Hírek Nem tudják kifizetni a gázszámlát, a faluházba költöztetik az időseket

A 2500 lakosú Jánoshidán két évvel ezelőtt cserélték le a korábbi faelgázosító kazánt korszerű gázfűtésre az óvodában és az idősek napközi ellátását biztosító épületben. Most azonban kiderült, hogy nem tudják kifizetni a gázszámlát.

A százfős óvodát nem lehet kiüríteni, az időseket azonban a faluházba költöztetik, de nem tudják megkötni az áramszerződést sem, mert a kilowattóránként 65 forintos ár mostanra 380 forintra ugrott, így a közvilágítás 3,5 milliós költsége 20 millió lenne egy évre, miközben az iparűzési adóból származó bevételük nem több 40 millió forintnál – írja a Népszava.

Eszes Béla, a város polgármestere elmondta, hogy nincs annyi fa Magyarországon, hogy valamennyi önkormányzat és az eddig gázzal fűtő családok átállhatnának fatüzelésre. Elmondása szerint, még ha lenne is, az elmúlt években gázzal működő rendszereket alakítottak ki, azonban a gáz és a villamos energia piaci árát már nem tudják kifizetni.

Jánoshidán eddig kétszáz család jelentkezett be az ezer háztartásból a 200 köbméternyi szociális tűzifakeretre, idén azonban már négyszázan. Az első hideg után azonban még többen lesznek.

Az önkormányzatok különféle kényszerintézkedésekkel, például uszodabezárással, díszkivilágítás-csökkentéssel, a nem kötelező szolgáltatások elhagyásával próbálnak előre menekülni

– tette hozzá Gémesi György, Gödöllő polgármestere, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke a lapnak.

Egy egységes stratégia kialakítása érdekében találkozóra hívták a többi önkormányzati szövetséget és levelet írtak Pintér Sándor belügyminiszternek, amelyben az Önkormányzatok Nemzeti Együttműködési Tanácsának összehívását kezdeményezték.

A MÖSZ emellett azt is javasolja, hogy a kormány hozzon létre az önkormányzatok energiaigényét lefedő kvótát, ahonnan a települések saját közszolgáltatásaik biztosítása érdekében biztonsággal beszerezhetik a szükséges mennyiségű gázt és áramot akár piaci áron.

Gödöllő polgármestere szerint a települések egyszerűen nem tudják kigazdálkodni az elszálló energiaárakat. Állami segítség nélkül jön a fagyszünet – tette hozzá.

1662373686602.png
 
A Financial Times másképp látja mint Ernoe- Igaz ok csak egy szakmai lap.

A Financial Times megvizsgálta, hogy hogyan viszonyulnak a háztartási energiaszámlák Európában az egyes tagállamok között. A hosszú elemzés utolsó bekezdésében kifejtették, hogy

Magyarországon a háztartási gázköltségek messze a legalacsonyabbak. Annak ellenére, hogy más EU-tagok bírálják a (magyar kormány – a szerk.) Moszkvával való kapcsolatát
A lap kifejti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök számos olyan megállapodást kötött Oroszországgal, amely alacsonyabb árú gázszállításokat biztosít.
 

Pocsékoljatok minél több energiát – üzeni Európában élő honfitársainak egy orosz influenszer​

Egyik legújabb videójában arra kéri a Németországban vagy Európa bármely országában élő oroszokat, hogy pazaroljanak minél több áramot és gázt, hogy ezzel segítsék az anyaországukat az ukrajnai háborúban.
Julia Prokorova április óta él Németországban, videóiban már hangoztatta, hogy illegálisan tartózkodik az országban, és azt is, hogy munkanélküli – erről a The Russian Crimes nevű portál írt.
Julia Prokorova a következő mondja a két ukrán nőnek:


Lányok, dicsőség Oroszországnak! Oroszország fog nyerni, Oroszország fog nyerni! Ki birtokolja Herszont? Hamarosan eljön a referendum! B…ódjon meg Ukrajna!

(van ilyen is)
Majd jó lecsukják őket, mert azt írja az újság:
Svájcban a szövetségi kormány arról döntött, hogy először pénzbüntetéssel, de visszaesőknél akár börtönbüntetéssel is sújthatják, ha valaki megszegi a gázkorlátozási előírásokat.
 
A Financial Times másképp látja mint Ernoe- Igaz ok csak egy szakmai lap.

A Financial Times megvizsgálta, hogy hogyan viszonyulnak a háztartási energiaszámlák Európában az egyes tagállamok között. A hosszú elemzés utolsó bekezdésében kifejtették, hogy


A lap kifejti, hogy Orbán Viktor miniszterelnök számos olyan megállapodást kötött Oroszországgal, amely alacsonyabb árú gázszállításokat biztosít.
Te meg hiszel Putyinnak? Azt se igaz amit kerdez az Orban.
 
Utoljára módosítva:
Hát igen, ez probléma lesz.
Svájc energiafelhasználásának csak 13.5 százaléka gáz, de városok gázzal fűtenek.
Például Basel, Zürich, Genf lakóházainak 40-60 százaléka.

A "Szövetségi törvény a nemzetgazdasági ellátásról" szabad kezet ad a kormánynak.

Még elég nagy az össze visszaság, mert az sem tudják hogy ellenőrizzék.
Svájc nem rendőrállam.
Mivel a végrehajtás a tartományok feladata, Szeptember 22.-ig közölhetik aggályaikat és javaslataikat a kivitelezéshez.

A mi házunkat olajjal fűtik. A fizetés ákontó szisztémával működik.
A házkezelőség azt javasolta, hogy az egyszeri sokkot okozó
számla helyett, emeljük meg az ákontónkat.

Ők nem emelhették meg maguktól. Nekünk kellett levélben a javasolt összeghez a belegyezésünket adni.
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,601
Tagok
615,326
Legújabb tagunk
redbaron77
Oldal tetejére