FagyisSzent
Reakciók pontszáma
1,049

Profil üzenetek Friss tevékenységek Hozzászólások Róla

  • Lehet hogy egy maja-tolték istenség bénította le a mikrofonod:5::), hogy ne lehessen megörökíteni a hangot... azt csak a beavatottaknak tartogatják!:K:;)
    És mivel Te ezek szerint beavatott vagy, annál nagyobb köszönet illet, hogy a szent titkokat itt megosztod velünk! :):656:
    Sajnálom hogy a mikrofonos nem jött össze,viszont így is nagyon jó.
    De, hogy ezt milyen technikával hoztad ide nem tudom,de az biztos ...ügyes vagy.
    Nagyon szép a madár is.
    Készítettem egy videofelvételt, de sajnos a mikrofon bekrepált, és egy adag némaság az egész :(

    A visszhang érdekessége még, hogy a maják számára szent és ma már erősen védett quetzal madár hangjára valóban nagyon emlékeztet (itt a madár hangját lehet hallani: mp3). A piramis lépcsőitől való távolságtól függően a hangmagasság változik.



    A maják Chichen Itza (maja-tolték kultúra) előtti időszakának egyik istensége a tollas kígyó Quetzalcoatl neve éppen ennek a quetzal madárnak a nevéből származik.

    Állítólag a Harcosok templomáról a csörgő kígyó hangja verődik vissza, de én ezt nem hallottam. Talán legközelebb.
    Ezeket a hangokat nem lehet fölvenni valamilyen technikával?
    A leírás fantasztikus,de ha még mi is hallottuk volna a hangokat, az lett volna az igazi élmény.Egyébként csatlakozom Garibaldihoz és én is köszönöm,még egyszer.
    garibaldi:

    Igen, hallottam a hangokat, amik valóban olyasmi hangzásúak voltak, mintha valaki azt kiáltaná a piramis tetejéről,, hogy Ku-Kul-Kán. Lenyűgöző építészeti teljesítmény a visszhang és a hangformálás ilyen precíz kiszámítása és megvalósítása!

    Sokan azt vélik, mondta a történész maja, hogy ezt nem lehet csak emberi erőből megvalósítani. Szerinte (és ebben támogatom is), az ember sokkal többre képes, és nem csak pusztító fegyverek terén, mint amennyit gondolunk.

    Ez a csodálatos kultúra, hála a spanyolok behatolásának, mind a tudatos rablásnak és kultúrarombolásnak, mind a behhurcolt betegségeknek, teljesen megszűntette a maja birodalmat, annak kultúráját.

    Egy városkán mentünk át, ami főterén egy hajdani maja vallási épület helyén, annak köveiből ma templom áll. A környező épületek sarkának kövei nincsenek a mai napig bevakolva. Ezzel emlékeznek a lakosok arra, hogy azok a kövek valaha maja szent épületet alkottak.

    Mint egy sellő, nem olyan?
    A képekkel kapcsolatban meg igazán pont tőled várná az ember, hogy megoldja ezt a rejtélyt, hogy egyes gépek, vagy beállítások, vagy mi miatt nem láthatók időnként.
    Hát ez ilyen egyszerű? Csak kérni kell...és már teljesül is.
    Hálás vagyok érte, legalább egy kicsit kinyitod a kaput a világra.
    Köszönöm.
    Ugye máskor is lesz kívánság műsor?
    Igen, igen...még, még, még! Azt a tapsolást kipróbáltad? Tényleg hallatszik a Kukulkán?
    Borella közben Brekeke tudóssal a Mendoza Kódex képeit, feliratait is fejteti. Az azték kultúrába egész jó betekintésünk lesz a végén.
    Maják ma:

    <a href="http://www.flickr.com/photos/12932436@N03/3841236534/" title="Mexico portraits 2 by jsasvari, on Flickr"><img src="http://farm4.static.flickr.com/3440/3841236534_1df90d93cf.jpg" width="500" height="375" alt="Mexico portraits 2" /></a>

    <a href="http://www.flickr.com/photos/12932436@N03/3840445221/" title="Mexico portraits 7 - Valladolid, Yucatán by jsasvari, on Flickr"><img src="http://farm3.static.flickr.com/2466/3840445221_d368970909.jpg" width="500" height="381" alt="Mexico portraits 7 - Valladolid, Yucatán" /></a>
    Kukulkan a tollas kigyó feje, aminek oldalára a napéjegyenlőség napján a lépcsős piramis rávetiti a kigyó testét:


    A "Templo de los Guerreros", aminek semmi köze nem volt a harcosokhoz, hanem szentély, és adminisztrációs központ volt, tetején a Chac-Moollal, a hires félig fekvő félig ülő szoboralakkal, aminek jelentését máig rejtély fedi. Borella az ő fotóját csatolta be:

    [IMG]
    Sziasztok!

    Valóban Chichen Itza (jelentése a szent forrás szájánál) egy csoda! Bár már sok száz éve nem funkcionál mint a maja világ központja, a hajdani kor gazdag kulturális öröksége, a maják rég elveszett mély ismerete a kozmoszról, épitészetről elámit bárkit, aki odalátogat.

    Volt módom egy maja történésszel beszélgetni, aki óriási lelkesedéssel és sokszor elérzékenyüléssel rengeteg érdekeset mesélt kultúrájukról, hagyományaikról, szokásaikról.

    Az "El Castillo", ami a spanyol hóditók és a maja kultúrát nem ismerők által ráragasztott neve ellenére soha sem szolgált főúri kastélyként. Ha egy bizonyos ponton tapsol az ember, az épületekről visszaverődő hang kiadja a maja-tolték főisten Kukulkán nevét:
    Chichen Itza, Yucatan, Mexico - El Castillo
    "Chichen Itza a legismertebb maya város, nem véletlenül került fel az UNESCO világörökségeinek listájára. A festői rengetegben megbújó romvárosnál kevesebb vérfagyasztó helye létezik a világnak: az emberáldozatokról elhíresült romok híven őrzik a maya civilizáció nagyszerű dicsőségét. Rengeteg látnivalót kínál, bár épületeinek többségén már érződik a X. században ideérkezett toltékok hatása. A városban látható Közép-Amerika legnagyobb labdajátéktere is. A másik érdekesség Chichen Itza szent tava, a cenote sagrada. Ez egy beomlott mészkőbarlang, amely feltöltődött vízzel. A mondák szerint régen itt emberáldozatokat mutattak be a cenóta istenének."
    Forrás:
    http://www.proko.hu/partner/utak/aztek-es-maya-kincsek-nyomaban-mexiko.php
  • Betöltés…
  • Betöltés…
  • Betöltés…
Oldal tetejére