Hírek Robbant a kormánybuktató botrány, ez elviszi Orbánt

A választások előtti utolsó héten robbant be a hír: a Külügyminisztériumunk számítógépeit Magyarországon és a világ valamennyi országában évekkel ezelőtt feltörték az oroszok, és azóta gyakorlatilag MINDENT tudnak, látnak, olvasnak. És nem csak azt, amit a magyar külügyön belül megy, hanem azt is, amit az EU-tól, NATO-tól kapunk. Mindent.

  • Orosz hekkerek már a 2010-es évek elején feltörték a külügyet, de akkor nemzetközi segítséggel sikerült visszaverni a támadást.
  • Ebben az időben fejlett kibervédelemmel rendelkezett Magyarország, siker viszonttámadást is teljesítettünk.
  • 2014 után, mikor Orbán megállapodott PAKS2-ről Putyinnal és meghirdette a keleti nyitás politikáját, fokozatosan ellehetlenítette és leépítette a magyar kormányzat a kibervédelmünket, aminek következtében rendkívül meggyengült.
  • Újabb orosz hekkertámadások következtek, miközben már dúlt a szerelem Orbán és Putyin között, a lerohasztott magyar kibervédelem pedig nem tudta kivédeni ezeket, sőt, nem is észlelték őket.
  • Miután kiderült, hogy ismét feltörték a külügyi kormányzati hálózatot és ki-be járkálnak az oroszok, alig tett valamit a külügy, nem szüntette meg ezt az állapotot, a dolgozókat sem értesítette.
  • Nem értesítette erről a nyugati partnereinket a probléma fennállásáról, nem kért segítséget a probléma felszámolásában és nem tiltakozott nyilvánosan Oroszországnál, noha minden kibertámadott EU-s és NATO-s partnerünk megtette ezeket az intézkedéseket, amikor őket támadták az oroszok – mert erre is volt bőven precedens.
  • Azért tudták feltörni könnyen a külügy rendszereit az oroszok, mert rendkívül gyenge védelemmel és felkészítettséggel voltak ellátva ezek a hivatalok és az ott dolgozó munkatársak.

Mindebből a Napnál is világosabban látszik: Orbán Viktor és Szijjártó Péter kéz a kézben hagyta, hogy Putyin besurranjon a meggyengített kiskapun, és mindenről de mindenről tudjon, ami kis hazánkban zajlik. Ugyanúgy kapta reggel a kávé mellé a jelentést a magyar ügyek állásáról, ahogy a magyar miniszterelnök és külügyminiszter.


Orbánnak Oroszország az első.
Ez nem más, mint hazaárulás.

1648571376317.png
 

Mély Torok: A Watergate-sztori / Mark Felt: The Man Who Brought Down the White House (2017)​

- 103 perces film -​




Mark Felt története, aki "Deep Throat" álnéven segítette a két újságíró, Bob Woodward és Carl Bernstein munkáját, hogy feltárják az 1974-es Watergate-botrány részleteit.
Én nem erre gondoltam, hanem az Elnök embereire.
 
Nem.
Nem igy volt a watergate ugynel.
Nem ugy hallottam, beszelt egy izeeee akinek n em irom a nvewte, valaki azt mondta....

Ez egy tipikus lejarato cikk emberek nelkul, és még az alapcikk is csak olyan "bizonyitekokkel" hogy egay gondoljuk.... arra kolvetkeztzetunk...

Amit te emlitettel tenyeket hozott, telefonlehalgatasik szalagokat, és a mély toroktol eltekintve, aki nem lett megnevezve mindenki mas a neven szerepelt

Ha neked azok a tenyek amiket bez a manus leirt, akkor megnyugodtam.
Nem én vagyok a naiv vegsokig elfogult
Titkosszolgálatok nem szoktak neveket írni.
Kaleta Gáborról kitől tudsz?
Hogy bukott le?
Ki hozta nyilvánosságra?

(Nem ide tartozik, bár mégis - milyen büntetést kapott a több mint 1000 db. gyerekekről pedofiloknak készült fotóért, amit külföldi titkosszolgák találtak meg. Hazahozták Orbánék stikában, eldugták a nyilvánosság elől, majd felfüggesztettet és pénzbírságot kapott!!!!:mad2:)

"Semmi titkolnivaló nincs az ügyben. Tehát amennyiben a törvény engedi, és amennyit a törvény enged, mi természetesen mindig nyilvánosságra hoztunk, és ezután is természetesen a törvény által engedett módon nyilvánosságra fogunk hozni" - mondta a Kaleta-ügyról Szijjártó.

"A tárca szerint azért titkosították a bizottsági ülés jegyzőkönyvét, mert azon részt vett egy titkosszolgálati vezető is. A Külügyminisztérium kezdeményezheti a titkosítás feloldását, de az RTL Klub szerint a titkosszolgálati akció részletei azután se lesznek nyilvánosak."

Akkor ez sem volt igaz?

A jelenlegi hír még nem került kivizsgálásra!

Ha Kaletáról, az Orbán-kormány perui nagykövetéről tegnap jelent volna meg, az is kampányhír lenne, gondolom.
Biztos rákennék az ellenzékre, hogy le akarja járatni a Fidesz hótiszta népszavazását a gyermekek védelméről.
 
Utoljára módosítva:
Akkor ha Szíjártó tudta, hazaáruló? Ha a Direkt36 kiderítette, és nyilvánosságra hozta, hazaáruló? Ha jelentették az illetékeseknek, és nem tudom, hogy jelentették-e, és azok semmit sem csináltak, azok is hazaárulók?
Milyen jó, hogy én nem vagyok se Szíjártó, se újságíró, se illetékes!
A media egy kulonallo hatalmi ag, az ok nyomozoi ujsagirok deritenek ki sok mindent. nem az ujsagirokat mediat kell kritizalni hanem azt a politikust aki rossz utakra tevedt.,
Kulugyminiszter felelos a kulugyert az orszag biztonsagaert. hacker tamadas minden szinten letezik ,de a kulugynel nem lehet ,van penz dogivel Orban legjobb baratja Szijjarto , szoval neki kell gondokodni high tech szinten az orszag kulugyi kapcsolataiert.
Mondhatni egy kaput nyitott az Eu es a Nato fele az oroszoknak.
A lakossag a szavazok fele, minden jovo szerzodeseit evtizedekre titkositjak, hogy is van akkor ez?

Biztos vagyok benne sok Eus orszag most uj szisztemet es vedelmet kell kialakitani , ahol csak ugy belehet masirozni olvasgatni levelezeseket , documentumokat ott a felelost azonnal ki szoktak tenni a poziciojabol.

Ha csak abba gondolunk bele,hogy a sajat emailunket barki elolvashatja , felhaborodunk es ezerrel reklamalunk, az email szolgaltato lehet tul se eli az ilyen hacker tamadasokat, raadasul nem tudunk allamtitkokat , meg titkokat se..
 
Csak röviden.
Ennyire nagy a kétségbeesés? Sokan mondják, hogy feladta a baloldal, nem akartam elhinni, de ezt a szánalmas próbálkozást olvasva, lehet hogy igaz.
Nagyon olyan mintha az egész csak azért lett volna megírva, hogy benne lehessen: "már dúlt a szerelem Orbán és Putyin között", valamint: "Ez nem más, mint hazaárulás"
Nos, ez nem más, mint a mindennapi élet a világban. Nem először, és nem csak az oroszok törtek be, nem csak a külügy informatikai adatbázisába, hanem sokan, sokszor, sok mindenhova. Pont úgy, ahogy minden más országban, napról napra megesik, a kérdés az, hogy mennyi ideig maradnak észrevétlenek, mennyi ideig kapnak ezután csak nekik készült hamis infókat, és mikor zárják be azt a rést, amit kihasználtak.
De mondok egy példát, a hazaárulásra.
Például valakinek a tudomására jut, hogy egy ország hekkerei betörtek a magyar külügyminisztérium számítógépes rendszerébe. Ennek az illetőnek kötelessége lenne azonnal az illetékes szervekhez fordulni és tájékoztatni arról, amit megtudott. Ha magyar az illető, és nem ezt teszi; HAZAÁRULÓ. Ha nem magyar és egy magyar médiával osztja meg a dolgot, annak kellene azonnal az illetékesekhez fordulni. Ha ezt nem teszi: HAZAÁRULÓ.
spearphishing - Kaleta Gábor

"Cuki kisfiúk vannak köreinkben, ha érdekel keress fel bennünket.


Egy volt magyar titkosszolga szerint az emailes átverés minden eleme az eltervezett pszichológiai hatás részei voltak, azért, hogy a célpont mindenképp megnyissa a levelet. A forrás azt is hozzátette, hogy az orosz titkosszolgálat ekkor már jó ideje tanulmányozta a külügyi tisztviselő környezetét, kapcsolatait és érdeklődését.

Az email megnyitásával nem csak a külügyi tisztviselő saját gépe fertőződött meg. „Egy polipszerű vírus volt, ami egy gépen behatol, majd eljut a rendszeren keresztül az összes többihez” – mondta.

Rossz személyeket neveztek ki, bizalmas munkakörökbe!, mert a haver az haver? igaz Igor?!

TE MEG MIÉRT HAZAÁRULÓZOL?
Kétségbe az orbán esett, nem az ellenzék!!!!
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Lehet ezenm gunyolodni, de kérlek akkor idézz forrast :)
Ird le ki és mikor fedezte fel ezeket a hekkeléseket !
Mik voltak azok az informaciopk amik illetéktelen kezekbe kerulek
hogyan kellett volna a munkatarsakat és inmtezmenyeket nagyobb vpédelemmel ellátni - ahogy ez a cikkben felvetodik -

Szoval lehet ezen viccelodni, de a neten hiaba kerestem, nem talaltam utalast.
A cikket senki nem irta alá!
Szoval mondott valamit mari néne, meg pista bácsi is álmodott valamit, és MZP ez alapjan nyerhet esetleg választást.

Szerinted a korabbiakhoz képest változik igy valami?
Megbizhatobb hireket kap az átlagpolgár?
Hiteles tájékoztatást kap az állampolgar?


Ha igen, akkor ez csak annak koszonhjeto, hotgy valaki azt mondja, hogy hidd el baratom ewz tuti igy van, én nem csaplak be.
Ha meg nem akkor nem változik semmi, legfeljebb a tolvajok és átverő emberek neve lesz mas :)
Kérlek ne kérj forrást!
Pusztán csak azért, mert ez és a hasonló ügyek belbiztonsági ügyek.
Senki nem akar a gulag-on rohadni, hogy Te meggyőződj.
Tisztelettel üdvözöllek!
 
Ez ari :p
Vadolni lehet, de aki vedekezik azt becsukjak :))))))))
Édes istenem mi lesz itt hetfon...
Soha ne ess abba a csapdába, hogy egy vitában védekezned kelljen, én sem tettem!
Józan belátásodra bíztam annak eldöntését, szabad? lehet-e nemzetbiztonsági ügyekben felelőtlenül biztosan állítani bizonyos dolgokat? De a neked tetsző híreket minden probléma nélkül átveszed, mert pl. egy oknyomozó újságíró csoport, vagy személy állítja minden forrás megjelölés nélkül! "A forrásunk személyes (etc.) biztonságának megőrzése miatt, nem akarjuk (áll módunkban) megjelölni!"
DE ETTŐL NEM LESZ AUTOMATIKUSAN HAZUG AZ ÍRÁS!
VASÁRNAP DÖNTHETÜNK!
 
spearphishing - Kaleta Gábor

"Cuki kisfiúk vannak köreinkben, ha érdekel keress fel bennünket.
(fszb or gru.ru or.....only for You)"

Egy volt magyar titkosszolga szerint az emailes átverés minden eleme az eltervezett pszichológiai hatás részei voltak, azért, hogy a célpont mindenképp megnyissa a levelet. A forrás azt is hozzátette, hogy az orosz titkosszolgálat ekkor már jó ideje tanulmányozta a külügyi tisztviselő környezetét, kapcsolatait és érdeklődését.

Az email megnyitásával nem csak a külügyi tisztviselő saját gépe fertőződött meg. „Egy polipszerű vírus volt, ami egy gépen behatol, majd eljut a rendszeren keresztül az összes többihez” – mondta.

Rossz személyeket neveztek ki, bizalmas munkakörökbe!, mert a haver az haver? igaz Igor?!

TE MEG MIÉRT HAZAÁRULÓZOL?
Kétségbe az orbán esett, nem az ellenzék!!!!
Nyugodj meg nyuszi, attól majd megnyugszol!
Lazíts egy kicsit, mert holnap estétől amúgy is depis leszel!
 
Soha ne ess abba a csapdába, hogy egy vitában védekezned kelljen, én sem tettem!
Józan belátásodra bíztam annak eldöntését, szabad? lehet-e nemzetbiztonsági ügyekben felelőtlenül biztosan állítani bizonyos dolgokat? De a neked tetsző híreket minden probléma nélkül átveszed, mert pl. egy oknyomozó újságíró csoport, vagy személy állítja minden forrás megjelölés nélkül! "A forrásunk személyes (etc.) biztonságának megőrzése miatt, nem akarjuk (áll módunkban) megjelölni!"
DE ETTŐL NEM LESZ AUTOMATIKUSAN HAZUG AZ ÍRÁS!
VASÁRNAP DÖNTHETÜNK!
Mari nén i is ezt szokta mondani a padon, hogy ő meg nem mondja kitol hallotta, mert megigerte...de attol meg lehet igaz is, csak izééé...
Szóval a pletyka az nem pletyka, hanem forrasunk személyes biztonsága végett a bizonyitékok eltitkolasaval terjesztett hir...

Jovan megint tanultam
 
Mari nén i is ezt szokta mondani a padon, hogy ő meg nem mondja kitol hallotta, mert megigerte...de attol meg lehet igaz is, csak izééé...
Szóval a pletyka az nem pletyka, hanem forrasunk személyes biztonsága végett a bizonyitékok eltitkolasaval terjesztett hir...

Jovan megint tanultam
A hang, a stílus, a lekezelés, taszító.

Ma 1 órán át beszéltem egy idős rokonnal, aki, mert megszokta, jóformán csak az M1-et nézi és a Kossuthot hallgatja, hogy ne féljen, nem lesz háború, és nem viszik el a gyerekemet katonának akkor sem, ha az ellenzék nyer.

Mérhetetlen dühöt érzek Orbánnal és a hazug propagandistáival szemben!

A rokonom egy kedves és hiszékeny ember, aki igyekszik a jót feltételezni mindenkiről, s ez a mocsok társaság egyszerűen az arcába hazudik!!
Kitalálnak mindenféle ostobaságot, s szegény elhiszi!

Csak gratulálhatok Eddy, Neked és a többi fideszes világot védőnek!
Ez lesz a jövőnk?
A hazugságaik, az aljas disznóságok?

Szégyellje magát mindenki, aki kitalál ilyeneket, de az is, aki ezeket a hazugokat védi!

Az pedig, aki ilyen valótlanságokkal, a másik igaztalan megvádolásával akar nyerni, számomra egyértelműen csak önmagáért dolgozik.
Úgyhogy papolhattok bármit, ez a legalja mindennek!!!
 
nem viszik el a gyerekemet katonának
a CNN ma azt taglalta hogy a putyin-orban osszebutorozasat
nem nezi jo szemmel a NATO a szankciok keszulnek
es konnyen a NATO-bol valo kizaras esetevel talalhatjak szemben magukat a magyarok
akkor pediglen az 17ezer semmire se hasznalhato magyar huszar nem lesz eleg arra hogy megvedjek a seggeteket
szoval a jegelt sorkatonai szolgalat az egyetlen lehetseges megoldas a problemara
csak szolok hogy elordulhat hogy az is megy huszarnak aki csak lekvart akarna kavarni
 
Utoljára módosítva:
a CNN ma azt taglalta hogy a putyin-orban osszebutorozasat
nem nezi jo szemmel a NATO a szankciok keszulnek
es konnyen a NATO-bol valo kizaras esetevel talalhatjak szemben magukat a magyarok
akkor pediglen az 17ezer semmire se hasznalhato magyar huszar nem lesz eleg arra hogy megvedjek a seggeteket
szoval a jegelt sorkatonai szolgalat az egyetlen lehetseges megoldas a problemara
csak szolok hogy elordulhat hogy az is megy huszarnak aki csak lekvart akarna kavarni
Az egyetlen lehetséges megoldás Orbán leváltása!

A szektásoknak kell megírni a CNN-beszélgetést - én páros lábbal rúgnám ki háború nélkül is.
 
Az egyetlen lehetséges megoldás Orbán leváltása!

Szép is lenne az élet, ha ez ilyen egyszerű lenne!
Magyarország NATO tagságára nézve jelenleg nem Orbán, hanem Ukrajna jelenti a legnagyobb fenyegetést.
Ha nem tud/akar megállapodni Putyinnal, és elveszti a háborút, Magyarország (és még néhány ország) vagy önként kilép a NATO kötelékéből, vagy ki kell hogy zárják!
Akkor mi - Magyarország, Lengyelország, Szlovákia, Románia - ismét a pufferország leszünk!
 
Sajnos a magyarok nyinak kaput Putyin szamara Eu fele. A NAto tobbi orszaga orul biztonsagba van es esze agaba nincs kilepni a Natobol.
Orban jatszik egyedul arra hogy innen is kivagjak mint a Neppartbol, a v4 is el lehet felejteni mert egyik se fog a NAto ellen menni se a Putyin hatsojaba igyekezni.
 
Lehet ezenm gunyolodni, de kérlek akkor idézz forrast :)
Ird le ki és mikor fedezte fel ezeket a hekkeléseket !
Mik voltak azok az informaciopk amik illetéktelen kezekbe kerulek
hogyan kellett volna a munkatarsakat és inmtezmenyeket nagyobb vpédelemmel ellátni - ahogy ez a cikkben felvetodik -

Szoval lehet ezen viccelodni, de a neten hiaba kerestem, nem talaltam utalast.
A cikket senki nem irta alá!

Az egyetlen forrás a Direkt36 állítólagos oknyomozó portál, az ő cikküket vette át mindenki, holott semmiféle bizonyítékot nem tartalmaz. Azokat az állítólagos körlevelekből kiollózott részleteket (sem fejléc, sem pecsét, semmi bizonyító részlet nincs rajtuk) egy amatór is bármikor produkálja pár perc alatt.
De igazából nincs min csodálkozni, hogy kijöttek ezzel a választás előtt. Csak meg kell nézni a Direkt36 weboldalát, a "Rólunk" menüpontot. Azon belül is a "Támogatók" rész sokmindent elárul... ;)
 
Az egyetlen forrás a Direkt36 állítólagos oknyomozó portál, az ő cikküket vette át mindenki, holott semmiféle bizonyítékot nem tartalmaz. Azokat az állítólagos körlevelekből kiollózott részleteket (sem fejléc, sem pecsét, semmi bizonyító részlet nincs rajtuk) egy amatór is bármikor produkálja pár perc alatt.
De igazából nincs min csodálkozni, hogy kijöttek ezzel a választás előtt. Csak meg kell nézni a Direkt36 weboldalát, a "Rólunk" menüpontot. Azon belül is a "Támogatók" rész sokmindent elárul... ;)
Ezen már túlvagyunk ...
Titkosszolgálati vonalon nincs bizonyíték.

Vizsgálni kell, mi történt.
Az országgyűlésnek kellene.
A Fidesz lerázta magáról, ahogyan mindent.

"Kemény Pál volt diplomata, akinek története azt bizonyítja, hogy nem elszigetelt esetről van szó, hanem az utóbbi években idén januárig „gyakorlatilag folyamatos volt az orosz adatszerzés” a külügy hálózataiból. Nemcsak hackertámadások voltak, hanem közvetlen bekapcsolódások is a belső védett rendszertbe. A lényeg röviden: a taskenti, üzbegisztáni magyar nagykövetség új épületbe akart költözni, a felújítással egy helyi vállalkozót bíztak meg, ami már önmagában kérdéses, hiszen a posztszovjet térség „hazai pálya” az orosz titkosszolgálatoknak, és egy EU-, illetve NATO-tagország nagykövetsége érdekes, fontos célpont lehet számukra. A biztonságos szobát is ők alakították ki, pedig oda még a nagykövetség minden munkatársa se léphet be, csak a megfelelő biztonsági tanúsítvánnyal rendelkezők, naplózzák, hogy ki mit tekintett meg és mennyi időt töltött bent. (Ez a rejtjelező szoba, amely majdnem minden nagykövetségben megtalálható, ott lehet hozzáférni mindenhez, ami bizalmas, titkos vagy titkos szigorúan titkos anyag a külügyben).
Tehát hogy ezt is a helyi cég alakította ki, az különösen aggályos, ezt a biztonsági felelős, Kemény Pál jelezte is, de a nagykövetét elmondása szerint nem nagyon zavarta. Sőt, a számítógépeket is átszállították még a felújítás befejezése előtt, azokhoz is hozzáférhettek a diplomata szerint gyanús személyek.

De a történet igazi csattanója nem ez, hanem az, amikor Kemény Pál egy alkalommal elsőként érkezett a munkahelyére, és döbbenten tapasztalta, hogy tárva-nyitva az egész épület, sőt, a védett helység is nyitva volt, ami számára nyilvánvalóvá tette, hogy „ellenséges behatolás” történt – lehet, hogy az ő korai érkezése miatt nem tudták a nyomokat eltüntetni. Ezt jelentette a nagykövetnek, majd a helyettes államtitkárnak is (aki a keleti nyitásért volt felelős), legnagyobb meglepetésére utóbbi durván letorkolta, egyszerűen ráparancsolt – és erről emailt is kapott –, hogy „állítsd le magad”. Ebből joggal gondolhatta, hogy a nagykövet és a helyettes államtitkár összejátszik, el akarják tusolni az ügyet, ezért megpróbálta megkeresni Szijjártó Péter minisztert, hiszen az volt a feltevés, hogy az orosz titkosszolgálat hozzáfért az információs rendszerükhöz. A miniszterhez el se jutott, a munkatársai azt mondták, hogy nem foglalkoznak ezzel. Ez nagyon felkavarta Kemény Pált, aki ki is lépett a külügyből."
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,696
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére