Kanadába költöznék

Hamil

Új tag
Sziasztok!

Egy ideje olvasgatom (és mondhatom, hogy nagyon élvezem) az írásaitokat ezen a fórumon.
Én egy Magarországon élő srác vagyok, de eltökélt szándékom, hogy elhagyjam az óhazát Kanadáért. Egy éven belül.
Ennek okán tisztelettel kérem azokat a fórum-látogatókat, akiknek van tapasztalata ebben a témában, lássanak el hasznos tanácsokkal!

Előre is köszönöm a segítséget!

Hamil
 

saga

Állandó Tag
Állandó Tag
ne gyere ki legalis papirok nelkul! otthonrol jelentkezz le, mert kulonben ramegy mindened manapsag.
 

ilves

Állandó Tag
Állandó Tag
Hamil, ha tenyleg erdekel a tema ezt a linket olvasd at, ez a kanadai bevandorlasi hivatal honlapja es nagyon jo reszletes informaciokat tartalmaz: http://www.cic.gc.ca/english/immigrate/index.html

Bevandorlasra tobb kategoria van:
- skilled worker class: egy atlagember szamara valoszinuleg ez a legjarhatobb ut, pontrendszer alapjan dontenek (tobbek kozott vegzettseg, gyakorlat, nyelvtudas, eletkor ernek pontokat), a http://www.cic.gc.ca/english/skilled/qual-1.html oldalon leellenorizheted, hogy megfelelsz-e a kovetelmenyeknek.
- business class: befektetoknek, vallalkozoknak, komoly osszegeket es uzleti tapasztalatot kell felmutatni
- family class: csaladegyesites (hazastars, szulo, gyerek, nagyszulo + meg egy par kiveteles eset)
- provincial nominee program: majdnem minden tartomanynak van egy sajat programja amivel hianyszakmakkal rendelkezo embereket keresnek, nem konnyu

Ha van tovabbi konkret kerdesed tedd fel.
 

Citrom

Állandó Tag
Állandó Tag
Hamil, ez az "egy even belul" nagyon eltokeltnek hangzik, de Saganak igaza van, nem okos otlet illegalisan jonni. Ugye, beszelsz angolul? A hivatalos "skilled worker" kategoria egy-masfel ev, ha minden siman megy.
A hazassag az attol fugg, milyen szerencses es jokepu vagy. Esetleg hirdess az itteni magyar ujsag tarskereso reszeben. (Bocs, ha rossz otlet lenne.)
Ha pap vagy, akkor az egyhazzal nem nehez kijonni, de errol nem sokat tudok. A miniszteriumi nyomtatvanyok kozott biztosan talalsz erre vonatkozo tudomanyt.
 

karibcsaj

Állandó Tag
Állandó Tag
Volta torontoban, es ugyan en nem folyamodtam semmilyen letelepdesert de nagyon arrogansak voltak velem mar a repteren. Nem nagyon szeretik a magyarokat, nem tom miert,....
En nem elnek Kanadaban....
 

vav

Állandó Tag
Állandó Tag
vegyes hozzaszolasaim,mindenki valassza ki a neki valot.
tizenot eve lakom itt,eddig nem erzetem,hogy a kanadaiak, es a hatosag pikkelne a magyarokra.sot pont az ellenkezojet gondolom:azt gondolom,hogy minket itt megbecsulnek...
legalis ut:egyetertek azokkal,akik azt mondjak, add be a papirjaidat otthon.gyere legalisan.ha nem ezt teszed,egyszeruen elrontod az eletedet.marpedig azt gondolom,hogy eppen javitani akarsz rajta.tanulj meg angolul,es nyugodtan vagj bele a legalis utba.kanada befogado orszag,kellenek neki uj emberek.evente sokszazezer embert enged be.hasznald ki ezt.es gyere.meg igy is nagyon sok nehezsegen kell es fogsz keresztul menni,de ez majd kiderul...
 

Spanky

Állandó Tag
Állandó Tag
Originally posted by karibcsaj@Mar 4 2004, 06:07 AM
Volta torontoban, es ugyan en nem folyamodtam semmilyen letelepdesert de nagyon arrogansak voltak velem mar a repteren. Nem nagyon szeretik a magyarokat, nem tom miert,....
En nem elnek Kanadaban....
Karibcsaj,

kb. 200,000 Magyar nem ért veled egyett ebben ;)
 

Hamil

Új tag
Igen, en is ugy tervezem, hogy legalisan, munkavallalasi engedellyel, mennek oda. Az en esetemben akarhogy is nezem a "skilled worker" kategoria a relevans.
Angolul pedig beszelek, ket foiskolai diplomam van, es elegendo munkatapasztalatom, kis ido befektetessel meg is talalnam a Bevandorlasi Hivatal tobb ezer preferalt allasa kozul azt, amit/amiket eddig vegeztem.
Egyaltalan hogyan kezdjek bele? Eloszor keressek munkat interneten, es ha megvan (ahogy ezt a Moricka kepzeli), folyamodjak munkavallalasi engedelyert? Mig nincs engedelyem persze nem fognak tart karokkal varni... A masik oldalrol pedig, ha jol tudom, ugy egyszerubb munkavallalasi engedelyt kapni, ha van olyan vallalkozas, amelyik azt allitja, hogy szivesen alkalmazna ott.

Szoval mit tegyek? Komolyan erdekelne a velemenyetek!
 

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
Nekem egy hamiltoni pszihiater aki a Canada Immigrationnal dolgozott jegyezte meg csodalkozva..."Magyar vagy? es nem vagy cigany??" ...hat en meg azon csodalkoztam magamban hogy "tanult embernek kene lenned es meg ezt sem tudod?". De azonkivul nem ereztem semmi fele ellenerzest azert mert magyar vagyok.

Ertesuleseim szerint sajna mar a hazassag sem megoldas ha ugy akar megmaradni az ember....a hazastarsnak is ell kell hagyni az orszagot es a parnak kell sponsoralni ot vissza ami 6 honaptol akar 2 evig is beletelhet :(
 

Citrom

Állandó Tag
Állandó Tag
Ez a munkavallalasi ugy a csuka fogta roka, avagy a 22-es csapdaja cimu sztorihoz hasonlo. Szerintem ezerszer egyszerubb kivandorolni, es aztan munkat keresni. Ha nincs kanadai (ontarioi) gyakorlatod, akkor nem fognak megszakadni, hogy Neked munkat adjanak. Ugyebar van itt eleg kanadai, akivel tudnak dolgoztatni. De ha be vagy vandorolva, akkor el lehet kezdeni egy kicsit alacsonyabb polcon, aztan mar csak puca kerdese, hogy lesz-e Beloled cserebogar.
Bevandorolni: Te nagyon szerencses krapek vagy, a pontszamok also hatara 65, ezt pedig a kisujjadbol kirazod, igaz?
A becsi canadai kovetsegen intezik a bevandorlo vizumot. Interneten, vagy szemelyesen vedd fel a jelentkezesi papirokat, csinald meg a pontszamaid felbecsleset, es ha ugy tunik, hogy megfelelsz, add be a papirokat, fizesd be a 900+500 CAD-ot, aztan varsz 10-20 honapot. Kozben eladogatod a magyarorszagi ingo-es ingatlan vagyonkaidat, novesztesz tiz centis kerget a szivedre, a szuleidnek gondoskodsz a megfelelo oregotthonrol, hozzaszoksz a napi 4-5 ora alvashoz, a kenyeren es vizen valo eleshez. Lemondasz olyan dolgokrol (egy idore), mint buli, baratok.
Jo tarssal konnyebb, a koltsegek felezodnek. Nem leragadni Torontoban.
Te, aki ket foiskolai papirral rendelkezel, egeszen konnyeden megtalalod a becsi kovetseg Internet cimet. (Canadian Embassies)
Hat kb ennyi, es tudd hogy a magyarokat itt megbecsulik, de ha itt leszel, rajtad IS mulik majd ez a megiteles. :)
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
Boszi :o Ezt a valtozast a family class-os sponzoralasban honnan vetted? Ez valami uj? :blink: Eddig tok maskent volt :(
 

Boszi

Állandó Tag
Állandó Tag
CITROM!! Latom itt vagy de a telefonod allandoan folglalt!!!

Gigi...egyik ismerosom most vett el egy Kanadait es o mondta hogy ennek ellenere megis elkell hagynia az orszagot az uj torveny miatt. Egy masik haveromnak meg az ugyved mondta hogy felejtse el ezt a megoldast pont azert amit mar megirtam :(
 

GIGI

Állandó Tag
Állandó Tag
OKE Boszi, a family class lehet maskent muxik ha mar itt egyutt elnek... Mi tavaly inditottuk el a emigracio-igenyunket family classal. Igaz en otthon eltem, mig az engedely meg nem jott. A ferjem meg itt Canadaban....hosszu volt az az idoszak:(
de mar a mult :)
 

Hamil

Új tag
:blink:
Egy percig sem gondoltam, hogy egyszeru lesz. Ahogy az egy regi kolegam mondana "...ha minden olyan egyszeru lenne, barki helyet cserelhetne a zongoristaval"
Ambar amikor elkezdtem a lehetosegeknek utana olvasgatni, a kervenyezestol szamitva meg 6-8 honapnyi varakozas volt a tema. Ezzel szemben mar inkabb 10-20 honapot hallok.
Persze felteve, ha valoban megfelelek a minimalis (pontokban kifejezheto) kovetelmenyeknek.

Citrom:

Mit tudsz rola: kaphatok arrol felvilagositast valahol, hogy VALOJABAN mennyi pontot erek, mielott befizetem azt a 900+500 CAD-ot, es folyamodok? Esetleg letezik IDEIGLENES tartozkodasi es munkavallaloi engedely 1-2 eves idotartamra?
 
Oldal tetejére