Hírek Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna

Az nem meglepő, hogy Orbán Viktor ismét hosszasan bírálta az Európai Uniót, de az már feltűnő, hogy azt közölte, amíg az unió finanszírozza a háborút, addig nincs megoldás.


– Ha Orbánnak egyszer igazat kellene mondania, abba tán bele is halna. Hatalmas csúsztatások hangzanak el tőle, s mind kommunikációs produktum. Most ugyan kimondta az unió nevét – hiszen általában Brüsszelt emlegeti –, de annak, amit állít, pontosan az ellenkezője igaz. Az Európai Unió – mint közösség és a tagállamok többségének szintjén is – az utóbbi hónapokban hatalmas erőfeszítéseket tett azért, hogy ne finanszírozzák Putyin háborúját Ukrajnában. A németek még az Északi Áramlat második vezetékének építését is leállították, ami számukra veszteségekkel jár, de a politikai hasznot nagyobbnak tartják, hiszen így megvonják az erre szánt összeget Oroszországtól. A nemrég elfogadott hatodik szankciós csomag az olajembargót is bevezette, egyedül Orbán Viktor kérte, hogy hadd finanszírozhassa tovább Putyin háborúját.



– A megkapott kedvezményt óriási sikernek értékelte, miközben jelezte, a már szóba került gázembargóhoz végképp nem járulna hozzá.


– Valóban szó van már a hetedik szankciós csomagról, aminek része lenne a gáz is, de az biztos, hogy ez már sokkal nehezebben helyettesíthető, mint az olaj. Németország persze könnyebben talál alternatív forrást a gázimportra. A közelmúltban kibéreltek két hatalmas tartályhajót, ahol vissza lehet fejteni a folyékony gázt, miközben az egyik német miniszter már Katarban tárgyalt ugyanilyen ügyben. Több ország tehát megpróbálja lényegesen csökkenteni az orosz gáz vásárlását.


– Orbán azt is mondta, hogy Ukrajnának joga van megvédenie magát és harcolni, miközben az orosz agresszióról egy szót sem ejtett.


– Ezt a világ már értékelte. Nincs még egy NATO-, vagy uniós tagállam, amely ennyire kitartana Oroszország oldalán, és amely ennyire kerülné, hogy néven nevezze az agresszort, amit a magyar vezetés csak kényszeredetten tett meg. Nincs még egy ország, amelynek vezető politikusai ennyit érvelnének az ukránok ellen, miközben a világ túlnyomó részének szimpátiája és támogatása kíséri őket. Legújabban az észak-koreai diktátor, Kim Dzsong Un állt ki Putyin mellett, de a kínaiak már nagyon óvatosak Oroszországgal, amely veszélyes kalandokba bocsátkozott. Ez a támadás ugyanis nemcsak Ukrajnának fájdalmas, hanem megkérdőjelezi a II. világháború után kialakult egész világrendet.


– De milyen érdeke fűződik a miniszterelnöknek ahhoz, hogy a háború támogatójának állítsa be az uniót és azt mondja, Magyarországról vehet mindenki példát arra, hogy a békét kell finanszírozni. Ez szimplán propaganda, vagy van valóságalapja is?


– Több oka van annak, hogy ezt mondja. Először is, hazafelé mindig megpróbálja igazolni a lépéseit, s magas belpolitikai áron eladni a külföldi ütközeteit. Ugyanakkor a Fidesz propaganda-gépezete tudatosan összekapcsolja egymással a különböző kommunikációs elemeket, például azzal, hogy Soros György húz hasznot az ukrán háborúból. Orbán Viktor egy felfokozott konfliktus-szituációban él, állandóan ugyanazokat nevezi ellenségnek, hogy aztán egyedül, kivont karddal harcolhasson ellenük. Mindez most azzal is összefügg, hogy nem áll jól a kormány szénája Brüsszelben, miután nem teljesülnek a jogállamiság feltételei. Emiatt egyelőre nem jönnek az úgynevezett helyreállítási csomag pénzei és még az is elképzelhető, hogy ezek az összegek egyáltalán nem jutnak el Magyarországra. Ezt próbálja a miniszterelnök ilyen kommunikációs eszközökkel pótolni és egyúttal indokolni.


– Ön szerint is burkolt zsidózást jelentett az amerikai milliárdos emlegetése?


– Ez egy régi kérdés. Úgy vélem, Soros György leírását, mint spekulánst, vagy azokat az emlékezetes plakátokat, amelyeken Jean-Claude Junckerrel, az Európai Bizottság egykori elnökével volt látható egy eltorzított portréval, nem lehet másképpen értelmezni, mint ravaszul megkonstruált antiszemita utalásokat. Ezeket nehéz bizonyítani, de ha kicsit belegondolunk, nincs más magyarázat rájuk.


– És igaz lehet, amit Orbán Viktor mondott, hogy az uniós tagállamok kormányai közül a magyar a legstabilabb? Ezt ugyan a legutóbbi választási eredmények igazolhatják, de ettől még a többiek stabilitása aligha kérdőjelezhető meg.


– A kérdés az, mit értünk stabilitáson. Az igaz, hogy nincs még egy kormány Európában, amely 2010 óta ugyanazzal a miniszterelnökkel hatalmon lenne. De az is tény, hogy nincs még egy olyan torz választási rendszer, amely biztosítja ezt a fajta stabilitást. Demokratikus körülmények között egy kormány nem szokott ilyen sokáig fennmaradni. Németországban ugyan volt példa rá, hogy előbb Helmut Kohl, majd Angela Merkel négy cikluson át volt kancellár, csak közben a kormányok összetétele változott, mert ott valódi koalíciók működnek. Az Orbán-féle stabilitás záloga tehát az a fajta demokrácia, amit ő teremtett Magyarországon.


Sebes György

1655301670304.png
 
Szeretnem ha elgondolkodn anak egyesek amikor nepirtasrol beszelnek!
Sajnos mara mar ez is csak politikai kategoria lett!

Szamolunk? Az meg matematika :(
MKennyinel kezdodik a nepirtás?
10-nél 100-nál? 1000-nél?

Aki ol az gyilkos. Ennyi!
Mindig is politikai fogalom volt, van.
Az emberiség történelme háborúkból áll és ott ember tömegeket mészárolnak le,
Olyanok is vannak ahol a népek eltűntek mert kiirtották őket.
Nem matematika mert az számot TE hoztad ide.
Én meg kíváncsi vagyok honnan vetted ezt a bődületes magas értéket.
Mert a népirtás az az amikor egy népet pl: a pirézeket csak azért mert ők pirézek meggyilkolják szisztematikusan.
Aki öl az miért lenne gyilkos???
 
Aki öl az miért lenne gyilkos???

szerintem ölni vagy gyilkolni ugyanaz ... de lényegtelen, attól hogy emberket öl valaki símán lehet nemzeti hős (pl. az azerbajdzsani hadsereg őrnagya vagy Mladić szerb tábornok aki több tízezer ember haláláért felelős mégis sokak számára hős )
 
szerintem ölni vagy gyilkolni ugyanaz ... de lényegtelen, attól hogy emberket öl valaki símán lehet nemzeti hős (pl. az azerbajdzsani hadsereg őrnagya vagy Mladić szerb tábornok aki több tízezer ember haláláért felelős mégis sokak számára hős )
A magyar történelemből is tudsz példát hozni vagy ilyenek csak idegenben történnek meg...??
 
A magyar történelemből is tudsz példát hozni vagy ilyenek csak idegenben történnek meg...??
OFF

Egy kicsit ide vágó történet

Már a középkorban is különbséget tettek a gyilkosság és a hirtelen felindulásból okozott ölés között.
A magyar "felindultak" I. Lajos idejében úgy kaphattak megbocsátást, ha elzarándokoltak az aacheni székesegyházhoz és az ottani magyar kápolnában megbánták bűneiket.

Németországban élő unokaöcsém újszülött lányát magyar pappal akarta megkereszteltetni.
Igy jutottunk el az Aacheni Dómba, ahol a magyar pap mesélte el nekünk a történetet. Én erről nem tudtam.
A Dóm története volt a hobbyja. Mivel a magyarok hevesvérűek, annyi vezeklő volt, hogy magyar vendégházat is nyitottak. :)

Ha egyszer tehetitek, menjetek el oda. Csodálatos dóm. Ott koronázták a német császárokat.

Máig hálás vagyok a magyar papnak (és unoka öcsém nem ordítozó lányainak)
Több mint két órán át mutatta be nekünk a templomot. Mindent tudott róla.

ON
 
Utoljára módosítva:
meséld el ezt annak a tobb mint 1.000.000 embernek aki áldozattá vált!
Dijazni fogjak!
Ujra csak azt mon dom amit már korábban is: Te az áldozatokat - ha az nem illik bele az ideologiadba - természetesnek veszed. Természetesen ha Te nem tartozol kozejuk!
Nem tudom honnan veszed azt az egy milliós számot?

A Hiroshima és Nagasaki atombomba-robbanásokban mintegy 100.000 ember halt meg azonnal – szinte kizárólag a japán hadsereg által elrabolt civilek és kényszermunkások.

1945 végére további 130.000 ember halt meg a következményes károk következtében. 1950-re mindkét városban összesen 230.000-re nőtt a késői áldozatok száma, akiknek többsége az elsődleges sugárzás következtében halt meg.

A bombázott területek sugárterhelése ma már nem haladja meg a szokásos háttérsugárzás (ún. természetes radioaktivitás) szintjét, tehát nem több mint a világ más területein.

Ezt csak azért mondom, hogy ne becsüld fel az első atombombát.

Nyilván 1950 után is voltak emberek akik az atomrobbantások következménye miatt előbb halt meg a kelleténél.

Mielőtt tovább fokoznád a gyűlöletet Amerika és a szabad világ többi államai ellen,
vess egy pillantás erre a térképre, ahol az Országok listája a várható élettartam alapján látható.

Countries_by_average_life_expectancy_%282015%29.png

1655823999887.png


Soknak nem mondok ujjat, Japánban laktak már 50 évvel ezelőtt is a leg tovább az emberek.
Magyarország az 57. helyen áll.

Vessél már egy pillantást a térképre, mit gondolsz miért olyan alacsony Oroszországban és a szomszédságukban levő országokban az élettartam? Természetesen több tényezőn múlik, a vodka és a pálinka ebből csak egy faktor.

Majd kikeresem neked a grafikont a radioaktiv sugárzásról, aminek az oka az Orosz föld feletti és alatti atomrobbantások voltak. Tudod volt idő, hogy Kölnben elég volt kimenni az egyetem elé egy műszerrel megállapítani "scheiße, die Russen haben wieder Atombomba getestet". Az atombomba kísérleteket nem tudták az oroszok soha eltitkolni.

Megtoldom:
A Hruscsov által 1961-ben építtetett AN602 volt a valaha felrobbant legerősebb hidrogénbomba, és ez produkálta a legnagyobb robbanást amit ember valaha kiváltott.

A szovjetek szerint a cári bomba robbanóereje 50 tonna volt, ami körülbelül 4000-szer akkora, mint a Hirosima Little Boy bomba, és körülbelül három-négyszer akkora, mint a Bravo kastély, az Egyesült Államok legerősebb nukleáris fegyvertesztje.


Egy módosított Tupolev Tu-95W bombázóról ejtették le 10 500 méteres magasságban, és ejtőernyővel lelassították, hogy elegendő ideje legyen a repülőgépnek elhagyni a tesztterületet.

Ez a föld-feletti robbanás beláthatatlan következményekkel járt, nem zárom ki, hogy a rákbetegségek gyakorisága Keleteuropában ezzel függ össze.
 
Utoljára módosítva:
Ez a föld-feletti robbanás beláthatatlan következményekkel járt, nem zárom ki, hogy a rákbetegségek gyakorisága Keleteuropában ezzel függ össze.

Szerencse, hogy nem a szennyezésmentes, tiszta levegőjü Afrikában lakunk.
Ezt a térképedet pedig terjeszteni is kellene, hogy oda menjenek kerítést mászni ahol sötétzöld a térkép.
 
Utoljára módosítva:
Herman Kahn irja a termonuklearis háborurol szol könyve eloszavaban:

"A két sereg felsorakozott egymással szemben Camlan mezején. Mindkét fél állig fel volt fegyverkezve, mert attól tartott, hogy a másik kelepcét állított neki. A tárgyalás ennek ellenére jól haladt, mindaddig, míg az egyik lovagot meg nem harapta egy áspiskígyó. A vitéz kardot rántott, hogy végezzen a csúszómászóval. A többiek csak azt látták, hogy a fegyveréhez nyúl, és egy szempillantás alatt egymásnak estek. Iszonyú mészárlás vette kezdetét. A krónika kiemeli, hogy a csata azért követelt különösen sok áldozatot, mert felkészületlenül érte a feleket."
 
Nem tudom honnan veszed azt az egy milliós számot?

A Hiroshima és Nagasaki atombomba-robbanásokban mintegy 100.000 ember halt meg azonnal – szinte kizárólag a japán hadsereg által elrabolt civilek és kényszermunkások.

1945 végére további 130.000 ember halt meg a következményes károk következtében. 1950-re mindkét városban összesen 230.000-re nőtt a késői áldozatok száma, akiknek többsége az elsődleges sugárzás következtében halt meg.
Ja hogy csak 230.000 ember halt meg.
Bocs, ez valoban nem nagy szám
 
Vagyis tévedtél.
De, inkább visszavágsz mint hogy beismernéd a hibádat.
Emberek életérol nem szeretek vitazni!%
Ha egy hal meg az is sok!
Jelen esetben a forrasok nem egyertelmuek.
"A bombázások utáni négy hónapban Hirosimában 90 000-166 000, Nagaszakiban 60 000-80 000 ember hunyt el a bombázások hatásainak következtében, nagyjából felük a bombázások napjain. A következő hónapokban számtalan ember halt bele a sugárbetegségbe, az égési sérülésekbe, és az egyéb sebesülésekbe, vagy a sugárzás következtében kialakult egyéb betegségekbe...."

Mennyi a szamtalan?
Szamit?
Ugy tunik nem!
 
Emberek életérol nem szeretek vitazni!%
Ha egy hal meg az is sok!
Jelen esetben a forrasok nem egyertelmuek.
"A bombázások utáni négy hónapban Hirosimában 90 000-166 000, Nagaszakiban 60 000-80 000 ember hunyt el a bombázások hatásainak következtében, nagyjából felük a bombázások napjain. A következő hónapokban számtalan ember halt bele a sugárbetegségbe, az égési sérülésekbe, és az egyéb sebesülésekbe, vagy a sugárzás következtében kialakult egyéb betegségekbe...."

Mennyi a szamtalan?
Szamit?
Ugy tunik nem!
Csak számít mert TE hoztad ezt az irdatlan számot.
 
Csak számít mert TE hoztad ezt az irdatlan számot.
Igen a számot én hoztam, mert en nyire tippelik az atombomba kozvetlenen, és kozvetett hatasait.
De tenyleg nyissunk vitat arrol, hogy mennyi volt.
Az nem szamit ki dobta le, ki alkalmazta fegyverkén t, az igen, hogy hány ember halt meg tole.
10 vagy 12
 
Kedves eddy56, a hozzászólásomban sokkal több információ volt mint a halottak számának a korrigálása.
Csodálom, hogy te csak ezt jegyezted meg magadnak.
Nem!
Nem csak ezt jegyeztem meg magamnak!

Ugyan akkor azt a fajta elfogultsagot, amit folyamatosan látok pont a szocialista rendszer verte bele az emberekbe, és eztt nem birjatok kinoni!

Én amerikat tisztelem!
Ugyan akkor latom a hibait is(sokakkal ellentétben)
Ahogy az ukrajnaval is van!
Sot meg az oroszokkal is. Latom a hibaikat, és a buneiket, de latom az erényeiket is!

Ha már a mas9odik vilaghaboru és atombomba: a csendes oceani hadszinterrol tudjuk jol, hogy amerika számára szenvedés volt! Ugyan akkor amerikai hadtorteneszek irjak, hogy Nimitz és McArthur legalabb annyit kuzdott egymás ellen, mint egyuttesen a japanokkal!

Midway, Guadalcanal, Tarawa...sorolhatnank azokat a helyeket, ahol fantasztikusan kuzdottek a hazajukert! Tiszteletet érdemelnek!
De pl europa a sziciliai harcok soran Patton és Montgomery mintegy egymást hatraltattak, hogy elobb erjenek el egy helyet mint a masik!
Soroljam?

Emberek élnek ott is, itt is, oroszorszagban is, kinaban is....
Hibakkal erényekkel!

Ha látod az etgyik hibait, az nem azt jelenti, hogy a masikkal szimpatizalsz!
Attol nem fog nyerni ukrajna, ha a sajto egy része már eleve vesztesnek kialtja ki az oroszokat!

Amerika és az eu rengeteg hibat kovet el!
Sokkal egyszerubb lenne, ha tokeletes emberek lennenek, de sajna ez messze van!
A prioritasok elhibazottak, és attol hogy nekik drukkol az ember, ne csinaljunk ugy mint ha tokeletesek lennenek, mert nagyon nem azok!
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,606
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére