Hírek Befolyásolja az oltakozási kedvet a nem, az iskolázottság és a lakóhely is

A nem, az iskolázottság és a lakókörnyezet is befolyásolja az oltakozási hajlandóságot – közölte Takácsné György Katalin, az Óbudai Egyetem Keleti Károly Gazdasági Karának professzora szombaton.


A szakember szerint ezt igazolta a Semmelweis Egyetem vezetésével, a Debreceni Egyetem, a Szegedi és a Pécsi Tudományegyetem részvételével és az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósult felmérés is, amelynek eredményeit többen is idézték az Óbudai Egyetem e heti, a koronavírus társadalmi és gazdasági hatásairól rendezett konferenciáján.

Az idén májusban készült, 78 ezer fős, reprezentatív kutatás azt mutatta, a nők esetében magasabb az oltakozási kedv, mint a férfiaknál. A megkérdezett nők 70,7 százaléka, a férfiak 66 százaléka válaszolt igennel – ismertette a professzor.

Nagy különbséget mértek a felső- és az alapfokú végzettséggel rendelkező emberek között, a diplomások több mint 86 százaléka, míg a legfeljebb általános iskolát végzettek 55,5 százaléka nyilatkozta azt, hogy igényli az oltást.

Az oltási hajlandóság a megyei jogú városokban volt a legmagasabb, a megkérdezettek 77,7 százaléka igényelt volna oltást. Ebben az összehasonlításban Budapest a második helyen végzett háromnegyedes aránnyal, a kisebb városokban kétharmadnyian oltakoztak volna idén tavasszal. A községekben volt a legkisebb az oltakozási kedv, mindössze 62,5 százalék.

A szakember megemlítette azt is, hogy a felmérés azt mutatta, a járvány második hullámában jelentősen megemelkedett az oltási hajlandóság. Tavaly novemberben még csak a megkérdezett emberek 17,2 százaléka válaszolt igennel arra a kérdésre, hogy be szeretné-e oltatni magát, májusban viszont már a megkérdezettek 68,4 százaléka mondott igent.

MTI

oltas2.jpg
 
Ez is egy néző-,és álláspont.
Én azonban a saját példámat és tapasztalatomat tudom csak felhozni.
Évtizedekig olyan helyen dolgoztam, ahol nap mint nap emberek ezreivel kerültem kapcsolatba. Ezen a munkahelyen is kötelező volt az influenza elleni oltás, mindenféle szankciók ígéretével megspékelve, azonban mindennek ellenére nem oltattam be magam, és nem kaptam el soha sem az influenzát. Később velem szemben már nem eröltették az évenkénti (őszi) parancsot erre az aktusra.
Később a háziorvosom is kísérletesett ezzel, talán egy két évig aztán többé már nem.
Emberekkel történő találkozásaim manapság is elég rendszeresek a különböző rendezvényeken, konferenciákon egyebeken.
Mindezek ellenére eddig még nem kaptam el ezt a kórt immáron már második éve sem.

Az tény, és ezt még senki sem cáfolta, hogy erre a felsőlégúti betegségre az immunszegény szervezetű emberek mennek rá, akiknek a szervezet már valamilyen más kórral viaskodik, az egészségesek pedig vagy el sem kapjájk, mert az immunrendszerük legyűri, vagy csak minimális tünetekkel vészelik át. Ez pontosan olyan tünetekkel zajlik mint az influenza, amine szintén a szövődményeire mennek rá sokan.

Én azt látom, hogy két éve nincs influenza, csak covid. A gyerek ugyanaz, csak a neve lett más.

A titok (ha ez még egyáltalán titok) pedig az, hogy nyáron és télen minél több "D" vitamin kerüljön a szervezetbe.
Nyáron erről a Nap, télen pdeig a 2-3000 egység dózisú "D" vitamin pirula gondoskodik, plusz minél több időt tölteni a szabad levegőn.

