem az USA területe" feliratokkal.

hirdetés
Megjelentek a városi tanács afroamerikai tanácsadói testületének (AACAC)képviselői, akik megpróbáltak nyugalomra inteni, de amikor azt mondták az erőszakos tüntetőknek, hogy kisajátították maguknak a Black Lives Matter (Fekete életek számítanak)mozgalom célkitűzéseit, akkor kifütyülték őket.

"A fekete életek számítanak, de vannak fekete életek a rendőrök között is" - nyilatkozta a helyi rádiónak, a KOMO Newsnak a tanácsadó testület az egyik tagja. Victoria Beach, az AACAC elnöke Jenny Durkam demokrata párti polgármestert okolta a kialakult helyzetért, mondván, hogy "megnyitotta az utcákat a zűrzavar számára".

Jenny Durkam és a rendőrség vezetője, Carmen Best elemzők szerint ellentmondásos üzeneteket fogalmaz meg. A polgármester szerint a békés tüntetés az amerikai alkotmányban garantált jog. Sajtóértekezletén Durkam úgy fogalmazott: "annak követelése, hogy jobbá tegyük a társadalmat és igazi egyenlőséget biztosítsunk a színesbőrű közösségeknek, nem terrorizmus, ez hazafiasság". Carmen Best rendőrfőnöknő azt nyilatkozta pénteken, hogy a "Capitol Hill Autonóm Övezet" veszélyes, és leszögezte, hogy ilyen helyzetben a rendőrség még a környéken sem tud megfelelően válaszolni a sürgős hívásokra.

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren azt írta, hogy "anarchisták kerítették hatalmukba" a várost.

Az elnök még csütörtökön este a Fox televíziónak adott interjújában minősítette "belföldi terroristáknak" az erőszakos, fegyveres tüntetőket és kilátásba helyezte, hogy amennyiben a város vezetőinek nem sikerül helyreállítaniuk a rendet, a szövetségi kormányzat fog fellépni.

Durkam polgármester sajtóértekezleten utasította vissza a kormányzat esetleges beavatkozását, alkotmányellenesnek és törvényellenesnek nevezve azt. Carmen Best rendőrfőnök ugyanakkor az ABC televízió pénteki műsorában többszöri kérdésre sem volt hajlandó elítélni Donald Trump szavait. "Támogatom az alkotmány első kiegészítését (a szólás-, és gyülekezési szabadságról), de ami most történik, nem erről szól" - fogalmazott a rendőrfőnök az ABC-nek adott interjújában.

seattle-Copy.jpg
 
Neked azután olyan bőr van a képeden, mint a rinocérosz valagán...
Rasszista heccelők - mondja egy kitartott agresszív politikai bujtogató, lázító és agitátor.


Jelen.


Ez teljesen igaz - ne vedelj annyit.

Elfogytak a frázisaid, körbe-körbe ám egyre vadabbul bizonygatod saját magad hülyeségeit, mint mikor a kutya a saját seggét nyalja. Tényekkel érvekkel nem foglalkozol, habozás nélkül és fanatikusan nyomod a süket rizsát, nem érdekel téged senki és semmi, még a saját ostobaságaidba is belezavarodsz. Teliszájjal szidod a magyarokat, mást persze nem mersz, mert összecsinálod magad, ha rádszólnak - nade a mgyarokat, azt nemcsak lehet, azt kell is. Tetszelegsz magad elött, mekora egy ájróper vagy - valójában egy szemellenzős ostoba félművelt szócső, abból is harmadosztályú. Gusztustalan, arrogáns és undorító, amit összeművelsz, de ez csak mások szemében az, te magad vagy Grál Lovagja, fennséges paripáján. Nem, te egyszerűen egy paprikajancsi vagy egy ócska hintalovon. Nem vagy te se magyar, se német, se semmi - valami epebajos megzakkant félőrült, aki azt hiszi, ha majd ő bizonygatja a legjobban, akkor majd igaza is lesz és valaki végre másnak fogja tartani, mint ami valójában.
Nem fog, Ernoe - te már beskatulyáztad saját magad egyszer, s mindenkorra.
Nem tetszik, persze - most jössz hülye magyarázkodással meg videokkal meg deakkoris és majd fasisztázol meg orbánozol meg ami épp össze-vissza az eszedbe jut.
Csak nyugodtan - francot se érdekel.

Te egy angyal lehetsz ha az életedben még nem okoztál 20 dollárnyi kárt senkinek.
- Nem utaztál jegy nélkül villamoson, se virágot se cseresznyét nem loptál? :eek:
- Mit csináltál 1986-ban a Kossuth téren mint szabadságharcos? Utcakövek, petárdák, Molotov-koktél?

De vissza a hamis 20 dolláros-hoz amivel az afroamerikai cigarettát akart venni.

Érdekesség képen megnéztem hány hamis bank-jegyet vont ki a forgalomból 2019-ben a Német Bank.
- Darabra nézve 55.200 hamis bankjegy, többnyire 20 és 50 Euros.
- A keletkezett tényleges kár 3,3 millió Euro volt.
- Eddig egyet pénzhamisítót sem fojtott meg a német rendőrség
 
........Ha eljutnál egyszer a tenger túlsó oldalára, akkor figyeld meg mit mond a rendőr, vagy hivatalnok egy ellenőrzés után:
- ha egy fehér embert ellenőrzött akkor jön az udvarias: "Thank you very much, sir."
- ha egy színes börü, akkor a formális: "all right, my man" szinte mérges, hogy nem talált semmi kivetni valót.......
Akkor ez most hogyan van ?
Eddig mindig az volt hangoztatva, hogy az amerikaiak viszik el a demokráciát az éppen általuk megtámadott országba.
Hogyan higgyem el, hogy az amerikai katona úriember módjára viselkedik az arab vagy ázsiai polgárral, amikor saját hazájukban is így dívik a rasszizmus a fegyveresek és hatalmon levők körében ?
Egyébként megszoktam nézni a videómegosztókon az amerikai rendőrök testkamerás felvételeit és már nekem is feltűnt, hogy legalább 80%-ban színesbőrű embereket fognak el vagy lőnek meg.
Akkor most vagy direkt a szinesbörűekre vadásznak vagy a fent említett százalékban oszlik meg a bűnözők aránya.
 
Utoljára módosítva:
Tetszik vagy nem magyarok millioi elnek hataron kivul.
Az is teny ,hogy 90% -nak menniuk kellett mert a haza eluldozte vagy kizarta oket a tortenelem soran.
Az Eu tagsaggal szunt ez meg, es nyilt lehetoseg a valasztasra kenyszer uldoztetes nelkul ki hol el.
NAgyon erzekenynek tetszenek lenni, pedig a kint elok is ugyan olyan magyarok mint aki otthon el. /Minden igazolvanyuk meg van es bizony otthon szulettek./
Sajnalom, hogy olyan nehez elfogadni ha van mas velemeny mint a papagaly commandoe, vagy mas megvilagitasba kerul teritekre egy egy esemeny. Miert is ertitek felre ha kritika elhangzik???mitol lesz magyar ellenes valaki?mert nem egy kovet fuj a kormannyal?
Nem csak Ernoe veszi eszre egy Eus orszagbol milyen borzalmas dolgok tortenek hanem valamennien latjuk olvassuk halljuk.....
Miert kene azonosulnunk a korupcioval, a bugazassal , a handa bandazassal a demokratikus alapkovek leepitesevel /birosagok , mediak stb/
Nektek tetszik Tiborcka , a gazszerelo didalmenetele dollarral kirakva utjuk, nekunk nem tetszik hogy eheznek a nyugdijasok, utcara kerulnek a szegenyek , megfagynak es az egeszegugrol nem is beszelve. MInd errol hallgattok igy tetszik nektek tapsvitezek vagytok ennek a rezsimnek. Mi meg probalunk szot erteni veletek.
Visszaterve az eredeti temahoz, sok problema van az Usa ba is es Canadaba is, beszamolunk mi is a vilagsajto is, ettol meg senki nem gondolja hogy elhordjuk valasztott hazankat lejaratjuk..stb ahogy ti fogalmaztok , hanem probaljuk az okokat megerteni a megoldasokat talalni
 
NAgyon erzekenynek tetszenek lenni, pedig a kint elok is ugyan olyan magyarok mint aki otthon el. /Minden igazolvanyuk meg van es bizony otthon szulettek./
Sajnalom, hogy olyan nehez elfogadni ha van mas velemeny mint a papagaly commandoe, vagy mas megvilagitasba kerul teritekre egy egy esemeny. Miert is ertitek felre ha kritika elhangzik???mitol lesz magyar ellenes valaki?mert nem egy kovet fuj a kormannyal?
Mint ahogy nem egyszer elhangzott már itt - ez mindenkinek szíve joga. Semmi gond vele. Ám, ha épp a tökfőzelék receptjéről beszélünk, akkor is belekeverik hogy merakórmány, bezzeg a fidesznyikek, merazórbán

MI KÖZE ANNAK EHHEZ - vagy bármely más épp beszélt -TÉMÁHOZ????
Minek kell ezt állandóan idecitálni? Ez ugyanis már egyszerűen beteges. Legfőbb képviselője épp ebben a topikban jeleskedik, te is jól láthatod.

Nektek tetszik Tiborcka , a gazszerelo didalmenetele dollarral kirakva utjuk, nekunk nem tetszik hogy eheznek a nyugdijasok, utcara kerulnek a szegenyek , megfagynak es az egeszegugrol nem is beszelve. MInd errol hallgattok igy tetszik nektek tapsvitezek vagytok ennek a rezsimnek.

Lenne két kérdésem - egy: EZT honnan a fenéből szedted? Ki mondta ezt neked, vagy az Ernoenek vagy akármelyikőtöknek, hogy itt ez tetszik, és mindenki gázszerel, nade ti majd jól megvédetek valahonnét, mert ti tudjátok, itt meg mindenki hülye és seggnyaló? Tetszik, nem tetszik - itt is értelmes emberek élnek, sőt.

Kérdés kettő: igaz, hogy témát csak te és még egy-két admin tud indítani itt? Tudtommal igen - no, hát ezért tesztek itt szóvá ti dolgokat a fórumban - mert más nem képes rá.

Mi meg probalunk szot erteni veletek.
Érteni kellene, mit miről és miért mondunk. Rettenetesen sokan értik - akivel itt konzekvensen idétlenkedünk, az egy Erneo nevű borzastó bátor agitátor úr. Igaz - ő viszont nem tudja vagy nem akarja érteni, ha valaki épp mást mond, mint amit ő kieszelt vagy nagy elánnal közvetít. Csakhogy ez nem szóértés - ennek teljesen más a neve.
 
S azt hiszem, eljutottunk a lényeghez:

a zóceán tulpartjáról mint valami buvárharang mélyéröl, "valamennien latjuk olvassuk halljuk..."...meg mondják, sokan mondják c. eleve elöre beállitottsággal, másképp néz ki a hazai világ, mint az való. Tán jobban kellene tájékozodni.

Magyarul:az agitál a jó nagy messziböl, akinek dunsztja nincs a magyar valóságról.
Szánalmas.
 
Utoljára módosítva:
Szoval csak nem esik le a tantusz, hogy a szemelyeskedes a sertegetesek nem kepviselnek velemenyt, se a temarol, se nem ajanlott nalunk.
Nem allitottam, hogy nekem van igazam /majd az ido eldonti/de az biztos amit en hianyolok, hogy a kint elok kritizalasa helyet inkabb az otthoni igen kirivo prominens top ugyek emberkeirol nincs ilyen vehemes velemenyetek,mint rolunk.
Jelenleg 35995 temank van amit zomebe tagjaink nyitottak.
Ugy gondolom "update" vagyunk meg ha nem tetelezed fel rolunk.
Nem nyerte el a tetszesed a Canadahun igazan sajnalom, itt tobb mint a fele publikalo Mo-on el, esetleg tudunk olvasni a te publikalasodbol valamit? Legalabb a joindulatot tetelezd fel, hogy van dunsztjuk(tunk) mi a helyzet Mo-on.

Itt most befejezzuk az offolast tovabbi kritikatokat privibe lehet folytatni.
 
Akkor ez most hogyan van ?
Eddig mindig az volt hangoztatva, hogy az amerikaiak viszik el a demokráciát az éppen általuk megtámadott országba.
Hogyan higgyem el, hogy az amerikai katona úriember módjára viselkedik az arab vagy ázsiai polgárral, amikor saját hazájukban is így dívik a rasszizmus a fegyveresek és hatalmon levők körében ?
Egyébként megszoktam nézni a videómegosztókon az amerikai rendőrök testkamerás felvételeit és már nekem is feltűnt, hogy legalább 80%-ban színesbőrű embereket fognak el vagy lőnek meg.
Akkor most vagy direkt a szinesbörűekre vadásznak vagy a fent említett százalékban oszlik meg a bűnözők aránya.
Nem tudom mi történik ott a nagy vízen túl....de, olyan mintha az emberek egy része identitás zavarban lenne.
Zoe Saldana amerikai színésznő arról beszélt, hogy a 2016-os Nina című filmben eljátszotta Nina Simone-t, a híres fekete jazzénekesnőt, de ma már nem vállalná a szerepet.
Azt mondta, hiába fekete ő is, valaki olyat kellett volna választani, aki jobban hasonlít Simone-ra.
Saldana korábban egészen másképp nyilatkozott. 2013-ban azt mondta, ha Elizabeth Taylor lehetett Kleopátra, akkor ő is lehet Nina, és nem érdekli, mennyi támadást kap érte. 2016-ban is azt mondta, hogy eljátszhatja a nőt, hiszen fekete, és fekete fiúkat nevel. (BBC)
 
Ajánlom, hogy mindenki magát mutassa be itt a Forumon a hozzáoszlásainak a keretén belül,
legyen tárgyilagos és ne a másikat jellemezze mert ez mindig csak visszaüt.

Bizony szégyenletes, hogy a magyar közmédia és a többi kormánypárti média a rendőri túlkapások által kiváltott világméretű mozgalomról csak negativan számoltak be, elhallgatva, eltussolva a realitást. De így volt ez a "mee too" mozgalom idején is.

Minden szabad europai ország kormánya, a közvélemény kifejezte a meghökkenését az események hallatán, részvétüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozói felé és egy önvizsgálatba kezdtek, mert a rasszizmus ilyen és olyan formája sajnos a világ minden sarkában létezik.

Egy jó alkalom lett volna a magyar kormány számára egy csöppet javítani a rossz hírnevén,
mert a jelenlegi sajnos az idegengyűlölet szinonimájává vált az elmul 5 esztendőben.

Csodálom, hogy vannak olyanok akik kétségbe vonják a "tul-pigmentált" emberek elleni rasszizmus létezését.
Ezeknek szeretnék felkínálni meghallgatásra és megtekintésre Billie Holiday "Strange Fruit" dalát.



Minden színész számára hízelgő ha megkapja a lehetöséget egy különleges személy életének a játszására és egy szomorú ha nem sikerül az elvárásoknak eleget tennie. Zoe Saldana egy nagyon szép szinésznö de nem olyan karizmatikus mint a "power woman" Nina Simone pedig az alteregó még hamis orrot is ragasztott magára.

120816050750-zoe-saldana-nina-simone-split-story-body.jpg


"A filmet a kritika és a közönség sem díjazta, és még Saldana családja is kritizálta a színésznő szerepválasztását."
olvassuk a CNN riportban.

Nina Simone, polgári néven Eunice Kathleen Waymon, (született 1933 USA, meghalt 2003 Franciaország) egy US-amerikai jazz és Blues-énekesnö, zongorista, dalszöveg iró és Polgári-aktivista volt.

Hallgasuk meg tölle talán elöször a "Four Women" cimü dalt amit élöben adott elö 1965-ben Hollandiában.



A másik darab "Mississippi Goddam" ugyancsak a rasszizmussal foglalkozik. Egy jó alkalom az angol nyelv gyakorlásához.

 
Egy jó alkalom lett volna a magyar kormány számára egy csöppet javítani a rossz hírnevén,
mert a jelenlegi sajnos az idegengyűlölet szinonimájává vált az elmul 5 esztendőben.
Nos akkor ismét egy rossz hír számodra....
Nyilatkozott a főnök:
úgy kell tekinteni a menekültekre, mint potenciális fertőzőkre. Épp ezért azt kérte a rendőrségtől és a belügyminisztertől, hogy férfiasan állják a sarat. Szerinte a rendőrök 2015-ben már megmutatták, hogy nem érdekli őket, ha kamerák össztűzében kell dolgozniuk, fontosabb a biztonság, mint a rossz PR.
Az interjúban szó esett arról is, hogy szerdán száz menekült próbált Röszkénél bejutni az országba. Orbán szerint az illegális bevándorlók biológiai, egészségügyi veszélyt jelentenek az országra.

Vannak ezek az emberjogi harcosok, akiket én libernyákoknak szoktam nevezni
 
Szoval csak nem esik le a tantusz, hogy a szemelyeskedes a sertegetesek nem kepviselnek velemenyt, se a temarol, se nem ajanlott nalunk.
Ugye, ezt nem csak és kizárólag nekem címezted? Ha így van, remélem, mások is, főként az említett tagtárs is ehhez és nem más, eddig neki megengedett kommunikációkhoz fogja tartani magát a továbbiakban.

Nem nyerte el a tetszesed a Canadahun igazan sajnalom, itt tobb mint a fele publikalo Mo-on el, esetleg tudunk olvasni a te publikalasodbol valamit?
Tökéletesen tisztában vagy azzal, ki vagyok és azzal is, hogy amit ide írtál - finoman fogalmazva csúsztatás, nem finoman, nem felel meg az igazságnak.
Nagyon jól tudod, hányszor és mit tettem hozzá ennek a közösségnek a működéséhez, mint azt is remélhetően kiválóan érted, hogy tökéletesen másról beszélsz, mint amiről eddig én.
Semmi baj, te vagy itt az Admin.

Itt most befejezzuk az offolast tovabbi kritikatokat privibe lehet folytatni.
Teljesen egyetértünk, ennek semmiféle értelme nincs itt, így, ezzel a háttérrel.
A Canadahun kiváló és tiszteletre méltó portál, amit nem ok nélkül használok, látogatok és segítek 11 (tizenegy) éve akkor is, ha közben márkanevet kellett pontosan ugyanennek az úrnak a jóvoltából cserélnem.
Számomra a kolléga és pár értetlen és értetlenkedő, ám az egyirányú sztereotíp dolgaihoz csikorgó fogakkal ragaszkodó hasonszőrű lélek egészen egyszerűen nem vitapartner.
Én nem kommentelem többé a fórumodat, mert nem alkalmas valós vitára - viszont ugyanúgy tisztelem és szeretem azt a rendkívüli munkát, amit ennek a portálnak a fenntartásával végeztek.
A Canadahunt szeretem, és bár jogodban áll kizárólag általad ismert okokból kirúgni ismét, ahogy ez már itt megtörtént egyszer - akkor is fogunk találkozni. Ugyanis a hangoskönyveket és a többi értelmes és értelmezhető témát, ahol emlékeztetőül igen sokat és sokfélét találsz tőlem, velem és általam, sem a jóember, sem hasonszőrű társai kedvéért nem fogom feladni.
 
Utoljára módosítva:
-
Orbán szerint "a Nyugat elvesztette vonzerejét". - és közben Seattle az egyik célpont.

seattle_94849468.jpg


- Seattle a Csendes-óceán északnyugati részének kulturális központja.
- A Seattle-i kikötő az ázsiai, alaszkai és Hawaii-országok közötti kereskedelem egyik fõ központja.
- A legfontosabb helyi iparágak az űrrepülés (Boeing), a vas- és acélipar, valamint a fafeldolgozás.
- Az 1962-es világkiállításra épített Space Needle torony Seattle városának a jelképe.
- A 4 millió lakosú város a washingtoni egyetem székhelye.
- A város a Duwamish és Suquamish indián törzsfőnök, Noah Sealth nevét viseli.
- Jimi Hendrix és Duff McKagan szintén itt születtek. :)

és végül...
- A városok életminőségük szerinti rangsorában 2018-ban Seattle a világ 231 városa közül a 44. helyen állt 2018-ban.
- Ezzel ellentétben a levegő szennyeződésben Budapest megelőzi Seattlet. A ranglistán 410 illetve 1188 :(

Budapest szép de van hova felzárkóznia
 
A magam részéről inkább a békét választanám.

Szép elhatározás, próbáljuk megvalósítani de ez csak őszinteséggel párosulva lehetséges.

Per pillanat úgy néz ki, hogy Budapesten volt szükség a "Terror házának" a felállítására,
de a jelenlegi kormány valahogy bojkottálja a nacionalizmus jegyében elkövetett embertelenségek pellengérre állítását.

Lehet, hogy összetéveszted a báránykondást a békességgel?
A konfliktusokat folyamatosan kell megoldani, nem felhalmozni és a végén Dózsa Györgyöket, 1948-at, 1956-ot... produkálni
 
Per pillanat úgy néz ki, hogy Budapesten volt szükség a "Terror házának" a felállítására,
de a jelenlegi kormány valahogy bojkottálja a nacionalizmus jegyében elkövetett embertelenségek pellengérre állítását.

Maradjunk a tényeknél !
A terror háza az Internacionalizmus jegyében elkövetett embertelenségekről szol!
Lehet ez a baj nálad?
 
Maradjunk a tényeknél !
A terror háza az Internacionalizmus jegyében elkövetett embertelenségekről szol!
Lehet ez a baj nálad?

Őszintén mondva nem értem mit akarsz mondani.

Ha jól tudom miután Magyarország hadat üzent a Szovjetuniónak, az Egyesült Államoknak és még sok más államnak,
elvesztette a kezdeményezett háborút.

Az osztályharc ekkor már vagy 100 éve folyt, a földnélküli parasztok egy rövid időre földhöz jutottak...
Kétségtelen, hogy az osztályharc közepette rengeteg embertelenség történt amit nem szabad elhallgatni.

Miért van az, hogy a nacionalista ideológiák nevében elkövetett elképzelhetetlen bűncselekmények
ebben az új nacionalista rezsimben a véka alá vannak dugva?

Miért "Terror háza" az ahol a főbűnösökre nem emlékezünk?
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,151
Tagok
615,634
Legújabb tagunk
verenicebraga
Oldal tetejére