Hírek Zelenszkij: Arra ne számítson senki, hogy Ukrajna beletörődik abba, hogy tartósan "ütközőzóna" lesz a Nyugat és Oroszország között

Szinte menthetetlenül törékennyé vált a nemzetközi biztonsági rendszer, ezért Ukrajnának új garanciákra van szüksége a világ vezető hatalmaitól biztonsága megőrzéséhez - mondta Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián (MSC).

Az ukrán elnök az ország keleti részét sújtó katonai feszültségről szólva elmondta, hogy nagy a háború kockázata, de még nagyobb lenne, ha reagálnának a térségben tevékenykedő erők provokációira. Hangsúlyozta, hogy Ukrajna "jó kezekben van", és megvédi magát, a lakosság pedig "nem pánikol".

Mint mondta, nem tudja, mi Vlagyimir Putyin orosz elnök célja, éppen ezért szeretne találkozni vele. Az biztos, hogy Ukrajna katonai konfliktus helyett diplomáciai megoldást és biztonsági garanciákat kíván. Erről az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjai, valamint az Európai Unió, Németország és Törökország részvételével kell csúcstalálkozót tartani minél hamarabb, bárhol - tette hozzá.

Ez az új megállapodás sürgetően szükséges, mert a globális biztonsági rendszer vészesen törékeny, szabályai nem működnek, és az a veszély fenyeget, hogy a nemzetközi közösség megfeledkezik a 20. században elkövetett hibákról - fejtette ki az ukrán államfő.

Volodimir Zelenszkij egyben támogatást kért országa nyugati partnereitől, kiemelve, hogy a fegyverszállítmányok nem "adományok" Ukrajnának, hanem hozzájárulás az európai és a nemzetközi biztonsághoz.
Azzal kapcsolatban, hogy Németország nem hajlandó fegyverekkel segíteni az ukrán hadsereget, Zelenszkij köszönetet mondott azoknak az országoknak, amelyek "szavakkal, gesztusokkal és tettekkel is támogatták Ukrajnát", és sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy egyes országok nem mutatnak egyértelmű elkötelezettséget országa védelme mellett.

Kiemelte, hogy az ukrán NATO-tagság kérdésének kezelését sem tartja megfelelőnek. Mint mondta, az ukránok "őszinte válaszokat" várnak nyugati partnereiktől arra, hogy hazájuk elnyerheti-e a tagságot a szövetségben. "Ha nem mindenki akar ott látni minket, akkor mondják meg" - jelentette ki. Arra viszont ne számítson senki - folytatta -, hogy Ukrajna beletörődik abba, hogy tartósan "ütközőzóna" lesz a Nyugat és Oroszország között.

MTI

1645303195384.png
 
Hmmmmm canadai kiképzés:

Nacikat mindenhol lehet talalni mert egy gyulesen ott ,volt helytelenul egy canadai , kivizsgaljak az ugyet es ha katonai vonal akkor hadbirosag ha nem tud mas magyarazatot adni.
KAtonai levlek nem szoktak csak ugy beesni a postaladaba.
Merget vetesz ra nem a nacik fognak gyozni ha valos ha fals a provokacio.
 
Nacikat mindenhol lehet talalni
Ez igaz de mégsem szűz az ügyben
sőt sok másban sem.
Mégsem általánosítanám Kanadát
De mintha volna más deficit is.
Mint utoljára a kamionos tiltakozás erővel való megdöntése.
Amire azt írták itt többen Magyarország jobban kezelte a taxis blokádot
Leült tárgyalni
Nem én mondom csak láttam és egy Kanadától többet várna mindenki, nem erőszakot.
De tudjuk: "sepregessen mindenki saját portáján"
Valamint köszöni szépen jól van.
Épp csak ezek nem őszinte beszédek és tudjuk: Magyarországnak is van bőven deficitje.
Most éppen sok.
 
Utoljára módosítva:
De ki biztatta Ukrajnát?
Hogy menjen bátran a nyugat felé
Csatolás megtekintése 1846957

Petro Porosenko ukrán elnök, Vitalij Klicsko kijevi polgármester, John Kerry amerikai külügyminiszter és Arszenyij Jacenyuk ukrán miniszterelnök.
A nyugati toke kell nekik nagyon. HA Usanak annyira fontos lenne se perc alatt segitettek volna a NATOhoz a belepeset. Ujrajna ugy elsosorban Eu erdeke lenne, nem az amcsikhoz megy a gaz benzin stb.
 
Ha valakit tényleg komolyan érdekel ez a kérdés, s bele akar mélyülni, akkor meghatározó olvasmány lehet egy 2016-s CIA(?) jelentés.Az eredeti cim:
Reports des National Intelligence Council (NIC): Global Trends. Paradox of Progress.

Ezt egy német kiadó is kihozta,

Die Welt in 2035 gesehen von der CIA
cimmel.

ISBN Buch 978 3 406 71446 7

A könyvben van egy kép a 2035-s Europáról. Ezt szemlézte a szemlelo.com, de a cikket hamar letörölték.

Röviden Nyugatról kelet fele:
Pán-Eurarábia, középen Intermarum, keleten Pravoszláv Europa, orosz befolyású ütközöállamokként s utána jönnek az oroszok.
Ennek van egy variánsa,ami az interneten kering, eszerint Erdély egy része visszakerül Mo.-hoz.
S nem nagyon látszik a pdf mellékletén az alja, de az oroszoknak meglehet a térkép szerint az áhitott melegvizi kikötöjük, ami az orosz külpolitika többszázéves doktrinája.

Lásd a feltett pdf mellékletet.

Ugy tünik, hogy ezt kezdik a nagy játékosok megvalósitani.

Mielött bárki elkezd velem veszekedni: ez nem az én szüleményem, hanem egy CIA Report.
 

Csatolások

  • Európa jövojérol egy CIA jelentés INTERMARUM.pdf
    107.8 KB · Olvasás: 91
Utoljára módosítva:
A nyugati toke kell nekik nagyon
Nem csak, ne légy vak.
az orosz fenyegetés valós és nyugatpártiság kialakulása biztatás hatására is jött létre
Több oldalú ez mint csupán a szegénység
De a biztatás jött.
aminek az alábbi a vége:

Ukrajna euroatlanti integrációja azt is jelentheti, hogy az ország fokozatosan az EU és a NATO tagjává válik, ami felerősítette az orosz vezetés régi, bekerítéstől és inváziótól való félelmét, mivel Ukrajna jelentősen benyúlik Oroszországba, innen kiindulva könnyen támadható Moszkva, vagy elvágható az ország a kaukázusi területektől.
 
Az oroszokat se erteni,
Csak röviden igen az oroszokat nehéz érteni.
Meg se próbáljátok tengeren túliak.
Innen sem értjük, kiket meg is szálltak
De tudjuk a történelemből.
Nagyhatalmi ambíciójuk mindig is volt.
Az hogy mit talál fenyegetésnek, olyan messziről nem érthetik.(Büszke nép is az orosz)
Mint mindenki de ők másképp. Talán mert nagyobb és mélyebbre nyúlik történelmük mint az újvilágé.
Épp csak hagyni kell távol a Nato-t és az ENSZ felhatalmazás nevű dolgot
És minden amerikai erőt távol.
Jobb lesz úgy!
és Ukrajna is viseli sorsát.
Majd üdvözöljük és elhatárolódunk az agresszortól.
 
Utoljára módosítva:
De azt se kívánd, hogy felvonulási terület legyünk.
Mert akkor célpont is leszünk és a megvédésből halál okozás lesz.
Tulajdonképpen mindent leirtam amit akartam.
Egyetlen gondolat: tehat akkor támogassunk egy olyan vezetést, aminek a hatalomrakerulese nem kis mértékben a fasisztaknak, az kran nacionalistaknak koszonheto.
Akikenek a soraiban - Mariopul vedelmet zommel ok adjak . fasiszta felmilitaris alakulatok harcolnak.
Mondjuk ki, hogy oroszország ellen lehet!

Furcsa!
Egyszer mar jart el igy europa! Hagytak hogy a nemetek pusztitsak oroszországot, és mi lett belole?

Nekem ez a fajta gondolkodas amit ezek a politikusok vallanak nagyon nem tetszik!
 

Itt a vége: Elfoglalták az oroszok Csernobilt, Ukrajna elvesztette az irányítást az erőmű fölött (+videó)​


Drámai a helyzet.

Csütörtökön este elfoglalták az orosz haderők a csernobili atomerőművet, a kezelőszemélyzetet az első információk szerint túszként tartják a létesítményben – erről a Telegramon jelent meg először egy szűkszavú hír.
A hírt aztán Mihajlo Podoljak, az ukrán elnöki hivatal tanácsadója is megerősítette az ukrán Pravdának.
„Heves küzdelem után elvesztettük a csernobili atomerőmű feletti ellenőrzést.
Az egykori csernobili atomerőmű és a nukleáris hulladéktároló létesítmények állapota ismeretlen. Ez az egyik legsúlyosabb fenyegetés ma Európában.”

