Hírek Az LMP nem vette át a Gyurcsány-ellenes propagandát, nem támogatja ebben Márki-Zay Pétert

Ungár Péterrel és Kanász-Nagy Mátéval, az LMP vezető politikusaival, amelyben meglepően korrekt és higgadt módon beszéltek Gyurcsány Ferencről, akit Márki-Zay Péter arra kért meg, hogy ne kampányoljon. Ungár Péter azt mondta, “a magyar nép úgy döntött, hogy a DK a legnagyobb ellenzéki párt, és annak a tudatában döntöttek így, hogy tudták, hogy ki Gyurcsány Ferenc, és ő vezeti a pártot. Tudjuk, hogy ez a 10 millió politológus országa, de hagyjuk a vulgárpolitológuskodást. Gyurcsány Ferencre szükség van. Személyileg is.”


Már az is furcsa, hogy Magyarországon meglepetést okoz, hogy valaki így beszél, s nem áll be az Orbán által folytatott Gyurcsány-ellenes gyűlöletpropagandába, és ki mer állni a közellenséggé tett DK-elnök mellett, holott ez lenne nemcsak a normális, hanem uszítás esetén a minimálisan elvárható magatartás. Orbán propagandagépezete egy hazugságra épülő narratívával, szinte lincselést követelő hangnemben uszított a 2006-os zavargások évfordulóján Gyurcsány ellen, az ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltje pedig ezzel az uszítással azonosult, így szerezte meg az elsőséget.


Az Amerikai Népszava Gyurcsány Ferenc és a DK legnagyobb kritikusa volt, amikor a párt legitimálta az Orbán-rendszert és a törvénytelen alaptörvényt azzal, hogy bement Orbán álparlamentjébe. Azt nem lehet mondani, hogy lapunk Gyurcsány Ferenc és a DK fenntartás nélküli híve, támogatója vagy kritikátlan kiszolgálója lenne. Az ellenzéki sajtó legélesebb hangú kritikáit mi fogalmaztuk meg vele és a DK-val szemben, amikor érzésünk szerint Gyurcsány Ferenc és pártja engedményeket tett az elvszerűség rovására. De egy ember aljas, fasiszta üldözését a legmélyebben elítéljük.


Márki-Zay Péter nem tud semmi olyat tenni, amivel megbocsátható lenne az, hogy a leváltandó fasiszta diktátor gyűlöletpropagandáját átvette, saját karrierje, előválasztási győzelme érdekében azt felhasználta. A bűnbakképzés náci technikájával és a goebbels-i propaganda stílusával előállított Gyurcsány-ellenes gyűlöletkampányt nem utasította el, hanem behozta a demokratikus ellenzékbe, legitimmé tette a demokratikus oldalon, miközben kereszténységről és szeretetről papolt. Márki-Zay ezzel örökre kiírta magát a demokraták közül, nevezze magát akárminek, ő fasiszta gazember.


Megbocsáthatatlan, hogy az orbáni gyűlölködést a vele szemben álló humanista demokratikus oldal részévé tette, az ellenzéki oldalt megosztotta és szembefordította önmagával. Az orbáni szellem a két világháború közötti antiszemita, fasiszta rendszer szellemisége. Ennek nincs helye demokraták között. Márki-Zay pedig megfertőzte ezzel a demokratikus oldalt, igazat adott az orbáni uszítás, a gyűlölet politikájának, s azt a demokratikus oldal legitim részévé tette. Ez elfogadhatatlan. Ki kellett volna zárni az előválasztásból, és az ellenzéki összefogás pártjainak tiltakozniuk kellett volna.


Megengedhetetlen demokraták között, hogy valaki úgy állítsa be magát, hogy csak ő lehet képes egyedül legyőzni a politikai ellenfelet, és aki őt nem támogatja, az hazaáruló. Márki-Zay ezt mondta, és ezt gondolta, mert aki nem ezt gondolja, az nem mondja ezt. Ez egy hazugság, mert Orbánt akkor fogják leváltani, ha az ország elsöprő többsége, szavazók milliói lázadnak fel ellene, s akkor egy háromlábú szamár is lehet a kijelölt ellenfele, akkor is elsöprik. Amíg ilyen többség és népakarat nincs, mert be tudja csapni az embereket, addig Jézus Krisztus is lehetne a jelölt, az sem győzne.


Nincs bocsánat, függetlenül attól, hogy kiről van szó. Ilyen aljasságnak jogállamot hirdető demokraták között nincs helye. Márki-Zay ezzel Orbán mellé állt. Mindezt csak azért, hogy elhitesse azt a hazugságot, hogy Orbánt csak ő tudja leváltani, és megszerezze az ellenzék miniszterelnök-jelölti posztját. Ez a hataloméhség és gátlástalanság mindent elmond róla. Márki-Zay nem demokrata. A demokratikus ellenzék legnagyobb pártjának elnökéről kijelentette, hogy vele nem lehet nyerni, miközben neki annyi támogatója sincs a DK nélkül, hogy hódmezővásárhelyi polgármester legyen.


Ezért üdítő ez a higgadt, értelmes, tárgyilagos hangnem, a józan ész hangja, amelyet az LMP két politikusa megütött. Ez egybecseng Donáth Anna, a Momentum elnökének hangvételével is, ami azt mutatja, hogy Márki-Zay-nak nincs helye ebben az ellenzékben. Idegen test, valójában Orbán Fideszéhez tartozik, és leginkább Orbán Fideszét szeretné megszerezni. Magát kereszténynek nevezi, ezért tudnia kell, mit jelent, hogy a juhok ismerik a pásztor hangját. Ez nem a jó pásztor hangja. Demokratikus szabad sajtóként mi a juhokat képviseljük, és tiltakozunk ellene. Ez a farkas hangja.


Ez elfogadhatatlan, Márki-Zay összes többi szövegével együtt. Egy gátlástalan fasiszta karrieristának tartjuk, attól a pillanattól kezdve, hogy egy demokratikus párt elnökének felesége ellen Orbán gyűlöletkampányát bevetette, s ezzel az ellenzék miniszterelnök-jelölti pozícióját elragadta saját magának. Mindent elmond róla, hogy győzelme után bejelentette, hogy leváltotta az ellenzéket. A szív bőségéből szól a száj, mondja a Biblia, ezzel bizonyságát adta, hogy mit akar: ő magát helyezte az ellenzék helyébe, megpuccsolta az ellenzéket. Ez történt.


Egy farkas becsapta a juhokat, akik farkast választottak a nyáj vezetésére. Amerikában élt, tudhatja, hogy ha valaki “bullyzik” másokat, még az iskolából is eltanácsolják. Ő pedig ezt tette. Fasiszta módszer a bűnbakképzés, ellenségkép kinevezése, és az ellene irányuló gyűlölet felkorbácsolása. Márki-Zay a gyurcsányozással ezt tette, s azóta is ezt folytatja. Ő egy senki, és kirekeszti az ellenzék legnagyobb pártjának elnökét a választási kampányból és a közéletből. Honnan veszi a jogot? Mindezt egy fasiszta diktátor gyűlöletpropagandájának átvételével. Egy volt miniszterelnököt.


Egy olyan ember teszi ezt, aki akkora hülyeségeket beszél, hogy a fal adja a másikat, aki szerint az elmúlt 30 év legjobb kormánya az első Orbán-kormány volt. Annak az ellenzéknek, amelynek ő lett a miniszterelnök-jelöltje, az első Orbán-kormány is az ellenfele volt, az első Orbán-kormánytól is irtózott, amely már akkor is fasiszta volt és korrupt. Ha neki az tetszett, akkor mondjon le az ellenzék vezetéséről, mert nem ezen az oldalon van a helye. Induljon el a Fideszben az elnöki posztért, ha arra a pártra vágyik. Vagy mérettesse meg magát előbb az új pártjával.


Majd ha az ellenzéki összefogás szavazói nélkül Márki-Zay Péterre és a Fideszből kiszuperált elvbarátaira (akik senkinek nem kellettek, még Orbánnak sem), többen szavaznak, mint Gyurcsányra, akkor járassa a száját, hogy Gyurcsány akadálya Orbán leváltásának. Megköszönheti, hogy Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára ilyen nagyvonalúan és türelmesen, az ország érdekeit szem előtt tartva viszonyul az aljasságához, mert ha ők azt mondják, hogy akkor kiveszik a DK-t Márki-Zay mögül, és győzze le a templomba járó zseni Orbánt nélkülük, mehetne vissza házalni Ohió-ba.


Mindenkinek joga van a közéletben szerepelni, amitől senki nem tilthatja el. Amit Márki-Zay követel, azt még Orbán sem engedte meg magának. Ha Orbán Viktor, aki megdöntötte az alkotmányos rendet, önkényesen eltörölte a jogállami alkotmányt, bevezetett egy fasiszta rendszert, aki egy felcsúti gázszerelő stróman nevén százmilliárdokat lopott el a köz vagyonából, akinek a családja egy tipikus maffiacsalád, lehet a magyar közélet legitim része, akivel szemben választáson veszik fel a küzdelmet, akkor Gyurcsány Ferenc is lehet, mert ő töredékét sem követte el annak, amit Orbán.


Aljas, nevetséges és primitív hazugság az is, hogy az elmúlt harminc év Orbán és Gyurcsány párharca lett volna, ahogy most sem az. A DK az ellenzék egyik pártja. Aki ezt állítja, az a riválisától akar megszabadulni, mert a DK a politikai karrierjének útjában áll. Annak a DK szavazói kellenek a pártjuk nélkül. El akar tüntetni mindenkit az útjából, mert ő akar lenni az új diktátor. Se nem jobb, se nem bal, hanem csak Márki-Zay. Aki meg akarja haladni a jobboldal és a baloldal ellentétét, az diktatúrát akar, az a centrális erőteret hirdeti.


Gyurcsány Ferenc követett el hibákat, miközben a pártja ellene dolgozott, és fel is dobta Orbánnak. Másik oldalról egy nagyképű koalíciós partner támadta, ahol csak tudta. Orbán puccskísérletet is végrehajtott ellene, és tíz éve semmit nem tesz, mint őt kriminalizálja, mert az egyetlen nagy formátumú politikusnak tartotta magával szemben, aki legyőzte. Majd a történészek mérleget vonnak a teljesítményéről. Nem angyal és nem ördög, de semmiképpen nem az, amit Orbán mond róla. Az is elfogadhatatlan, amikor azt mondják, hogy tudomásul kell venni a lejáratását. Nem kell.


Ha tetszik, ha nem, Gyurcsány ma már egy történelmi személyiség. Márki-Zay sem felkészültségben, sem tapasztalatban, sem teljesítményben, nyomába sem léphet. Akkora baromságokat, amiket ő beszél, Gyurcsány biztos nem mondana. De Gyurcsány Ferenc hátralépett. Dobrev Klára pedig talán még nála is felkészültebb, európai színvonalú politikus, államigazgatási tapasztalattal, Márki-Zay a táskáját nem hordhatná. Azzal együtt nyerte simán az első fordulót, hogy Gyurcsány Ferenc a férje. Márki-Zay pedig Orbán gyűlöletpropagandájával győzte le, mert ő visszafogott maradt.


Egy alázatos ember inkább tanácsokat kérne, kikérné a véleményüket. Márki-Zay a kereszténységével kampányol, de egy keresztény ember alázatos. Márki-Zay ezzel szemben trappol, hőzöng és csörtet, mint aki mindenkinél jobban tud mindent, akihez képest mindenki csak egy hülye. Miközben az ellenzék pártjainak minden megszólaló politikusához képest egy súlytalan, dilettáns senki. A legfeltűnőbb a szellemiség és a hangvétel közötti különbség. Az LMP-sek interjúját is jó elolvasni, az embernek az a véleménye, hogy ezek intelligens, kedves emberek.


Márki-Zay-ról ez nem jut eszünkbe. Róla az jut eszünkbe, hogy egy beképzelt akarnok, egy öntelt hólyag. Zengő érc és pengő cimbalom.


Mitől keresztény Márki-Zay, ha valakit üldöznek, nem áll az üldözött mellé? Az általa lenézett, megvetett, humanista, liberális demokraták, mint az LMP politikusai nem olyanok, mint ő. A gyűlölet hiányzik belőlük, ami a jó “keresztény” Márki-Zay-ban megvan. Az ellenzék kultúrájához az tartozik, hogy ha valakit aljas módon támadnak, akkor mellé állnak, megvédik attól, nem pedig átveszik és felhasználják a maguk hasznára. Ehhez kereszténynek sem kell lenni. De az ilyen keresztényekből éppen elég volt. Senkit nem érdekel, hogy keresztény, üsse meg a normális emberi szintet.


Érdeklődéssel várjuk, hogy a közös kampánycsapat mikor kezdi meg a működését, ha egyáltalán megkezdi, a mindenkinél okosabb Márki-Zay mennyire veti alá magát egy ilyen kampánystábnak. Megjósoljuk: semennyire.


Amerikai Nepszava

ungar-lmp.jpg
 

És még nem is láttam a felsorolásban amit Setni hozott de elhangzott:​

A kötelező tankönyv választásról a régebbi szabad tankönyv választásra áttérés
1641373723316.png
Visszaállítanák továbbá a tankönyvválasztás szabadságát, valamint ismét 18 évre emelnék a tankötelezettség korhatárát. 1641373723316.png

Mert A tankönyvpiac teljes államosítása, az egyentankönyvek kora 2019-re bekövetkezett.
Visszavezetnék Ekkor a demagóg egynézetű központi átnevelő tábor szerű oktatás megszűnne.
De egységes tankönyv kell épp csak több féle gondolom én
Az államiról ezt írják:
Írják másutt már jó ideje:

Szabad tankönyvválasztást!
Az oktatásról:

Ebben egy rossz dolog hangzott el:A következő Márki Zay Péter vezette kormány
Ami egyáltalán nem biztos csak hát kit mondjanak ha már volt egy celebválasztáson átcsúszott Márki
Aztán már jól mondták Nemzeti egységkormány
Ezt a nevet választottákInkább csak legyen egység kormány
A NER már lejáratta az "N" betűt
 
Utoljára módosítva:
De te nem azt idézted be hallgattál a többiről
Ezt hoztad olvasd újra:




Ott csak a Jakab szemelvény volt
Mert az INTERJÚ volt, amire utaltam az meg sajtó tájékoztató.
Csak naív voltam azt gondoltam hogy téged érdekel az ellenzéki program és utána keresel....látom tévedtem ezért másoltam be a programot is.
 
  • Szociális bérlakásprogramot indítanának, panel- és gangfelújítási programot is terveznek. Támogatnák az önkormányzati és szociális bérlakások felújítását.
Ehhez kapcsolódóan nekem csak egy kérdésem van:

Megszüntették már az okokat, amik a szociális lakások tömeges eladásához vezettek?
 
És ebben mi a kivetni valód Setni?
Csatolás megtekintése 1836699Egy egyszeri, nagyarányú béremelést fokozatos, kiszámítható béremelés követne.
  • Megjelenne a differenciált bérezés, fontosnak tartják a pótlékok visszaállítását, ezzel erősítenék többek között a halmozottan hátrányos helyzetű területeken oktató pedagógusok fizetését, és a sajátos nevelésű igényű gyerekekkel foglalkozókét is.Csatolás megtekintése 1836699

    A fokozatos és kiszámítható báremelés jó
    A pótlékok pedig nagy részt természetesek
    Amik plusz munkából keletkeznek
Most komolyan ha nem vagyok tanár és nincs iskola köteles gyermekem akkor mi is a vonzó számomra ebben a pontban????
 
Ahogy látom az önkormányzati szociális lakásokra most még kevesebb jut hisz az állam elvont rengeteg pénzt a vírusra való védekezés címén.
Vidéken (nálunk) eladták a szociális bérlakásokat, a benne élők a forgalmi érték 10, azaz TÍZ %-áért
vásárolhatták meg!
Nyilván volt valami oka annak, hogy az önkormányzatok még hatalmas veszteségek árán is, de szabadulni akartak ezektől a lakásoktól!
 
Vidéken (nálunk) eladták a szociális bérlakásokat, a benne élők a forgalmi érték 10, azaz TÍZ %-áért
vásárolhatták meg!
Nyilván volt valami oka annak, hogy az önkormányzatok még hatalmas veszteségek árán is, de szabadulni akartak ezektől a lakásoktól!
Pénz hiány.
Felénk főleg a rendszerváltás körül adtak el rengeteg önkormányzati lakást nem volt pénz a fenntartásukra.
 
Nyilván volt valami oka annak, hogy az önkormányzatok még hatalmas veszteségek árán is, de szabadulni akartak ezektől a lakásoktól!
Akarsz gondolkodni és emlékezni az ország csőd idejére mikor összeomlott szinte minden
Ez a szoc vége volt a rendszerváltás.
Az önkormányzatok finanszírozása központi és állami pénzből központilag vezérelve történt
Saját pénz vagyonnal nem rendelkeztek!
A szociális bérlakások már építésükkor sem voltak egy szupermodernek.Nem arra a célra jöttek létre
Évek során a karbantartásra se futotta
Az állami lakások és önkormányzati lakások
A központi összeomlással pénz nélkül maradtak
De nem csak azok hanem minden bérlakás
Nagyon olcsó m2 áron voltak
A Honvédség összeomlásával laktanyák megszűnésével
Ismét ugyanaz a lakásokkal
Szegény időkben eladóvá válik minden
Nem hogy további fenntartás?
Igen ez volt az oka
De ma már látszik kár volt
Hozzátenném volt ott még más ok is
A bennfentesek és kiknek volt pénzük 5-6 lakást is megvettek
Talán éppen ők gyorsították fel a minél olcsóbb minél több eladást
És ezek a lakások még most is piacképesen piacon vannak
400 ezerért vette meg és most 5-7 millióért forgalomban van
 
Utoljára módosítva:
Ki mondta hogy nem fogok aszerint szavazni???
Le mertem írni a SAJÁT érzésemet a programmal szemben, az hogy vannak rétegek akik megtalálják benne a reményüket az pozitív.
Te azt írtad le neked semmi nincs benne
(épp csak azt nem írtad oda a többi ember meg nem érdekel)
 
Te azt írtad le neked semmi nincs benne
(épp csak azt nem írtad oda a többi ember meg nem érdekel)
Ne viccelj már itt a fórumon nem fogom magamra venni az ország összes problémáját.
Ha hiszed ha nem megírom a saját véleményemet. Nem másokét és nem mások nevében!
Ha van orvosi dolgozó az majd megírja a sajátját, a pedagógusok is,,,a nyugdíjasok is stb...
 
Ne viccelj már itt a fórumon nem fogom magamra venni az ország összes problémáját.
Ha hiszed ha nem megírom a saját véleményemet. Nem másokét és nem mások nevében!
Ha van orvosi dolgozó az majd megírja a sajátját, a pedagógusok is,,,a nyugdíjasok is stb...
Nem személyeskedésért mondom de egy képmutató szélkakas csinál olyat:
Nemrég leírta azt az örök tanulságot
"Amikor jöttek a.. és elvitték..(szakszervezetiseket,pedagógusokat kommunistákat, zsidókat) hallgattál"

És amikor most értem jöttek már nem hallgattam volna.
A becstelenség teteje képmutatóság
És azt az örökbecsű tanulságot Te setni írtad le mikor arra szimmászkodtál épp
Ha Melitta felé mutat arcot, olyat ír
Mi az igazi vélemény, ha már a fórumon is szélkakas

Nem veszi magára a mit is?​

"az ország összes problémáját."​


És közben épp az ellenzéki programról beszélünk, ami pont arról szól
Elvtelen senki rosszabb, csak a képmutatónál
a képmutatók híresen a papok és a politikusok
De nem mind elvtelen senki
 
Utoljára módosítva:
A bennfentesek és kiknek volt pénzük 5-6 lakást is megvettek
Talán éppen ők gyorsították fel a minél olcsóbb minél több eladást
És ezek a lakások még most is piacképesen piacon vannak
400 ezerért vette meg és most 5-7 millióért forgalomban van
Van az most 25-35 millió is!
Belvárosi (régen azt hiszem, ezeket nevezték nagypolgári lakásoknak), amit csak belülről kell a tulajnak felújítani, a külső karbantartás, mivel műemlék épületek, ill. meghatározza a város főterének, főutcájának összképét, továbbra is a közvagyont terheli.
 
Nem személyeskedésért mondom de egy képmutató szélkakas csinál olyat:
Nemrég leírta azt az örök tanulságot
"Amikor jöttek a.. és elvitték..(szakszervezetiseket,pedagógusokat kommunistákat, zsidókat) hallgattál"
És amikor most értem jöttek már nem hallgattam volna.
A becstelenség teteje képmutatóság
És azt az örökbecsű tanulságot Te setni írtad le mikor arra szimmászkodtál épp
Ha Melitta felé mutat arcot olyat ír
Vagyis akkor ne írjam le a saját véleményemet.
Mert az nem elég globalista.
Pedig a választók nem a szomszéd igényei szerint fognak szavazni ők is olyanok mint bármely ember (kivéve a párttagokat) a saját érdekeit nézi.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,608
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére