Kibeszélem magamból avagy a betegség megelőzése

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Én is szoktam figyelni az egészségemre. Meghallgatok előadásokat. Olvasok leírásokat. És olyan sok minden hallok, olvasok, hogy csak kapkodom a fejem. Hogy a növények már nyomokban sem tartalmazzák azokat vitaminokat, nyomelemeket, táperőt, mint régen, mert tönkretettük a talajt a műtrágyákkal. Nincs honnan felvegye a növényzet a várt összetevőket. A sokféle permetszerrel mérgezzük a növényeinek és magunkat. Én hiszek a D, C és más vitaminok, valamint nyomelemek pótlásának szükségességében. Csak nagyon nehéz megbízható forrást találni. Én a lányom által is árult HLBS, magyar termékben hiszek. Már egy éve fogyasztom a HC 80-at, ami több, mint 80 féle vitamint és nyomelemet tartalmaz. Érzem is a jótékony hatását. A megismertetésében tudok segíteni
Igen,nagyon fontos a szervezet ,főleg az immunrendszer megerősítése ebben a pandémias helyzetben.Az is igaz,hogy sokkal kevesebb hatóanyagot tartalmaznak a mostani gyógynövények mint korábban
.A vitamin tbl - k, kapszulákkal az a baj,hogy sok ragasztóanyagot tartalmaznak ami benn marad a szervezetben.
A természetgyógyászok által javasolt th-k,pl:Éleskés javasolta a szegycsont gyenge ütögetését,ha jól emlékszem,mögötte van az immunrendszer vagyis ...."A csecsemőmirigy a szegycsont mögött, a pajzsmirigy alatt és a szív felett helyezkedik el. Maximális nagyságát a serdülőkor végén éri el, azután az öregedéssel párhuzamosan fokozatosan elsorvad. Az immunrendszer szempontjából a legfontosabb mirigyünk. Akik gyakran kapnak fertőzéseket, azoknál rendszerint kimutatható a csecsemőmirigy csökkent aktivitása."
Több alternatív th is van ami sokban elősegíti az immunrendszer megerősítését,pl:köpölyözés,pióca kezelések,masszázs,kínai akupresszúra,csontkovácsok,fűszerek,gyümölcsök......a leírtakból még csak a köpölyözést nem próbáltam.
Mindenki maga dönti el mi a legjobb neki,hisz a szervezete úgyis jelzi ...ezt ne...vagy ez hasznos
További egészségben,vírusmentesen eltöltött napokat.
 
Utoljára módosítva:

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag

Immunrendszerünk Erősítése​

Kürti Gábor Természetgyógyász

A tél végén és tavasszal – főleg egy hosszúra nyúlt tél után – különösen nagy szükség van az immunrendszer megerősítésére. Természetes jelenség, hogy télen, amikor nem túl egészségesen táplálkozunk, kevesebb zöldséghez, gyümölcshöz jutunk, rövidebb ideig vagyunk a szabadban és többnyire kevesebbet mozgunk, fogékonyabbá válunk a betegségekre. Az időről időre visszatérő influenzajárványok is ezt bizonyítják. Tavasszal tehát a méregtelenítést követően – esetleg azzal egyidejűleg – érdemes mindent megtennünk szervezetünk megerősítéséért, az immunrendszer támogatásáért.

Sokan még ma is azt hiszik, hogy a betegségek nagyrészt elkerülhetetlenek, hiszen a baktériumok és a vírusok mindenképpen megtámadnak bennünket, elegendő, ha a közelünkbe jutnak. Az igazság azonban ettől távol áll: egész életünk során folyamatosan kapcsolatba kerülünk mindenféle kórokozóval, megbetegedni viszont csak akkor fogunk, ha kedvezőek a feltételek a kórokozók elszaporodása számára. Ahogy Claude Bernard francia kutató, fiziológus a 19. század végén megfogalmazta: „A kórokozó semmi, a környezet minden”. Más szavakkal azt mondhatjuk, hogy egészségesek akkor maradunk, ha jól működik az immunrendszerünk.

A szervezet védelmi rendszere rendkívül összetett, finoman hangolt mechanizmus, amely az esetek többségében tökéletesen végzi munkáját. Több részből áll: külön-külön és együttesen is fontos szerepük van az immunrendszer tevékenységében a manduláknak, a lépnek, a csecsemőmirigynek (thymus), a féregnyúlványnak (vakbélnek), a vékonybélnek és a vastagbélnek, valamint a nyirokrendszernek.

Természetesen a vér erre „szakosodott” alkotórészei ugyancsak különleges immunfeladatokat látnak el. Ide sorolhatók a fehérvérsejtek (neutrofil, eozinofil, bazofil, limfocita, monocita), a különböző szöveti specializált T-sejtek (makrofágok, hízósejtek stb.), továbbá speciális kémiai faktorok.

Ha baj van, a szervezet mozgósítja az immunrendszert, és ennek a jelei azonnal tapasztalhatók: belázasodunk, nyirokcsomóink megduzzadnak, a garatmandulák fájdalmassá válnak.

Az immunrendszer alkotórészei

Anélkül, hogy részleteznénk az immunrendszer alkotórészeinek szakosított feladatait, itt csupán összefoglaljuk a védelmi rendszer egyes elemeinek leglényegesebb tevékenységét. A torok két oldalán elhelyezkedő mandulák egyedülálló védőberendezésként működnek, ezért esetleges eltávolításukat jól meg kell fontolni. Erre csak akkor érdemes sort keríteni, ha gyakorivá válik a tüszős mandulagyulladás, és a mandulák inkább gócként, semmint a védelem eszközeként szolgálnak. Mandulaműtét után azonban számolni kell azzal, hogy az immunrendszer első védelmi küszöbe lejjebb kerül: gyakorivá válnak a torokgyulladások, kiszárad a garat, megnagyobbodnak a nyaki nyirokcsomók mert kénytelenek átvenni a mandula szerepét.



A lép a bal vese, a gyomor és a harántbél között fekszik, feladata többek között a vér tárolása, a fehérvérsejtek vagy nyiroksejtek (limfociták), valamint az ellenanyagok (antitestek) képzése, továbbá a régi vérsejtek lebontása.

A csecsemőmirigy a szegycsont mögött, a pajzsmirigy alatt és a szív felett helyezkedik el. Maximális nagyságát a serdülőkor végén éri el, azután az öregedéssel párhuzamosan fokozatosan elsorvad. Az immunrendszer szempontjából a legfontosabb mirigyünk. Akik gyakran kapnak fertőzéseket, azoknál rendszerint kimutatható a csecsemőmirigy csökkent aktivitása.

A vakbél különböző gyulladások esetén tölt be védőszerepet.

A nyirokrendszerben keringő vízszerű, folyékony anyag a nyirok a sejtek között képződik, és a nyirokerek továbbítják. Ezek nyirokcsomókba futnak össze, ott folyik a kórokozók elpusztítása. Szervezetünk naponta 2-4 liter nyirokfolyadékot termel, amely végül a vénákba kerül. A nyirok az immunrendszerben és a szövetek víztartalmának szabályozásában egyaránt szerepet játszik. A nyirokkeringés elégtelen voltát vizenyő (ödéma) képződés jelzi. Ha a szervezetet fertőzés éri, a nyirokcsomók működésbe lépnek, és az általuk termelt limfociták megtámadják, elpusztítják a kórokozókat.

Az immunrendszer úgynevezett specifikus és nem specifikus részre osztható fel. Az előbbi működése azt jelenti, hogy a szervezet egy pontosan meghatározott kórokozó ellen jellegzetes ellenanyagot termel. Mivel az immunrendszernek különleges „emlékezete” van, képes arra, hogy egy kórokozót testidegen ellenségként azonosítson, így azonnal ártalmatlanná tudja tenni az általa már ismert kórokozó által kiváltott, ismétlődő fertőzést. Ez az oka annak, hogy a gyermekbetegségeket életünk során csak egyszer kapjuk meg, és a védőoltások is ilyen mechanizmus alapján hatnak.

Ha azonban a kórokozók megváltoztatják a saját szerkezetüket – és ez elég gyakran előfordul -, akkor a már meglévő antitestek hatástalanok maradnak, hiszen „új” ellenséggel van dolguk. A specifikus immunrendszernek tehát korlátjai vannak, ráadásul igen lassan működik, hiszen teljes hatását első fertőzés esetén csupán 5-14 nap után fejti ki.

E hiányosságok kiküszöbölésére hivatott a szervezet nem specifikus immunrendszere, az ahhoz tartozó „kommandósok” vagy „villámháborús egységek”. A nem specifikus immunrendszer különlegesen „kiképzett” fehérvérsejtekkel, a makrofágokkal dolgozik. Ezek állandó ügyeletet tartanak, azonnal észlelik a kórokozók behatolását, akcióba lépnek, és felfalják azokat. Minél gyorsabban küzdik le a betolakodókat, annál kisebb a veszélye a megbetegedésnek, annál kevésbé jelentkezik a gyulladás, a fájdalom és egyéb panaszok.

Életmód

A legfontosabb tudnivaló az, hogy az immunrendszer egészségéhez nem csupán tökéletesen működő biokémiai folyamatokra van szükség, hanem elengedhetetlen a helyes életmód, a stressz megfelelő kezelése, a pozitív gondolkodás is. Egyre több tudományos kísérlet igazolja, hogy hangulatunk, érzelmeink szoros összefüggésben állnak védelmi rendszerünkkel. Amikor örülünk, bizakodunk, pozitív gondolataink vannak, immunrendszerünk sokkal hatékonyabb, és megfordítva: amikor rossz a kedvünk, depresszióra hajlunk, immunrendszerünk is csökkent üzemmódban van.

Az is tény, hogy minél nagyobb stressz ér bennünket, annál komolyabb a hatása az immunrendszerre. Vizsgálatok szerint a házastárs elvesztése – ilyen szempontból talán ez a legvégzetesebb esemény – fogékonyabbá teszi a betegségekre a túlélő társat, és az általában hamarabb meghal, mint a párkapcsolatban élők.

Az orvostudomány már évtizedekkel ezelőtt elfogadta, hogy a negatív érzelmi állapotok kórosan hatnak az immunrendszerre, nehezebb volt azonban tudomásul venni az azóta rendszerre, nehezebb volt azonban tudomásul venni az azóta ugyancsak számos kísérlettel igazolt másik összefüggést, hogy a pozitív érzelmi állapotok képesek számos súlyos betegség meggyógyítására. Ma már az is elfogadott tény, hogy a nevetés és egyéb pozitív érzelmek fokozzák az immunrendszer aktivitását, és ugyanilyen hatásúak a meditatív állapotok, az irányított imagináció, a hipnózis. Amit szakember közreműködése nélkül bárki otthon is megtehet, az a rendszeres lazítás (relaxálás), amelynek sokoldalú gyógyhatása felbecsülhetetlen értékű.

A csecsemőmirigy működésének fokozására egyszerű eljárás a szegycsont finom ütögetése, naponta akár több alkalommal is, ha szükség van rá.

A helyes életmód legfontosabb elemei az immunrendszer erősítésére a következők: a dohányzás mellőzése, megfelelő testsúly, napi legalább 7 óra alvás, rendszeres testgyakorlás és lazítás.

Étrend

Az étkezés ugyancsak legyen rendszeres, növeljük a zöld levelű zöldségek fogyasztását, álljunk át a vegetáriánus étrendre, vagy legalább növeljük a zöldségek és gyümölcsök arányát, húsok közül pedig legfeljebb fehér húsúakat és halat együnk.

Régóta ismert, hogy a fokhagyma rendszeres fogyasztása többek között az immunrendszer hatékonyságát is fokozza. Aki nem tud nagy mennyiségben fokhagymát enni vagy idegenkedik annak erőteljes szagától, helyettesítheti jó minőségű, fokhagymatartalmú táplálék kiegészítővel.

Mellőzzük vagy szorítsuk vissza a cukor használatát, ne fogyasszunk alkoholt, és igyunk elegendő vizet (legalább napi 2,5 litert).

Az immunrendszer csökkent működésének leggyakoribb oka a tápanyaghiány. Ez nem feltétlenül súlyos mértékű, ám tudni kell, hogy akár egyetlen fontos tápanyag hiánya is döntő befolyással lehet az immunrendszerre. Főleg az idős korban jellemző egyoldalú táplálkozás vezet ilyen állapotokhoz.

Több más jótékony hatása mellett – előnyös érelmeszesedésnél, prosztata megnagyobbodásnál, májbetegsében és általános gyengeségnél – kiválóan erősíti az immunrendszert a virágpor. A szervezet számára szükséges valamennyi fehérjét, összes esszenciális aminosavat, telítetlen zsírsavakat, vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket egyaránt tartalmaz. Ha valaki tudja, hogy allergiás valamelyik virág porára, az inkább ne szedje. Mindenki más először csak igen óvatosan, parányi adagban kezdje hozzászoktatni a szervezetét, fokozatosan emelve az adagokat. Néhány hét alatt napi 2-3 evőkanálnyi mennyiségig juthatunk el. Kb. 2 hónapos virágporkúra után tartsunk 2 hét szünetet, majd ismételjük meg a kúrát, újra fokozatosan emelve a mennyiséget.

Az elhízás ugyancsak csökkenti az immunválaszt, ezért túlsúlyos embereknél gyakoribbak a fertőzések, mint a normális súlyúaknál. Az emelkedett koleszterin- és vérzsírszintek szintén csökkent immunműködéshez vezetnek. Ismert tény továbbá, hogy az alkoholisták fogékonyabbak a fertőzésekre, náluk gyakoribb például a tüdőgyulladás.

Gyógynövények

A két legnépszerűbb immunserkentő gyógynövény a kasvirág (Echinacea) és az Astragalus. Ilyen értelmű hatásukat számos vizsgálat igazolta.

A kasvirág egészséges emberek immunrendszerét is erősíti és megelőzés céljából ugyancsak ajánlatos az alkalmazása. Megelőzésre vegyünk be napi 20 csepp Echinacea tinktúrát, és tartogassuk a szánkban, illetve a nyelvünk alatt mielőtt lenyeljük. Meghűléses betegségnél már az első tünetek jelentkezésekor bevehetünk egyszerre 50 cseppet, majd óránként 10-10 cseppet, 3-4 napon keresztül. Gyerekek immunrendszerének erősítésére is előnyös, de nekik ne adjunk alkoholos kivonatot, illetve alkalmazzunk recept nélkül kapható homeopátiás szert.

Az Astragalus gyökerét a hagyományos kínai orvoslásban vírusfertőzések kezelésére használják. Többféle módon is előnyösen hat az immunrendszerre: fokozza a monociták és a makrofágok tevékenységét, a falósejtek aktivitását, a T-sejtek működését.

Az egyik legkiterjedtebb alkalmazott és legtöbbet vizsgált gyógynövény, az édesgyökér számos más előnyös hatása mellett az immunrendszert ugyancsak erősíti, elsősorban azzal, hogy növeli az immunrendszer által termelt vírusellenes anyag, az interferon szintjét.

Az orbáncfű szintén alkalmas az életerő növelésére. Antivirális hatása miatt jól használható a vírusfertőzések után gyakran jelentkező kimerültség enyhítésére.

Dr. Nagy Géza kiemeli még könyvében a szomoljai szeklicét (Leuzea, Rhaponticum carthamoindes). Ez az Ázsiából származó, termesztett gyógynövény sokféle gyógyhatással büszkélkedhet. Ahol honos, ott az emberek igen magas életkort élnek meg. Fitohormonokat tartalmaz, ezek az idegrendszerre hatnak, és javítják a fizikai és a szellemi kondíciót.

Ugyancsak ő sorolja az immunerősítő hatású növények közé a Panax ginsenget, a bazsalikomot, a benedekfűt, a levendulát, a zabot, a kálmost és az apróbojtorjánt.

Az utóbbi években nagy karriert futott be immunerősítő szerként (is) az ázsiai Rhodiola rosea növény kivonata.

Gyógyborok

Egy rész porított angyalfű gyökérhez (Archangelica officinalis Hoff.) adjunk kilenc rész fehérbort. Tároljuk 20 napig sötétben, hermetikusan elzárva, és naponta legalább egyszer rázzuk fel. Szűrés után fogyasztható napi 2-3 alkalommal fél-fél deciliter. (Dr. Nagy Géza)

Egy nagy porcelánedénybe öntsünk 5 liter fehérbort, csavarjunk bele 5 citromot, tegyünk hozzá egy vanília rudacskát és egy evőkanálnyi, porrá őrölt köménymagot. A műveletet zárható edényben végezzük vagy alkalmazzunk celofánt. Négy nap múlva szűrjük le, édesítsük negyed kiló mézzel. Palackozva hűtőben tároljuk, és naponta kétszer fogyasszunk belőle fél vagy egy decilitert (Dr. Nagy Géza)

Illóolajok

Hasznos illóolajok immunerősítésre: bergamott, eukaliptusz, geránium, kajeput, kakukkfű, niauli, teafa.

Lázcsillapítás

Fertőzés esetén a láz a test egyik legfontosabb és leghatásosabb védekező reakciója. Amikor a testhőmérséklet egy-két fokkal emelkedik, a szervezet a láz segítségével könnyebben semmisíti meg a vírusokat és a baktériumokat, mintegy beindítja a gyógyulási folyamatot. Éppen ezért a lázat csak akkor szabad lenyomni, ha már túl magasra emelkedik. Erre gyerekek esetében fokozottan kell ügyelni, nehogy bekövetkezzék az úgynevezett lázgörcs. Felnőtteknél viszont, amíg a láz nem éri el a 39-40 fokot, tekinthetjük az említett módon hasznos jelenségnek. A lázat pedig úgy is csökkenthetjük, hogy nem akadályozzuk a szervezet öngyógyító folyamatait, például lábszárborogatással. Két kisebb lenvászon kendőt nedvesítsünk be langyos vízzel, és bokától a térdig csavarjuk be vele a lábat. Tekerjünk rá száraz vászonkendőt, majd frottír- vagy gyapjútörölközőt. A borogatást 20 percig hagyjuk a lábon, majd ismételjük meg az eljárást. Egyidejűleg mindkét lábon használjuk. Ha a láz 38,5 C fok alá megy, nem szükséges tovább borogatni.

Hőmérséklet-emelés

Ha egy meghűlés láz nélkül zajlik, akkor a szervezet átmeneti túlmelegítéssel támogathatjuk a kórokozók elleni harcban. Erre szolgál a szauna vagy gőzfürdő, a frissítő lábfürdő és az úgynevezett Schlenz-féle fürdő. Ez utóbbinál a fürdővíz hőmérséklete csak 36,5 C fok, és fokozatosan melegítjük fel forró víz hozzáadásával 39 C fokra. A fürdés ideje 30-60 perc, gyerekeknél rövidebb. A fürdővíz csak a szív alatti területeket érje, hőmérsékletét ne hagyjuk csökkenni. Fürdés közben a bőrt szivaccsal vagy kefével vörösre dörzsölhetjük. Ilyenkor erősen felgyorsulnak a kiválasztási folyamatok. Fürdés után feküdjünk ágyba és pihenjünk, izzadjunk.

Figyelem! A fent említett három testhőmérséklet-emelő módszert szívbetegek, keringési zavarokkal és érrendszeri panaszokkal küzdők ne alkalmazzák, egészséges szervezet esetében viszont mindegyik ingerterápia hasznos lehet.

Táplálék kiegészítők

Az immunrendszer működése szempontjából talán a legfontosabb étrend-kiegészítő az A-vitamin. Alapvető szerepet játszik a bőr, a légzőszervek, az emésztőrendszer és a testszövetek felszínének védelmében. Emellett részt vesz számos immunfolyamat elindításában és fokozásában. Ugyancsak jelentős a vírusellenes hatása. Az A-vitamin-hiányban szenvedő gyermekek különösen érzékenyek a vírusfertőzésekre, például a kanyaróra és az RS-vírusra.

Terhes anyáknak A-vitamin adása nem javasolt, mert fejlődési rendellenességet okozhat, pótolható viszont karotinoidokkal.

A legtöbb tapasztalat a béta-karotinnal kapcsolatban gyűlt össze (ez az A-vitamin elővitaminja). A többi karotinoid ugyancsak erős antioxidás, számos immunserkentő hatásukat mutatták ki. Ha nem zöldségekből (főleg sárgarépából) kívánjuk fedezni karotin szükségletünket, akkor részesítsük előnyben a természetes alapú étrend-kiegészítőket.

A C-vitaminról köztudott, hogy vírus- és baktériumellenes hatású, fő előnye azonban az, hogy javítja az immunrendszer működését, többek között növeli a fehérvérsejtek számát, és fokozza a csecsemőmirigy hormonok elválasztását. Felszívódása tökéletesebb akkor, ha érfalerősítő bioflavonoidokkal együtt visszük be a szervezetbe.

Az ellenanyagok termeléséhez kapcsolódó, úgynevezett humorális és a sejt által közvetített, sejtes immunválaszt egyaránt serkenti az E-vitamin. Akkor is jótékony hatást gyakorol az immunrendszerre, ha egyébként nem mutatkoznak az E-vitamin-hiány jelei.

Előnyösen befolyásolja még az immunrendszer tevékenységét a B6-vitamin és más B-vitaminok, valamint a folsav, a cink és a szelén.

Főleg a Távol-Keleten terjedt el, de ma már Európában és Amerikában is közismert az immunrendszer-erősítő gombák használata. A Shiitake és a Reishi goma táplálékkiegészítő formájában is hozzáférhető.

Erős antioxidánsként az alfa-zsírsavak ugyancsak előnyösen alkalmazhatók az immunrendszer erősítésére – főleg krónikus fáradtság és pikkelysömör esetén.

Az immunzavarok gyakori oka a vashiány, amely különösen gyermekeket, menstruáló nőket és idős embereket érint. Férfiaknál a vashiány ritka. Az immunrendszer működése akkor is csorbulhat, ha a vashiány laboratóriumi vizsgálatokkal még nem mutatható ki. Az ilyen határeseti vashiány is elegendő a csecsemőmirigy és a nyirokcsomók sorvadásához, a fehérvérsejtek működésének visszaeséséhez.
Vigyázat: fertőzéskor nem ajánlatos a vaspótlás, mert vasra a kórokozóknak ugyanúgy szükségük van, mint az egészséges sejteknek. Így tehát vaskiegészítés inkább megelőzésre javasolt, illetve ha valaki folyamatosan szed vastartalmú táplálék kiegészítőt, fertőző betegség esetén tartson szünetet.
 

H-111

Kitiltott (BANned)
Köszönöm,hogy olvastad.A telefonszámom titkosítva van a vásárlás pillanatától,de valahogy mégis mindig megtalálnak és telefonálnak.Most ez a levél nagyon felbosszantott,mindig van valami ami elromlik ,javításra szorul,jelen pillanatban víz-gáz szerelőt várok aminek a költségét a gyerekeim fizetik.

Célszerü a helyileg illetékes jegyzönél letiltatni a reklámcélú elérhetöséged. A mai gyakorlat szerint ui. ha ezt nem teszed meg - akkor egyetértesz a küldeménnyel.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Célszerü a helyileg illetékes jegyzönél letiltatni a reklámcélú elérhetöséged. A mai gyakorlat szerint ui. ha ezt nem teszed meg - akkor egyetértesz a küldeménnyel.
Köszönöm a válaszod,jaj dehogy értek egyet a küldeménnyel,1500 ft-os csekk
.A bosszantó,hogy sorba jönnek az ilyen levelek, miért nem a gazdagokat keresik meg,
A gyerekem már intézkedik ,mozgáskorlátozott lévén nem tudok kimenni a lakásból.
További vírusmentes napokat.
 

H-111

Kitiltott (BANned)
Köszönöm a válaszod,jaj dehogy értek egyet a küldeménnyel,1500 ft-os csekk
.A bosszantó,hogy sorba jönnek az ilyen levelek, miért nem a gazdagokat keresik meg,
A gyerekem már intézkedik ,mozgáskorlátozott lévén nem tudok kimenni a lakásból.
További vírusmentes napokat.

Nem kell kimenned a lakásból.1 telefonos egyeztetés után mail a jegyzönek, ennyi.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Nem kell kimenned a lakásból.1 telefonos egyeztetés után mail a jegyzönek, ennyi.
A mi jegyzőnk,ha van rá lehetősége jobban szereti a személyes találkozásokat,négyszemközti beszélgetéseket.Arc-testolvasás,a hangsúly,..stb sokkal többet mondanak neki mint a többoldalas beadványok,vagy az ilyen panaszok mint az enyém.
 

H-111

Kitiltott (BANned)
A személyes találkozás lehet lényeges, de egy helyi jegyzö sem irhatja felül jogalkalmazóként a törvényi elöirásokat.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Márai Sándor: Olyan világ jön

Olyan világ jön,
amikor mindenki gyanús, aki szép.
És aki tehetséges.
És akinek jelleme van…

A szépség inzultus lesz.
A tehetség provokáció.
És a jellem merénylet!…

Mert most ők jönnek…
A rútak.
A tehetségtelenek.
A jellemtelenek.

És leöntik vitriollal a szépet.
Bemázolják szurokkal és rágalommal a tehetséget.
Szíven döfik azt, akinek jelleme van.

Köszönöm, hogy elolvastad Olyan világ jön című költeményt.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Szántó Gyöngyi

Május 28 ·



Valamikor réges-régen, egy másik korban, egy másik világban dicsőség volt a betegágy mellett dolgozni.

Valamikor régen, ebben a világban túljelentkezés volt az egészségügyi iskolákban. Szakközépbe 4,5 fölötti átlaggal tolongtak a jó tanulók, de 4-es körüli eredménnyel jutottak be a szakiskolába is.

Abban a régi világban szervezetten működött a nővérkék képzése. Senkinek nem jutott eszébe, hogy évről-évre megkavarja a tanrendet, kivegyen, betoldjon valamit. Valahogy tudták a szakoktatók, hogy mit és hogyan kell átadni a tudásukból. Az orvosok is ott voltak az órákon, tanították a betegségeket szigorúan és következetesen.

A gyakorlatokon a kórházakban természetes volt, hogy az alapokat gyakorolja be először a tanuló. Nem volt hiszti, ha ágytálat, éjjeliszekrényt kellett mosni. Nem is mert volna senki, hiszen az oktatók, a főnővér ott volt a sarkukban, figyelte munkájukat. Mégsem érezték a kisnővérek, hogy ki vannak szolgáltatva a nagyok kényére, kedvére. Mire végeztek a tanulmányaikkal, teljes értékű ápolóként kezdhettek dolgozni.

Ma még sokan ott vannak a betegágyak mellett ebből a régi világból. Ma még viszik a hátukon a rendszert, Recseg, ropog ez a rendszer, recseg, ropog az ápolók gerince a súly alatt, de teszik, még teszik a dolgukat. Hébe-hóba jönnek fiatalok is az ágy mellé.

Hébe-hóba még jelentkeznek a szakképzésbe ápolónak. Maholnap elfogynak. Az idős kiöregszik, a fiatal elmenekül.

Valamikor, valahol, valakik nagyon elrontottak valamit.

Nincs több időnk. Vagy most közösen helyrehozzuk, vagy az utolsó majd lekapcsolja a villanyt, ha lesz áram és lesz kapcsoló...
1627326566249.png
#freeEü
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Alternatív th közül az orvosi pióca kezelés,orosz vakcinának hívom,egyenesen Oroszországból jön.
Nagyon értik a dolgukat,háromszög a harapásuk helye és ami a lényeg kitünő munkát végeznek.
Amikor befejezték a gyógyítást maguktól leesnek.1× láttam mikor a bokámon volt,hogyan dobják le magukat
csak egyszer szabad felhasználni 1 orvosi piócát.Azt is láttam amikor korábban vettük le ,mint a kerge birka,kórbe -kórbe az üvegbe,nagyon meg volt sértődve,hogy nem tudta befejezni a "művét":rohog:
 

Csatolások

  • pióca 1és-19.jpg
    pióca 1és-19.jpg
    21.6 KB · Olvasás: 6
  • pióca 2 és-20.jpg
    pióca 2 és-20.jpg
    25 KB · Olvasás: 4

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Dr Dobos Vadim Háziorvos.jpg


Olvasd el. Érdemes!
1f642.png

Dr. Dobos Vadim
Búcsú levél!
Megdöbbentően sok támadást és fenyegetést kaptam az elmúlt 1 hét során – személyesen és telefonon, üzenetekben és hozzászólásokban, SMS-ben, stb. – ezért kiszállok ebből az egész Covi.d ügyből. Feladom. Pedig csak segíteni szerettem volna az embereknek.
A segíteni akarás miatt hagytam ott a gyógyszeripari karrieremet, ahol különböző nagynevű külföldi gyógyszercégeknél értékesítési vezetői, marketing vagy üzletág igazgatói pozíciókat töltöttem be. Az évek során rájöttem , hogy a gyógyszerek többsége nem segíti a betegek gyógyulását, sőt a mellékhatások miatt inkább ártalmas.
Otthagytam a kimagasló fizetésemet, luxus céges autómat, külföldi tréningeket és kongresszusokat, hogy egyszerű vidéki háziorvosként próbáljak segíteni az embereken.
Az életem egy érdekes fordulatot vett 2020 áprilisában, amikor a budapesti önkormányzattól megkerestek, hogy vállaljam el a Pesti úti Idősek Otthonát - az intézetben kitört Covi.d járvány miatt orvos nélkül maradtak. Elutasítottam, mivel távol van a lakóhelyemtől.
Két hét alatt több tucat orvost kerestek meg, de senki sem vállalta! Úgy látom, az orvos kollégák bátorsága, a trágár és fenyegető hozzászólások írásában ki is merül. Néhány száz idős krónikus beteg orvosi ellátás nélkül maradt. Orvosi lelkiismeretem nem engedte, hogy én is tétlenül hagyjam ezt, így 2 hét után elvállaltam, ahol azóta is félállásban háziorvosként dolgozok.
Az általam bevezetett tömeges nagy dózisú D-, C- és multivitamin adagolásnak, valamint a vezetőség következetes intézkedéseinek köszönhetően, 2020 júniusában legyőztük a Covi.d járványt – azóta sem volt egyetlenegy Covi.d-os betegünk sem. Persze erről már hallgat a média!
Majd 2020 októberében a gödöllői idősek otthonából kerestek meg, ahol kitört a Covi.d járvány, közel 120 fertőzött lakóval. Az intézményi orvost 21 napra karanténba zárták. Most sem akartam elvállalni, a jelentős leterheltségem miatt, így kértem, hogy keressenek valaki mást. Néhány napig próbáltak más orvost találni, de senki sem vállalta. A kollégák féltek, rettegtek.... Így megint nekem kellett ellátni az idős magukra maradt betegeket.
A mai napig kérésre kimegyek a több napig lázas, elesett betegekhez, függetlenül attól, hogy már pozitív PCR Covi.d tesztjük van. Covi.d-os betegek ellátása vagy PCR szűrése kapcsán nem hordok maszkot, nem veszek fel kesztyűt – megfertőzni őket jobban már úgysem lehet, sőt az ő maszkjukat is levetetem, hogy lássam az arcukat, amelyből műszeres vizsgálatok nélkül is meg lehet ítélni az állapotuk súlyosságát.
A fentiek miatt, csak mosolyogva olvasom a „hős” szkafanderbe öltözött Covi.d osztályra akaratuk ellenére kivezényelt kollégák becsmérlő hozzászólásait....
Nem félek a Covi.d-tól, mert 1 év alatt közel 250 valódi Covi.d-os beteget (PCR teszttel igazolt) láttam el „védőfelszerelés” nélkül és jól vagyok. Egyszer sem volt semmilyen panaszom, a munkáltatók által kért számtalan PCR tesztem is mindig negatív volt. Miért is? Mert a közel 10-12 órányi orvosi munka ellenére, próbálok egészségesen élni és legalább 10 éve szedem a nagy dózisú D-, C- és multivitaminokat.
Mielőtt még újabb hülyeséget találnának ki az olvasók – nem árulom a vitaminokat, hanem vásárolom, saját magam és a családom részére....
Sötétnek látom a jövőnket....
A hozzászólásokból jól látható, hogy a kritikus kommentek személyeskedők, agresszívek, fölényesek, fenyegetők, tele vannak trágár, obszcén kifejezésekkel. Mert félnek.....
Most félnek a maszkot nem viselőktől, majd félni fognak a nem beoltottaktól, kikényszerítve a kormánytól, a beoltatlanok elzárását, később félni fognak a sorozatos Covi.d oltások mellékhatásaitól.....
Miért is félnek???
Mert féltik a nyomorúságos, mindenkinek kiszolgáltatott, rabszolga-életüket......
Mert elhitték, hogy ez az egy életünk van és nincs tovább.....
Mert elhitték, hogy azért élnek itt a földön, hogy minél több pénzt, anyagi javakat és élvezetet harácsoljanak össze...
Mert már senki nem hisz abban, hogy lelke is van, a fizikai teste mellett.....
Mert már senki sem hisz a lélek örökkévalóságában.....
Mert már senki nem akarja nemes tettekkel elérni a lelki üdvösségét....
Túl kevesen vagyunk és tétlenül nézzük a körülmények fokozódását - a helyzet reménytelen...
Most ismét eszembe jut a fiatal sebész éveim egyik tanulságos esete. 1995-öt írunk. A sebészeti szakrendelésen betegek tucatjait vizsgálva, egyszer csak vakbélkörnyéki tályogra bukkantam. A kb. 40 éves férfi beteget azonnal felvilágosítottam, hogy sürgős életmentő műtétre van szüksége, amelyről ő hallani sem akart. Segítségül hívtam az akkori főnökömet, dr. Juhász Tibor osztályvezető sebész főorvost, aki megpróbálta meggyőzni a beteget a sürgős műtét fontosságáról. Nem sikerült....
Néhány héttel később a mentők hozták az illetőt igen súlyos állapotban, mivel a tályog kiszakadt és a genny elöntötte az egész hasüregét. 24 órán belül diffúz hashártya gyulladásban és vérmérgezésben elhunyt...
Juhász főorvos Úr ekkor azt mondta: „Vadim, jegyezd meg – senkit sem lehet erőszakkal akarata ellenére megmenteni. Mindenki úgy cseszi el az életét, ahogy akarja.....”
Így 25 év után most végre én is megtanulom a fenti bölcsességet...
Nem akarok már senkit sem megmenteni, többé már nem érdekel az egész Covi.d-ügy.....
Én próbáltam most is segíteni, de nem sikerült, elbuktam, így feladom....
Ígérem, hogy soha semmit sem írok a Facebook-on, ami összefüggésben lenne a Covi.d-dal.
Kérem, ne írjanak Önök sem nekem semmit a Covi.d-dal kapcsolatban – én kiszálltam...
Kérem felejtsenek el...
Szomorú vagyok, mert csak tétlenül nézzük a körülmények fokozódását ....
„A gonosz diadalához csak annyi kell, hogy a jók tétlenek maradjanak.”
John Stuart Mill
Üdvözlök mindenkit szép új világunkban....
vidám zenei aláfestéssel..."
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag

Ma 101 éves az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes​


Ma 101 éves az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes

Vasárnap ünnepli 101. születésnapját az ötszörös olimpiai bajnok Keleti Ágnes, a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka, aki az 1956-os melbourne-i ötkarikás játékokon négy, négy évvel korábban Helsinkiben egy aranyat szerzett. Az öt aranya mellett három ezüstje és két bronza is van az olimpiákról.​

– Sajnos ősszel volt egy fránya balesetem, elestem, még abból lábadozom, de jól vagyok – mondta a Híradó.hu portálnak Keleti Ágnes, aki jó étvággyal és humorral lépett az új esztendőbe.
– Az ő korában már elengedhetetlen a 24 órás felügyelet. Egy nővér és egy házvezetőnő vigyáz rá, rendszeresen jár hozzá gyógytornász és orvos is. A balesete miatt ágyba kényszerült, most azonban már a fotelében is sokat ücsörög. Mivel imád utazni, leggyakrabban utazási videókat és műsorokat néz, persze az imádott torna mellett. Sokat hallgat zenét, szinte mindig szól valamilyen muzsika a lakásban – mesélte a jeles nap előtt Keleti Ágnes közeli barátja és szóvivője, Róth Tamás, aki azt is elárulta: az olimpiai, háromszoros világ és kétszeres Európa-bajnok úszó, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségének és a Nemzetközi Olimpiai Bizottság sportolói bizottságának tagja, Gyurta Dániel, illetve az olimpiai bajnok öttusázó, az Olimpiai Bajnokok Klubjának elnöke, Fábián László személyesen is felköszönti a tornásznőt.
– Gyurta Dániel és Fábián László biztosan meglátogatja, egyébként az összejövetelen lesz virág és torta is, mi, a barátok pedig énekköszöntéssel is készülünk neki. Minden résztvevőnek azonban a helyszínen koronavírus-gyorstesztet kell elvégeznie – közölte Róth Tamás.
Keleti Ágnes 1921. január 9-én Klein Ágnes néven született Budapesten. 1937-től a budapesti Vívó és Atlétikai Clubban, 1938-tól a Nemzeti Torna Egyletben sportolt, 1939-ben lett a tornaválogatott tagja, első magyar bajnokságát 1940-ben nyerte. Zsidó származása miatt azonban eltiltották a versenyzéstől. A második világháború borzalmait és a német megszállás utáni időszakot Juhász Piroska néven, hamis papírokkal Szalkszentmártonban vészelte át. Annak ellenére, hogy korábban évekig nem edzhetett, 1948-ban kijutott a londoni olimpiára, ott végül mégsem szerepelhetett, ugyanis az utolsó edzések egyikén bokaszalag-szakadást szenvedett.
Négy évvel később, 31 évesen az 1952-es helsinki olimpián azonban már a talaj bajnoka volt, ezenkívül egy ezüst- (csapat) és két bronzérmet (felemás korlát, kéziszercsapat) szerzett. Két évvel később Rómában felemás korláton világbajnokságot nyert, 1956-ban a melbourne-i olimpián pedig karrierje csúcsára ért: talajon, gerendán és felemás korláton, valamint a kéziszercsapattal is a dobogó legfelső fokára állhatott fel. S ehhez jött még két ezüst (egyéni összetett, csapat). A játékok legeredményesebb versenyzője lett.
Egy évvel később Izraelben telepedett le, ahol gyakorlatilag megteremtette a nemzeti tornasportot, főiskolai tanárként és edzőként tevékenykedett tovább. 1958-tól 1980-ig az izraeli tornászválogatott edzője, 1959-től 1960-ig pedig az olasz tornászválogatott eredményeiért felelt.
A Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, Magyarország legtöbb olimpiai érmét, tehát tízet magáénak tudható Keleti Ágnes a világ legidősebb olimpiai bajnoka. Az aranyérmeket nézve a magyar „örökrangsorban” az ötödik, csak Gerevich Aladár (7-1-2), Kozák Danuta (6-1-1), Kovács Pál (6-0-1) és Kárpáti Rudolf (6-0-0) előzi meg, utánuk már Keleti Ágnes (5-3-2) következik. (Kozák Danuta tavaly került eléje.)
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 2021. június 15-én a koronavírus-járvány miatt egy évvel elhalasztott 2020-as tokiói olimpia egyik kampányvideóját Keleti Ágnes főszereplésével készítette. Az Amit Ágnes látott című videó feleleveníti a tornásznő karrierjének képkockáit és végigköveti az élete alatt rendezett olimpiák legnagyobb pillanatait.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag

Petőfi Sándor: FÖLTÁMADOTT A TENGER...​

FÖLTÁMADOTT A TENGER...

Föltámadott a tenger,
A népek tengere;
Ijesztve eget-földet,
Szilaj hullámokat vet
Rémítő ereje.

Látjátok ezt a táncot?
Halljátok e zenét?
Akik még nem tudtátok,
Most megtanulhatjátok,
Hogyan mulat a nép.

Reng és üvölt a tenger,
Hánykódnak a hajók,
Sűlyednek a pokolra,
Az árboc és vitorla
Megtörve, tépve lóg.

Tombold ki, te özönvíz,
Tombold ki magadat,
Mutasd mélységes medred,
S dobáld a fellegekre
Bőszült tajtékodat;

Jegyezd vele az égre
Örök tanúságúl:
Habár fölűl a gálya,
S alúl a víznek árja,
Azért a víz az úr!

Pest, 1848. március 27 - 30.
Petőfi Sándor.jpg
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Egy egyetemi tanár gondolatai....

Lassan el kellene gondolkodni a halálbüntetés visszaállításán.
Ne szépítsük. Aki 2022 elején még nincs beoltva és a gyerekeit sem oltatta be az tömeggyilkos!
Semmi keresnivalójuk nincs köztünk ,ők az elmúlt korok elbutult maradékai.
18 éve tanítok az egyetemen és borzalmas mit okoznak ezek az emberek.
A katonaság induljon el egy orvosbrigáddal és mindenhova menjenek be!
Oltva vagy? Rendben!
Nem vagy oltva? Akkor most beadjuk, ha nem akkor azonnali halálbüntetés az egész társadalom veszélyeztetéséért!
Ennyire egyszerű!
Tisztelt politikusok!
Hány értékes embernek kell még meghalnia ?
...........................................................................................................................................................................................................................................................................................
Drága, pótolhatatlan nagymama

Decemberben a kisunokám is megkapta mindkét oltást,ez volt a feltétele annak,hogy megkapja az új Playtation 5-jét.
Azóta már tudja,hogy a húsvéti nyuszi is csak akkor hoz neki ajándékot,ha megvan a harmadik is.
Már nagyon várja.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
A kisunokámnál új fegyelmezési módszert alkalmazok.
Eddig ha rosszul viselkedett ,azt mondtam neki, ha nem leszel jó kisfiú akkor elvisz a Mumus.
Amióta itt van velünk a vírus ,azt mondom neki,ha nem leszel jó kisfiú és nem oltakozol, akkor elvisz az Omikron.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
Párbeszéd:

“Egy fiatal ördög az öregnek: Hogyan küldtél ennyi lelket a pokolba?
Az öreg: A félelmen keresztül!
A Fiatal: Csak így tovább! Mitől féltek? Háborútól? Éhínségtől?
Az Öreg: Nem… Egy betegségtől.
A Fiatal: Nem lettek betegek? Nem haldokoltak? Volt gyógymód?
Az öreg: …megbetegedtek. Meghaltak. Volt gyógymód…
A fiatal: Nem értem.
Az öreg: Ők tévedésből azt hitték, hogy az egyetlen dolog, amelyhez ragaszkodniuk kell bármi áron, AZ ÉLET! Nem ölelkeztek… nem köszöntötték egymást… Eltávolodtak egymástól! Kerültek minden emberi érintkezést… Minden emberit. Elfogyott a pénzük. Elveszítették a munkáikat. De ők azt választották, hogy féltik az életüket, még akkor is, ha kenyérre nem futja. Mindent elhittek, amit hallottak, olvasták a híreket és vakon elhittek mindent, amit olvastak. Feladták a szabadságot. Nem mentek el sohasem otthonról. Sehová nem mentek. Nem látogatták a családjaikat és a barátaikat. A világ egy nagy koncentrációs táborrá változott önkéntes rabokkal. Mindent elfogadtak. Csak hogy túléljenek egy újabb nyomorult napot. Nem éltek. Minden egyes nap meghaltak. Így könnyű volt elrabolni a nyomorult lelküket…

A Facebookon terjedő szöveg szerint a fenti idézet C.S. Lewis az „Egy öreg ördög tanácsai egy fiatalabbnak” című könyvéből származik, és 1941-ben íródott – mintegy “megjósolva” napjaink koronavírusos helyzetét.
 

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag

Csatolások

  • Screenshot_20220512-114324_Messenger.jpg
    Screenshot_20220512-114324_Messenger.jpg
    497.9 KB · Olvasás: 2
  • Screenshot_20220512-114338_Messenger.jpg
    Screenshot_20220512-114338_Messenger.jpg
    493.1 KB · Olvasás: 2
  • Screenshot_20220512-114503_Messenger.jpg
    Screenshot_20220512-114503_Messenger.jpg
    498.1 KB · Olvasás: 2
  • Screenshot_20220512-115033_Messenger.jpg
    Screenshot_20220512-115033_Messenger.jpg
    531.3 KB · Olvasás: 3

vandorcsillag

Állandó Tag
Állandó Tag
A libák kiabálására lett figyelmes a gyerekem,megnézte mi történt.
Igy adták tudtunkra,hogy kikelt az első kisliba.
Talán gyerekként sem csodálkoztam így rá a kikelt kis jószágokra mint most.
Gyöngyityúk csak azért nem ül el mert nincs kakas. Screenshot_20220520-113710_Messenger.jpg Screenshot_20220519-233949_Messenger.jpg Screenshot_20220519-220729_Messenger.jpg
 
Oldal tetejére