– közölte Podoljak.
Közben a Twitteren videók is megjelentek a csernobili erőműben masírozó orosz harckocsikról:

 

A Reuters szerint így látják a helyzetet a Kremlben


A Reuters – nyilván nagy óvatossággal kezelendő – moszkvai értesülései szerint
  • Putyin részt vesz az ENSZ Biztonsági Tanácsának pénteki ülésén, és több külföldi vezetővel is megbeszéléseket tart az ukrajnai helyzetről,
  • az ukrán vezetéssel is folynak közvetett tárgyalások; Kijev nyilvánosan is elismerte, hajlik arra, hogy elfogadja a Moszkva által követelt semleges státuszt, Moszkva viszont (egyelőre nem nyilvánosan) hajlandó lemondani arról, hogy egy bábkormányt ültessen Zelenszkij helyére,
  • Közben Oroszország megtorló szankciókat léptet életbe egyes nyugati országokkal szemben (ezek gazdasági jelentősége nagyságrendekkel kisebb az orosz érdekeltségeket sújtó büntetőintézkedéseknél),
  • A Kreml úgy kalkulál, a külföldi importtól való függés csökkenése, illetve 620 milliárd dollárra hízott valutatartalékával ki tudja bekkelni a nyugati szankciókat
  • az orosz vezetés reménykedik abban, hogy meg tudja értetni a nyugati közvéleménnyel, hogy Oroszország biztonsága érdekében volt kénytelen hadba lépni, és normalizálódni fog a viszonya Európával
 
 
Amerika és a NATO, de főleg az előbbi, szerintem kicsit (vagyis nem is annyira kicsit) farizeus politikát folytat az oroszokkal szemben, akik katonailag még ma is egy nagyhatalom.
1999-ben mikor a szerbek rátámadtak egy országon belüli etnikumukra, az albánokra (akik mellesleg mohamedánok), hogy azok szeparatisták és Koszovót el akarják szakítani Szerbiától.
Amerika nagy garral elkezdte bombázni a szerbeket!!!! Akkor is itt mellettünk. Néha magyar (!) városokat is: Szabadka, Újvidék!
Az ukrán nacionalista félkatonai alakulatok számos kegyetlenséget elkövettek a kelet-ukrajnai orosz nemzetiségűekkel szemben. Csak emlékeztetek rá, amit az ukránok a II. világháborúban elkövettek a zsidók, oroszok és lengyelek ellen, párját ritkítja a történelemben (túltettek a németeken is).
A két helyzet nagyon hasonló, s azóta már Koszovót le is szakították Szerbiáról. Senki, Amerika vagy a NATO sem hangoztatta, hogy meg kell őrizni Szerbia területi egységét, mint most Ukrajna esetében.
Az oroszok most odaütöttek ennek a rasszista ukrán rezsimnek, aki minden etnikumát elnyomja (hozzáteszem nem éppen a legjobbkor). Ugyanezt tette Amerika jó húsz évvel ezelőtt Szerbiával. Most akkor az jogos volt, Putyin meg maga az új Hitler?!? Tényleg az ukránokat kell siratni??? Nem azért, mert nyalták Amerika s@ggét?
De Amerika Szerbia után is csendőrködött rendesen, támadt meg, bombázott sz@rrá különböző országokat.
Amerikának is jobb lenne ha a saját portáján söprögetne, pld. a milliószámra beözönlő mexikóiakkal foglalkozna, meg azzal, hogy periodikusan újabb és újabb lázadások jönnek a színes bőrűek részéről, s egyre több fehér amerikait fognak ezekben lemészárolni.
 
Természetesen engem is nyugtalanít ez a háború. A támadó felet sem akarnám túlzottan védeni, még ha több szempontból értem is az álláspontját. Számomra az egész ukrán állam léte, "kalandozása" kissé nagyobb ellenszenvet okoz, mint az orosz medve nagyhatalmi ambíciói (de hiszen nagyhatalom!)....
Mert Ukrajna 1991-ben úgy lett független ország, mint aki megnyert egy nagy háborút, amiben hatalmas idegen területeket kapott, csatoltak hozzá. Hiszen akkor Ukrajnának közel fele nem is ukrán volt. A 20. században az Ukrán SZSZK-hoz csatolt területekre úgy tekintett, mintegy ősi ukrán állam területére (holott akkoriban ezek inkább névleges területek, felosztások voltak, nem volt jelentősége). Ők meg fokozatosan úgy estek neki a területükön élő kisebbségek elnyomásához, hogy erre nekik "joguk van"! Az oroszok meg úgy tűnik, nem a tárgyalásos, nemzetközi szervezetekhez futkosó álláspontot támogassák (lásd, hogy alig értünk el valamit a magyar kisebbségek védelmében ezer tárgyalás után, sem szemöldök ráncolgatás, sem a mézesmadzag küldözgetés nem jött be...).
Ami viszont aggodalomra ad okot, hogy Putyin egymaga döntött erről (nyilván bizonyos szervezetek nyomása alatt), de mégis egyedül, hogy az orosz külügy munkatársait is meglepte a háború kitörése. Hogy Putyin pár valós ok mellett (az pld. nekünk tetszetős érv, hogy az összes ukrajnai nemzetiség szabadságáért is harcolnak az oroszok), pár sületlenséget is felsorolt, amiért meg kell(ene) büntetni Ukrajnát. A legrosszabb, hogy Ukrajnát sem egy Gandhi-szerű figura, hanem egy volt (?) komikus, az ukrán-zsidó Zelenszkij vezeti, aki úgy látszik drámai jelenteket is játszik a videoüzeneteiben, és szeret játszani, s a végsőkig folyó harcra biztatja a lakosságot. A történet harmadik figurája (akiről alig beszélnek), a teljesen narcisztikus Lukasenka, aki van olyan hülye, hogy akár egy atomtámadást is bevállalna a saját országa területéről...
Az ukránok, ha nem is a világ legjobb katonái, de úgy látszik elég elszántak és kegyetlenek. Viszont ez még nem is a teljes orosz haderő, még nincsenek ott a senkitől se félő kozákok, nincsenek ott az oroszbarát csecsenek (mind fejvadász!), pedig már készülnek. Mindenképp arra drukkolhatunk most, ha már kitört ez a szerencsétlen háború, vagy így vagy úgy, de hamar vége legyen...!
 
Tulajdonképpen mindent leirtam amit akartam.
Egyetlen gondolat: tehat akkor támogassunk egy olyan vezetést, aminek a hatalomrakerulese nem kis mértékben a fasisztaknak, az kran nacionalistaknak koszonheto.
Akikenek a soraiban - Mariopul vedelmet zommel ok adjak . fasiszta felmilitaris alakulatok harcolnak.
Nekem ez a fajta gondolkodas amit ezek a politikusok vallanak nagyon nem tetszik!
Nekem se tetszik sok minden
írásodban az nem hogy túlsarkítod magad gondolatára ezzel eltorzítod amire válaszoltál
pl:
Egyetlen gondolat: tehát akkor támogassunk egy olyan vezetést, aminek a hatalomrakerulese nem kis mértékben a fasisztaknak, az kran nacionalistaknak koszonheto.
Senki nem beszélt arról kit támogassunk ezt te mondod
tehát kezdetű mondatoddal
Ezzel szemben mi realitás, amit te kiforgattál nem kissé aljas módon
Azt mondtuk Magyarország nem tud de ne is akarjon katonai erővel egyik oldalán sem részt venni.
Legyünk az orosz ellen
Legyünk Ukrajna mellet
De csak szóvirágokkal.
Most teszem még hozzá:
Más kérdés a menekültáradat ellátása
Ebben részt kell venni, de itt is óvatosan hisz a nem kívánatos csoportok átszivárgása Magyarország biztonságát csökkentik
Ne "tehátozz" senki szavaira
Mert onnan már a te interpretációd
Ami kiforgatás
 
Utoljára módosítva:
Természetesen engem is nyugtalanít ez a háború. A támadó felet sem akarnám túlzottan védeni, még ha több szempontból értem is az álláspontját. Számomra az egész ukrán állam léte, "kalandozása" kissé nagyobb ellenszenvet okoz, mint az orosz medve nagyhatalmi ambíciói (de hiszen nagyhatalom!)....
Végig adott történelmi elemzésed fejből követni nem tudom
Leírásodnak igazság tartalmára utána járni nem akarok
Mert nem az a lényeg kinek van történelmi igazsága az szerintem sehová se vezet
Azok csak fórum-bolondozások meddő vitáira alkalmasak
Viszont nézni kell az erőviszonyokat
Ebből a szempontból csak ez a mondatod számít:
(Számomra az egész ukrán állam léte, "kalandozása" kissé nagyobb ellenszenvet okoz, mint az orosz medve nagyhatalmi ambíciói (de hiszen )agyhatalom!)
Ebből kiderül nem szimpi az Ukrán függetlenség bármi áron
És nem mert nem fedi a történelmi valóságot sem
Valamint kijelented Az Orosznak a nagyhatalmi törekvései valódi jelenlévő állapot
Ne ez a realitás Ukrajna neked ismét lőttek
Mert senki nem képes megvédeni.Te magadat meg nem tudod.
Hát kb ez volt az álláspontom nekem első perctől fogva
Senkinek nincs képessége ezen változtatni.
Természetesen a világégést nem kockáztatva, ép ésszel senki sem tehet itt semmit.
Maradnak hát a diplomáciai megoldások
Addig pedig közlemények szóvirágai ami nem kerül semmibe.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,095
Üzenet
4,794,942
Tagok
615,342
Legújabb tagunk
Kovács Lászlóné13
Oldal tetejére