Hírek Kanadának könyörögnek a németek, hogy adja vissza Putyinnak a turbinát

A felszerelés a szankciók hatálya alá esik, de nélküle adut adnak Vlagyimir Putyin kezébe, hogy ne indítsa újra az Északi Áramlat-1-et a karbantartás után.

A német gazdasági miniszter és alkancellár nyilvánosan könyörgött a kanadai kormánynak, hogy adják vissza egy, az Oroszország elleni szankciók hatálya alá eső, de az Európába irányuló gázáramlás szempontjából kritikus turbinát. Robert Habeck a Bloombergnek nyilatkozott, és azt mondta, hogy a turbinát muszáj visszajuttatni még jövő hétfő előtt, amikor megkezdődik az Északi Áramlat-1 szokásos éves karbantartása. Szerinte a létfontosságú felszerelés leszállítása esetén Vlagyimir Putyin orosz elnöknek nem lenne hivatkozási alapja arra, hogy ne indítsa újra a gázszállítást, amitől egyre többen tartanak.

„Én leszek az első, aki harcolni fog egy további erős uniós szankciócsomagért, de az erős szankciók azt jelentik, hogy azoknak jobban kell fájni és ártani Oroszországnak és Putyinnak, mint a mi gazdaságunknak" – mondta Habeck. – „Ezért megértést kérek, mert meg kell fosztanunk Putyint ennek a kifogásnak az esélyétől” – tette hozzá.
A vezeték karbantartása július 11-én kezdődik, és elméletileg 21-én fejeződik be. A rajta átáramló gáz mennyiségét azonban a Gazprom már júniusban hatvan százalékkal csökkentette a turbinaprobléma miatt, és ez akadályozza Németország erőfeszítéseit, hogy elegendő készletet tároljon a téli időszakra. Berlin az elkövetkező hónapokban kénytelen lehet adagolni az energiát, ami sújtja a vállalkozásokat és a fogyasztókat, és recesszióba sodorhatja Európa legnagyobb gazdaságát.

„Szükségünk van Az Északi Áramlat-1 kapacitására ahhoz, hogy feltöltsük a tárolóinkat" – mondta Habeck, aki azt is hangsúlyozta, hogy „a feltöltött németországi tárolókapacitások nemcsak a német, hanem az európai piac és az európai ellátás biztonsága szempontjából is fontosak”.
A kérdéses turbinát a Siemens építette, és javításra küldték Montrealba, de a Justin Trudeau miniszterelnök kormánya által múlt hónapban bejelentett, az orosz olaj- és gáziparral szembeni szankciók miatt ott ragadt. Habeck elismerte, hogy a kanadai szankciók jogi kötöttséget okoznak, de előállt erre egy javaslattal.

„Ha ez jogi kérdés Kanada számára, akkor szeretném világossá tenni, hogy nem arra kérem őket, hogy szállítsák a turbinát Oroszországba, hanem arra, hogy hozzák Németországba. Nehéz szívvel kellett ezt kérnünk" – mondta.
Kanadai illetékesek egyelőre diplomatikusan reagáltak a német kérésre. „Ezután is súlyos árat fizettetünk a Putyin-rezsimmel, amíg folytatódik az indokolatlan invázió. Továbbra is támogatni fogjuk európai barátainkat és szövetségeseinket azáltal, hogy dolgozunk az energiapiacok stabilizálásán és az energiaellátásra vonatkozó hosszú távú és fenntartható megoldások kidolgozásán" – reagált Ian Cameron, Jonathan Wilkinson természeti erőforrásokért felelős miniszter szóvivője e-mailben a Bloombergnek.

Bár a Gazpromnak vannak Oroszországban turbinái, a cég állítása szerint nem mindegyik működőképes, és az illetékes állami hatóság leállította a rendszeres karbantartásra váró berendezések használatát.

Medgyesi Csilla


1657246784860.png
 
Lassan mar teljesen zavaros hogy ki szankcional kit.

Látom elvesztetted az áttekintést mert a magyar korány tele hazudja a fejedet.

