Hírek Véget ért a NATO-csúcs: a szövetség felszólította Oroszországot, ezeket az új döntéseket hozták

A NATO tagállamai megerősítették egységüket Oroszországgal szemben és Ukrajna további támogatása mellett - közölte a NATO főtitkára Brüsszelben, az észak-atlanti szövetség rendkívüli csúcstalálkozóját követően csütörtökön.


Jens Stoltenberg elmondta: a tagországok vezetői további, főként védelmet biztosító eszközök, köztük nukleáris, biológiai, vegyi és kiberfenyegetések elleni védelmet szolgáló eszközök, valamint tank- és légitámadást elhárító rendszerek és drónok biztosításáról döntöttek Ukrajna számára.

Mivel a háború új biztonsági környezetet teremtett, határoztak arról is, hogy a NATO megerősíti a szövetség keleti szárnyát, és új, többnemzetiségű harccsoportokat telepít Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába. Gyors reagálású erők 40 ezer katonáját helyezi át a keleti szárnyra, jelentős légi és haditengerészeti eszközökkel együtt.

A NATO-tagországok egyetértettek továbbá abban, hogy el kell kerülni a háború további elmérgesedését, és azt, hogy a háború Ukrajna határain túlra terjedjen, hogy Oroszország és a NATO közötti konfliktussá váljon. A szövetség világossá tette: nem részese a konfliktusnak, és nem szállít fegyvereket Ukrajnába - közölte Stoltenberg.
Minden intézkedést és döntést meghozunk annak érdekében, hogy szavatoljuk az összes szövetséges teljes körű biztonságát és védelmét. Intézkedéseink továbbra is megelőző jellegűek, arányosak és nem szolgálják a helyzet elmérgesedését
- tette hozzá a főtitkár. Tájékoztatása szerint a rendkívüli csúcstalálkozó résztvevői nyilatkozatot adtak ki, amelyben feltétel nélküli támogatásukról biztosították Ukrajnát, és felszólították Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy vessen véget az egy hónapja megkezdett inváziónak. A főtitkár kijelentette: Oroszország Ukrajna elleni agressziója az elmúlt évtizedek legsúlyosabb fenyegetése az euro-atlanti biztonságra. A háború emberi szenvedést és pusztítást okoz Ukrajnában, veszélyezteti a békét Európában és a globális biztonságot.

Stoltenberg közölte: Oroszország megpróbálhat ürügyet teremteni vegyi vagy biológiai fegyverek bevetésére Ukrajnában azzal, hogy az Egyesült Államokat és szövetségeseit vádolja ilyen támadás előkészítésével. Vlagyimir Putyin orosz elnök retorikája felelőtlen és destabilizáló - fogalmazott, és kifejtette, hogy a NATO aggódik a vegyi vagy biológiai fegyverek esetleges orosz használata miatt. A vegyi fegyverek bármilyen használata ugyanis teljesen megváltoztatná a konfliktus természetét, és messzemenő következményekkel járna a NATO-országokban élőkre is a mérgező anyagok terjedése miatt - tette hozzá.
Elmondta: a szövetség felszólította Oroszországot, hogy kezdjen hitelt érdemlő tárgyalásokat Ukrajnával konkrét eredmények elérése érdekében, kezdve a fenntartható tűzszünettel és a csapatai teljes kivonásával Ukrajna területéről. Oroszországnak a tűzszünet azonnali végrehajtásával kell megmutatnia, hogy komolyan gondolja a béke megteremtését célzó tárgyalásokat Ukrajnával. Felszólították továbbá Kínát és Fehéroroszországot, hogy tartózkodjék az orosz háborús erőfeszítések támogatásától - közölte.

