Calgary lakosok - MAGYAR PIKNIK

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Szoval tulajdonkeppen hanyan vagyunk itt, akik Calgary lakosok? Egyre tobb beiras erkezik olyanoktol, akiknek nem idegen hely ez a varos ;).
Tudom, hogy sokkal tobben olvasgatnak, mint akik ideirnak, szoval aki engem hiv, hogy je, megint aktiv lettel, legalabb egy beiras erejeig jelentkezhetne...
Csak hogy latsszon, nem csupan Torontoban meg BC-ben van egy nagyobb magyar kozosseg, hanem itt is.

Errol jut eszembe, ha az idojaras is ugy akarja (nem mintha eddig az idojaras barkit is zavart volna), akkor iden junius 14-en az Edworthy parkban - Bow River deli oldalan, eszakrol delre Shaganappi Trail egyenesen belefut a parkolojaba - tartunk egy magyar bogracsolos pikniket. Akit tavalyrol ismerunk, annak email megy, akit nem, azokat is szeretettel latjuk. A piknik szigoruan onkoltseges es nagyjabol egesz napos.
Tavaly 6 dollar korulre jott ki a "belepo" felnottenkent es 3-4 dollar korul hat ev feletti gyerekekre, de nem en szedtem a penzt, Koyo jobban tudja :). En csak foztem (fel nap). Szerencsere sok magyar homnfitars szeret fozni, ugyhogy a bogracsok akkor se maradtak felugyelet nelkul, mikor a pokrocok es szekek kozotti tarsasagok korul ismerkedtunk (mert a beszelgetes meg a fozesnel is jobb). Attol se kell felni, hogy sokaig tart a krumplipucolas, huszan igen hamar meg lehet pucolni egy nagyobb mennyiseget :)
A resztvevok kora ujszulottol nyugdijas idelatogato szulokig mindent magaban foglalt, osszesen kb hetvenen voltunk, de ha iden meghaladjuk a szazat, megjobb.
A koltseg magaban foglalja a piknikhely berletet (sajnos a terulet nepszerusegere valo tekintettel ezt elore le kell kotni es ilyen letszamnal nem is olcso), tovabba a gulyast meg a paprikaskrumplit (vegetarianusoknak lesz virsli nelkul), a zsemlet, kenyeret, vizet es uditot. Eldobhato tanyerokat, poharakat, evoeszkozoket... stb.
Amit kerunk - de termeszetesen nem kotelezo - hogy pot luck jelleggel eloetelt vagy sutit vagy pogacsat hozzatok. Nyugodtan lehet hozni extra innivalot, hatha melegebb lesz es kell esetleg, vagy nem szereted azt, amit mi veszunk.

Aki ismeri a parkot, tudja, hogy lehet egy kicsit turazni, focizni, tele van jatszoterekkel. Gyerekeknek roller, bicikli oke. Amint tudom, melyik piknikhely a mienk, megirom.

Aki szeretne jonni, nagyon szepen kerem, hogy elore regisztraljon legkesobb Juni 10-ig, mert annyi emberre foglaljuk le a helyet es annyi emberre fozunk. A bevasarlas se lesz kis dolog, legyszives adjatok nekunk eleg idot arra, hogy rendesen beleferjen a keszulodes. Regisztralni lehet emailben es telefonon. Szamokat ide nem szivesen irjuk ki, aki ismer minket, hivhatja akar Koyot akar engem (szamok tavaly ota nem valtoztak). Aki nem tudja a telszamokat, dobjon egy privat emailt akar itt, akar iwiw-en.

Donna
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag


Szoval itt a hely terkepe, hetes site, a vasuttol eszakra, bal oldalon hosszu keskeny csik (valosagban elegge nagy)
 

Jack Laguna

Állandó Tag
Állandó Tag
Tenyleg jo volt mi is koszonjuk!!! Sajnos csak a vegere ertunk oda es a Fusti felzabalt mindent. Nem baj majd legkozelebb.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Megyek elarulom a ferjemnek hogy te etted meg elole a gulyast :).

Egyebkent orulok, hogy mindenki jol erezte magat. Tavaly is akartunk nyar vegere szervezni egy masodikat, iden talan ossze is jon. Igaz, Fustin kivul senki se jott krumplit pucolni!

Nem is, csak 2 tanyer halaszlet, 3 tanyer gulyast es egy tanyer paprikaskrumplit (krumplis lecso) ettem.
Ki koran kel finom gulyast lel...:cool:
 

Koyo

Állandó Tag
Állandó Tag
Egyebkent orulok, hogy mindenki jol erezte magat. Tavaly is akartunk nyar vegere szervezni egy masodikat, iden talan ossze is jon. Igaz, Fustin kivul senki se jott krumplit pucolni!
En ott votam, csak keves kiskest hoztal :mrgreen:
 

füsti

Állandó Tag
Állandó Tag
Jomagam sajat bicskat vittem. nagypapam szerint nem igazi magyar a magyar bicska nelkul - legalabbis a regi idokben :cool:
 

Bözse

Állandó Tag
Állandó Tag
Szép lehetett ez a kis összejövetel.
Képet csak a gulyásról kapunk hogy megéhezzünk?
Jövő hónapban készülünk menni Calgaryba. Szivesen részt vennék egy ujabb bulin.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Jovo honapban en mar babazok :). Talan nyar vegen, talan jovore lesz a kovetkezo. Ha valaki felvallalja a bevasarlast, en egyebkent segitek a szervezesben meg a fozesben, de az egeszet mar nem tudom ezen a nyaron vallalni :)

Szép lehetett ez a kis összejövetel.
Képet csak a gulyásról kapunk hogy megéhezzünk?
Jövő hónapban készülünk menni Calgaryba. Szivesen részt vennék egy ujabb bulin.
 

Bözse

Állandó Tag
Állandó Tag
Jó egészséget és boldogságot a babázáshoz Kedves Donna.
Szép amit felajánlasz így is mert a szervezés és a főzés is megterhelő lehet számodra ebben a helyzetben.
Szeretettel üdvözöllek.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Lesz esetleg az iden is Magyar Piknik?
En szivesen mennek es meg hamozokest is vinnek. :D


Iden is lesz... az elozo 2008 volt, sajnalom, hogy lemaradtatok. Talan julius elso hete korul - hatha juniusban megint vegig esik. Idojaras volt necces tavaly is, oriasi szerencsevel pont aznap jo idonk volt, elotte ket hetig esett.
Szoval julius elso fele - ha iden is olyan sokan leszunk, talan jobb lesz, ha a Bowness parkban tartjuk :) Ott van egy oriasi piknik hely ami kocsival is jobban megkozelitheto. Az tudja csak mennyire lenyeges ez a dolog, aki segitett a kocsikbol a rengeteg cuccot a piknikhelyre cipelni.
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Orommel tudatjuk, hogy nemi merlegeles - es kozelebbi barataink unszolasara - iden is belevagunk az immar negyedik nyari Magyar Piknik megrendezesebe.

Tavaly harom hetre elore mar nem valaszthattunk piknikhelyet - az egy szem maradek lett a mienk - ezert iden igyekeztem idejeben helyet foglalni. Legalabbis azt hittem. Egyetlen normalis maradek idopont
amikor meg nem csak a ket legrosszabb hely kozott valaszthattunk julius 11-e volt. Jo hir viszont, hogy le tudtuk foglalni az 1-es es 2-es piknikhelyeket az Edworthy parkban. Ez a ket "vasuton tuli", legdelebbi, azaz a kis parkolo melletti hely. Elonye az oriasi zold terulet (FOCI, tollas meg ami kell) es a hosszu feher kerites ami a vasuttol "ved". WC gyakorlatilag a piknikhely mellett, es lesz ket esohaz. Aki ismeri a parkot, tudja, hogy lehet egy kicsit turazni, focizni, tele van jatszoterekkel. Gyerekeknek roller, gorkori, bicikli oke. Tavaly 105-en voltunk, remeljuk iden meg tobben leszunk, ezert egy hely sajnos keves. A varos limitalja, hanyan lehetunk. Iden a maximum egyenlore 125, ezt potdij befizetesevel 200-ra bovithetjuk, ha szukseges. Viszont a torzsgardabol jo nehanyan elkoltoztek, igy iden is arra biztatunk mindenkit, hogy hivjatok el nyugodtan magyar barataitokat es ismeroseiteket.

Aki szeretne jonni, nagyon szepen kerem, hogy elore regisztraljon legkesobb Juni 20-ig. Mivel a vegso helyfoglalas letszamfuggo, ezert kerlek mindenkit, hogy amint tudtok, jelezzetek nekem, hanyan jottok es hany embert szeretnetek hozni. Ennyi embernel fontos, hogy rendesen fel tudjunk keszulni, megtervezhessuk mit es mennyit fozzunk, es nagyjabol pontosan kiszamoljuk, mennyi a "belepo". Onkoltseges a dolog, ezert mindenkit szeretettel varunk mar delelott a fozocskezes elokeszuleteihez. Plusz ez egy piknik, korabbi evekben mar delelott tiztol nagyobb letszamban kint voltunk, es senki se unatkozott.Tavaly nehanyan alaposan felreertettek a helyzetet, ezert szeretnem kiemelni, hogy a piknik alapvetoen NEM PROFITORIENTALT vallalkozas. Ha valaki csak enni jon, semmi gond, de gyertek nyugodtan korabban, kilenctol nehanyan mar ott leszunk. Aki tavaly ott volt, tudja, hogy en het honapos terhesen dolgoztam vegig az egeszet minimalis segitseg mellett, es bizonyos megjegyzesek miatt bizony alaposan elgondolkodtam azon, hogy iden belevagjak-e. A helyberlet kozel 280 dollar, erre rajon a hus meg a hal mint ket jelentosebb tetel meg a rengeteg aprobb-nagyobb koltseg... Elozetes kalkulacio ugy nez ki, hogy egy felnottre 8-10 dollar kozott lesz a koltseg, gyerekekert 12 eves kor alatt tovabbra se kerunk semmit, 12-18 kozott a felnott osszeg felet. A letszamon mulik.

Amit igerek, hogy iden sokkal nagyobb mennyiseget fozunk, es amennyiben nem csak harman leszunk ott delelott krumplit pucolni, ugy kettore valoban kesz is lesz az elso bogracs etel. "All you can eat" vagy amig el nem fogy :) Ami biztos hogy lesz, az a szokasos gulyasleves, de iden sokkal
nagyobb mennyisegben.
Ezen kivul szavazatokat varunk az alabbiakra:
- halaszle
- babgulyas sonkaval es csulokkel
- paprikas krumpli (a ket evvel ezelotti receptet hasznaljuk, hatha
akkor nem hagymas lecso lesz a vegeredmeny:))
Iden is pot-luck lesz az eloetel/desszert, termeszetesen nem kotelezo, de mindenkit arra biztatunk, hogy hozzon valamit. Amit a beszallo dij magaban foglal: uveges asvanyviz, buborekos udito (pop), eldobhato tanyerok es evoeszkozok, etel, kenyer... tuzifa stb, es a helyberlet (ami onmagaban egyenlore 280 dollar). Eleg sok asztal van ezen a ket piknikhelyen, de erdemes pledeket, campingszekeket es ha van camping asztalokat hozni.
SEGITSEG
Ha valaki esetleg kolcsonozni tud nekunk 20-30 literes labost az nagy segitseg lenne.
Udvozlettel
Donna
 

donna

Állandó Tag
Állandó Tag
Amit elflelejtettem beleirni, hogy a piknik az Edworthy parkban lesz, es emailben lehet regisztralni.
Koszonettel
Donna
 
Oldal tetejére