Hírek Megkezdődött a per a 130 halálos áldozatot követelő, 2015-ös párizsi terror ügyében

Fokozott biztonsági intézkedések mellett megkezdődött szerdán a 2015. november 13-i, 130 halálos áldozatot és csaknem ötszáz sebesültet követelő párizsi merényletsorozat vádlottjainak pere a párizsi különleges esküdtszéken.

A kilenc hónapig tartó eljárásban húsz vádlottnak kell felelnie a bíróság előtt, köztük van a merényletsorozatot végrehajtó terrorkommandó egyetlen túlélője, Salah Abdeslam is. Terrorcselekménnyel kapcsolatos bűnszövetkezetben elkövetett emberölés és emberölési kísérlet ellene a vád.


Megkezdődött a per a 130 halálos áldozatot követelő, 2015-ös párizsi terror ügyében


A terrorista első szavai a bíróság előtt a muzulmánok hitvallása volt, majd többször is provokálta Jean-Louis Périest, az esküdtszék elnökét.


"Először is tanúsítom, hogy nincs más isten csak Allah, és tanúsítom, hogy Mohamed az ő küldötte" – mondta a feketébe öltözött, fekete szájmaszkot és félhosszú haját hátrafésülve viselő, szakállas Salah Adbdeslam, amikor a bíró azt kérte, hogy mutatkozzon be. Arra a kérdésre, hogy mi a foglalkozása, azt válaszolta: "minden foglalkozást feladtam azért, hogy az Iszlám Állam harcosa legyek".


Miután a tárgyalást egy rövid időre fel kellett függeszteni az egyik vádlott rosszulléte miatt, Salah Abdeslam a gyanúsítottak fogvatartásának körülményeire kezdett panaszkodni a bírónak, azt állítva, hogy "kutyákként bánnak vele".


"Hat éve kutyaként bánnak velem, de soha panaszkodtam eddig, mert tudom, hogy feltámadunk, és nektek meg kell fizetnetek"

- mondta a fővádlott.


"Ez provokáció, számítottunk rá, és valójában semmit nem várunk tőle" – mondta a tárgyalóteremben Dominique Kielemoes, aki a fiát vesztette el a támadásban. Hasonló nyilatkozatokat tettek más hozzátartozók is a francia hírtelevíziókban.


Abdeslamon kívül további 13-an ülnek a vádlottak padján, köztük feltételezett logisztikai szervezők, a terroristákat szállítók és közvetítők, valamennyien válaszoltak a bíróság kérdéseire. Hárman szabadlábon védekezhetnek, de valamennyiükre életfogytiglani szabadságvesztés szabható ki a vádpontok alapján.


Megkezdődött a per a 130 halálos áldozatot követelő, 2015-ös párizsi terror ügyében

Fotó: AFP


A további hat gyanúsított, a terrortámadás kitervelői, feltételezhetően már nincsenek életben, meghaltak az iszlamista harcokban Szíriában, illetve a nemzetközi koalíció erői célzott támadásokban megölték őket, de távollétükben őket is elítéli majd a párizsi esküdtszék. Köztük a merényletsorozat kitervelőjeként azonosított belga állampolgárságú Oussama Atart. Veterán dzsihadistaként az Iszlám Állam terrorszervezet egyik emírje volt, soha nem állították elő. Ellene terrorszervezet vezetése és bűnszövetkezetben végrehajtott emberölés a vád. Két fő segítője a dél-franciaországi Toulouse-ban katolikus családban született Fabien és Jean-Michel Clain volt. Az ő hangjuk hallható azon a felvételen, amelyen az Iszlám Állam jelentkezett a merényletsorozat végrehajtójaként.


A továbbra is magas terrorfenyegetettség miatt a párizsi Cité-szigetet, ahol a per helyszínészül szolgáló igazságügyi palota található, teljesen lezárta a rendőrség, a területet kizárólag a perben érintettek, valamint az igazságügyi palotában dolgozók közelíthetik meg.


Gabriel Attal kormányszóvivő a France2 köztelevízióban elmondta: potenciálisan megvan a pernek a kockázata, jóllehet a rendőrség nem tud külön fenyegetésről.
A legvéresebb franciaországi terrortámadás történelminek ígérkező, kilenc hónapos eljárása az első nagy európai per az Iszlám Állam terrorszervezet dzsihádistái ellen.


A példátlan méretű per vádirata egymillió oldalt tesz ki, és csaknem 1800 felperese van, túlélők, az áldozatok hozzátartozói, sebesültek, szemtanúk, őket 330 ügyvéd képviseli, de a 140 tárgyalási napra 58 országból több száz újságíró is akkreditációt kapott. A maratoni tárgyalássorozatot a bíróság ugyan rögzítik az utókor számára, de ötven évre tikosítják, a tárgyalóteremben az újságírók se kép-, se hangfelvételt nem készíthetnek.


"Kollektív emlékezetet kell létrehoznunk a méltóság és a humanizmus értékeinek megerősítésével, és lehetővé kell tenni az áldozatok hozzátartozóinak megérteni, hogy mi is történt"

- mondta a per kezdete előtt az RTL rádióban Francois Molins, a semmítőszék elnöke, aki a terrortámadás idején a párizsi főügyész volt.


A hat évvel ezelőtti terrortámadásában a Stade de France nemzeti stadionnál három öngyilkos merénylő felrobbantotta magát, Párizs belvárosában egy másik háromtagú terrorkommandó lépett akcióba. A belvárosban hat kávéház, bár és étterem teraszán öltek meg 39 embert, miközben egy harmadik kommandó behatolt a Bataclan nevű koncertterembe, ahol három dzsihadista kilencven embert ölt meg és több mint 350-et megsebesített. A merényletsorozatot az Iszlám Állam terrorszervezet vállalta magára, amelynek egy Európában, mindenekelőtt Belgiumban kiépített csoportja hajtotta végre a támadásokat. Ugyanez a hálózat csapott le 2016. március 22-én Brüsszelben, ahol 32-en vesztették életüket.

MTI

000_9MF26Q.jpg
000_9MF26Q.jpg
 
érdekes a logikád ... szeretnéd mindenért a magyarokat hibáztatni, csak megemlítem a wittenbergi templomot, kérdem numerus clausus nem volt az USA -ban?

pedig a származás bizonyításához a teplomokban is előkeresték a dokumentumokat

Hogy hogy "mindenért"? A magyarok mindent a "balsorssal" magyaráznak, ök soha semmiért nem voltak felelősek.
Az első világháború azzal kezdődött, hogy a K&K megszállta Szerbiát, a magyar katonák a világ minden részén harcoltak, amit nem lehet honvédő háborúnak nevezni, aztán csodálkoztak, hogy szétesett a hatalom.

Nem tudom mit sírsz, Orbán álma egy etnikai szinten homogén ország, hát Trianon után pont ezt kaptuk.

Az én szüleim, nagyszülőim még több nyelven beszéltek anyanyelvi szinten, ma Magyarországon beszélnek a leg kevesebben két nyelvet.

Mit kevered ide a középkort?
A kiegyezéssel megszűnt a zsidókat kirekesztő politika és ez az alig 50 év hozta a nagy csodát aminek az eredményeire a magyar kultúra méltán büszke és büszke lehet. Ezek az emberek teljesen új tudomány ágakat hoztak létre, előre vitték a művészeteket.

Gondoljunk csak a kvantumfizikára, halmazelméletre, orvostudományokra, pszichológiára… A zsidó orvosok voltak akik nem undorodtak belenyúlni az emberek szájába, vagy az öv alatti szervek vizsgálatától, fogorvosok, urológusok lettek belőlük….

Aztán jött megint a kirekesztés. A „numerus clausus” az csak az iskolákról szólt, de nem jött be mert a zsidók nélkül nem volt elég tanár, a nem zsidóknak fenntartott egyetemi helyek érdeklődés hiányában nem lettek betöltve.

Az igazi probléma, hogy az állások megszerzéséhez is „keresztlevélre” volt szükség, nem a nemzeti hovatartozás ahogy mondod, hanem a vallás döntött arról, hogy betölthess egy posztot, és ujra ebbe az irányba megy az ország.

A jelenlegi kormány hagyja, hogy neonáci jamboree legyen Budapesten, a „hősiességet” ünneplik amivel az utolsó csepp vérükig megpróbálták megvédeni a piktort.

Az egyéni felelősség vállalás teljes hiánya jellemzi a magyar történelemírást, ma mondák könyvéből tanítanak nem tényekről
volt ott visszahonosítás még 1990 után is bőségesen, Erdélyből is rengetegen menekültek Németországba, egész falvak ürültek ki, Hermannstadt (Erdély legnagyobb szász városa volt) milyen szépen kiürült.

ezért kellett a németknek elhagyni Romániát
Remélem lassan felfogod, hogy No.-ban a "bevándorlási háttérrel" rendelkezök többsége Europai származásu.
Csak a volt Szovjetunióból 2,5 millió ember érkezett a Keleti-Block szétesése ota.

Nyilván nem akarnak a Hermannstadt lakó még 40 évet várni, hogy felzárkózzon az ország ezért vándoroltak ki a vasfüggöny lehullása után.

Hogy megvigasztaljalak, nemcsak Német és Magyar-ajkuak hagyták ott Hermannstadt-ot, hanem Románok is
1992 és 2011 között 18.865 Román, 1.994 Magyar és 4.044 Német hagyta ott a várost.

Mit is akartál mondani?

beszélnek ott bőségesen magyarul, a probléma hogy a román hatóságok megtagadják a magyar nyelv használatának jogát (ahol a magyarok aránya meghaladja a 20% -ot hivatalos nyelv kellene legyen).
az EU pedig nem foglalkozik a témával
Maradjunk Hermannstadt-nál
2011-ben a lakoság 95,1 %-a Román, 1,5% Magyar és 1,1 %-a Német kisebbség volt. Hol van ez a 20%-tól
De mit is akartál mondani?

de a magyarok nem migránsok romániában, az elcsatolt területekkel kerültek román fennhatóság alá
Hogyhogy "elcsatolt területek"?
Szerinted van a jelenlegi Magyar kormánynak területi követelése Romániával szemben? Ezért fegyverkezik?
:rohog:

ezen nincs is mit csodálkozni, valószínüleg azzal sem foglalkoznak, hogy Szél Bernadett rappelve kampányol.
Látod ez az amikor egy kormány kirekeszti az ellenzéket és nem hajlandó a realitást figyelembe venni.
Nézzd meg barátom ez a vitát, az ellenzék eltökélt,


de hol van az az etalon demokrácia? Ahogy a spanyolok verik a katalánokat az lenne az etalon demokrácia? Vagy a spanyol ceutai kerítés szebb mint a magyar kerítés? Esetleg pár éves rendkívüli állapotokat kellene bevezetni a társadalmi feszültségek miatt, mint a franciák?
A demokráciának vannak alapfeltételei és ez a kormány ezeket az alapfeltételeket ássa alá.
Az alkotmány nem a népet védi Magyarországon a kormány önkénye elöl hanem a kormány teljhatalmat.
Ahol a választási feltételek nem egyenlőek ott nem lehet demokráciáról beszélni.
....
A kormány kisajátította a közmédiát, elzárva vele a választópolgárokat az ellenzéki pártoktól.
Ez jogellenes, ez lopás ez, antidemokratikus ez gyalázat. Mondhatjuk ugy veleéig romlott.

de ugye ugyanígy szavazhatnak a spanyolok, franciák, horvátok meg a többi nemzet is.
Ha egy törvény visszaélésre ad lehetőséget azon javítani kell, nem pedig arra hivatkozni, hogy mindenki egyenlő eséllyel visszaélhet vele.
 
Hogyhogy "elcsatolt területek"?
Szerinted van a jelenlegi Magyar kormánynak területi követelése Romániával szemben? Ezért fegyverkezik?
Munkanap marad június 4-e, a trianoni békeszerződés aláírásának napja – derül ki Bencsik János Facebook-bejegyzéséből.

A Polgári Válasz elnöke Sneider Tamással közösen nyújtott be javaslatot az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának, amelyben kezdeményezték az évforduló munkaszüneti nappá nyilvánítását, hogy „méltó módon emlékezhessünk meg nemzeti tragédiánkról”.
A kormánypártok azonban tájékoztatása szerint tartózkodtak a szavazáskor, a többi ellenzéki párt pedig meg sem jelent. A javaslatot csak a jobbikos Balczó Zoltán támogatta.
(erről ennyit...)
 
A kormánypártok azonban tájékoztatása szerint tartózkodtak a szavazáskor, a többi ellenzéki párt pedig meg sem jelent. A javaslatot csak a jobbikos Balczó Zoltán támogatta.
(erről ennyit...)
Ti csak dolgozzatok, legények! - kb. ennyi a jobb- és baloldal közös üzenete

Amikor a pórnép zsebéről van szó, ugye hogy milyen nagy az összetartás!?
 
Nem cáfolom, hogy Trianon egy tragédia volt az elsö és a második világháború valamint a következményei.
Nemcsak az ország hanem a családom számára is.

Holott vannak építmények az "elcsatolt területeken" :) amik a családom nevéhez füzödnek, ahol évente egyszer rendszeresen ünnepségeket rendeznek az ott élők, mégsem kívánom, hogy a helységek más közigazgatás alá kerüljenek.

Egyszer elmentünk a gyerekekkel az ünnepre és megszálltunk a közeli szállodában ami ugyancsak egy ősöm tulajdona volt vala.
A szállodatulajdonos egy távoli rokon. Hát furcsa érzés volt a nevemet odaírni a könyvbe.

Az elutazásnál előbb fizettem, jó borravalót adtam aztán nem tudtam megállni, hogy ne említsem meg:
"Tudja, hogy mi rokonok vagyunk?"
"Tudom." - mondta szárazon
"Nemrég itt volt az unokatestvére." és megemlítette az egyik nacionalista magyar rokont

Összenéztünk, "A viszont látásra" - mondtam, ö bólintott, azóta sem mentem oda. Minek?
Nem értem mi volt a bajod vagy az ő problémája?
 
Nem értem mi volt a bajod vagy az ő problémája?
Az a tapasztalatom, hogy sokan pöffeszkedve, mennek meglátogatni a szomszédos országokat, "megtekintik amit elvettek töllünk" és ezzel tele van az ott élők töke.

Megtoldanám. Nagyon furcsának tartom, ha emberek úgy beszélnek a (vélt)öseikröl mintha mindaz velük történt volna meg.
Ha ovit hallgatom azt gondolhatnám ö vezette be a magyarokat a Kárpát medencébe, ö gyözte volna le a Törököket.... :)

Ha Szlovákokkal, Románokkal, ... Burgenlandi emberekkel találkozik az ember hát óvatosnak kell lenni, össze kell barátkozni, hogy megtudják "melyik féle magyarral" van dolguk, mert ügye "Szlovákia az nem Felvidék"

De igy volt ez Kelet-Németországgal is, a fal lebontása után, jöttek a megmondó, örökösök.

Orbán még mindig nem jelentette ki explicit, hogy nincsenek területi követelései.
 
Utoljára módosítva:
Az a tapasztalatom, hogy sokan pöffeszkedve, mennek meglátogatni a szomszédos országokat, "megtekintik amit elvettek töllünk" és ezzel tele van az ott élők töke.
De miért háborít fel ha például az unokatestvéred harcol a jussáért? Miért furcsállod, ha a mai napig pereskednek a román állammal az egyházak , elkobzott épületekért, erdőkért, vagy az örökösök követelik vissza a az épületeiket.
Akarod mondani a 100 évnél régebbi épületeket, várakat a románok építették?

ilyesmi egy mindennapi pillanatkép:
https://maszol.ro/kulfold/Tul-magyar-lenne-Erdely-sorban-utasitjak-el-az-egyhazi-vagyon-visszaadasat
 
Utoljára módosítva:
De miért háborít fel ha például az unokatestvéred harcol a jussáért? Miért furcsállod, ha a mai napig pereskednek a román állammal az egyházak , elkobzott épületekért, erdőkért, vagy az örökösök követelik vissza a az épületeiket.
Akarod mondani a 100 évnél régebbi épületeket, várakat a románok építették?

ilyesmi egy mindennapi pillanatkép:
https://maszol.ro/kulfold/Tul-magyar-lenne-Erdely-sorban-utasitjak-el-az-egyhazi-vagyon-visszaadasat
Már csak az hiányozna hogy a törökök is jogot formálnának a magyarország középső részére mivel ezt ők hódították meg . Jogtalanul tárgyalás nélkül lettek kiebrudálva innen.
 
De miért háborít fel ha például az unokatestvéred harcol a jussáért? Miért furcsállod, ha a mai napig pereskednek a román állammal az egyházak , elkobzott épületekért, erdőkért, vagy az örökösök követelik vissza a az épületeiket.
Akarod mondani a 100 évnél régebbi épületeket, várakat a románok építették?

ilyesmi egy mindennapi pillanatkép:
https://maszol.ro/kulfold/Tul-magyar-lenne-Erdely-sorban-utasitjak-el-az-egyhazi-vagyon-visszaadasat
Valamit félreértettél, nem akartam családi ügyeket kiteregetni, töröltem is az elözö írásomat.
Igy viszont kénytelen vagyok elmondani, hogy a "jómódú" elődjeim nem "Döbrögiek" voltak.
Az egyik, az 1848/49-es szabadságharc után, vándorolt ki Amerikába, klasszikusan vitorláshajón, 3 hétig tartott az út.
Az erős tengeri hullámok hatására fogadta meg, ha "megsegíti az Isten", hát épít egy templomot a szülőfalujában.
Az isten betartotta az alkut, vagy mondjuk ugy szorgalmas és ügyes volt az ös, a századforduló végére meggazdagodott.
Tanított, lett egy hangszer üzlete, egy Írországi felesége, egy fél tucat gyereke és jól ment neki.
Ekkor ellátogatott Europába és beváltotta az ígéretet, templomot és egy középületet építtetett a szülőfalujában.
A templom felszentelésre elhozta a lányát aki beleszeretett a falusi tanitóba, összeházasodtak, nekik is vett egy házat.
A lánya és családja aztán elkezdett szaporodni, a nagymama 20 éven át permanens terhes volt.
A rossz nyelvek szerint azért mert a nagyapa nem akart kivándorolni Amerikába, a terhesség, nagy család erre volt jó.
A K&K etnikailag inhomogén volt, ezért a tanitót ide-oda helyezték az országba, hogy magyarra tanitsa az "alatvalókat"
A gyerekeik, egy tucat, aztán olyan országokban születtek amik ma már nem Magyarországhoz tartoznak.
Aztán jött az elsö világ-háboru, aminek Europában az Amerikaiak vetettek véget, a katonák közt az amerikai nagybácsi.
A "peremvidékeken" tanitó europai sogora meg Trianon után kénytelen volt Bp.-re menekülni a nagy családjával.
A "patriarch" ismét ellátogatott Europában és amikor látta, hogy a szülöfaluja egy idegen ország megszakadt a szive,
Azért csak volt értelme, hogy az ös kivándorolt, mert a 2. világháborut is az Amerikaiak, a fia fejezte be



Hallom megint van "levente képzés", legalábis a kormány forszirozná.

Az egyháznak annyi vagyona van, hogy azt sem tudja mit kezdjen vele.
Ujra kinevezett a magyar katolikus egyház egy "hercegprimást" akinek semmi más dolga nincs, mint a pénz számolása.
A magyar egyházi iskoláknak több pénzük van mint az államiaknak

Ajándékot nem szoktak és nem is illik visszakövetelni - ennyit az unoka-tesohoz aki jogilag is egy tört szám végén állna.
 
Utoljára módosítva:
Ítélethozatal után felnégyelném és visszaküldeném a családjának és az ISIS nek,okuló példaként. Vagy egyszerűen agyon kellett volna lőni tárgyalás nélkül.:D
A 42 éves Allison Fluke-Ekren állítólag saját gyermekeit képezte ki AK-47-esek és öngyilkos övek használatára, lefordította az ISIS vezetőinek beszédeit, és egy amerikai egyetemi campus elleni támadás megtervezésére szövetkezett – írja a New York Post.

Fluke-Ekrent 2016-ban nevezték ki az Iszlám Állam kizárólag nőkből álló katonai egységének, a Khatiba Nusaybahnak a vezetésére a szíriai Rakkában.

Ebben a szerepkörben több mint 100 nőt képzett ki támadófegyverek használatára, gránátdobálásra, robbanóanyaggal megrakott járművek vezetésére és öngyilkos övek használatára, hogy harcolhassanak Rakkának 2017-es ostromakor – a tanúk állítása szerint a helyi vezetők minden női lakos számára kötelezővé tették a képzést.
Az egyik szemtanú leírta, hogy az ISIS vezetői és a zászlóalj tagjai mennyire büszkék voltak arra, hogy amerikai kiképzőt kaptak. Egy másik szemtanú szerint Fluke-Ekren radikalizálódása “túlszárnyalta a skálát” – egy 1-től 10-ig terjedő skálán “11-es vagy 12-es” volt.

2014-ben Fluke-Ekren azt tervezte, hogy “hitetleneknek öltözik”, és egy robbanóanyaggal megpakolt hátizsákot dob le egy meg nem nevezett amerikai főiskolán, hogy megölje a diákokat – idézte David Robins FBI különleges ügynököt a Post.
“Fluke-Ekren minden olyan támadást, amely nem ölt meg nagyszámú embert, erőforrás-pazarlásnak tekintett” – írta Jessica Aber amerikai ügyész a pénteken benyújtott bírósági nyilatkozatában.
Egy kansasi nőt és ötgyermekes anyát azzal vádoltak meg, hogy csatlakozott az ISIS-hez, és egy kizárólag nőkből álló harcos zászlóaljat vezetett Szíriában.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére