Yoga és fitness anyagok

Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
T

Targenor

Vendég
Ebbe a topikba lehet feltenni yoga és fitness témájú anyagokat.

!!! Canadahun will not allow the display of content protected by copyright law, unless they have the necessary legal rights to display or direct traffic to that content.

A canadahun nem fogja engedni, bemutatni, vagy megtaláláshoz iranyitást adni olyan tartalmu anyagot ami a copyright által védett,
csak akkor, ha van szükséges legális engedély rá !!!



"A szerzői jogi törvény értelmében csak olyan anyag tölthető fel, ami már nem jogvédett, vagy, aminek a sokszorosítására Önnek a mű szerzője engedélyt adott."


A CandaHun nem vállal felelősséget semmilyen feltöltött anyagért!
A felelősség a feltöltőt terheli.



Ha halott (nem működő) linkeket találsz, kérlek klikkelj az adott üzenet jobb felső sarkánál lévő
report.gif
(jelentsd a moderátornak) gombra.

Köszönöm
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény -tapasztalat

Crunch Cardio Salsa

Nos ma végre kipróbáltam. Hát ha minden igaz kb 40 perc, nekem éppenhogy 20 perc összejött, tovább képtelen voltam csinálni. Számomra nem nehéz volt, hanem inkább nehezen követhető. A koreográfia eleinte könnyű (térd problémásoknak csak mérsékelten ajánlom) de viszonylag gyorsan jönnek a váltások a közepétől. Szóval, aki lelkes, és imádja a stílust, vagy tud táncolni, annak tökéletes lesz ez a táncos pörgős cardio edzés.
Azért nem adom fel, lassan apránként megtanulom a koreográfiáját, és akkor már nekem is pozitív élményeim lesznek. :)

Ha valaki kitartó bár kezdő, akkor kifejezetten ajánlom. :)
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény - Bíró Ica Aktív Zsírégetés

Bíró Ica 7 - Aktív Zsírégetés

biroica7.jpg

"Kedvenc és leghatékonyabb gyakorlataim. Egy speciális aktív program, melyet mindenkinek ajánlok. A shaolin papoktól tanult mélylégzések és energiafejlesztő gyakorlatok. Aktív zsírégetés minden izomcsoportra, kar, hát, mell, kiemelve has, fenék, comb. Nyújtások, jóga és arcszépítő akupresszúramasszázs."

Viszonylag hosszabb bemelegítés után kar és váll gyakorlatokkal kezd, amihez súlyzót is használ. Utána comb és láb gyakorlatok állva, aztán fenékgyakorlatokkal folytatja a földön, majd jönnek a külső és belső comb gyakorlatok. Hasizom és egy kis hát a végén, levezetésnek pedig jóga pozíciókkal lazít. Van utána akupresszúra meg még valami, de én azt nem szoktam már végignézni. Az egyik kedvenc videóm, mert abszolút végigdolgoztatja a testet. Nincs benne ugrálás, de azért eléggé megdolgoztat. Van hogy súlyzó nélkül csinálom a kargyakorlatokat, van hogy duplázom, ha nincs súlyzóm, van hogy ásványvizes üveggel súlyzózom. Klassz nagyon, abszolut megérte a pénzét legalábbis számomra (990 ft-ért vettem) :)
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
vélemény - Dallos Ági Pilates dvd

Megnéztem a Dallos Ági féle pilatest.
A konkrét gyakorlatokon kívül minden más (alaptartások, mire hogyan kell figyelni) mind-mind egy-az-egyben ALEXANDER módszer.

Én jártam Pilates órákra , a táncosok körében ismert, neves oktatóhoz és jó órákat is tartott. De nem így magyarázott. És most nem a személyes oktatási stílusról beszélek, hanem a pilatesről, hogy ott mire és hogy kell figyelni.

Ami itt a dvd-n volt tényleg Alexander módszer. Alexanderben én nem ismerek külön rávezető gyakorlatokat, csak "testfelhasználási ismereteket". Eddig terjed benne a tudásom.
De D.Á. szó szerint mondta úgy a dolgokat, ahogy én az alexanderben hallottam.

Na nem mintha baj lenne, mert jó és hasznos. Csak furi volt számomra. Meg is lepődtem az elején...

A stílusok, tanok keverednek már régóta mondjuk.
Alexandertől jött Feldenkreis, a jógából és jazzből a Horton technika, Pilates is jógaalapú, de úgy tűnik Alexanderes is...

De a telefont is egyszerre többen találták fel... :rolleyes:
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény - Callanetics

A Callanetics-ről nem teljesen újkeletű a véleményem.
Megvan a klasszikus régi nagy kék könyv és van cd-m is (majd megnézem mi is van rajta...;))

Még sok-sok évvel ezelőtt anyukámmal kezdtük el otthon a könyvből csinálni. először eltelt pár hónap, mire rájöttem, hogy mit is ért egy-egy gyakorlat alatt a könyv. :cool:
Aztán egyszercsak szakítottam az akkori párommal és "bosszúból" a felszabadult sok időmben elkezdtem egy call. órára járni ami akkoriban indult a közelünkben. Isteni volt a csajszi, aki tartotta. Heti 3-4x jártam az óráira és 4 hónap alatt olyan gyönyörűen átalakult a testem, hogy ihaj!
Aztán nem sokkal később újra összejöttünk a párommal és megint nem maradt időm... még heti 1x jártam, de az már nem mutatott olyan intenzív változást. Majd a csajszi külföldre utazott aki tartotta és senki sem jött helyette. Így tűnt el a callanetics az életemből. Könnyes egy sztori, mi? :-D

Később anyuval elkezdtünk rendszeresen járni egy call. stúdióba. Ott tele volt aggatva a fal mindenféle hivatalos call. oktatói oklevéllel,stb., de az órák olyan unalmasak voltak, hogy rendszerint elaludtam a 97. és a 120. lábemelés között :cool:.
Még a lámpákat is lekapcsolták, kellemes relax zene ment végig. Ami mind jó lett volna relaxáláshoz, de hát mi tornáztunk volna ugye... és akármilyen láthatatlan apró mozdulatokból áll a call. mégiscsak kemény munka, amihez jó ha nem gyertyafény és andalgó zene a kíséret. Még a jógazenéim is frissítőbbek ennél...
Na így aztán a call. második próbálkozásom is abbamaradt, pedig hónapokig jártam ide is heti 2x - mégsem lett olyan szép eredménye mint régebben. Bár régebben nem is aludtam félig végig az órát az igaz :-D

Szóval a callanetics tök jó torna, kemény mint állat ha odafigyel az ember és hatékony is. Csak figyeljetek rá, hogy legyen ami ébrentart közben - mert az izomfájdalmat is hamar meg lehet ám szokni...
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
vélemény - Better sex through yoga 1.

nos, mivel most erőm nincs mozogni, több időm van véleményezni.

átnéztem ezt a jógaanyagot (a többi részét még le sem töltöttem, de nem is biztos, hogy fogom)

A csajszi szép, láthatóan gyakorlott jógás.
Ám már a bemutató képeken röhögésben törtem ki, majd nagyokat
sóhajtoztam és végül kifakadtam: na ez már nekem is sok!

Ez az anyag tipikusan abba a kategóriába esik: Húzzunk le még egy bőrt a jógáról (vagy bármi más is lehetett volna az alap), mert kéne egy kis lóvé meg hírnév a dvd kiadásból. Mivel is csábíthatnánk be az embereket, hogy megvegyék? Hmmm.... mire ugranak az emberek? Hát a szex! ó hát persze! Adjunk neki nevet amiben szerepel a szex. Jó-jó de azért jó kis gyakorlatokat kéne kiválasztani hozzá... persze majd az alapgyakorlat jó lesz, a kezdőknek úgyis elég az, majd teszünk hozzá 1-1 szex-szel kapcsolatos mondatot és jók is vagyunk. na de mégis, kéne még valami... hát jó, tegyünk pár tök oda nem illő csípőkörzést, amit csináljunk meg óriási terpeszben hogy a gerincünk kicsit gajra menjen, majd a jógaalapok úgyis helyreteszik. A csípőkörzést a pasik is szeretik, meg a szépen csábosan néző vékony oktatólányt is, legyen így, jó? Oké. Jól fogyott? Hú de jók vagyunk... csináljunk még belőle 2 sorozatot. A népek majd azt hiszik ettől jobban megy nekik az ágyban...

Nos, elég lehúzó voltam? Így éreztem végig.... nem mondhatok mást. :(

Az alap jóga gyakorlatok megvannak, szép kivitelezés, felhívja a figyelmet, hogy mire figyeljünk. Ez jó.
Itt aztán ki is merült. Keményebb yogáknál amit fitneszre használnak, ez a bemelegítés.

A szex nem lesz attól jobb ha kicsit kimozgatod a csípőt. Nekem hihettek, egy hastáncos tudja ;)
Ha NAGYON sokat mozgatod a csípőd akkor már beszélhetünk jótékony változásról az ügyben :cool: De akkor inkább hastáncoljatok.

Az erősebb hasizom jót tesz valóban a szexuális életnek, az állóképességnek és az életkedvünknek is.
De ugye ezt gyakorlatilag bármilyen tornával elérhetjük.
Yogával is. Az ászanákkal, a légzésekkel, tisztulásokkal.
Csak nem evvel a dvd-vel!!!!

Bocsi a lesújtó véleményért. Ez van.
Szerintem ha pusztán az lett volna a címe, hogy "jógázz velünk" vagy ilyesmi, akkor eszembe sem jutott volna ennyire lehúzni. Csak az a csípőkörzés benne.... ah!
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
ajánlás és vélemény yoga

Nos, ha megy az angol, akkor Sarah Ivanhoe yogái elég jók.
Szívesen előveszem őket újra.
Nála csak az nem tetszett (azt már írtam is), hogy kevés ideig hagyja kitartani az ászanákat és nekem is igyekezni kellett, pedig oda sem kell néznem, mert értem amit mond, ismerem az ászanákat, de kicsit kapkodónak éreztem. Ha valaki nem ismeri az ászanákat, akkor több időre lenne szüksége, hogy kibogarássza egy dvd alapján, hogy hogy is van... súlypont, egyensúly, hol a kezem-lábam, stb.
De ha egyszer már megvan, az ő anyagai elég jók.

Azért a magam részéről szeretek minden egyes pózt kitartani legalább 7 lélegzetig vagy a nehezebbeket 3-4-ig legalább.
De a jógánál elég egy egyszerű, pár gyakorlatból álló sorozat hosszabb kitartásokkal 14 vagy 21 lélegzetig. Az már keménnyé teszi ám a dolgokat ;):cool:

Amit még ajánlanék azok az új-zélandi fiúk. Szintén szép testtel (bár Alejandro-t nem kőrözik le :-D) és igen cuki ausztrál tájszólással nyomják igen profin. Nagyon jól összeállított anyag. Őket feltétlenül javaslom.
 

stee

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény - Super Callanetics - hasizom

Na hát én nagy naívan azthittem, hogy mivel az alapprogram már viszonylag könnyen megy, hát nekiugorhatok a Super Callaneticsnek - abból is a hasizomnak (abban vagyok a legerősebbb...)
Húha!! Általában megnézem a gyakorlatokat, mielőtt megcsinálnám, most sajnos nem, így nem tudtam mit mennyi ideig csinálnak, így sokkal többet szenvedtem - magától a tudattól, hogy én ezt nem fogom tudni végigcsinálni!
Nagyon keméyn, kezdőknek semmiképpen sem ajánlom, még kipróbálás gyanánt sem, mert feladják és soha többet nem fognak tornázni;)
Sokszor a könnyített változatot csináltam, aztán vissza a keményre...Most utólag bánom, hogy nem szenvedtem végig a keményet, mert hamar vége lett (20 perc? - nem mértem), és úgy érzem még maradt bennem egy kis energia a tornázáshoz.

A jógával kapcsolatban: leet, hogy a párom nem örülne ha csini fiúkat nézegetnék (ő is elég "csini", nem azért :p), nincs valami olyan kezdő jóga, amit ajánlanátok, ahol csaj mutatja a gyakorlatokat?
Nekem megvan a Wai Lana Kezdő Jóga, arról mi a vélemény?
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény: turbo jam -fat blaster

Ma reggel végre rá bírtam magam venni, hogy tornázzak. Sokáig válogattam, hogy mit válasszak így kora reggel, hosszút nem akartam, olyat sem, ami most tanítja a mozdulatokat, végülis a Turbo Jam Fat Blaster 30 perces videójára esett a választás.

30 percnyi táncis-mozgós anyag, benne 4 db 1.5-2 perces high intensity résszel.
Kora reggel bizony az elején nagyon idegesítőnek találtam, hogy a csaj ugrál, mint a bolha, és olyan lelkes, mint egy kölyökkutya "remember to keep a smile on your face, yeeeaaaaah, thaaaaats iiit!", de meglepően jól bemelegített, és a mozgás alatt azért megizzadtam. Jó, hogy megy a számláló a képernyőn, mindig lehet tudni, mire lehet számítani, meddig tart az adott rész, mennyi van hátra.
A koreográfia viszont szerintem rettenetes, kapkodós, mire az ember rájön, h mit kéne csinélni, már bele is kaptunk egy másik mozgásba. Ráadásul ez úgy érzem, nem csak a gyakorlat vagy a megismerés kérdése, hacsak nem tanulja be az ember tényleg az elejétől a végéig, még többszörös nézéssel is biztos kapkodósnak tűnik. Volt ahol csak simán ugrabugráltam, meg sem próbáltam követni az összevissza kapkodást. Ebből kifolyólag inkább csak a megizzasztó-megmozgató tulajdonsága, ami értékelhető, nem koncentrál külön az izmokra (mint pl a múltkori pump it upnál érezni lehetett, mikor mire dolgozunk, pontosabbak voltak a gyakorlatok), ebből a videóból nekem egy konstans ugribugri-rángatózást sikerült csak összehoznom. Szintén fura, hogy minden egyes szekció végén "összepacsiznak" majd' hogy nem megölelgetik egymást, ez -nekem legalábbis- eléggé idiótaságnak tűnik.

Nem tudom, akarok-e még rá majd tornázni, nem győzött meg, ha több időm van, biztos más kardiót választok. De ha épp ez van kéznél és csak 30 percem van, akkor végül is lehet még majd előkerül.
 

stee

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény: Bíró Ica 2.

Régebben nagyon sokat csináltam ezt a tornát, de mostanában a hossza miatt hanyagoltam (majdnem egy órás). de már vágytam egy kicsivel több mozgásra, mint a Pilates+Callenticsnél, meg a célzott tornáknál, és ráadásul azt is észrevettem, hogy a mélyizmaim fejlődnek ugyan, de pl. a hasamnál a derekam karcsúsodásánl kívül még mindig nincs látható hatás.
Ezért elő vettem a régi jó bevált tornámat: a Bíró Ica 2-t, és nekiálltam.
Fantasztikus érzés volt, hogy már az elején megizzadtam (én a pil+call-től soha nem izzadok, csak, ha betekerem mgam fóliával). Azt hittem már olyan erőnlétem van, hogy meg sem fog kottyanni, de most láttam csak igazán az embernek mennyi izma van, mert mindegyik tornával talál magán olyan testrészt, olyan izmot, amit a másik nem mozgat meg, vagy nem eléggé. Ezért érdemes szerintem többféle tornát csinálni!:555:

Felsőtest bemelegítéssel kezd Ica, majd jön az alsótest bemelegítése. Utána 3 perc aerobic jellegű gyakorlatsor.
Ezután jönnek a kitörések és guggolások - comb és fenékformálás, a lábemelgetések, széknek támaszkodva (Rubint Réka után ez már meg sem kottyant). Majd a felsőtest súlyzós edzése - ezt kihagytam - állva, majd a földön fekve. (így elfogadható időtartamúra csökkent a videó hossza:p)
A hasizom gyakorlatok a szokásosak (call+pil. után nem volt vészes), majd ismét a fenékre edzünk (ez is simán ment)
Végül jönnek a comb-edzések:külső-belső comb.

A Callanetics után jobban megértettem a nyújtások jelentőségét, és a lábgyakorlatoknál is jobban figyeltem az előre döntött csípőre - így a gyakorlatok is sokkal hatékonyabbak voltak -éreztem:rolleyes:

Ica itt is nagyon kedvesen nógat, hogy ne adjuk fel, és mellesleg kezdetben a legmotiválóbb az volt nekem, hogy a kis(azóta már nagy-)lánya is vele csinálta, és azt mondogattam magamnak: Ha egy ilyen kicsi lánynak megy (12éves volt kb), akkor nekem is végig kell csinálnom!

Ezt a tornát nagyon ajánlom az alakformálóknak, és a fogyni vágyóknak egyaránt.
Bíró Ica TestSzépítés 2
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
Torna, mozgás, fogyás

Ma megint megvilágosodtam. :D

Szóval arra jöttem rá, miért nem olyan tempóban fogyok, mint szeretnék. Mivel sokat kell fogynom elbaltáztam a dolgokat az elmúlt 1,5 hétben. Rámentem a zsírégetésre, ami önmagában véve okos dolog lenne, csak ahhoz az izomzatom nem elég masszív. Akinek tényleg sokat kell fogynia, mint nekem, először mindenképpen erősítő edzéseket végezzen, pl pilates, szálkásítás, súlyzós edzések, mert éppenhogy az izmaink segítik a zsírégetést, s akinek satnyák az izmai, mint nekem, azoknak nem igen van, mi égesse a zsírt. Szóval mától megint erősítek (pár nap edzés kiamaradt), azt a korábban említett 10 perces célzott edzéseket, meg ki fogom próbálni valamelyik Ica tornát. Persze csak fokozatosan emelve a mértéket. Ráadásul legkésőbb fél év múlva meg kell műttessem a térdem, tehát a combizmaimat mindenképp erősítenem kell.

Tornára és fogyásra fel! :)
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Új-Zélandi jóga

A lelkesítésetek meghozta a hatását, most csináltam végig a Bíró Ica 7-est, utána pedig 26 percet az új zélandi jógából.
Icáról már írtam, most akkor egy gyors vélemény a kiwi srácokról is.

Örülök, h múltkor Sati ajánlottad, tényleg jó ez kezdőknek. A srácok részletesen elmagyarázzák, mikor mit kell csináélni, mire figyeljen az ember, melyik izmát-csontját merre tolja-húzza feszítse-nyújtsa, és az is klassz, hogy egyikőjüket szemből, a másikat oldalról mutatják. Érzem, hogy alaposan megdolgozta a hátamat-vállamat karomat ez a pár póz, volt is, amit nem nagyon tudtam annyi ideig kitartani, amit javasoltak. De nagyon tetszett, nagyon profi anyagnak tűnik, biztos, hogy fogok még rá 'tornázni'.
Most 26 percig bírtam így az 50 perc Ica után, volt benne légzőgyakorlat, child-pose, downward dog (vagy mi), sok vállra ható póz, és 3szögállás.
Klassz, tetszett nagyon.
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
body jam és sara ivanhoe crunch yoga

hello,

tegnap ígértem, hogy tesztelem a body jam-et. hát bocsi, de nem bírtam.
belenéztem és egyáltalán nem volt hozzá kedvem. ugráló koreográfia, amíg néztem is alig bírtam követni. Lehet máskor kedvem támad ugrálni, akkor ezt fogom elővenni, de lehet inkább a pump-it-up-ot. Végül is időnk mint a tenger... jöhet még felvirágzás az ugrálásra is ;)

viszont kedvem volt mozogni, így belekukkantottam Sara Ivanhoe crunch yoga anyagába és végig is csináltam a 40 percet.
nagyon tetszett!!! :D végig izzadtam, egyszerű, de kemény gyakorlatok voltak. továbbra is szívesebben tartottam volna ki tovább 1-1 ászanát, de itt pont nem erről szólt a dolog, hanem az izzadásról és az meg is volt.
nagyon jól átmozgatta a testem, érzem a karom, a hasizmaim, a lábaim. úgy érzem bírtam volna még többet is, de végül is 40 perc kemény munkát nem kell lebecsülni.

nagyon ajánlom a jógázni vágyóknak. asszem Sara Ivanhoe-val eddigi "barátságom" csak erősödött. :D
 

stee

Állandó Tag
Állandó Tag
na, jövök én is dicsekedni. Bíró ica kikészített, ez a 2-es dvd ez nagyon kemény, de lehet az is benne volt, hogy tegnap is lefárasztottam magam, gondolom a glikogén tartalékaim leürültek, meg hát általában a 7-est szoktam csinálni: ebben szokatlanabbak nekem még a gyakorlatok.
Szóval a 7-es könnyebb, mint a 2-es? Akkor kipróbálom!
Bár én most napok óta mindennap megcsinálom a 2-est, mert ez a legintenzívebb tornám, rájöttem, és egyszer (az 1. fiam után) 1 hónap alatt szuper alakot csinált nekem! Persze mindennap csináltam, ami nem volt könnyű, de egy hét után már meg se kottyant (abban az 1 hétben viszont menni is alig tudtam:p:p:mrgreen:). De megérte!!!
Szóval most mindennap megcsinálom, de amíg megy a felsőrész erősítése (én azt nem akarom), addig hasizomgyakorlatokat csinálom a la Callanetics vagy Pilates.
Most fogok nekiállni...Bár a Pump it up is nagyon érdekel!
Nekem is a hasamon van a plusz, amit a leginkább szeretnék eltüntetni, pont az utolsó 6 cm, ami ahhoz kell, hogy lapos legyen a hasam. Tegnap megkérdeztem a tesómat, aki most végez testnevelőtanár szakon, hogy mit ajánl: Elkeserített egy kicsit:(, mert azt mondta, hogy pont azt az úszógumit a legnehezebb eltüntetni. Futást ajánlott, meg hanyattfekve páros lábemelgetést, egyenes lábbal, megfeszített hasizommal, 2x 12-t adagonként...
Szóval mots ezt is csinálom ezentúl! (na meg a fóliázás, meg a "masszírozás" körömkefével)
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény: Pump it up-burn it lose it

Pump it up - burn it, lose it.

Legelőször is, ami megfogott, a csajszi ruhája, ha egyszer én is legalább így fogok kinézni, tuti kerítek valami ilyesmi szerkót! Csuda-klassz! :p

MOSDVD006-300.jpg


A Pump it up sorozat egyik tagja ez, ebben most egy box-ringben tornáznak. Ezen a tornán az a szőke csaj mondja a gyakorlatokat, aki nekem eléggé szimpatikus, ha jól emlékszem egy korábban véleményezett pump it up-ban, a high enery-ben is ő van.
Ez egy kimondottan hosszúra sikerült rész, 1 óra 15 perces.
Bemelegítéssel indít, aztán egy pörgősebb aerobic rész jön, egész jól követhető lépésekkel. Klassz, hogy mindig egy lépéssel előtte bemutatja, mi fog jönni, az ilyeneknek, mint én, akik borzasztóan bénák a koreografált mozgáshoz, jól jön. 20-25 perc ez együtt, ezután jön egy kicsit lassabb ütemű táncos-koreografikus rész, amiben is több koreográgfiát és mozdulatot is tanít és csinál végig. Sajna nekem ez a rész annyira nem jött be, de azt gondolom, ha valaki jó a táncban és szereti, akkor neki jól jöhet (én eléggé nehezen élem bele magam a nappalim közepén rángatózva abba, hogy most valami szexi táncolást végzek:)) ) A funky rész után pedig egy boxolósabb koreográfia van, itt már olyan 45-50 percnél járunk, én bizony ennek a vége felé már annyira untam az egésze, hogy csak na.
A táncok végén van egy kis combgyakorlat-fekvőtámasz-felülések szekció, és aztán már csak a végtelenhosszúnak tűnő, kissé vontatott levezetés. (na jó, persze, milyen legyen a levezetés? :) )

Összességében jópofa torna.
Ami tetszett:
- az első 25 perc pörgős, könnyen követhető, leizzadtam rendesen.
- tetszik, hogy mindig figyelmeztet a testtartásra és az ízületeink kímélésére
- jó hogy elővezeti a következő mozdulatokat
- hihetetlen mennyire jól bírja a csaj, pedig látszik rajta, hogy izzad rendesen
- a zenéje is nagyon jó
- hosszú, egy nagyobb lélegzetvételű zsírégetésre, kardióra kiváló
- van opció enyhébb és keményebb gyakorlatokra
Ami kevésbé tetszett:
- a középső táncos részben túl sok riszálás van nekem meg 'szexi' kézmozdulatok, amiket képtelen voltam követni, volt hogy inkább csak ugráltam egyhelyben
- a boxos rész unalmas és túl kapkodós ahhoz, hogy a szépen lehessen kivitelezni a mozdulatokat, gyanítom emiatt a fekvőtámaszos résznél már fájt a térdem eléggé
- levezetés unalmas és nem túl változatos
Összességében inkább jó, mint rossz, de azt hiszem, ha pump it up, akkor - nekem legalábbis - inkább a múltkori, a High energy. Bár kitudja, valószínűleg ha többször csinálja az ember, a koreográfia megtanulható, és lehet majd a 'táncis-csípőtekerős' részt is élvezni fogom.


(megjegyzés és kérdés: ez már fenn van a fórumon? ha jól emlékszem megáról szedtem le...)
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
sziasztok!

pár napig kórházba járás (szerencsére csak látogatás) volt a napi programom, ezért sem tudtam jönni. Azért igyekeztem minél többet sétálni is közben, pl egy-két buszmegállót gyalog tettem meg.

Zoli: örülök, hogy végre egészségesen élni akaró férfi is idevetődött. Ritka vagy, mint a fehér holló. :D
Mozgásnak tudná, ajánlani a Czanik-féle Capoeirat, mert szerintem azt pasik is simán csinálhatják. Emellett van egy korábban már emlegetett hiphop abs dvd sorozatom, hétvégén megpróbálom rippelni, és feltölteni.
A pilates edzéseket is tudom ajánlani, mert az izomerősítés nemtől független.

A linkekkel kapcsolatban. Pl amiket én hozok, azokat nem én rippeltem, én csak datásítottam.

S még egy mondatot a pasik testéről: világ életemben a macisabb pasik jöttek be. biztosan azért, mert végül a nagy Ő személyében is egy macira leltem. Az, hogy ő később akar-e változni vagy sem, már mindegy, hiszen a lelkébe szerettem bele, a test már másodlagos, számomra. :)
 

ZiD

Állandó Tag
Állandó Tag
Vélemény - Crunch Fat burning pilates

Tegnap valami nem túl pörgőset szerettem volna, ezért végigcsináltam a Crunch - Fat burning pilates tornáját

p2092662p275w.jpg


A videó kb 40 perc, abból az első 25 perc "aerobic" jellegű, állóhelyzetben végzett mozgás, a második része pedig gyakorlatok a földön, matracon.

Kicsit olyan nekem ez a film, mint a 'reform' szójával készült töltöttkáposzta: egészségesnek sem különlegesen egészséges, viszont finomnak sem finom. Szóval ez a videó is ilyen, aerobicnak lassú és vontatott, pilates-nek meg nem elég pontos és nem elég mélyizom-megdolgoztató. Én ugyan kezdő vagyok pilates-ben, de el tudom képzelni, hogy egy pilates oktatónak égnek áll a haja ettől a tornáló, meg hogy ezt pilates-nek nevezik.

Ami tetszett:
- 40 perc, és nem túl magas heartrate-tel dolgozik, szóval közepes pulzuson, tehát mondjuk egymás után 2x megcsinálva igazán nagyon klassz zsírégető lehet, akár a nagyobb súlyfelesleggel rendelkezőknek is.
- nincs benne összevissza ugrabugra, tehát valamennyire kíméli az ízületeket is
- jól átmozgat
- olyan tornát kerestem, ami folyamatos mozgás, de nem túl intenzív, és ezt meg is találtam benne
- klassz, hogy folyamatosan emlékeztet a csaj, hogy figyelj a testtartásodra, vállak, csípő, has helyzetére
Ami problémám volt nekem vele:
- ez egy olyan videó, amit biztos lehet élvezni, ha valakinek már vérében vannak a pilates mozdulatok, és a háta mögött van sok gyakorlás. Valószínűleg annak sokkal jobban is használ, hiszen helyesen hajtja végre a gyakorlatokat
- lehetett volna egy kicsit több nyújtás-lazítás a végén, sajnos 'rendesen' bedurrant' és beállt másnapra a vádlim tőle, és úgy éreztem, a nyújtás-lazítás hiánya miatt
-félelmetesen "kigyúrt" csajok vannak benne, olyan karizmokat látni, amilyet én bizony nem szeretnék - bár mondjuk tuti nem ettől a gyakorlatsortól van :))
- a 15 perc földön gyakorlatokat sem éreztem elég keménynek
Összességében közepesnek ítélem meg. Nekem személy szerint nem nagyon tetszett, de azt elképzelhetőnek tartom, hogy majd ha már egyszer profi leszek pilates-ben, akkor visszatérek rá, de addig biztos nem.
 

Anamaya

Állandó Tag
Állandó Tag
A cukorral kapcsolatos hadjáratról: azt tudjátok ti is, szerintem, hogy itt a fehér cukorról van szó, no meg fehér liszt és fehér só. fehér sóra a sima asztali sót értik, a másik kettő helyett meg van a bio teljes őrlésű liszt no meg a barna cukor. Szóval cukorról csak annyit, hogy 1 tk cukor 24 órára gyengíti meg az immunrendszert.

Most itt, szeretném elhatárloni magam kedves updateNorbi és családjától, mert én konkrétan falnak megyek tőlük, főleg mióta minden végzettség nélkül életmódtanácsadónak nevezik magukat. Erről csak annyit kell tudni, ma életmódtanácsadó csak az lehet hivatalosan és legálisan valaki, hogy orvosi egyetemet és természetgyógyász tanfolyamot végzett, valamint utána erre is szakosodott. No erről ennyit.

Ettől még a fehér cukor, fehér liszt, fehér só a három gyilkos méreg. Ettől én még imádoma kakós csigát, chipset és a kólát is. Ha ezeket mértékkel fogyasztja valaki, és nem napi rendszerességgel, akkor igenis le lehet dolgozni. Amúgy a kakóscsiga max 500 kcal(sok-sok ráhagyással), míg egy normális edzés min 600 kcal-t eléget.

Természetgyógyászok váltig állítják, s én az ő véleményüket osztom, hogy életmódot váltani is csak lépésekben szabad, nem egyszerre váltani mindent, s ettől még alkalmanként beleférhet bármi, mértékkel. Saját bőrömön tapasztalom, hogy tényleg csak lépésről-lépésre szabad haladni, és nem kell egyszerre mindenről lemondani. (ha délután már csak gyümölcsöt eszem, és minimum 40 percet tornázom, akkor is lemegy napi min 30 dkg, ami havi szinten -heti 1 pihinappal- 9 kiló. Ezt most csak átlagban írom, mert vannak stagnálások, van amikor jobban megimdul, és ebben nincsenek benn a bűnözések. Havi 4-6 kiló a normális, lassú ütemű fogyás. Nekem kb 6 kiló le is megy havonta, van hogy 4 van hogy 8, függően sok mindentől.

Ha már élménybeszámoló: az elején lement 8 kg, aztán semmi, majd diéta és mozgás mellett hízni kezdtem. Ekkor eszembejutott, hogy nem kell szomorkodni, mert ilyenkor kell cm-ben mérni, és valóban volt különbség. Közben az is beugrott, hogy ezen nem kell parázni, mert a zsírnál nehezebb az izom, és minél izmosabbak vagyunk, annál több kcal-t égetünk el. Szóval mostanság már nem aggódom ha stagnálok, vagy felfelé indulnak el a kilók, olyankor itt az ideje a centiben mérni. :) Arról már nem is beszélve, hogy akik ezósok tudják, többieknek új lehet, hogy ha ezen elkezdünk parázni, akkor félelmeinkkel megállíthatjuk a fogyást is, ahogy elő is segíthetjük. :)

Szép, mozgással teli hétvégét nektek! kiss
 

Sati15

Állandó Tag
Állandó Tag
Megintcsak egyetértek Anamaya. :)

Én is érzem már, hogy a fokozatosság milyen fontos és milyen jó. Ezért már egyetlen percre sincs lelkiismeret-furdallásom, ha bekapok egy kicsi csokit vagy egy túrórudit. Főleg, hogy most elég jól belejöttem a plusz tornákba is.
A fokozatos átállásba nekem nagyon sokat segített a zöldlötyi, ez volt az én megmentőm. :p Persze mindenkinek megvannak a maga bevált módszerei és sokaknál látszik is, hogy tényleg működik. Főleg azért, mert csinálják. És ez egy erős kulcs a folyamatban. Véghezvinni. ;)

És a hitrendszer. Igen, tényleg nagyon erős befolyásoló.
Manapság a súlyom olyan mint kb. 2 éve volt. Akkor azt gondoltam magamról, hogy egy hájas disznó kinézetem van és úristen mikor híztam meg ennyire, és ajaj azonnal tenni kéne valamit, majd csendes kétségbeesésbe fordultam és szenvedtem ahelyett,hogy ezirányban cselekedni kezdtem volna.
Manapság imádom a testem, képes vagyok a tükör előtt forgolódni és teljes szívemből gyönyörködni magamban és dícsérni magam, hogy igen, milyen szépen alakul a testem és persze van még mit leadni, de hát kit érdekel, hiszen megy az szépen lefelé és csak egyre szebb és szebb lesz a formám. :D Tele vagyok életenergiával és lelkesedéssel - bár továbbra is szeretek lustálkodni - mégis nem kerül sokba rávenni magam,hogy felálljak és nekilássak mozogni valamit.
Amit két éve borzasztónak láttam, azt ma csodálatosnak és ez jelentősen könnyít nemcsak a súlyomon, hanem a lelkemen is.
Nem vagyok narcisztikus, de azt kell mondjam így ország-világ előtt a neten, hogy imádom magam! :D És büszke is vagyok magamra :D

És nem sietek sehová a fogyással,a formálódással, hanem megengedem a testemnek a lassabb de biztosabb tempót. És élvezem a folyamatot közben. Szóval boldogság van!!! :D
 

Zoli100

Állandó Tag
Állandó Tag
Hölgyeim, gratulálok!!!
nemcsak az értékes gondolatokhoz, hanem a kitartáshoz is!
Nameg ami a lényeg: ma nekiálltam! Közben végig csak az tartotta bennem a lelket, hogy ha a lányok is megcsinálják, akkor én sem adhatom fel! Bár az elején majdnem megtettem, még a gyakorlatok előtt, mikor a csávó nekiállt kézenállni...azt gondoltam "ilyenek" lesznek....
Hát szóval gratulálok lányok, hogy Ti ilyeneket is meg tudtok csinálni - először azt hittem, hogy tök egyszerűek a gyakorltok, csak hajlékonyság kell, erre meg majdnem összecsináltam magam egyik másik póznál...Hogy ez milyen nehéz???Soha nem gondoltam volna!
Szerencsére senki sem látott, még jó sokáig nem is mutatnám meg mit művelek, de a lényeg: tetszett a jóga (új zélandi srácok) és folytatom!
Dicsérjetek meg, én nagyon büszke vagyok magamra!
 
Státusza
További válaszok itt nem küldhetőek.
Oldal tetejére