Hírek Bill Gates rekordösszeget, 20 milliárd dollárt adományozott alapítványának

Rekordösszeget, 20 milliárd dollárt, azaz 8100 milliárd forintot adományozott Bill Gates, amerikai üzletember a Bill és Melinda Gates Alapítványnak, így az alapítvány teljes tőkéje már 70 milliárd dollár.

„Ahogy a jövőbe tekintek, úgy tervezem, hogy gyakorlatilag a teljes vagyonomat az alapítványnak adom, (...) végül lekerülök a világ leggazdagabb embereinek listájáról”
– mondta Gates szerdán.

Az alapítványt az üzletember közösen hozta létre volt feleségével, Melinda Gatesszel még 2000-ben.
Gates szerint a közelmúltban világszerte rengeteg kihívással kellett szembenéznie az emberiségnek: ilyen a Covid-19-világjárvány, amit „a történelem egyik legnagyobb visszaesésének” nevezett, vagy a növekvő infláció, a súlyosbodó éghajlatváltozás, és az ukrajnai háború, ami „az egész világ számára óriási tragédia”.
„Az elmúlt néhány év hatalmas globális visszaesései ellenére hihetetlen hősiességet és áldozatvállalást látok szerte a világon, és hiszem, hogy a fejlődés lehetséges”.

2020-ban 49,9 milliárd dollár alaptőkéje volt az alapítványnak, így két év alatt jócskán megnövelték a forrásaikat. Ebből a pénzből az éghajlatváltozás mérséklésére, az élelmiszerhiány visszaszorítására, a gyermekhalálozás csökkentésére, az oktatáshoz való egyenlő hozzáférésre, a nemek közötti egyenlőség elérésére, valamint a jövőbeni világjárványok megelőzésére és az újonnan megjelenő betegségek felszámolására szeretnének összpontosítani.
Az alapítványt Warren Buffett üzletember is támogatta, 3,1 milliárd dollárral. 2026-ra az a cél, hogy évi 9 milliárd dollárt tudjanak jótékony célra fordítani.

Halász Nikolett

1657772893565.png
 
gates akármennyit jótékonykodhat, akkor is utálni fogják, mert oltáspárti :-D
Hát, szerintem Bill Gates szívesen lemond azoknak az agy-amputáltalk szeretetéről akiknek az oltáspártiságával van bajuk.
Ne becsüljük túl a nagyszájú kisebbséget, szerintem kevesebb min 6% internethasználó az, aki olyan zseni, hogy "többet tud" mint szakember infektológusok.
Főjenek csak a saját levükben, az emberiség egyik legnagyobb egészségügyi vívmánya az oltások feltalálása.
 
Ezt a “mindenkitudja” információs forrásból írtad ki?
Bocs, sajnos egyet kell értsek Laucicával. Már régóta rájöttek a gazdagok, hogyan lehet legalizálni a vagyont. Így fel sem tűnik az hogy a mocskos pénzeket is belekeverik. Aztán már nincs is mit vizsgálgatni mi honnan van. Mert bőven van nekik olyan bevételük, ami enyhén mondva sem törvényes.
 
Bocs, sajnos egyet kell értsek Laucicával. Már régóta rájöttek a gazdagok, hogyan lehet legalizálni a vagyont. Így fel sem tűnik az hogy a mocskos pénzeket is belekeverik. Aztán már nincs is mit vizsgálgatni mi honnan van. Mert bőven van nekik olyan bevételük, ami enyhén mondva sem törvényes.
Itt most Bill Gates-rőll van szó. Keresett és mint részvényes még mindig keres ő annyit a "MICROSOFT" nevű vállaltával legálisan, hogy nincs szüksége mocskos üzletekkel foglalkoznia.

Volt feleségem pár évig egy elit svájci vagyonkezelő vállalt igazgatójának az asszisztenseként dolgozott.
Alapítványokkal is foglalkoztak, amik segítségével a gazdagok a legálisan keresett pénzüket az adóhivataltól védték meg. Ami persze adócsalás.

Svájc legnagyobb bankjának az UBS-nek, ez a fajta "üzletelés" rengeteg pénzébe került amikor lebuktak.
 
Ha egy ferfi elég okos volt ahhoz, hogy a semmibol egy vilagcéget épitsen, és a vilag egyik leggazdagabb emberévé válljon, higgyetek el ahhoz is elég okos, hogy rájöjjön mi a fontos az életben(csak csendesen mondom: nem a pénz!!!)

Egyébként aki szkeptikusan viszonyul ehhez a cikkhez, az olvassa el SSherma Robin: a szerzetes aki eladta a ferrarijat cimui konyvet.
Itt a konyv fulszovege:
Julian Mantle sztárügyvéd, akinek szigete, repülőgépe, Ferrarija van, mindkét végén égeti a gyertyát, ötvenhárom évesen hetvennek látszik. Zaklatott, zűrös életvitele csaknem végzetes kimenetelű infarktushoz vezet. Mantle kap egy lehetőséget az élettől, amit jól használ fel. Eladja mindenét, kiszáll a jövedelmező ügyvédi irodából, és nekivág Indiának, hogy a lét értelmét keresse. Három évvel később hazatérve, barátja, John meghökken változásán, hiszen egy harmincasnak tűnő férfi áll előtte. Keleten tett spirituális utazása során Mantle a szerzetesektől tanult bölcs és gyakorlati tanítások segítségével hatékony módszert sajátít el szellemi-, fizikai- és lelki képességei felszabadítására. A nyugati gondolkodást a keleti filozófiával ötvözve, a szerző biztos utat mutat az olvasónak, hogy miként élhet bátrabban, kiegyensúlyozottan és boldogan.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,554
Tagok
615,324
Legújabb tagunk
Vahl Rózsa
Oldal tetejére