TÁRSASJÁTÉKOK IV.

Cafrinka5

Állandó Tag
Állandó Tag
Bocs a tudatlanságomért, de azt a hosszú pályát hogyan lehet nyomtatni? Sokszorozott szakaszok, vagy mik?
Ezek metró vonalak. Négyzet alakú kis lapkák, és a feladat ezekből a számunkra megfelelő hálózat kiépítése. Tehát nyomtatás után fel kell darabolni. Valahogy így, mint a képen.
 

Csatolások

  • unnamed.jpg
    unnamed.jpg
    61 KB · Olvasás: 100

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Nem engedi lementeni, csak egy (ugyanazon) pár kockát, bárhol is állok rá. Maga a játék nem kell, viszont a hosszú kép lementése érdekelt volna.
 

emerke007

Állandó Tag
Állandó Tag

ladysla

Kormányos
Fórumvezető
Kormányos
Régi barátunk, Google, ennyit tud:

A Sortivity egy szórakoztató és izgalmas parti játék, amit akár csapatokban is lehet játszani. A játékosoknak különböző fogalmakat kell a megadott kritériumok szerint sorba rendezniük. Legyen az időbeli, növekvő vagy csökkenő sorrend, az agytekervényekre szükség lesz ebben a játékban, ami remek szórakozást nyújt egészen 12 éves kortól. Tedd próbára magad te is! Akár egyedül, akár csapatban.
Craig Brownie 2006-ban megjelent kártyajátéka 2-6 fő részére egy feladványokkal teli világot fed fel a játékosok előtt, ahol akár több helyes megoldás is létezik.

Mit kapunk a dobozban?

500 kérdéskártya, 1 játéktábla, 6 játékfigura, 6 rendezőtok, 30 válaszlap (öt különböző színben), 1 homokóra

A játék menete:

Mindenki kap egy rendezőtokot és választ egy figurát, amit felhelyeznek a játéktábla start mezőjére.
A játékosok választanak egy kezdő játékost, aki felveszi a pakli legfelső lapját úgy, hogy közben senki (még ő sem) láthassa a kártya válasz oldalát.
A játékos felolvassa a kártyáról a kérdést és az 5 fogalmat, majd leteszi a kártyát kérdés oldalával felfelé, mindenki számára jól láthatóan az asztalra.
A játékosok megpróbálják a fogalmakat a megadott kritérium szerint rendezni (kronológiai, növekvő vagy csökkenő sorrend). Ezért a válaszlapokat a színes, vagy a pipával ellátott oldalukkal arra a helyre csúsztatják, ahol helyesnek vélik.
Miután minden játékos belecsúsztatta a válaszlapjait a rendezőtokjába, a játékosok megfordítják a kérdéskártyát és ellenőrzik válaszaikat. Az ellenőrzés után a játékosok sorban egymás után bemondják a helyes és a helytelen válaszaik számát. Az a mező, amin az érintett játékos éppen áll, meghatározza, hogy a játékosnak merre hány lépést kell tennie. A célmező irányába mutató nyíl a helyes válaszért kapható pontszámot mutatja, a startmező irányába mutató nyíl pedig a helytelen válaszért járó pontokat mutatja. Végül a játékosok lépnek a játéktáblán a kapott pontok és a nyilak által meghatározott értékben. A játékot a következő játékos folytatja.
A házzal jelölt mezők a biztonsági mezők, ezek mögé senki sem csúszhat vissza, akárhány helytelen választ adott és ez által visszafelé kellene lépnie.
A homokóra azt hivatott biztosítani, hogy a játékosoknak csak meghatározott idejük legyen a válaszokon gondolkodni. Amikor lejár az idő, már nem lehet újabb lapot behelyezni a tokokba, és minden üresen maradt hely egy helytelen válasznak számít.

Hogyan lehet nyerni?

Az a játékos nyeri a játékot, aki a figurájával először halad át a célmezőn.

Végezetül:

A Sortivity egy igazán remek tudásanyagot próbára tevő társasjáték, amit akár csapatban is lehet játszani. Így a csapattagok megbeszélhetik egymással a feladványokat. Ezzel még izgalmasabb lesz a játék, de nem minden esetben könnyebb. Ajánljuk minden a műveltségi játékokat kedvelő társaság számára.
 

boiler

Állandó Tag
Állandó Tag
Valaki meg tudná-e osztani a Sortivity játékszabályát? Megvettem bolhapiacon, s a játék teljes, de a szabály nincs benne. Ha érdekel titeket, majd beszkennelem.
Szia!
Csatoltam.
Üdv:
B
 

Csatolások

  • Image-292.jpg
    Image-292.jpg
    380.2 KB · Olvasás: 83
  • Image-293.jpg
    Image-293.jpg
    430.8 KB · Olvasás: 81
  • Image-294.jpg
    Image-294.jpg
    2.1 MB · Olvasás: 80
  • Image-295.jpg
    Image-295.jpg
    272.1 KB · Olvasás: 84

Regiee90

Új tag
Sziasztok!

5 éves kislánynak milyen társast tudnátok ajánlani amit családostul tudunk játszani? Korábban a Family Farmot letöltöttem, azt szereti nagyon :)
 

BHEdina

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!

5 éves kislánynak milyen társast tudnátok ajánlani amit családostul tudunk játszani? Korábban a Family Farmot letöltöttem, azt szereti nagyon :)
Szia, nálunk lányom 4 éves, Stone Age Junior, Dobble, Mosómaci almája szereti, most próbálkozunk a Rókanyomonnal
 

editkicsi

Állandó Tag
Állandó Tag
Kedves Edit. Magát a játékot és a kártyákat esetleg nem tudnád feltölteni? Köszönöm!
igen, de csak amikor ismét személyesen megjelenek a munkahelyemen, mert ott tudok szkennelni. ezt még nem tudom pontosan, hogy mikor következik be, talán január közepén-végén.
 

Dorina10

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok!
Boldog új évet mindenkinek!
Le tudná írni valaki ennek a játéknak a szabályát? Hasonlít az elv szerintem a Lynx nyomozós játékhoz, csak ez kínai verzió és kínaiul van a szabály, amit nem tudok lefordítani :)Köszönöm, ha segítetek.
 

Csatolások

  • Screenshot_2021-01-04-09-53-55-160_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    Screenshot_2021-01-04-09-53-55-160_com.alibaba.aliexpresshd.jpg
    475.1 KB · Olvasás: 85

Németh Renáta85

Állandó Tag
Állandó Tag
Sziasztok! Boldog Új Évet Mindenkinek!
A Sasszem játékot keresném. Nincs meg véletlenül valakinek? Esetleg ötletetek van, milyen programmal tudnék hasonlót készìteni?
Köszi a segìtséget!
 

Csatolások

  • 110974-0-sasszem-kartyajatek-6003.jpg
    110974-0-sasszem-kartyajatek-6003.jpg
    114 KB · Olvasás: 80
Oldal tetejére