Hírek Guy Verhofstadt ajtót mutatott Orbánnak

A belga politikus durván beszólt a magyar miniszterelnöknek, miután az ellehetetlenítette az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós uniós segélyt.


Guy Verhofstadt belga liberális politikus a Twitter-oldalán osztotta meg a Politico cikkét, amiben összeszedik, mennyire felháborította az Európai Unió diplomatáit, hogy egyedül a magyar kormány mondott nemet a tagországok közül az Ukrajnának szánt 18 milliárd eurós segélyre.


A zsarolás Orbán cinikus és felelőtlen játszmája… mert hagyjuk, hogy megússza. Talán jobban járnánk, ha Orbán elhagyná Európát… és Zelenszkij jönne be!

– írta Verhofstadt közösségi oldalán. Azóta az Orbán-kormányt Annalena Baerbock német külügyminiszter hazardírozással vádolta meg, más diplomaták pedig Verhofstadthoz hasonlóan zsarolást emlegettek.


A segély küldésének ellehetetlenítése miatt számos uniós fővárosban felkapták a vizet a politikusok. Sokan úgy gondolják, hogy Magyarország ezzel a trükkel próbálja kizsarolni, hogy megkapja az uniós pénzeket, melyek jelenleg a jogállamisági problémák miatt még nem érkeztek meg.

Jabronka Richárd

1668357903367.png
 
Nem teheti meg, mert az az Alaptörvénybe ütközne. Ugyanis, ha ezt belengetnék, abban a pillanatban máris összegyülne a minimum szükséges 200.000 aláírás egy népszavazás kesdeményezéséről, mert a nagyon nagy többség szeret útlevél, és vám fizetés nélkül szabadon, minden kötöttség nélkül közlekedni egyik országból a másikba. Szeret nagyobb kötöttségek nélkül vállalkozni, és dolgozni más országokban, stb.
Az Alaptörvény erről pedig az alábbiak szerint egészen pontosan rendelkezik:

"Országos népszavazás

8. cikk *​

(1) Legalább kétszázezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendel el. A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el. Az érvényes és eredményes népszavazáson hozott döntés az Országgyűlésre kötelező.

(2) Országos népszavazás tárgya az Országgyűlés feladat- és hatáskörébe tartozó kérdés lehet.

(3) Nem lehet országos népszavazást tartani

a) az Alaptörvény módosítására irányuló kérdésről;

b) a központi költségvetésről, a központi költségvetés végrehajtásáról, központi adónemről, illetékről, járulékról, vámról, valamint a helyi adók központi feltételeiről szóló törvény tartalmáról;

c) az országgyűlési képviselők, a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, valamint az európai parlamenti képviselők választásáról szóló törvények tartalmáról;

d) nemzetközi szerződésből eredő kötelezettségről;

e) az Országgyűlés hatáskörébe tartozó személyi és szervezetalakítási kérdésről;

f) az Országgyűlés feloszlásáról;

g) képviselő-testület feloszlatásáról;

h) * háborús helyzet kinyilvánításáról, békekötésről, hadiállapot kihirdetéséről és megszüntetéséről, valamint szükségállapot kihirdetéséről, meghosszabbításáról és megszüntetéséről;

i) katonai műveletekben való részvétellel kapcsolatos kérdésről;

j) közkegyelem gyakorlásáról.

(4) Az országos népszavazás érvényes, ha az összes választópolgár több mint fele érvényesen szavazott, és eredményes, ha az érvényesen szavazó választópolgárok több mint fele a megfogalmazott kérdésre azonos választ adott."

Szóval, ahhoz, hogy magyarország kilépjen az EU-ból nem elég egy kormányrendelet, nem elég egy 135 személy által megszavazott törvény, mert ezt csak egy érvényes népszavazás által megkívánt törvénnyel lehetne végrehajtani.
3.d pont...
Es maris elutasitjak a nepszavazast. :(
 
A folyamatosan háborús bűnöket elkövető, népirtásban részt vevő, kisebbségeket elnyomó, világszinten kiemelten korrumpálható, az USA-nak és a világ vezető cégeinek mindent is kiárusító ukrán vezetés igen, ők az EU-ba valók. Hát hajrá, szerintem nincs is mit hozzáfűzni, annyira egyértelmű az egész. (Csak zárójelben: ismerős dolgozik ukrán nemzeti parkban, most mindenkit elküldenek, mert azt is eladják... biztosan a pénz a szegény nincsteleneknél köt ki, természetesen, hiszen ott csak szentek élnek- de mi lesz pár év múlva az ukránokkal, ha már az országnak nem is lesz saját tulajdona??? Kínától kezdve mindenki ezerrel vásárol)
Nemzeti parkot, hogy lehet eladni? Mármint lehet, de később ezt el kellene adni az embereknek. Vagy aki felemliti az oroszpárti és dutyiba vele? Mert remélem nem igy lesz. Ha megint rákapcsolnak a fairtásra a kárpátokban, nem egy két rekordárviz lesz a Tiszán :(
 
"Nem értem, hogy miért a vevők mennek Bécsbe hűtőszekrényt venni, miért nem az eladók szállítják azokat Budapestre?"
Ez a gondolat a videóban is elhangzik
Ott is van egy ember ki értetlenkedik ugyanazon a világ lelogikusabb dolgának hiányosságán?
Miért?
Mert átfogó ismeret nélkül néznek valamit.
Nemzetgazdadaági kérdés a valuta gazdálkodás
Annak az országnak forintban volt a belföldi kereskedelme.Ami nem nemzetközi valuta
Nyugat felé dollár elszámolás.
Kelet felé rubel
A forintot csak úgy korlátlanul kivinni természetesen nem lehet.Semmilyen pénznemet kivinni nem lehet sehol.
Hivatalos átváltási tarifa van
Ami ezer dologtól függ.
Nemzeti bank és nemzetközi hatások alakítják a valuta váltást
Magyar forint valuta kerete szegényes volt abban az időben.
A rubel felé is bonyolult átszámítás volt.(kár ezt részletezni hasra ütéssel párthatározatra lett)
Mert nem nemzetközi valuta a forint.
Ehhez kapcsolódik szorosan a külkereskedelem
Volt egy, vagyis több cég az Impex
Ő kerekedett nemzetközben(és persze csaltak a bennfentesek saját zsebre) Mineralimpex, Elektoimpex, Technoimpex, Chemolimpex, Generalimpex (1980 alakul hamar csődbe megy), Hungarotex
Az a szlovén cég a gorenje
Természetes hogy nem nyithatott volna boltot Budapesten a gorenje
Se egyetlen külföldi boltos
1979 ben fogalmazták át a külkereskedelmi jogot
Ez első volt a Generalimpex ami 1980 ban olyan külker jogot kapott "jogosult bármely árut külföldön értékesíteni és beszerezni" De már késő volt addigra az "impexek" lerombolták a gazdaságot
a szabad külker
Két dolgot sértett
A valutagazdálkodást

És az Impex KGB-sekkel teli párt és kémközpont
Csúcsérdekeket
Szerencsére ma Tüske-böki
Maga megy sinopharmot és lélegeztető gépet vanni
Így nem lopják ma már a nemzetgazdaságot.
(Részben mert nincs is)
És feladata volt még az IMPEEX-nek az embargók kijátszása is.
 
Utoljára módosítva:
Nemzeti parkot, hogy lehet eladni? Mármint lehet, de később ezt el kellene adni az embereknek.
Kommunikációban jók
Mindig ráfogják valami külső bűnbakra
A nemzeti parkot is ellehet a Balaton után adni
És a tájvédelmi körzetek után
Budapestől az erdőkig mindent, ennyi média mellett?
A média agitáció a kulcsa
Buta embereket (szavazó és vásárló) már képeztek.
 
A magyar nyelvben mintha ezt hívnák "cigánykodásnak*" nem?
És mily érdekes, hogy pontosan ki is van a hatalmon...
Személy szerint nem értem, miért kell állandóan "cigánykodni*" (vagy akár írhatnám azt is hogy problémázni) + mindenhol (odasz*rni) mindenhová?

*már most előre leírom, hogy engem pont nem érdekel, hogy ki cigány származású, kinek a bőre sárga, barna, fekete, hupilila, törpenövésű, vagy zsiráf. Ezeket az ember kapja, nincs rá ráhatással. Ellenben a viselkedésére, hogy hogyan kommunikál, mit tesz annál inkább, főleg ha valaki vezető poszton van és 10 millió embert képvisel (nemncsak ő saját magát)

EU-nak lenne töke, azt mondaná: (és aki otthon él, annak ismerős lesz ez a technika, mert benne él már 20 éve minimum...):
"Hölgyeim, uraim, akik nem felelnek meg ennek és ennek a kritériumnak, az holnaptól nem tagja az EU-nak. Volt ár 20 évük, sz*rtak rá, állandóan cigánykodnak, plusz még bomlasztják is az eu-s közösséget. Lehet távozni önként és dalolva vagy meg lehet várni, míg s*ggberúgjuk magukat. Ígyis úgyis kint lesznek az eu kerítésén kívül holnap...(holnapra átírjujk az egész Alaptörvényt és akkor maguk kint is lesznek belőle--- ismerős? Hányszor is írtk át az alaptörvényt vagy bármilyen másik törvényt? Szentkirályi hogyan is került abba a posztba ahol most ő van? Novák Kr. is hogyan? és még lehetne ám sorolni...) ))))"

És ugyanezt csinálja idehaza a kormány: KATA, MNYUP (ott is volt ám zsarolás, hogy aki nem lép át "önként" az nem fog ám kapni állami nyugdíjat, aztán már tavaly azt ezdték el hamosítani, hogy "önkéntes" volt. A nagy f...-at volt önkéntes...) , vagy mint a "kötelező" covid vakcina és még lehetne ám sorolni egymillió kis stiklit, amit úgy nyomntak le az emberek torkán, ahogy csak akartak... Azért kíváncsian végignézném, hogy hogyan nyomnák le az ő torkukon azt, amit már 20+ éve kavargatnak, ugyanolyan elánnal, mint ahogy teszik azt a magyar néppel / jószággokkal / "büdösbogarakkal" (sic!D.T.) Krumpliárstoppot mondjuk a hajukra kenhetik... eddig került 299-be, majd 350-be, aztán 399-be. Erre bejelentik az árstoppot 350-399 -es árra. Mit ne mondjak, k...va nagy segírség az a nulla-50 forint kilónként... És az ilyenekre emeltetik meg maguknak a fizujukat 6 millióról 8 millióra. Ilyeneket én is ki tudok ám találni: pl.: vezessük már be a wc guriga belső átmérőjének stoppját... vagy stoppoljuk le, hogy egy zacskó rizsben hány szem is lehet... én is kérném ezekre a 8 millás fizetést...

Jah amúgy 2004-ben azt mondták itt lesz az eur 2010-ben.... most 2022 van eur sehol... mire is veszi fel az mnb és PM és a többi 12 éve a fizetését? Miért is nincs az év elején kihírdetve az, hogy az év végén mekkora inflációval, államadóssággal kell zárni, és miért is nem kötik ezen résztvevők fizetését ahhoz hogy az adott célt elérték-e vagy sem?
 
Biztos vagyok benne, hogy egy Huxit kilátásba-helyezés esetén a népharag elzavarná Orbánt!
A népharag addig nem fogja/tudja elzavarni a fideszt, amíg az ellenzékben nem lesz kormányzásra alkalmasnak ítélhető párt.
A nép részéről az akarat már 4 éve is, és az elmúlt választáson is megvolt, különben nem szavaztak volna annyian a kormányzásra nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan "összefogásra".
 
3.d pont...
Es maris elutasitjak a nepszavazast. :(
Hát, jól van. Arra gondoltam, hogy elég lesz beidézni csak az első mondatát a törvények, de nem.
Beidézem a másodikat is: "A köztársasági elnök, a Kormány vagy százezer választópolgár kezdeményezésére az Országgyűlés országos népszavazást rendelhet el."

A különbség az, hogy amig a 200.000 érvényes aláírás esetében "Országgyűlés országos népszavazást RENDEL EL", addig a második mondatnál csak a "RENDELHET EL". szerepel.
Ha az első mondatban szereplő eset van, akkor nincs kecmec, el kell rendelni, míg a másodiknál, csak eshetőleges az elrendelés, és ami az Alaptörvényben le van írva azt semmiféle más alsóbb rendű vélemény, kényszerítés, óhaj, vagy tiltás, esetleg egy hitelen hozott 2/3-os törvény,rendelet, stb... nem írhatja felül.
 
Utoljára módosítva:
Ez a gondolat a videóban is elhangzik
Ott is van egy ember ki értetlenkedik ugyanazon a világ lelogikusabb dolgának hiányosságán?
Miért?
Mert átfogó ismeret nélkül néznek valamit.
Nemzetgazdadaági kérdés a valuta gazdálkodás
Annak az országnak forintban volt a belföldi kereskedelme.Ami nem nemzetközi valuta
Nyugat felé dollár elszámolás.
Kelet felé rubel
A forintot csak úgy korlátlanul kivinni természetesen nem lehet.Semmilyen pénznemet kivinni nem lehet sehol.
Hivatalos átváltási tarifa van
Ami ezer dologtól függ.
Nemzeti bank és nemzetközi hatások alakítják a valuta váltást
Magyar forint valuta kerete szegényes volt abban az időben.
A rubel felé is bonyolult átszámítás volt.(kár ezt részletezni hasra ütéssel párthatározatra lett)
Mert nem nemzetközi valuta a forint.
Ehhez kapcsolódik szorosan a külkereskedelem
Volt egy, vagyis több cég az Impex
Ő kerekedett nemzetközben(és persze csaltak a bennfentesek saját zsebre) Mineralimpex, Elektoimpex, Technoimpex, Chemolimpex, Generalimpex (1980 alakul hamar csődbe megy), Hungarotex
Az a szlovén cég a gorenje
Természetes hogy nem nyithatott volna boltot Budapesten a gorenje
Se egyetlen külföldi boltos
1979 ben fogalmazták át a külkereskedelmi jogot
Ez első volt a Generalimpex ami 1980 ban olyan külker jogot kapott "jogosult bármely árut külföldön értékesíteni és beszerezni" De már késő volt addigra az "impexek" lerombolták a gazdaságot
a szabad külker
Két dolgot sértett
A valutagazdálkodást

És az Impex KGB-sekkel teli párt és kémközpont
Csúcsérdekeket
Szerencsére ma Tüske-böki
Maga megy sinopharmot és lélegeztető gépet vanni
Így nem lopják ma már a nemzetgazdaságot.
(Részben mert nincs is)
És feladata volt még az IMPEEX-nek az embargók kijátszása is.
A napokban néztem, hogy a hűtőszekrényem mennyire energia-rabló, vegyek e egy ujjat.
Meglepett, hogy jó paramérei vannak pedig 5-6 évvel ezelőtt vásároltam.
Még jobban meglepett, hogy "Made in Hungary"

A kommunistákkal is az volt a baj, hogy nem engedtek nyugati céget Magyarországra "mert kiviszi a nyereséget"
Az Orbán kormány sem akarja ezt megérteni, invesztálnak, reszkíroznak, átadnak egy idegen országnak "know how-t", adót fizetnek és még van pofájuk a nyereséget megtartani! :)
 
A népharag addig nem fogja/tudja elzavarni a fideszt, amíg az ellenzékben nem lesz kormányzásra alkalmasnak ítélhető párt.
A nép részéről az akarat már 4 éve is, és az elmúlt választáson is megvolt, különben nem szavaztak volna annyian a kormányzásra nyilvánvalóan teljesen alkalmatlan "összefogásra".

Most már csak egy kérdés marad hátra:
- Miért nincs Magyarországon egy kormányzásra kész ellenzék? :)
- Megsúgom neked mert a demokrácia hiányában soha nem tud ilyen létrejönni.

Ceasescu-t a saját rendezvényén zavarták el.

 
Utoljára módosítva:
Informálva vagytok arról, h. a háború előtt ukrán nacionalisták tüntettek Kárpátalja magyar településein "Kést a magyar szívekbe!" feliratokkal? V. 2 hete lerombolták szó szerint secc éjszaka alatt a munkácsi magyar emlékszobrot. Vérlázító! Erre most az ukrán kül.min.asszony azt mondta, az ukrán nyelvtörvény miatt van feszültség a két ország közt.
Ha a kárpátaljai magyarokkal ezt tették, mit művelhettek a - hivatalosan - 17 %-nyi orosszal? Néhány riport a tv-kben célozgatott erre egyébként. De anyag alig. És nem is lesz. Most kitiltottak az ukránok tv-seket Herszon ürügyével. A CNN-t is!
És: Verhofstadt szerintem "egyszerű" uszító. Az ő alapján menjen ő Suriname-ba (volt Holland Guayana), v. Indonéziába (volt Holland India). Miért menne az ellenvéleményt hangoztató Európából el? V. megszűnt a demokrácia?
Egyre több könyv jelenik meg "Európa végéről".
 
Most már csak egy kérdés marad hátra:
- Miért nincs Magyarországon egy kormányzásra kész ellenzék? :)
- Megsúgom neked mert a demokrácia hiányában soha nem tud ilyen létrejönni.

Ceasescu-t a saját rendezvényén zavarták el.

AZért nincs, mert a pártok egy része nem forditott erőt a párt fentartására, csak a pártvezetők életstílusának a fentatására, ami miatt elkopott alóluk a párt, majd eltűntek a sülyesztőben, persze nem csak ez az ok, de hol az MDF, Kisgazdák, az MSZP is csak 1 % törpe, ami nem akarja beismerni, hogy már halott. Hol van a fiatal politikus nemzedék, aki átveheti a stafétát, a DK kivül nem emlékszek nyári akadémiára az ellenzék részéáről a fiataloknak, a momentumos bohóckodás meg nem számit annak. Egy pártot épiteni és fejleszteni kell, ugyanugy fontosak az aktivisták, a helyi beágyazósás, az alapszervezetek. A legjobban ezt Feri hozta össze a DKval hatalmas ellenszélben, de vidéken ők sem erősek párt szinten. Plusz Ferin ott a skarlát jel, amit mindig és mindenhol fel fognak hánytorgatni amig él. Őszintén fogalmam sincs kinek lenne erre esélye...
 
Most már csak egy kérdés marad hátra:
- Miért nincs Magyarországon egy kormányzásra kész ellenzék? :)
- Megsúgom neked mert a demokrácia hiányában soha nem tud ilyen létrejönni.
Ezzel egyetértek! Az valóban nem demokratikus választás, amikor a választót háttéralkukkal megfosztják a választás lehetőségétől.
 
Informálva vagytok arról, h. a háború előtt ukrán nacionalisták tüntettek Kárpátalja magyar településein "Kést a magyar szívekbe!" feliratokkal?
Valami hiteles forrás?
Mert igy én is írhatom, hogy informálva vagyok, hogy marslakók élnek a Hold tú⁰⁰⁰loldalán
V. 2 hete lerombolták szó szerint secc éjszaka alatt a munkácsi magyar emlékszobrot. Vérlázító!
Melyik szoborra célzol?
Mert en csak arrol hallottam, hogy a várra került ukran címer.
Amugy remelem ugyanigy felháborodtál, amikor Orbán elvitette pl. Nagy Imre szobrát.
Erre most az ukrán kül.min.asszony azt mondta, az ukrán nyelvtörvény miatt van feszültség a két ország közt.
Szegény Kuleba. Mikor herélték ki?
Az meg sem fordult a fejedben, hogy azért mert Orban putyini ráhatásra blokkolja Ukrajna felvételét mind az EU-ba, mind a NATO-ba?
Meg esetleg azert, mert a kinti törvényi tiltás ellenére (Ukrajnában tiltott a kettős állpolgárság), az Ungvari főkonzulatuson titokbab tucatjaval esketik fel az "ujmagyar" ukrán allampolgárokat es nyomják a kezükbe a magyar útlevelet.
Ha a kárpátaljai magyarokkal ezt tették, mit művelhettek a - hivatalosan - 17 %-nyi orosszal?
Biztos "Kést az orisz szívekbe" zászlókkal tüntettek ellenük...
Néhány riport a tv-kben célozgatott erre egyébként. De anyag alig. És nem is lesz. Most kitiltottak az ukránok tv-seket Herszon ürügyével. A CNN-t is!
Akkor milyen külföldi ujsagírokat engedtek be ?
És: Verhofstadt szerintem "egyszerű" uszító.
Hú, akkor mi lehet Bayer Zsocó?
Az ő alapján menjen ő Suriname-ba (volt Holland Guayana), v. Indonéziába (volt Holland India). Miért menne az ellenvéleményt hangoztató Európából el? V. megszűnt a demokrácia?
Egyre több könyv jelenik meg "Európa végéről".
Lenne egy tiszteletteljes javaslatom: ne csak a kormanysajtót olvasd!
És frissitsd a rogáni sillabuszod, mert pl. az ukrán külügyminiszter férfi - nehany éve...
 
AZért nincs, mert a pártok egy része nem forditott erőt a párt fentartására, csak a pártvezetők életstílusának a fentatására, ami miatt elkopott alóluk a párt, majd eltűntek a sülyesztőben, persze nem csak ez az ok, de hol az MDF, Kisgazdák, az MSZP is csak 1 % törpe, ami nem akarja beismerni, hogy már halott. Hol van a fiatal politikus nemzedék, aki átveheti a stafétát, a DK kivül nem emlékszek nyári akadémiára az ellenzék részéáről a fiataloknak, a momentumos bohóckodás meg nem számit annak. Egy pártot épiteni és fejleszteni kell, ugyanugy fontosak az aktivisták, a helyi beágyazósás, az alapszervezetek. A legjobban ezt Feri hozta össze a DKval hatalmas ellenszélben, de vidéken ők sem erősek párt szinten. Plusz Ferin ott a skarlát jel, amit mindig és mindenhol fel fognak hánytorgatni amig él. Őszintén fogalmam sincs kinek lenne erre esélye...
A korábban billegő körzetet a háttéralkunak köszönhetően most a fidesz ugyanazzal a jelölttel 3/4-es többséggel nyerte.
Itt is megállja a helyét az "Előre megyünk, nem hátra" szlogen! :D
 
A korábban billegő körzetet a háttéralkunak köszönhetően most a fidesz ugyanazzal a jelölttel 3/4-es többséggel nyerte.
Itt is megállja a helyét az "Előre megyünk, nem hátra" szlogen! :D
Nem az ellenzéki összefogás a gond szerintem, hanem, hogy későn jött. Amire kiderült ki a jelölt, már alig volt idő kampányolni. Én ezért mondom, hogy helyi, vagy ismertebb jelöltek kellenek, akik nem 4 évente egyszer tűnnek csak fel.
 
Most már csak egy kérdés marad hátra:
- Miért nincs Magyarországon egy kormányzásra kész ellenzék? :)
- Megsúgom neked mert a demokrácia hiányában soha nem tud ilyen létrejönni.

Ceasescu-t a saját rendezvényén zavarták el.

Ami itthon nem fog megtörténni.
Már elérte azt hogy szakrális vezetőként uralkodik. Kinyilatkozásai vannak nem megy bele a vitákba. Arra vannak neki beosztottai akik bármit megtesznek hisz a jó tett nem marad el.
Voltak már kisérletek arra is hogy a helyi fidesz szervezetek megpróbáltak a pártvezetés ellen tenni azokat a helyi szervezeteket felszámolták és lojális vezetőkkel újra alapították.
Pl: 2010 .- Feloszlatta a párt csornai szervezetét a Fidesz országos választmánya - írta szerdai számában a Győr-Moson-Sopron megyei napilap.
az indoklásban az állt: egy megosztó csoport miatt kettévált a szervezet, megbénítva a helyi Fidesz működését. Akadályozták például olyan emberek felvételét, akik "a Fidesz kampányának kipróbált, megbízható aktivistái voltak".
2022- Bajkai István javaslatára a Fidesz Országos Választmányának elnöksége elindította a budapesti 5. számú választókerületi (erzsébetvárosi és terézvárosi) alapszervezetének feloszlatási eljárását,
Bajkai, aki az Orbán család ügyvédje is volt, tavasszal elbukta a választást az 5. számú választókerületben, a választókerületet alkotó két kerületben pedig a 2019-es önkormányzati választásokon ellenzéki polgármestereket, Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Pétert, Terézvárosban a momentumos Soproni Tamást választották meg.
 
Ami itthon nem fog megtörténni.
Már elérte azt hogy szakrális vezetőként uralkodik. Kinyilatkozásai vannak nem megy bele a vitákba. Arra vannak neki beosztottai akik bármit megtesznek hisz a jó tett nem marad el.
Voltak már kisérletek arra is hogy a helyi fidesz szervezetek megpróbáltak a pártvezetés ellen tenni azokat a helyi szervezeteket felszámolták és lojális vezetőkkel újra alapították.
Pl: 2010 .- Feloszlatta a párt csornai szervezetét a Fidesz országos választmánya - írta szerdai számában a Győr-Moson-Sopron megyei napilap.
az indoklásban az állt: egy megosztó csoport miatt kettévált a szervezet, megbénítva a helyi Fidesz működését. Akadályozták például olyan emberek felvételét, akik "a Fidesz kampányának kipróbált, megbízható aktivistái voltak".
2022- Bajkai István javaslatára a Fidesz Országos Választmányának elnöksége elindította a budapesti 5. számú választókerületi (erzsébetvárosi és terézvárosi) alapszervezetének feloszlatási eljárását,
Bajkai, aki az Orbán család ügyvédje is volt, tavasszal elbukta a választást az 5. számú választókerületben, a választókerületet alkotó két kerületben pedig a 2019-es önkormányzati választásokon ellenzéki polgármestereket, Erzsébetvárosban a DK-s Niedermüller Pétert, Terézvárosban a momentumos Soproni Tamást választották meg.
Mert a fidesz tizenév kormányzás után már van annyira erős, és megteheti, hogy a gombhoz igazítja hozzá a kabátot.
De az ellenzék nem!
 
Ezzel egyetértek! Az valóban nem demokratikus választás, amikor a választót háttéralkukkal megfosztják a választás lehetőségétől.
Tudom miről beszélsz, de naiv ki azt hiszi.
Sosincs háttér alku.
Az alkukat nem kirakatban folytatják, az előkészítését.
A nyilvánosság csak a megállapodás után jön.
Tálalni és indokolni kis füllentéssel szokták(kommunikátorok dolga)
A politika kiegyezések és kompromisszumok játszmája háborúja harca ,művészete
Szűzlány hiszi hogy az élet romantika és nem házasság típusú lemondás, önfeláldozás kiegyezések és kompromisszumok játszmája háborúja harca ,művészete
 
AZért nincs, mert a pártok egy része nem forditott erőt a párt fentartására, csak a pártvezetők életstílusának a fentatására, ami miatt elkopott alóluk a párt, majd eltűntek a sülyesztőben, persze nem csak ez az ok, de hol az MDF, Kisgazdák, az MSZP is csak 1 % törpe, ami nem akarja beismerni, hogy már halott. Hol van a fiatal politikus nemzedék, aki átveheti a stafétát, a DK kivül nem emlékszek nyári akadémiára az ellenzék részéáről a fiataloknak, a momentumos bohóckodás meg nem számit annak. Egy pártot épiteni és fejleszteni kell, ugyanugy fontosak az aktivisták, a helyi beágyazósás, az alapszervezetek. A legjobban ezt Feri hozta össze a DKval hatalmas ellenszélben, de vidéken ők sem erősek párt szinten. Plusz Ferin ott a skarlát jel, amit mindig és mindenhol fel fognak hánytorgatni amig él. Őszintén fogalmam sincs kinek lenne erre esélye...

Nyilván vannak kamupártok, amikkel a Fidesz hangolni tudja a saját eredményét.

Én csodálom egyáltalán, hogy vannak bátor emberek akik ki mernek állni a Fidesszel szemben, hiszen a kormány-maffia és a média-apparát becstelen módszerekkel küzd.
Sok emberrel találkoztam akik nem is magukat hanem a családjukat, féltik

A kormány pártpolitikát folytat, nem értem mit csodálkoznak a Sagentini jelentésen, már a Holdról is látszik, hogy ez a rendszer nem demokratikus.

Mielőtt az ellenzéket kezdnénk csepülni, meg kell állapítsuk, hogy
- a kormány a csirájában elfolytja öket
- a kormány kötelessége lenne a politikai képzés, de ö egy hamis képet fest a demokráciáról

Magyarországon az a hiedelem, hogy
- ha valakit nem zárnak be egy vicc miatt a börtönbe, akár mit mondhatsz akkor ott demokrácia van
- ha van hivatalosan több mint egy párt és négyévente kiirnak választásokat akkor ott demokrácia van
- ha vannak médiák amik kritizálhatják a kormányt, akkor ott sajtószabadság, demokrácia van

Hát nem, emberek ne hagyjátok becsapni magatokat
 

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,709
Tagok
615,330
Legújabb tagunk
AYN123
Oldal tetejére