Hírek Karácsony bejelentette: megvétózza az atlétikai vb-t

A főpolgármester szerint a kormány a Fudan-törvénnyel nem tartotta be ígéretét a Diákvárossal kapcsolatban, ezért a tettek mezejére kell lépni.


„Itt az ideje, hogy a tettek mezejére lépjünk” – mondta Facebook-videójában Karácsony Gergely. A főpolgármester a Diákváros tervezett területén arról beszélt, a kormány a Fudan-törvénnyel megszegte a fővárossal való megegyezését, ezért itt az ideje, hogy ez a „gaztett” ne maradjon válasz nélkül. Bejelentette, hogy szeptember elsején a fővárosi közgyűlésnek azt fogja javasolni, hogy Budapest vonja vissza a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezéséhez szükséges hozzájárulását a Diákváros ellehetetlenítése miatt.


A főpolgármester szerint a kormány számára fontosabbak a magánérdekek és a kínai érdek, mint az, hogy vidéki hallgatóknak legyen Budapesten megfizethető lakhatásuk.


A Demokratikus Koalíciónak már van egy beadványa a fővárosi közgyűlés előtt arról, hogy vétózzák meg az atlétikai világbajnokságot.


A kínai Fudan Egyetem kampuszát a magyar kormány 400 milliárd forintot jelentő kínai hitelből építené meg, azon a területen, ahol a főváros 10 ezer diáknak szállást biztosító Diákvárost kialakítását tervezte. Karácsony már korábban jelezte, hogy ha nem épül meg a Diákváros, akkor kész lemondani a 2023-as atlétikai vb megrendezéséről. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont korábban azt állította, hogy a két építkezés nem zárja ki egymást.

IAAF_logo-.jpg
 
Nagyon sok a mellékszál.

Kérdés: mi jó az országnak?
Focistákat venni milliárdokért?
Magyar egyetemi fejlesztés milliárdokért?

1630660783255.png

1630660964352.png

1630661624060.png



Ember nincs, aki elhiteti velem, hogy ez az ország jövője érdekében ilyen.

S nyomják a kínai üzletembereket (mert nem a kínai népet!!!!) milliárdokkal.

Ez Orbán önmegvalósítása a magyar adófizetők pénzéből, s itt úgy fest, a fideszes szavazótábor nem lát tovább az orránál.
 
Utoljára módosítva:
Ami privát üzenetben lett írva ahhoz semmi közünk, amiatt senkit nem tiltanak ki a moderátorok. Ha folyamatosan ír valaki és az a másiknak zaklatás az illetőt le lehet tiltani.
Ez így ideális is lenne ... azonban válaszolni sokszor csak megánban lehet mivel valamelyik moderátor (elnézést ha nem Te) törli a nyilt főrumon a választ. A fórum szabályzatát messzemenőleg igyekszem betartani szó sincs obszcén, vulgáris, szexuális jellegű, gyűlölködő, fenyegető, vagy bármi módon törvénybe ütköző üzenetekről.

Természtesen, a kedves erika0601 -tól is elnézést kérek ha zaklatásnak tekintette az válaszüzentet, akár meg is írhatta volna, hogy ne zavarjam a továbbiakban.
 
Továbbra is fentartom inkább a Fudan, mint egy újabb stadion. Viszont tengrenyi kérdésem van nekem is amelyek valószínüleg további kérdéseket vetnek fel, ezek válasza nélkül határozottan nem mondhatom, hogy Jó vagy Rossz a a kinai egyetem magyarországra érkezése. (Pl. mennyi diákkal terveznek, milyen szakok, milyen kutatóintézeteke, milyen együtműködés a magyarországi vállalatokkal, közös kutatási projektek más egyetemekkel, oktatás nyelvei, oktató létszám, fizezések, ösztöndijak, magyar és kinai oktatási rendszer összehangolásának módja, stb, stb, stb. Mondtam, hogy mi csak pár lapot látunk a pakliból, nem lehet eldönteni, hogy jó vagy nem jó.
De jó, felőleme ne legyen. Viszont, ha a jövőben bármelyik másik EUs államban nyilik egy kinai egyetemnek campusa, akkor rögtön rohanjon oda minden ellenző élőlánccal tiltakozni. Nagyon kezd tele lenni a putonyom, amikor kétbittesre leegyszerüsitenek egy komplex kérdést, aztán azt hitvallásként forgatják. Ott van az Északi és Déli áramlat esete. Az EU számos tagja és stb. az USAig mindenki tiltakozott, szankciózott, de az Északi és északi 2 is megépült, mert az volt a német gazdaság érdeke. A népnek jó csámcsogni való az ideológia okok, de a világ nem igy működik sok esetben, hanem érdekek mentén. Nem lenne szép, ha megint mi lennének az utosó csatlós, akin csattan az ostor.
Palkovics nem hazudik. Lesz diákváros, mégha egy kutyaól mértü szobában lesz 8 ember, akko is meglesz az igért létszámu férőhely. 3 volt évfolyamtárasm is dolgozik a MTA különböző intézeteiben (vagy is csak volt intézeteiben) és egyetértenek aban, hogy Palkovics megvette a természettudományos intéezeteket, hogy az átvétel oldalára álljanak, mig pl. a bölcsészettudomnyi új épületében sikerült egy olyan könyvtárt felépiteni, amiben a könyvek fele sem fért be, amit áthoztak a várban lévő korábbi központból.
A magyar felsőoktatásnak számos gondja van, kt fontos: nincs elég pénz; b.) sajnos él a réggi vicc erre vonatkozó verziója, miért nem lesz az egytemi oktató fiából tanszékvezető:? mert a tanszékvezetőnek is van fia. Számos "klán" van az egyetemeken, akik a maguk köreit jutatják pozicióba, nem az számit mit tudsz, mire vagy képes, hanem, hogy ki a témavezetőd, ki a rokonod.
Továbbá a hitel kérdése. Valakinek akinek van ideje nézzen már utánna mennyi pénzt is adott "támogatásként" a magyar állam, hogy 20-100 fővel bővitse a dolgozói létszámot egy külfödi cég Magyarországon. Ha jól rémlik @FLAMINGO val vitáztunk ezen egyszer, mert a támogatásként adott pénzen a felvett munkások fizetése egész karierjükre bőven biztositva lett volna.
 
Tiszelt Tagok!
Amint azt a régi tagok tudják, abban a témában, ahová irtam, igyekszem nem moderálni.
Azonban a privát üzenet kapcsán keletkezett beírásokat kénytelen voltam törölni.
Egyúttal felhivom a figyelmet, hogy ha valaki nem kiván privát üzenetet fogadni más tagtól, azt be tudja állítani, hogy tiltásra kerüljön. (Kivéve az adminokét és moderátorokét.)
Valamint arra is felhívnám a figyelmet, hogy, ha bárkinek, bármilyen gondja van a CH-n egy beírással, azt a jelent gombbal jelezheti és a moderátorok intézkednek (amikor odaérnek a feladataik során).
Ha netán a moderátorral lenne vitájuk, azt az adminnak (@Melitta) jelezhetik.
Kérem mindezeket a továbbiakban szem előtt tartani!
P.s.: Az előző hsz-t csak azért nem töröltem, mert moderátortársam írta, valamint azért is, mert jelen beírásomnak nyomatékot ad.
 
Továbbra is fentartom inkább a Fudan, mint egy újabb stadion.
Itt is vitáznék. Inkább egyetem, mint stadion.
Viszont tengrenyi kérdésem van nekem is amelyek valószínüleg további kérdéseket vetnek fel, ezek válasza nélkül határozottan nem mondhatom, hogy Jó vagy Rossz a a kinai egyetem magyarországra érkezése. (Pl. mennyi diákkal terveznek, milyen szakok, milyen kutatóintézeteke, milyen együtműködés a magyarországi vállalatokkal, közös kutatási projektek más egyetemekkel, oktatás nyelvei, oktató létszám, fizezések, ösztöndijak, magyar és kinai oktatási rendszer összehangolásának módja, stb, stb, stb. Mondtam, hogy mi csak pár lapot látunk a pakliból, nem lehet eldönteni, hogy jó vagy nem jó.
Talán, ha elinditanák az akkreditációt...
De jó, felőleme ne legyen. Viszont, ha a jövőben bármelyik másik EUs államban nyilik egy kinai egyetemnek campusa, akkor rögtön rohanjon oda minden ellenző élőlánccal tiltakozni.
Már miért is?
Tőlem a hollandok vagy a finnek olyan egyetemet csinálnak, amilyet akarnak a sajat pénzükön.
Miként mi is.
Nagyon kezd tele lenni a putonyom, amikor kétbittesre leegyszerüsitenek egy komplex kérdést, aztán azt hitvallásként forgatják. Ott van az Északi és Déli áramlat esete. Az EU számos tagja és stb. az USAig mindenki tiltakozott, szankciózott, de az Északi és északi 2 is megépült, mert az volt a német gazdaság érdeke. A népnek jó csámcsogni való az ideológia okok, de a világ nem igy működik sok esetben, hanem érdekek mentén. Nem lenne szép, ha megint mi lennének az utosó csatlós, akin csattan az ostor.
Tudod mit?
Ha legalább 3 EU-s orszagban lesz Fudan, akkor naáunk is támogatni fogom, DE NEM A MAGYAR KÖLTSÉGVETÉS TERHÉRE!
Palkovics nem hazudik.
Egyszerüsítsünk!
Az az akadémiai tag, aki egy szalmaszálat nem tesz keresztbe, de felveszi a több százezres lét és amikor pozícióba kerül, hagyja bedarálni az intézményt, az nálam minimum jellemtelen!
Lesz diákváros, mégha egy kutyaól mértü szobában lesz 8 ember, akko is meglesz az igért létszámu férőhely. 3 volt évfolyamtárasm is dolgozik a MTA különböző intézeteiben (vagy is csak volt intézeteiben) és egyetértenek aban, hogy Palkovics megvette a természettudományos intéezeteket, hogy az átvétel oldalára álljanak, mig pl. a bölcsészettudomnyi új épületében sikerült egy olyan könyvtárt felépiteni, amiben a könyvek fele sem fért be, amit áthoztak a várban lévő korábbi központból.
A magyar felsőoktatásnak számos gondja van, kt fontos: nincs elég pénz; b.) sajnos él a réggi vicc erre vonatkozó verziója, miért nem lesz az egytemi oktató fiából tanszékvezető:? mert a tanszékvezetőnek is van fia. Számos "klán" van az egyetemeken, akik a maguk köreit jutatják pozicióba, nem az számit mit tudsz, mire vagy képes, hanem, hogy ki a témavezetőd, ki a rokonod.
Továbbá a hitel kérdése. Valakinek akinek van ideje nézzen már utánna mennyi pénzt is adott "támogatásként" a magyar állam, hogy 20-100 fővel bővitse a dolgozói létszámot egy külfödi cég Magyarországon. Ha jól rémlik @FLAMINGO val vitáztunk ezen egyszer, mert a támogatásként adott pénzen a felvett munkások fizetése egész karierjükre bőven biztositva lett volna.
És ki is a felelős a felsőoktatásért?
De miért is lenne felelősségteljesebb, mint az elődei? (Mint Czunyiné a 18 milliárdért meg nem teremtett digitális oktatásért felelős, vagy Hoffman Rózsa a hivő "szovjet irodalom" forditó...)
 
De jó, felőleme ne legyen. Viszont, ha a jövőben bármelyik másik EUs államban nyilik egy kinai egyetemnek campusa, akkor rögtön rohanjon oda minden ellenző élőlánccal tiltakozni.
A világon nincs még egy ilyen hazaáruló kormány, amelyik az adófizetők pénzén épít egy rendszer-idegen ország tulajdonába kerülő egyetemet.... ha ezt bármelyik - nem csak EU-s - országban megcsinálnák, nem hogy élőláncoznának, de leutánoznák csaucseszku utolsó óráit..... ez az amit nem vagy képes elfogadni....hogy építsenek, de ne a mi pénzünkön.....ez pont olyan, mint galambbal sakkozni.... lepotyogtatja a sakktáblát, felborogatja a bábukat, aztán boldogan ugrál, hogy ő nyert :confused:
 
Továbbra is fentartom inkább a Fudan, mint egy újabb stadion.
Te most fenyegeted a népet?
Nem érzed ezzel kényszerpályára tennél mindenkit(mintha zsarolnál)
Ha nagyobb utált mellé társítod
Hisz még annyi más hely van hová nem tett az utóbbi időben (vagyis sosem)

Alapdolgoktól vette el a stadionok és felesleges díszberuházások miatt
Tudjuk nincs pénz a magyar oktatásra.Nincs a Mentősöknek
A Magyar felsőoktatást lenyomta részben szervezési részben költségvetési kérdéssel
És következik:
Tartsuk be a fokozatosságot.Szegényen se fudan se stadion
Elébb azt ami van azt működtessük 100%-n

A világon nincs még egy ilyen hazaáruló kormány, amelyik az adófizetők pénzén épít egy rendszer-idegen ország tulajdonába kerülő egyetemet...
 
Lesz diákváros, mégha egy kutyaól mértü szobában lesz 8 ember, akko is meglesz az igért létszámu férőhely.
Királylány, te még hiszel a mesében? Ez a kormány szemrebbenés nélkül rúg fel minden megállapodást, mikor éppen melyikhez fűződik anyagi érdeke.... arról nem beszélve, hogy ötödannyi helyen képtelenség az eredeti terveknek megfelelő létszámú helyet biztosítani anélkül, hogy ne rúgnának fel egy sor építésügyi, ántsz, nnk és katasztródavédelmi és még ki tudja milyen jogszabályt... úgyhogy ez elég viccesre sikeredett....
 
Királylány, te még hiszel a mesében? Ez a kormány szemrebbenés nélkül rúg fel minden megállapodást, mikor éppen melyikhez fűződik anyagi érdeke.... arról nem beszélve, hogy ötödannyi helyen képtelenség az eredeti terveknek megfelelő létszámú helyet biztosítani anélkül, hogy ne rúgnának fel egy sor építésügyi, ántsz, nnk és katasztródavédelmi és még ki tudja milyen jogszabályt... úgyhogy ez elég viccesre sikeredett....
Majd pár emelettel magasabbak lesznek. Hisz már nekünk is van "felhőkarcolónak" :D
 
Majd pár emelettel magasabbak lesznek. Hisz már nekünk is van "felhőkarcolónak" :D
Nem válaszol de cinikus
A felhőkarcolókat is tiltotta város már Tarlós idejében is(városépítészeti törvény)

Nem Budapesthez illő és én is úgy gondolom Közép-európai patinás városhoz nem illik
Miért e fudanhoz ragaszkodásod?
Ez is több már mint józan ész?
Van tennivaló elég, a legrosszabb mind közül a kínaiakkal pénzügyileg bármit tenni
 
Utoljára módosítva:
A magyar felsőoktatásnak számos gondja van, kt fontos: nincs elég pénz;

Akkor magyarázd már meg, miért nem a magyar felsőoktatásba feccölik azt az 540 milliárdot? Mert erre valahogy napok óta nem kapunk tőled választ....
b.) sajnos él a réggi vicc erre vonatkozó verziója, miért nem lesz az egytemi oktató fiából tanszékvezető:? mert a tanszékvezetőnek is van fia. Számos "klán" van az egyetemeken, akik a maguk köreit jutatják pozicióba, nem az számit mit tudsz, mire vagy képes, hanem, hogy ki a témavezetőd, ki a rokonod.
Miért is van de ja vu érzésem :oops: mintha az összes kormányközeli intézményben ez menne.... lásd Orbány lánya, veje, pénztáros lölö egész családja, hogy a többit már meg se említsem...
 
A világon nincs még egy ilyen hazaáruló kormány, amelyik az adófizetők pénzén épít egy rendszer-idegen ország tulajdonába kerülő egyetemet
Ezek szerint baj, hogy elsőként Magyarországon indít külföldi helyszínű saját képzést egy világszinvonalu egyetem
ez az amit nem vagy képes elfogadni....hogy építsenek, de ne a mi pénzünkön.....

Tehát egy lényeges kérdés, hogy érdemes közpénzt fektetni a Fudan egyetembe? Szerintem nem tragédia ha Magyarországon lehet világelsőktől tanulni és meg kellene vizsgálni mi a hozama ennek a befektetésnek.
Például fogad magyar diákokat ez az egyetem vagy csak külföldieket? Ha a Fudan sok külföldi hallgatót vonz majd Budapestre, vajon mennyi pénzt költenek el a fővárosban?

és még sok hasonló kérdés merül fel a közpénz befektetésével kapcsolatban.
 
Nem válaszol de cinikus
A felhőkarcolókat is tiltotta város már Tarlós idejében is
Nem Budapesthez illő és én is úgy gondolom Közép-európai patinás városhoz nem illik
Miért e fudanhoz ragaszkodásod?
Ez is több már mint józan ész?
Van tennivaló elég, a legrosszabb mind közül a kínaiakkal pénzügyileg bármit tenni
Elég, ha csak megnézzük Montenegro autópálya ügyét, ahol kínai hitelből kezdtek építkezni és már államcsőd fenyegeti az országot.... kivétel nélkül minden szakértő megmondta, hogy a kínaiakkal bizniszelni a korrupció melegágya.... az általuk nyújtott hitelek biztosítékaként előszeretettel teszik rá a mancsukat értékes telkekre, épületekre.... Montenegróban azt sejtik, hogy a tengeri kikötőjükre fáj a kínaiak foga....
 
Elég, ha csak megnézzük Montenegro autópálya ügyét, ahol kínai hitelből kezdtek építkezni és már államcsőd fenyegeti az országot.... kivétel nélkül minden szakértő megmondta, hogy a kínaiakkal bizniszelni a korrupció melegágya.... az általuk nyújtott hitelek biztosítékaként előszeretettel teszik rá a mancsukat értékes telkekre, épületekre.... Montenegróban azt sejtik, hogy a tengeri kikötőjükre fáj a kínaiak foga....
Én is olvastam a legújabb gyarmatosítás formáját amit kínaiak tesznek
Már van pár példa földet országot habzsolnak be a hitelükért.
Mit úgysem tudnak megfizetni.
Nem tankkal jönnek, hanem hitellel
Most éppen Afrikát falják fel
1630679328367.png


299 milliárd dollárt öntöttek a kínaiak Afrikába 2005 és 2018 között a China Investment Global Tracker adatai szerint, a befolyó tőke oroszlánrésze Nigériába vándorolt, de elég aktív az ázsiai ország Angolában és Etiópiában is. A kínaiak kifejezetten aktívan a szubszaharai régióban, ahol a kontinens legkevésbé fejlett országai találhatók.

És ez a Nemzetgyilkos Orbán még erre is besegít
A Fudannal és a Vasúttal
Mert kell a hitel neki költeni vagy zsebbe
 
Utoljára módosítva:
Ezek szerint baj, hogy elsőként Magyarországon indít külföldi helyszínű saját képzést egy világszinvonalu egyetem

Nem tudom, én vagyok ilyen érthetetlen? Pedig magyarul írok, nincs akcentusom, asszem a helyesírásom is megfelelő :confused:
Tehát egy lényeges kérdés, hogy érdemes közpénzt fektetni a Fudan egyetembe? Szerintem nem tragédia ha Magyarországon lehet világelsőktől tanulni és meg kellene vizsgálni mi a hozama ennek a befektetésnek.

A Budapest-Belgrád vasútvonal kb 2400 év alatt fog megtérülni.... de a legoptimálisabb becslések szerint is minimun 130 év alatt... akkor lehet tippelni....
Például fogad magyar diákokat ez az egyetem vagy csak külföldieket? Ha a Fudan sok külföldi hallgatót vonz majd Budapestre, vajon mennyi pénzt költenek el a fővárosban?

és még sok hasonló kérdés merül fel a közpénz befektetésével kapcsolatban.
Fogad magyar diákokat is....3,7 milla éves tandíjért.... ki tudod fizetni?
 
A klasszikus gyarmatosítást idézi Kína Afrika-politikája, bár a kínai hitelekkel és beruházásokkal több afrikai nemzet is kifejezetten jól
A kínai-afrikai kereskedelem értéke ma már lekörözi az amerikait, és 2000-hez képest húszszorosára nőtt. A új selyemút is itt épül: a legtöbb pénzt utak, kikötők és vasútvonalak építésére adja Peking. Az USA-hoz képest Kína ma már kétszer annyi külföldi működőtőkét visz Afrikába, és az ENSZ békefenntartó csapatainak munkájában is aktívan részt vesz.
 
Ezek szerint baj, hogy elsőként Magyarországon indít külföldi helyszínű saját képzést egy világszinvonalu egyetem

Neked nem baj, nem a román állam fizeti az összes költséget, és a területet sem a románok adják ingyen ajándékba! Nekünk baj, nekünk nem tetszik, mert a mi pénzünkből építik!


Tehát egy lényeges kérdés, hogy érdemes közpénzt fektetni a Fudan egyetembe? Szerintem nem tragédia ha Magyarországon lehet világelsőktől tanulni és meg kellene vizsgálni mi a hozama ennek a befektetésnek.
Például fogad magyar diákokat ez az egyetem vagy csak külföldieket? Ha a Fudan sok külföldi hallgatót vonz majd Budapestre, vajon mennyi pénzt költenek el a fővárosban?

és még sok hasonló kérdés merül fel a közpénz befektetésével kapcsolatban.

Szerinted nem tragédia! Szerintünk akik itt élünk annál is rosszabb!
 
Nem tudom, én vagyok ilyen érthetetlen? Pedig magyarul írok, nincs akcentusom, asszem a helyesírásom is megfelelő :confused:
a helyesírást nem is kifogásoltam, a gondolatmeneted logikaját szerettem volna tisztázni, hogy mért tartod hazaárulásnak ha egy világelső kínai egyetemen lehet tanulni Magyarországon. De ha nem vagy képes megindokolni, semmi baj.
A Budapest-Belgrád vasútvonal kb 2400 év alatt fog megtérülni.... de a legoptimálisabb becslések szerint is minimun 130 év alatt... akkor lehet tippelni....
Ezt a logikai ugrást is nehéz követni, hogyan kapcsolódik a vasút a Fudan -hoz.
A vasút inkább azzal függ össze, hogy Magyrországon fogják vámkezelni az ezen az útvonalon EU -ba érkező árut ... és úgy már kicsit másképp néz ki a megtérülése.
Fogad magyar diákokat is....3,7 milla éves tandíjért.... ki tudod fizetni?
A CEU -n se volt sokkal olcsóbb a tandíj, mégis megfizették. Mellesleg sok gyerek jár például a Alternatív Közgazdasági Gimnáziumba (AKG) ... nem akarom reklámozni például kinek a gyereke (friss újságcikkek) és mennyi egy évi tandíj.
 
Utoljára módosítva:
Neked nem baj, nem a román állam fizeti az összes költséget, és a területet sem a románok adják ingyen ajándékba! Nekünk baj, nekünk nem tetszik, mert a mi pénzünkből építik!

Szerinted nem tragédia! Szerintünk akik itt élünk annál is rosszabb!
értelek én, de miért beszélsz többes számban, úgy érzed Te képviselsz mindenkit?
Valószínüleg úgyis népszavazás lesz ezzel a közpénz befektetéssel kapcsolatban, ez lesz a kérdés:

"Épüljön-e egy új egyetem kollégiumokkal Budapest egyik leglepusztultabb rozsdaövezetébe?"
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,738
Tagok
615,332
Legújabb tagunk
Kecskés Loretta
Oldal tetejére