Az elrontott válságkezelés után Orbán bukását hozhatja az ellenzék összefogása

A zürichi Neue Zürcher Zeitung cikkében részletesen ír arról, hogy a koronavírus-válság kíméletlenül rávilágított az Orbán-kormány tragikus hiányosságaira. Nincs még egy olyan ország, ahol lakosságarányosan annyian haltak volna meg a koronavírus okozta megbetegedésben, mint Magyarországon. Emiatt különösen fenyegető Orbán Viktor hatalmára, hogy a demokratikus erők összefogtak a leváltására.

A Svájc egyik legnagyobb múltú lapjában megjelent cikk emlékeztet a székesfehérvári kórház igazgatójának nyilatkozatára. A vezető annak ellenére, hogy a kormány megtiltotta, hogy a kórházigazgatók nyilvánosan beszéjenek, mégsem hallgatott. Elsőként mondta ki, hogy “A legtöbb embernek fogalma sincs arról, mi történik igazából”. A krematóriumok három műszakban kezdtek dolgozni, a klinikának mégis két extra hűtőkonténert kellett rendelnie a holttestek tárolására. Két hét alatt ezek is megteltek. Hangsúlyozta, ha valaki lélegeztetőgépre kerül, a túlélési esélye jó 10%, amely a nemzetközi összehasonlításban szörnyen alacsony érték.
A lap arra is rávilágít, hogy a rettenetes helyzet ellenére a magyarországi covid-osztályokról nem láthatunk sokkoló képeket. A megmaradt maroknyi független sajtóorgánumot ugyanis nem engedik be a kórházakba. A kormányzati média munkatársai pedig csak a kijelölt kórházakat látogatják.

2,5-szer annyian haltak meg Magyarországon, mint Svájcban és 3-szor annyian, mint Németországban.​

Azt is megírták, hogy lakosságarányosan négyszer annyian halnak meg Magyarországon, mint a rettenetes helyzetben lévő Indiában. Hangsúlyozzák, hogy a rossz magyar halálozási adatot több tényező is befolyásolja.
A fertőzöttek nagy száma, a lakosság rossz egészségügyi állapota, az orvosok és ápolók elvándorlása, valamint az alulfinanszírozott egészségügyi rendszer miatt haltak meg sokan Magyarországon.
A svájci újságíró a magyar egészségügy hiányosságait egy náluk teljesen felfoghatatlan példával illusztrálja: Pandémia nélkül is teljesen normális, hogy a betegeknek saját vécépapírt és szappant kell magukkal vinni a kórházba.

A hatóságok hallgatnak a közel 30 ezer halottról.​

A Neue Zürcher Zeitung valószínűsíti, hogy az is óvatlanná teszi a magyarokat, hogy a kormány elhallgatja a rossz híreket. Emiatt az emberek nagy része nem tudja, hányan haltak meg, így nem vigyáz annyira. Kiemelik, hogy a kormánymédia ilyen szintű túlsúlya mellett ez nem is meglepő. Viszont, ha nem lesz sikeres az oltási kampány, és nem tudja újraindítani a gazdaságot, akkor vállalnia kell a felelősséget.

Orbánnak 10 év után először kell féltenie a hatalmát.​

A lap vázolja a svájci olvasóknak, hogyan szerzett Orbán kétharmados többséget a parlamentben, és hogyan élt vele vissza. Hozzáteszik, a Fidesz azzal számolt, hogy a különböző baloldali pártok és a Fideszen kívüli jobboldal sosem fog tudni összefogni ellene, külön-külön pedig nem győzhetnek. Számításai 2014-ben és 2018-ban bejötte, de most változott a helyzet.
A hat legfontosabb ellenzéki párt elhatározta, hogy összefognak a választásokra. Közös választási programmal, közös miniszterelnök-jelölttel és mind a 106 választókerületben közös egyéni jelölttel jelölttel akarnak indulni.
A cél, hogy Orbánt 12 év után leváltsák, egyesítette őket. Összefogásuk a 2019-es önkormányzati választás idején kezdődött, és tulajdonképpen azóta meg is maradt. Akkor 10 magyar nagyvárost foglaltak el a demokratikus erők, többek között a fővárost, Budapestet.
Részben Orbán Viktor és kormánya hozták létre ezt az összefogást, azzal, hogy a választási törvények szigorításával az "egy lista, egy jelölt" elv irányába tolták el politikai ellenlábasaikat. Az ellenzéki pártok azért döntöttek végül emellett, hogy ne egymással, hanem csak a Fidesz jelöltjével kelljen versengeniük.

A Fidesz korrupciós botrányai kormányváltó hangulatot teremtettek.​

Sorra derülnek ki az olyan ügyek, amikor az ország fejlesztésére szánt EU-s pénzeket vagy magyar adóforintokat a miniszterelnök haveri köre kapott meg. A vírusválság különösen érzékennyé tette az embereket erre, hiszen miközben a pénzt magukra költötték, az egészségügyet és a bajba került embereket durván elhanyagolták.

A demokratikus hatalomátvétel lehetőségei beszűkültek.​

Magyarország az egyetlen részben szabad országnak, vagyis úgynevezett hibrid rezsimnek minősített állam az Európai Unióban. A Neue Zürcher Zeitung aktuális példaként hozza fel a kórházi személyzetre tett szájkosarat.
Az egy éve tartó szükségállapot során Orbán rendeleti kormányzást alakított ki, amivel tovább központosítja gazdasági és politikai hatalmát.
Ilyen helyzetben az ellenzéki pártok egyetlen esélye a teljes összefogás, ami egyben a legjobb megoldás is Orbán rendszere ellen.

Orban_Viktor_bszrt_1_focuspointscale_w800_h450_fx0_fy0.jpeg
 
“A legtöbb embernek fogalma sincs arról, mi történik igazából”
Hangsúlyozta, ha valaki lélegeztetőgépre kerül, a túlélési esélye jó 10%, amely a nemzetközi összehasonlításban szörnyen alacsony érték.
Pandémia nélkül is teljesen normális, hogy a betegeknek saját vécépapírt és szappant kell magukkal vinni a kórházba.
Az emberek teljesen el vannak vágva a pontos infóktól. Talán az egyik kereskedelmi csatorna közöl a kormánytól eltérő véleményeket.
Viszont, ha nem lesz sikeres az oltási kampány, és nem tudja újraindítani a gazdaságot, akkor vállalnia kell a felelősséget.
Hidd el sikeres lesz.
Milyen felelősséget kell vállalnia??......Ja igen az ellenzék az a hibás.
 
Én ebbe nem akartam belefolyni, nem is fogok, csak csodalkozom kicsit!
A vizcsappbol is a halottak száma folyik, a csalasok valoszinusitese, meg hasonlok.
Azt mondani, hogy ez itt tiltott téma, vagy hazugság vagy politikai húzás :(
Azokat akik itt élnek ezzel nem tévesztik meg,mert ebben élunk, de a kulfoldiekben keltenek egy furcsa képet az orszagrol:(
 
Az adatokat nem lehet meghamisitani .Igazan nagyon szomoru hogy ilyen sok ember meghalt.
Ezt nem lehet docsosegesen talalni hogy minden a legnagyobb rendben.
MEg akkor se ha fogalmatok sincs arrol ha meghal valaki hany helyen van konyvelve a eletbol valo tavozasa.
Az okokat lehet vizsgalni es kell is mert ha a te csaladodba tortenik ez, te se nyugodnal bele hogy senki nem nezne utana mi is tortent a csaladtagoddal.
 
Szaz szazalekig igazad van Melitta!
De ezek az adatok barhol elerhetok .
A kozszolgalati median napontqa adjak be ugyan azt az ábrát, ami a coronavirus oldalon van, ahol megmutatjak a gyogyultakat, halottakat stb.,..
Az okokat persze hogy kell vizsgalni!

De ez a cikk arrol szol, hogy minket itt sotetsegben tartanak eltitkoljak az adatokat, és a dolognak ez a resze nem igaz :(
Lassan mar tenyleg nem tudom hogy mit gondol magyarorszagrol a kulfoldon elo magyar ellenzek :(
Egy tiszt4esseges harc persze hogy nem csak meengedett, de szukseges is!
Mondja el mindenki a velemenyet, a hjogallamisag korulm3enyei kozt tegyen meg mindenki mindent amit tud, és győzzőn akit tobben tamogatnak. De azt ertsdd meg, hogy ez azert kicsit az itthon élők számára megalázó, hogy azt a képzetet igyekeznek elhinteni, hogy itt minenki sotetsegben van tartva :)

Tenyleg nem kotekedni szeretnek, csak ...mindegy gyozzon a jobbik! akar ez az oldal akar az, de magyarország ne seruljon!
 
Olvastam a cikket. Nagyon jó elemzés. (A jövő természetesen feltételes módban) A Neue Zürcher Zeitung röviden NZZ a németnyelvű konzervativ kritikus újság legjobbjai (ha nem a legjobb) közé tartozik. Rengeteg külföldi tudósítjuk van, tehát nem vásároltak a hírei.
-----
A legjobb Kelet-Európai tudósítói közé tartozott a tavaly elhunyt (56-os) svájci-magyar Oplatka András újságíró.
Most is van magyar származású újságírójuk. Sacha Batthyány, a főnemes Batthyány család sarja.
Pár évig volt (Blick-et leszámítva) legnagyobb svájci újság a Tages Anzeiger és a német Süddeutsche Zeitung washingtoni tudósítója is.
Megkapta Svájc irodalmi díját a családjáról írt kritikus könyvére.

"És nekem mi közöm ehhez" a magyar címe.
 
Utoljára módosítva:
Az adatokat nem lehet meghamisitani .Igazan nagyon szomoru hogy ilyen sok ember meghalt.
Ezt nem lehet docsosegesen talalni hogy minden a legnagyobb rendben.
Tavaly az első hullámnál, nagyon kevés volt az elhalálozás. Minden nap van vírusinfó, ahol már akkor elmondták, hogy aki egyszer elkapta a Covidot és meghal akkor őt a covidban elhunytak közé teszik a statisztikában, még akkor is, ha pl. balesetben halt meg, rákban, szív és érrendszeri betegségben. Nálunk a WHO utasítása szerint teszik ezt. Országokként nagyon eltérő a gyakorlat. Van olyan ország, ahol aki coviddal került kórházba és 28 nap után hal meg, már nem a covidban elhunytak közé számolják, hanem az alapbetegségének tudják be a halál okát. Az elhunytak átlagéletkora 72 év és szinte mindenkinek volt súlyos alapbetegsége.
Van egy barátom, aki most a covidos betegekhez lett átirányítva tőle tudom, hogy sokszor azokat még ráteszik lélegeztető gépre, akinél már nincs remény a gyógyulásra. Azért ilyen magas a lélegeztető gépen elhunytak száma.
 
Utoljára módosítva:
Ha jovore az ellenzeki osszefogas nyer, kizarolag egy "jawohl"-kormany johet letre. Esely sincs masra. Annal pedig - az orszag strategiai szempontjabol - minden jobb. Meg a FIDESZ is.
Nem igazán foglalkozom politikával, de éppen ez a cikk is azt bizonyítja, hogy nekünk olyan ellenzékünk van akik saját országukat járatják le külföldön. Akik az unióban a saját országuk ellen beszélnek, szavaznak, nem az ország érdekeit tartják fontosnak, hanem csak a saját politikai hasznukat.
A kormány nagyon jól kezeli a járványt. Az ellenzék a 3. hullám felfutása előtti napokban nyitásért tüntetett. Amikor 4,5 millió ember be van oltva, akkor a nyitás miatt hisztiznek. A vakcinák ellen riogattak.
 
Nem igazán foglalkozom politikával, de éppen ez a cikk is azt bizonyítja, hogy nekünk olyan ellenzékünk van akik saját országukat járatják le külföldön. Akik az unióban a saját országuk ellen beszélnek, szavaznak, nem az ország érdekeit tartják fontosnak, hanem csak a saját politikai hasznukat.
A kormány nagyon jól kezeli a járványt. Az ellenzék a 3. hullám felfutása előtti napokban nyitásért tüntetett. Amikor 4,5 millió ember be van oltva, akkor a nyitás miatt hisztiznek. A vakcinák ellen riogattak.
Ezért kellene információkat adni az ellenzék képviselőinek is....de, inkább hallgatnak hadd menjen az ellenzék fejjel a fának.
Majd nevetnek rajtuk. Közben követelik hogy támogassák őket.
 
Ezért kellene információkat adni az ellenzék képviselőinek is....de, inkább hallgatnak hadd menjen az ellenzék fejjel a fának.
Majd nevetnek rajtuk. Közben követelik hogy támogassák őket.
Az ellenzéki képviselők teszik saját magukat nevetségessé, hiszen én nem vagyok képviselő, de naponta megnézem a vírusinfót, mert azon az életem múlik, de ők még kötelességből sem teszik meg ezt vagy ha megteszik is úgy tesznek, mintha nagyon tájékozatlanok lennének, mert egyébként azt kellene nekik beismerni, hogy szándékosan hazudnak.
 
A napi politikaval magam sem foglalozom, mert ugy velem, teljesen felesleges olyannak foglaloznia vele, aki nincs benne. Engem a trendek, a strategiak erdekelnek, ki-merre kivanja vinni a gazdasagot, ki-mennyire latja at a jelent, es mennyire tud belole konzekvenciakat levonni a jovore nezve. A "melyik part tagjainak van tobb halastava, es melyik hord egyik kezen Rolexet, a masikon meg Tag Heuert" - fele zsortolodeseket meghagyom az erre fogekonyaknak. Vegytisztan pragmatikusnak tartom magam. Pl. a kilencvenes evekben az azsiai regio a vilag GDP-jenek a negyedet adta, mara tobb mint a harmadat, ezzel szemben a nyugat osszteljesitmenye jelentosen csokkent, es nincs kilatasban olyan tenyezo, ami ezt a trendet megallitana, plane megforditana, a moralis szetesesrol mar nem is beszelve. Szamomra innen a "Keleti nyitas" evidencia, es ha tortenetesen nem Orban otlete lenne, hanem a patas ordoge, vagy Ferenc testvere - keszseggel szavaznek ra. Zero partpreferenciam van, plane nem kotodom vallasos hittel emberhez/politikushoz.
 
Nem igazán foglalkozom politikával, de éppen ez a cikk is azt bizonyítja, hogy nekünk olyan ellenzékünk van akik saját országukat járatják le külföldön. Akik az unióban a saját országuk ellen beszélnek, szavaznak, nem az ország érdekeit tartják fontosnak, hanem csak a saját politikai hasznukat.
A kormány nagyon jól kezeli a járványt. Az ellenzék a 3. hullám felfutása előtti napokban nyitásért tüntetett. Amikor 4,5 millió ember be van oltva, akkor a nyitás miatt hisztiznek. A vakcinák ellen riogattak.
Tudod nalunk alap igeny az oszinteseg es a hazugsagokat a tuloldalon megtalalod es tartsd is ott.
Jol kezeli a kromany a jarvany ezt ugyan mibol gondolod?
Hogy keson zarta le az orszagot?
Hogy szelnek eresztett 5000 egeszsegugyist?
Hogy nem tajekoztatja a lakossagot sot elrendeli a hirzarlatot is.
Vakcina ellen riogatas az ha normalis elvaras minden gyogyszeripari termeknel hogy engedellyel rendelkezen?
Stb

So nem kell szoszerint ide masolnod a kormany propagandat mert ez az oldal nem a fidesz szocccsove.
Naluk hirdesd az iget ezer egy oldal all rendelkezesedre.

A cikk fuggetlen koznervativ ujsagbol valo, igaz ez nem zavar , hogy nem a fidesz ellenzeke.
A fuggetlensegrol meg nem is hallottal. A bugazast csak a elvakult hivok tudjak elfogadni a vezertol, normalis demokraciaban a korupcio a lopas foben jaro bun.
 
Utoljára módosítva:
A napi politikaval magam sem foglalozom, mert ugy velem, teljesen felesleges olyannak foglaloznia vele, aki nincs benne. Engem a trendek, a strategiak erdekelnek, ki-merre kivanja vinni a gazdasagot, ki-mennyire latja at a jelent, es mennyire tud belole konzekvenciakat levonni a jovore nezve.
Maximálisan egyet értek veled, azt hiszem sokan vagyunk ezzel így, hogy nem érdekel minket a sok hazug pletyka, különböző emberek vagyonáról, de fontos, hogy az országunk fejlődik, halad, van elég munkahely, stabilitás, támogatják a fiatalok családalapítását, emelik a béreket,..... Minden területen fejlődés van, közlekedés, mezőgazdaság, export, építőipar, turizmus...... űrkutatás.
Nem estek át a ló túloldalára, mert bár nyitottak keletre, de nem szakítottak nyugattal sem 50-50 %-os arányban van és ez éppen megfelelő az országunk fekvése szempontjából. A keletből befolyó áruk logisztikai központja leszünk.
 
Tavaly az első hullámnál, nagyon kevés volt az elhalálozás. Minden nap van vírusinfó, ahol már akkor elmondták, hogy aki egyszer elkapta a Covidot és meghal akkor őt a covidban elhunytak közé teszik a statisztikában, még akkor is, ha pl. balesetben halt meg, rákban, szív és érrendszeri betegségben. Nálunk a WHO utasítása szerint teszik ezt. Országokként nagyon eltérő a gyakorlat. Van olyan ország, ahol aki coviddal került kórházba és 28 nap után hal meg, már nem a covidban elhunytak közé számolják, hanem az alapbetegségének tudják be a halál okát. Az elhunytak átlagéletkora 72 év és szinte mindenkinek volt súlyos alapbetegsége.
Van egy barátom, aki most a covidos betegekhez lett átirányítva tőle tudom, hogy sokszor azokat még ráteszik lélegeztető gépre, akinél már nincs remény a gyógyulásra. Azért ilyen magas a lélegeztető gépen elhunytak száma.
VAn elteres mi az amit nyilvanosagra hoznak mi az amirol hallgatnak .
A Covid virust elkapok es korhazba kerulok biztos lehetsz benne ki van mutatva a virus a napi teszteleseken verveteleken. BArmiben meghal az a Covid statisztikat is erositi, semmi bizonyitek arra nincs hogy egy szivbajos meghalt volna ha nem kapja el a Covidot, de mas betegesegben levoknel is ha Covidja van tuti hogy nehezen tudja atveszelni a tudogyullast a tudo leallasat. Sajnos nem csak a betegek a fiatalok gyerekek kortol fugggetlenul tarol a Corona Virus.
ugylatom csak nyomod a fals igazolatlan infokat . A baratodnak senkirol nem adnak felvilagositast hogy milyen egeszsegugyi allapotban van, de meg ez sem igaz hogy akit lelegezteto gepre tesznek az a sima Covidosoknal van hanem a critikal care ill az intenzinel es ott majd minden beteg ilyen allapotban van.
A lelegezteto gepen levok eletben maradasa nagyon kicsi de ha a 10% nak sikerul tulelni meg kell probalni mindenekinel hatha tuleli, az eletben maradast kell szolgalnia az egeszsegugynek es ezt is csinaljak nagyon feszitett tempoban. Joga van mindnekinek eletben maradni a legmagasabb szintu orvosi tudas alkalmazasaval.
Laikuskent eldonteni hogy nincs remeny a gyogyulasra ez olyan meg idegen szamara is mint a halara iteles.
Nagy empatia hiannyal kuzdol ugy latom.
 
Hogy keson zarta le az orszagot?
Hogy szelnek eresztett 5000 egeszsegugyist?
Hogy nem tajekoztatja a lakossagot sot elrendeli a hirzarlatot is.
Vakcina ellen riogatas az ha normalis elvaras minden gyogyszeripari termeknel hogy engedellyel rendelkezen?
Nem szándékozom idemásolni semmit és nem is akartam ennyire belefolyni a vitába, de ha már megszólítottál elmondom, hogy nem kell ahhoz nagyon belefolyni a politikába, ha tájékozottak akarunk lenni, elég ha megnézünk naponta egy híradót, hiszen már több, mint egy éve, a csapból is a járvánnyal kapcsolatos események folynak. Sokan tréfálnak is ezzel, hogy a lakosság a 10 millió foci szakértőből, 10 millió virulógus ország a lett. Nagyon tájékozottak az emberek sok mindent tudnak a vakcinákról, azok működésének elvéről, folyamatosan ment a film a reklámokban.
Nem zárták le későn az országot, hiszen a zárás előtt két héttel még nyitást követelt az ellenzék. Van egy Operatív törzs nevű csoport, akik szakemberekből állnak, ők figyelik azt is, mikor várható nagyobb számú megbetegedés, ezt az ország egész területén folyó szennyvíz vizsgálatából tudják megállapítani kb. két hétre előre.
Nem eresztettek széjjel 5000 egészségügyi dolgozót, az orvosokkal új szerződést kötöttek, mert olyan magas béremelést kaptak, hogy már nem fértek bele a közalkalmazotti bértáblába. Az igaz volt, hogy elsőre nem írta alá kb. 5000 fő, mivel durván félre vezették őket. Amikor tisztázták velük, a tényeket, aláírták. Kb. 1000 fő nem írta alá, de ők sem mentek el, hanem vállalkozásban folytatják a munkát.
Nem hallottam hírzárlatról, minden nap tart a fentebb említett operatív törzs tájékoztatást. aminek a fontosabb részeit a híradókban is ismétlik és fent vannak az adtok mindenki számára elérhetően az interneten.
A vakcináknak meg voltak a vészhelyzet esetében szükséges engedélyei, dokumentációi. Az országunk kutatói még december elején megkapták a mintákat a vakcinákból, ezt is mutatta a TV híradó, a kutatók, szakemberek megvizsgálták, jóváhagyták. Az eredményt továbbították a OGYÉI-nek, aki kiutaztak személyesen a gyárakba és még a gyártási folyamatokat is megnézték. Azután adták meg az engedélyt a vásárlásra. Azóta már a WHO is felvette a kínai vakcinát a biztonságos vakcinák sorába. Amikor Magyarországon elkezdték a használatát, már 30 millió fő megkapta az oltást, arabok, szerbek, kínaiak, törökök, amikor utoljára hallottam erről infót, akkor már 170 millió beoltott volt a kínai vakcinával.
Én ezeket az információkat onnan tudom, ami mindenkinek elérhető volt. Kivéve az orvosok aláírását, mert azt az orvos barátom mondta.
 
Aha. Hinni a templomba kell menni.
Ahogy lecseng a jarvany ujabb hullama ha lesz ,hanyan fognak lelepni az egeszsegugybol, mert ugy-e nem mindneki kapott nagy fizetes emelest, es a helyhezkotes sem nyerte el teszesuket meg a lehallgatas se .
HA igazad lenne akkor most nem lenne gond a vedettsegi kartyaval utazni es az ellenanyag szintel ami igen elmarad a kinai oltoanyage a tobbitol.
A seminel meg ez is jobb meg ha tobbszorosebe kerult is mint a tobbi es engedelye sincs.
HA minden ok lenne miert nem engedelyeztetik? mindenki megnyugtatasara es biztonsagara.
Vegul is a kritikus hangok az emberek a magyar emberek biztonsagat szolgalja.
 
BArmiben meghal az a Covid statisztikat is erositi, semmi bizonyitek arra nincs hogy egy szivbajos meghalt volna ha nem kapja el a Covidot, de mas betegesegben levoknel is ha Covidja van tuti hogy nehezen tudja atveszelni a tudogyullast a tudo leallasat.
Ezt írtam én is, valószínűleg a WHO is ezért döntött így, hogy akinek covidot diagnosztizáltak, azt oda kell venni a statisztikában! A kutatóink kifejlesztettek egy gyógyszert a favipavirt, ami eredményesen gyógyítja a tüdőgyulladást. El is kezdték a gyártását és a háziorvosok is felírhatják. Akik átestek a fertőzésen és nem viselte meg őket nagyon később még előjöhet náluk szövődmény is.
 
A baratodnak senkirol nem adnak felvilagositast hogy milyen egeszsegugyi allapotban van, de meg ez sem igaz hogy akit lelegezteto gepre tesznek az a sima Covidosoknal van hanem a critikal care ill az intenzinel es ott majd minden beteg ilyen allapotban van.
A lelegezteto gepen levok eletben maradasa nagyon kicsi de ha a 10% nak sikerul tulelni meg kell probalni mindenekinel hatha tuleli, az eletben maradast kell szolgalnia az egeszsegugynek es ezt is csinaljak nagyon feszitett tempoban. Joga van mindnekinek eletben maradni a legmagasabb szintu orvosi tudas alkalmazasaval.
Laikuskent eldonteni hogy nincs remeny a gyogyulasra ez olyan meg idegen szamara is mint a halara iteles.
Nagy empatia hiannyal kuzdol ugy latom.
A barátom orvos, aki most covidos betegeket gyógyít, nem laikus, tudja mikor kell a lélegeztető gépre vinni a beteget! Amik az intenzív osztályon vannak, de a beteget előbb a covidos osztályra viszi a mentő és ha romlik az állapota akkor viszik át a lélegeztető gépre. Ők nagyon kritikus állapotban vannak. Nem vagyok empátia hiányában sajnálom őket és én vagy a családom tagjai is kerülhetünk ilyen állapotba, de erre nem akartam kitérni.
Akik lélegeztető gépre kerülnek, azok közül 10-ből 6 jön le, hála a kutatásoknak. A nagyon súlyos betegeket a gyógyultak vérplazmájából kinyert ellen anyaggal tudják gyógyítani. Tavaly még sokkal rosszabb volt ez az arány.
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére