Gyermek és ifjúsági könyvek IV.

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Michael Teitelbaum

Garfield és a mérges mágus​

1607443299769.png
A középkori ünnepi játékok forgatagában Garfield és Ubul elkóboroltak gazdájuk mellől, és egy varázslat folytán egyszer csak a középkorba csöppentek.
Kalandjaik során összebarátkoztak Szőrmókkal, aki elmesélte nekik, hogy Mágikó, a mérges mágus varázsolta őket egérré, és ejtette foglyul jóságos királyukat. Együtt indulnak a varázsló börtönében sínylődő uralkodó kiszabadítására.
 

Csatolások

  • garfield_es_a_merges_magus.doc
    1,008.5 KB · Olvasás: 180

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Jim Kraft

Garfield és a pincerém​

1607443588801.png
Mi ez a rémisztő hang?
Garfield térde megremegett, amikor a két rémült egér közölte vele a szörnyű hírt: egy rém lakik a pincében. Nyolc szem, félelmetesen hegyes karmok, és micsoda rémisztő hangok! Garfield – bár egyáltalán nem volt ínyére a dolog – elhatározta, hogy felderíti, ki fenyegeti a békés ház lakóinak nyugalmát.
 

Csatolások

  • garfield_es_a_pincerem.doc
    614.5 KB · Olvasás: 180

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Jim Kraft

Garfield és a Suli Fantomja​

1607443755542.png
Garfield és Ubul elhatározzák, hogy világgá mennek. A szomszédok sorra elkergetik őket, így hát az öreg suliban húzzák meg magukat, amelyről mindenféle rémtörténetek keringenek. Garfield nem hisz a mendemondákban. De akkor kinek a lépteit hallják a folyosón?
 

Csatolások

  • garfield_es_a_suli_fantomja.doc
    770 KB · Olvasás: 172

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Jim Kraft

Garfield és a titokzatos múmia​

1607443906755.png
Garfield és Ubul véletlenül a múzeumban kénytelen tölteni egy éjszakát, ahol aztán fura dolgok történnek. Tényleg egy múmia üldözi őket, vagy a felbecsülhetetlen műkincs elrablására készül valaki? Vajon mi történik, amikor a leleményes páros szembetalálja magát a titokzatos múmiával?
 

Csatolások

  • garfield_es_a_titokzatos_mumia.doc
    982 KB · Olvasás: 177

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
R. Kárándi Rita (szerk.)

Hull a pelyhes​

Válogatás a legszebb Mikulás-versekből és dalokból
1607607252733.png
A „ Hull a pelyhes” című válogatásunkban a legismertebb télapós dalokat és verseket gyűjtöttük egy csokorba.
Reméljük, hogy e válogatásunk a gyermekek számára még emlékezetesebbé teszi a várva várt ünnepet.
 

Csatolások

  • hull_a_pelyhes.djvu
    3.4 MB · Olvasás: 216

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Hanna Künzel

Fognyűvő Manócska​

1607685967118.png
Bizonyára mindenki, aki egyszer maga is átélte a fogfájás kínzó élményét, szeretné gyermekeit megóvni ettől a szenvedéstől. Annál is inkább így van ez, mert mindenki tudja, milyen nagy az egészséges fogak jelentősége szervezetünk egészségi állapota szempontjából, mivel a rossz fogak sokféle betegséget okozhatnak.
Biztosra veszem, hogy minden szülő szívesen tenne valamit annak érdekében, hogy gyermekének fogai minél tovább maradjanak egészségesek, és ez ma már egyáltalán nem teljesíthetetlen kívánság. A tudomány már megmutatta az ehhez vezető utat, csak végig kell menni azon.
A „Fognyűvő Manócska” című képeskönyv sok jó tanáccsal szolgálhat Önöknek ahhoz, hogy családjukban hatékonyan előzzék meg a fogszuvasodást. A sikerhez különösen fontos az alapszabályok következetes betartása.
 

Csatolások

  • kunzel_schmitz_fognyuvo_manocska.djvu
    657.8 KB · Olvasás: 231

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Juan Muñoz Martín

Kullancs, a kalózkapitány / Béni barát meg a csacsi​

1607769709015.png
Aki ezt a könyvet úgy olvassa végig, hogy egyetlenegyszer sem neveti el magát – az beteg, orvosi kezelésre szorul. Hiszen a spanyol gyermekirodalom legmókásabb könyvét tartjátok a kezetekben! A bolondos kalózok – csöppet sem igaz – kalandjain végre a magyar gyerekek is jókat derülhetnek! Kötetünknek van egy meglepetése is. Olvassátok el a szerző másik vidám kisregényét! A bugyuta Béni barát kacagtató kalandjait – nem lehet letenni!
 

Csatolások

  • juan-muoz-martin-kullancs-a-kalozkapitany-beni-bar.pdf
    562.2 KB · Olvasás: 203

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Nyikolaj Nyikolajevics Noszov

Nemtudomka csodálatos kalandjai​

1607853690390.png
Volt egyszer egy mesebeli város. Picurkák laktak benne. Azért hívták őket picurkáknak, mert olyan csöppek voltak, mint egy icipici uborka. A picurkák városa nagyon szép volt. A házak körül margaréta, kamilla, pitypang nyílt. Még az utcákat is virágokról nevezték el: Harangvirág utcának, Kamilla sétánynak, Búzavirág körútnak. A várost pedig Virágvárosnak hívták. Patak szelte keresztül, a picurkák Uborka folyónak nevezték, mert sok uborka termett a partján.
 

Csatolások

  • noszov_nemtudomka_csodalatos_kalandjai.djvu
    2.7 MB · Olvasás: 204

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Agócsy Pál

Kaktuszok, pozsgások​

1607945270161.png
Földünk félsivatagos, sivatagos tájain sok olyan növény él, amely a szárazság időszakait úgy vészeli át, hogy testében vizet tárol. Ezek a vaskos szárú vagy levelű növények a szukkulens, jó magyar szóval pozsgás növények. A legtöbb kaktusz is pozsgás, de nem minden pozsgás növény kaktusz. száraz éghajlatú tájakon más növénycsaládok is berendezkednek a víztárolásra, így vannak pozsgás kutyatejfélék, liliomfélék is. Sokszor a megtévesztésig hasonlítanak a kaktuszokra. sok zöld színű pozsgásnak nincs levele, egész testfelületén folyik a fény hasznosítása. Másoknak a levelei húsossá váltak vagy tövisekké módosultak. Hazánkban is élnek pozsgás növények, mint például a kövirózsák.
 

Csatolások

  • agocsy_biro_kaktuszok_pozsgasok.pdf
    2.8 MB · Olvasás: 151

keresztúr

Állandó Tag
Állandó Tag
Réthy Endre · Takács László

Aradi vértanúink​

1607951109380.png
1849. október 6-án – szándékosan a bécsi forradalom és Latour halálának első évfordulóján – Aradon kivégeztek 13 honvédtisztet.
Négyüket a 25. császári és királyi gyalogezred 2. zászlóaljából alakított kivégzőosztag lőtte agyon (az osztagban büntetésből besorozott bécsi forradalmár ifjak is voltak), kilenc honvédtiszttel Franz Bott, a brnói hóhér végzett a bitón.
Magyarország és Erdély teljhatalommal felruházott ura, Haynau táborszernagy 14 tagú haditörvényszéke – tanúk meghallgatása, védők részvétele nélkül, két tárgyalás után – olyan honvédtiszteket ítélt halálra, akik a szabadságharc kitörése előtt a császári és királyi seregben tényleges tisztként szolgáltak és a szabadságharc alatt tábornoki rangot értek el, vagy önálló seregtestet vezettek.
 

Csatolások

  • ARADI VÉRTANÚINK.pdf
    350.5 KB · Olvasás: 151
Oldal tetejére