Tudom, most lehetne példát hozni a sportolók, vagy volt sportolók közül, azonban a terembe, uszodába nem süt be a Nap, és az izomtól duzzadó test nem a "D" vitamin tömegtől válik azzá.
Ugye az nem zavar téged, hogy a covid19 és az influenza két teljesen más felépítésű vírus és csak enyhe formában okoz látszólag hasonló tüneteket. Egyébként sajnos nem. Mert az influenzától nem kapsz tüdőgyulladást, csak szövődményként fordulhat elő bakteriális felülfertőződés esetén. A covidnál viszont a vírus magát a tüdőt támadja és kétoldali gyulladást okoz ami könnyen lehet halálos. Az, hogy te szerencsés vagy és nem kaptad el eddig, az semmit nem jelent. Csollány Szilveszter is pont ezt mondta, sportolóként és életerős emberként a különböző vitaminokra meg a csodálatos immunrendszerére esküdözve. Most épp a Korányiban fekszik lélegeztető gépen. Sajnos sem a vitaminok sem az erős immunrendszer nem véd meg a covidtól. Van akinek olyan a genetikája, hogy valóban nem tud megfertőződni, mert a sejtjei felszínéhez nem tud kötődni a vírus valamiért. De ez kis létszámú embert érint, és nem tudhatod közéjük tartozol e, vagy csak szerencséd volt. Az erős immunrendszer előnyére pedig egyből tudok ellenpéldákat sorolni. Több ismerősöm is van akik chron betegség miatt imungyengítő kezelést kapnak és még az oltások előtti időszakban többször voltak kontakt személyek, mert körülöttük kb mindenki covidos lett, mégsem kapták el. Ugyan akkor sok sportoló ismerősöm, munkatársam nagyon súlyosan megbetegedett. Nem tudni kit mennyire dönt le a lábáról a betegség. És azt sem tudhatod mit hoz a holnap. Nagyon buta hozzáállás a nem oltatom be magam, mert eddig nem kaptam el. Lehetsz tünetmentes hordozó is, és a temetőbe küldhetsz vele másokat. Egy társadalomban élve fontos a közös felelősség vállalás. Vagy költözz ki egy tanyára ahol nem kell alkalmazkodni. Az influenzát meg könnyű úgy nem elkapni, ha körülötted mindenki oltva van. Az erős immunrendszer pedig a covid19 esetén egyáltalán nem előny, mert ha túl hevesen reagál az immunrendszered a fertőzésre akkor citokinin vihart kaphatsz ami olyan gyulladást idéz elő a szervezetedbe, hogy belehalsz. Nem kéne laikusként okfejtésekbe belemenni, mert nagyon rosszul veszi ki magát.
 
Setni,
Orbánnak példát kéne vennie a németek virusmegelözéséröl ! Itt már munkából való eltiltással jár , ha nem vagy beoltva ! Lassan pénzbüntetés és elzárás jár az "oltatlanoknak" !
Szerda óta nem is nagyon mehetnek sehová, mert az ő feladatuk az oltottak védelmezése!
Nem a vakcina feladata megvédeni az oltottat a fertőzéstől, hanem az oltatlanoké! (tessék mondani, itt tényleg mindenki meghülyült?)
 
Nagyon buta hozzáállás a nem oltatom be magam, mert eddig nem kaptam el. Lehetsz tünetmentes hordozó is, és a temetőbe küldhetsz vele másokat. Egy társadalomban élve fontos a közös felelősség vállalás. Vagy költözz ki egy tanyára ahol nem kell alkalmazkodni.
Szerda óta Bajorországban gyakorlatilag az oltatlanok nem hagyhatják el az otthonukat, pár napon belül meglátjuk, hogy valóban nullára csökken-e az új fertőzöttek száma azzal, hogy az oltatlanokat bezárjuk.
 
Setni,
Orbánnak példát kéne vennie a németek virusmegelözéséröl ! Itt már munkából való eltiltással jár , ha nem vagy beoltva ! Lassan pénzbüntetés és elzárás jár az "oltatlanoknak" !
Jó, mondjuk menjünk át vasszigorba
De először legyünk tisztességesek
Mundjuk ki
Kötelező az oltás
Ezt már rég meg kellett volna tenni
Hogy gyűlölöm a képmutató mismásolást.
 
Batutta,
ahhoz kérlek "vérnek kéne lennie a pucájukban" de mindnek " A Flinten Uschitól elkezdve az összes europai vezetönek , akik még 2-3 hónapja tagadták az oltás kötelezetségét ! Itt kezdödik a baj és a politikusok hazudozása , mert ez már nem Fake ,
 
Jó, mondjuk menjünk át vasszigorba
De először legyünk tisztességesek
Mundjuk ki
Kötelező az oltás
Ezt már rég meg kellett volna tenni
Hogy gyűlölöm a képmutató mismásolást.
Az oltás tavasztól lesz kötelező, a mostani ígéretek szerint. Persze csak akkor, ha még tavasszal is ez a kormány lesz :D
 
Batutta,
ahhoz kérlek "vérnek kéne lennie a pucájukban" de mindnek " A Flinten Uschitól elkezdve az összes europai vezetönek , akik még 2-3 hónapja tagadták az oltás kötelezetségét ! Itt kezdödik a baj és a politikusok hazudozása , mert ez már nem Fake ,
2-3 hónap??? Az új eü miniszter egy hete még azt mondta, hogy az emlékeztető oltás beadása mindenkinek nem indokolt. Most meg azt mondja, hogy csak a 3. oltással együtt lesz valaki vollstandig geimpft.
 
Az oltás tavasztól lesz kötelező, a mostani ígéretek szerint. Persze csak akkor, ha még tavasszal is ez a kormány lesz :D
Magyarországon a választásokig semmi nem kötelező. Szerintem utána sem mert félnek, hogy tüntetni fog a nép birka rétege. Nagyon remélem, hogy az Orbán kormány az utolsókat rúgja. Itt nem az oltatlanokat szankcionálják hanem az oltottakat sok munkahelyen. Ha covid kontakt vagy és tüneteid lesznek nem fizeti a munkáltató a teszted ha be vagy oltva, ha nem vagy nagyon rosszul a háziorvos sem küld tesztre oltottan, szóval vagy fizeted magadnak vagy enyhe tünetetekkel bejársz covidosan munkába. A többség az utóbbit választja. Oltottaknak egyébként 10 nap után sem kötelező a negatív teszt mehetsz nyugodtan dolgozni akár tünetesen is. Ha mégis lelkiismeretes lennél akkor megint magadnak fizetheted a tesztet ami nem kevés pénz. Aki nincs oltva van annak fizeti a munkáltató a tesztet az elején és a végén is. Komolyan nem értem. Mert az oltottan beteg ember az nem fertőző? :) Magyarországon semmilyen járványkezelés nincs, csak látszatintézkedések.
 
2-3 hónap??? Az új eü miniszter egy hete még azt mondta, hogy az emlékeztető oltás beadása mindenkinek nem indokolt. Most meg azt mondja, hogy csak a 3. oltással együtt lesz valaki vollstandig geimpft.
Már össze vissza beszélnek. Röhejes. És aki most kapja meg az elsőt ami mondjuk janssen annak mikor lesz meg a harmadik? Olyan ez lassan, mint a szocializmusban a takarékbélyeg gyűjtögetése. :)
 
72df7dba315f2e91667d5e7c390dcd98.jpg

Részlet a tegnapi parlamenti felszólalásból: a 64 német omikron-esetből 62 oltott volt :(
Nem tudom mennyire ismert tény, de saját bevallása szerint sem Ugur Sahin, a BIONTech(Pfizer oltoanyag) fönöke, sem a munkatársai a fö közszolgálati TV-nek adott interju szerint.....nem oltottak:
 

Csatolások

  • Biontech Chef + Mitarbeiter nicht geimpft in ARD Extra.mp4
    9.7 MB · Olvasás: 0
Magyarországon a választásokig semmi nem kötelező. Szerintem utána sem mert félnek, hogy tüntetni fog a nép birka rétege. Nagyon remélem, hogy az Orbán kormány az utolsókat rúgja. Itt nem az oltatlanokat szankcionálják hanem az oltottakat sok munkahelyen. Ha covid kontakt vagy és tüneteid lesznek nem fizeti a munkáltató a teszted ha be vagy oltva, ha nem vagy nagyon rosszul a háziorvos sem küld tesztre oltottan, szóval vagy fizeted magadnak vagy enyhe tünetetekkel bejársz covidosan munkába. A többség az utóbbit választja. Oltottaknak egyébként 10 nap után sem kötelező a negatív teszt mehetsz nyugodtan dolgozni akár tünetesen is. Ha mégis lelkiismeretes lennél akkor megint magadnak fizetheted a tesztet ami nem kevés pénz. Aki nincs oltva van annak fizeti a munkáltató a tesztet az elején és a végén is. Komolyan nem értem. Mert az oltottan beteg ember az nem fertőző? :) Magyarországon semmilyen járványkezelés nincs, csak látszatintézkedések.
Nem kell bemutatni az otthoni rendszert, hogyan (nem) működik. Először az öcsém lett beteg, 3. nap ki is mentek tesztelni. Asszony dolgozóba, gyerek iskolába továbbra is mehetett. Meglett az eredmény: pozitív. Család többi tagja még mindig dolgozóba, iskolába. Mikor a sógornőm is beteg lett, akkor őt is letesztelték, de a gyereket még akkor se tesztelték volna le, ha nem erősködnek a szülők. Persze, az is pozitív lett. A csattanója az egésznek, hogy utólag a gyereket tartották a hunyónak, mivel ő volt az egyedüli oltatlan.
 
Nem tudom mennyire ismert tény, de saját bevallása szerint sem Ugur Sahin, a BIONTech(Pfizer oltoanyag) fönöke, sem a munkatársai a fö közszolgálati TV-nek adott interju szerint.....nem oltottak.
Igen tudjuk és az oltásokban grafén, hiv vírus, ebola, abortált csecsemő, és paraiziták tojásai vannak na meg chip. Abból tuti több is.
 
Nem kell bemutatni az otthoni rendszert, hogyan (nem) működik. Először az öcsém lett beteg, 3. nap ki is mentek tesztelni. Asszony dolgozóba, gyerek iskolába továbbra is mehetett. Meglett az eredmény: pozitív. Család többi tagja még mindig dolgozóba, iskolába. Mikor a sógornőm is beteg lett, akkor őt is letesztelték, de a gyereket még akkor se tesztelték volna le, ha nem erősködnek a szülők. Persze, az is pozitív lett. A csattanója az egésznek, hogy utólag a gyereket tartották a hunyónak, mivel ő volt az egyedüli oltatlan.
Akkor neki még szerencséje volt, mert már házhoz ki sem mennek. Ha egyáltalán kiírnak tesztre neked kell covidosan meg betegen is elmenni a tesztpontig. Ha véletlenül kimennek házhoz addigra már kb meg is gyógyulsz, van ismerős akinek több mint egy hét múlva mentek a tesztelők. Meg olyan is aki kb majd meg halt mire letesztelték magas lázzal mert addig sehova nem mehetett orvosi vizsgálatra sem, mivel covid gyanúval nem fogadták röntgenen vagy a háziorvos stb. Nevetséges.
 
Batutta,
ahhoz kérlek "vérnek kéne lennie a pucájukban" de mindnek " A Flinten Uschitól elkezdve az összes europai vezetönek , akik még 2-3 hónapja tagadták az oltás kötelezetségét ! Itt kezdödik a baj és a politikusok hazudozása , mert ez már nem Fake ,
Egyetértünk!
Se engem nem érdekel, ha úgy és azzal tompítanák maszatolnák szét a magyar vezetés gyávaságát, hogy az összes európai vezetőt mutatod meg.
Most kérdezhetnéd: miért csak orbán és a hazaiak gyávasága érdekel? (persze téged meg amaz érdekel)
Mert Ki a nagy szembemenő harcos ki sose hazudik és a
"magyaroknak senki ne mondja meg" parasztvakító mondatokat hangoztatja?
Hát épp egy ilyen kérdésben várnám, ahol tényleg a lakosságot kell megmenteni
Ilyen kérdésben várnám a bátorságot
De gyáva
És nem érdekelnek a felhozott személyek
Ha vagyunk akik vagyunk ne szájjal legyünk
 
Utoljára módosítva:
Akkor neki még szerencséje volt, mert már házhoz ki sem mennek. Ha egyáltalán kiírnak tesztre neked kell covidosan meg betegen is elmenni a tesztpontig. Ha véletlenül kimennek házhoz addigra már kb meg is gyógyulsz, van ismerős akinek több mint egy hét múlva mentek a tesztelők. Meg olyan is aki kb majd meg halt mire letesztelték magas lázzal mert addig sehova nem mehetett orvosi vizsgálatra sem, mivel covid gyanúval nem fogadták röntgenen vagy a háziorvos stb. Nevetséges.
Ez nem járványkezelés.
Ennél még az állattenyésztő gazda is többet tesz ha baj van
Mert gyakorlatias és nem elméleti se nem politikus
 
Egyetértünk!
Se engem nem érdekel, ha úgy és azzal tompítanák maszatolnák szét a magyar vezetés gyávaságát, hogy az összes európai vezetőt mutatod meg.
Most kérdezhetnéd: miért csak orbán és a hazaiak gyávasága érdekel? (persze téged meg amaz érdekel)
Mert Ki a nagy szembemenő harcos ki sose hazudik és a
"magyaroknak senki ne mondja meg" parasztvakító mondatokat hangoztatja?
Hát épp egy ilyen kérdésben várnám, ahol tényleg a lakosságot kell megmenteni
Ilyen kérdésben várnám a bátorságot
De gyáva
És nem érdekelnek a felhozott személyek
Ha vagyunk akik vagyunk ne szájjal legyünk
A német határozza meg az egész unióban a járványkezelést, nem Orbán. Orbán legfeljebb belepiszkítani tud időnként, de ennyi, többre ő sem képes!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,709
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére