Hírek Az Orbánt-dicsőítő amerikai lap találkozása a magyar sajtószabadsággal

Orbán határozottan nem akarja Magyarországot az EU-ban tartani, vagyis de. Háborúban állunk Oroszországgal, vagyis nem mi, hanem a nyugat. Az American Conservative szerzőjének nyilvánosan kellett elhatárolódnia a saját cikkétől, amit Orbánnal zajlott zárt körű beszélgetés alapján írt.

Orbán Viktor szellemi hátországát kiszolgáló és több százmilliárd forintközpénzzel felturbózott Mathias Corvinus Collegium zárt körű sajtóbeszélgetésre hívott néhány Orbánnal szimpatizáló külföldi lapot. A beszélgetésről az American Conservative meghívott újságírója is beszámolt. Az American Conservatie a héten egyszer már ajnározta a magyar kormányfőt, amikor a Szatmárcsekén elmondott beszédét ismertette.

Az Orbánnal tehát szimpátiával viseltető újság az MCC-s háttérbeszélgetésről szóló írásában azt a nem teljesen életszerűtlen párbeszédet is beleírta a cikkébe, amelyben egy közelebbről meg nem nevezett újságíró rákérdezett Orbánnál, ő akarja-e, hogy Magyarország az EU-ban maradjon, amire a magyar miniszterelnök "határozott nemmel" felelt, és hozzátette, nincs más választása, hiszen az ország exportja 85 százalékban az uniós országokkal zajlik.

conservative.jpg


Az American Conservative két változata


A botrány nem sokkal később kitört, az amerikai újságban a cikkből ezt a mondatot törölték és a szerző neve is eltűnt a cikkből, majd a szöveget úgy módosították, hogy "személyesen számára fájdalmas, hogy Magyarország az unió tagja, amely folyamatosan szekálja, de nem kérdés, hogy Magyarország az Európai Unióban marad, mert a gazdasági jólétünk ennek a függvénye. Ennek ellenére nehéz elviselni, hogy az EU vezetése össze-vissza taszigálja Magyarországot. Orbánnak személy szerint bármilyen nehéz is kezelnie az uniós bürokráciát, muszáj megtennie, mert ez Magyarország nemzeti érdeke" - idézi Hvg.hu azt az American Conservative-ban megjelent cikket, és állítja, nem csupán ennyi változtatás történt az amerikai verzióban, hanem azt a részt is utólag módosították, amely szerint Orbán a találkozón úgy fogalmazott volna: Háborúban állunk Oroszországgal, ez a realitás, minden nap egyre inkább belesodródunk.

Ehelyett most már az szerepel az inkriminált cikkben, hogy "a Nyugat áll háborúban Oroszországgal".

A cikk szerzője a Twitterén azt írta, hogy tisztázni szeretné: Orbán nem akarja elhagyni az EU-t, csak hogy nehéz Brüsszellel megegyezni, majd egy következő bejegyzésben a magyar "baloldali sajtót" vádolta meg, hogy kiforgatták a szavait.

A Hvg.hu szerint a beszélgetésről nem készült hangfelvétel, ezért Havasi Bertalan Orbán személyes szóvivőjének válaszaival voltak kénytelenek beérni, aki azt mondta a lapnak, „a miniszterelnök már többször világossá tette: az EU-tagság nem kívánságműsor, hanem Magyarország nemzeti érdeke. Erről beszélt például a parlamenti programadó beszédében és tegnap az MCC-konferencia vendégei előtt is."

1674836809208.png
 
Haljuk, hogy itt a világ vége, a hazaárulás mert az ellenzéki sajtóhoz külföldről jött pénzeket jutottak.

Hogyan kell megítélni azt amikor a kormány, a mindenki pénzéből, nyugati újságírókat, szélsőjobboldali tanácsadókat fizet meg, pártpolitikai céljaik támogatása érdekében.?
Mert ügy már 2018-ban de 2022-ben is a Trump választási kampányát támogató "szakemberek, médiák" dolgoztak a Fidesz oldalán, trenírozták Orbán Viktort.
Hangsúlyozom itt nem befelé hanem kifelé ment pénz, minden magyar zsebéből.
 

Senki nem akart pénzt adni, egy magyar bank fizeti Marine Le Pen elnökválasztási kampányát​

Hónapokig tartó próbálkozás után jutott pénzhez a szélsőjobboldali francia elnökjelölt, Marine Le Pen, aki végül egy 10,6 millió eurós hitelt kapott az anyagi gondokkal küzdő elnökválasztási kampánya finanszírozására. A francia RTL szerint a pénzt egy magyar banktól kapta.

De jol esik "nagy bacsinak lenni egy szelsojobboldali bagazsnak......
Lehetne felsorolni meg egy halom olyan ugyet ahol a az adofizetok fizetik a rongyrazast.
 
A kérdés mindig az: ki fizet kit.
Aki a pénzt adja az diktal.

Kielégito volt a válasz kedves Ernoe?

Az első ötletem, hogy várjuk először meg a nyomozást, nézzük meg a vádat és az ítéletet,
de Orbán már nagy szájjal szórja az előítéleteket, ami arra vall, hogy a miniszterelnök nemcsak emberként hanem ügyvédként is miserabel

Magyarországon állami korrupció van, teljesen átlátható ki pénzel kit, ki diktál.

Ha egy külföldön élő ugy látja
,
- hogy a választások Magyarországon nem fair körülmények között zajlanak, a demokrácia odavan,
- és ezért a hátrányban levők lehetőségét egy szerény adománnyal megnöveli azzal ö még nem diktál
- hanem egy viselkedést, egy célt támogat.


Még egyszer mondom,
- támogatás esetében a viselkedés megelőzi az adakozást, tehát nem fordított mint ahogy azt a miniszterelnök harsogja.
- A támogatás ellentétje a megvonás, mint amikor az EU megvonja a magyar kormánytól a szolidaritási támogatást, mert látja, hogy nem oda megy ahova szánták

Nevezhetjük ezt befolyásolásnak de erkölcsileg nem megvetendő ha nem támogatunk egy maffiát, egy korrupt diktatúrát inkább a meglopottakat erösitjük.

Lehet, hogy egy kicsit OFF de mégsem

Nézem a kormányinfó szépségét aki a nyugdíjasokhoz szól, biztos van névre szóló levél is Orbántól, hogy "jön a nyugdij" Na látod ez manipulálás.
A nyugdíjasnak jár a nyugdíj, de a kormány levelet ir nekik minden alkalommal, hogy elkötelezetté tegye a polgárjait. Ez aljasság.

Nem beszélve arról, hogy a vagyon kezelő hatoságoknak meg kéne tiltani, mert egyben a közvagyon ellopása is.
 
Utoljára módosítva:
- A támogatás ellentétje amikor az EU megvonja a magyar kormánytól a szolidaritási támogatást, mert látja, hogy Orbán ebböl lop.
Szerintem ebbe most ne menjunk bele, mert nem biztos, hogy az EU megvesztegetett nagyemberei ebbol jol jonnek ki.
Varjuk meg az eredmenyt, és utana beszeljunk arrol, hogy ki az aki BIZONYITOTTAN lop!
 
Szerintem ebbe most ne menjunk bele, mert nem biztos, hogy az EU megvesztegetett nagyemberei ebbol jol jonnek ki.
Varjuk meg az eredmenyt, és utana beszeljunk arrol, hogy ki az aki BIZONYITOTTAN lop!

Gondolom az Eva Kaili ügyet szeretnéd az Orbán-ügyhöz kapcsolni.

Ez két különböző dolog.
- Eva Kaili, 2022 januárjában lett az EU-Parlament elnökének a helyettese, egy a 14-böl.
- Ez olyan mintha Orbán körül 14 Semjén Zsolt ülne.
- Ahogy illik a megválasztottaknak biztonsági szűrővizsgálaton kell keresztül menni, a hölgyre pár hónap múlva felfigyelt a Brüsszeli rendőrség.
- A „Schadl–Völner-ügy” 2021 elején kezdődött, amikor egy korrupt NAV-os középvezetőt kezdett el lehallgatni a Nemzeti Védelmi Szolgálat.
- 2021 decemberében a Legfőbb Ügyészség kezdeményezte Völner mentelmi jogának felfüggesztését hivatali vesztegetés gyanúja miatt.
- Tehát a pali, 11 éven keresztül űzte a játékait a magyar parlament tagjaként, és ha jól tudom még mindig nem bocsájtották el, félnek töle
- Egy Porsche akár 300.000 Euronál is többe kerülhet, ez a fele annak az összegnek amit Kaili apjánál lefoglalt a hatóság

- Kaili letartoztatása nem volt problematikus mert a Görög államügyészség azonnal hozzájárultmentelmi jog felfüggesztéséhez
- Orbánt nem lehet csak ugy egyszerűen letartoztatni Brüsszelbe, mert ahoz a magyar állam hozzájárulása lenne szükséges.

- Semmi kétség nem fér ahoz, hogy Orbán lenyúlja az EU-s pénzeket, visszaél a hatalmával, pénzekhez nyúl ami felett nem rendelkezhetne
- Orbán csak azért van szabadlábon mert még senki nem vette a fáradságot, hogy öt beperelje. De addig jár a korsó a kútra amig el nem törik.

- Ezt tudja a miniszterelnök is ezért próbálja az országot olyan gyorsan ahogy csak lehet kivezetni az EU-ból és a katonai "blokk-ból"
 
Orbán határozottan nem akarja Magyarországot az EU-ban tartani, vagyis de. Háborúban állunk Oroszországgal, vagyis nem mi, hanem a nyugat. Az American Conservative szerzőjének nyilvánosan kellett elhatárolódnia a saját cikkétől, amit Orbánnal zajlott zárt körű beszélgetés alapján írt.
Íme a média.
Most olvasom hogy
Helybenhagyta a Kúria azt a bírósági ítéletet, ami kimondja, hogy valótlanságokat közölt a TV2 Tények című hírműsora Márki-Zay Péterről, amikor az ellenzéki-miniszterelnök-jelöltről olyan képet festettek, mintha az egészségügy leépítését tervezné, írja a Népszava. A tavaly január 12-i műsorban „Szülészeteket zárna be vidéken Márki-Zay” című hírblokkban többek közt azt hazudták, hogy

a hódmezővásárhelyi polgármester „leépítené az egészségügyi ellátórendszert (…), támogatja az egészségügyi intézmények centralizálását, vagyis azt, hogy több intézményből csak egy maradjon meg. Ez azt jelenti, hogy tömegesen záratna be szülészeti és sürgősségi osztályokat.”

A Tényekben helyreigazítást kell beolvasni
(miért várunk el valóságot egy külföldi médiától ha a hazai is valótlanságot mond. ja hogy ez nem befolyásolta a választásokat? De,
kit érdekel már....
 
Van itt sajtó szabadság....de, ez már inkább szabadosság.
És nem a baloldal hanem ISMÉT a kormány tévéjétől...
Miután a Kúria kimondta, hogy a TV2 hazudott Márki-Zay Péterről, a rendőrség is kiadott egy közleményt, amiben tételesen cáfolja a Tények szombati riportját. A TV2 híradója azt állította, hogy Kiskőrösön a szülők és a gyerekek is rettegnek egy pedofiltól, aki a riport szerint „fényes nappal kényszerített orális szexre egy diáklányt”. Az esetről egy kitakart fotót is bemutattak az adásban.
„A TV2 Tények műsorában elhangzottakkal ellentétben sem a kiskőrösi gyerekek, sem pedig a felnőttek nincsenek veszélyben. A helyi rendőrkapitányság minden bejelentésre reagál és azokat a hatályos jogszabályoknak megfelelően intézi.
 
Utoljára módosítva a moderátor által:
Íme a magyar miniszterelnök újabb szösszenete a FB-on.
˝Ursula von der Leyen és Manfred Weber megerősítenék az EU határvédelmét.

Na, ugye!
A magyaroknak nem igazuk van, hanem igazuk lesz!˝
Ez biztos minden magyar médiában első helyen fog szerepelni.
 
A rendszer abból él, hogy hiányzik az emberekből a szolidaritás.
Igen!
Mutatom mikét tette valaki
ezt tette először
A különböző szakmák problémáit bezárta, hibássá tétele agitációval saját problémájukba.
1.Legelső volt a pedagógusok elleni lázítás.
Az nyári szünetben és a többiben semmit se csinálnak.
2.A következő volt a tűzoltók katonák szolgálati nyugdíjjal való lázítás.össze-ugrasztás más polgárokkal: (lógatják lábukat)
3.Végigcsinálta a leszázalékoltakkal.
4.Volt és van szembeállítás a munkaképesekkel és már nem munkaképesekkel
5.Volt és van a munkanélküliekkel és munkában állók közöttiekkel való ellentét szítás
6.Külön külön szekírozta társadalmi rétegeket
Azokat akik nem volta képesek önállóan védekezni.Érdekvédelem hiányában.Miután megtiltotta szakszervezeteiknek.
Minddel gyalázatosan végigcsinálta.
Ellene hangolva a többit.
És fokozatosan alakult ki a mindegy csak engem békén hagyjanak bezárkózás!!
A szolidaritás nem alapból hiányzik egy társadalomból
Azt kiölik!!!
 
Utoljára módosítva:
Ez már fasiszta kiképző, borzalom lettél Magyarország orbán alatt.
Sejteni lehetett előre amikor határvadászokat kezdtek toborozni.
Hogy bestiálisabbak lehetnek mint a csendőrök.
És olyanok lettek mint az ukrán nácik a 2vh alatt.
Vagy a Horvát usztasa nacionalisták a 2 háború alatt és között
Ide vezet ha ellenőrizetlen hatalma lesz valakinek.
 
Utoljára módosítva:
Ez már fasiszta kiképző, borzalom lettél Magyarország orbán alatt.
Sejteni lehetett előre amikor határvadászokat kezdtek toborozni.
Hogy bestiálisabbak lehetnek mint a csendőrök.
És olyanok lettek mint az ukrán nácik a 2vh alatt.
Vagy a Horvát usztasa nacionalisták a 2 háború alatt és között
Ide vezet ha ellenőrizetlen hatalma lesz valakinek.
Igen ide vezet.
Egy cikk ezzel kapcsolatban eléggé ide is vág.
 
Igen ide vezet.
Egy cikk ezzel kapcsolatban eléggé ide is vág.
]
Igen ezt megint nem te mondod(írod)
Mik a saját betűid?
Én a saját szavaimat írtam le erre:" Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) kimondta: a magyar hatóságok felelősek a férfi haláláért,"
És a cikk még csak nem is egyedül a magyar hatóságokról ír
És én általános érvényűen írom:

"Sejteni lehetett előre amikor határvadászokat kezdtek toborozni.
Hogy bestiálisabbak lehetnek mint a csendőrök."
Rossz a felfogás, ha egy erőszak szervezetnek nincsenek erős korlátai és túl sok biztatást ad neki a politika.
A határvadászoknál már a nevéből is kisüt.Hogy mi a cél.
A határőrség jól működött 2007 ig létezésében
Volt: határrendőrség is 1912-ig
Határvadász is volt igaz 1938. október 1-jétől, a honvédségez tartozóan. Militárisabb feladatokkal.(nem csak határ őrizet hanem határvédelem is)
 
Utoljára módosítva:

Hírdetőink

kmtv.ca

kmtv.ca

Friss profil üzenetek

petrucy wrote on sizsu's profile.
Megtisztelve érzem magam a követés bejelölése miatt.-))
vorosmart wrote on bsilvi's profile.
Köszönömszépen a legújjab fordítást !
A "friss üzenetek + napok óta nem jelennek meg,hibát jelez
vorosmart wrote on DeeYoo's profile.
Köszönöm szépen a fordítást.

Statisztikák

Témák
38,094
Üzenet
4,794,681
Tagok
615,329
Legújabb tagunk
Amberer
Oldal tetejére