Hírek Nagy a baj: bombatámadás érte a zaporizzsjai atomerőművet

Európa legnagyobb atomerőművét múlt hét végén sorozatosan érték támadások, az ukrán és orosz fél egymást vádolja a tüzérségi tűzzel.

Az erőmű egyes részei ugyan megrongálódtak, de a jelentések szerint a legfontosabb létesítmények épek.

Az erőmű nemcsak hogy az ellenség kezén van, de képzetlen szakemberek kezében, ami akár tragédiához is vezethet, ha az oroszok folytatják az ottani tevékenységüket

- mondta Denisz Monasztirszkij ukrán belügyminiszter, majd hozzátette: Ukrajnának fel kell készülnie minden eshetőségre, így az emberek evakuálására is a nukleáris létesítmény térségéből.

A belügyminisztérium a mentőszolgálatokkal és a régiók minisztériumával közösen különböző forgatókönyveket vizsgálnak, amelyek akár szükségessé is válhatnak, ideértve az evakuálásokat is.

Horváth Fanni


1660302160550.png
 
Meg ahogy tevedsz. A kb. 3 millio elmenekült utan maradt kb ugyanennyi helyi lakos és ebből, mint irtam kb. 200 ezer-nek van orosz útlevelet IS. Mert sokan a helyi mellett még az ukrán igazolvanyukat is megtartották (főként azok, akik ukrán nyugdíjat is kapnak), hogy "mindig az aktuális hatalomnak megfelelő sapka legyen rajtuk".
csak meg kellene nézd a Krím félszigeten töténteket, miután Oroszország része lett, és interpolálhatod az újonan felszabadított területekre is ... nyugdíjakat hogyan fizetik, milyen bankok működnek, mi a fizetőeszköz, mennyire vannak rászorulva az ukránokra.
meglátjuk

Egyelóre nem orosz terület és nincs statárium. De a nép már ZSNR néven emlegeti a két megyét (zsenszkaja naródnaja reszpublika, azaz Női Népköztársaság), mivel összetettek már szinte az összes hadköteles korú férfit arrafelé. Volt aki a mozgó busz ablakán ugrott ki hogy megmeneküljön a kenyszersorozástól. Sokan a pincékben élnek és a család nőtagjai látják el őket...
hagyjuk már az ukrán proagandacsatornáidat, tegyél fel orosz bloggereket, vagy olyan ukrán felvételeket amiken azzal dicsekednek hogy teszik harcképtelenné az orosz hadifoglyokat
Szépen leírtad, de nem. Nem az ukranoknal és nincs általános mozgósítani se. Csak a katonai szakkepzettsegüeket hívják be, de lehet jelentkezni a "Teroboronaba" ami a hatorszag és területvedelmet jelenti és láss csodát, zinte mindenütt tuljelentkezes van.
persze, minap fegyverzett fel egy millió uj katonát Zelensky
Talán mert megtamadtak az országokat és háború van, amelyben a magyar nemzetiségű, de ukrán állampolgár az alkotmanyuk szerint köteles részt venni. Már, ha nem menekültek előtte Magyarországra a magyar útlevéllel...
az ukránok nem fogadták el a magyar útlevelet ... de akinek sikerült megszökni a zöldhatáron, annak a házába ukránokat telepítenek
Szerinted, ha azt írom, hogy ukrán újságíró, az mit jelez?
valahogy ezt nem láttam, hogy kihangsúlyoztad volna, hogy a youtube csatorna amit ajálsz, egy ukrán propaganda csatorna
Ezt nem ertem. Mi az a minden mas? A YouTube nincs korlátozva, tehát barmilyen YT video megnezhető. Javaslom elóbb gondold at ami leírsz/bemasolsz.
azt mondják az orosz információforrások tiltva vannak, Ukrajnábam lehet nézni az orosz TV állomásokat? Mintha még az EU -ban is tiltva lenne az oroszoktól jövő információ.
Mint írtam, nem kell nekik az orosz többletgáz, hangsúly ide vagy oda..
nahát én meg azt olvastam egyre több gázt vesznek, nem bolondok mint az EU, amelyik egyre kevesebbet vesz de egyre drágábban (persze rubelért).
Hallottál már olyanról hogy SEATO, CENTO,... mert nem csak a NATO-t hozták annoletre és az USA külső támogatókat vagy tagként mindegyikbe beszállt. És érdekes módon sem Japán, sem a többiek nem panaszkodnak az ötletük miatt.
az ukrán proagandacstornákon kívül létezik más információs forrás is. Olyanokon páldául megtudhatnád, hogy japán szervezetek tüntetnek az USA okinavai katonai jelenléte ellen
(Az Egyesült Államok a második világháború befejezése óta tartja megszállva Okinavát. A sziget 1974-ig közvetlen amerikai irányítás alatt állt, ezután szolgáltatták vissza Japánnak, azonban továbbra is itt állomásoztatják az Egyesült Államok csendes-óceáni haderejének több mint egynegyedét, huszonhatezer tengerészgyalogost.)
Meg amekkorát tévedsz. Az első adandó alkalommal lecsapnak a távol keleti orosz részre, mint ősi kínai földre. Nem véletlen, hogy Putyin a távol keleti technikával csak az ócskavasat engedte megmozdítani Ukrajnába.
szerintem Te tévedsz ... egyetlen közös ellenségük van. Kína számára világos, ha elbukik Oroszország, utána Kína következik. Ezért logikus a közös hadgyakorlat, együtt símán lesöprik a közös ellenséget.
 
Utoljára módosítva:
csak meg kellene nézd a Krím félszigeten töténteket, miután Oroszország része lett, és interpolálhatod az újonan felszabadított területekre is ...
Megszállt az a felszabadított.
És nagy az elégedetlenség.
A krimiek kamcsatkai propiszkákat kaptak (Aki nem tudná eu afféle lakcimkartya, de annál több, mert a munkavállalashoz is kell).
Sokakat kitelepíettek, a tengerpartot lezáták....
nyugdíjakat hogyan fizetik, milyen bankok működnek, mi a fizetőeszköz, mennyire vannak rászorulva az ukránokra.
Kb. annyira mint a Kárpátalján. Csat ott az OTP nyitott filialokat keleten viszont nincsenek ilyen bankfiokok és a SWIFT lekapcsolása miatt nem is lesznek.
meglátjuk


hagyjuk már az ukrán proagandacsatornáidat, tegyél fel orosz bloggereket,
Ukrajnáról?
Mintha a magyar viszonyokat a románok mesélnék el...
Mellesleg az orosz hadifogjok hazatelefonalasa mitől is propaganda?
vagy olyan ukrán felvételeket amiken azzal dicsekednek hogy teszik harcképtelenné az orosz hadifoglyokat
Ha én ukrán lennék, el is várnám a katonainktól, hogy harckeptelenne tegyek az ellenséget a saját szülőföldemen.
persze, minap fegyverzett fel egy millió uj katonát Zelensky
Mivel is?
az ukránok nem fogadták el a magyar útlevelet ...
Na ezen jot nevettem.
A magyar konzult ezért kellett lecserélni Kárpátalján, mert kíkerült a felvétel nyilvánosságra, ahol az új (magyar) állampolgárokat titokban esketi és a végén fel is hívja rá a figyelmet, hogy ez nem publikus, hisz Ukrajnában tiltott a kettős állampolgárság....
És bizony ahogy anno a vajdasági fiatalok, úgy a Kárpátaljaiak is Magyarországra menekültek, már amelyik eleve nem dolgozott/élt itt.
de akinek sikerült megszökni a zöldhatáron, annak a házába ukránokat telepítenek
Na a másik hülyeség.
Mutass legalább egy példát!
Bár, ha azt veszem, hogy a 30 ezres Beregszász 250 ezer menekültek kell eltartson, meg még is érteném, hogy az üresen álló házakba menekülteket ķöltöztetnek de nincs így. Amúgy meg miből is telne a fiatal egyedülálló férfiaknak saját házra?
valahogy ezt nem láttam, hogy kihangsúlyoztad volna, hogy a youtube csatorna amit ajálsz, egy ukrán propaganda csatorna
Tudod mit?
Legyen!
De hogy a piklibe szereztek hozzá 3-400 orosz hadifoglyot, ugyanennyi orosz kinti rokont a "propagandahoz"?
Szánalmas vagy.
azt mondják az orosz információforrások tiltva vannak, Ukrajnábam lehet nézni az orosz TV állomásokat?
Nem tudom, hogy nálatok Romániában lehet e fogni orosz csatornákat, de felteszem Románia is jogkövető es betiltotta ahogy az EU többi országa an is, az ET határozata alapján.
Mintha még az EU -ban is tiltva lenne az oroszoktól jövő információ.
Akkor miért is ne tennék ugyanezt az ukránok is?
nahát én meg azt olvastam egyre több gázt vesznek, nem bolondok mint az EU, amelyik egyre kevesebbet vesz de egyre drágábban (persze rubelért).
Forrás? Mert ha orosz...
az ukrán proagandacstornákon kívül létezik más információs forrás is.
Bizony létezik. CNN,Economist,...
Olyanokon páldául megtudhatnád, hogy japán szervezetek tüntetnek az USA okinavai katonai jelenléte ellen
(Az Egyesült Államok a második világháború befejezése óta tartja megszállva Okinavát. A sziget 1974-ig közvetlen amerikai irányítás alatt állt, ezután szolgáltatták vissza Japánnak, azonban továbbra is itt állomásoztatják az Egyesült Államok csendes-óceáni haderejének több mint egynegyedét, huszonhatezer tengerészgyalogost.)
És 1974 óta nem kértek a japánok, hogy vonuljanak ki?
Nyilván nem áll érdekuknen.
szerintem Te tévedsz ... egyetlen közös ellenségük van. Kína számára világos, ha elbukik Oroszország, utána Kína következik. Ezért logikus a közös hadgyakorlat, együtt símán lesöprik a közös ellenséget.
Ebben aem értünk egyet.
Sem abban, hogy közös ellenség. (Hol is DEKLARÁLTÁK annak?)
Sem abban hogy Kína következik.
 
Utoljára módosítva:
És 1974 óta nem kértek a japánok, hogy vonuljanak ki?
Nyilván nem áll érdekuknen.
Csak néhánby a sorozatos tuntetések kozul.
Nyilvan azért tuntetnek, hogy az amerikai gyarmatositok el ne menjenek, mert nelkuluk a japanok nem tudnak létezni sem



 
szerintem egyszerüen útba esnek, amúgy is ők tervezték, építették, úgyhogy semmi gond az üzemeltetéssel
Ennél jobb csak a hittanórákon hangzik el amikor a gyerek megkérdezi:
- "milyen jogon fojtott az isten minden úszni nem tudó csecsemőt, nagymamát és más élőlényt a vízbe a vízözön által?"
- a válasz ott is ugyan az, "mert ö teremtett bennünket" :)

Mi enne ha Paksot is igy bekebelezné az Orosz? Azzal is egyetértenél?
 
Csak tudnám miket tartasz marhaságoknak?
Elvégre te hoztad ide az Anschlusst. Mikor kérdeztem mi a véleményed, hogy ugyanilyen alapon most Románia, akarja Moldáviát magához csatolni (egyesíteni a románul beszélőket), nem reagálsz.
Cseh-ország és Szlovákia is sokáig mérlegelte, hogy együtt maradnak, vagy önállóan próbálkoznak.
Szerintem hasonló a helyzet most Románia és Moldávia esetében.
A perestrojka idején az önállóság, az elszegényedés után a Románián keresztül az EU-hoz csatlakozás a vonzóbb.

Ne csinálj mindenből faji kérdést, már miért kéne megőrizni az etnikai homogenitást.



Jókat nevetek a napokban a Fideszen, illetve bosszankodok:
- Németországban az 1972-es olimpia évfordulóján egy nagy Europa bajnokságot rendeztek.
- Minden este ott ülök a képernyő elött és azon gyönyörködök, hogy a "fajkeveredés" mennyire nem hátrányos.

- Nagyitóval keresem a "fajtiszta magyar" versenyzőket de valahogy nem reprezentálják magukat
- Pedig a Fidesz kormány szerint a Kárpátmedence legnagyobb nemzete vagyunk :rolleyes:
- Nézem a Német, Francia, Angol, Belga, Olasz ... és nem utolsó sorban gumelig hazájának, a Svájcnak a versenyzőit
- Az egyik dicsőséget a másik után viszik haza a "kevert-fajú" versenyzők, perfekt beszélik a nyelvet, csodálatos

Van fogalmad barátom, hogy hány ország van ahol több hivatalos nyelv is van és az emberek nem akarnak uj államot?
 
Van fogalmad barátom, hogy hány ország van ahol több hivatalos nyelv is van és az emberek nem akarnak uj államot?
Nincs.
Véletlenül nem tudod a katalánok mit akarnak, vagy a skótok? Tényleg, Omid Nouripour még mindíg azt állítja, a saría szabályai érvényesülhetnének Németországban?
 
Akkor arra valaszolj legyszik,k hogy a krim felsziget mikor volt ukran lakossagu, és ukran érdekeltségu.
Ukrajnaba nyilik az egyetlen szarazfoldi ut, de ott sosem éltek ukranok!

Az ukrajnai emberek számára nem az etnikai identitás a legfontosabb azonosítási pont,
mutatja egy nemrég végrehajtott felmérés.

Ugy, hogy a kérdésed teljesen irrelevant ha egy imperialista, aggressiv megszállásról ítélkezünk.

De ha nagyon akarod válaszolok a kérdésedre: "a krim felsziget mikor volt ukrán lakossagu, és ukran érdekeltségu"
- Egészen 2014-ig amig felfegyverzett egyenruhások, minden féle felségjelzés nélkül elfoglalták a Krímet,
- Visszakérdezek mióta vannak orosz állampolgárok a Krim félszigeten és meddig volt az Ukrán állampolgárság a mérvadó?
 
Csak néhánby a sorozatos tuntetések kozul.
Nyilvan azért tuntetnek, hogy az amerikai gyarmatositok el ne menjenek, mert nelkuluk a japanok nem tudnak létezni sem




Ok. De én nem azt írtam, hogy nem tüntetnek ellene, hanem, hogy nem kérték (hivatalosan) a távozásukat.
Lehet pongyolan fogalmaztam, de itt a mindenkori japán vezetésre gondoltam.
 
Ok. De én nem azt írtam, hogy nem tüntetnek ellene, hanem, hogy nem kérték (hivatalosan) a távozásukat.
Lehet pongyolan fogalmaztam, de itt a mindenkori japán vezetésre gondoltam.
Amerika nem véletlenul eroszakolja japanra az okinavai bázisait(nem egy van)
Ez a sziget van legkozelebb Taiwanhoz, valamint a kinai szárazfodhoz és észak-koreahoz.
Természetesen amerrikanak joga van atomfegyvereket tartani Okinavan, elvégre izééé , szoval biztos oka is meg joga is meg midnenféle....
Igaz kicsit messze esik az USA-tol de nem számit.
Annak ellenére hogy caz Okinavaiak ezt gyarmatositasnak nevezik ez tuti nem a6z, mert az usa az nem olyan, az nem gyarmatosit ő a demokracia zászlovivője és a béke apostola a foldon
 
Erno veled azert nem értdemes beszélni, mert kizarolag elvakult politikai szemuvegen keresztul nezel mindent.
Neked mindenki fasiszta aki nem a Te elveidet vallja!

A vilag nem errol szol!
Ok, a szovjetunio felbomlasa utan volt egy filozofus egyetemi tanar, aki fantasztikus vilagkepet vetitett elenk! Francis Fukuyama 1992-es muveben leirta, hogy a tortenelemnek itt v an vége, megszunik a harc a kuzdelem, mivel az az ideologiai kulonbozoseg ami a vilag tobbi része és a szovjetunio kozott fennállt az eltint.

Máig dul a vita Fukuyama és Huntington hivei kozott, mivel ugye Fukuyama azt állitotta, hogy a liberális demokraciák fognak elterjedni a vilag minden táján(mint anno marx irasaiban a kommunizmus) Huntington ezzel szemben a vallasok kulturak utkozésérol beszelt, és ezek harcat vetitette elore!
Azok a nezetek amiket itt leirsz, fukuyama legelvakultabb nezetei.
A tortenelmet egy olyan szemuvegen at probalod nézni, amin csak egy picike lyuk van, és ezen azok a nezetek érnek hozzád, amik számodra is elfogadhatok!
Mintha Harari irasai koszonnenek vissza, aki egy kifejezetten jo fej lenne, ha nem ragaszkodna rogeszmesen ahhoz, hogy csak neki lehet igaza!
Kedves Eddy56,

hogy mit hoz a jövö azt nem tudom neked megmondani, de hogy Orbán naci beszédet tartott, hogy világszerte a fasizmus, rasszizmus minden negativ tapasztalat ellenére bizonyos fejekben otthonra talál, hogy a magyar kormány az emberek ezen alantas ösztöneire apellál... azt látom és félek, hogy a történelem megismétlődik.

Nyilván nekem is van egy elképzelésem arról, hogyan élhetnénk boldogabban, hogyan lehetnénk eredményesebbek, mi legyen az erkölcsi kompasz az életünkben a fentiek megvalósításához.

Hogy ki nézi a történelmet egy lyukon, én vagy a mindenható magyar kormányfő a nacionalista szemüvegén át azt megvitathatjuk. Én nem irracionális, vallásos szemüvegen át, nézem a világot, hanem megpróbálok a realitás talaján maradni, ahol az ész érvek az emberek között még számítanák.

A magyar kormánynak a vallásszabadság biztosítása lenne a feladata , nem pedig egynek a propagálása. A magyar kormány gyűlöletet szit, hazudik, félre vezet, heccel, megoszt.

Olyan alapvető emberi normákat tapos lábbal mint a jogi egyenlőség függetlenül a származásra, vallásra, bör szinre...
Igen én felhorkanok, mert én nem akarom a gyerekeimnek unokáimnak azt mondani mint amit mi kaptunk válaszul, hogy nem láttuk merre megy a menet, nem tudtunk tenni semmit.

Rengeteg tortenelmi tevedés és ismerethiany v an abban amit leirsz!
Dobálodzol a foleg neoliberálisok által folyamatosan hasznalt vádakkal - ami szerint aki nem ért veled egyet az revizionista, fasiszta, soviniszta - !

Megköszönöm hogy figyelmeztetsz de legyél konkrét, ne fojtsd magadba, vitassuk meg!

Nem a torteneseket keresed az események mogott, hanem érveket keresel a magad igazára!
Hogy csak egy példát mondjak, nem a Brandenburgi kapun tuli nyugati vilag zavarta a szovjetuniot, hanem a fulda rés! Ott álltak egymassal szemben evtizedekig a két nagyhatalom páncélosai!

Igazán sajnálom, hogy ismét ellent kell mondjak neked, de a "Fulda Gup" nem a több ezer kilométer távolban levö Moszkvának okozott fejfájást hanem a Németeknek, a NATO-nak.

Germany_topo_Fulda_Gap.jpg

A szovjet hadsereg lehetséges behatolási útvonalai Fulda mellett a Fulda-résen keresztül

A Fulda Gap kifejezés először az 1970-es években jelent meg a Fort Leavenworth-i vezérkari tisztek hagyományos nukleáris műveleteiről szóló taktikai tankönyvben. A törékeny és „stratégiailag sebezhető” Fulda-résben a NATO attól tartott, hogy a Varsói Szerződés csapatai két hadseregcsoportjuk között és tovább a Németországi Szövetségi Köztársaság hátulja felé nyomulnak előre.

Vissza az eredeti összefüggéshez.
A Brandenburgi kaput csak ad hoch említettem meg, mondhattam volna akár melyik nyugati posztott ahol a NATO és a Szovjet-pakt testközelben állt egymással szemben. Az nem zavara az Oroszokat. Hát nem ejtek most könnyet azért mert ez a vonal most eltolodott kelett felé.

A kérdés inkább, miért fél Putyin a NATO-tól? Mi jár a fejébe?

Ne hari de veled soha nem fogok vitazni!
Annyira elfogultan irsz, annyira lenezoen mindenki irant aki nem a Te nezeteidet vallja, hogy nem latol értelmét!

Igazán sajnálom, hogy igy látod.
Néha én is gondolkodom azon, hogy nem válaszolok mert csak teret adok a propagandistáknak és a beírásaik számát növelem. Arra nem számíthatok, hogy egy vita jön létre, mert az inluencerek csak másolnak, nem olvasnak.
 
Igazán sajnálom, hogy ismét ellent kell mondjak neked, de a "Fulda Gup" nem a több ezer kilométer távolban levö Moszkvának okozott fejfájást hanem a Németeknek, a NATO-nak.

Germany_topo_Fulda_Gap.jpg

A szovjet hadsereg lehetséges behatolási útvonalai Fulda mellett a Fulda-résen keresztül

A Fulda Gap kifejezés először az 1970-es években jelent meg a Fort Leavenworth-i vezérkari tisztek hagyományos nukleáris műveleteiről szóló taktikai tankönyvben. A törékeny és „stratégiailag sebezhető” Fulda-résben a NATO attól tartott, hogy a Varsói Szerződés csapatai két hadseregcsoportjuk között és tovább a Németországi Szövetségi Köztársaság hátulja felé nyomulnak előre.
A hideghaborus hadtortenet legkritikusabb pontja volt a fulda rés!
A Szovjetunio és a NATO eroi sok-sok éven át áltak ott szembe egymassal!

Frankfurt am Main iranyaba ezen a résen keresztul indultak volna meg a varsoi szerzodes csapatai, és ez volt az a pont ahol áttörést vártak a NATO részéről is!

De ez a hely messze esett a szovjetunio hataraitol, nem veletlen, hogy ide telepitettek a hadsereg egy jelentos részét.
Régi katonai alapelv, hogy vidd el a haborut az ellenséghez, ne a sajat foldeden csatazz!
 
A hideghaborus hadtortenet legkritikusabb pontja volt a fulda rés!
A Szovjetunio és a NATO eroi sok-sok éven át áltak ott szembe egymassal!

Frankfurt am Main iranyaba ezen a résen keresztul indultak volna meg a varsoi szerzodes csapatai, és ez volt az a pont ahol áttörést vártak a NATO részéről is!

De ez a hely messze esett a szovjetunio hataraitol, nem veletlen, hogy ide telepitettek a hadsereg egy jelentos részét.
Régi katonai alapelv, hogy vidd el a haborut az ellenséghez, ne a sajat foldeden csatazz!

A Fulda-Gup mint egy félsziget belenyúlt Nyugat-Németországba.
Nem vagyok katona de egy kitöréshez kelet felé nem tartanám kedvezőnek egy ollóba szaladni.


A Brandenburgi kaput pedig intuitiv jó helyen említettem meg,
Berlin lett volna az elsö amit bevettek volna az oroszok mert a város körbe (gyürübe) volt véve.
 
A Fulda-Gup mint egy félsziget belenyúlt Nyugat-Németországba.
Nem vagyok katona de egy kitöréshez kelet felé nem tartanám kedvezőnek egy ollóba szaladni.


A Brandenburgi kaput pedig intuitiv jó helyen említettem meg,
Berlin lett volna az elsö amit bevettek volna az oroszok mert a város körbe (gyürübe) volt véve.
Szintén régi alapelve, hogy ahol katonai osszpontositas van, oda kell célozni az elso csapast
 
Most olvastam egy kis tortenetet a Sivatagi vihar torteneseibol, kiengedés képpen leirom:
Az egyesitett légiero parancsnokarol irtak utolag, hogy a hadmuveletek alatt szinte egy percet sem aludt.
Koválygott a bazis ures folyosoin éjszaka is, amikor egy szobabol telefoncsorgest hallott.
Bement felvette, és meglepetésére egy kicsit spicces de sakálként uvolt déli akcentusu hangot hallott:
- Baszki, kuldj mar egy rohadt légitamnogatast hozzank is, mert én nem fogok senjki kibaszott siró anyjának elszamolni az embereimmel! Vilagos?
..és az illeto lecsapta.
Par nap mulva az ejszakai telefonalot eloleptették századosbol őrnaggyá.
Az nem igazan ertette,m hogy miert. Akkor vilagosodott meg neki, mikor az eloleptetésen részt vevő légitáőbornok hozzalépett és ennyi8t mondott:
- Figyelj baszki! Ha rajtu7znk mulik senkinekl a kibaszott siro anyjahoz nem kell elmenned hogy elmond hogy halt meg a fia...
 
Amerika nem véletlenul eroszakolja japanra az okinavai bázisait(nem egy van)
Ez a sziget van legkozelebb Taiwanhoz, valamint a kinai szárazfodhoz és észak-koreahoz.
Természetesen amerrikanak joga van atomfegyvereket tartani Okinavan, elvégre izééé , szoval biztos oka is meg joga is meg midnenféle....
Igaz kicsit messze esik az USA-tol de nem számit.
Annak ellenére hogy caz Okinavaiak ezt gyarmatositasnak nevezik ez tuti nem a6z, mert az usa az nem olyan, az nem gyarmatosit ő a demokracia zászlovivője és a béke apostola a foldon
Valamiért (naná, hogy a kínai fenyegetés kompenzáciojaként) mégiscsak megéri nekik, hogy ne küldjék haza az amcsikat.
Most olvastam egy kis tortenetet a Sivatagi vihar torteneseibol, kiengedés képpen leirom:
Az egyesitett légiero parancsnokarol irtak utolag, hogy a hadmuveletek alatt szinte egy percet sem aludt.
Koválygott a bazis ures folyosoin éjszaka is, amikor egy szobabol telefoncsorgest hallott.
Bement felvette, és meglepetésére egy kicsit spicces de sakálként uvolt déli akcentusu hangot hallott:
- Baszki, kuldj mar egy rohadt légitamnogatast hozzank is, mert én nem fogok senjki kibaszott siró anyjának elszamolni az embereimmel! Vilagos?
..és az illeto lecsapta.
Par nap mulva az ejszakai telefonalot eloleptették századosbol őrnaggyá.
Az nem igazan ertette,m hogy miert. Akkor vilagosodott meg neki, mikor az eloleptetésen részt vevő légitáőbornok hozzalépett és ennyi8t mondott:
- Figyelj baszki! Ha rajtu7znk mulik senkinekl a kibaszott siro anyjahoz nem kell elmenned hogy elmond hogy halt meg a fia...
Aranyos sztori.
Kérdés hogy mekkora a valóságalapja.
Az egyesített légierő parancsnoka minimum egy háromcsillagos tábornok. Azok meg ritkán kóvályognak még hadműveletek kellős közepette sem, pláne éjszaka.
Aztán "egy szobában" ritkán csörög hadmúveleti telefon mert az a HAP (harcálláspont), OC ( operativ centre), KP (командный пункт) - ahogy egyes országok nevezik, vezetési termébe fut be, ahol 24 órás ügyelet van békeidőben is. Külön lérak, merev- és forgoszárnyas +egyéb (pl.radaros, logisztikai, együttműködő ..) összekötő tisztekkel, akiknek ez a tanult szakmajuk..
A spicces hang is kérdéses, a deli akcentus, meg az ordenáré duma viszont valós lehet.
Miként az egység (ahová a légi támogatást kérik) meg nem nevezése is, hisz nyilván dedikált és titkosított vonalon beszélt.
Tudom, a kákán is csomót keresek, de a sztori kicsit marketingre hegyezett.
Ettől függetlenül akár meg is történhetett kis eltéréssel.
 
Valamiért (naná, hogy a kínai fenyegetés kompenzáciojaként) mégiscsak megéri nekik, hogy ne küldjék haza az amcsikat.

Aranyos sztori.
Kérdés hogy mekkora a valóságalapja.
Az egyesített légierő parancsnoka minimum egy háromcsillagos tábornok. Azok meg ritkán kóvályognak még hadműveletek kellős közepette sem, pláne éjszaka.
Aztán "egy szobában" ritkán csörög hadmúveleti telefon mert az a HAP (harcálláspont), OC ( operativ centre), KP (командный пункт) - ahogy egyes országok nevezik, vezetési termébe fut be, ahol 24 órás ügyelet van békeidőben is. Külön lérak, merev- és forgoszárnyas +egyéb (pl.radaros, logisztikai, együttműködő ..) összekötő tisztekkel, akiknek ez a tanult szakmajuk..
A spicces hang is kérdéses, a deli akcentus, meg az ordenáré duma viszont valós lehet.
Miként az egység (ahová a légi támogatást kérik) meg nem nevezése is, hisz nyilván dedikált és titkosított vonalon beszélt.
Tudom, a kákán is csomót keresek, de a sztori kicsit marketingre hegyezett.
Ettől függetlenül akár meg is történhetett kis eltéréssel.
A valosagalapon lehet tunodni, de a lényeg azon van, hogy milyen volt a hozzáállás-
Egyebkent az a repulotabornok tenyleg arrol volt hires az emberei kozott, hogy annyira felelosegteljes volt, hogy mig el nem értek a szarazfoldi erok Bagdadot ergy szemhunyasnyit sem aludt.
Csak Ghostnak neveztek mert éjszaka a legvaratlanabb helyeken tunt fel.

Erdekes dolgokat irtak Swarchkopfrol is, de foleg ez a legitabornok volt eloterben,

Az amerikai és angol legiero kulonbozosege is tema volt.
Egyí masik eset(ami szinten nemigen tortent meg bar ki tudja)
Az amerikaiak magasban szerettek repulni, az angol harci repulok foleg alacsonyan.
Egy légiiranyito számára jott egy angol pilotatol: harom teve van elottem. Emelkedjek vagy átrepuljek alattuk :)
 
1661032052196.png

Augusztus 20.
Gratulálunk magyar barátainknak Szent István napján. Magyarország és Ukrajna pedig több ezer embert vesztett el, akik a népeik szabadságát védve haltak meg Oroszország agressziójától.
Emlékezünk mindenkire, akit Oroszország elpusztított.
1661032109425.png
 
Bomba robbant az autóban, amit Darja Dugina vezetett szombat este Moszkva közelében, a nő meghalt a merényletben. Darja Dugina a meghatározó orosz ultranacionalista ideológus, Alekszander Dugin lánya, ugyanakkor ő maga is közszereplő volt politikai kommentárorként.
Politikai kommentátorként a 29 éves Darja Dugina is az Ukrajna elleni háború elkötelezett támogatója volt. Ellene is érvényben voltak brit és amerikai szankciók dezinformáció terjesztése miatt.
 
Bomba robbant az autóban, amit Darja Dugina vezetett szombat este Moszkva közelében, a nő meghalt a merényletben. Darja Dugina a meghatározó orosz ultranacionalista ideológus, Alekszander Dugin lánya, ugyanakkor ő maga is közszereplő volt politikai kommentárorként.
Politikai kommentátorként a 29 éves Darja Dugina is az Ukrajna elleni háború elkötelezett támogatója volt. Ellene is érvényben voltak brit és amerikai szankciók dezinformáció terjesztése miatt.
Nyugodjon békében!
De magának kereste a bajt.
Megmondták mar a Moszkva zászlóshajó, meg a Szaki reptér kapcsán is, hogy ha nem a kijelölt helyen dohányzol, annak robbanás a vége...
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

beamix wrote on Ajuda67's profile.
Szia,bocs de csak most csatlakoztam,hogyan tudok hozzájutni a fordításaidhoz ? Főképp a Kárpátok vampirjai sorozat 36,37.reszei érdekelnek. Előre is köszönöm az útbaigazítást
Hi! Does anyone here have the easy deutsch books by Jan richter in English?
hanna322 wrote on pöttyösdoboz's profile.
Szia! Érdeklődni szeretnék, hogy az Okosodj mozogva DVD anyagát el tudnád-e küldeni? Sajnos a data linkek már nem működnek. Nagyon köszönöm előre is a segítségedet! Üdv.: hanna322
katuskatus wrote on adabigel's profile.
Szia kedves Abigél! Neked sikerült letölteni Az egészség piramisa c. könyvet? Ha igen, elküldenéd nekem? Szép napot kívánok!
ametiszt99 wrote on boyocska's profile.
Szia,nem tudom,hogy megoldódott e a Bauer Barbara könyvvel kapcsolatban a problémád,de feltettem a könyvet ide:
Ne haragudj,de nem vettem észre hamarabb az üzenetedet:):)
ametiszt

Statisztikák

Témák
38,135
Üzenet
4,802,476
Tagok
615,753
Legújabb tagunk
BertSutton
Oldal tetejére