A NATO főtitkára végezetül beszámolt arról is, hogy a szövetségesek úgy döntöttek: felgyorsítják erőfeszítéseiket, hogy mihamarabb teljesítsék a védelmi kiadásokra vonatkozó vállalásukat. Információk szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, aki videókapcsolaton keresztül vett részt a zárt ajtók mögött tartott tanácskozáson, megismételte az Ukrajna feletti repülési tilalmi zónára vonatkozó kérését, valamint egyszázalékos eszköztámogatásra kért ígéretet a NATO-tagállamok vezetőitől.
Az emberek és városaink megmentéséhez Ukrajnának katonai segítségre van szüksége, korlátozások nélkül jelentette ki
- az ukrán elnök. Kifejtette, hogy Ukrajna az őt támogató országoktól tankjaik és repülőgépállományuk egy százalékára tartana igényt - mondta. "A háború alatt a legrosszabb az, hogy nem kapunk egyértelmű válaszokat a segítségkérésekre" - fogalmazott Zelenszkij, majd hozzátette: a NATO cserbenhagyta Ukrajnát, az ország ugyanis kérése ellenére nem kapott egyetlen vadászgépet sem.

1648189763978.png
 
Jó lenne, ha nem használnál olyan kifejezést, hogy "leugatod".
A véleményemet írtam le.

Tehát, az ukránoknak, szerinted, nem kellene harcolnia, mert önmagukat írtják. (Ez így elég abszurd.)
Vagyis, meg kellene adniuk azt, amit ez mocsok kíván, hamarabb szabadulnának.

Vagy?
Írd le, mit kell tennie annak, akit megtámadtak, ha nem védenie magát?
Ez lenne ellenvélemény, nem a személyeskedés, kedves Eddy.
Kezdesz bevadulni mert épp Ukrajna kapcsán másképp és mást is látunk mint te.
Te honvédő háborúnak látod Ukrajna ügyét.
Eddig teljesen igazad van az .(bár valójában nem akarják elfoglalni)
De nem látod Zelenszkij álnok kétkulacsosságát
Kétkulacsos de hogy álnok e azt azért gondolom
Mert egy szerepeljátszás az övé.
Szónokol
Harcra buzdít reménytelen helyzetben
Ekkor a mert jó elnök vagyok szerepben van
A világ segítségéért kiáltva a gyenge vagyok kicsi vagyok szerepben van.
És ezt tudja is.

De akkor miért küldi meghalni a polgárokat?
És még egy szerepet eljátszik a katonai belerángatást kikövetelni másoktól
 
Utoljára módosítva:
Vujity Tvrtko már megint azt irta le sokkal sxzemléletesebben mit is gondolok:

Ukrajna, a negyedik -immár helyszíni- elemzésem
(AZ EMBER TRAGÉDIÁJA)
Eddig három elemzést írtam az ukrán-orosz háborúval kapcsolatban. Volt szó az esetleges háborús bűnöktől az elhúzódó harci cselekményeken át a betiltott sajtburgerig. Nem tölt el örömmel, hogy az általam leírtak szinte mind valósággá váltak.
Most egészen különleges elemzést olvashattok, amely eltávolodik a nagypolitikától és az EMBERT helyezi a középpontba. Írom ezeket a sorokat úgy, hogy immár helyben szerzett tapasztalatokkal is „gazdagodtam”.
Ahogy szoktam, kezdem az alapvetésekkel:
1. Nem kifejezetten haditudósítónak mentem Ukrajnába, a kárpátaljai magyarok hanga szerettem volna lenni,
2. A kárpátaljaiak nem elsősorban Moszkvára vagy Kijevre figyelnek, hanem Kárpátaljára,
3. Szomorú volt látni és érezni, hogy a háború örvén megjelentek a politikai haszonlesők,
4. A kárpátaljai magyarság számára szívlövés a mostani helyzet,
5. Az ukrán menekültek leírhatatlanul hálásak Kárpátaljának!
EZ NEM A MAGYAROK HÁBORÚJA!
Abban talán mindenki egyetért, hogy nincs az a politikai, gazdasági, társadalmi sérelem, amely indokolhatná ártatlan civilek meggyilkolását, gyermekek megölését, milliók elüldözését a lakóhelyükről. Oldalamon már sokszor írtam arról, hogy Ukrajna -összecivilizációs értelemben- nem egy jól működő ország. Állandó politikai torzsalkodásaival, az oligarchák által (is) uralt gazdaságával, borzalmas nyelvtörvényével és a kisebbségi jogsértéseivel Ukrajnát -jelenlegi állapotában- nehezen lehetne beilleszteni az Európai Unió közösségébe.
Ugyanakkor a fent felsoroltak sem adhatnak senkinek okot arra, hogy polgári lakosokat juttasson tömegsírokba. Ez egy másik dimenzió. Ugyanakkor éppen elég arra, hogy egy ukrajnai magyar ember feltegye magában a kérdést: „Miért is kellene nekem fegyverrel harcolnom?!”
Ez a kérdés tizedelte meg Kárpátalja magyar lakosságának a létszámát. Sokan jöttek át a határon, hogy pontosan hányan, senki nem tudja megmondani. A múlt héten elindult online oktatás mindenesetre képet festett arról, hogy melyik kisdiák és melyik tanár honnan jelentkezett be.
A háború előtt Kárpátalja lakóinak nagyjából 12%-a volt magyar, ha hihetünk az ottani felméréseknek. A magyarok között konszenzus van arról, hogy a 151.000-es szám sajnos már túlzó, a becslések 120.000 kárpátaljai magyarról szóltak. Eddig. Az sajnos biztosnak tűnik, hogy a mostani konfliktus után 100.000 alá eshet az Ukrajnában élő magyarok száma.
Megfogyva bár, de törve nem...
A trianoni utódországban élő nemzettársaink közül az ukrajnai magyarság van a legnehezebb helyzetben. Nyelvhasználatukat korlátozták, oktatási rendszerük sebet kapott. Voltak lakói, akik öt országhoz is tartoztak úgy, hogy a falujukat nem hagyták el: 1920-ig Kárpátalja Magyarország része volt, Trianon után Csehszlovákiához került, 1938-ban ismét magyar lett, a II. világháborút követően a Szovjetunióhoz tartozott, 1991 óta a független Ukrajna része.
Korábban már írtam róla, hogy a délszláv háborúban előfordult, hogy magyar lőtt magyarra, hiszen egyikük- vajdaságiként- a szerb hadseregbe kapott behívót, másikuk meg a horvát katonaként védte a saját faluját. Szívszorító volt annak a magyar fiúnak a temetése is, aki Koszovóban esett el, a szerb-albán konfliktus során. Kárpátaljának már vannak magyar halottjai, özvegyei és árvái, hiszen az ottani magyarok ukrán sorkötelesek.
Kárpátalja csaknem negyedmillió menekültet fogadott be, olyanokat, akik a háborús térségekből érkeztek Ukrajna legnyugodtabb, legbékésebb részére. Ezek az ukrán asszonyok és gyerekek végtelenül hálásak a helyieknek. Számomra a hét egyik legszebb híre az volt, hogy menekültek és helyiek együtt tartottak szemétszedést Beregszászban. Az oda érkezők fontosnak tartották a hála kinyilvánítását.
A főterek délben megteltek. Asszonyokkal és gyermekekkel. Férfiakat alig lehetett látni. Kiskutyákat, macskákat annál inkább. A helyiek elmondása szerint soha ennyi házi kiskedvenc nem volt még a városukban, mint most.
Katonai övezet
Jól érezhető, hogy Ukrajnában hadiállapot van. A közbeszéd erről szól, ám nem feltétlenül politikai értelemben. Rendszeresek a hírek, hogy melyik férfi kapott behívót (povezkát) és melyik nem. Amikor elterjedt, hogy a magyar állampolgársággal is rendelkezőket úgy is besorozhatják, hogy igazoltatják az autójukat és a jogosítványuk alapján azonosítják őket, egyből elkezdtek az asszonyok vezetni. Sőt, én is vezettem más kocsiját csak azért, hogy ha megállít a rendőr, az én papírjaimat lássa.
Amúgy papírjaim -útlevelem és jogosítványom mellett- a katonai körzet akkreditációi voltak. Ezeket mindvégig a nyakamban kellett viselnem, ez alapján azonosítottak. A közbeszéd félelemmel volt teli, s és ez a félelem nehezen oldódott.
Számok és nevek...
A háborúk első áldozatainak neveit ismeri a történelem. A századikét már nem. Így szokik hozzá az ember a rosszhoz, a háborúhoz. A legelső légiriadó idején még voltak, akik pánikoltak, amikor -múlt héten- egyetlen napra négy is jutott, már mindenki fegyelmezetten tette a dolgát.
Összességében elmondható, hogy mindenki mélyen elítélte a háborút, a támadásokat, az értelmetlen emberhalált és a pusztítást!
Megjelentek a hírek és az álhírek...
Az álhír a háború egyik velejárója. Ahogy annak idején Jugoszláviában, így most, Ukrajnában is találkoztam egy csomóval. Ám a két háború között van néhány hatalmas különbség: az egyik éppen a hírekkel és álhírekkel kapcsolatos. Most ugyanis már vannak közösségi oldalak, ezek akkoriban még nem voltak.
Mindenki háborúja...
Talán törvényszerű, hogy a tegnapi virológusok ma már hadászati szakértők, ugyanakkor riasztó látni, hallani és olvasni azokat a sületlenségeket, amelyeket egyesek összehordanak. A fotelforradalmárok persze, hogy mindent jobban tudnak, így ők már most pontosan látják a háború kitörésének okait, sőt, egyesek a végeredményét.
Az amúgy is szétszabdalt magyar társadalom így újabb szellemi lövészárokkal mélyülhet, hiszen a „Hajrá, Putyin!”, „Amerikai titkos laborok”, „Akkor bezzeg nem lázadtál, amikor...” -kezdetű eszmefuttatások a sivatag végéig elszaladhatnak.
Ilyenkor igazán fontos a pontos, hiteles tájékoztatás! Az más kérdés, hogy ember legyen a talpán, aki megkülönbözteti a valóst a valótlantól, a hírt az álhírtől.
Amit most írok: szubjektív: természetes velejárója a politikának, hogy értékel, véleményez. Hangsúlyosan így van ez akkor, ha egy közeli országban választásokat tartanak. Végtelenül szomorú ugyanakkor, hogy ártatlan emberek halála kapcsán, tömegsírok és porig rombolt települések mellett, megnyomorított tömegek árnyékában valakik belpolitikai, választási komédiát játszanak, egymást vádolva, gyalázva, megalázva.
Az embereknek pont most lenne szükségük a nyugalomra. Most, amikor éppen túléltük a világjárványt (már aki túlélte), most, amikor egyesek atomháborút és világháborút emlegetnek, most, amikor rengetegen vesztik el egészségüket, házukat vagy az életüket. Ám a mi politikánk -pártállásra tekintet nélkül- nem nyugtat, és ez számomra szomorú. Végtelenül szomorú!
Nem tagadom el, én is kaptam politikai tartalmú megjegyzéseket. Oroszbarát vagyok, ukránbarát vagyok, eladtam magam Amerikának, miért nem beszélek az USA súlyos történelmi hibáiról, a kivégzett oroszokról, a jogfosztott magyarokról...stb...
Volt, aki pont egy olyan írásom alatt rótta fel ezt nekem, amely írás pont erről szólt. Mindegy, ezzel nem foglalkozom, egyrészt, mert a túlnyomó többség elégedettséggel olvasta írásaimat, másrészt a fotelharcosokat úgysem tudom meggyőzni, még a helyszínről sem.
Felvetődik ugyanakkor a kérdés, hogyan jut el egy 73 éves magyar nyugdíjas addig, hogy tűpontosan leírja, hogyan kellene atombombával bombázni az Egyesült Államok elrejtett víruslaboratóriumait, amelyek Ukrajna földjében vannak elásva. Ez az egyén tragédiája. Ám a társadalom is sok egyénből áll.
Embert nézni az embertelenségben...
Nem érdekeket néztem, amikor elindultam. Az embert néztem. A szenvedését, kiszolgáltatottságát, a félelmét. Sokan félnek. Nem tudják mi lesz. Nekik, a magyar anyanyelvű kárpátaljaiaknak készítettük a magyar adást, hogy mindenki a saját nyelvén kaphassa meg a híreket, a nyugtató szót. Megindító volt érezni a sok ölelést, puszit, jó szót, szeretetet, amit a helyiektől kaptam. Akcióm ezen részét nagyon sikeresnek érzem. A helyi rádiót (az Eszéki Hadirádió) mellett pedig életem munkahelyének tartom (KÖSZÖNÖM, BIRTA ZOLTÁN)!
Mi lesz most!
Oroszország lassan haladt. Most bejelentették, hogy a donyecki medencére, Dombaszra és Luhanszkra koncentrálnak. Ha ez így lesz, a kárpátaljai magyarság fellélegezhet. Megérzésem szerint ez a háború hosszú, nagyon hosszú időre befagyasztja a kereskedelmi, politikai viszonyokat.
Nem lesz komoly politikus, aki Putyinnal tárgyalna, Oroszország kizárta magát a világkereskedelem, a művészet, sport, társadalmi élet szegmenseiből. Személy szerint nem tartom megoldásnak orosz karmesterek kirúgását, orosz írók, költők, balettművek betiltását, semmiről sem tehető orosz alkotók szankcionálását. Értem a logikát, ám nem minden lépést fogadok el.
Legelső elemzésemben azt írtam, itt nem a „Donyecki Népköztársaságról” meg a „Luhanszki Népköztársaságról” van szó, és most már nem is csak Ukrajnáról: Oroszország világhatalmi pozíciója a tét. A kommunikációt látva nem tévedtem.
Ugyanakkor ami most történt, az precedenst teremthet: Kína Tajvanra figyel, Szerbiában (ahol április 3-án szintén választásokat tartanak) újra Koszovó a közbeszéd tárgya, Bosznia-Hercegovina jelentősen meggyengülhet a mostani események kapcsán.
A világkereskedelemben már mindenki a saját érdekeit (is) nézi, a dollár az egekben, Amerika saját energiahordozóit kínálgatja az orosz gáz és olaj helyett. Ugyanakkor más dolog egy óceán túloldaláról nézni az eseményeket, és más innen, egy háborús ország határáról.
Összességében elmondható: elhúzódó, akár évekig, évtizedekig elhúzódó válság vette kezdetét, és ez nem szolgál a jelenlegi politikusok dicsőségére.
Mert ők játszanak, a közember pedig szenved. Vagy meghal. És ezt ők nem akarják vagy nem tudják meglátni.
Én mindenesetre -nemre, fajra, nemzetiségre tekintet nélkül- maradok az emberek és a szenvedők pártján.
Barátsággal: Vujity Tvrtk
 
vegig eltem az elso percetol az utolsoig es benne elni sem volt egy rettenet
es allithatom ,hogy nem volt rossz allamforma
igaz korlatozta az utazasodat
most utazhatnal szabadon csak nincs mibol
biztonsaggal folnevelhetted a gyerekeidet nem kellett attol rettegned hogy holnap nincs munkad
mit kert cserebe ?? valojaban hogy fogd be a szad es dolgozz
pont ugy mint MA !!
Nem rossz leírása az elmúlt rendszernek. Így nem tekintettem még rá.
 
most utazhatnal szabadon csak nincs mibol
Ne ess csapdába:
"Sajnos a demokracia nem nyerte el tetszeseteket, jobbnak latjatok komcsi vilagkepet."

Mást sem tud mondani ehhez nyúl mint egy mindent legyőző adukártya.
Pedig ennél összetettebb dologról van szó
Főleg itt Ukrajna esetében
Ne hagyd provokálni magad. Ő az egyoldalú.
 
Utoljára módosítva:
Harcra buzdítani reménytelen helyzetekben...ezek mind sajátjai például a magyar történelemnek is!!!
Ilyet felhozni negatív színben,......
Csak egy pár példa...
Hunyadi János csatái...
Mohácsi csata...
Eger török ostroma....
Rákóczi Ferenc..
Az 1848-49 szabadságharc...
 
Harcra buzdítani reménytelen helyzetekben...ezek mind sajátjai például a magyar történelemnek is!!!
Ilyet felhozni negatív színben,......
Pedig igen mind elbuktak
A hőseid pedig a valóságban mind másként történhettek
Pl. Dugovics épp csak megbillemt egy fellazult kövön ösztönösen belekapaszkodott a törökbe és együtt estek le.
Ott van Nagy imre mennyien haltak meg miatta mert
Belehazudott a mikrofonba "„Itt Nagy Imre beszél, a Magyar Népköztársaság Minisztertanácsának elnöke. Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen, azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar kormányt. Csapataink harcban állnak. A kormány a helyén van. Ezt közlöm az ország népével és a világ közvéleményével.”"
És a felkelők kormány és hadsereg támogatás nélkül ennek hitében meghalltak
És ekkor a beszéd után már a kormány amelyik a helyén sosem állt már a jugoszláv követségen volt
Bibó István, a törvényes magyar kormánynak az Országgyűlés épületében maradt egyetlen képviselője kiáltványt adott ki:
Magyarországnak nincs szándéka szovjetellenes politikát folytatni, és visszautasította azt a vádat, hogy a forradalom fasiszta vagy antikommunista irányzatú lett volna.
 
Utoljára módosítva:
Harcra buzdítani reménytelen helyzetekben...ezek mind sajátjai például a magyar történelemnek is!!!
Ilyet felhozni negatív színben,......
Csak egy pár példa...
Hunyadi János csatái...
Mohácsi csata...
Eger török ostroma....
Rákóczi Ferenc..
Az 1848-49 szabadságharc...
Mégsem mondjuk hogy áldozatuk hiábavaló volt.
Igazi hazafiak s voltak/ (hazafiak)..
 
zelinskij aki elszamitotta magat
addig provokalta putyint mig valoban megtamadta
a tamadas ota a vilagot manipulalja es provokalja a SEGITSETEK aldozat vagyok szerep moge bujva
a nyugatot nyomja fegyverekert es katonai segitsegert
be akar jutni az EU-ba es a NATO-ba egyikbe sem eri el a bejutasi kuszobot sem
elszamitotta magat mert azt hitte a vilag szalad ot megmenteni
egy ertelmetlen haboruba hajszolta a nepet
a vesztesegek kizarolag az o felelossege
teruletszerzese csak arra iranyul ami egyebkent IS az ove !!

En is ismerek nagyon sok ukrant es sohasem voltan elajulva a jellemuktol
a szerbekkel -csecsenekkel - kozakokkal azonos szinten szolnak roluk

a menekulo ukranok most elertek hogy feltetel nelkul fogadja oket a nyugat
ez konnyebb ut mint az EU-s tagsag
 
Mégsem mondjuk hogy áldozatuk hiábavaló volt.
Igazi hazafiak s voltak/ (hazafiak)..
Ugyan már regények és hőst csináló mítoszok.
Mucius Sceavola és a spártaiak mind mind
Ja és a Botond és a lehel kürtje és a Toldi meg a cseh vitéz
Meg ne feledkezzünk Búvár Kundról
1648475769493.png

És most mindez Egy felesleges vérontású ukrán elnök kapcsán
Majd ha áldozat Ő lett és nem az általa tűzbe küldött nép.


 
Utoljára módosítva:
azert elhallgatvan egynahany menekultet
szinte imaikba foglaljak a nevet mert a haboru megnyitotta a szabad utat nyugatra
sot tart karokkal varjak oket amit sehogysem tudtak elerni az most valora valt
ide sok nő és kisgyerek érkezett, férfi nélkül
az ukrán (hivatalosan) csak a 3 vagy több gyerekes férfit engedte ki
 
es ezt te lemered irni aki egy multinal tolti a fel eletet??
probalj nagypofaju lenni a multival szemben
most te sajat magadtol kussolsz a munkadert a letedert a holnapodert
Miért kellene nagypofájúnak lennem a munkaadómmal szemben?
Nem kötelező ott dolgoznom.
Jól fizet és elvárja hogy a munkámat elvégezzem.
Politikával a kapun KÍVÜL lehet illetve kell foglalkozni .
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,118
Üzenet
4,799,275
Tagok
615,596
Legújabb tagunk
Herceg Pálné
Oldal tetejére