Hírek Ellenzék az Orbán-beszédre: Beteg embernek gyógyszer kell, Orbán csak uszítani tud

Három év után újra beszédet tartott Orbán Viktor az erdélyi Tusnádfürdőn, a Tusványos fesztivál zárónapján. A beszédet itt közvetítettük végig, és közben elkezdtek szivárogni az első ellenzéki reakciók is.

A Demokratikus Koalíció tömören reagált Orbán Viktor tusnádfürdői beszédére, az MTI-nek küldött közleményük mindössze ennyi volt:

„Beteg embernek nem tanácsot adunk, hanem gyógyszert.”
A Momentum szerint Orbán Viktor „ismételten megmutatta, hogy nem ért máshoz, csak uszításhoz és hergeléshez, miközben olyan valós problémákkal kellene foglalkoznia, mint a magyar emberek megélhetése és az országunkat sújtó szociális válság.” A lapunknak küldött közleményükben azt is írták, hogy az előző héten mindenki számára világossá vált, hogy „a magyar miniszterelnök régóta hazugságokra építi politikáját és elhallgatja Magyarország valós gazdasági helyzetét. A mai tusványosi beszédében sem tett másképp, hiszen ismételten embert ember ellen uszított, hergelt szövetségeseink ellen, de a katatörvény károsultjait vagy a rezsiemelést nem hozta szóba.” Szerintük a kapkodás kiszámíthatatlanságot okoz, és milliókat taszít létbizonytalanságba. „Hergelés, uszítás és össze-vissza beszéd helyett inkább ezzel foglalkozzon az Orbán-kormány.”

Ungár Péter, az LMP frakcióvezetője a Facebookon azt írta, meglepően hallja, hogy Orbán Viktor a beszédében azt kritizálta, hogy „a multinacionális vállalatok extraprofitra tesznek szert a háború következtében. Felmerül a kérdés, hogy ha ezzel problémája van, akkor miért védi minden erejével a Magyarországon adót egyáltalán nem fizető külföldi nagyvállalatokat? Miért az a kormány egyetlen gazdaságpolitikai állítása a válságban, hogy a recesszió árát a sminkes, a futár, a szociális dolgozó és a pedagógus fizesse meg, ne a MOL vagy a Mercedes?”

Azt is írta, szintén örül, hogy a miniszterelnök szerint le kell szakadni a gázfüggőségről, mert jobb később, mint soha, bár most kisebb lenne a baj, ha a miniszterelnök az elmúlt tíz évben nem ennek a pontosan az ellenkezőjét csinálta volna.

„És amíg ezzel együtt nem jelenti be, hogy már holnap elindul az épületszigetelési program, feloldják a szélenergia tiltását és bevezetik a klímabérletet, addig félő, hogy továbbra se érdemes egy szavát se komolyan venni, amikor zöld kérdésekről beszél” – tette hozzá Ungár.

Jámbor András szerint „messze ez volt eddig Orbán intellektuálisan legsilányabb tusványosi beszéde. Jól értem, ha nem műtik át az óvodásokat és marad a kerítés, akkor nem lesz gazdasági visszaesés?” – kérdezte Facebookon.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere nem nevezte meg ugyan annak az idézetnek az apropóját, amit szombaton közzétett a Facebookon, de nagy valószínűség szerint arra a szövegrészre reagált vele, amiben Orbán azt mondt: mi nem vagyunk kevert fajúak. „'Török, tatár, tót, román kavarog / e szívben, mely e multnak már adósa / szelíd jövővel – mai magyarok!' (József Attila – A Dunánál, részlet)”.

Jakab Péter, a Jobbik volt elnöke szerint az derült ki ma, hogy „Magyarországnak van egy önjelölt bolygókapitánya, de nincs valódi miniszterelnöke.” Kiderült szerinte az is, hogy Orbán a világ összes bajára tudja a megoldást, csak épp a magyarokét nem tudja megoldani. „Hogy mi lesz az árakkal, a kisvállalkozókkal, az egészségüggyel az oktatással? Szót sem érdemelt. Hogy utólérjük-e Ausztriát 2030-ra, ahogy azt a választások előtt mondta? Mit lehet azt tudni? (…) Miniszterelnök úr most azt mondta, négy évre se lát előre, maximum kettőre. Meg egyébként is, Európában sorra buknak meg a kormányok, és hol van még az ősz – mondta. Jól mondta. A magyarok ma arra a kérdésre vártak volna választ, hogy lesz-e ősszel kenyér a fűtött lakásban. És erre ma Magyarország miniszterelnöke nem tudja a választ. Csak azt tudja, hogy az apa férfi, az anya meg nő. Miniszterelnök úr, ez a válságkezeléshez nem lesz elég. A bukáshoz talán igen. Közeleg az ősz” – írta Jakab a Facebookon.

Gyöngyösi Márton jelenlegi Jobbik-elnök szerint „abszurd, hogy amikor a magyar emberek éppen az elmúlt évtizedek legnagyobb megszorításait szenvedik el, Orbán annak a nyugatnak haláláról elmélkedik, ahol egy átlagfizetés 1,2 millió forint.” Majd így folytatta: „Mennyire nevetséges, hogy amikor Oroszország csak úgy lerohanja a hat Magyarországnyi méretű Ukrajnát is, Orbán egymaga akar egyensúlyi politikát hirdetni. Mennyire tragikus, hogy miközben azt képzeli, hogy nagyhatalmak vezetői között ő tesz majd rendet, valójában már senki sem akar vele szóbaállni. Mennyire irreális, hogy a zuhanó forint, a növekvő adók, az óriási infláció és a gazdasági visszaesés veszélye helyett ő már azt tervezgeti, hogy mi lesz vele 2030-ban, amikor majd szerinte mindenki más összeomlik. Mennyire ijesztő az a kisebbségi komplexustól fűtött bosszúvágy, ami ezt az alakot fűti.”

Az MSZP közleményében az áll, hogy „Nem a nyugat alkonyát kell várni, hanem tenni Magyarország felemelkedéséért.” A párt szerint „kínosan kerülte” a miniszterelnök maratoni beszédében azt, hogy „ami az ország jelenlegi állapotát illeti, a kormány elhibázott politikája miatt érinti annyira súlyosan hazánkat a gazdasági, és a megélhetési válság.” Hozzátették: „A jogállamiságot két lábbal tiporta földbe az Orbán-kormány, Magyarország az unió második legkorruptabb országa, brutális az infláció, az uniós pénzek a kormány miatt nem érkeznek. (…) Orbán Viktor és a Fidesz végighazudta a választási kampányt. A politikai haszonszerzés, a hatalom megtartása érdekében mindvégig azt hazudták, hogy a jelenlegi energiaárak fenntarthatók…”

Az MSZP szerint semmi szükség nincs sem az áram, sem a gáz árának megemelésére. A megélhetés biztonsága érdekében pedig adómentessé kell tenni a minimálbért, csökkenteni kell az alacsony fizetések adóját, fel kell zárkóztatni a kisnyugdíjakat, és rendezni kell a közszolgálatban dolgozók, a pedagógusok és az egészségügyi dolgozók bérét. Az alapvető élelmiszerek legyenek áfamentesek, a kata változtatását vonják vissza, a rezsiköltségek fedezésére pedig a legszegényebbek kapjanak támogatást! – írták.

telex

1658622850236.png
 

Csatolások

  • 1658622622086.png
    1658622622086.png
    90.9 KB · Olvasás: 2,634
  • 1658622733411.png
    1658622733411.png
    90.9 KB · Olvasás: 145
"..én isten nem vagyok, s nem egy vilag, sem csillagfeny sem áloévirág..."

Talan az a szerencseje az ittenieknek, hogy a jelenlevok kozul csak en vagyok butuska esendo , rajtam kivul mindenki fantasztikusan tisztanlato komoly ember
Az önsajnálkozás nevetséges. Ovi rasszista, fajgyűlölő és gyűlöletet keltő
beszólásaira egyszerűen süket vagy.
 
Az önsajnálkozás nevetséges. Ovi rasszista, fajgyűlölő és gyűlöletet keltő
beszólásaira egyszerűen süket vagy.
Ha ezt irom, akkor ez a bajod.
Ha mást akkor más a bajod.
Szeri8ntem neked és itt pár embernek csdupan az a bajod, hogy irok egyatalán valamit
Onmagaddal vitaztol egy ideje, mert nem veszed észre, hogy én a magam részérol már lezártam
 
Az önsajnálkozás nevetséges. Ovi rasszista, fajgyűlölő és gyűlöletet keltő
beszólásaira egyszerűen süket vagy.
Szerintem Orbánt nem érdekli hisz akiket meggyőzött azok úgy sem hagyják el a pártot.
Most erre van igény ha valakiknek nem tetszik azok indítsanak más mozgalmat...ja hogy van...de, akkor miért nem rájuk szavaznak?
 

Valamiért kihagyta a Fidesz a fajelméleti részeket Orbán tusványosi beszédének angol összefoglalójából


Az se került bele, hogy 2030-ra a magyaroknak kell átvenniük az unió irányítását. :rohog:


Az Eddy sürgetett, hogy iparkodjak felvenni a kapcsolatot a német politikusokkal mert össze fog dölni a rendszer.

Megfogadtam és gyorsan elküldtem a videot a fontos helyen angolra lefordítva néhány EP Frakció vezetőnek és von der Leyen asszonynak. Az e-mail címeiket megtaláljátok az EU hivatalos lapján.

Nem gyorsak de eddig még mindig reagált a titkárjuk és "együttérzésüket" fejezték ki az aggodalmam miatt.
Minél többen élünk a demokratikus jogunkkal annál nagyobb az esély, hogy ezt az ámokfutót megfékezzük.
 
Az Eddy sürgetett, hogy iparkodjak felvenni a kapcsolatot a német politikusokkal mert össze fog dölni a rendszer.

Megfogadtam és gyorsan elküldtem a videot a fontos helyen angolra lefordítva néhány EP Frakció vezetőnek és von der Leyen asszonynak. Az e-mail címeiket megtaláljátok az EU hivatalos lapján.

Nem gyorsak de eddig még mindig reagált a titkárjuk és "együttérzésüket" fejezték ki az aggodalmam miatt.
Minél többen élünk a demokratikus jogunkkal annál nagyobb az esély, hogy ezt az ámokfutót megfékezzük.
Normalisabb helyeken ezt hivják demokracianak amit leirtal, és nem azt hogy igyekszunk masoktol megvonni a szot!

Ha mindenki igy tenne, lehet mas lanne a vilag!
 
Nagyon roviden, és minden politikai toltet nélkul:

Egy meglehetosen hosszu beszedet ki ki a sajat értelmezésében hallgat végig.
Egy olyan forumon, ahol az ellenzéki beallitottságu emberek vannak tobbsegben vedeni,m vagy magyarazni felesleges, értelmetlen!

Tiszteletben tartom masok beallitottsagat, és nem csinalok abbol gondot, hogy meggyozni akarjam azokat akik maskeppen gondolnak sokmindent!

Ami viszont fontos, hogy ha tamadunk is valakit, azt lehjjetoseg szerint tisztességesen tegyuk. Nekem legalabb is fontos!

Ez a beszed nagyjabol ket dolgot foglalt magaban.
Az egyik resze foleg ideologiai, a beszelo politikai, eszmei vilagat tukrozo ervekbol allt ami a konzervativ gondolkodasat volt hivatott bizonyitani, hangsulyozni!

A masik fele viszont a napjaink valosaganak elemzése és az ezekre adott valaszokrol szolt.
Arra, hogy MIÉRT...

Az ideologiai reszen en soha senkivelv nem fogok vitaba szallni!
Ugyan akkor va masik fele, a gazdasagi elemzesek prognozisok, és a jelen gazdasagpolitika haladasi iranyara adott magyarazatok szamomra meggyozoek voltak!
Amit a beszédből hallottam - ATV-n bejátszottak - részben hanta, maszlag volt, elemzésnek nem nevezném, legfeljebb fantazmagóriának, részben fajelmélet. Ami a mi szerepünket illeti, jelenleg több ország többet fizet be, mint amennyit kap az EU-tól, mégsem mind vezetője az EU-nak. Ha a kis Magyarország nagyobb befizető lesz, /tekintettel arra a gazdasági helyzetre, óriási hiányra, államadósságra, óriási hitelekre, amiket Orbánék felvettek, nem tudom elképzelni, miből lehetne az/ a helye a csúcson korántsem biztosított, mert nem feltételezhető, hogy ő fogja az EUt eltartani. Ahogy most nagyrészt a németek teszik. Nemcsak azért léptünk be, hogy pénzt kapjunk - amit egyébként felzárkózásra, meghirdetett programokra kaptunk, nem azért, hogy a NER és Orbán strómanja lenyúlja -, hanem hogy egy közösséghez tartozzunk, annak minden előnyével - munkaerő, tudás stb. szabad áramlása, vámmentesség -- együtt. Orbánnak ebből csak a pénz kell/ett/ene, a vállalt kötelezettségeket, az EU elveit nem tartja be.
És mi az, hogy voltak olyan részei a beszédnek, amikbe a baloldal beleköthetne? Még mindig azt hiszed, hogy Orbán és a FIDESZ a jobboldal? Sorold már fel nekem, kérlek, a jobboldali értékeket! Lopás? Korrupció? Képmutatás? Templomépítés, papok megvásárlása? Ájtatoskodás valós tartalom, keresztényi szeretet nélkül? A gyengék kiközösítése, ellenségként kezelése, eltiprása? - lásd hajléktalanok, homoszexuálisok, ellenzékiek, tanárok, katások? Hát nem ezek a jobboldali értékek! Attól még, hogy a FIDESZ jobboldalinak mondja magát, nem lesz az.
A beszédnek voltak olyan részei, amelyek minden demokratikusan gondolkozó ember számára elfogadhatatlanok. A fene se akar belekötni, vagy vitatkozni vele. Minek? Elmondta, a hívek tapsolnak, ünneplik, /valószínűleg fel sem fogják, milyen aljas, kártékony, gyűlöletkeltő a szövege/, az ellenzék méltatlankodik, ahogy az már lenni szokott. Egy hónap múlva már senki sem emlékszik a sok marhaságra, amit összehordott.
 
Normalisabb helyeken ezt hivják demokracianak amit leirtal, és nem azt hogy igyekszunk masoktol megvonni a szot!

Ha mindenki igy tenne, lehet mas lanne a vilag!
Orbántól nem lehet megvonni a szót. Ő maga szó, szó, szó...
Még ennyit a saját értelmezésről:
ezt mondta:
A kormányfő szombaton a Bálványosi Nyári Szabadegyetemen arról beszélt: szemfényvesztés, a fogalmak szándékos összekeverése „az internacionalista baloldalnak” az az állítása, hogy Európában eleve kevert fajú népek élnek. „Például a Kárpát-medencében mi nem vagyunk kevert fajúak, hanem egész egyszerűen a saját európai otthonában élő népeknek vagyunk a keveréke” – fogalmazott. Hozzátette: a magyarok nem akarnak „kevertfajúvá” válni, és a következő generációkat arra kell felkészíteni, hogy a folyamatosan Európa felé mozgó iszlám civilizáció terjeszkedését már nemcsak déli, hanem a nyugati határon kell megállítani, megoldva a Nyugatról menekülő keresztények befogadását is.
Te ezt hogyan értelmeznéd? Tudtommal pl. a bosnyákok muszlimok. Tudtommal a volt gyarmatok népe francia, holland, belga állampolgár lett. Tudtommal hazánkba mindenhonnan betelepültek népek, cigányok, törökök, görögök, szerbek, morvák, románok, szlovákok. Tudtommal európaszerte, így nálunk is köttetnek vegyes házasságok, egyik ismerősöm férje arab, a másiké koreai, a harmadik elvált, de a férje mexikói volt. A volt főnöknőm veje németországi néger férfi. Most az új jelszó a FIDESZ-nél a fajvédelem lesz? Ez az etalon? Az új ellenség a fajkeveredés? Ha ez nem színtiszta nácizmus/fasizmus, micsoda?
 
Utoljára módosítva:
Szerintem Orbánt nem érdekli hisz akiket meggyőzött azok úgy sem hagyják el a pártot.
Most erre van igény ha valakiknek nem tetszik azok indítsanak más mozgalmat...ja hogy van...de, akkor miért nem rájuk szavaznak?
Nekem mindegyek a rajongói. Ők isszák meg politikájának a levét nem én.
------
A fajok elleni uszítása viszont eszement. Katasztrofálisak lehetnek a következményei.

Vendégmunkások nélkül már Magyarország sem termelő képes.
Orbán nevetséges jóslata, miszerint nyugati szakmunkások özönlenek majd
országunkba, feledésbe ment.




Hogy akarja megakadályozni a fajok keveredését?
A nők nyitottabbak az ismeretlen felé mint a férfiak. Ezt tapasztalatból tudom. 19 évesen mentem ki, fiatal magyar emigráns társaság tagja lettem. Tele voltunk lányokkal. Nem csak mi.
A görög, perzsa, török egyetemista csoportok a nemzetközi "Odeon" kávézóban úgyszintén, a szoknyavadász olaszokról nem is beszélve.
Zürich tele van szebbnél szebb fiatal kevert házasságból származó
lányokkal.

Hogy akarja ovi ezt megakadályozni? Szégyenpadra akarja ültetik a színesekkel barátkozó nőket?
Kötelezővé teszi a fehérekkel való gyereknemzést?

Gettókba zárják a nem európai vendégmunkásokat?

Már most is van szines verés. Mi jöhet még e uszító beszéd után?
 
Utoljára módosítva:
Fenn vannak a neten a cikkek és a képek az ovisok és a nyugdíjas néni meglátogatásáról: golyóálló mellényben volt, testőrhadsereg kísérte. Sőt, van olyan kép, amelyik azt bizonyítja, hogy parlament gyűlésre is ment már abban.
Nem, olyan kép nincs, amin egyértelmű lenne. Minden cikk úgy fogalmaz, hogy hogy "lehet". Sőt olyan cikk is van, hogy ő már rég kihízott bármilyen mellényt...
 
Az Eddy sürgetett, hogy iparkodjak felvenni a kapcsolatot a német politikusokkal mert össze fog dölni a rendszer.

Megfogadtam és gyorsan elküldtem a videot a fontos helyen angolra lefordítva néhány EP Frakció vezetőnek és von der Leyen asszonynak. Az e-mail címeiket megtaláljátok az EU hivatalos lapján.

Nem gyorsak de eddig még mindig reagált a titkárjuk és "együttérzésüket" fejezték ki az aggodalmam miatt.
Minél többen élünk a demokratikus jogunkkal annál nagyobb az esély, hogy ezt az ámokfutót megfékezzük.
OFF
Lazítsunk egy kicsit :)

Történet, egy a még külföldi polgárait is figyelmességgel kezelő demokráciából.
Velem történt.

Vállatunknál kávé szünetben Tell Vilmosról és az alma lövésről ment a beszélgetés.
Pontosabban arról, hogy eltekintve az embertelen szigortól jogos volt e a büntetés.

Tell azért kapta a büntetést mert nem tett eleget a Habsburg-helytartó parancsának, miszerint az altdorfi főtéren egy botra feltűzött kalapja előtt ugyanúgy kell tisztelegni, mintha ő maga állna ott.

Szerintem jogos volt, mert a felsőbbségek kalapjának köszöntése az akkori előírások szerint kötelező volt.
Sőt, ez az értelmetlen előírás a katonaságnál a modern korig megmaradt.
Ha egy kiskatona bement egy vendéglőbe, tisztelegni kellet neki a fogasra felakasztott tiszti sapka előtt. Mondtam én.

Parázs vita lett belőle. Svájcban sorkatonaság van. Egyik férfi sem ismerte ezt az előírást.
Igen, de én ezt valamikor egy tekintélyes svájci újságban olvastam.

Mivel svájciakkal szembe nem szeretek vitát veszteni, felhívtam Bernben a hadügyminisztériumot.

A telefonos nő azonnal kapcsolt egy férfihez, aki jót mulatott kérdésemen.
Amikor megjegyeztem melyik újságban olvastam (Neue Zürcher Zeitung), mondta várjak.
Pár perc után közölte, hogy ezt meg kell vitatnia kollégáival. Felírta nevem telefonszámom.

Nem hívott vissza, de három nap múlva kaptam egy csomag a minisztériumtól. Benne egy több mint száz éves könyvel. Szolgálati előírást tartalmazott. Az ide tartozó előírásokat megjelölték.
Sajnálták, hogy nem tudták állításomat igazolni. Küldjem vissza ha elolvastam.

Annak ellenére, hogy akcentussall beszélem a németet nem kérdezték mi fajta vagyok.
Biztos utána néztek, mert a címemet nem kérdezték.;)

Gyerekek, ez Svájc.

(Teljesen lényegtelen, hogy Tell létezett vagy nem. A magyar kártyán valóság :) )

ON
 
Utoljára módosítva:
OFF
Lazítsunk egy kicsit :)

Történet, egy a még külföldi polgárait is figyelmességgel kezelő demokráciából.
Velem történt.

Vállatunknál kávé szünetben Tell Vilmosról és az alma lövésről ment a beszélgetés.
Pontosabban arról, hogy eltekintve az embertelen szigortól, jogos volt e a büntetés.

Tell azért kapta a büntetést mert nem tett eleget a Habsburg-helytartó parancsának, miszerint az altdorfi főtéren egy botra feltűzött kalapja előtt ugyanúgy kell tisztelegni, mintha ő maga állna ott.

Szerintem jogos volt, mert a felsőbbségek kalapjának köszöntése az akkori előírások szerint kötelező volt.
Sőt, ez az értelmetlen előírás a katonaságnál a modern korig megmaradt.
Ha egy kiskatona bement egy vendéglőbe, tisztelegni kellet neki a fogasra felakasztott tiszti sapka előtt. Mondtam én.

Parázs vita lett belőle. Svájcban sorkatonaság van. Egyik férfi sem ismerte ezt az előírást.
Igen, de én ezt valamikor egy tekintélyes svájci újságban olvastam.

Mivel svájciakkal szembe nem szeretek vitát veszteni, felhívtam Bernben a hadügyminisztériumot.

A telefonos nő azonnal kapcsolt egy férfihez, aki jót mulatott kérdésemen.
Amikor megjegyeztem melyik újságban olvastam (Neue Zürcher Zeitung), mondta várjak.
Pár perc után közölte, hogy ezt meg kell vitatnia kollégáival. Felírta nevem telefonszámom.

Nem hívott vissza, de három nap múlva kaptam egy csomag a minisztériumtól. Benne egy több mint száz éves szolgálati előírást tartalmazó könyvvel. Az ide tartozó előírásokat megjelölték.
Sajnálták, hogy nem tudták állításomat igazolni. Küldjem vissza ha elolvastam.

Annak ellenére, hogy akcentussall beszélem a németet nem kérdezték mi fajta vagyok.
Biztos utána néztek, mert a címemet nem kérdezték.;)

Gyerekek, ez Svájc.

ON
A kérdés ilyen esetekben egyértelmu: van-e ilyen torveny.
Ha van, az barmennyire is buta torveny, annak az értelmén lehet vitazni, de betartani ettol fuggetlenul be kell!
Ezért torvény.

Ha Gessler Hermannak joga volt ezt tennie, mert torveny irta elo akkor azt nem nagyon lehet vitatni.
Ebben mégcsak nem is Svajc jar az élen hanem anglia.Egy érdekes eset onnan ami nemrégen tortent meg: egy meglehetosen topisan oltozott alak jelent meg London egyik legelegansabb ettermében, az étterembe égo kandallo tuzenel pedfig elkezdte sutogetni egy ujsagpapirbol kicsomagoplt husszeletét.

Természetesen kivagtak, hogy csak ugy repult.
Nem,sokkal kesobb birosagi idezest kapott az étterem tulajdonosa és vezetoje, majd az eljarasok utan nagyon komoly buntetés, kártérités megfizertésére kotelezték oket.

A "vendeg" egy joghallgato volt, aki leveltari bongeszes kozben belefutott egy 15-16. sz.-i torvenybe, aminek a lényege a vandorlo mesterlegenyek számára az ut nehezsegeit igyekezve konnyitei, koteleztek minden vendéglétással foglalkozo fogadot, hogy a kandalo tuzenel teritesmente4sen engedelyezni kell a magaval hozott élelmiszer elkészitését.

Szoval jo vigyazni olyan orszagokban, hol nincs attekintesunk a torvenyekrol :p
(az ugy egyébként rettenetes gyorsan az angol parlament elé kerult ahol a torvény megszuntetésre kerult!)
 
A kérdés ilyen esetekben egyértelmu: van-e ilyen torveny.
Ha van, az barmennyire is buta torveny, annak az értelmén lehet vitazni, de betartani ettol fuggetlenul be kell!
Ezért torvény.

Ha Gessler Hermannak joga volt ezt tennie, mert torveny irta elo akkor azt nem nagyon lehet vitatni.
Ebben mégcsak nem is Svajc jar az élen hanem anglia.Egy érdekes eset onnan ami nemrégen tortent meg: egy meglehetosen topisan oltozott alak jelent meg London egyik legelegansabb ettermében, az étterembe égo kandallo tuzenel pedfig elkezdte sutogetni egy ujsagpapirbol kicsomagoplt husszeletét.

Természetesen kivagtak, hogy csak ugy repult.
Nem,sokkal kesobb birosagi idezest kapott az étterem tulajdonosa és vezetoje, majd az eljarasok utan nagyon komoly buntetés, kártérités megfizertésére kotelezték oket.

A "vendeg" egy joghallgato volt, aki leveltari bongeszes kozben belefutott egy 15-16. sz.-i torvenybe, aminek a lényege a vandorlo mesterlegenyek számára az ut nehezsegeit igyekezve konnyitei, koteleztek minden vendéglétással foglalkozo fogadot, hogy a kandalo tuzenel teritesmente4sen engedelyezni kell a magaval hozott élelmiszer elkészitését.

Szoval jo vigyazni olyan orszagokban, hol nincs attekintesunk a torvenyekrol :p
(az ugy egyébként rettenetes gyorsan az angol parlament elé kerult ahol a torvény megszuntetésre kerult!)
Svájcban még mindig vita kérdése, hogy Tell gyilkos, vagy szabadság hős volt.
-----
Ami a katonaságot illeti, gondolom valamikor a 19.-században szüntethették meg a tiszti sapka köszöntéséről szóló előírást.

A Neue Zürcher Zeitung nem ír légből kapott dolgokat. Ezért reagált rá rögtön a férfi a minisztériumban. Őt is érdekelte hirtelen a kérdés.
Levelükben csak arra utaltak, hogy nem tudják igazolni állításomat, nem azt, hogy ez hülyeség. Tehát nem zárták ki.
------
Elképesztő ország Svájc
Nem akartam hinni a szememnek, amikor megláttam az egyik minisztert és időleges államelnököt télen hétfő reggel hétkor a villamos megállóban fagyoskodni. Ment a pályaudvarra a berni vonatra. A nője pár házzal arébb lakott tőlem.

Vagy amikor a TV- vitában félbeszakítja a moderátor a minisztert mert nem a tárgyról beszél.

Itt nincsenek fontos politikusok és nincs hatalmuk.
 
nn_orban-viktor-tusvanyos-pnt-27.jpg


Nézem, nézem a képeket ugy tűnik mintha Orbán inge alatt egy golyóálló mellény lenne. Ennyire kell félnie?

Megértem, hogy vannak Románok akik örülnek Orbánnak mert egy jó üzlet lehet egy ilyen Happening megrendezése.
Néhány ismerősöm - már évekkel ezelőtt - arról áradoztak, hogy elutaznak Romániába egy "egyesülettel"
Csodálkoztam, hogy idős koruk ellenére ilyen kalandoknak adják a fejüket.
Aztán késöbb megtudtam hogy hivják a harom betüs egyesületet és hol voltak. :)
*
Nem, az nem holmi mellény, hanem háj a javából. Terebélyesedik nemcsak vagyonban, de termetben is. Tekintélyben, okosságban, bölcsességben? No igen, ezekből annyi van nékije, mint békán a szőr... Sajna. Sokan mégis erre a szőretlen békára szavaztak....
1658708581873.png
 
Utoljára módosítva:
A kérdés ilyen esetekben egyértelmu: van-e ilyen torveny.
Ha van, az barmennyire is buta torveny, annak az értelmén lehet vitazni, de betartani ettol fuggetlenul be kell!
Ezért torvény.

Ha Gessler Hermannak joga volt ezt tennie, mert torveny irta elo akkor azt nem nagyon lehet vitatni.
Ebben mégcsak nem is Svajc jar az élen hanem anglia.Egy érdekes eset onnan ami nemrégen tortent meg: egy meglehetosen topisan oltozott alak jelent meg London egyik legelegansabb ettermében, az étterembe égo kandallo tuzenel pedfig elkezdte sutogetni egy ujsagpapirbol kicsomagoplt husszeletét.

Természetesen kivagtak, hogy csak ugy repult.
Nem,sokkal kesobb birosagi idezest kapott az étterem tulajdonosa és vezetoje, majd az eljarasok utan nagyon komoly buntetés, kártérités megfizertésére kotelezték oket.

A "vendeg" egy joghallgato volt, aki leveltari bongeszes kozben belefutott egy 15-16. sz.-i torvenybe, aminek a lényege a vandorlo mesterlegenyek számára az ut nehezsegeit igyekezve konnyitei, koteleztek minden vendéglétással foglalkozo fogadot, hogy a kandalo tuzenel teritesmente4sen engedelyezni kell a magaval hozott élelmiszer elkészitését.

Szoval jo vigyazni olyan orszagokban, hol nincs attekintesunk a torvenyekrol :p
(az ugy egyébként rettenetes gyorsan az angol parlament elé kerult ahol a torvény megszuntetésre kerult!)
A törvényeket be kell tartani, bármilyen ostobák? Nem. Én hiszek a polgári engedetlenségben. Hiszek a tüntetések erejében. Hiszem, hogy normális - nem fideszes - poltikusokat rá lehet bírni, hogy megváltoztassák az ostoba törvényeiket.
 
A törvényeket be kell tartani, bármilyen ostobák? Nem. Én hiszek a polgári engedetlenségben. Hiszek a tüntetések erejében. Hiszem, hogy normális - nem fideszes - poltikusokat rá lehet bírni, hogy megváltoztassák az ostoba törvényeiket.
Abban a pillanatban, hogy egy torvenyt egy hozzad hasonlo borzaszto okos ember nerm tart be mert az szerinte nem realis, megdolt az egersz jogrend!
Abban a pillanatban!

Ha az emberek egy torvény betartása helyett nepgyulleseket kezdenek tartani, hidzarakat csinalnak, panaszkodni mennek az eu-ba vege a jogallamisagrol vallott nagy elveknek!!!!!!!!

Egy torveny meghozatala elott kell ezeket tenni!
Ha valami ostobasag, akkor meg kell talalni a megoldast arra, hogy ezt soha ne iktathassak torvenybe!
De ha egyetlen torveny is van, amit a mi szubjektiv megitelesunk alapjan nem tartunk be egy dominohatas kezd ervenyesulni!
Az az alapja az adocsalokkal szembeni elnézo emberi megitelesnekl - termeszetesen csak abban az esetben, ha ezt nem egy kormanyparti potentát nyakába varjuk- , ez az oka a nokkel szembeni családon beluli eroszaknak, a gyerekmolesztalasoknak, és mindennek ami az ellen hat amit ez az orszag el akar érni!

Ha elkovetkezik az az ido, amikor emberek egy csoportja ugy dont, hogy csak bizonyos torvenyeket tart be, azt mar nem demokracianak, hanem kaosznak, nihilizmusnak fogjak hivni, és egy olyan nagyon nehezen visszafordithato folyamat elinditoja lesz mint zajlik ma sok orszagban, ahol azt hiszik jobb lesz ha ez vagy az nem létezik, helyette majd az ő zavaros eszmei érvényesulnek!
 
Utoljára módosítva:
Abban a pillanatban, hogy egy torvenyt egy hozzad hasonlo borzaszto okos ember nerm tart be mert az szerinte nem realis, megdolt az egersz jogrend!
Abban a pillanatban!

Ha az emberek egy torvény betartása helyett nepgyulleseket kezdenek tartani, hidzarakat csinalnak, panaszkodni mennek az eu-ba vege a jogallamisagrol vallott nagy elveknek!!!!!!!!

Egy torveny meghozatala elott kell ezeket tenni!
Ha valami ostobasag, akkor meg kell talalni a megoldast arra, hogy ezt soha ne iktathassak torvenybe!
De ha egyetlen torveny is van, amit a mi szubjektiv megitelesunk alapjan nem tartunk be egy dominohatas kezd ervenyesulni!
Az az alapja az adocsalokkal szembeni elnézo emberi megitelesnekl - termeszetesen csak abban az esetben, ha ezt nem egy kormanyparti potentát nyakába varjuk- , ez az oka a nokkel szembeni családon beluli eroszaknak, a gyerekmolesztalasoknak, és mindennek ami az ellen hat amit ez az orszag el akar érni!

Ha elkovetkezik az az ido, amikor emberek egy csoportja ugy dont, hogy csak bizonyos torvenyeket tart be, azt mar nem demokracianak, hanem kaosznak, nihilizmusnak fogjak hivni, és egy olyan nagyon nehezen visszafordithato folyamat elinditoja lesz mint zajlik ma sok orszagban, ahol azt hiszik jobb lesz ha ez vagy az nem létezik, helyette majd az ő zavaros eszmei érvényesulnek!
Bezzeg ország Svájcban, a "Fakultatives Referendum" segítségével (50`000 aláírás 100 napon belül) népszavazást lehet kikényszeríteni olyan törvények bevezetése ellen, melyekről nem kötelező a népszavazás.

Ez utoljára 2021- ben történt meg a Covid-19 törvény ellen.

A Covid-19 törvény a kormánynak külön jogokat adott vészhelyzet idején.
Mivel ez alkotmányos törvény, népszavazás volt róla. A nép
több mint 60 százaléka elfogadta a törvényt.
A Covid tagadók a referendum segítségével (valahogy mégis) új szavazást kényszerítettek ki, amit csúnyán elveszítettek.

Így is lehet egy 8.5 millió lakossú kis országot kormányozni.
 
Utoljára módosítva:
Bezzeg ország Svájcban, a "Fakultatives Referendum" segítségével (50`000 aláírás) népszavazást lehet kikényszeríteni olyan törvények bevezetése ellen, melyekről nem kötelező a népszavazás.
Sok megoldás van erre.
A leg vitatpottab maig az amerikai fuggetlenségi nyilatkozat pár sora:
"Magától értetődőnek tartjuk azokat az igazságokat, hogy minden ember egyenlőként teremtetett, az embert teremtője olyan elidegeníthetetlen Jogokkal ruházta fel, amelyekről le nem mondhat, s ezek közé a jogok közé tartozik a jog az Élethez és a Szabadsághoz, valamint a jog a Boldogságra való törekvésre. Ezeknek a jogoknak a biztosítására az Emberek Kormányzatokat létesítenek, amelyeknek törvényes hatalma a kormányzottak beleegyezésén nyugszik. Ha bármikor, bármely Kormányforma alkalmatlanná válik e célok megvalósítására, a nép Joga, hogy az ilyen kormányzatot megváltoztassa vagy eltörölje, és új Kormányzatot létesítsen, olyan elvekre alapítva és hatalmát olyan módon szervezve, amely jobban védi Biztonságát, és jobban elősegíti Boldogulását. A józan ész azt kívánja, hogy a jól bevált Kormányzatot ne változtassuk meg jelentéktelen és múló nehézségek miatt; és valóban a tapasztalat azt mutatja, hogy az emberiség inkább szenved mindaddig, amíg a rossz nem válik elviselhetetlenné, mintsem hogy kivívja jogait, és eltörölje a megszokott formákat. Ha azonban a visszaélések és bitorlások hosszú sora mindig ugyanazt a Célt szem előtt tartva azt bizonyítja, hogy a népet teljes zsarnokságba kívánják hajtani, a nép joga és a nép kötelessége, hogy az ilyen Kormányzat igáját levesse, és jövő biztonsága érdekében új Védelmezőkről gondoskodjék."

A kerdes - és ez okozza a mar parszaz eve tartott vitakat rola, hogy mikor jut el egy nemzet oda, hogy joga legyen a változtatásra.

A gyakorlat azt mutatja az elmult néhányszáz évben, hogy egy forradalomra egy mentség lehet: az hogy sikerul

Ha nem, akkor az igazsagtartalma nem szamit, az államrend megváltoztatására iranyulo cselekvés indokaval a résztvevők általában golyó elé kerulnek
 
Állásfoglalást tett közzé a Roma Parlament Orbán Viktor miniszterelnöknek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban elmondott beszédéről. A Mérce által idézett nyilatkozat szerint a miniszterelnök „fajkeveredésről” elmélkedő „nyilasbeszédének”

meglehet, az a célja, hogy a rajongótábor »vérivó« részének friss nedűt szolgáljon, vagy hogy kiprovokálja a kilépést az EU-ból, és felkínálja az ország csatlakozását Putyin fasiszta birodalmához, az üzenete azonban újabb bizonyítéka annak, hogy elsősorban a hazai romákra-cigányokra újra gyilkos korszak leselkedik.”
 
Állásfoglalást tett közzé a Roma Parlament Orbán Viktor miniszterelnöknek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban elmondott beszédéről. A Mérce által idézett nyilatkozat szerint a miniszterelnök „fajkeveredésről” elmélkedő „nyilasbeszédének”
Biztos vagyok benne, hogy ovi imádja ezt a "sikert" Mindenki róla beszél. Ő lett megint, a magának beképzelt fontos ember. :D
 
Állásfoglalást tett közzé a Roma Parlament Orbán Viktor miniszterelnöknek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban elmondott beszédéről.
Hol volt akkor ez a parlament, amikor Farkas Flórián 2 milliárd forinttal lazán elsétált?
Vagy, amikor osztogat a brancsnak, az rendben van??

Egymilliárdért újul meg kocsiszín és istálló a Lázár-féle ménesbirtokon​



Az ország egyik legértékesebb agráripari komplexuma 2021 tavaszán került a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezébe, amelynek kuratóriumi elnöke Lázár János.
Nettó 1,055 milliárd forintért újul meg a kocsiszín és a versenyistálló a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-nél, a kivitelezési feladatokat a Galéria Invest Kft. végezheti el – vette észre Az Átlátszó. A komplexum 2021 tavaszán került a Jövő Nemzedék Földje Alapítvány kezébe, amelynek kuratórium elnöke Lázár János építési és beruházási miniszter.
A kiírás szerint a rekonstrukcióval érintett nettó alapterület kocsiszín esetében 1286, a versenyistálló esetében pedig 1003 négyzetméter. Az engedélyezett építési tevékenységgel felújítandó épületegyüttes műemléki védelem alatt áll.
A Jövő Nemzedék Földje Alapítványról nemrég megírtuk: csendben kapott 15 milliárd forint pénzbeli vagyoni juttatást a Miniszterelnökségtől. A szervezet tavaly áprilisban kapta meg a komplexumot az államtól.
A ménesbirtokhoz tartozó öntözőrendszer fejlesztésére kiírt, 21,9 milliárd forint értékű pályázatot korábban Mészáros Lőrincék családi cége, a Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte el, és azidőtájt került be a zrt. igazgatótanácsába Makai Szabolcs, Mészáros Lőrinc agrárbirodalmának csúcsvezetője is.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,743
Tagok
615,333
Legújabb tagunk
canoon
Oldal tetejére