Az első és legfontosabb, hogy
- az olaj szankciók 2023-ban fognak életbe lépni, tehát még nincs életben
- Magyarország teljesen fel van mentve ez alól
- gáz embargót senki nem mondott ki ezidéig,

Infografika – Uniós szankciók válaszul Oroszország Ukrajna elleni inváziójára

2205-eu-measures-against-russia-hu.jpg

Az biztosnak tunik ennek a hirnek a kapcsan, hogy canada a n émeteket szivatja ezzel, a gazprom meg hulyere rohogi magat, mivel igy van okuk, hogy miert nem tudjak a gazszallitast elindiati az eszaki áramlat 1-en.

Baráti körben lehet "szivatgatásról" beszélni, a nemzetközi politikában ez jogi kérdés.
Ismétlem az EU nem mondott ki embargót gáz ügyben ezt csak Orbán hazudja.

Mindenesetre most elindult egy folyxamat, ami n em tudni hol fog megallni! Johson az angol miniszterelnok lemondott. Az sas szlovakiaban kielpett a koalikciobol, jo esely van a kormany bukasara. A lengyeleknel gond va. Japanban a volt mindiszterelnokot lottek le. Az usaban mindennaposak a fegyveresen elkovetett tomeggyilkossagok...

Valami elindult, és nem tuti, hogy jó iranyba!

Johnson posztja már 2016 óta a levegőbe lógot, ha Szájer Józsi lemondott egy parti miatt miért lenne Johnson kivétel.
Igen sok országban gond van a nehéz és bizonytalan gazdasági helyzet miatt, ebben semmi meglepö nincs.

Meglepő viszont, hogy az Orbán kormány mindig másokat hibáztat, szerinte mindenki térdre rogyott csak ö állja a sarat.


Itt inkább az a gond, hogy sok a "celeb" politikus a világon, aki nagyokat mond, mert akkor szeretik a választói. Csak a valóság néha visszanyalint és akkor benne vannak, de nyakig. Vagy két hónapja, valamelyik lelkendezős komentre, hogy 25% rögtön csökkentik az orosz földgázvásárlást, meg 3 év mulva már nem kel orosz gáz, mert hőszigetelés meg Lng és stb. Aztán arra a felvetésre, hogy Putyin addig lovagolni fog a tundrán, vagy vissza csap, jött a verdikt, hogy oroszország csak egy benzinkut és stb. Viszont ha jól értelmezem más fórumok szakértését, hiába olyan kicsi az orosz GDP, a gaudaság szerekezet más. Mig a nyugati GDP javát a szolgáltató szféra adja, az oroszt az ipra, azon belül a nyesanyagok és félkész termékek, meg a mezőgazdaság. A valós világgazdasági súlya kb. a világgazdaság 6% körül lehet, ami igencsak nem lebecsülendő szám.
Csacsiságokat beszélsz mert senki nem rendelt el eddig szankciókat gáz ügyben!

A fosszilis energiák használatának a lecsökkentését, megszüntetése pedig egy világ által kimondott régi törekvés,
a klima változás megfékezésére.

Nem most indult. Szerintem még 2014 ben. Mikor ha jól rémlik 3 EU külügyminiszter közvetitésével aláirták, hogy választást irnak ki a tüntetők meg az akkori ukrán elnök. Aztán még talán aznap állítólag megpróbálták megölni az elnököt aki oroszországba menkült. A denki által meg nem választott Turcsinov lett az ideigelenes elnök, amit az elnök pártja nélkülli parlament nevezett ki. Aztán a legfontosabb lépés ebben a válásghelyzetben a nyelvtörvény visszavonása volt. Erre az orosz ajku lakosság háborgot, Turcsinov meg elrendelte az antiterorista műveletet. Kicsit olyan mint 56, csak itt Turcsinov volt Kádár. Aztán jött a krim meg minden más. Közben meg az EU tapsolt az ukrán demokrácia fejlődésének. Putyinék vörös vonalakat melegettek, aztán mindenki meglepődött, hogy Putyin nem blöffölt és valóban lapott huzott 19-re.

A Szovjetunióban a hivatalos nyelv vagy 70 éven keresztül az orosz volt, a sorkatonai szolgálat 7 évet tartott lehetőleg távol a hazájuktól... ugy, hogy az "anyanyelv" és az etnikum ott nem okvetlen azonos.

Putyin még február 22.-én is tagadta, hogy szándéka lenne megszállni Ukrajnát, vagy valami problémája lenne velük?
Még a "hülyék hülyéje", tehát a Fidesz is ugy tudta, hogy oroszországnak nincs miért megtámadnia Ukrajnát.

 
Ezt mondjak e az elemzők:

Összességében a behozatal éves bázison 26 milliárd euróval nőtt, az exportban 14 milliárd eurós változás állt be. Csakhogy miközben előbbi 2,7 százalékkal ugrott meg áprilisról májusra, utóbbi fél százalékos mínuszba fordult át ezen az időtávon.

Holger Görg, a Kieli Világgazdasági Intézet elnöke azt hangsúlyozta, hogy az ellátási szűk keresztmetszetek az importot és az exportot egyaránt lohasztják, de az export esetében markánsabb nyomot hagynak.

Egyebkent magánvélemén y: ha megnezed az általad betett diagramot, az export és az import viszonya elég jelentősen megváltozott az elmult par hetben!
Az a piros vonal már egyutt halad a kekke, és ez semmi képpen nem jo!
 
Csakhogy épp az a gond, hogy nem fog menni. Sok alapanyagot nem vagy csak részben tudnak pótolni más forrásokból, persze nem olcsóbban. Ennek ára beépül a végtermékbe, ami drágább lesz és ez kihat a versenyképeségre, stb. Ha a német motor elkezd köhögni, azt a magyar összeszerelő üzemek is megérzik és stb. S mint a trónok harcában: közeleg a tél. Amugy kiváncsi vagyok rá, megpróbálják e majd befolyásolni az időjárást, hogy keményebb tél legyen.

Nem tudom, hogy te kinek drukkolsz, nyilván az agresszor oldalán állsz.

Kina szeretné 2030-ig a belső égésű motorok számát 40%-kal redukálni.
Europa legkésőbb 2050-ben Kína először 2060-ban akar teljesen kilépni a fosszilis energiát használó járművekből.
Japán a hatásfokot akarja 50%-ra vinni ami ugyancsak egy nagy lépés az olaj felhasználásból.

Igaz, főleg elvi síkon
de öngól.
És mi a fenéért lenne ez a csodafegyver a nagyhatalmak ellen?
Kinevettetik magukat ha csak ezt tudják elérni.
Elvi síkon sem lehet gazdasági szankciót se, blokádot kivitelezni (elrettenteni se)
Mert minden szankció és Blokád azt is sújtja ki elrendeli
Még a COCOM lista is sújtotta a nyugati államokat
A keleti tömböt se az roppantotta össze.
Hanem a versenybe hajszoltság.

A Napóleoni szárazföldi blokád Anglia ellen.
Sem az angolokat roppantotta össze hanem a Napóleoni területeket
És Franciaország iparának kezdeti fellendülése után annak romlását idézte elő.
A szankció és blokád öngól (még a Kuba elleni) sem érte el célját.
Csak nehezített Kubán.
A kedvelt nádcukor bement Amerikába feketén
Pedig az milyen egyszerű volt (nagyhatalom tette szigetország ellen)
Általánosan: minden szankció és Blokád azt is sújtja ki elrendeli

A Szovjet diktatura nem bukott volna meg ha a digitális telefon, a számitógép betudott volna áramlani keletre,
akkor a "big brother watching you" megtudta volna fékezni a keleti blokk szétesését.

Soros nagyon jól tette, hogy fénymásolókat ajándékozott minden féle szervezetnek és az információ áradat nem maradt a kormány kezében. Abban az idöben még a parokiák kormánykritikusak voltak, én ott láttam az eredményt elöször.

Érdekes hir!
Többen irtuk már itt hogy az ukran fegyveres erok élő pajzsként hasznaljak a civileket.
Most az ENSZ is hasonlot mondott(pedig nagyon nem putyin párti)


Fussál neki még egyszer. Miröl is van szó a cikben?

"Az ENSZ szerint Ukrajna is felelős az idősek otthonában elkövetett támadásért. Két héttel azután, hogy Oroszország megkezdte ukrajnai invázióját, a Kreml által támogatott lázadók megtámadtak egy idősek otthonát Luhanszk keleti régiójában. Több tucat idős és fogyatékkal élő, sokuk ágyhoz kötött beteg rekedt bent víz és áram nélkül.
A március 11-i merénylet tüzet robbant ki, amely az egész létesítményre kiterjedt,
"

Szerintem ez másképp hangzik mint nálad.
Melitta, nagyon nem jó a hasonlat, mert egyetlen 56-os menekültet sem ismerek/ismertem, aki az elmenekülést követően havonta úgy ruccant haza Magyarországra, mint ahogy most az ukránok teszik.
Azok a magyar menekültek sok-sok évig be sem merték tenni a lábukat Magyarországra, pedig ott még csak nem is lőttek/bombáztak az oroszok.

Ez azért van mert hála istennek az Oroszok elszámitották magukat, Ukrajna keményen ellenáll,
az irásoddal megerösited, hogy okvetlen támogatnunk kell a védekezö Uktránokat.
 
Fussál neki még egyszer. Miröl is van szó a cikben?

"Az ENSZ szerint Ukrajna is felelős az idősek otthonában elkövetett támadásért. Két héttel azután, hogy Oroszország megkezdte ukrajnai invázióját, a Kreml által támogatott lázadók megtámadtak egy idősek otthonát Luhanszk keleti régiójában. Több tucat idős és fogyatékkal élő, sokuk ágyhoz kötött beteg rekedt bent víz és áram nélkül.
A március 11-i merénylet tüzet robbant ki, amely az egész létesítményre kiterjedt,
"
Elég egyedien idezel, kifelejtesz dolgokat!
Ha vegigbongészed a nyugati lapokat, ez ott - is! - ugy jelent meg, hogy az ukran katonasag az idosek otthonanak szobaiban foglalt védoallast, ugy hogy kozben a beteg oregeket nem engedtek ki ezekbol a szobakbol.
Magyaran, ha elkezdenek loni a ruszkik, akkor ha mi megdoglunk akkor ti is, es azt mondjuk majd hogy ez az oroszok kegyetlensege!

Érdekelne a megoldasod orosz részrol: megszalljak az oregotthont, és ezt az oroszok vagy kikerulik és hagyjak az iott levo ukran harcosokat, esetleg harakirit kovetnek el, hogy ne kelljen véletlenul sem feleloseget vállalni az oregekért, vagy lonek mint a bolond aztan lesz ami lesz.

Ezt jelenti az, hogy ukrajna is felelos !!!

Abban az értelmezésben amit te leirtal az ukran fel felelosegenek az oka: mert csak
 
Csak csendben merem leirni...az oroszok a mai napig ugye harcban állanak az ukránokkal. S a mai napig szállitanak nekik gázt...miközben ugye megy a kvázi rugozás, hogy kik kinek mit adjon vissza,Meg nem.
Van az úgy, hogy az ellenséggel jobb üzletet lehet kötni, mint a szövetségesekkel.
Csak nehogy a végén az ukránoktól vegyük meg az orosz gázt, busás felárral. Cigány ez mind a kettő.
 
Van az úgy, hogy az ellenséggel jobb üzletet lehet kötni, mint a szövetségesekkel.
Csak nehogy a végén az ukránoktól vegyük meg az orosz gázt, busás felárral. Cigány ez mind a kettő.
EZért mondom, hogy ez csak a pénzről szól, valakik jól járnak vele, az a pár 10 000 halott meg millió menekült meg nem az Ő magánszigetüket ronditja majd.
 
Egyre hátrább kényszerítik a fronttól az ukrán erők az orosz parancsnoki állásokat és hadianyag-készleteket a nyugati szövetségeseiktől kapott nagy hatótávolságú nehézfegyverek taktikus bevetésével, írja legfrisebb elemzésében az Institute for the Study of War (ISW). Szerhij Hlan, a herszoni ukrán katonai közigazgatás vezetőjének tanácsadója szerint a megszállt Herszon megyében ezért egyik fő lerakodóhelyüket Herszon határából, a várostól mindössze 5 kilométerre délkeletre fekvő Oleszhiből húsz kilométerrel hátrébb, Radenszk közelébe vonták vissza.
De még ez is kevés lehet. Az ukrán erők a donyecki és a zaporizzsjai front után már itt, Herszonban is bevethetik az amerikaiaktól kapott HIMARS rakétasorozatvetőket, melyek hatótávolsága 84 kilométer, legalábbis erre utal Hlan tájékoztatása, amely szerint Tavrijiszkban, Herszontól 62 kilométerre keletre bombáztak egy orosz parancsnoki állást, aminek a környékén hadifelszerelést is összevontak az oroszok. Az ukrán hadsereg az elmúlt hetekben eléggé megközelítette Herszont, de így is kb 15 kilométerre nyugatra húzódik a front a várostól, vagyis ilyen távolságban szinte biztosan HIMARs-szal mérhettek csak csapást.
 
Azt hiszem most vallik érthetove az a mondas, vagy felkiáltás, amit a magyar rendek a Mária Terézia elleni csapasok idején mondtak az orszaggyullésben(a legenda szerint!)
Szerintem komolyan gondoltak - ezt is, azt is!-

Vitam et sanguinem..harsogtak, majd csendesen hozzatettek ...de zabot nem adunk
 
Washington (AP) – A Fehér Ház hétfőn közölte, hogy úgy véli, Oroszország Iránhoz fordul, hogy „több száz” pilóta nélküli légi járművet biztosítson számára, beleértve a fegyverkezésre alkalmas drónokat is, amelyeket a folyamatban lévő ukrajnai háborúban használnak fel .
 
Kijev arra kérte a kanadai kormányt, hogy lehetőség szerint ne adja vissza Németországnak a turbinát, ugyanis ez sértené az Oroszországgal szembeni szankciók integritását. A súlyos gázhiánnyal küzdő Németországot azonban Moszkva további megszorításokkal fenyegeti.
Kijev az oroszok elleni szankciókat követeli, ami kicsit sem árt az oroszoknak, mert a gázra azonnal lettek keleti vevők és több a bevételük, mint bármikor volt. Nevetséges, hogy visszatartják a javításra átadott turbinát. Ezzel nem az oroszokkal, hanem a németekkel tolnak ki. A német emberek már attól tartanak, hogy megfagynak a télen. Olyan szinten nincs energiájuk. Ők leszerelték a szélerőműveket, leállították az atomerőműveiket.
 
Utoljára módosítva:
Egy szinten tunodesre keszteto gondolatmenet kedvencem tollabol:

Robert C. Castel


A KIS PATTANYÚS GYEREK
Az orosz-ukrán háború nem ok hanem okozat.
A putyini agressziónak pont az a türelmetlen és megosztó progresszív kurzus ágyazott meg aminek Harari a kabalababája.
Oroszország ereje nem a rozsdás, korrupt és inkompetens katonai úthengerére épül hanem a nyugat önmeghasonlottságára, a szuicid energia és klímapolitikánkra és az összes abszurd hóbortra amivel a nyugat a reálpoitikát leváltotta.
Képletesen szólva az orosz ágyúkhoz amik Kharkivot lövik Harari, Gréta és George Floyd hordják a lőszert.
 
Kijev az oroszok elleni szankciókat követeli, ami kicsit sem árt az oroszoknak, mert a gázra azonnal lettek keleti vevők és több a bevételük, mint bármikor volt. Nevetséges, hogy visszatartják a javításra átadott turbinát. Ezzel nem az oroszokkal, hanem a németekkel tolnak ki. A német emberek már attól tartanak, hogy megfagynak a télen. Olyan szinten nincs energiájuk. Ők leszerelték a szélerőműveket, leállították az atomerőműveiket.
Visszaadja Canada a turbinakat..
 
A NATO, vagy "Észak-atlanti Paktum", 30 európai és észak-amerikai tagállam védelmi szövetsége, amely saját területeik közös védelmét szolgálja, valamint a globális politikai biztonság és stabilitás célját is követi.

Nem értem, hogy miért kéne Oroszországnak,
- a világ területileg legnagyobb, katonailag pedig a második legnagyobb országának aggódnia?

Az előbb felsoroltam, hogy az Európai országok milyen mini "hatalmak" Oroszország mellett. Azt is elmondtam,
hogy 25 európai országban kevesebben élnek mint amennyi menekültet Oroszország produkált Ukrajna megszállásával.

Ukrajna egy szuverén ország,
és tekintettel az elmúlt években öt ért katonai inváziók miatt teljesen jogos az aggodalma, hogy Oroszország a Krim után az oda vezető utat, söt az egész Feketetengeri térséget el akarja tőlük venni.

Ukrajnának joga van kérni a NATO-ba való felvételt.

Vessünk már egy pillantást a térképre, hogyan nézet ki a Szovjet birodalom, hol állomásoztak orosz katonák?

1920px-Location_Warsaw_Pakt.svg.png


Nemcsak Németország 1/3-a hanem a főváros is Orosz katonáktól volt megszállva.
Te talán nem tudod, de egész Németországban orosz-katonai attasék autókáztak és csak azt nem néztek meg amit nem akartak.

A Varsói Szerződés a szövetségesek hivatalos szovjet politikájának pilléreként szolgált.
A szovjet csapatok szinte valamennyi tagállamban való állomásoztatása és az Egyesült Főparancsnokság szovjet ellenőrzése alatt biztosította, hogy az adott Kommunista Párt uralma és a Szovjetunió iránti hűség ne legyn megkérdőjelezhető.

Világos, hogy az Orbán kormány számára a moszkvai politika ( a párturalom és a szovjet olaj iránti hűség) biztosítása központi jelentőségű, a NATO célja egészen más.

Szeretném megjegyezni, hogy Magyarország is elöbb volt NATO, mint EU tagország.
Törökország NATO tag de nem tartozik az EU-hoz, mert az EU egy érték- és gazdasági-közösség, ami még nem klappol.

Vess még egy pillantást a térképre és akkor láthatod, hogy
- Eszt-országban és Lett-országban kevesebben laknak mint Budapesten. Litvánia sem sokkal nagyobb.
- Nem tudom miféle "fenyegetést" lát Putyin?



Ukrajna kérte az EU-s tagságot 2014-ben csak Orbán torpedózta meg a vétójával, Putyin parancsára.
Ismétlem csak egy folyamat beinditásáról lett volna szó nyitott kimenettel, de a pincsikutya már vétózott

Nem tudod tagadni, hogy az agresszor Putin oldalán állsz, hiszen fájlalod, hogy
- az EU anyagilag és erkölcsileg támogatja Ukrajnát,
- amit megszállt Oroszország, szétbombázta az infrastruktúráját,
- elnéptelenítette az által, hogy rövid időn belül több mint 6 millió külföldre menekülöt produkált
- az országon belül több mint 12 millió volt kénytelen a lakohelyét elhagyni, elvan vágva mindentöl.

Te a zsarnok érdekében próbálsz érvelni!
Ausztria egy része is szovjet megszállás alatt volt,igaz csak tíz évig.Az oroszok kivonulásának feltétele volt,hogy Ausztria soha nem egyesülhet Németországgal. A függetlenség kikiáltása óta október 26. fizetett ünnep.
 
Ausztria egy része is szovjet megszállás alatt volt,igaz csak tíz évig.Az oroszok kivonulásának feltétele volt,hogy Ausztria soha nem egyesülhet Németországgal. A függetlenség kikiáltása óta október 26. fizetett ünnep.

Magyarország csak egy hatalom, a Szovjetunió által volt megszállva,
Ausztriában nemcsak az ország, hanem a főváros Bécs is négy különböző hatalom megszállása alatt állt.

1280px-Karte_Alliierte_Besatzungszonen_in_%C3%96sterreich_von_1945_bis_1955.png


 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,609
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére