Hírek Kanada miniszterelnöke is váratlanul Ukrajnába látogatott: Trudeau a Kijev melletti Irpinybe ment

Újabb nyugati vezető tett váratlan látogatást Ukrajnában, írja a Sky News: Kanada miniszterelnöke, Justin Trudeau a Kijev környékén fekvő Irpinybe utazott vasárnap, jelentette a város polgármestere Telegramon.

„Most volt szerencsém találkozni Justin Trudeau kanadai miniszterelnökkel, aki eljött Irpinybe, hogy a saját szemével láthassa mindazt a borzalmat, amit az orosz megszállók elkövettek a városunkban”
– írta Olekszandr Markusin. A Kijevtől 30 kilométerre fekvő Irpinyt az elsők között támadta meg az orosz hadsereg február végén, az Ukrajna elleni offenzíva kezdetén – és ahogy Bucsában, úgy itt is az oroszok kivonulása után több száz holttestet tártak fel különböző tömegsírokban. Az oroszok visszavonulása óta 290 civil holttestét találták meg, közülük 185 személyt sikerült azonosítani idáig.

A Sky szerint a Fehér Ház pénteken közleményt is kiadott arról, hogy az Egyesült Államokhoz hasonlóan Kanada is elkötelezett Ukrajna védelmének biztosítása mellett – és mindent megtesz a két ország azért, hogy felelősségre vonják Oroszországot az invázió miatt.

1652076089907.png
 
A nem pc viccedre lehet nem pc-n válaszolni? Nem lesz nehéz, hát miért, léteznek egyáltalán az ukránok? Létezik, mint etnikum? Vagy mind csak annak vallja magát, de nem kell magasra mászni a családfában, hogy kiderüljön, kik voltak a felmenők (oroszok, fehéroroszok, lengyelek, ruszinok, magyarok, van ott minden, de úgy igazán igazi ukrán abban az olvasztótégelyben?) Még a Zelenszkij sem Zelenszko. Elég lefordítani az ország nevének a jelentését.
Mi az a "pc vicc" ?
 
Ukran etnikum létezik.
Tény hogy nagyon sokaig nem ok uralták a teruletet, de mindig voltak ott szláv eredetu oslakok.
Keleti szlávok csoportjába tartoznak
Még nem ukrán
Azonosak nagyon az oroszokkal szlávok szerint
Szét nem választod már ezt oly régmúltból:

A 850-1110 közötti oroszokról és keleti szlávokról általában a Régmúlt idők elbeszélése őrzött meg adatokat, amit 1113-ban írtak Kijevben. A 9-13. század között fennállt Kijevi Rusz államában együtt éltek a mára szétvált keleti szlávok. A Kijevi Rusz vitathatatlanul Oroszország elődje, fővárosa és hatalmi centruma Kijev volt.
Szóval mitől is létezik az Ukrán etnikum?
antropológus és genetikus se tudná ezt szétválasztani mitől ukrán az ukrán és miért nem más szláv?
Nyelve szerint: Hasonlóságot a környező szláv népek nyelveivel, főként a belarusz, lengyel, orosz és szlovák nyelvekkel.

Az ukránok az oroszoktól és belaruszoktól a 1415. században különültek el, nemzetté alakulásuk a 1719. században ment végbe.

Az ukrán államiság először a Szovjetunió keretében született meg 1922-ben.
Elgondolkodtató aki mondta
szükség van-e Ukrajnára?
Főleg úgy hogy más nemzeteket elnyom területén
Nagyon ellenséges szomszédaival és az ott élőkkel
Fasiszta-e? én nem tudom De hajlamosak rá, példa a II vh ukrán náciai:
A fasiszta mozgalmak közös vonásai az állam fontosságának messzemenő hangsúlyozása, az erős vezető iránti rajongás, a nacionalizmus legszélsőségesebb formái, a saját etnikum felsőbbrendűségébe vetett hit

Szerintem nem biztos, hogy kell maradjon Ukrajna, egy olyan állam ahol nem véletlenül vannak betiltva a politikai pártok, van statárium (tehát azonnali kivégzés), a minap Olekszij Reznyikov védelmi miniszter szerint a háború befejezése után sürgősen előrehozott választásokat kell tartani Ukrajnában, hogy végleg leszámoljanak az orosz érzelmű politikai pártokkal és politikusaikkal.
 
Utoljára módosítva:
Ebben azert had javitsalak ki!
Ukran etnikum létezik.
Tény hogy nagyon sokaig nem ok uralták a teruletet, de mindig voltak ott szláv eredetu oslakok.
A varegok és ruszok, ebbe a régi népességbe olvadtak bele az idok folyamán.

De a kozepkor tortenelme valoban az osszevisszasag jegyeben telt. A terulet hol a litvan, hol a lett, a lengyel az orosz korona uralma alatt állt, de volt olyan is hogy a krimik tatarok uralták, aztan a kozaksag terjeszkedett kicsit, szoval teljes osszevisszasag volt arrafele :)

De a korai nepesség, az erdokben élő foldmuvelo szlavok nyugodtan tekinthetok az ukran nep oseinek.
Persze ezen is sokan vitaznak, hiszen vannak nezetek amik szerint a ruszok szlávok voltak, de mas nezet szerint viking nepcsoport. A varegekrol ezt biztosan tudjuk.
Ok voltak a Dnyeper elso igazi kereskedoi, akik a denyeperen keresztul kievtol a fekete tengeren át konstantinapolyig hajztak kereskedelmi celzattal. de az egész te

Nem mondom, hogy nincs egy olyan szláv népcsoport, akik ott az ország közepe táján voltak már eredetileg, nyilvánvalóan ők tekinthetőek azoknak az ukránoknak, akik körül folyik a hősiesség, de ha történelmi szempontból nézzük, a lakosság nagyon elenyésző százaléka döngetheti a mellét, hogy ő ukrán. Nem csak a középkorban, de még 100-150 évvel ezelőtt is voltak területek, amiket ide-oda foltozgattak, ezé volt, azé volt (hát nem is kell messzire menni példáért, csak Kárpátaljáig), aztán betelepítettek, áttelepítettek népcsoportokat, a szovjetek alatt meg egyéni szinten is bőségesen ment a népek cseréje, mert gyakorlatilag országon belül voltak, orosz, kazah, mongol, akárki a SZU területéről munkát kapott mondjuk Kijevben vagy Harkovban (vagy Asztanában, vagy Szaratovban, vagy akárhol a SZU területén), ment, megismerkedett egy lánnyal, letelepedett, meggyőzte a testvérét a családjával, hogy milyen szép ott az élet, azok is mentek, stb. Persze a gyerekeik már ukránnak vallják magukat, csak na. Ezért válaszoltam ironikusan, tényleg az oroszok kellenek ahhoz, hogy ne legyen több ukrán vagy szinte nincsenek is?
 
Nem mondom, hogy nincs egy olyan szláv népcsoport, akik ott az ország közepe táján voltak már eredetileg, nyilvánvalóan ők tekinthetőek azoknak az ukránoknak,
Na de már az se kiderített évekig mi a magyarság eredete hol közös és kivel.
A finnugor nyelvcsalád is uráli De ennek alapján rokonságról beszélni és hol válik szét és mitől más etnikum egyik vagy másik
Lehetetlen és csak elméleti
Pedig nem vagyunk úgy összeolvadva mint az szláv népek
Hol választod szét?
Én próbáltam nyelvében ott lehetetlen
államiságban:1922-ben született meg
A magyar ilyen egyszerű:
1652204330327.png
 
Utoljára módosítva:
2022-1922 =100év, ezek a mesterségesen kreált államok nem sokáig bírják ... már csak az ukránok meg a románok maradtak
Nem úgy van
De a nyugalom végett értelmetlen bolygatni
Én tisztelem a tótokat
szorgosabbak mint mára lettünk mi
Ha szakmaiság és lelkiismeret kell, jobbak.
Még a szervezésük a tótok által benépesült városokban is jobbak.
 
Na de már az se kiderített évekig mi a magyarság eredete hol közös és kivel.
A finnugor nyelvcsalád is uráli De ennek alapján rokonságról beszélni és hol válik szét és mitől más etnikum egyik vagy másik
Lehetetlen és csak elméleti
Pedig nem vagyunk úgy összeolvadva mint az szláv népek
Hol választod szét?
Én próbáltam nyelvében ott lehetetlen
államiságban:1922-ben született meg
A magyar ilyen egyszerű:
Csatolás megtekintése 1859720
És amikor Pest és Buda egyesült, és elözönlötték a várost az emberek az ország egész területéről, magyar szót nem is lehetett hallani az utcákon, tudom. De ha megkérdezünk ma valakit az utcán, igen nagy az esélye, hogy legalább a nagyszülei már magyaroknak vallották magukat, már magyarul beszéltek mindannyian, míg Ukrajnában nem sok ilyen ember akad.
 
Milyen? aki ukránnak vallja magát?
Ki se lehet deríteni ki kicsoda
Szerintem evidens a helyzet. Vegyük például Odessza esetét.

"2014. május 2-án, lángokban állt Odesszában a szakszervezetek székháza, ahol az orosz nemzetiség tagjai kerestek menedéket. Nem csak tűzhalálban és füstmérgezésben haltak meg sokan, a lángok elől többen kiugrottak az ablakokon, másokat menekülés közben lőttek le az ukrán soviniszták. Szabályos lincselés, oroszellenes pogrom történt."

szerintem az ottani lakosok nem felejtették el a pár éve történteket ... tudják ki az orosz ki az ukrán
 
Egy megerösitett info a magyarországi fórumtagoknak:

Ma reggel 7kor az ukránok elzárták a hozzánk irányuló gázvezetéket.
 
Egy megerösitett info a magyarországi fórumtagoknak:

Ma reggel 7kor az ukránok elzárták a hozzánk irányuló gázvezetéket.
Csoda, hogy nem robbantották fel.
Meglátjuk mit kezdenek a németek az Északi Áramlat 2. gázvezetékkel.
az EU tagállamok adnak továbbra is gázt az ukránoknak? az ukránok Magyarországon keresztül kapják a gázt?
 
Utoljára módosítva:
olvasom a híreket, hogy azért zárták el a gázt mert a Novopskov állomás orosz kézbe került ... az körülbelül az a piros pont a térképen hát akkor jó sok vezeték lesz lekapcsolva

Novopskov állomás.jpg
 
Az orosz szállitás s a szállitási szándék folyamatos - lenne. Mondják Gazpromék.
Elö lehet keresni a villanyfözöt.
 
Az orosz szállitás s a szállitási szándék folyamatos - lenne. Mondják Gazpromék.
Elö lehet keresni a villanyfözöt.
jobb belátásra kell bírni az ukránokat, hogy gyorsan engedjék tovább a gázt ;). Az ukrán gáztermelés kilencven százaléka keleten van, vagy már orosz kézben, de mindenképpen az orosz légierő által könnyen elérhető területen

88AEF614-E507-4C78-AD13-81BAEF1391C7_w650_r0_s.jpg
 
Remélem, minél előbb béke lesz. Ha az útjával egy picit is előre tudja mozdítani, akkor már megérte az út.
van egy apró bökkenő ... ezek a nyugati politikusok a fegyverszállításokat mennek megtárgyalni Zelenszkijvel (ha mefigyelted a látogatás után, mindíg következik a bejelentés mennyit szállítanak). Az USA például most szállít 40 milliárd dollárért fegyvereket az ukránoknak ... és még rengeteg eladó fegyverük van
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt
Vasas István wrote on kukta's profile.
Kedves Árpád !

Nagyon boldog névnapot kívánok !

Áldott , boldog Húsvéti Ünnepet is kívánok !

Jó egészséget kívánva üdvözöl v.pisti .

Statisztikák

Témák
38,124
Üzenet
4,800,541
Tagok
615,662
Legújabb tagunk
Tuendeer
Oldal tetejére